Reklámok

Küldöttség

2013. augusztus 13. Hozzászólás Go to comments

charr-interior-header

Frostbite mindig egy kicsit kevélyebben sétálgatott a Black Citadelben. Rox nem tudta biztosan, hogy az albinó devourert a High Legion katonái által szétsugárzott erő és magabiztosság hulláma spanolta fel ennyire, vagy megijedt tőlük, és megjátszotta magát, hogy ne lógjon ki közülük.

Bárhogy is volt, Rox örült neki, hogy legalább egyikük bátornak tűnik. Brimstone tribunus személyesen szólította ismét az irodájába, és ettől ő ismét csendes pánikba esett. Bár a város tele volt térdrogyasztó méltóságokkal, Rytlock Brimstone külön kategóriát képviselt még őközöttük is: hírhedten lobbanékony, sokat követelő… és minden, amire Rox vágyott, azon múlott, hogy őbenne milyen benyomást tud kelteni.

Megtett minden óvintézkedést, amit tudott: amikor felébredt, kört formált a hüvelykujjával és a mutatóujjával, és háromszor átköpött rajta. Felvette a legújabb csizmáját, és hátrafelé sétált ki a barakkból, hogy elijesszen minden balszerencsét, ami esetleg nyomába szegődhetne. A két legszerencsésebb emléktárgyát (az első vasérc-darabot, amit kibányászott, és azt az egyszerű  acélkarikát, amit Drillbit primusz adott neki a fahrarja elhagyásakor) a nyakába aggatta, egy láncon hordta. Remélte, hogy ezek az előkészületek elégségesnek bizonyulnak ahhoz, hogy rámosolyogjon a szeszélyes szerencse, és így saját érdemei révén tud majd bizonyítani vagy kudarcot vallani.

Citadel-2

— Gyere már — mondta Frostbite-nak. — Vár a tribunus.

A devourer lelkesen ciripelt, és Rox mellé szegődött, ahogy beléptek a Core-ba, és megmászták a körkörös gyilokjárót a hatalmas fémgömb harmadik emeletére. Laria, Rytlock szárnysegédje, éppen elhagyta főnöke irodáját.

— Benn van? — kérdezte Rox.

Laria bólintott. — De nem túl boldog. Figyelj oda. — Lepillantott Frostbite-ra. — És rá is figyelj. Még egyszer nem takarítok fel devourerszennyet.

Laria elrobogott, és Frostbite halkan morgott, ahogy elhaladt mellette, kettős fullánkja megremegett.

— Ne csináld a fesztivált — mondta Rox. — Te vizeltél a csizmájára.

— Rox! — Rytlock hangja visszhangozva szólt az irodájából. — Befelé.

Rox keze az érctől a karikához rebbent, mindkettőt megérintette, hogy meggyőződjön arról, hogy a helyükön vannak. — Lábhoz, Frostbite — mondta. — És viselkedj. Komolyan mondom.

Rytlock az íróasztala mögött állt. Lariának igaza volt: a tribunus szemeiben éhség lobogott, fogai vicsorba rándultak, a szőrök felálltak a hátán. Ahogy Rox közeledett, felkapott egy papírt az asztalon terjengő kupacból, és mérgesen csőbe tekerte.

Rox-and-Rytlock-1

— Tribunus.

— Pihenj. — Rytlock Frostbite-ra mutatott a feltekert papírcsővel. — És ajánlom, hogy az a jószág most már szobatiszta legyen.

— Már az, uram. És ismételten a bocsánatát kérem. Azt gondolta, hogy Laria kihívást intéz ellenem, és ezért —

— Nem érdekel — vágott közbe Rytlock. — Mit tud az emberek királynőjéről?

— Nem sokat. Támogatja a békeszerződést, de gondjai vannak azzal, hogy Kryta teljes lakossága felsorakozzon mögéje.

— Fogadást rendez — mondta Rytlock. Odanyújtotta a papírtekercset Roxnak. — A királynővé koronázásának tizedik évfordulójára. Ilyeneket írtak róla, hogy “ez az emberi kitartás ünnepe”, meg hasonló marhaságok.

Rox semlegesen tartotta a hangját. — Ez… érdekesen hangzik.

— Örülök, hogy így gondolja. Engem hívtak meg, de nekem komoly dolgaim vannak. És inkább húzatnék fogat, mint hogy újabb állami rendezvényen vegyek részt. — Rytlock keményen rámosolygott. — Gratulálok. Magát nevezem ki helyettesítésre.  Mostantól maga a Citadel hivatalos küldöttje ezen a fontos eseményen.

Rox kábán elvette a papírt. — Én… ööö… köszönöm, uram?

Rytlock felnevetett. — Ez nem előléptetés, ez egy csicskafeladat. Ugyanakkor fontos. Bármit is akar elérni a királynő, szükségünk van ott helyben valakire, aki a mi érdekeinket képviseli. Mosolyogjon udvariasan, ne vesszen össze a többi küldöttel, és ha teheti, terelje másfelé a beszélgetést, ha a békeszerződés szóba kerül. Semmi szükségünk rá, hogy ez a cirkusz hatással legyen a béketárgyalásokra.

Rox úgy döntött, bátor lesz. — Ahogy kívánja, tribunus. De megkérdezhetem, hogy —

— Ennek semmi köze nincs a warbandbe történő felvételéhez. — Rox elszontyolodott, mire Rytlock horkantott. — Ide a tüzes bökőt, a maga agya csak egy rugóra jár, igaz?

Rox-and-Rytlock-3

— Bocsánat, tribunus.

— Lefogadom, hogy egész reggel az ujjain keresztül köpködött, meg felpakolta magát szerencsehozó talizmánokkal, igaz?

— Igen, tribunus.

— Egyes dolgok sose változnak. — Rytlock mogorva hangnemét visszafogottabbra váltotta. — Van még egy oka annak, hogy magát küldöm magam helyett — mondta. — Logan Thackeray is ott lesz. És amikor Logan és a királynő egy helyen vannak, a dolgok… idegesítően alakulnak. Ehhez most nekem nincs türelmem.

Vagy bármikor, gondolta Rox, de csak annyit mondott ismét, hogy: — Igenis, tribunus.

— Itt a meghívó. Lariát keresse az utazás részletei ügyében. Ő fog mindent elmagyarázni Jennah beosztottainak, és gondoskodik róla, hogy várják magát.

Rox habozott. — Hozhatom Frostbite-ot?

— Feltéve, hogy szépen meghúzza magát, és nem robbant ki semmilyen háborút, és nem gyújt fel semmilyen palotát, azt visz magával, akit akar. Vigyen akár egy devourer királynőt, bánom is én.

Egy gondolat villant végig Rox agyán. — Akár egy nornt is?

Rytlock gyanakodva hördült fel. — Kire gondolt? Arra a zakkant kölyökre, akivel együtt mászkáltak?

— Brahamnek hívják, tribunus.

Rytlock horkantott. — Azt mondtam, ‘azt visz magával, akit akar’, katona. Talán nem voltam eléggé világos?

— De, tribunus.

— Helyes. Megvannak a parancsai. Ha ezt úgy intézi, ahogy elvárom, akkor talán beszélhetünk a Stone warband-beli esetleges karrierjéről.

Rox sikertelenül próbálta elnyomni a mosolyát, de legalább a szerencsehozó talizmánjaihoz nem piszkált hozzá öntudatlanul. — Köszönöm, tribunus. — Frostbite támogatóan dorombolt.

Rox-and-Frostbite-2

— Tartsa nyitva a fülét. Ez az egész triviálisnak tűnik, de ha a Black Citadel rosszabbul jön ki ebből, mint ahogy bement, akkor maga az Imperial Smeltert fogja kavargatni egy kiskanállal.

— Értettem. Ne aggódjon, uram, nem hozok szégyent önre.

— És máskor ne mosolyogjon, amikor éppen fenyegetem. Akkor mosolyogjon, ha sikeresen elvégezte a feladatát. Leléphet.

— Uram. — Rox tisztelgett, és megfordult, sietett eltűnni, mielőtt Rytlock meggondolja magát.

Frostbite viszont még mindig a tribunusra összpontosított, és Rox látta, ahogy a devourer lábai megfeszülnek, mintha arra készülne, hogy játékosan felugorjon Rytlock asztalára. Megbökte a petjét az egyik csizmás lábujjával, és azt mondta: — Gyerünk, cimbora.

Együtt kisiettek az irodából. Sok tennivalója volt: beszélni Lariával, felkészülni az utazásra Divinity’s Reachbe, és küldeni egy madarat Brahamnek, hogy ő is jöhessen.

Lepillantott Frostbite-ra. — Akarsz buliba menni, cimbora? Előkelőségek leszünk. És egy lépéssel közelebb a Stone warbandhez.

Frostbite vidáman ciripelt.

Rox végigsimított még egyszer a jószerencse-talizmánjain, és aztán elmosolyodott. A kabalái határozottan segítettek abban, hogy a találkozás Rytlock-kal simán menjen. Ahhoz képest a királynő fogadása csak egy könnyed nyáresti séta lesz. Csak be kell gyűjtenie Brahamet, időben odaérni a krytai fővárosba, és nem lejáratni a Black Citadelt.

Ugyan mi jöhet közbe?

Eredeti: Short Story: Delegation @ Scott McGough

Reklámok
 1. MaDFoX
  2013. augusztus 14. - 02:36

  Köszi! :)

 2. 2013. augusztus 14. - 07:10

  Ugyan mi jöhet közbe?
  Neeeeeeeeerf!

 3. Mephike
  2013. augusztus 14. - 08:56

  Remek kis fordítás, köszi!

 4. 2013. augusztus 14. - 11:48

  Köszi, szeretem az ilyen kis történeteket.

 5. Eszem
  2013. augusztus 14. - 12:39

  Melyik a “Stone Warband”? Nem rémlik, hogy halottam volna már.

  • Gandarel
   2013. augusztus 14. - 13:37

   Rytlock BrimStone pl.

  • 2013. augusztus 14. - 15:57

   azért nem hallottál róla mert eddig nem is volt róla szó

   • Cecilia Sunshine
    2013. augusztus 14. - 19:38

    De a F&F szál végén volt erről szó, hogy Rox Rytlock warbandjába be akar kerülni.

    Bár többet erről nem tudunk tényleg, és érdekelne kik lehetnek még abban a csapatban.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: