Reklámok
Kezdőlap > WvW > Az első WvW idény

Az első WvW idény

Norn-Header-A1

Örömmel jelentek be egy nagy változást WvW-ben, mely a WvW bajnokság! Ez október 4-étől hét héten át, egészen november 21-éig tart majd.

Mi itt az ArenaNet-nél imádjuk a WvW-t, ezért örömmel hozzunk egy új koncepciót a játékba, mely egy idénnyi WvW bajnokság. Az alap elképzelés hasonló a sportidényekhez. Az NA régiót 2 ligára osztottuk fel 12-12 szerverrel, míg az EU régió 3 ligát kapott 9-9 szerverrel. A szerverek a ligákban egymással versenyeznek a 7 hétben egy sor díjért, melyeket a párosítások során nyújtott teljesítményükért, valamint az egész idény alatt nyújtott teljesítményükért kapnak. A ligák az idény előtti utolsó párosítás után beálló rating-ek alapján lesznek összeállítva. Amint az idény elkezdődik, a ligákat lezárjuk, így az idény alatt nem lesz köztük ki-be mozgás.

Bridge-1

A ligák

Az idény alatt minden szerver legalább egyszer össze fog kerülni a ligájában lévő valamennyi szerverrel. Minden egyes párosítás után az első helyezett szerver 5 pontot kap, a második 3-at, míg a harmadik 1-et. Az idény lezárta után a szervereket sorba állítjuk ezen szerzett pontjaik alapján és minden játékos, aki teljesítette az idény meta-achievement-jét, ez alapján a rangsor alapján kap jutalmat.

Minden ligában a győztes szerver egy halom supply dolyak finisher-t old fel, amit WvW-ben és PvP-ben használhatnak. Az arany liga első helyezettje arany dolyak-ot, az ezüst liga első helyezettje ezüst dolyak-ot, a bronz liga első helyezettje bronz dolyak-ot kap. A heti eredmények alapján, minden játékos WvW account bónusz ládákat kap. Ez a jutalmazási forma az idény lezárulta után is megmarad. Az egyes hetek jutalmai csupán a következő hét párosításáig lesznek elérhetők. Ha egy adott héten nem jelentkezel be, akkor az előtte lévő hétért nem kapod meg a bónusz ládákat.

Új WvW idény achievement-ek

Az idénnyel együtt egy teljesen új achievement kategória is érkezik, amely olyan WvW specifikus achievement-eket tartalmaz, melyeket az idény futása alatt lehet feloldani. Ezek többsége ismerős lesz bárkinek, aki sokat WvW-zett már és mindegyikőjük bőséges jutalmat ad a szerveredért való harcért cserébe. Azok a játékosok, akik teljesítik a WvW idény meta-achievement-et, egy új titulust kapnak, valamint egy kulcsot is, amellyel egy WvW idény ládát oldanak fel. A ládát az idény lezárta után kapják meg, a szerver helyezése alapján.

Stonemist-1

A játékosok a home szerverükhöz lesznek kötve az idény kezdetétől, így még transfer után is csak az után a szerver után kapsz jutalmat, amin az idény kezdetekor voltál. Ez a szerver akkor rögzül, amikor először lépsz be egy karaktereddel, azután, hogy az idény megkezdődött. Ez azt jelenti, hogy még a játékba való belépés előtt lehetőséged van szervert váltani, így az új szerver után jutalmat kapni.

A World képesség pontok újra-elköltése

Az idény kezdetekor minden elköltött World képesség pontot visszaadunk. Ennek segítségével az idény indulásakor dönthetsz egy adott játékstílus mellett azzal, hogy a már feloldott pontjaidat az általad választott képességekre költöd. Hogy tovább ösztönözzük a pontok elköltését, az idény alatt nem vezetünk be új képesség sorokat, valamint más változtatást sem végzünk WvW-n, kivéve persze bug javításokat. Mindezt azért tesszük, hogy a játék ugyanolyan szinten legyen az idény kezdetekor, mint annak a végén.

WvW-Vista

A GW2 leaderboard-okon tudod majd követni, hogy hogyan halad a szervered és ehhez a te részvételed is nagyban hozzájárul majd. Remélem, készen álltok rá, hogy a tábla tetejére törjetek és domináljatok WvW-n! Előre a győzelembe!

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
Kategóriák:WvW
 1. Biccer
  2013. szeptember 8. - 00:47

  első: amikkal felturbózott sfr, második: vizuna-golem rush, ac mastery-square, a harmadik helyért meg majd tépi egymást pár szerver

  • Pont
   2013. szeptember 8. - 01:05

   Vizunah is teli vagyn Kanadai franciákkal, akik éjszaka viszik a dolgokat, úgyhogy a két szerver között lesz az első helyezett. a többi meg kb a mostani rating szerint lesz, úgyhogy nincs miért ilyet csinálniuk. :)

  • Sárki
   2013. szeptember 8. - 08:56

   Mondjátok már meg honnan szeditek, hogy teli vagyunk kanadaiakkal. amíg valamelyik itt a varon ki nem találta ezt a baromságot a múlt héten, addig senki se vagdalkozott azzal, hogy az SFR emiatt a No1. Inkább vizunaht ekézzétek, mert minden féln00b wvw-s tömegklán odamegy (rise) és bármikor kiállítanak egy 100 fős zerget, míg sfr a bordereken általában max. 50 fős zergekkel működik hatékonyan…

   Amúgy így, hogy a wvw-s meta achihoz kötik a rewardot, sztem az fog dönteni, hogy hol kevésbé n00bok a rank 1-es pve farmerek :P

   Ez meg az év szövege:
   Hogy tovább ösztönözzük a pontok elköltését, az idény alatt nem vezetünk be új képesség sorokat, valamint más változtatást sem végzünk WvW-n, kivéve persze bug javításokat.

   Csakis a fair play jegyében… :D

   • Pont
    2013. szeptember 8. - 09:32

    Én csak a Vizunahoz mondtam, hogy kanadaiak vannak ott, bár ezt sokan tudják. SFR ről nem nyilatkozhatok. :)

   • Gandarel
    2013. szeptember 8. - 09:40

    Sárki hagyd a google fordítót, tudjuk hogy kanadai vagy, nem kell a kamu >_>

    Amúgy egy vizu zerget 3 AC-vel le lehet kapni. Nem állnak ki alóla. Proven.

    Kéne amúgy valami elfoglaltság az erődökön belül amitől megéri ott lenni. Adhatna valami bónuszt a guildednek, vagy lehetne benne tolni pár minigame-t.

  • Tulazon
   2013. szeptember 8. - 12:32

   neszopass amikkal felturbózott sfr. Egy 20-25fős usa guildünk van. Good for us. Sokkal nagyobb gond lesz a sok szerencsétlen aki transzferál hozzánk, mert hogy “első 3 hely hőő, maj kapjunk sok jó ládikát”, aztán a komolyabb wvw-ről fogalom nincs, csak megy a karma után, ts-re nem jön fel hogy halgassa a commandert, que megnő 2-3 órára, a wvw guildok nem tudnak bejutni, ezért nem is nyerünk. Arra meg ész nem lesz, hogy a másik 2 liga esélyeséhez menjenek.

 2. Eszem
  2013. szeptember 8. - 10:33

  Előre látom, hogy minden borderre iszonyat hosszúságú sorok lesznek az achi farmolók miatt. Nem szeretném bántani őket, de kb úgy fog kinézni a dolog, hogy lesz egy nagy zerg azt csók, pedig több is kéne meg sok kis csapat a camp-ek és a dolyalakok miatt is… Na mindegy, ne legyen igazam,

 3. Mephike
  2013. szeptember 8. - 11:50

  Lehet ezért le leszek hurrogva, de bizony én erre a WvW idényre bizony csak szigorú megkötésekkel engedném be az embereket.

  • erasmus
   2013. szeptember 8. - 15:00

   Hát igen mondjuk account szinten minimum 100 vagy akár 200 wvw rangúak egyből a que elején találják magukat ne kelljen a pve noobok miatt várakozni.

  • 2013. szeptember 8. - 17:37

   Ha úgy lenne, akkor kizárnának egy csomó embert a WvW-ből, a játék egy részéből, ami nonszensz. Vagy aki pl. mostanában veszi meg a játékot, és kipróbálná, vagy esetleg eleve WvW miatt veszi meg, az várjon három hónapot a sorára? Eleve baromság, hogy az esélykiegyenlítő rendszerből versenyt csinálnak… Mintha úgy rendeznének olimpiát, hogy bárki beszállhat egy-egy országból, nem csak a sportolók.

 4. BigPi
  2013. szeptember 8. - 12:12

  Szerencsére abban időszakban amikor én szoktam wvw-ni, soha sincs tumultus. :)

 5. 2013. szeptember 8. - 18:05

  Ez az első szezon, nem igazán arról szól, hogy itt vérre megy a verseny a szerverek között, hanem hogy többen ismerjék meg a WvW-t. Igen, be fognak menni sokan olyanok, akiket csak az achievement visz be, de most ebben az időszakban pont ez lesz a lényeg. Adnak célt a céltalan embereknek, és elég sokan rá is jönnek ezáltal, hogy a WvW lehet jó szórakozás is, ha nem fél óra alatt akarja valaki lezavarni. Vagy nem. :D

  Remélem, az achievement-ek olyanok lesznek, amik az eredményes játék irányába viszik el a jóembereket, és minél több szerepet ki tudnak próbálni az újoncok is. Csak nem lesz olyan köztük, hogy üss egy kaput fél óráig egy sósheringgel… ;)

  • Sárki
   2013. szeptember 8. - 19:19

   Najó, csa van akinek viszont a wvw a fő célja és nem fog tudni játszani.

   • 2013. szeptember 8. - 20:33

    Ha jól eltalálják az achikat, hosszútávon kifizetődő lehet mindenkinek, és akár belőheti a WvW-t olyan szintre, hogy pl. megérje a védelemmel is komolyabban foglalkozni. Szerintem ezzel is fognak kísérletezni a szezonok alatt, nem csak a WXP hangolásával. Az achi sokkal jobban követhető eredmény, és ha pl. van olyan célod, hogy foglalj el valamit, amit legalább egy-két óráig megtart a szervered, akkor mindjárt másképp fest a dolog. Remélem, ilyen irányba is elviszik a játékot. Ha rajtam múlna, nagyon sok, de viszonylag nehezen teljesíthető célt tűznék ki WvW-n, amiket rendszerint tudatos játékkal lehet csak teljesíteni. Majd meglátjuk, mi lesz az első körben. Szerintem ennyire nem bonyolítják még túl, pedig jó lenne.

  • 2013. szeptember 9. - 11:39

   Az achievementek szerintem nem kellenének :( Vagy adjanak 0 achi pontot, ha a jutalomkiosztás miatt van rá szükség.

   • Helosz
    2013. szeptember 9. - 14:39

    Hali
    Kérlek magyarázd meg,hogy miért ne járjon pont azért,ha belefekteti az idejét a ligába. Ez olyan,mintha azt mondanád:
    “A sima kis versenyeken kaphatnak érmet az emberek,de vb és olimpián minek adjunk nekik?”

   • 2013. szeptember 9. - 18:10

    Azért, hogy ne CSAK az achi pont miatt menjenek.

   • helosz
    2013. szeptember 10. - 14:59

    Hát ez így konkrétan elég hülye indok. A pve játékosoknak minek kell 5 dungeononként achi pontot adni meg utanként 1,x goldot? Elég nekik a sok cucc ami esik közben meg a token nem? A wvw-re járó játékosok ugyan úgy megérdemlik a jutalmat szerintem. Néha azért nekik is jól esne kinyitni egy achi pontos ládát. Viszont aki komolyan gondolja a wvw-t az nincs eleresztve a pontokat tekintve. Az összeset össze szedni nagyon hosszú idő. Ha még is sikerülne, akkor 891 pontot kap összesen. Szerintem ez az érték nem tükrözi a bele fektetett munkát. A PvP játékosoknál ugyan ez a helyzet. Ott 1K felett van kicsivel a max pontok mennyisége,ha mindent össze szednek. PVE játékosoknak meg mindenük megvan…
    – Végig ugrálsz 1 részt..
    – Kinyitottál egy ládát, ami több helyen lehet a világban és futottál a patkány mellett és átalakított.
    – Voltál a map minden területen…
    – stb

    A többségeken röhögve végig lehet szaladni. Az összes jumping puzzle lefutása 450 pontot jelent. Ezt össze lehet szedni 2 – 3 nap alatt. Miért jár fele annyi pont érte, mint a több éves munkáért? Igen is jutalmazzák normálisan a wvw-s játékosokat is! Ők jobban megdolgoznak azért a majdnem 900 pontért mint a pve játékosok a több 10.000 pontért…… Legalább 10x annyi pontot megérne a bele fektetett munka. Nem tudom,hogy mennyit wvw-zel…. De egy egyszerű példával megérted:
    Össze szedni 1000 szer a nagy várat sokkal nehezebb és több idő, mint megölni 1000 óriást.

   • 2013. szeptember 11. - 11:49

    Ezt én értem, de miért olyan nehéz felfogni azt a tényt, hogy ha betesznek ide is achievementeket, akkor a PvE achiprostik ellepik a WvW-t és ezzel megnő a sorok ideje?

   • MaDFoX
    2013. szeptember 10. - 15:28

    Legyen csak minnél több helyen achipont! :D
    BTW az óriásos példa elég szar, mert összvissz 2 van PVE-n meg egy event…
    Szóval az 1000 óriás meglehetősen nagy strapa… ;) Legyen mondjuk 1000 szúnyog. ;)
    Mellesleg szétválasztani a játékot PvE / WvW / PvP részekre a legnagyobb butaság, előítéletek nélkül neki kell (lehet?) menni mindennek és élvezni. Ugyanolyan szar, ha egy permastun warri öl meg, mintha Lupi csak téged szeret éppen.
    És ugyanolyan jó egy bravúrosan sikerült fraktál mint egy bevédett vár. Néha rutin néha elmebaj, de ha sikerül az jó.
    Összességében a társaságon múlik, nem azon hogy éppen mit csinálunk…
    …aki ezt az utolsó mondatot nem bírja értelmezni, az inkább ne válaszoljon…

   • helosz
    2013. szeptember 10. - 16:24

    Miért szar az óriás és vár összehasonlítás?
    Az óriásból van 1-2 db a pve világban. A nagy várból meg létezik egy és hatalmas védő sereg szokott benne lenni és meg kell szenvedni azért,hogy elfoglaljátok.

   • helosz
    2013. szeptember 11. - 14:32

    howellq :
    Ezt én értem, de miért olyan nehéz felfogni azt a tényt, hogy ha betesznek ide is achievementeket, akkor a PvE achiprostik ellepik a WvW-t és ezzel megnő a sorok ideje?

    Engem nem zavar. Majd sokan fognak sírni igaz. Viszont akik csak az achik miatt jönnek, azok rájönnek,hogy meg kell dolgozni érte és el is mennek,mert nem lehet össze szedni 2 nap alatt (remélem) és nem egyedül kell szenvedni. Viszont ha sok idő lesz össze szedni és meg kell dolgozni érte, akkor akik megcsinálják a végére TALÁN megszeretik a wvw-t és még több ember lesz utána állandóan a térképeken. Tehát hosszú távon megéri ez a pár nap szenvedés.

 6. Mc Wolfy
  2013. szeptember 8. - 22:18

  első pár idényben biztos megy majd a nooboskodás a pve farmerek miatt, de aztán majd belejönnek ők is remélem

 7. Ten15
  2013. szeptember 9. - 08:55

  Azt hiszem a meghitt hangulatú GvG-knek októbertől lőttek… nem értem miért kell WvW-n is farm eventet csinálni helló kittiknek. Bár a sok beképzelt, elitista SFR-es guild sírásáradatán biztos jól szórakozok majd, miközben a 2 órás queue letelik… ;)

  • 2013. szeptember 9. - 10:05

   Attól én is biztos elit lennék, ha átportolom magam SFR-be és gazdagítom a zerg lootok arányát ^^

   • 2013. szeptember 9. - 10:25

    Te már attól elit vagy, hogy az Elite Gaming Club egyetlen tagja vagy, ezt már nem lehet fokozni.

  • 2013. szeptember 9. - 11:42

   Szerintem az is kicsit nonszensz, hogy WvW-n GvG-znek. Mert szerintem nem az a WvW célja, hogy a map déli részén egymást öljék (nem is véletlen a GvG-sek közül lett meg az első Ultimate Dominator…).

   • Bubi
    2013. szeptember 9. - 12:31

    Értelmetlen post, de muszáj, bocs ^^

    Akkor mi az értelme? Megnyerni az adott meccset pontokkal? Elfoglalni a várakat majd benne ülni emberenként 5 AC-vel? Esetleg körbe-körbe rohangálni és ölni aki szembe jön?

    Nem az az értelme, hogy szórakozzanak a játékosok?
    Mert ha igen, és máshol nem lehet gvg-ni (sajnos spvp-ben csak 9v9 lehet, amennyiben még bíró is van, nálunk (SFR) volt, élvezetes, de semmi egy 15/20/25v15/20/25-höz képest.)

    És amiért sokan sírnak, hogy akkor nem wvw-nek az emberek.. Mindkét oldal emberei ott vannak, tehát maximum csak a harmadik szervernek lehet előnye a gvg-ből, de szinte sosem az az adott 1-2 óra (főidőben) dönti el a meccset hanem az éjszakai-kora hajnali 5-6.

    Tegyük hozzá, hogy a guildek sem örülnek annak, hogy nem lehet máshol gvg-ni, akarnak ők külön arénát, de nem kaptak, így maradtak ott, ahol úgy-ahogy (egyenlő létszám biztosítása pl külön procedúra.. ^^ ) meg tudják oldani.

   • 2013. szeptember 9. - 14:00

    nem GvGböl lett meg az az ultimate dominator sem :D 10percenkénti 20v20 az töredéke az 5percenkénti 60 kill-nek amit wvw közben művelt RG

   • eh
    2013. szeptember 9. - 16:19

    Személy szerint engem is idegesít, ha WvW-n GvGznek. Ott állnak 100 an, nézők, AFKolnak, amíg tolják, közbe meg que van, zerg kicsi, bukjuk a tornyokat keepeket, és aki wvwzni menne be, az nem tud. Oda kell menni és GvG seket szétcsapni ennyi. Majd anet csinál rendes gvg-t egyszer…ki kell várni.

   • Pont
    2013. szeptember 9. - 17:20

    Kora hajnali 5-6? Mikor 20:00 órakor GvGztek (azon kivül kb 20 as tömeg volt a mapon akik a WvW-t csinálták), és que miatt nem tudtok guildes szinten bemenni WvWzni? Örülök nekik.

 8. Endrosz
  2013. szeptember 9. - 12:35

  Azt csinálnak, amit akarnak, és nem ütközik az EULA-ba. Ha nekik ez a szórakozás, akkor ez. Ugyanakkor arra nem számíthatnak, hogy az ArenaNet figyelembe veszi az ő igényeiket, mert ez az ő kis magánsportjuk.

 9. Gandarel
  2013. szeptember 9. - 15:08

  GvG, you mean Zerg v Zerg?

  • Tulazon
   2013. szeptember 9. - 15:39

   20 fő az hol zerg? akkor bármilyen guildraid az zergelés? ugyan.

   • Gandarel
    2013. szeptember 9. - 17:30

    Igen.

 10. csonthülye
  2013. szeptember 9. - 16:46

  1 lehetőség-A gyengébb szerverek ősszefognak a nagyok ellen.2-lehetőség a gyengébb szerverek ősszefognak és nem mennek fel wvw-re.3 lehetőség petíciót irnak Anet-nek,hogy a gyengébb szerverek az erősebbekkel szemben bizonyos előnyökkel kezdjenek.4 lehetőség,hogy a gyengébb szerverek ősszefognak és megtámadják Anet bázist és 1 héten keresztül bevédik a commandosokkal szemben.

  • Gandarel
   2013. szeptember 9. - 17:31

   5. Lehetőség: ligák vannak és gyenge szerverek gyenge szerverek ellen fognak küzdeni.

   • Pont
    2013. szeptember 10. - 01:31

    6. Lehetőség a hackerek feltörik az adatbázis listát, és megváltoztatják a line upot kedvük szerint, és a pontokba is beleturkálnak, ha olyanról van szó.

  • Pont
   2013. szeptember 10. - 01:34

   De a legjobb az lenne, ha mondjuk a WvW egy bizonyos intervallumon belül menne, mittudom én hajnali 2 órától reggel 7 ig ne legyen semmi, így kiküszöbilik azt, hogy éjszaka mindent elvesznek. Vagy adott játékosszámot engedjenek be, ha egyik szerveren 100 an vannak, a másikon ne legyen 200 an, hanem ugyannyi embert minden szerverről. Este ha egyik szerveren 3 man vannak, akkor a másikon is, ennyi. Ez lenne a fair play, és innenstől tényleg a skillen múlna.

   • Sárki
    2013. szeptember 10. - 06:46

    3-3? :D Ugyan ne nevettess már. Azért mert egy komplett szerver szrik a wvwre, nehogy már a vele összekerülők se játszhassanak. Hol fair play ez? Itt az győz, akinél több az ember és aki okosabb. Van szerverek közötti transfer, akinek nem tetszik, használja :P

   • MaDFoX
    2013. szeptember 10. - 09:16

    Tényleg nem jó korlátozni, helyette pakolhatna be pl NPC védőket a falakra, esetleg egy jó kis sereget…

   • Bubi
    2013. szeptember 10. - 09:16

    Hivatalos fórumon írta az egyik dev, hogy a wvw-t nem szánták fair-nek, az az spvp (az más kérdés, hogy az mennyire sikerült élvezhetőre-kiegyensúlyozottra….).
    Tehát nincs a célkitűzásek között az, hogy wvw-ben erőkiegyenlítés legyen.

   • Pont
    2013. szeptember 10. - 09:21

    Egy Pár Risen-t berakni. :P

   • MaDFoX
    2013. szeptember 10. - 09:29

    Az is vicces lenne, ahol nagyon elhúz (létszámban) a saját borderén valaki, elindulna egy risen sereg kicsit védekezésre kényszeríteni a túl offenzív oldalt… :)

   • 2013. szeptember 10. - 09:43

    Vagy egy warbandnyi charr.

   • Eszem
    2013. szeptember 10. - 10:24

    Szimplán jormag és shati becsapódna Stonemistbe :D

   • 2013. szeptember 10. - 11:08

    Az ok, hogy direktbe nincs erőkiegyenlítés, de a “ranglista” elvileg pont azt a célt szolgálja, hogy nagyjából egyenlő erős szerverek kerüljenek egymással szembe. Ehhez képest most össze-vissza kavarják.

   • helosz
    2013. szeptember 10. - 15:20

    Strayhand azért van ez a liga,hogy pár hét szenvedés után újra legyen egy rendszer, ahol még pontosabban vannak elosztva az erőviszonyok. Jelenlegi abból áll,hogy éjjel melyik szerveren vannak fent többen. Így mindig lesz ember, aki komolyan részese szeretne lenni a ligának. Ha belegondolsz ez a legtisztább megoldása és a legjobb megoldása ennek. Én kezdtem unni az ugyan olyan taktikákat,mert mindig ugyan azokkal kerültünk össze Most minden szerver ellen fogunk küzdeni egyszer. Így új trükköket lehet eltanulni az ellenfelektől. Volt időszak, mikor nem voltak gólemek használva. Majd jött 1 ellenfél és látták,hogy a legnagyobb várat is be kell védeni és nem elég az,hogy a falon vagyunk 100 an és az ellenfél megijed és elmegy. Most ha a támadóknak van esze, akkor gólemekkel ugrik neki a várnak. Eléggé kellemetlen, mikor 10-20 ember beáldozza magát a cél érdekében és utána megjelenik 10 gólem a kapu alatt és ti meg nem tudtok semmivel normálisan sebezni rájuk, mert nincs védelmi vonal kiépítve és már a mozsár ágyúk, olajos bödön..stb nem fog kiépülni.

    Ezúton szeretnék sok sikert kívánni és RÖVID várólistát a KOMOLY játékosoknak a liga idejére!

   • 2013. szeptember 10. - 17:36

    Nem értem, miért eredményezne ez jobb eloszlást, attól, hogy többen akarnak majd bejutni, ez továbbra sem az éjszakára vonatkozik. Engem aki nem nagyon WvW-zek meg inkább csak még kevésbé motivál, hogy bemenjek, nehogy elvegyem mások elől a helyet…

 11. Nemmegy24
  2013. szeptember 10. - 11:44

  Minap néztem hogy Vizunah egy éjszaka alatt 20000-30000 pontot is össze szed ami írreálisan sok és elszomorító.Hídd el ha az Anett szeretne tenni ez ügyben valamit akkor már rég tett volna,de magasról leszarják,bocs a fogalmazásért,de most Gyurcsány Feribá ösződi mondata jut eszembe.Akinek nem tetszik el lehet menni nem kötelező wvw-zni vagy lehet szervert váltani.Én ésszerűen hajnal 1-órátol reggel 7 óráig -50% csökkenteném a capture pontokat.Bocsi a helyesírási hibákért.

 12. 2013. szeptember 10. - 11:55

  Eszem :
  Szimplán jormag és shati becsapódna Stonemistbe :D

  Támogatom az ötletet!
  Ha valamelyik szervernek túl régóta lenne már meg egy vár, akkor meg támadhatnák különböző NPC csoportok (bossal, csak hogy kicsit nehezebb dolguk legyen), ezzel védésre kényszeríteni őket, amivel lehetőséget adnak a többi (gyengébb) szervernek és még az erős szerver is kaphatna pontot ha sikeresen visszaverik az adott npc csoportot bizonyos időkereten belül.
  NPC csoport természetesen időről időre egyre durvább csapatokba vonulna. Hatalmas újítás lenne és mindenki jól járna! :)

  • helosz
   2013. szeptember 10. - 15:29

   Sajnos nem lenne megoldás így első gondolatra. Kifutnának a várból. Megvárják, míg a szörnyek vissza veszik a várat. Ezután az alap szintű várat pillanatok alatt vissza foglalnák és felfejlesztenék. Így csak pár pontot veszítenének. Ha meg a boss és a mob sereg megmaradna, akkor meg a kicsik ugyan úgy nem tudnák elfoglalni. Ha le is szenvedik magát a boss-t ugyan úgy egy fejletlen várat kéne bevédeni egy jóval nagyobb védő csapat ellen. A vége ugyan az lenne. Minimális pont veszteség.

   VISZONT
   Ha elfoglaláskor minimális pontot adna és fejlesztésekkel (kapu,várfal…stb) nőne a kapott pont a vár után, akkor a védőknek megérné hosszú távon védeni a várakat. Amíg meg mindig fix pontot add az elejétől a fejletlen vár is, addig nem nagyon fog senki se a várban ücsörögni,mert nincs értelme és nem élvezetes.

   • Bubi
    2013. szeptember 10. - 15:55

    “nem nagyon fog senki se a várban ücsörögni”
    Játszottál már ViZombik ellen? Nah azoknak valamiért élvezetes…..
    Csak trebbel/catapulttal lehet őket kicsalogatni, habár nem mindig ~.~

   • 2013. szeptember 14. - 23:01

    Nem tudtad, hogy azokat a scoutokat fizetik? :D Nem véletlenül van mindig egy pár a tornyokban…

 13. helosz
  2013. szeptember 10. - 16:56

  Nem futottam még beléjük. Egyedül a nagy váron szoktam látni hosszabb távú védő csapatot.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: