Reklámok
Kezdőlap > Lore - történetek a GW világából > Guild Wars: Ki kicsoda? – Glint

Guild Wars: Ki kicsoda? – Glint

glintGlint egy több ezer éves sárkány, aki Kralkatorrik szolgálója volt. Nem tudjuk pontosan, hogy milyen öreg, annyi biztos, hogy az ősi sárkányok legutóbbi ébredése során már a kristálysárkányt szolgálta. Ekkoriban még Glaust néven ismerték. A Forgotten nevű faj rájött, hogy hogyan tudja megszüntetni Kralkatorrik rontását Glinten, ezzel megszabadítva őt az ősi sárkány uralmától és szabad akaratot adva neki. Glint ezután menedéket nyújtott a régi fajoknak (seer, törp, jotun, forgotten) egészen addig, amíg az ősi sárkányok újra álomba nem merültek. Ezután a Forgotten faj az emberi istenek mellett Glintet is szolgálta.

Glint az ősi sárkányok álomba merülése után egyfajta próféta szerepet töltött be. A Kivonulás utáni 272. évben összeállította a Flameseeker Prophecies-t, amely többek között megjósolta a mursaat faj bukását, a titánok visszatérését, valamint Door of Komalie feltárulását. 800 évvel a próféciák megalkotása után, azok be is teljesedtek egy csapat Ascalon-i ember által. Akkoriban Glint még nem árulta el valódi kilétét, az embereknek az mondta, hogy őt az istenek alkották meg, hogy felügyelje a világot.

Egyes legendák szerint, melyek Turai Ossahoz köthetők, Glint egyetlen homokszemben rejtőzik és csak azok találhatnak rá, akik felemelkedtek [ascended] és rendelkeznek az Igaz Látással [True Sight]. Barlangjában több kristálytojás is megtalálható volt, illetve volt mestere, Kralkatorrik kristályosodott vércseppjei, amiket egy általunk nem ismert harc során hullatott. A Forgottenek mellett a törpök egy csoportjával is folyamatosan tartotta a kapcsolatot Glint, ez volt a Brotherhood of the Dragon. Az ezen a testvériségen kívüli törpök nem nézték jó szemmel ezt a kapcsolatot, mivel úgy gondolták, hogy nekik csakis a Great Dwarf-ban szabad hinniük, a testvériség tagjai azonban pusztán gyakorlati hasznot láttak a sárkánnyal való kapcsolatban, spirituálisan továbbra is a Great Dwarf-ban hittek. Tudunk arról, hogy Glintnek legalább egy utóda volt, akit a törpök és az emberek sikeresen védtek meg egy Destroyer támadással szemben. Azonban nem tudni, hogy ez az utód életben van-e illetve azt sem, hogy vajon mentes-e teljesen Kralkatorrik befolyása alól.

A Kivonulás utáni 1078-as évben a törpök elkezdtek átesni a Rite of the Great Dwarf-on, amely során kővé alakultak, így válva a Destroyer fenyegetés elleni fegyverekké. Bár sok törp még évekig nem alakult át, mind tudták, hogy végül mindannyian sorra kerülnek majd. Éppen ezért, a Brotherhood of the Dragon öröksége átkerült egy ember csoporthoz, akiket ma Zephyrite néven ismerünk. Ez a csoport mindentől és mindenkitől elvonultan, békében élt, kizárólag Glint szolgálatát tartották fontosnak.

A Kivonulás utáni 1320-as évben a Destiny’s Edge felkutatta Glintet abban a hitben, hogy a megölésével meg tudják akadályozni Kralkatorrik ébredését. Glint elmondta nekik, hogy az ébredést nem lehet megakadályozni, viszont Kralkatorrik legyőzésére van némi esély, egy, az ősi sárkány gerincéből készült dárda segítségével. Glint és a Destiny’s Edge szembeszállt Kralkatorrikkal, azonban alulmaradtak. Glint és barlangja elpusztult, a Destiny’s Edge pedig felbomlott. Feltehetően a kapcsolat megszakadása miatt a Zephyrite pár tagja felkereste a csata helyszínét, ahol megtalálták Glint holttestét. Nem tudni, hogy az egész testét elvitték-e vagy csak egy részét, de ettől kezdve a Zephyrite képes volt használni Glint mágiájának egy töredékét és, hogy valóban elrejtőzzenek, a felhők fölé emelkedtek.

Guild Wars 2-es kötődés

Mint azt fentebb írtam, Glintnek nagy szerep jut a Destiny’s Edge történetében, ezt a szerepet egy átvezető videóban is megtekinthetjük a Sorrow’s Embrace dungeon story módjában.

A legnagyobb kapocsra azonban a napokban derült fény, ez pedig a Zephyrite-tal való kapcsolat. Mint kiderült, ők voltak Glint titkainak őrzői és a sárkány egyfajta szolgálói, a Brotherhood of the Dragon örökösei. Glint halála után a maradványai segítségével különleges mágiára, erőkre tettek szert a Zephyrite tagjai, amely egy részét megosztják látogatóikkal. Az egyik asura látogató szerint a Zephyrite rejteget valami nagyobb titkot is, azonban erről egyelőre nem tudjuk, hogy igaz-e és ha igen, akkor mi lehet az.

Kérdés még, hogy mi lett azzal dárdával, amelyet Glint adott Rytlocknak, amivel át lehet szúrni Kralkatorrik kristályos testét. A könyvben az utolsó említés akkor esik róla, mikor a fegyver kirepül Rytlock kezéből és egy gödörben landol. Ha még most is ott van, akkor akár még láthatjuk is valamikor a játék során a jövőben.

Reklámok
 1. gwfan21
  2013. július 14. - 22:30

  “Az egyik asura látogató szerint a Zephyrite rejteget valami nagyobb titkot is, azonban erről egyelőre nem tudjuk, hogy igaz-e és ha igen, akkor mi lehet az.”

  Ezt összekapcsolom azzal, hogy 2 új achit is behoztak Ebonhawkeba és máris szárnyal a fantáziám. A titkuk az, hogy rejtegetik Glint csikaját és ez ki fog derülni majd pedig szövetkezik velünk, hogy megbosszulja az anyját. Itt jön képbe Ebonhawke ugyanis oda fogunk betelepedni és onnan rontunk rá a Crystal desertre ahol megkeressük a dárdát és levadásszuk Kralkatorrikot. A másik lehetőség, hogy nem… :D

  • 2013. július 15. - 06:01

   Ha már szóbajött Ebonhawke – Gyakorlatilag beismerem, hogy nem nagy dolog, és valahol GoT koppintás, dehát a dolgoknak így illene működnie manapság:
   https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/suggestions/iR-Sands-of-Death-House-of-Reeven

   • gwfan21
    2013. július 15. - 09:22

    Valahol? Tényleg!? :D Egyébként nem lenne rossz, mert tényleg nem így képzelte el az ember még akkor sem ha már lényegében nincsen haszna. Hatalmas és komor falak, szűk utcák, nehezen megközelíthető kapuk. Ehelyett kaptunk egy teljesen átlagos várat.

    Közben néztem pár külföldi fórumot és látom másoknak is megfordult a fejében, hogy lassan crystal desertbe vezet majd az utunk. Hát nagyon nem bánnám…

   • 2013. július 15. - 09:48

    Ugye tudod, hogy ezzel teljesen szembe mész a lore-ral?

   • Gandarel
    2013. július 15. - 09:55

    Ott a pont, ez minden ami nem Ascalon és Ebonhawke. Akik nem szeparatisták, azok se fogadják el Kryta fennhatóságát, csak szövetségesként tekintenek rájuk és őket is zavarja a jelenlétük.
    Ha egy olyan család vezetné Ebonhawket (ki kéne írni az utolsó Ascaloni uralkodó leszármazottat a sztoriból), akkor valószínűleg lázadás lenne, megbuktatnák őket és minden menne tovább.

    Kezdetben énse örültem hogy így van bemutatva, meg hogy békét kötöttek, de végülis megkapják az egész déli részt + kis betekintést 1-2 előőrs formájában a Blazeridge Steppes-re, és elkezdhetik újjáépíteni a dolgokat. Remélem hogy tudnak majd még egy kicsit terjeszkedni a Black Citadel alatti zöld részre, vagy egy kicsit délre a zöld részre, bár ott a sok branded. De majd építenek egy falat. Ahhoz értenek ;P

   • 2013. július 15. - 13:29

    Srácok, ez csak egy ötlet.
    Véleményem szerint Ebonhawke egyike azon ősi emberi erődöknek, amik a királyságot hivatottak védelmezni. Tudtommal a Charrok ellen is fentmaradt a lore szerint, és a mostani szerepét nem igazán értem.

    Nem Kryta fennhatóságáról van itt szó, hanem a védelem fogalmáról. Ez márpedig mindenkinek fontos, hiszen a Kristály Sivatag nagyon veszedelmes erőknek ad otthont…

    Én szeretném látni, hogy szerte Tyriában ténylegesen fent állnak a területekért felelős egységek: “Házak”, Légiók, Csoportok, stb.
    Jobb lenne, ha például a főképp ember lakta területeken nemes családok védelmeznék a királyság darabkáit, ahogy a Fekete Citadell környékét a Vas, Vér és Hamu Légió védelmezné legjobb tudások szerint, Rata Sum-fele a kollégium Gólemjei, Sylvariknál meg maga a természet.

    Tehát pontosan nem értem, hogy egyrészt miért nincs így pontosan kiépítve a lore, másrészt hogy ez miért menne ellen bármivel is.

   • 2013. július 15. - 14:18

    Épp most mondtad meg. Mert nincs így kiépítve a lore :D

  • Gandarel
   2013. július 15. - 09:50

   Mi a 2 új achi? Tudnád linkelni? Amúgy ha az egyik a Speedy Reader, az megjelenés óta a játékban van, csak rejtve volt, nem láttad sehol, csak beadta amikor megcsináltad.

   • gwfan21
    2013. július 15. - 12:23

    Az az egyik, a másik meg a szeparatista plakátok letépkedése. Lehet volt mindkettő, de sokan nem tudtak róla és arra gondoltam hátha azért van, hogy jobban ismerjük meg Ebonhawke történetét és kezdjük el a rend helyrehozatalát, mert lesz ott valami. Mondom külföldi fórumokon is sokan gyanakodnak egy Crystal desert felé való nyitásra, de valószínűleg megint csak túlpörgünk és nem lesz belőle semmi sajnos.

   • 2013. július 15. - 13:20

    Speedy Reader és Cleaning Up the Neighborhood. El tudom képzelni, hogy az utóbbi is játék eleje óta benne van, én mindig tépkedtem a propagandákat, amikor arra jártam, csak az összeset egyszerre sosem.

   • Gandarel
    2013. július 15. - 14:50

    1-2 hónapja még minden arra utalt hogy készül a Cantha kieg. Pár hete tudjuk hogy az se biztos hogy valaha lesz akármilyen kieg.

  • 2013. július 15. - 13:22

   Be lehet mászni a kapu mögé, illetve a barlangba, ahol az Order of Whispers közlekedik a Crystal Desert felé. :3 Csak nincs ott semmi :D

   • Eszem
    2013. július 15. - 13:29

    off: És be lehet esni a város alá is :D Tapasztaltam.

 2. Eszem
  2013. július 15. - 13:31

  Én marhára örülnék már egy Crystal Desertnek, az első részben is nagyon szerettem. (55hp-és ele/monkal minotauruszokat és hydrákat farmolni http://www.youtube.com/watch?v=8rCT5wFdbFo:D)

  • 2013. július 16. - 15:03

   ennek én is, nagyon tetszett az a rész,

  • Manioka
   2013. július 17. - 15:48

   Igen, jó lenne ha megcsinálnák kiegészítőben. Szép helyeket lehetne készíteni, legalább 3-4 új terület, Krakatollik is arra van, GW1, beférne oda egy új faj is, stb.
   Új achi: keresd meg a homokszemet amiben Glint rejtőzik!
   Remélem eljutunk oda egyszer :)

   • 2013. július 17. - 16:49

    Nem lesz kiegészítő, azaz kiegészítőként eladott nagyobb tartalomcsomag. Mindent a kéthetenkénti frissítésekkel együtt fognak kiadni, mindent, ami eredetileg fizetős kiegészítőben lett volna. Amíg ilyen jól megy a Gem Store és az alapjáték eladása, nem terveznek kiegészítőt, ami persze nem azt jelenti, hogy nem kapunk új területeket, új professiont, új fajokat az elkövetkezendő fél évben. Csak nem tudjuk még, hogy mit kapunk.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: