Reklámok
Kezdőlap > Lore - történetek a GW világából > Marjory története: Az utolsó csepp, 2. rész

Marjory története: Az utolsó csepp, 2. rész

gw2_human_intro_header

Az első részhez kattintsatok erre a linkre.

– Helló? – ismételte a szellemfiú, már egy kis pánikkal a hangjában. – Van ott valaki? – Háttal állt nekem.

Lágy hangon szólaltam meg, mintha egy sarokba szorított állattal vagy egy rémült gyerekkel beszélnék; ez esetben mindkettő megállta a helyét. – Mendel. Minden rendben. Nem vagy egyedül.

Meg tudtam volna könnyíteni az útját, vagy ha más nem, egyenesen a Mists-be tudtam volna küldeni, ahol… nos, ki tudja, jobb e ott bármivel is, mint itt. Valószínűleg nem.

– Ki… ki vagy te? – Az éter eltorzította a hangját.

– Az többé nem számít. Árulj el egy dolgot, aztán tovább küldelek az istenekhez. Milyen bűnténynek voltál a szemtanúja tegnap?

A fiú átlátszó teste megremegett, félelmet láttam az arcán. – Én… én…

Felé irányítottam mágiámat, rávezettem, mint egy anya érintését és láttam, ahogy megnyugszik. – Elmondhatod.

dc4a7DR-Screenshot

Kezeibe temette arcát. – Levittek egy… nőt… egy pincébe. Fekete mágiát használtak rajta. Sikoltott, de némán. A szája kinyílt, de hang nem jött ki rajta. A szemei…

– Rendben. Ki tette ezt?

Most első alkalommal, a szellem fiú egyenesen rám nézett és azt mondta, – Minister…

Energia sercent mögöttem, az a hang, amely a robbanás előtti töredék másodpercben hallható. Elsuhant a bal fülem mellett, én pedig az ösztöneimtől vezérelve oldalra vetődtem. De a varázslatot nem nekem szánták. Telibe találta a szellemfiú mellkasát, a lábáról ledöntve hátrarepítette őt.

A szellemfiú felsikoltott, ahogy mellkasa berobbant, majd egy, a világ szövetén szakított lyuk a Mists-be szívta.

A következő pillanatban már a talpamon landoltam, de a szellem fiúnak már késő volt. Vadász üzemmódra váltottam. A másik nekromanta már fel is húzta a nyúlcipőt egy energiaösvényt hagyva maga mögött, amit ha sietek, követni tudok. Rohantam.

A sikátor végén kirobbantam a széles utcára és megálltam, kerestem a zsákmányom.

Halott levegő tört fel körülöttem, rám tapadt és nem eresztett. A levegő rothadó szemcséket tartalmazott, melyek rátapadtak a bőrömre, a ruháimra, beszivárogtak a számba és az orromba és könnyezésre késztettek. Megacéloztam magam a mágiával szemben. Azt hihetnéd, hogy egy nekromanta már hozzászokott ehhez, de egy ilyen szaghoz nem lehet. A tested automatikusan reagál. Elfojtottam öklendezési kényszeremet és környezetemet kutattam.

Ott! Egy fekete-csuklyás alak suhant át az árnyakon, az utca másik oldalán.

Utána rohantam és kezdtem beérni, amikor befordult egy másik sarkon. Tanultam a leckéből, ezért lelassítottam és megálltam, leguggoltam és a saroknál körülnéztem.

Semmilyen mocskos mágia sem robbant az arcomba.

a4852Marjory-ScreenshotLassan felálltam és ahogy kiegyenesedtem, egy test tűnt fel finoman mögöttem. A karok olyan meghitten záródtak körém, hogy a harci vagy menekülési ösztöneim be sem kapcsoltak. Aztán, egy kés tűnt fel a torkomnál.

Lefagytam. Egy ilyen helyzetben nem tehetsz mást, mint hallgatsz.

Egy mély hang suttogott a fülem mellett. – Nyugalom. – Semmilyen nekromanta erőt sem éreztem áradni a fogva tartómból. Ez valaki más volt. – A férfi akit üldözöl, az Kraig the Bleak. Bérelhető mágia. Valószínűleg soha többé nem látod.

– Ki vagy te? – kérdeztem.

– Figyelj nagyon jól, – válaszolta a mély hang. – Olyan erők működnek ebben a városban, ezen a világon, melyek mindannyiunkat elpusztítanak, ha hagyjuk. Együtt, te és én, tudnánk ellenük tenni valamit.

A testem megnyugodott, érzékeim kitágultak és végre levegőt is vettem. – És milyen jól indul a kapcsoltunk. – Még a humorérzékem is visszatért.

– Így biztosan nem felejted el. Majd jelentkezem. Hívj csak E-nek.

Mielőtt észrevettem volna, már szabad voltam, a torkom érintetlen. Megfordultam, de már nem volt ott senki. Fogva tartóm – E – ott hagyott állva, egyedül, egy holdtalan éjszakán a macskaköves utca sarkán, amely rothadó zöldségektől és kutya ürüléktől bűzlött, én pedig csak egy dologra tudtam gondolni, új állás után kell néznem.

Másnap visszaadtam a jelvényem. A rá következő nap elfogadtam az első munkámat, mint Marjory Delaqua magánnyomozó: Saját magamat béreltem fel, hogy felgöngyölítsem a szellem fiú meggyilkolása mögötti összeesküvést. Még nem jártam sikerrel, de ami késik, nem múlik. Ha más nem, végül mindenki a Mists-ben végzi és nekünk nekromantáknak óriási türelmünk van.

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
 1. Solefald
  2013. június 23. - 18:14

  Ez a kis szösszenet tetszik, forumon lore részlegben be is indult a theory craft, miszerint azok az erők bizony a mursaat-ok lesznek és Lazarus visszafog térni. ;D Bár úgy lenne…remélem nem rontják el vmi béna jött ment új gonosszal.

  • 2013. június 23. - 19:26

   Valószínű, hiszen több, mint valószínű, hogy Caedacus (vagy hogy írják) nem más, mint a White Mantle vezetője.

   • Lillienn
    2013. június 24. - 12:19

    hogy hogy? :O erre hol utalnak/hol szól róla valami, hogy köze lenne a white mantlehez? (erősen gyanítom hogy a cm insta,ahol még életemben nem jártam :P) Lehetséges lenne az újabb mursaatozás? :P

   • 2013. június 24. - 18:40

    Már nem tudom. Talán csak gyanú, hiszen a miniszterek nagy része és a királynő nincsenek túl jóban. Illetve tudott, hogy banditákat a Mantle pénzeli. Valamint vannak olyan bandit barlangok, ahol Mantle embléma van.

 2. Lillienn
  2013. június 23. - 23:10

  miért lett kitörölve a hozzászólásom? csak azt kérdeztem ki az az E…..

  • nathriel01
   2013. június 24. - 12:07

   Biztos, hogy elküldted a hozzászólást? Mert nem tudok róla, hogy bárki is kitörölte volna és sem spam-ek között sem a lomtárban nem találtam.

   • Lillienn
    2013. június 24. - 12:18

    semmi gond, én úgy emlékszem elküldte…:)
    de aki tudja ki ez az E, szóljon! :P Több levelet is ő ír nekünk ingame, meg ő küldött minket Marjoryhoz is….gondolom majd kiderül,ha eddig nem :P

   • MaDFoX
    2013. június 24. - 16:55

    Mr E = Mystery
    Shantey megelőzött… Kb olyasmi mint a “Netuddki” ;)

  • Mia
   2013. június 24. - 12:23

   Lehet, hogy Ed? :P

   • Lillienn
    2013. június 24. - 16:26

    ki az az ED?XD

   • Mia
    2013. június 24. - 17:23

    azt én is szeretném tudni…de nagyon XD

  • Shantey
   2013. június 24. - 16:44

   Csak egy bugyuta szóvicc.
   Mr. E (ejtsd: miszter í) -> mistery … hú de titokzatos, tiszta Scooby Doo. :D

   • Lillienn
    2013. június 24. - 23:03

    mistery……-_-“

 3. 2013. június 24. - 18:06

  Még nem tudjuk, ki az az E, de én Ellen Kielre tippelek, logikus lenne, illene a karakteréhez. De bízok benne, hogy valami ismerttel lepnek meg minket.

  • nathriel01
   2013. június 24. - 18:09

   A fenti történetben mély hangú valaki szerepel, valamint Mister E-nek nevezik, így hacsak Ellen nem a tyriai újhullámos transzik első képviselője, akkor ő biztosan nem.

   • Scip
    2013. június 24. - 19:22

    Mégis ő küldött el minket Marjoryhoz azzal a szöveggel, hogy mondjuk azt hogy E küldött minket , ha nem is ő az, ő többet tud róla mint mi

   • nathriel01
    2013. június 24. - 20:56

    Nem ő küldött minket. Miután vége lett a kísérésnek, Ellen azt mondta, hogy megy és megvizsgálja a helyszínt. Majd miután kiléptünk az instance-ből kaptunk egy levelet E-től, hogy keressük fel Marjoryt.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: