Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Aetherblade kalózok: Nézz fel!

Aetherblade kalózok: Nézz fel!

Egy új kalózsereg jelent meg Tyriában váratlanul s nem a tenger felől — a hajóik repülnek! Lion’s Arch polgárai aggódva kémlelik az eget, s nem a vizet, a veszély jelei után.

A Lionguard egy Ellen Kiel felügyelő által vezetett nyomozás során próbálja kideríteni, hogy mit akarnak ezek a kalózok, és honnan jöttek. Alább olvasható egy részlet a kezdeti Aetherblade támadásokat követően készült hivatalos jelentésből, mindenki okulására.

LIONGUARD BŰNESETI JELENTÉS 06.18.b.1325-44

Nyomozásvezető: Ellen Kiel, felügyelő, 3-mas szint

Jelvény sorszáma: 6843257Z/665

Elkövető személy vagy csoport neve: az “Aetherblade”

A Lion’s Arch polgárai ellen elkövetett bűncselekmények megnevezése:

 • Lopás
 • Súlyos testi sértés
 • Gyilkosság

Tények:

Az Aetherblade-ek az 1326-os Dragon Bash ünnepségen jelentek meg először Lion’s Archban. Megtámadták a Ship’s Council [Hajótanács] tagjait, akik már eleve sérültek voltak a bábuégetési szertartás során bekövetkezett ismeretlen eredetű erőlökettől. Jelenleg is bizonytalan, hogy ők intézték ezt az erőlöketet is, vagy csak kihasználták a kínálkozó lehetőséget.

A Lion’s Arch-i irattáratkban nincs említés ezekről a kalózokról, viszont sikerül elfogni néhány alacsonyabb rangú tagjukat. A vallatások során kiderült, hogy Aetherblade-nek nevezik magukat, és több hajójuk is van. Viszont nem sikerült kideríteni, hogy hány hajójuk van, vagy hogy hívják a vezetőjüket. Az elfogott Aetherblade-ek szokatlanul lojálisak a vezetőjükhöz (vezetőikhez), és általában hisztériukusan kacagtak, amikor feltettük nekik ezt a kérdést. Bárki is a vezetőjük, jobban félnek tőle, mint a bebörtönzéstől.

Az Aetherblade-ek fajilag vegyesek és használnak mágiát. Egy Tyriában eddig ismeretlen fegyvert is találtunk náluk, egy keskeny és hosszú pengét, amit ők rapírnak neveznek. Nagyon hatásos fegyvernek bizonyult az Aetherblade támadások túlélőinek elbeszélése szerint.

Tanúvallomások:

A tanúvallomások változatosak és helyenként ellentmondásosak, de felsorolom a leszűrt jelentéseket, zárójelben a saját megjegyzéseimmel:

 • Az Aetherblade-ek egy eddig ismeretlen kialakítású léghajón érkeztek. Leggyakrabban úgy írták le, hogy egy olyan repülő hajó, ami kékesen világít, és “halálcsíkot” húz maga után (kérdőjeles hitelesség)
 • Az Aetherblade-eknek feltűnő páncélzata van, amit fogaskerekekkel díszítenek. A színeik ugyan változóak, mégse hasonlítanak egyik eddig ismert kalóztársaságra sem. (Lásd a csatolt rajzokat, melyeket a Lionguard hivatalos rajzolói készítettek.)
 • Jól szervezettek és fegyelmezettek, összehangoltan támadnak, egységben harcolnak.
 • Irgalom és válogatás nélkül ölnek.
 • Délnyugat felől érkeztek Lion’s Arch légterébe.
 • Néhány napig elvegyültek Lion’s Arch polgárai között a bűncselekmények végrehajtása előtt.

Konklúzió:

Jelen helyzetben nehéz bármi konkrétat megfogalmazni az Aetherblade-ről, de úgy hiszem, hogy egyes tanúvallomásokból származó információkra alapozva lehetséges hasznos következtetéseket megtenni.  Először is, bizonyosan rendkívül jó finanszírozásuk van. Ezek a léghajók vagyonokba kerülnek, csak fenntartani is, és a páncélzatuk egyedi tervezésű. Ez arra utal, hogy van egy vagyonos támogatójuk, vagy esetleg nagyon jövedelmező üzleti tevékenységük.

Az elfogott Aetherblade-ek nem rendelkeztek túl sok metamágikus ismerettel. Valószínűsíthető, hogy szövetkeztek egy egy olyan személlyel vagy csoporttal, aki karbantartja a hajóikat, de nem csatlakozik a többiekhez a támadások során.

Az Aetherblade-ek nemrégiben jelentek meg. Más városok Lionguard képviselőinek küldött kérdésekre azt a választ kaptuk, hogy sehol máshol sem bukkantak el a Lion’s Arch-i támadás előtt. Ez arra utal, hogy ezidáig rejtőzködtek, és nem támadtak meg senkit, vagy újonnan alakultak. Mindkét esetben arra következtetek, hogy van egy vagyonos pártfogójuk, akinek van egy konkrét — és minden bizonnyal rosszindulatú — terve.

Válaszcselekvések:

 • Folytatjuk az elfogott Aetherblade-ek kikérdezését.
 • Folytatjuk nyomozást a Dragon Bash során bekövetkezett támadás ügyében.
 • Még több őrszemet posztolunk a város körüli magaslati helyekre, hogy korai figyelmeztetést kapjunk, ha egy szervezettebb támadás érkezik.
 • Tájékoztatjuk a lakosságot a helyzetről, hogy megfelelően felkészülhessenek és felfegyverkezhessenek saját testi épségük és a város védelmére.

Aláírás: Ellen Kiel felügyelő

Eredeti: Aetherblade Pirates: Look up!

Reklámok
 1. 2013. július 4. - 11:56

  Már megint mennyivel jobb a női armor, mint a férfi…
  Nem tudom, ez valami direkt kib4szás? :D

  • 2013. július 4. - 17:57

   A gemstore-os? Hát a legjobb szerintem amúgy a Light armor férfi emberen. A Medium sem rossz amúgy. A Heavy meg mindegyiknek gáz… Horrikon is csak a kesztyű meg a cipő van belőle, nem is véletlenül.

 2. Adatfin Valas
  2013. július 4. - 14:52

  Ez az event hanyas szinttől teljesìthető?

  • 2013. július 4. - 17:59

   Igazából én 80-as karival csináltam, és 80-as szintű ellenfelek voltak benne. Nem tudom, hogy mindenkinek szinthez állítja őket, vagy felskálázza a játékost.

 3. 2013. július 5. - 07:10

  Mekkora lenne, ha WvW-n lennének ilyen gyárak, amibe ha megfelelő mennyiségű supply-t hordunk be, legyártható lenne egy ilyen léghajó. Lenne rendesen kormányos, meg hordhatnánk az ágyúgolyókat a tüzéreknek, aztán kötelekkel beereszkednénk a várakba mint a kommandósok. :)

  • Endrosz
   2013. július 5. - 14:43

   Ajánlom figyelmedbe ezt a játékot: http://gunsoficarus.com/ Ott nagyjából ezt lehet csinálni ilyesmi steampunk léghajók legénységeként. :)

   • 2013. július 5. - 15:17

    Ez egy igazi gyöngyszem! Köszönöm! :)
    Úgy látszik, tényleg nincs új a nap alatt, kis módosítással mehetne is WvW-be. :)

   • Inver
    2013. július 7. - 13:00

    Az Allods online-ben is vannak astral hajók, az is egészen fun tud lenni. :) Legalábbis régebben, amikor még játszottam vele, én nagyon élveztem.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: