Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, PvP > Frissítve: ESL sPvP tesztbajnokság

Frissítve: ESL sPvP tesztbajnokság

esl_banner

Friss: Lefutott a bajnokság, a győztes a Team Paradigm, akik egyébként a béták óta léteznek, és tolják a játékot meg a buildcraftet.

esl_test_winner

Az Electronic Sports League (ESL) bejelentette, hogy a végre megérkezett GW2 PvP fejlesztések miatt a hónap végén tesztbajnokságot rendeznek. Az ESL az egyik nagy európai e-sport szervező, de azért ez a teszbajnokság még csak egy igényfelmérés, amiből havonta több is van, nem túl ismert játékokkal is. Tehát ha szeretnétek, hogy befusson a játék e-sportként, legyetek jelen nézőként! Ez egy európai rendezés,  nekünk alkalmas esti órákban lesz lebonyolítva. Ha részben vagy egészben magyar csapat indulna ezen a bajnokságon, feltétlenül jelezzétek itt a kommentekben, hogy szurkolhassunk nektek! Itt egy fotó a fontosabb részletekről, a többit az ESL oldalán találjátok. Egyébként kezdettől fogva érdeklődtek a GW2 iránt, de hát a most bekerült 2 funkció nélkül (saját arénák, néző mód) nem lehetett mit kezdeni ezen a vonalon.

Reklámok
 1. Xerrex
  2013. június 27. - 11:37

  ESL megjött hozzánk is : 3 emlékszem még nemrégiben a közösség 99%-a azt mondogatta nekem: ebből a játékból sosem lesz e-sport. Nah most mit mondtok ? : D

 2. Xerrex
  2013. június 27. - 11:45

  Mellékesen aki érdeklődik a pvp iránt az ingame bármikor megkereshet ezen a néven, XerreX.7196 , bármilyen kérdésre szívesen válaszolok. Azt hiszem tapasztalatom a magyarok oldalán nekem van a legtöbb pvp-böl minden nagyképűséget kizárva is, főleg aki ismeri a munkásságomat ingame az tudhatja : 3
  Továbbá még él a HPVP (Hungarian PvP Community) Projectem is, aminek célja a magyarok pvp csapatokba verbuválása, csupán nincs elég energiám már azzal is aprólékosan foglalkoznom. Ha lenne valaki aki szívesen foglalkozik a pvp-s közösséggel és átvenné a klán szervezését azonnal jelentkezzen nálam : P

 3. Gandarel
  2013. június 27. - 13:28

  Leszokhatna az ArenaNet arról a modellről, hogy kifelé mutatja a szépet, de a szavak mögött nincs semmi. Ha nincs meg a game és megnézed a havi updateket, tele van írva mindig hogy most épp miket raktak be, de csak ha tolod akkor tudod hogy 5 perc az egész. De addigra már megvetted, és mivel havidíj nincs, nem kell annyira megtartaniuk téged.

  Observer: nincs
  Unrated/Solo que: nincs
  Gamemode: 1
  Látható rating: nincs
  Reward: 0
  Automated heti/havi/évi bajnokságok: nincs, pedig akartak és kéne is, de azt várják hogy a community mindent megcsinál helyettük

  Maga a PvP nagyon fun a harcrendszer meg epic, jobb mint akármelyik másik MMO-ban (szerintem), de 8 team-nek és 4 shoutcasternek csinálják az egész PvP-t, azt is lassan. :/

 4. Csabessz
  2013. június 27. - 15:03

  Ebből az Spvp-ből ami gw2ben van vétek e-sportot csinálni… Nem jó megoldások vannak a játékban és hát a játékosok mentalitása és sportszerűsége egy kifakad aranyérével se vetekszik!

 5. 2013. június 27. - 20:48

  Mit is várjon az ember mint kritizálást, meg problémakeresést haha : D
  és csodálkozok miért nincs magyar pvps csapat : D

  • 2013. június 27. - 21:05

   Én nagyon szívesen mennék spvp-re ha nem csak pontfoglalás lenne. Beviszem párszor az orbot, az addig oké, és fun, de utána jön a következő pálya… ami már megint pontfogalalás.

  • NeStric
   2013. június 28. - 00:33

   Már megint az összes hülye szembejön az autópályán… A pvp maga nem rossz, ha nincs összehasonlítási alapod, csak például a wowó. Aki játszott az eredeti GW1-el tudja, hogy ennél sokkal de sokkal többet kellett volna letenni a pvp asztalra a kedves Anet-nek. Nem véletlen hogy az annó HC pvpsek 95%-a máshol keresi a boldogságot, nem GW2-ben. Aláírom, egy ideig-óráig szórakoztató ez a játékmód, de krvakevés. Hiányzik a guild alapú harc, de nagyon. És azzal hogy 2 havonta beraknak 1 új pályát, még nem mentik meg a játékot.
   Másrészt: Attól még hogy lesz egy ESL TESZT, még nem lesz ez e-sport.

  • Larkin
   2013. június 28. - 02:30

   hehe hát nem tudom én mostanában eléggé rááltam pvp-re csak ugye elkezdtem dolgozni aztán nagyon nálam sincs idő… milyen karival vagy Xerrex?
   Egyébként majd raknak be lassanként új mappokat uj műfajt, youtube-n már vannak meccsek mutatják őket bemutatják játékost stb… elég jó meccseket lenyomnak ott legalábbis szerintem

 6. oldgwplaya
  2013. június 28. - 09:44

  akinek ez a “pvp” tetszik az nem játszott soha igazi pvp-t, a ladder egy kupac szemét, se havi-, se napi-turni. A gw2 akkor és csakis akkor lesz e-sport ha a játékosok 100% annak tekinti, attól hogy kap egy esl matricát a honlapra nem lesz e-sport.

 7. 2013. június 28. - 13:01

  Én csalódott vagyok. Mivel már nem játszom csapatban így nincs nagyon értelme PvP-znem se. Már pár hónapja nem is teszem, de úgy egyáltalában nem is GW 2-zök már. :/ Még mindig várok 1v1 , 2v2, 3v3 stb arénára. :) Nem érzem fairnak azt hogy az olyan magányos farkasoknak mint én nem tud semmi PvP lehetőséget nyújtani a GW 2. Az hogy én egyedül bemegyek WwW-re mókázni az nekem nem elég PvP lehetőség, és tétje sincs. Nekem ez a Custom Aréna sem Aréna… Én rendes Arénát akarok ahol tudok 1v1 esetleg egy jó barátommal 2v2-zni és valami pontrendszer szerűséget hozzá. Én úgy gondolom hogy rajtam kívül még biztosan vannak olyan játékosok akiknek nincs csapatuk és ők is valami ilyesfajta megoldásra várnak. Szóval ideje lenne összekapni magukat most már. Nekem hiányzik a GW 2 PvP de egyszerűen nincs a játékban elég lehetőség hogy az a lehető legtöbb ember igényeit kielégítse.

 8. Inver
  2013. június 29. - 03:29

  Sziasztok! Itt olvasom, hogy ki így, ki úgy PvP-zne, de amikor kiírtam itt chatre, hogy PvP csapatot szeretnék, akkor senki nem jelezte Rertezen kívül.

  A másik, hogy Igen, vannak, akiknek nem jön be az 5v5, de attól még nem rossz. Minden pályán (kivéve a Khylon) vannak egyéb pontszerzési lehetőségek, azok is eléggé áltozatosak szerintem. A guild alapú harcon nem tudom mit értetek, arra szerintem ott a WvWvW, de ha mindent úgy szeretnének a GW1-esek, ahogy abban volt, csak szebb grafikával, megváltozott harcrendszerrel, akkor garantálom, hogy az lenne a fáma, hogy “mert a grafon és a karcrendszeren kívül nem változtattak semmin.”, és ez 100%. :)

  Harmadrészt pedig szerintem nem attól lesz egy játék e-sport, hogy a játékosok annak tekintik, nagyon sok összetevőlye van. Már csak azért sem lehetséges, hogy 100%-a a játékosoknak ezt gondolja, mert rengetegen vannak, akik tesznek rá nagy ívben, hogy mi a helyzet a PvP-vel, mert nem érdekli őket, max azt gondolják, amit a többség, de ettől még nem lesz az.

  Nos összegezve ez a játék jó úton halad, a PvP sokkal jobban tetszik, mint bármely eddigi, általam játszott játékban, mert igazságos, izgalmas, élvezetesen változatos. De az, hogy még nem teljes, arra én csak azt mondom, hogy “diszkóban sem lövöd el fél11-kor az összes tüzijátékodat, vagy ha igen, akkor magadra vess”. Nincsenek kifogyhatatlan kreativitással megáldva az alkotók, ahogyan sehol máshol sem, tehát nem dobhatnak be mindent rögtön, mert az “öngyilkosság” lenne részükről. Nézzetek magatokra, már mindent meguntatok így is!

  • Inver
   2013. június 29. - 03:30

   Bocsi a helyesírási hibákért, de most végeztem melóban és kicsit kivagyok már ilyenkorra.

  • 2013. június 29. - 11:42

   Nekem speciel nem az a gondom hogy nem találnék csapatot ha akarnák. Azt lehet mondani hogy Rank 38-ig csak csapatban PvP-ztem és 95%-ban csak Necroztam. A csapatom otthagytam anno (nem részletezném hogy miért) és akikkel én meg szívesen PvP-znék egy csapatban azok sajnos nem hajlandóak GW 2-t vásárolni hiába is győzködöm őket hogy milyen jó. Most ott vagyok hogy egyszerűen nem akarok semmilyen csapatot viszont egy ilyen játékosnak mint én aki egyedül szeretne boldogulni a játék még egy Arena-t sem tud nyújtani. Afelöl nincs kétségem hogy a játék jó irányban halad viszont az nem tetszik hogy vannak kijelentések amiket az Anet képtelen sajnos betartani. Ők azt állították hogy szeretnének olyan játékot készíteni amelyben a lehető legtöbb ember megtalálja a saját szórakozását. Szerintem ma már tök alap dolog kellene legyen egy PvP játékban az Arena. Szerintem nem lenne túl nagy munka egy Aréna pályát elkészíteni. Őszintén szólva én annak is örülnék már ha bejelentenék hogy készül ilyesmi de még 2 hónapot várni kell rá, mert akkor legalább tudom hogy nem hiába várok…

  • PvP tournament atm
   2013. június 29. - 20:59

   Hotjoin a legelcseszettebb dolog ami valaa PvP-vel történhet. Akárhol.

   r80-ig elfarmolhatod magad annyival, hogy speedboost-al futkosol egyik üres karikából a máikba.

   Nem merek már r40+ teambe se joinolni, mert tudom, hogy csak hotjoinherok jönnek, mert akik komolyan gondolják, már van core teamük.

   Plusz nem nyújtanak semmit a guildeknek, egyéni ladderünk van, nem mintha akármilyen rangos tournin nem guildek indulnának vagy összeszokott teamek. Guild tartalom csak PvE-ben van.

   Pontosan ugyanazt tolod r1-80-ig. Nekem semmi bajom sincs mellesleg conquesttel, csak hiányzik az observer mode a rated tournikhoz, a solo vagy unrated ha nincs éppen team de nem akarok se yolozni se hotjoinban agyvérzést kapni, valamint ha fáradtabb az ember akkor sokkal üdítőbb bemenni egy deathmatchre ahol csak reflexből tolod a karid, mint capturepointokon, fiishelés vagy ress közötti döntésen aggódni, miközben nézed a másodperceket mikor spawnol a midbuff stb stb.

   CTF nem hiányzik és nem is működhetne, de deathmatch meg king of the hill 3 teammel és egy ghostly hero-val aki claimeli nektek a középső pontot, közben ruptolni kell meg supportolni, az üdítő színfolt lenne.

   • Gandarel
    2013. június 29. - 21:05

    Hogy ez a név csak akkor vált vissza ha írok is miután újat adok meg.. sry.

   • 2013. június 29. - 22:15

    A HJ kapcsán abszolút egyetértek. Egyik tipikus következménye: Tegnap Thieffel bementem tournamentre bohóckodni. (Nem fújjogni, mert elvileg van matchmaking rendszer, és ismerem annyira a játékot, hogy ne csak hotjoin-on rohadjak!) Gondoltam, figyelek a close point-ra, mert láthatóan senki más nem foglalkozott épp vele, vagy ha igen, nem ért volna oda időben. Ellenfél engi közeledik, tesztelem a tűrőképességét, összecsuklik mindenféle ellenkezés nélkül pillanatok alatt. Ezt spawn után sűrűn megismételte elég gyorsan, de második alkalomtól ő kezdeményezett, hogy mindent elnyomott, mielőtt még értelme lett volna. Utólag kiderült, hogy Rank 26 volt az ember, szóval szorgalmasan tolta a hotjoinokat, na. Nálam szorgalmasabban, az biztos.

    Olyan három pontadományozó akciója után csatlakozott mellé egy Thief. Mivel az engit már ismertem, a ponton maradtam, és közben a Thief mellett próbáltam minél előbb kiiktatni a leggyengébb ellenfelet. (A profession miatt normál esetben, becsúszott volna egy esport-szelet a nadrágba, de ez az engi már bizonyított, szóval nyugi volt végig, de a Thief miatt óvatosabban tartalékoltam.) Következett a Thief, aki addigra eléggé leamortizált, de még maradt Withdraw heal és Shadow Refuge, mire odaért egy csapattársam, aki fél hp-ról már lekapta a Thiefet frissen a Mesmerrel, miután félrevonultam refuge-ba 95 HP-val, de heal még nem ment el. (Tudom, korábban kellett volna, de bejött így is a dolog, és váltásig tartanom kellett a pontot.)

    Ezután a Thief láthatóan végig arra játszott, hogy elkapjon. 1v1-ben egyszer sikertelenül próbálkozott, aztán 1v3-ban elkenték a szám vagy kétszer, és a végén úgy fejeződött be a meccs, hogy Chieftain-en rally-ztam, ő meg a földön maradt, bőszen engem dobálva.

    Utána jött tőle egy /w nekem, hogy “You play bad”, majd rage quit-elt a játékból, így nem tudtam megköszönni neki ezt a számomra eddig ismeretlen információt. Hálás vagyok azoknak a rank30 körüli tryhard gyerekeknek is, akik mérhetetlen tapasztalatukat ilyen módon osztják meg a kezdő játékosokkal, gazdagítva minket megannyi kellemes élménnyel. Tisztelet a többségnek, természetesen, mert az ilyesmit egyelőre még kivételesnek tartom a GW2-ben! LoL-ban jellemző ez a hülyegyerek mentalitás, de ott a nagy számok törvénye, ugye, és a hülyeség ragadós. WoW-ot nem említem, mert távolról sem esport és nem is lesz már soha.

    Azt se feledjük, hogy valaki veszi az accountot, és vele a PvP rank is rászáll! Az a szerencse, hogy a matchmaking és a leaderboards sem rank alapján működik.

   • Inver
    2013. július 1. - 14:50

    Nos Rertez, én is rendszeresen belefutok ilyenekbe. A minap bementem szokás szerint random teammel tournira, egy guardianunk volt. Két fazon rámszállt, elég keményen. Én thieffel voltam (próbaüzemet tournira váltva) és leszedegettek harcos és guardian. NP, gondoltam magamban, addig legalább a többiek a pontoknál előnyben vannak. Néztem, hogy nincsen semmi pontunk, a többiek fekszenek, meg kellnek és a mi egyszáll guardianunk a bejárattól nézte a meccset és gondolom mindenkit szidott whispbe, köztük engem is lenoobozott. Én meg megköszöntem neki, hogy ilyen jófej és reméltem, hogy jól szórakozik. Szóval ha azt vesszük, akkor vannak, akiknek van observer a tournikon. :D

 9. 2013. június 29. - 07:41

  Én a pvp miatt vettem meg a játékot és nincs is bajom vele. Némi balance még ráfé. Mikor csak kevés időm van, hotjoinban elszórakozok, ha rámjön valami hülye build ötlet, egyből kipróbálom (pl.: a chilles ele! XD ) hogyha meg össze jön egy team indulhat a tourey. Revardal sincs bajom, most már ad laurelt is, barbizni is szeretek.

  Az eseményt meg mindenképpen támogatom annyival, hogy jelen leszek mint néző.

  Azt meg nem értem, hogy rengetegen itten rinyálnak, hogy “brühühü nemtok semmit csináni, foscsi az egész!” De amikor Chatben embert keresnek pvp-re, fractalra, tökömtudjamire, akkor szelektívbe kapcsol a látásmód és fütyörészve zajlik tovább a lázadás a rendszer ellen.

 10. 2013. június 29. - 20:00

  Azért nem ízlett a vacsora, mert túl nagy volt a szakácsnő melle.

  Minden e-sport játékban egy játékmód van, és a jelenleg legnépszerűbb MOBA versenyei is egyetlen map-en zajlanak. Balance nincs sehol, csak “perception of balance”, ami a GW2-ben is meg van oldva. Amennyire esports-ban elvárható, annyira mindenképp. A harc “olvashatósága”, átláthatósága viszont probléma jelenleg spectator mode-ban, főleg ha alacsonyra veszik a hangerőt egy közvetítésen. Túl sok a harsány vizuális effekt, nem látszanak a mob hp-k, stb. Ezekről az Anet is elismerte, hogy meg kell oldaniuk.

  Az hogy valami e-sport lesz-e, az sokkal inkább üzleti, mint érzelmi vagy technikai kérdés. Ha az ESL akár csak egyetlen teszt erejéig is támogat valamit, annak az várható eredménye, hogy pl. azok a játékosok/csapatok, akiket érdekel a GW2, de más játékokra szól a szerződésük, meg tudják győzni a szponzoraikat, hogy indulhassanak GW2-ben. Vagy eleve a szponzor kezdeményez, és összerak egy csapatot a GW2 bajnokságokra. A szponzort pedig semmi más nem érdekli, csak hogy mennyi pénzért, hol, mennyi időre és milyen nézőszám mellett jelenik majd meg a brand-je, és az megtérül-e neki. Több nagy név, izgalmasabb, nívós versenyek, profi játékosok, több néző, hype, pénz, pénz, pénz.

  Ezért jó ez a teszt, felmérés. Hívjuk, aminek akarjuk!

 11. 2013. július 1. - 11:40

  Az ESL teszt alatt nyomtam egy chat copy-t, hogy majd aztán szépen összerakom, amit Jon Peters írogatott, de aztán ügyesen felülírtam a vágólapot, a szöveget meg nem mentettem el.

  Mindegy, mert újat nem ígért, csak annyi jött le a szövegéből, hogy ismét kimondta, hogy az egész jutalmazási rendszer PvP-ben úgy rossz, ahogy van. Mostanában megkapták az erőforrásokat, hogy rendesen megcsinálhassák, és végre nem csak annyi lesz, hogy összemossák a PvE-vel, hogy időt nyerjenek, hanem új megoldásokat vezetnek be. Ezek alapján én mindenképp nagyszabású dologra számítok olyan két hónapon belül, és nem csak pár új pvp-exkluzív skinre, goldra/gemre, mert az a minimum. De hogy milyen egyéb módon lehet a pvp-ben jutalmazni, azt persze nem tudom. :)

  Ha ilyen drága a Custom Arena megszerzése és fenntartása (1600gem+30gem/nap), akkor már be kellett volna vezetni ideiglenesen, hogy legalább a TPvP győztesei kapjanak pénzt mondjuk rating gain vagy bármi alapján. Ne kelljen már egyáltalán PvE-re menni annak, aki PvP-zik! Valakinek lvl2-nél nagyobb karaktere sincs, mégis 2k fölött van a játszott órák száma. Az kaparjon rezet PvE-ben low level karakterrel, hogy megszerezzen egy skint TP-ből vagy Gem Store-ból? Remélem, tényleg jó megoldásokat találtak ki erre!

  • Gandarel
   2013. július 1. - 14:03

   Van 250 tourni match win reward chestem. Én kivárom míg gazdaggá tesznek ;D

   • 2013. július 1. - 17:08

    Aztán, nehogy megint az legyen, hogy a csalódás villámai megtépázzák kicsiny lelkedet, s midőn kínlódsz, mint éhségtől haldokló kidobott kutya, megáztatod könnyeiddel a viruális teret, beterítve minket is a fájdalom megtestesülésének eme cseppjeivel. Vala…

   • 2013. július 1. - 17:22

    Amúgy tegnap azt írtad hogy ennek vége elmész majd karácsonykor jössz vissza Gandarel ehhez képest meg már ma is kommenteltél vagy 4x most akkor mi van

   • Gandarel
    2013. július 1. - 18:26

    Látom fájok. Btw az itteniek kb 80%-a már nem tolja. Nem mondtam hogy innen megyek el. Oh neem.

   • 2013. július 1. - 22:09

    Oh, már reménykedtünk.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: