Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Mijazaz Aetherblade?

Mijazaz Aetherblade?

Helló mindenki, Steve Hwang játéktervező vagyok, és háttérinfókat fogok szolgáltatni arról, hogyan raktuk össze az Aetherblade-et, Tyria Égi Kalózait.

Jelenleg nem lehet túl sokat tudni az Aetherblade-ről, mivel csak nemrégiben bukkantak fel Lion’s Archban.

A Dragon Bash teljes lendülettel zajlott Lion’s Archban, a lakosok boldogan csapkodták széjjel a sárkánypiñatákat, majszolták a zhaitaffyt, és lövöldözték a tűzijátékokat. Mindenki élvezte a fesztivált — amíg be nem következett a tragédia a sárkánybábu-gyújtási szertartáson. Miután megpiszkálták az egyik bábut, hogy egy mágikus löketet eresszen ki magából, az Aetherblade-ek lecsaptak az égből az Inquest gólemjeikkel kiegészülve, rátámadtak a Tanácsra, és megölték az egyik tagját. A Lionguardot kisegítő hősök bátor jelenléte nélkül még több tanácstag veszett volna oda. De vigyázat: az Aetherblade még épp csak elkezdte éreztetni a jelenlétét Tyriában.

Légbőlkapott

Amikor a júniusi Living World csapat kialakult, az lett a feladatunk, hogy létrehozzuk az Inquest és kalózok egy új szövetségét, ami hazavágja a Lion’s Arch-i Dragon Bash ünnepséget, és olyan események sorozatát indítja el, ami örökre megváltoztatja a Tanácsot.

Viccelődve úgy neveztem ezt az új szövetséget, hogy “Pin-Quest”, amíg nem sikerült megállapodni egy végleges névben. Sokféle belső nevet használunk itt az ArenaNetnél, hogy valahogy leképezzük, mifélék, hogyan néznek ki, és milyen skilleket használnak. Ehhez hasonlóan “Fledge” néven futott a Flame Legion és a dredge-ek szövetsége, mielőtt végül Molten Alliance néven kerültek be.

Persze Tyriában a kalózok egyáltalán nem szokatlanok. Már van több kalóztársaság a Guild Wars 2-ben, mint például a covingtoni kalózok Bloodtide Coaston, vagy Slade, Jackdaw és Wiley tripla bandája Gendarran Fieldsen. Figyelembe véve azt, hogy már sok játékos harcolt kalózok ellen, hogyan tudnánk egyedi megjelenést és viselkedést adni az új bukaníroknak?

Steampunk + Léghajók + Villámok

Először egy egyedi kalózesztétikára volt szükségünk. Az Aetherblade-eket egy steampunk stílusú páncélszettre alapoztuk, ami fejlesztés alatt volt.

Utána következett a hajó, mert egy valamirevaló kalóznak hajója is van: Long John Silver, Jack Sparrow, Captain Harlock… tehát a mi kalózainknak is kell.

Azonban a hagyományos vízhez kötött gazfickók helyett az Aetherblade-ek az égből érkeznek —  ami persze azt is jelentette, hogy egy megfelelő utazási eszközre is szükségük lesz. Úgy gondoltuk, hogy az égi kalózok, mivel erőszakosan szerző természetűek, ezeket a Pact-től lopták el, akiknek egy egész flottára való van belőle.

De nem csak ebben akartunk másféle kalózokat: más kinézet mellé más viselkedés dukál. Az Inquest szövetségesei, ami egy gátlástalan asura szervezet, erkölcsi megfontolások nélkül kutatnak. Az asura alkímiájuk passzol az égi kalózok steampunk hangulatához. Az Aetherblade-eket ezúttal egy villámlós esztétikával egészítettük ki: villámlással érkeznek, és a skilljei, csapdáik és fegyvereik mind elektromos hatásokkal vannak díszítve.

Végezetül pedig kellett egy frappáns név is, ami kifejezi, hogy kalózok és Inquest együtt dolgoznak: újra és újra ahhoz a névhez tértünk vissza, amit John Ryan, az egyik írónk javasolt: Aetherblade.

Az “aether” [éter] levegőt és mágiát idéz fel, a “blade” [penge] pedig a kalózok kalandos oldalára utal. A rövid nevek jók, egyszerű megjegyezni, és a játékosok számára könnyen felismerhető előtagot ad a nevekhez: Aetherblade Striker, Aetherblade Thug, Aetherblade Swashbuckler.

Zsiványtanya

Egy rendkívül iteratív és együttműködő folyamat során készülnek a Living World tartalmaink. Minél hamarabb kerül egy tartalom játszható állapotba, annál több időnk marad a kollégáktól és az alfatesztelőktől visszajelzéseket begyűjteni, éz alapján finomítani. Még mielőtt a steampunk páncélszett bekerült volna a játékba vagy a story dungeon elkészült volna, Elijah Miller tervező készített egy teszttérképet, ahol harcolni lehetett az Aetherblade ellen, kóstolgatni a különböző képességeiket, igazgatni a hatásokat és időzítéseket, és elvégezni egy kezdeti nehézségi beállítást.

Egy olyan hadsereget szándékoztunk létrehozni, ami különféle szerepekből áll össze, és kiegészítik egymást a skilljeik és osztott conditionjeik. Itt egy kis előzetes az Aetherblade seregről, amivel szembe fogsz szállni. Vigyázz, a veteránoknak vannak további képességeik is, amelyek itt nem szerepelnek…

Aetherblade Thug
Ez a lassan mozgó zúzógép immobilize és knockdown segítségével puhítja a húst.
Aetherblade Thumper
Ez a kigyúrt kalóz egy háromütéses kombóval és egy védőpajzssal van felszerelve.
Aetherblade Swashbuckler
Bleed és cripple a mestersége címerei, és tőröket hajigál azokba, akiket nem ér el a rapírjával.
Aetherblade Taskmaster
Amilyen lassúak, annyira töményen rakják a conditionöket.
Aetherblade Striker
Ez a varázshasználó árammal ráz folyamatosan és egy daze-elő aurája van.
Aetherblade Grenadier
Ahogy sejteni lehet a neve alapján, nem gyenge gránátokat szór ez a haramia.

Találka a tisztekkel

Akik bemerészkednek az Aetherblade Retreat story dungeonbe, azok néhány új boss-szal fognak találkozni, amelyek egyedi kihívásokat vonultatnak fel. Mint például egy asura mérnök forgó elektromos falakkal, az első tiszt, vállán a hajó egyik ágyújával, végül pedig a kapitány, aki jól forgatja a rapírját, és egyúttal mesterien céloz a pisztolyával is. Nem akarok túl sok mindent lelőni, szóval rajta, fedezzétek majd fel.

Kiel felügyelőnek szüksége van a képességeitekre és a kitartásotokra, hogy megállíthassátok az Aetherblade fenyegetést. Szóval álljatok ki, harcoljatok Lion’s Archért, értessétek meg velük, hogy elfuthatnak, de el nem bújhatnak. Találkozunk a játékban!

Eredeti: Who Are the Aetherblades?

Reklámok
 1. Sárki
  2013. június 22. - 14:15

  Úgy érzem hogy ez egy nagyobb hangvételű content lesz.

 2. Inver
  2013. június 22. - 14:18

  És mikor lesz ez pontosan?

  • Sárki
   2013. június 22. - 14:38

   Keddtől :)

 3. 2013. június 22. - 15:47

  Szóval ezért kell a sok stunbreak. Na hát…
  De aztán a játék alapjaira is gondolni kéne már…

 4. Gondir
  2013. június 22. - 22:17

  Most már tudom, hogy “Mijazaz Aetherblade?” :) Köszi

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: