Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Colin és Martin beszélgetés

Colin és Martin beszélgetés

gw2_colin_martin

A hivatalos GW2-es élő adások (livestream) Twitchen nem szoktak nagyon izgalmasak lenni. Izzy magyarázza, hogy miért szeret egy-egy kasztot, vagy kapunk egy kis betekintőt abba, ami 1 nap múlva egyébként is megjelenik, de a mostani adás Colin Johansonnal meglepően tartalmas lett.

Kivonatosan:

 • Ismételte, hogy fractal és dungeon feljavítás várható a közeljövőben (nem az összes, abba ne éljétek bele magatokat).
 • A Fall of Abaddon fractal, amit Evon megválasztása esetén készítenek el, az emberek hatodik istenének bukásáról szól, amikor a többi 5 isten és támogatóik megütköztek Abaddonnal és szolganépével, a margonitákkal, és aztán börtönbe zárták a legyengült Abaddont.  A Crystal Desert akkor keletkezett az ottani tenger helyén, meg ilyen apróságok. Wow, hát igen, ez nincs egy ligában a másikkal, a Thaumanova reaktor felrobbanásával, bár az is biztosan érdekes lenne.
 • Ez a tartalom az év vége előtt (by the end of the year) lesz kész, szóval jó sokára. :( (Thanksgiving/karácsony, ezt én mondom, nem Colin.)
 • Viszont amikor bekerül, akkor jön fractalként az Aetherblade Retreat ÉS a Molten Facility is! Tehát 3 új fractalt kapunk majd egyszerre.
 • A Living World csapat májusig egyetlen és nem túl nagy létszámú csapat volt, azért volt olyan nyögvenyelős a Flame and Frost előrehaladása. Most már 4 csapat dolgozik, jó tempóban és nagyobb mennyiségben fog jönni tartalom, folyamatosan. (Szerintem az elmúlt 2 hónap nagyon meggyőző ebben a tekintetben.)
 • A 4. csapat éppen mostanában állt fel, és még ugye pár hónap, mire ők is csinálnak valamit, tehát még mindig nem 100%-os teljesítményen pörögnek azzal, amit most hoznak ki.
 • További hozadéka a 4 csapatnak , hogy több idő lesz tesztelni a frissítéseket, mielőtt élesbe mennek, hogy hibamentes, kicsiszolt élmények lehessenek.
 • Ugyan a teljes kiegészítő valóban nincsen az asztalon perpill, de anélkül is jöhet új faj/fegyverek/akármi, nincsenek hozzákötve. A kaszt viszont problémás, mert azzal a 8-cal, ami van, lefedték a különböző játékstílusokat (TeamFortress 2 mintájára készültek), és egy egészen új koncepció kellene, hogy bekerülhessen egy új kaszt. Sokkal valószínűbb új fegyverek és utility skillek, mint új kaszt.
 • Kérdés volt, hogy terveznek-e olyan Living World tartalmat, aminek különböző és végleges kimenetele lehet az egyes szervereken (tehát a szerverek onnantól kezdve nem teljesen egyformák). Ezzel az ötlettel már régóta játszadoznak, nekik is eszükbe jutott, de egyelőre még nincs konkrét terv, ami ilyen lenne.
 • A Zephyr Sanctum és a többi sztori, ami idén jött, vezetnek valahová, még sok meglepetés lesz. Colin szerint van egy tetszetős szalag (a nice ribbon), ami összeköti a látszólag különálló történeteket.
 • Az LFG tool készülget. Nagyon komplikált, mert account információkkal dolgozik folyton, de éppen tegnap volt egy tesztje, és ígéretes. Megjelenési dátum még nincs.
 • Az új Living World tartalmakhoz a jövőben terveznek egy permanens részt is, ami bennmarad azután, hogy a futó, aktuális része kikerült. Így legalább képbe lehet kerülni, hogy mi történt, ha valaki kihagy egy időt (a jutalmakat/acsikat viszont továbbra sem lehet utólag pótolni).
 • Kövgen konzolokra lesz GW2, esetleg? Nem, nincs ilyen tervbe véve sem.
 • Két fő oka van annak, hogy PC-centrikusak: 1. A konzolokon problémás a frissítések kitolása, mert ott minden tartalomnak, a legapróbb DLC-nek is át kell esnie egy meglehetősen rigorózus és hosszadalmas engedélyezésen, ami 20-30 napig szokott tartani. Ez így teljesen inkompatiblis a kétheti frissítésekkel és a gyorsan érkező hibajavításokkal.  2. A távol-keleti piac, amire éppen most készülnek belépni (Kína), ott szinte egyáltalán nincsenek konzolok, csak PC-k.
 • A most érkező tartalomban szavazó tokeneket szerezni lehet mindenhonnan, de főleg az új minijátékokban. Itt részletesen mesélt arról, hogy ez nem egy demokratikus választás, ez egy kalózválasztás, bármi elképzelhető (anything goes). A jelöltek sok piszkos trükköt fognak bevetni, hogy szavazatokhoz jussanak (ami persze hangulati elem, NPC-ken keresztül, amúgy mindenki arra szavaz, akire akar).
Reklámok
 1. Evelineh
  2013. július 17. - 00:44

  túlságosan egyértelművé tették, hogy a Charrt akarják győztesnek, és TUDJÁK hogy bármennyire szimpi Kiel, nem ő fog nyerni :(

  • Sárki
   2013. július 17. - 06:49

   Egyértelmű, bár úgy lenne korrekt, ha levezetnénk, hogy nagyjából mire számítsunk. De Abaddon legyőzését valószínűleg még ez sem tudná überelni :P

  • erasmus
   2013. július 17. - 08:41

   Még szép hogy a charrt akarják. BLkey-t majd vesznek egy csomóan abban a hitben, hogy esni is fog valami.. . Kielnél meg wp ár csökkenés nekik nem hoz semmit, csak még több pénz gyűlik fel a játékosoknál.

   • Sárki
    2013. július 17. - 15:55

    Igen, 2s helyett 1,9s lesz a wp, wattafákk dekirályság és mekkora szívás anetnek…

   • Gandarel
    2013. július 17. - 20:55

    Jobban megéri a permanent contentet nézni mint a 4 hetest. És egy harc az istenek között epicebb mint egy inquest szabotálás, amivel televan a játték.

   • erasmus
    2013. július 18. - 08:50

    Igen a wp-t benéztem azt hittem az nem csak 4 hetes lesz, így tök mind1, 1szer úgyis letolod fractalban az új mapot aztán csókolom, kivéve ha fraktal farmer vagy. Jobb lenne ha különálló instákként hoznák be ezeket akár fraktálon belül is 3 exp móddal stb.

 2. 2013. július 17. - 06:18

  Mondtam, hogy nem új classok kellenek, hanem a jelenlegiket kellene sokkal érdekesebbé, izgalmasabbá, többrétegűvé tenni. ^^

  Csak látnám a világot vizuális részleteiben fejlődni…

  A mostani tényállásból kiindulva már Evon-ra szavazok inkább.

 3. Sárki
  2013. július 17. - 06:56

  Amúgy Kiel miért szimpi bárkinek is? Trehány vol. 5632, parancsokat osztogat, nagy ritkán elkísér, de a feladat oroszlánrését a player végzi el, mégis Kiel aratja le a babérokat.

  • Gandarel
   2013. július 17. - 08:27

   Kiel vs RNG boxes van most, szóval itt lenne az esély hogy föllépjünk az ellen hogy dobozra cserélik a contentet (csak kimutatni hogy nem izgat minket és mást szeretnénk), csak az RNG boxok mellé bedobtak egy olyan dungit aminek nyernie KELL.

  • Scip
   2013. július 17. - 10:51

   Evon:
   – valahányszor új content jelent meg, gondoskodott arról, hogy valami nagyon klassz cucc kerüljön be a játékba, amit csak akkor kaphatsz meg, ha eljátszod a gatyádat is , hátha kiesik a 0,00001% ával a chestből.
   -Charr.
   – A black lion trading feje, vagyis tele van tömve pénzzel, mégis nem igazán láttuk jelét, hogy túl nagylelkű.
   -Charr
   -Kizártnak tartom, hogy őt bármennyire is érdekelje LA biztonsága, csak az érdekli hol szakíthat le még többet, vagy esetleg hogy min spórolhat (pl nem betartott ígéreteken)
   -Szinte semmit nem tudunk az inditékairól és a történelmi hátteréről. Egyáltalán miért akarna a BLTC egyik alapítója tanácstag lenni? Mindez lehet kivolt tervelve , és ő bérelte fel a Sky Pirateket, hogy csináljanak üresedést ( Pénze az van rá) éés nem mellékesen ki halt még meg azon a napon? Szerintem mind emlékszünk…..
   Kiel:
   – Azon ritka NPC-k egyike dungeonokben, aki resel titeket. (kivéve persze bossfightnál)
   – Nem charr
   -Sokszor bizonyította már ,hogy őt érdekli az emberek biztonsága, és nemcsak másokat küld ki azért, hogy védje meg őket.
   -Nincs semmi köze az RNG chestekhez
   – Lionguard tagjaként van harci tapasztalata.
   – Southsunon láthattuk, hogy ha kell megszegi a szabályokat csak azért, hogy helyesen cselekedjen.

   Ezek után megkérded miért szimpibb? heh nemcsoda hogy ennyi időd volt itt az elmúlt pár hónapba panaszkodni, hisz a játékban túl sok időt nem töltöttél.

   • Sárki
    2013. július 17. - 16:11

    RNG chest, nyafnyaf… Május óta teljesen korrektül van megoldva ez a dolog, az rng-s-pénzéhesanetes-lehúzósparasztos dolog egyszerűen túl van tárgyalva. A bl chest meg már azért is zsír lesz, mert 5k achinál jár 400 gem, és tuti hogy az 5 bl key annyiba fog fájni. Ezerszer jobb, mint a buta kis wp-s akció. Nem perma->nem lényeges.

    Az rpg részhez:
    LAban kalózok élnek, remélem nem veszed zokon, ha nem sajnálom hogy megtámadják őket, mivel meg tudják védeni magukat. Amúgy is, Kiel a Lionguard kapitánya, így eleve az a feladata hogy megvédje LA-t, ennek ellenére a Dragon bash ceremóniáján tőle 2 méterre öltek meg valakit, olyan jól végezte a munkáját. Ha megtudná védeni LA-t, most nem beszélgethetnénk arról a megüresedett pozícióról…
    A charr a black lion trade fejeként általában legalább heti egy akcióval lep meg bennünket és a TP nélkül senkinek egy fityinge nem lenne mert senki se fog kiállni LAba kiáltozni hogy 7 copper a hagyma, eladó 62200!
    És az hogy charr, nem értem miért probléma. Elvileg az emberek űzték ki őket Ascalonból, ők csak visszavették földjeiket. Az emberek az ősi tyriai fajok életébe jócskán belepofátlankodtak Abaddon segítségével, nem kell az előadás hogy hűdegonoszokacharrok. Kisírták maguknak hogy a mágia ne legyen korlátlanul használható, ezzel jól megszívatták a nornokat és a charrokat, akik az emberek érkezése előtt már megküzdöttek az őssárkányokkal. Szóval nem kell a QQ a charrok miatt, az emberek se szentek. Sőt, általában velük van a probléma, ha jól megnézzük Tyria, Cantha (tengu holokauszt) és Elona (halott gonost isten majdnem felélesztése, Palawa Joko kiszabadítása)történetét…
    Még a nornok a legjobb arcok, csak vedelnek meg elmennek meghalni Jormagtól (mondom ezt norn mainnal) :P

   • 2013. július 17. - 16:33

    Evon is munkálkodni fog a Lion’s Arch-i békéért, és támogathatja a kalandjainkat is.
    Mivel egy romkupacban nehéz lenne a nem megszerzett tárgyak értékeit kezelni és megsápolni az összegeket. :)

    Szvsz szavazzunk a Krytai Maffiára!

   • Scip
    2013. július 17. - 16:56

    Tehát szavazzuk meg Evant, költsünk el 10 arany értékben lévő gemet RNG re, ahelyett, hogy spórolnák kb 50 silvert WP ken. Zseniális! Hogy nem gondoltam erre.
    Ha ennyire tetszik Evon munkássága a TPnél , mérne maradjon ott? Még a végén ha nem kerül be a tanácsba nem fog neked leárazást adni az 50% os swim boostra.
    És mi az ,hogy senkinek egy fityingje se lenne TP nélkül? A TP nyeli a pénzt , nem termeli.A TP elnyel minden egyes megvásárolt termék után 15% -ot, és sok tárgy csak úgy váltja a gazdáit , hogy kis profitot termeljenek. És képzeld a sokszor általad említett játékban pont úgy ment az üzlet, ahogy imént felettem leírtad.

    Lore ról :
    LA -ban élnek kalózok IS. Komolyan…. szerinted mindenki az? Ma már kulturális főváros minden fajnak, és teli van kereskedőkel.Biztos vagyok benne, hogy Evon nagy segítség lenne a védelemben, ha elfoglal egy helyet a tanácsban.
    Kiel:
    Ha jól emlékszem pontosan ott álltál te is mellette és még annyit se tettél mint ő. Ami itt kérdéses, hogy az egy üres hely mellé, miért kellett kiszedni Ashfordot …. Hű mekkora fordulópont lenne ha egy charr lenne mögötte!
    Charr:
    Egyszerüen képtelen vagyok nem utálni őket, ahogy járkálok a lerombolt Great Wall mellett, főleg ,hogy olyan sok időt töltöttem pre-searingbe (LDoA FTW)
    ….és mi? Charrok és nornok ősi sárkányok ellen?

   • Sárki
    2013. július 17. - 18:03

    Ez mindjárt ráránt a szerepjátszására XdXd
    Ember, ki a poklot érdekel a te röhejes 50 silvered? :D Az 5 perc farm cofban, hagyjuk már :D Ahogy a BL chest sem érdekel, mert nem kötelező megvenni. a loret úgy írják a fejlesztők ahogy akarják, Kielt is írhatják árulónak és Evont önfeláldozó hősnek.
    egy a lényeg: Evon sokkal menőbb fractalt ígér mint Kiel, a többi csak töltelékbónusz.
    LA-t meg védje csak meg a Lionguard és a ship council sem egy tagból áűll, ráadásul csak egy tag lesz, nem is elnök, bármelyikük is győz, szóval miről beszélsz? :D
    A kieleshez: nehogymár az egyszerű polgár legyen a hibás csak mert a rend őre nem féklezett meg egy bűntényt. hát milyen kifordított világ lenne ez? :D kielt kötelességmulasztásért sittre kéne vágni, nem hogy még ő töltse be annak a pozícióját akit elmulasztott megmenteni :D ugyan hagyjuk már ezt :)
    A charrok meg a nornok nem voltak ott a sárkányok előző ébredésénél az tény (viszont a nornok és a jotunok voltak a mágia urai, amitől megfosztották őket mert az emberek primitívsége 1 év alatt a sötétségbe taszította a komplett civilizációjukat és doric kihisztizte a mágiakorlátozást), de jóval korábban Tyriában voltak mint az emberek. Kicsit több loret kéne olvasni meg tapasztalni, akkor jobban tudnád a dolgokat. de nem baj, Abaddon bukását legalább első kézből láthatod hamarosan :) Ahogy kielét is.

   • Eszem
    2013. július 17. - 18:17

    Scip és Sárki! Ez csak egy játék! (:

   • Aze11
    2013. július 17. - 22:36

    Még jó hogy nem mondtam hogy ez a szavazósdi kettéosztja majd a társaságot, és mindenben ellenemegy az ANet “együtt mindenkiért” stílusának… JA DE, mondtam :D

  • nathriel01
   2013. július 17. - 17:22

   Öhm… szerintem menjetek ki egy kicsit a levegőre.

   • 2013. július 17. - 18:56

    Sárki, csak a feszültséget generálja mint annak idején Royal, csak terjedelmesebb körítéssel, mert szeretethiányos, figyelemre vágyik, vagy nemtommi! XD
    De vigyázzatok, mert egyre éhesebb! XD

   • 2013. július 17. - 20:31

    A negatív&konstruktív véleményeim önmagukban nem feszültség generálóak. :)

   • Sárki
    2013. július 17. - 20:36

    Most hogy mondod, kéne vmit kajálni :D

   • 2013. július 17. - 20:50

    Royal, te már kinőttél belőle, legalábbis látok valami személyiség fejlődést, (Jó, azért még néha meg-meg borítod a tányért, de már van mögötte tartalom. XD )

    Sárki, neked meg jó étvágyat! <3 :)

 4. Gandarel
  2013. július 17. - 08:30

  Hát igen. Colin, a titoktartás mestere. :DD Colin Jungledragon Johanson.

  • gwfan21
   2013. július 17. - 09:39

   “Ugyan a teljes kiegészítő valóban nincsen az asztalon perpill, de anélkül is jöhet új faj/fegyverek/akármi, nincsenek hozzákötve.”

   Másik topikban feltett kérdésedre itt a válasz és a múltkori eszmecserénkre is válasz és én így meg leszek vele elégedve ha kellő színvonalban tudják hozni, de ezt már múltkor megbeszéltük.

   • Gandarel
    2013. július 17. - 19:17

    Amúgy ha ilyen szinten tudják tartani a living storyt az már bőven jó.

    Azt mondta, hogy nincsneke kieghez kötve. De amikor 5 perccel később kérdezték, hogy lesznek-e új fajok/kasztok és egész régiók, azt válaszolta, hogy ez sokkal inkább egy kiegészítőbe való, ami persze nem lesz, de nincs kihúzva stb stb.

    Ő is tudja hogy ez pont egy kiegészítőbe való, csak reklámozza milyen lehetőségek vanak LS-ben :P

    Azt megnézném, melyik living story team kapja meg, hogy pl “Októberre legyen Tengu főváros, 2 kezdőzóna, 30 szintnyi minimum 3 féle tejesen más personal story nekik, cultural armorok, 10 új jumpig puzzle, 80-100 event, szíves NPC és vista, karakter testreszabás és a dervish profession, kidolgozva”

    Szerintem ti is sejthetitek, hogy erre semmi esély sincs :D És ezzel semmi gond amúgy, nem erre való a living story. Ennek az lenne a dolga, hogy 2 kieg közt áthidalja a dolgokat, és arra tökéletes.

   • 2013. július 17. - 20:37

    * A Living Story csak akkor működik megfelelően, ha maradandó tartalmakat és változásokat hoz maga után megfelelően bő körítéssel.

    Egyébként a játékfejlesztői eszközök a dolgok 90%-át hipphopp megoldja. Ami kényesebb, az csak a koncepció és lore, a szövegek és szinkronok, esetleg egy-egy új muzsika.
    Minden mást röhögve összedobhatnak, feltéve ha van hozzá tehetségük, s nem csak végzettségük.

    Ezzel azt akarom mondani, hogy egy mapot rohadt könnyű összedobni a meglévő eszközökkel és tapasztalattal, ahogy valójában új skineket is.

    Az event kiépítések már bonyolultabb feladat, amennyiben nem a basic dolgokat rakják be újból és újból. Meg újból. KTR…

  • 2013. július 17. - 20:48

   Gandarel :
   Azt mondta, hogy nincsneke kieghez kötve. De amikor 5 perccel később kérdezték, hogy lesznek-e új fajok/kasztok és egész régiók, azt válaszolta, hogy ez sokkal inkább egy kiegészítőbe való, ami persze nem lesz, de nincs kihúzva stb stb.

   Egészen pontosan azt mondta, ha jól emlékszem, hogy ha a hagyományos modellt követnék(!), akkor normális esetben ezek egy kiegészítő részei lennének. A kérdés szerinte az, hogy hogy fogják ezeket a tartalmakat kiadni. Vagy részei lesznek a Living World élménynek vagy kiadják dobozos kiegészítőként, amit majd később döntenek el.

   A fenti állítás nem arra vonatkozik, hogy ezek az elemek nem készülnek, csupán a kiadás módja nem tisztázott még. Majd akkor eldöntik, amikor eljön az ideje. Ha továbbra is dől a lé a Gem Store-ból, akkor biztosan belerakják az ingyenes frissítésekbe.

   Írtam egy hosszabb hozzászólást erről ide, ami valamiért nem jelent meg. Ha mégis előkerülne, akkor ezt töröljétek! Köszi!

   • Gandarel
    2013. július 17. - 20:53

    Gandarel :
    Azt megnézném, melyik living story team kapja meg, hogy pl “Októberre legyen Tengu főváros, 2 kezdőzóna, 30 szintnyi minimum 3 féle tejesen más personal story nekik, cultural armorok, 10 új jumpig puzzle, 80-100 event, szíves NPC és vista, karakter testreszabás és a dervish profession, kidolgozva”
    Szerintem ti is sejthetitek, hogy erre semmi esély sincs :D És ezzel semmi gond amúgy, nem erre való a living story. Ennek az lenne a dolga, hogy 2 kieg közt áthidalja a dolgokat, és arra tökéletes.

   • 2013. július 17. - 21:01

    Ezeket biztosan nem a LW teamek kapják. Azok túl kicsik az ilyesmihez. Alkalmanként bedolgozhatnak másba is, de ekkora tartalmakat nem ők fejlesztenek. Colin azt állítja, hogy a négy LW team csak egy kis része a cégnek. Sokkal többen dolgoznak máson, aminek egy részét holnap ismertetik, de a folyamatban lévő hosszútávú fejlesztésekről holnap nem nyilatkoznak. Az elkövetkezendő hat hónap terveiről írnak egy betekintő postot.

   • Gandarel
    2013. július 17. - 21:11

    Tudom és várom :P de időzónák miatt jó az pénteknek is :(

 5. gwfan21
  2013. július 17. - 22:11

  Gandarel :
  Tudom és várom :P de időzónák miatt jó az pénteknek is :(

  Akkor holnap még mehetünk horgászni és itókázni komék! Mégis csak nyár van itt a Balatonon.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: