Reklámok

A Zefiriták utazása

[Az írás eredetije a hivatalos oldalon csak szöveggel, képek nélkül jelent meg. Azonban itt a Variance blogon a KIBŐVÍTETT RENDEZŐI VÁLTOZAT FÉM DÍSZDOBOZOS MARI NÉNI SZAKTANÁCSADÁSÁVAL A LÓDOKTOROK EGYESÜLETÉNEK AJÁNLÁSÁVAL készült kiadást olvashatjátok, vagyis vannak hozzá GW1-ben készült Crystal Desert és Glint’s Lair illusztrációk, amelyeket összevadásztam. Igaz, a tájat valójában GW2-ben kellett volna fotózni, de az egyrészt nem lehetséges még, másrészt így jobb az emlékezés Glintre, hiszen a második részben ő már nem szerepelt.  Csak nálunk, csak most, akciósan kamatmentes hitelre elvihető elolvasható! – E.]

Írnok megjegyzése: Az alábbi naplóoldalt Zephyr Sanctumból hozták el, minden bizonnyal engedély nélkül, és 1326-ban került a Durmand Priory birtokába. A szerzője továbbra is ismeretlen, és a beszámoló hitelessége és eredetisége még nem került igazolásra. Mindenki saját belátása szerint kezelje a tartalmát.

1320, Scion évszaka, 9

A kimerültség és a hőség végezhet velünk, mielőtt kijutunk innen, ha a kisebb akadályoknak  ez addig nem sikerül. A sivatagi szelek mindent telefújnak homokkal. A homokszemek olyanok, mint valamiféle apró, harapós atkák, amelyek befurakodnak a bőröd és a ruháid közé, rátapadnak a fejbőrödre, és mardossák a lábujjaid közét.

190_arid_plateau_south

A társaim hallgatagok maradtak végig az utazás során, és ahogy közeledünk a csatamezőkhöz, végleg abbamaradt minden társalgás, ami nem feltétlenül szükséges a túléléshez. Túlságosan kimerültek vagyunk ahhoz, hogy az előre vánszorgáson kívül bármivel foglalkozzunk.

Mintha a szél, nap, és úgy általában az időjárás összeesküdött volna, hogy lassítsák haladásunkat. Kezdem megérteni, hogy valaki, akinek fontos a biztonság, miért itt választott magának lakhelyet.

107_salt_flats

 

1320, Scion évszaka, 10

A Crystal Desertbe tartó utunk hetekkel tovább tartott, mint ahogy számoltuk. Az időjárás kiszámíthatatlannak bizonyult, de végül megérkeztünk a célunkhoz.

201_diviners_bones

Ezt most egy olyan domb tetejéről írom, ami a csatamezőre néz. Méltóságteljes légoszlopok emelkednek felfelé a homokból, akár a sugárzó hő hullámai, ezért nehezen lélegzünk. Itt csapott össze a Destiny’s Edge a kristálysárkánnyal, és ahol védelmezőnk meghalt, ősi rokonaitól oltalmazva minket. Úgy sejtem, hogy a testének kristályos maradványait látom innen. Holnap kiderül.

1320, Scion évszaka, 11

Elődeink, a törpék Testvérisége tudta, hogy ő másmilyen. Szövetséget kötöttek vele, és beengedték őt a tudatukba. Őrizték az örökségét addig, ameddig bírták, de sajnos a fajuknak vége szakadt egyszer s mindenkorra. A sors közbeszólt, és így elődeinkhez került a fáklya. Évszázadokon keresztül rejtőztünk, segítettünk neki, ahogy tudtunk, és őriztük a titkait. A szívem szakad meg attól, hogy nem lehettünk vele a végórájában. Egy ezredéven át élt, s kimúlt egy szempillantás alatt.

019_glint_close

Azért jöttünk ide, hogy elvigyük, ami megmaradt mágikus teteméből, hogy szentséges csontjai ne kerüljenek a rossz kezekbe. A sárkányok elemésztik a mágiát, de nem pusztítják el. Magukban tartják, ahogy a rongy tartja magában a felszívott vizet. Csak remélni tudom, hogy gyorsabbak leszünk, mint a fosztogatók és a hatalomvágyók, akik testét saját, önző vagy gonosz terveik kiteljesítésére használnák.

Most már tudom, hogy milyen nagy érték lapul a kristályos maradványokban. Ahogy kezemben tartottam egy darabját, képes voltam széllel járni, villámon lovagolni, és a napfényt akaratommal összesűríteni. Visszavisszük őt magunkkal, és egy új szentélyt építünk, amivel a köznapi világ erőszakossága fölé emelkedhetünk. Ott békében fogunk élni, a kristályokat az ő mágiájának simításaival fogjuk megtermékenyíteni, hogy mások is megtapasztalhassák az ő örökségét.

020_glint_lair

Némi bizakodással írom, hogy miután elhagytuk ezt a kopár sivatagi tájat, én sohasem fogok visszatérni ide. Ez itt minden, ami mi nem vagyunk: barátságtalan, élettelen, és könyörtelen. Elvisszük őt a nyugvóhelyére, ahol friss szellők és gyengéd napsütés társaságában pihenhet. Ezt, s még ennél sokkat többet érdemel.

Olyan vén volt, mint maga a Shiverpeaks, és öregebb, mint maguk az istenek. Senki sem hallhatja már igazi nevét helyesen kiejtve. És ezért csak úgy fogunk emlékezni rá, hogy ő volt Glint, az egyetlen sárkány, aki világunk pusztulása ellen küzdött. Amíg mi élünk, sohasem lesz elfeledett.

234_salt_glint_statue

Eredeti: Short Story: The Trek of the Zephyrites

Reklámok
 1. Sárki
  2013. július 14. - 10:29

  Oké, Glint testéből nyerték az energiát. Oké, Glint gyermekét védelmezik valószínűleg.
  De ők nem új kultúra, a sárkány testvériségének utódai, tehát akár több száz éves hagyományokkal rendelkeznek, Hol voltak eddig?

  • nathriel01
   2013. július 14. - 10:41

   Oda van írva, hogy rejtőzködve éltek, ha pedig jól csinálták, akkor senki, vagy nagyon kevesen találkoztak velük. Az is le van írva, hogy több hetükbe tellett, mire elérték a Crytal Desert-et, tehát elég messze lehettek tőle. Elég sok canthai arc is van köztük, így az sem kizárt, hogy Cantha környékén éltek.

  • Sárki
   2013. július 14. - 13:08

   Hát ezaz :) Ennyi idő alatt egy komplett, virágzó birodalmat felépíthettek valahol Tyriában, amit mi remélhetőleg látni is fogunk :)
   Canthaiak meg hiába vannak köztük, se Zaithan se palawa nem engedte volna át őket, ergo nemzedékek óta köztük élnek. Sylvarit se láttak, tehát min. 50 éve elszakadtak Tyria többi népétől, de szerintem már a törpék eltűnésével nomád életmódra váltottak. Engem az érdekel, hogy mely tyriai népből alakult ki ez a közösség és hogy merre voltak eddig? Mert levegőbe ha jól értelmezem, csak Glint halála után emelkedtek.

 2. Mephike
  2013. július 14. - 12:50

  Köszi a fordítást, jó volt olvasni!

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: