Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Gazdasági jelentés: Védd magad, egyensúlytalanság következik

Gazdasági jelentés: Védd magad, egyensúlytalanság következik

LewisB_GW2-Header31

Üdv mindenkinek, John Smith vagyok, az ArenaNet helyi közgazdásza. Ezen a héten szeretnék beszélni pár közelgő tartalmi változásról és, hogy azok hogyan befolyásolnak majd téged, mint játékost.

Két nagy változás következik:

 1. Account magic find
 2. Ascended crafting

Először is, hadd magyarázzam el az új rendszereket.

Account magic find

A múltban a játékosoknak fel kellett áldozniuk stat-jaik egy részét, hogy növeljék magic find-jukat. Így vagy maximális hatékonyságot vagy a nagyobb drop-ot kellett választanod. Rengeteg fajta elképzelés van arról, hogy hogy a legjobb menni és, hogy mi az elfogadható egy csapatban, ezek pedig vitákat szültek.

Level-Up-1-USED

A magic find-nak egy plusznak kellene lennie és nem szabadna viszályokat okoznia a játékban, így megváltoztatjuk a megszerzésének és a “felvételének” a módját. Ebben a következő frissítésben a magic find már nem létezik a felszereléseken vagy a fejlesztéseken.  Ehelyett, a játékosok a Fine és Masterwork felszerelésekből, valamint a Glob of Ectoplasm-okból bonthatnak ki [salvage] Essence of Luck-ot. Az Essence of Luck folyamatosan tölti fel a Luck csíkodat és minden alkalommal, amikor a csík betelik, kapsz 1% magic find-ot minden karakteredre, maximum 300%-od lehet.

Ezután a változtatás után a magic find már csak elfogyasztható, elhasználható tárgyakból [consumables], guild buff-okból és utility infusion-ökből fog jönni. Azért, hogy mindenkit elindítsunk ebben az új rendszerben, minden jelenlegi játékos elég Luck-ot kap, hogy 20% magic find-ja legyen.

Ha érdekel, hogy mi fog történni a jelenlegi magic find-os felszerelésekkel, a cikk alján részletezzük, hogy mi lesz a régi felszerelésekkel.

Most átadom a szót Linsey Murdocknak, aki az Ascended craft-olásról fog beszélni.

Ascended fegyver és páncél craft

Szevasztok! Linsey Murdock vagyok és hoztam pár részletet a közelgő Ascended craft-olással kapcsolatban.

A következő frissítésben bekerül a játékba az Ascended fegyver készítés, illetve az Ascended páncél készítés is még érkezik valamikor ebben az évben. Lesznek új skin-ek és egy rakás új crafting alapanyag, amelyekért a játékosoknak ki kell vándorolniuk a világba, ezzel még jutalmazóbbá téve a meglévő tartalmat. Kicsit részletezni fogom ezeket a recepteket, majd visszaadom a szót Johnnak, aki elmondja majd, hogy miért választottuk ezt az utat és milyen új és izgalmas hatása lesz ennek a gazdaságra.

Amikor a frissítés élesedik, a három fegyverkészítő szakmát 400-ról 500-ra lehet felszintezni. Hogy ezt megtedd, T6-os anyagokat kell finomítanod és exotic felszereléseket kell készítened. Hogy megkönnyítsük a folyamatot, mindenkinek töröltük az eddig felfedezett Exotic fegyver receptjeit, hogy a frissítés után újra felfedezhessétek őket, így megkapva azt a drága bónusz XP-t.

Amint eléred a 450-et, finomítások válnak elérhetővé új anyagok számára, melyekre T7-ként utalunk. Kétfajta T7 anyag létezik: azok, amelyeket alacsonyabb szintű anyagokból finomítunk, ectoplasm és egy új anyag hozzáadásával, illetve azok, amelyeket teljesen új anyagokból finomítunk (ezeket adott tartalom jutalmaként szerezhetjük meg), Obsidian Shard és egy új anyag hozzáadásával. Az Ectoplams Refinement-eknél egy visszaszámlálót is látni fogtok. Mindegyiket naponta, account-onként csak egyszer lehet finomítani.

Mining

Az új finomításokkal és az Exotic-ok további készítésével, el fogod érni az 500-as szintet és ekkor elindulhatsz az Ascended fegyver készítésének útján. Az első megállód a szakmád szerinti Master Craftsman kell hogy legyen, nála tudod megvenni az Ascended Inscription receptjét karmáért, valamint egy Ascended fegyver receptjét, laurel-ért.

Minden Ascended fegyver receptnek négy alap összetevője van: A két fegyver rész (például markolat és penge), egy Ascended Inscription és egy Vision Crystal. Mindezen összetevők elkészítéséhez új és már ismerős anyagok kombinációjára lesz szükséged. A fegyver részek mind követik az alacsonyabb minőségűek mintáját, de T7-es anyagokat használnak, valamint Crystalline Dust-ot és egy új anyagot. Az Ascended Inscription-ökhöz exotic inscription kell, abból a stat kombinációból, amit szeretnél, valamint Dark Matter és Crystalline Dust. A Dark Matter egy új, account-hoz kötött anyag, melyet kizárólag Exotic-ok szétbontásával lehet szerezni.

Mivel szerettük volna, hogy minden stat kombináció képviseltesse magát az Ascended fegyverek között, új Exotic Inscription-öket adtunk hozzá a nem-gyártott Exotic fegyverek loot tábláihoz, valamint a drop-okhoz, ahol ez berakható volt. Ezenfelül beraktunk új Exotic fegyver recepteket, melyek ezeket az új Inscription-öket használják, így azok nem csak Ascended fegyverekben lesznek megtalálhatók. Így rengeteg az új felfedezni való.

Az Ascended fegyvered utolsó eleme a Vision Crystal. Tyria történészei felismerik majd e tárgyat, mint a Felemelkedés [Ascension] egy fontos elemét. Ezt Obsidian Refined anyagok és skill pontok segítségével lehet elkészíteni. Minden Obsidian Refined anyagot nyers formájában meg lehet találni, ha játszunk a játék különböző tartalmaival, például: dungeonök, champion ölések, mega boss-ok, templom boss-ok, jumping puzzle-ök, guild küldetések és WvW táborok, tornyok, erődök és várak.

Zojja's-Claymore

Tudom, hogy ez rengeteg minden, de már csak pár dolog van, amiről beszélni szeretnék.

Először is, nem csupán crafting-gal lehet Ascended fegyvert szerezni. Bárhol, ahol Ascended Material drop vagy Ascended tárgy drop van, ott van egy ritka esély arra, hogy Ascended fegyver láda essen, amely segítségével kiválaszthatod, hogy melyik fegyvertípust szeretnéd egy stat kombináción belül. Végezetül, be fog kerülni egy Ascended Crafting anyag gyűjtő részleg, ahova minden új anyag befér, valamint egy pillantást vethettek az év későbbi részében érkező további anyagokra.

Ennyi lenne. Most visszaadom a szót Johnnak.

Kösz Linsey. Itt újra John.

Gazdasági aggályok

Ezeknek a változásoknak hatásuk lesz a játék gazdaságára, új helyre kerülnek az egyensúlyok és létrejönnek ismeretlen piaci erők – ezért gondoltuk úgy, hogy szólunk előre.

Account magic find

A Luck legnagyobb része a Fine és Masterwork tárgyak szétbontásából fog jönni és ez nem véletlen. Ezekből a gyakori tárgyakból igen nagy az ellátottság a Guild Wars 2-ben; jelenleg több, mint 75%-ukat eladják a kereskedőknek, a Trading Post-os árak pedig igen alacsonyan vannak. Emiatt a Fine és Masterwork tárgyak csupán egy kis bevételt jelentenek a játékosoknak, semmit többet. Ez nem szórakoztató és nem érdekes.

Merchant-1

Az account magic find-dal a játékosok képesek lesznek a Fine és Masterwork tárgyakat Luck-ért szétszedni, ezzel véglegesen jobbá téve account-jukat. Ez további célt ad ezeknek a tárgyaknak, ha már Masterwork felszerelésszinten túl vagy a karaktereddel, valamint az új játékosoknak és karaktereknek további eladási erőt biztosít a Trading Post-on.

Ascended craft, Magic Find és Trading Post

Mindezen változtatások elég nagy hatással lesznek a gazdaságra. Mivel megváltoztatjuk minden fegyver és páncél értékét a játékban, amikor a frissítés élesedik, minden anyag, páncél és fegyver kilökődik az egyensúlyi állapotból.

Zojja's-Blade-and-Soro's-Razor

A Guild Wars 2-ben elég nagy és gyorsan mozgó gazdaságunk van, így sok tárgy olyan hamar újra egyensúlyban lesz, hogy észre sem veszitek, hogy bármi is változott volna, azonban lesznek olyan javak, melyek változnak és fluktuálnak, ahogy a játékosok alkalmazkodnak az új rendszerhez.

Mit is jelent ez számodra, mint játékosnak? Ha megrögzött Trading Post játékos vagy, akkor ez egy nagyon érdekes időszak lesz, nézni ahogy a piacok újrarendeződnek. Ha kevésbé érdekel a TP, akkor arra számíthatsz, hogy a jutalmak, amiket korábban egy kereskedőnek adtál el, a játékosok számára értékesebbé válnak.

Tárgy változások

Legendary-k

Az Ascended fegyver készítés mellett, a Legendary-k is kapnak pár fejlesztést. Minden Legendary-nak Ascended szintre növekednek a stat-jai, valamint kapnak egy képességet, amivel harcon kívül meg lehet rajtuk változtatni a stat kombinációt. Emellett sok Legendary külcsínbeli fejlesztésen is átesett.

Magic Find tárgyak

A magic find-os fegyverek, páncélok és ékszerek account-hoz kötötté válnak, elveszítik jelenlegi stat-jaikat és kapnak egy olyan képességet, hogy dupla kattintás után a tárgytól függően több stat lehetőség közül válasszunk.

Pearl-Staff-1

Például, ha van egy Explorer’s Pear Staff-od, akkor dupla kattinthatsz rá, hogy átalakítsd bármelyik craft-olható stat-ra. Mivel minden magic find-os fegyver, páncél és ékszer account-hoz kötötté válik, minden ilyen TP-n lévő tárgy visszakerül az azt feltevőhöz. Kivételt képeznek egyes high-end fegyverek, melyeken szintén lehet stat-ot változtatni, viszont továbbra is lehet velük kereskedni.

Minden létező drop és crafting recept, melyekkel Magic Find felszerelést lehetett készíteni, helyettesítésre kerül három új kombinációval:

 • Az Explorer receptek helyét az Assassin stat kombináció veszi át (Precision, Power, Critical Damage).
 • A Traveler drop-ok és receptek helyét a Dire stat kombináció veszi át (Condition Damage, Toughness, Vitality).
 • A Pillager receptek helyét a Hunter stat kombináció veszi át (Precision, Power).

Azok a fejlesztések, melyek jelenleg Magic Find bónuszt adnak, a következőképpen lesznek átalakítva:

 • A copper, silver, gold és platinum doubloon-ok boon időtartamot adnak.
 • A Rune of the Pirate power-t fog adni magic find helyett.
 • A Rune of the Traveler minden stat-ot, condition damage-t, boon időtartamot és mozgási sebességet fog adni.
 • A Rune of the Noble condition damage-t és might-ot fog adni.
 • A Rune of the Scavenger condition damage-t és life steal-t fog adni.
 • A Sigil of Luck egy véletlenszerű boon-t fog adni ölésenként.

Zárásképp…

A Guild Wars 2 gazdasága a megjelenés óta rendkívül stabil volt és bár nem célunk, hogy gyakran okozzunk ilyen nagy változásokat a piacokon, nagyon izgalmasnak találjuk ezeket az új dolgokat. Ezek a változtatások minden egyes tartalmat egyedien jutalmazóvá tesznek, olyan új célokat adnak a játékosoknak, melyek egyértelműek és könnyű értük dolgozni, valamint egy régi jutalom rendszert is felülírnak, melynek nem igazán volt értéke. Végeredményben, ezek a változtatások jót tesznek a játék gazdaságának, de ami még fontosabb, jók a játékosoknak.

Eredeti cikk: Guild Wars 2

Reklámok
 1. nathriel01
  2013. augusztus 31. - 00:34

  A cikkhez még annyit tennék hozzá, hogy az Ascended fegyvereknek más-más színük lesz, attól függően, hogy milyen stat-osat készítünk el/választunk. Dulfy-n fent van példának az összes Greatsword szín: http://dulfy.net/2013/08/30/gw2-account-magic-find-ascended-crafting-and-legendary-weapons-revamp-preview/#3

  • 2013. augusztus 31. - 08:40

   Ez nagyon fail, hogy stathoz kötik a skineket. Óriási F.A.I.L.
   Most legyek hatásos és nézzek ki hülyén, vagy legyek gyenge de csinos?!

   • 2013. augusztus 31. - 09:17

    Vagy milliomosoknak esetleg transmute és akkor mindkettő. Talán ez működik. Egyébként nekem meg pont az tetszik, hogy a színnel együtt az effekt jellege is változik. A condis tetszett GS-ből a legjobban azzal a borostyán jellegű effekttel, ami végigfut rajta és körülötte vibrál a levegő, mintha izzana. A heal-es meg sokkal fagyosabb, világosabb.

   • Sárki
    2013. augusztus 31. - 09:19

    Vhogy el kell érjék, hogy a transm. crystalokat vegyék a játékosok :P

   • 2013. augusztus 31. - 11:58

    Marha jó vicc… Azért nekem ne erőltessék, hogy most a láng csak piros lehet, miközben Azureflame-el rohangálok, meg hogy a condition dmg af fekete-piros kombót, ami egy berzerkeres pokolfajzatnak jobban állna.

    Nem értem, miért nem tudnak igazán kielégítő logikákkal előrukkolni. Leírtam nekik, látták, tudják is;
    A craftrendszert alapvetően a textúra+effekt custommal kéne bővíteni, hogy sokszorozzák a gyatra skinek változatosságát.
    Ha már a fegyverek nem festhetőek, mint GW1ben…

 2. HunLogin
  2013. augusztus 31. - 00:44

  itt az ideje bevásárolni ectoból, mert hatalmasat fog szerintem ugrani az ára

  • Shantey
   2013. augusztus 31. - 00:47

   A videót követően már emelkedett is az ára 10 silvert. :)))))

  • 2013. augusztus 31. - 08:37

   Vettem 4 és fél stacknyit. Már lassan dupla az értéke ;)

   • Pont
    2013. augusztus 31. - 18:21

    Nagyon felesleges annyit venni, nem kell hozzá annyi ecto .. Pénz kidobás, ha veszitek, inkább adjátok el, jobban jártok :D

   • Shantey
    2013. szeptember 1. - 00:20

    De ha olcsón felvásárol egy nagyobb adagot, majd inflálódik az ára és / vagy manipulálják a piacot, akkor máris többet ér és a tranzakciós költségek után is profitot termel.

   • Pont
    2013. szeptember 1. - 01:06

    Annyit nem fogsz rajta keresni, lefog menni megint az ára, ez is csak egy hírtelen fellángolás … Nem fog kelleni az ecto, csak annyira, mint eddig .. jövőhéten vissza áll 30 alá.

   • 2013. szeptember 1. - 07:53

    17s/db áron vettem, most 35-38 között mozog.
    Gyakorlatilag már dupláját éri, és ez picit még emelkedni fog.

 3. HunLogin
  2013. augusztus 31. - 00:48

  omg :D, én most vettem 10 et, a magasabb áron, de mind1, majd lesz még magasabb is :D

  • gwfan21
   2013. augusztus 31. - 13:16

   Jövő hét kedden szerintem még emelkedik majd az ára. Sokan nem látták a videót.

 4. HunLogin
  2013. augusztus 31. - 00:49

  meg 250 mithrill, orákulum, ancient wood, pile of tökömtudja (ami volt a videóban :D ) , elderwood stb ; jól fognak még azok jönni a bankban :D

 5. gwfan21
  2013. augusztus 31. - 10:03

  Én direkt nem adtam el semmit már 1 hónapja, meg ectot is vettem. Remélem meg tudom majd duplázni a befektetett lóvét.

 6. 2013. augusztus 31. - 14:14

  “A Guild Wars 2 gazdasága a megjelenés óta rendkívül stabil volt” szóval stabilan fos az egész kb vagy semmit nem ért a cucc vagy az egekben volt az ára köztes kb nem is volt. Hát most majd kiderül mit okoznak a power traderek…. Meg ne add isten bevezetnék már ebbe a játékban is az ah-ban h csak meghatározott ideig lehetne bent cucc bár ez túl logikus lenne szóval tuti nem kerül be…

  • 2013. augusztus 31. - 18:22

   A stabilitás:
   level 5 cuccok: 1-5 silver
   level 5-74 cuccok: ~0 offer
   75+ rarek már érnek 15-19s között. Érdemes venni, ha potyog neked is az ecto belőle.
   Limitált Dye-ok: 80-200g között beálltak, most rohadt olcsók, 10-40g között mozog
   Gem ára: 16-ra esett 30-ról, ami anno 50-ről esett le. Hell Yeah!

   Stabilitás…
   Mint amikor a guardian akkor is fellők ;)

   • 2013. augusztus 31. - 18:24

    Jah igen, a kartellt ismerem, a bottosok és goldsellerek x2.2 szeres profitra számítanak. Jópárezer G alapból…
    Arenanet, mondtál valamit? :)))

   • Pont
    2013. szeptember 1. - 00:11

    Nem igen éri meg goldot vásárolni, a 200 aranyas transfert is figyelik, ha csak achiért adod valakinek, bannolnak ilyenért:)

 7. HunLogin
  2013. augusztus 31. - 15:41

  én legjobban a mystic chesten akadtam ki, régen kb 1 arany volt lecraftolni, most elvileg (úgy tudom) beszüntették, erre felment 100 aranyra az ára ; az DaFuQ

  javítsatok ki ha nem jól tudom

  • nathriel01
   2013. augusztus 31. - 16:01

   Már elég rég beszüntették, konkrétan szeptemberben. Amikor bekerült, akkor el is lett mondva, hogy csak a felhalmozott anyagok eltüntetése miatt kerül be egy rövid időre.

 8. Sas Alexander
  2013. szeptember 1. - 14:17

  Tényleg, április óta nem voltam fent, milyen most a gem árfolyama?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: