Reklámok

Evon Gnashblade kiszáll

Charr_Header_6

Evon Gnashblade vigyázzban állt Aria Gnashfang légiós előtt a warbandje többi tagjával. Nyomasztó csend lebegett ő és felettese között.

— Miért nem hajtotta végre az utasításomat, katona? — hörögte Gnashfang. — Megértette, amit mondtam, nem igaz? — Közelebb lépett Evonhoz, orr az orrhoz, míg végül ugyanazt a levegőt szívták be.

Fojtogató volt, ezért Evon feljebb emelte a pofáját. — Kérek engedélyt beszélni, uram.

— Ó, ez fincsi lesz. Csak tessék, beszéljen.

Evon érzékelte, hogy a warbandje többi tagja megmoccan, eltávolodnak tőle. Felsőbbrendűség érzete töltötte el; távolságtartásuk gyávaság volt. Ez még inkább megerősítette abban a meggyőződésben, ami már napok óta érlelődött benne, azóta, hogy a légiós kiadta a parancsait.

Evon jó katona volt élete húsz éve során, születése óta.  Kitűnt a fahrarjában, felhívta magára az Ash Legion legmagasabb rangú tisztjeinek figyelmét, és még sohasem ellenkezett a kiadott parancsokkal – egészen mostanáig. Gondosan megválogatta a szavait.

— Nem vagyok biztos benne, hogy ez a megközelítés a kívánt eredményt fogja szolgáltatni, légiós.

Gnashfang felhördült.  — Nem biztos benne? Hát akkor hadd biztosítsam erről én magam. Ha ez sem elég, akkor a pengém fogja ezt elvégezni. Megértette?

— Uram — kezdte ismét Evon, gyorsan pörgetve szavait, mielőtt Gnashfang ledöfné. — Lion’s Arch lakossága nem reagál a fenyegetésekre. Úgy kell érezniük, hogy kapnak valamit a befektetésükért cserébe. Ezek nem ostoba parasztok. Kalózok voltak, de most már egy közösséget alkotnak. A kereskedelmet és a ravaszságot becsülik sokra. Az ön megfélemlítési stratégiája elégtelen. Ez így nem Ash módszer. — Kifogyott a szuszból, és mély levegőt kellett vennie.

Gnashfang ajkának egyik sarka felfelé rándult, és kivillant mögüle egy hosszú, fehér agyar. — Dehogynem fognak fizetni a védelemért, vagy gondoskodunk róla, hogy azt sikoltsák, bárcsak fizettünk volna. Tűnjön el a szemem elől, amíg még van kedvem élve elengedni.

Lehetőségek száguldottak végig és ütköztek egymásba Evon agyában. Volt belőlük elég sok, de az egyetlen dolog, ami nem szaladt végig rajta, az a kétség. Döntött a folytatásról.

Aria-2

Evon horkantott egyet az orrán keresztül. — Nem engedhetem, hogy így intézze a küldetésünket. Nem veszek részt abban, hogy megzsarolja Lion’s Arch lakosságát. Nem így lehet támaszpontot kiépíteni itt. — Ahogy beszélt, a nyakán levő ér erősen lüktetni kezdett. A karjai az oldala mellé hullottak, a keze a tőre markolatára ereszkedett. Észlelése kiélesedett, periferiális látása kitágult.

Gnashfang nem hagyhatta szó nélkül ezt az engedetlenséget. Összeszorított fogain keresztül így szólt: — Nem érdekel, hogy mit gondolsz, wurmcsócsa. Ezennel kiléptél a warbandből – véglegesen.

Látványos félköríves mozdulattal kirántotta a kardját a hüvelyéből, és Evon feje felé suhintott.

Evon gyorsabb volt.

Apró, gyors lépésekkel a légiós támadó ívén belülre került, és testével fékezte le a kardvágást. Szabad kezével megragadta Gnashfang egyik szarvát, lerántotta, majd hátralépett, egész súlyát beleadva a mozdulatba. Végül pedig mélyen beledöfte a tőrét Gnashfang nyakába, és végigrántotta a gerince mentén.

A kőpadlón csendülő kard hangja térítette magához a warband dermedten figyelő tagjait, és odarohantak, hogy lerángassák Evont a légiósról.

Ő hátralépett, és nézte, ahogy lefektették Gnashfanget a földre, miközben tudta, hogy már menthetetlen. Várt, tőre pengéjéről vér csöpögött a kezére.

Amikor a többiek végül megfordultak, és ránéztek, ő állta a sarat.

— Én vagyok mostantól a légiós — mondta. — Azt csináljátok, amit mondok, vagy csatlakoztok Gnashfanghez a Mistsben. Van kérdés?

Noha nem minden warband-tag rázta meg a fejét, egyikük sem tiltakozott hangosan.

— Helyes. Halotti máglyát gyújtunk a tiszteletére ma éjszaka. Holnap pedig megalapítjuk a Black Lion Trading Postot – ahogy kell.

A warband tagjai felemelték Gnashfang testét, és elszállították. Evon nem mozdult addig, amíg el mentek mind, hogy ne lássák, ahogy lassan a padlóra csúszik a fal mentén, és leül. A lélegzésre koncentrált. Már halott lenne, ha Gnashfang nem becsülte volna alá. De a kockázat nyereséget eredményezett. Mostantól övé lesz a Black Lion Trading Company.

Team-Gnashblade

Eredeti: Evon Gnashblade disembarks

Reklámok
 1. Mephike
  2013. július 28. - 00:47

  Na már látom, hogy a sok birka rohan és együtt sír a hajótörött/kislány/árva/magányos/mindig jó leszek Ellennel :)

 2. Csabessz
  2013. július 28. - 06:43

  Evon TE vérbeli aljas thiefivadék :D:D:D

 3. Sárki
  2013. július 28. - 08:37

  Evon már ellenségként is fontosnak tartotta LA érdekeit és érvényesítette azokat.
  Kiel legnagyobb tette, hogy nem hiúsított meg egy merényletet, indul a halott szenátor pozíciójáért és nem kizárt hogy meg is nyeri. Mi ez, ha nem árulás?

  • 2013. július 28. - 18:48

   Ez egy érdekes érv. Senki nem látta előre, hogy megtámadják őket, és a sérüléseibe halt bele Theo Ashford. Mit kellett volna tennie? Jesuspowerrel meggyógyítania?

   • Sárki
    2013. július 28. - 19:01

    Nem is tudom, mondjuk reselhette volna :D Kifejezetten irritáló hogy minden player ujjáéleszthet bárkit is, az npc-k meg nem :D
    Komolyra fordítva a szót: nem is tudom, mondjuk egy rutin bomba és mágiakeresést vagy ilyesmit szvsz beiktathatott volna két vedelés közé, meg ugye nem kéne bárkit beengedni egy ennyi politikussal teitűzdelt rendezvényre. A könyvekben is szerepel: a Lionguard elkéri a nevét és a tartózkodási célját az ujjonan érkezőknek és nem foglalkozik a válasszal. Ez kiel biztonsága? így védi a várost? A népet? Így nézi majd az érdekeiket is?
    Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy miért nem nézte meg a ceremónia kellékeit, hogy biztonságosak e.

   • 2013. július 28. - 19:08

    Ő meghalt, nem legyőzték (defeated) :D

 4. 2013. július 28. - 10:02

  Mivel Evon gyilkossággal jutott a posztjához, elképzelhető, hogy most is így akar, és ő áll a merényletek hátterében.
  Mostmár értem miért bugol be annyiszor a TP. XD Alkalmatlan a poziciójára, kizsákmányolja a játékosokat és ponthogy nem tart szem előtt mást, mint a saját érdekeit.
  Szemétre való Charr! ;D

  • Eszem
   2013. július 28. - 10:38

   Chaaroknál természetes az agresszív véleménycsere, és nem Evon támadt először. Innentől önvédelem szerintem. Am meg ettől lesz érdekesebb az egész, nem úgy mint egy hajótörött két copfos kislány…

 5. sajt
  2013. július 28. - 12:09

  Most komolyan egy játék ilyen érzéseket képes kiváltani egyes emberekből, hogy ennyire lemennek primitívbe?!:D Megnéznék egy családi ebédet országgyűlési választások idején:D

  • Gandarel
   2013. július 28. - 15:31

   6 éve várok egy olyan dologra, mint amit a Fall of Abaddon fractál adhat. Ha nem Evon nyer, sose kapjuk meg, és csak mégtöbb asura sz@rsággal bővül a játék. Kapunk még1 uncategorized fractált, YEEEEAAAAH,

   Erre jön a sok retardált a 4-5 hónapos GW2 fanboyságukkal és Kielre szavaznak, mert csaj (ne egy NPC-re izguljatok már rá omg..), vagy mert 10%-al olcsóbb a wp 4 hétig.

   Jogos, hogy ez fölb@sz. Sry,

   • 2013. július 28. - 17:06

    Szerintem simán megkapjuk Abaddont a választás eredményétől függetlenül, ahogy a MF és AR is bekerül az új Fractalsba év végéig. Kétlem, hogy Anet csak azért dobná a témát, mert egy tokengyűjtögetős játékban nem Evon nyert.

    Csak tesztelnek minket, hogy hogy reagálunk az ilyesmire, de a történetet és a játékot ők írják. Lehet itt még váratlan fordulat, ami a Council tagjait érinti, esetleg puccs, vagy szokás szerint valami új erő megjelenése felülír mindent. Engem nem érdekel, ki nyer. A folytatás érdekel, és a választás utáni reakciók. Ha veszít, Kielt nem írják ki a történetből, nem fog eltűnni, és valószínűleg szemmel tartja Evont is.

   • Gandarel
    2013. július 28. - 17:19

    Több fejlesztő is kijelentette, hogy a másikat sose teszik be a játékba. Szeretném azt hinni, hogy egy teszt, de az elmúlt 1 évben halmozták a rossz döntéseket.

    Az biztos, hogy akárki is nyer, petíció lesz a másik fractálért. Ha pedig Kiel nyer, az összes GW1 veterán egyként fog ragelni a fórumon, nem kis ideig.

   • 2013. július 28. - 17:37

    Az biztos, hogy rage lenne, ha dobnák Abaddont. Fractals alapvető funkciója a történelmi visszatekintés, tehát idővel minden fontosabb eseményt tartalmaznia kell. Ha MF és AR bekerül, akkor Abaddonnak sokkal inkább ott a helye.

    Valóban sok hülye döntést hoznak, de nem hagyhatják figyelmen kívül a játékosok kb. felének a követeléseit, ha már beetettek mindenkit.

    A Kielre szavazók sem azt mondják, hogy ne legyen Abaddon. Érdekes, mert lehet Evon akármekkora gazember pénzhajhász politikus, akit senki sem érdekel, az őt támogatók Abaddonra, azaz Evon ígéretére szavaznak. Kiel ígérhetne akármit, a szavazói szimpátia alapján állnak mellé.

    Ha most azt mondták volna, hogy Abaddont mindenképp berakják, akkor nem lenne ez a tokengyűjtős őrület.

   • Sárki
    2013. július 28. - 19:04

    Bárcsak így lenne. de sajnos egy fractalnak sincs loreja, ezek az események kb. meg sem történtek. Főleg a cliffside. gwben nincsenek is colossusok-.-
    A kiel rajongók officialon pedig azt akarják beadni hogy a reactor felrobbanása sárkányokkal kapcsolatos és hogy több lore van benne mint amennyi abaddon legyőzésében lenne.

   • 2013. július 28. - 22:13

    @Sárki: Ha lenne halvány fingod a GW2 lore-ról, akkor tudnád, hogy igen is lehet hozzá köze. Olvass/nézz utána (wikin/játékban), hogy mi az a Thaumanova Reactor és kapcsold össze a talált információkat… (Amúgy meg még mindig rohadtul nem tud izgatni ki nyer :P Csak hogy tévedés ne essék, nem Kielt védem, hanem a hülyeségbe kötök bele.)

   • 2013. július 29. - 11:26

    https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/lore/Thaumanova-Reactor-Why

    ez a fórumbejegyzés a reactorral kapcsolatos témát feszegeti, hát mit ne mondjak ( úgy h Evon szavazó vagyok ) elég erős a lore-s köződés. Így kezd ez is érdekes lenni számomra :) Rakják be mindkettőt!!! :D

 6. 2013. július 28. - 13:40

  Nem értem…. Akárhány fórumot olvasok, akárhány véleményt hallok, mind Evon mellett áll, Mégis állítólag Kiel vezet… Csalás szagú ez nekem.

  • 2013. július 28. - 19:11

   A szavazatok száma nem egyenlő az emberek számával. Talán a Kielre szavazó játékosok fogékonyabbak a tokengyűjtésre és átlagban aktívabbak a szavazásban. Előfordulhat hogy tizedannyian támogatják Kielt, mégis több szavazatot adnak le rá.

  • Sárki
   2013. július 28. - 19:20

   Vehetsz tokent pénzből is.

  • Gandarel
   2013. július 28. - 19:48

   Szerintem (és remélem), nincs is szavazás. El van döntve, hogy Evon fog nyerni. Most elején kihozzák, hogy egy kicsit Kiel vezet, és így nem lesz gyanús.

   Bár ezt nem nagyon tudnák titokban tartani.

  • 2013. július 28. - 19:55

   Ne felejtsétek el, hogy az achik szándékosan úgy készültek el, hogy egy játékosnak le kell adni pár szavazatot az ellenfélre is, mivel máshogy nem tudja képviselni azt az oldalt! Amíg nincs kész mindkét oldal achija, nem kezdik dobálni a szavazatokat. Ezért lehet még ilyen szoros a verseny. Én sem adtam le a szavazatokat még, mert nem vagyok kész az achikkal.

   • 2013. július 28. - 22:15

    A buttonoknak az a lényege, hogy event/dungeon complete-ért kap pontot a támogatott fél. Erre épül pár másik achi is ugye… És sokan meg az achik után nem foglalkoznak a szavazással, ezért is lehet ennyire közel a szavazás állása az 50-50-hez.

  • 2013. július 29. - 08:28

   Sokan vannak Kiel mellett csak nem nyöszörögnek annyit… inkább ingame. XD
   Én is kampányolok neki, most megcéloztam a viszonylag friss játékosokat, akik nem olvasnak fórumot és nagyjából azt sem tudják mi ez a szavazósdi. 5 embert meggyőztem. No, de majd ma! muhaha XD

   • Gandarel
    2013. július 29. - 09:00

    Congratulations! You fckd up everything! C’mon, gloat a little. You deserve it..

    Van már egy CoE és egy Uncategorized fraktál, de nem, nektek egy 3. asura szarság kell az eddigi legepicebb dolog helyett ami történhetne.

   • 2013. július 29. - 09:45

    Gandarel, ne tépd már a szád, mert unalmas és fárasztó az agymenésed. Mindenki arra szavaz, akire akar. Valakit jobban érdekel az esetleges sárkány-lore, amiről nem tudunk _semmit_, mintsem az istenek csatája. Igen, lehet, hogy epicebb, de mit akarsz felfedezni? Az ismertet vagy az ismeretlent?

   • Scip
    2013. július 29. - 10:19

    A másik, anet ebben a szavazásban nem igazán tűnik pártatlannak, inkább tűnik úgy ,hogy Evon kezét fogják (ez is egy elég erős indokom , hogy ne rá szavazzak),de ami különösen bosszant: a szavazás jelenlegi állásának kiadása , miszerint Kiel vezet….. ha ez nem történik meg akkor sztm simán megnyeri Kiel, mert a Kiel bázis eléggé levolt becsülve, de így most az Evon szavazók kaptak egy jónagy löketet …..
    szóval szerintem felesleges kétségbe vonni, hogy megnyeri-e Evon, mert sokkal stabilabb bázis van a háta mögött, és az igazi szavazás (nem az achievement hajkurászás) csak ezen a héten kezdődik.

   • 2013. július 29. - 11:19

    Gandarel inkább köszönd meg, hogy próbállak megóvni egy újabb csalódástól! (ha érted mire gondolok :P) XD

    Az okaimat már szerintem leírtam, az egyiket feljebb Zhorak vázolta. Abaddonnak 2 perc alatt utána lehet nézni, mi történt. Másik, hogy ez a Charr bűzlik minden értelemben. Ha az ember megpróbálja magát beleélni a karaktere helyzetébe, rájön, hogy sose választaná Evont. (Ha elvonatkoztatsz attól, hogy mit kínálnak akkor meg pláne.) A lényeg, hogy csúnya, gonosz, rabló, gazember… gazcharr. XD
    (Amúgy, általában ami mellé odaállok és támogatom, az általában elbukik, szóval ez adhat némi reményt. XD)

    Még másik, hogy ez egy játék, a játékban. Nem kéne ennyire komolyan venni és mellőzni lehetne a személyeskedést. Eddig tűrtem, de ha felbosszant valaki, esetlegesen törvénytelen eszközökhöz fogok folyamodni! >:D

   • Gandarel
    2013. július 29. - 12:21

    Csak a végkifejletet tudjuk. A reaktornál kicsit többet, de legalább ennyit.

    Más utánanézni a wikin mint látni/végigtolni. És tele vagyunk asura contenttel, Abaddon rakás új dolgot hozna amit még nem láttunk gw2-be (margonite, istenek, egy teljes erejében lévő Abaddon, lehet hogy forgotten + éle Orrian arcok, Crystal desert, sőt Crystal Sea, amit még sose láttunk).

    Láttuk a reaktort, tudjuk hogy néz ki, ez volt a CoE elődje, CoE-ben is voltunk már, van már asurás fractál is, de igen, biztos nagyon izgi és egyedi lenne az a reaktorrobbanás.. :P

   • 2013. július 29. - 14:33

    Te még mindig az asuráknál és a reaktorrobbanásnál vagy leragadva. A robbanásnak köze lehet az ED-khez is, legalábbis megtudhatunk egy ‘s mást, mivel az ő energiájukat és erejüket vizsgálták ott.

    Edit: Az istenek csatájáról tudunk mindent elejétől a végéig. Remélem te sem gondolod komolyan, hogy enny mindent fognak mutatni. Orriak, elfeledettek. Ne legyenek nagy reményeid, nem fog minden beleférni. Élő orriakat minek akarsz látni? Emberek. A robbanásról csak annyit, hogy ez egy asura település volt, Inquest bázissal alatta/benne, káosz energiát vizsgáltak, illetve az ED-k erejét. De hogy miért robbant, hogyan robbant, és mire jöttek rá, azt nem.

   • i1q
    2013. július 29. - 15:00

    Zhorak imho te vagy rossz helyen leragadva. Erős példával élnék nagyon leegyszerűsítve. Mit néznél inkább? Hupikék törpikék robbantgatnak vagy alient legyalázzák a predatorok. Hiába van ott PókuszHók, kavarhatnak akármit…
    Abaddon powa

   • 2013. július 29. - 15:07

    Én is mondhatnám azt: mit akarsz nézni: Hupikéktörpikék elbánnak Hókuszpókkal? Vagy inkább többet tudni arról, mi történt Csernobilban?

   • Gandarel
    2013. július 29. - 15:27

    GW1 lore > GW2 “lore”. Kit érdekel egy sárkány, van egy asura megalézerünk ami oneshotolja őket. Mellesleg ha bármi köze is volt hozzájuk, akkoris egy reaktor, ne várd hogy ott van a pincében Mordremoth, max 1 destroyer.

   • Gandarel
    2013. július 29. - 15:34

    Btw: lehet, hogy többet tudunk mondjuk a foci VB-ről (Abaddon fractál), mint egy hix bozon előadásról, de ha választanod kell, melyiket nézed meg a szabadidődben, nemtom, lehet hogy az a hix bozon rengeteg fontos új infóhoz juttat, de akkoris a VB-t választom.

    Amúgy meg szerintem a reaktorról is pont annyit tudunk mint az Abaddon fractálról.
    Mindkettőnél tudjuk, mi a végkifejlet, nem tudjuk hogyan győzték le Abaddont, nem tudjuk hogy robbant föl a reaktor. Tudjuk hogy az 5 isten volt, tudjuk hogy az inquest volt.
    Nem tudjuk a pontos helyet ahol Abaddont legyőzték (nagy hely az a crystal desert), centire pontosan tudjuk hol van a reaktor.
    Tudjuk miért volt a harc, sejtjük mi történt a reaktorban.

    A reaktort már láttuk, a Crystal sea-t még soha és nem is fogjuk ha ez nem jön össze.

   • Sárki
    2013. július 29. - 15:57

    Abaddon fractal jobban érdekel, de gondolkodás nélkül a higgs-bozonos előadást választanám, sry :D
    Amúgy meg aki arra hivatkozik, hogy többet tudhatunmk meg a sárkányokról: fotmban semmit nem tudunk meg a loreról, sőt, meg sem történtek ezek a dolgok…

 7. Shantey
  2013. július 29. - 15:40

  Its kung fu fightiiiiin’!
  No fiúk lányok, chill van. Egyébként jogos a felhozott érv, hogy egy Abaddon elpofozását belenyomorgatni egy fél órás instába majdhogynem bűn, akkor meg már inkább egy teljesen új történet, aztán lesz ami lesz belőle. Mivel úgy nagyon semmi infó róla, azt hoznak ki belőle, amit nem szégyellnek. De ennek ellenére Evon mellett voksolok, ez a fapi … pincérnő valahogy nem nyerte el a tetszésem, a charr meg kemény legény.

  ui: Merem remélni tényleg nem piszkál bele a szavazásba Anet és bunda mentes lesz az eset.

  • Sárki
   2013. július 29. - 15:58

   fél óra? Dredge, cliffside, uncat… egyik se fél óra magasabb szinten.

   • 2013. július 29. - 16:08

    Csak nagy szintű fractalok léteznek.

   • Shantey
    2013. július 29. - 18:29

    Az sokat nem változtat a fraktál sztoriján és milyenségén, hogy lvl40 felett már hat csilliárd élete van a patkányoknak is. :)

   • Sárki
    2013. július 30. - 06:48

    Ő fél órás instát mondott, erre reagáltam.

  • 2013. július 29. - 19:38

   Abban bízom, hogy mivel “new Fractals” szinten beszélnek róla, és a dungeon Fractals, ami Fragment-ekből áll, valószínűleg teljesen átalakítják ezt az egész dolgot év végéig. Nincs kizárva és logikus is lenne másképp csinálni. Akkor viszont már értelmes megoldás lehetne hosszabb Fragment-eket pakolni bele, ha nem állna minden run 3-4 Fragment-ből. Szerintem megreformálják az egészet. Azaz remélem…

   • Gandarel
    2013. július 29. - 20:09

    Szerintem molten és aetherblade miatt a többesszám.

   • 2013. július 29. - 20:55

    Nem, én arra gondolok, hogy a dungeon-rendszer neve Fractals of the Mists, amit röviden mindannyian Fractals-nak hívunk. Következetesen nem azt mondják, hogy több új fragment lesz benne, hanem hogy új Fractals lesz év végéig. Ezalatt azt is lehet érteni, hogy bővül és/vagy megújul a jelenlegi, de úgy is fel lehet fogni, hogy a jelenlegi mellett lesz még egy vagy több új. A két új dungeont akárhogy faragják, AR-ben a két nagyobb fight önmagában is időigényes lehet, és akár 1-2 óráig is eltarthat csapattól függően. Ha könnyítenék, szerintem béna lenne. MF és AR nekem egyaránt azért tetszett, mert a hangoktól kezdve a helyszíneken át a történetmeséléssel együtt mindent egy kicsit újabb szemléletben valósítottak meg, jellemzően alaposan, aprólékosan kivitelezve. Ezekbe belenyúlni vétek lenne, de végül biztosan belepiszkálnak sajnos. Nagyon félek, hogy hogy lesz ez a “new Fractals” dolog.

 8. 2013. július 29. - 16:05

  Először is jó lesz az Higgs-bozonnak is, ha már írunk valamit, legyünk annyira igényesek, hogy utánanézünk…
  Egyébként meg remélem, hogy Abaddon fractal lesz, és egy jó nagy csalódás :)

  • Gandarel
   2013. július 29. - 16:17

   Me bad, órák óta sanctum sprintelek és csak win után nézek be.. magyarul se mindig megy már, ne hibáztass :D

 9. 2013. július 29. - 16:06

  Amúgy meg elég erős utalás a Vortex arra, hogy hol győzték le Abaddont… De hát amikor a sok sz.r elvakít, és már csak hülyeségeket beszél az ember.

  • Gandarel
   2013. július 29. - 16:21

   Ugyanakkora mégis kiszáradt az egész Crystal Sea és azóta néz ki így a desolation. Engem maga a hely érdekel mielőtt ilyen lett.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: