Reklámok
Kezdőlap > Lore - történetek a GW világából > Guild Wars: Ki kicsoda? – Gwen és Keiran Thackeray

Guild Wars: Ki kicsoda? – Gwen és Keiran Thackeray

hn-800x600Ezúttal két személy kerül bemutatásra egy posztban, mivel az ő történetük szorosan kapcsolódik egymáshoz és a Guild Wars 2-re is együttesen fejtették ki hatásukat.

Gwen a Kivonulás Utáni 1060-as évben született egy Ashford nevű kis faluban, Ascalon-ban.  Itt élt egészen 10 éves koráig édesanyjával, Sarahval. Az 1070-es évben bekövetkezett Searing nevű kataklizma örökre megváltoztatta Gwen életét, édesanyja életét vesztette, őt magát pedig fogságba ejtették a charrok. Hét éven keresztül, 17 éves koráig volt charr fogságban, amikor is sikerült megszöknie és északra menekülnie. Fogságban töltött évei alatt gyűlölete a charrok iránt egyre fokozódott, élete egyetlen céljává az vált, hogy bosszút álljon rajtuk Ascalon-ért és a családjáért.

Az északra tartó menekülése során Captain Langmar, az Ebon Vanguard parancsnoka talált rá és befogadta őt táborukba. Ebben a táborban gyorsan mászta meg a ranglétrát és alig egy év alatt már másodparancsnok volt. Gwennek szövetséget kellett kötnie egy Pyre Fierceshot nevű lázadó charral, akinek a segítségével kiszabadította küldetés közben eltűnt felettesét, Langmart és annak csapatát, legyőzte a Flame Legion akkori vezetőjét, Hierophant Burntsoult és a Great Destroyert.  Gwen Ascalon-ba is visszatért és végzett egykori fogva tartójával és kínzójával Dahgar the Eye of Flame-mel.

1079-ben találkozott Keiran Thackeray-vel, aki tiszt volt az Ebon Vanguard-ban, valamint az azon belül működő Ebon Falcons nevű elit egység parancsnoka. Keiran szintén Ascalon-i származású volt, Drascir-ban nőtt fel. Találkozásuktól fogva Keiran udvarolt Gwennek, aki azonban sorozatosan elutasította őt, kizárólag a charrok elleni bosszújára és a feladataira koncentrált. Egészen addig nem vette őt komolyan, amíg Keiran el nem tűnt egy küldetés során.

Keiran és Langmar a Shining Blade-nek mentek segíteni a White Mantle ellen, hogy azután majd a Shining Blade segítsen nekik a charrok ellen. Mikor két asura tudóst, Zimmet és Blimmet valamint Liviat kísérték biztonságos helyre, Keiran és Langmar hátramaradtak, hogy eltereljék az üldöző White Mantle figyelmét. Langmar nem élte túl a küldetést, Keiran pedig eltűnt.

Az Ebon Vanguard-hoz eljutott Langmar halálának híre, így innentől Gwen lett a parancsnok. Miután Kerianról semmi hír sem érkezett, a kételyek ráébresztették Gwent, hogy érez valamit a férfi iránt. A nő kutatást indított Keiran után, miközben a tudtán kívül a férfi jól volt és továbbra is a White Mantle ellen harcolt Mikuval, egy Cantha-i bérgyilkossal az oldalán. Miután megmentették Beetletun faluját a White Mantle-től, Miku felajánlotta Keirannak, hogy menjen vele Cantha-ba, a férfi azonban ezt visszautasította és útra kelt a Shiverpeaks felé, hogy visszatérjen az Ebon Vanguard-hoz. Anvil Rock-nál végül találkozott Gwen és Keiran, nem sokkal később Keiran megkérte Gwen kezét, aki igent mondott. Így 1079-ben, 19 évesen Gwen hozzáment Keiran Thackerayhez, az esküvőt pedig egy norn településen, Olafstead-ben tartották meg.

Egy évvel az esküvő után Ascalon királya, Adelbern azt a parancsot adta Gwennek és az Ebon Vanguardnak, hogy építsenek ki egy erősséget  a Crystal Desert szélén, amely fontos bástyául szolgálna az Ascalon-t ellátó szállítmányozási útvonalnak. Gwen és Keiran tehát délre mentek és megalapították Ebonhawke városát, de hogy onnantól mi történt velük, azt már nem tudni.

Guild Wars 2-es kötődés

A névből talán már tudható, hogy Logan Thackeray Gwen és Keiran leszármazottja, ez a két karakter legnagyobb ráhatása a Guild Wars 2-es történetre. Talán éppen ennek a származásnak köszönheti, hogy nem szívleli a charrokat (bár a Rytlockkal töltött idő ezen az érzésen enyhített) és mindent megtesz az emberi népért.

Ebonhawke városa a Guild Wars 1-ben még nem létezett (bár volt rá ígéret, hogy az alapítása bekerül majd, azonban ez elmaradt), de most már meglátogathatjuk a várost, ami létezését nagyban köszönheti Gwennek és Keirannak. A városban elszórtan találhatunk könyveket, amelyek valójában egy történetet, a város alapítását mesélik el, egészen onnantól, hogy Adelbern parancsba adta Gwennek, hogy építsenek ki egy erősséget a Crystal Desert szélénél.

Végezetül, Ebonhawke-ban megtalálhatjuk Gwen sírját (amely egy skill pont is egyben). Érdekesség, hogy Keirannak nincsen sírja csak egy közös emlékhelye Langmarral. Ebből azt feltételezhetjük, hogy Keiran a város alapítása után, egy küldetésen, mindentől távol halhatott meg és a testét sosem találták meg.

Gwen's_Grave

Reklámok
 1. Scip
  2013. július 7. - 18:43

  Kérdés: Gwennek (És nekünk) nem Langmar kiszabadítása előtt kellett szövetséget kötnünk Pyre-el , hogy megtudjuk hol tartják őket fogva?

  • nathriel01
   2013. július 7. - 19:27

   De, igen, csak az egész egy küldetés sorozat része és kicsit összekeveredtem, javítva.

 2. Eszem
  2013. július 7. - 19:10

  Gw2-ben mondhatni a kedvenc városom Ebohawke és maga a terület ahol fekszik Fields of Ruins. (Egyszer sikerült beesnem Ebonhawke alá! :P)
  Köszi a fordítást!

  • 2013. július 7. - 21:04

   Úgyszint! Reméljük minnél hamarabb megnyíik az a kapu!:P

 3. 2013. július 8. - 06:36

  Szeretném Ebonhawke-t olyan helyörségnek látni, mint a Trónok Harcából az északi fal erődeinek egyike… Nem csak egy kupac kőhalomnak, ahol gyanúgy patkányok és szeparatista szimpatizánsok lézengenek agyatlanul a bookcartok között. WIP.

  • 2013. július 8. - 08:41

   Ebonhawke már nem igazán véd semmit a béke miatt. A Fal is ugyanilyen lesz a Mások elpusztítása/elűzése után. Egy halom jégkupac.

   • 2013. július 8. - 14:28
   • Gandarel
    2013. július 8. - 14:46

    Gyökeresen elölről akarod írni a loret kitörölve mindent ami most in-game-ben van. Kik lennének ez a család? Mert történetileg semmi vonatkozásuk sincs, random úgy döntöttek megvédik a várost?

    Csak pár észrevétel:
    “They’re very loyal to the Queen/King of Divinity’s Reach, and will sacriface their lives for the future of Tyria if needed. ”
    Soha. Lol. Az összes Ascaloni utálja Kryta puszta jelenlétét, az is aki nem szeparatista. Samuelsson (Ascaloni uralkodói vér, jelenleg Ebonhawke és a Vanguard vezetője), egy vigil story questben ki is jelenti, hogy Kryta a szövetségesük és semmi több, kicsit sem áll felettük.

 4. Evelineh
  2013. július 8. - 11:37

  Köszi a lore-s cikkeket, és külön köszi hogy van a végén a GW2es átfedés! Mindíg várom a köviket :D Nagyon jó!
  Am ugye az Aetherbladeket valami “felsőbb hatalom” pénzelte…..nem lehet hogy köze lessz ennek a white mantle-hoz, vagy egyéb gonoszhoz? (pl az Abbadont imádó torony mágusai, pontosan nem tudom mi a neve)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: