Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Sky Pirates of Tyria

Sky Pirates of Tyria

sky_pirates_header

2013. június 25.

Káosz uralkodott el Lion’s Arch-on, a felelősök pedig beásták magukat a rejtekhelyükre. Ellen Kiel nyomozó vezette a gyilkossággal kapcsolatos nyomozást, most pedig csapatokat gyűjt, hogy elfogja az elkövetőt. Élezzétek fegyvereitek és képességeitek – erre a bűnözőre nem lesz könnyű kezet emelni!

Események

Új story dungeon: Aetherblade Retreat – június 25. – július 9.

Találd meg az Aetherblade bázisának rejtett bejáratát és támadd meg otthonukban a kalózokat! Tudásra, bátorságra és nem kevés mozgékonyságra lesz szükséged, hogy elküzdd magad az Aetherblade kapitányig és első tisztig.

Fejlesztői livestream – június 24. 21:00

Betekintés a Sky Pirates of Tyria-ba a fejlesztőkkel a Twitch csatornán.

Új Guild Wars regény: Sea of Sorrows – június 25.

Büszkén jelentjük be a Sea of Sorrows-t, a harmadik Guild Wars novellát, Ree Soesbee tollából! A Sea of Sorrows Lion’s Arch újjászületett városának megalapítójának, a fiatal Cobiah Marrinernek az elképesztő kalandjait követi nyomon.

Sea of Sorrows nyomkeresés – június 25. 

Ebben az új, végleges tartalomban Cobiah Marriner útját követhetjük vissza. Tizenkét plakettet állítottak fel a város és annak alapítójának tiszteletére. A Sea of Sorrows könyvben nyomokat találhattok a plakettek hollétét illetően. A nyomkeresés teljesítéséért 5 skill pont jár.

Aetherblade “Not So Secret” jumping puzzle – július 1.

Bemutatunk egy új, végleges jumping puzzle-t! Egy holografikus hegy belsejében egy Aetherblade léghajó rejtőzik – találd meg a bevezető utat, harcolj a kalózokkal és bizonyítsd bátorságodat egy pár nehezen megtalálható búvárszemüveggel!

Jutalmak

Kutasd fel az Aetherblade rejtett készleteit! – június 25. – július 9.

Az Aetherblade készleteket rejtett el szerte a világban, nehezen megtalálható helyeken. Kutasd fel őket, hogy részesülj a kincsből és speciális achievement-eket szerezz!

dc4bbMini-First-Mate-HorrikMini First Mate Horrik

Állíts emléket az égi kalózok elleni küzdelmednek ezzel az ádáz, ágyúviselő miniatűr társsal! Teljesítsd az Against the Aetherblade achievement-et, hogy megnyerd a saját First Mate Horrik minidet.

d7abeMonocleMonokli

Azok a játékosok, akik szembeszállnak a halálos Aetherblade kapitánnyal, eséllyel pályáznak egy új, stílusos monoklira. Ez a remek fejre való felszerelés harcban használható, eladható és tele van kifinomultsággal.

Éterizált [aetherized] jutalmak

Az Aetherblade Retreat-i kalandjaid során eshetnek ritka szétbontható anyagok vagy egy új, örökös tonik recept, a garantált ritka tárgy jutalmak mellett. A Not So Secret jumping puzzle viszontagságainak túléléséért egy exotic vállas jár.

Új tárgyak a Gem Store-ban

Utolsó esély a Dragon Bash tárgyakra

A Dragon Bash tárgyak nem lesznek örökké a Gem Store-ban -a Firework Launcher-t és a Rich Dragon Coffer-t július 8-áig tudjátok beszerezni. A Rich Dragon Coffer ízletes cukrot tartalmaz valamint esélyt tűzijátékra, Dragon’s Jade Weapon ticket-re vagy mini Holographic Risen Knight-ra. A Dragon Bash Mini Pack szintén elhagyja a Gem Store-t;  július 15 után már ez sem lesz elérhető.

Új rendszerek

Skill és trait egyensúly frissítés93741Balance-Update

Ebben a build-ben bemutatjuk az eddigi legnagyobb egyensúlyi patch-ünket, amely jelentős frissítéseket tartalmaz a skill-ek és trait-ek terén, hogy még több életképes build változatot lehessen létrehozni. Minden kaszt trait sora változáson megy át, valamint néhány kevésbé népszerű képességet is megváltoztatunk, hogy növeljük a hatékonyásgukat.

Véget ért a custom aréna és a megfigyelő mód bétája

A custom PvP arénák segítségével  magán meccseket lehet rendezni és ezeken be lehet állítani a térképek tulajdonságait. Ennek a rendszernek véget ért a béta fázisa, ami azt jelenti, hogy a Gem Store-ban mindenki számára elérhetővé válik a Custom Arena Starter Kit.  A megfigyelő mód béta fázisának is vége – ez a két funkció együtt remek eszköz a gyakorlásra, versenyszerű játékra és bajnokságra.

A Mortar Mastery csatlakozik a WvW képességek bővülő arzenáljához

A játékosok növelni tudják mortar használatuk hatékonyságát a Mortar Mastery képességgel. Az erre költött pontok növelik a mortar robbanásának gyűrűjét, annak sebzését, csökkentik a visszatöltési időt, valamint egy új képességet is adnak, a Mortar Barrage-t.

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
 1. gwfan21
  2013. június 20. - 22:42

  Amit kaptunk a rejtély megoldásért journalt annak lesz haszna is majd vagy csak egy darab semmi? :D

  • nathriel01
   2013. június 20. - 23:00

   Ez olyan, mint GW1-ben a könyvek, amikben vissza tudtad olvasni a történéseket. Egy emlék, a cutscene megnézésén kívül nem hiszem, hogy lesz más haszna.

 2. 2013. június 20. - 23:41

  Kezdek félni ettől a meganagy balansztól… Sose tudhatjuk, hogy mennyire jól sül el…
  Egyébként meg elmehetnek a jó édes cukrászdába, hogy az NPC-k megint jobb cuccokkal vannak megáldva, mint mi, játékosok. (Most épp a mini tetkója, előtte Braham sérója)
  Legalább a 2 nyamvadt cuccaikat gemstoreba berakták…

  • Lillienn
   2013. június 21. - 00:13

   Jöhetnének a sztárok cuccai is gemstoreba ( Kashmeer/Marjory sett….) :$

  • Stan
   2013. június 21. - 07:57

   jó volt a cigány skrillex haj? Akkor a nornoknál valami nagyon nem kóser ha már ilyen kellene (egyébként nem választható make uppal sem?)

   • 2013. június 22. - 09:09

    Szerintem nem rossz, sokkal rondábbak vannak alapból.
    A felháborodásom ott van, hogy ezeket mi (remélhetőleg Még) nem használhatjuk. Makeoverkittel sem…

  • Gandarel
   2013. június 22. - 10:20

   Ha meg elérhető akkor jön a QQ hogy miért nincs egyedi modellje az NPC-nek ha már fontos. (Queen Jennah – fórumon még ma is sírnak)

 3. Mc Wolfy
  2013. június 21. - 09:08

  Ez a skill balance remelem ertelmes lesz. Nem artana, ha rangerrel pvpben mondjuk ijaszkodni is lenne ertelme

  • Eszem
   2013. június 21. - 09:44

   Short bow-al és megfelelő trait/utility skillekel+oda való petekkel elég mozgékony tudsz lenni és elég rendes bleedinget rá tudsz dobni az ellenségre.

  • Gandarel
   2013. június 21. - 10:06

   Shortbow gusztustalanul noskilled és op.

   • Eszem
    2013. június 21. - 11:07

    Azért hatásos ezt el kell ismerni. De ennyi erővel minden kasztnak találsz hasonló buildet.

   • Gandarel
    2013. június 21. - 11:17

    Kevés olyan van ahol betolod az autoattackot és az ellenfél vért izzad és eltolja mindenét hogy ne haljon le.

   • 2013. június 22. - 09:13

    Szerintem nem OP PvE-ben. Teljesen nem toltam be condi buildet hozzá, de critical strike-os buildel se volt valami káprázatos, longbow-val szemben. PVP-ben meg must use…

  • 2013. június 22. - 09:11

   Nem tudom hogy vagytok vele, de én Longbow párti vagyok (skillei miatt), és egyelőre használható, ha elég ügyes az ember. De tény, hogy shortbowoznak és fejszéznek.
   Nomeg GS <3

   Fogok készíteni egy videót, ahol látható, hogy mennyire jól használható egyébként.
   Az a gondom vele, hogy igen lassúnak érzem, meg nem valami stílusos.
   Remélem ezen segít ez a patch…

 4. 3D
  2013. június 21. - 09:20

  Az új GW regény érdekel, viszont érdekes, hogy mindegyik könyvet más írja. Az Ascalon kísértetei tetszett nagyon, eléggé lekötött.

  Viszont ezzel szemben a Végzet pereme… hát az egy katasztrófa volt. Mintha egy lexikont másoltak volna át valahonnan és hoztak volna olvashatóbb formára.

  A kedvenc részem belőle az volt, hogy miután elmondják Eirnek, hogy csak és kizárólag teljes létszámmal tudják megállítani a sárkányt, kb. négy sarjat legyőznek előtte, miközben egy évig csak erre készülnek és végül Logant hívja az addig általa kétszer látott Jennah:
  – Logan: Jennah hív, esküt tettem, mennem kell. Snaff: add ide a mini-portált a zsebedben.
  – Snaff: tessék.
  – Rytlock: Logan, nem mész sehová. Eir, el akar menni!
  – Eir: „Azt kell tenned, ami a helyes”
  – Eir: „Szerettem volna, ha marad”
  – Rytlog: „Hát nem maradt. Elment”
  – Eir: „Elment. Most már nem változtathatunk rajta.”

  A fenti párbeszéd egy bekezdésen belül, a vége kb. 15 soron belül van. Szépen felvezetett és kibontakozó, a történetmenetet végleg meghatározó, zseniálisan kitalált és ügyesen megírt sorsfordító búcsú. Hehh, nem. Itt volt az a pont, ahol letettem a könyvet és azóta sem olvastam tovább. Mintha tényleg csak egy Wikipédia begyezést hoztak volna valamelyest olvasmányos formára. Rémes. A végét pedig úgyis tudom a játékból, szóval le nem maradtam semmiről.

  • 3D
   2013. június 21. - 09:22

   Örülök hogy kiszedte a WordPress a [spoiler] tageket és szerkeszteni sem tudom.

  • Healer
   2013. június 21. - 09:31

   Azt tudnod kell, hogy Queen Jennah mesmer,
   Logan pedig szerelmes belé.

   A magyar fordítást nem olvastam,
   az angol nekem tetszett.

   • 3D
    2013. június 21. - 11:03

    Igen, igen, köszi, tudom. Nem is a történettel, hanem annak tálalásával van a gondom. Persze, elhiszem, hogy Logan belezúgott Jennahba mint vak ló a szakadékba, és ezért csapot, papot otthagy egy sorsfordító csata elején, de a szerelem már csak ilyen irracionális.

    Viszont ahogyan Eir lereagálja… Addig az egész könyv arról szólt, hogy le kell győzniük a sárkányt, ezért összegyűjti a csapatát, majd kiváltja őket, megöli a sarjakat, végül megtudja, hogy csak teljes csapatként lesznek képesek legyőzni a nagyot. Majd pedig mikor Logan meghallja Jennah hívó hangját a fejében, Eir két vállrándítással szélnek ereszti. Ez az aránytalanság nem tetszik benne.

   • Gandarel
    2013. június 21. - 11:18

    Ha Logan nem megy el, lehet hogy Ebonhawke elesik és a királynő meghal, a vérvonal pedig eltűnik Tyriáról, mivel mindkét megmaradt leszármazott, Jennah és Wade is a városban volt. Valamint az utolsó Ascaloni város is eltűnik.

   • Lillienn
    2013. június 21. - 13:45

    Gandarel, Jennah milyen “vérvonal” leszármazottja? (a personal storyban ha jól emlékszem valami őrült lovag is a vérét akarja felhasználni)
    És ki az a Wade? Előre köszi!

   • Gandarel
    2013. június 21. - 16:27

    Van egy több mint ezer éves uralkodói vérvonal a Tyria kontinensen, amit Doric királytól származtatnak. Ő kérte meg az isteneket, hogy limitálják a mágia használatot, mert a faj elpusztítja önmagát.

    Ő volt az aki alatt Orr, Kryta és Ascalon még egy egységes birodalom volt, később az ő vérvonala lett mindhárom királyság uralkodó családja. Így az Ascaloni leszármazottai pl Rurik herceg (akiről Divinity’s reachben az Ascaloni negyed, Rurikton kapta a nevét), valamint Adelbern király, aki most az Ascalon catacombs sztori mód boss-a.

    Jennah királynő, a mostani Krytai uralkodó is az ő vérvonalából van, valamint Wade Samuelson, Ebonhawke/az Ebon Vanguard kapitánya pedig az Ascaloni vérvonalból.

    Azért fontosak, mert valószínűleg ők az utolsó 2, és még nincsenek leszármazottaik. Az Orriai vonal valószínűleg már teljesen kihalt. Ha a maradék 2 meghal, a több mint 1300 éves vérvonal megtörik.

   • Gandarel
    2013. június 21. - 16:29

    Az Ascaloni vérvonalba tartozhatott még esetleg Theo Ashford, az a kapitány aki a napokban halt meg az Aetherblade merényletben.

   • Lillienn
    2013. június 21. - 16:43

    Hmm köszi. Vagyis a “király szelleme” akivel personal story végén Orr-on találkozunk, ő is ennek a vérvonalnak a valaha élt leszármazottja.(az ő nevére nem emlékszem)

   • Gandarel
    2013. június 21. - 17:08

    Jaja, King Reza az utolsó Orriai :)

 5. 2013. június 21. - 13:43
 6. Lillienn
  2013. június 21. - 14:03

  Lehet tévedek, de csak nekem tűnt fel hogy azt mondogatják Councilor Ashford. meghalt a merényletben, és a dragon effigy mellett Garrot Ambercowl holtteste fekszik :D (ő is charr, vagy egy és ugyanaz a két személy? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem)

  • nathriel01
   2013. június 21. - 14:13

   A charr aki ott fekszik csak nagykövet volt. Ashford pedig a Captain’s Council tagja. Mindketten meghaltak, de Ashfordot (aki egyébként ember) elvitték a bázisra (ez volt a kísérgetős küldi) és ott halt meg, a charr pedig szinte azonnal.

   • Lillienn
    2013. június 21. - 14:29

    És kiderült miért pont őket támadták meg a kalózok? Volt konkrét céljuk is vagy csak szabotálni a dragon bash-t?

   • nathriel01
    2013. június 21. - 14:39

    Volt az a csaj, Mai Trin, aki felajánlotta, hogy megpróbálja meggyógyítani a charrt. Na róla a végén kiderült ugye, hogy a kalózok közé tartozik és elmondta azt is, hogy Ashford halála után ő akart a helyére kerülni, a Captain’s Council-ba.

   • Lillienn
    2013. június 21. - 14:42

    De ő el is menekült, viszont gondolom nem ő lesz a kalózok fővezére stb…(aki a sky pirates képen elől áll kivont karddal)

   • 2013. június 21. - 14:49

    Szerintem béna megoldás volt, hogy így árulták el Mai Trin tervét. Egy hataloméhes ember inkább magában tartja, és csak a végén derül ki, hogy mit tervez. Meg ahhoz képest is, hogy léghajók, Inquest és még sorolhatnám mi áll mögöttük, elég gyengék. Mármint in-game politikailag. Szerintem simán versenyezhetnének a Pact politikai és gazdasági erejével. Meg az is furcsa, hogy semmit sem tudunk róluk előzőleg, és nem hiszem, hogy tegnap alakultak meg, és lettek ilyen szervezettek.

   • Sárki
    2013. június 21. - 15:11

    A molten alliance is régen alakult, a főmufti dungeon boss is, mégse láttam egy fia molten katonát sem az 1001 cof runom során :p
    szvsz picit uncsi már, hogy minden hónapban jön egy új terroristafrakció, jobb lenne ha a régi, loreral rendelkező gonoszokkal foglalkoznánk.
    Amúgy az Aetherbladenek mi köze az inquesthez?

   • Shantey
    2013. június 21. - 15:39

    Képzeld, ahogy a Mursaat megjelenik LA közepén.
    “Oh, hi there!” :D

    Hát majd a kapcsolatuk blog / vlog formájában kiderül (há’ me’ ugye ingame snassz lenne), de kb annyi, mint moltenéknek. Why not?

   • kindzsal
    2013. június 21. - 15:42

    En valami olyan “gonosz”-nak orulnek mint amilyen Algalon (WoW) vagy Ozymandias (Watchmen), akiket nem valami hatalom hajkuraszasa erdekel, hanem sokkal magasztosabb celokat szolgal a “gonoszsaga”. Nem uralkodas vagy tobb hatalom, penz, hanem mondjuk kifacsarni a mostani dus vilagot es egy technokrata kozpontu vilagot felpiteni…persze ez csak egy pelda, de a lenyeg az, hogy tulmutasson a tipikus gonoszkodok es ulok a koponyas tronomon, es varom, hogy valaki megunja es betorje a fejem az epic gyurumert:P

   • Shantey
    2013. június 21. - 15:59

    Canach nagyjából meg is felelt ennek, de kb kukába is került a története … Őszintén megvallva kedveltem is a srácot, nagyon vonakodva csaptam le az event alatt is. :/

   • Lillienn
    2013. június 21. - 16:48

    Hm… Algalonról jut eszembe….a GW2-ben nekem oks hogy minden gonosz egy frakció vagy szervezet(molten, aether…stb), de tényleg, jöhetne már valami ősi (ami nem sárkány,pl Mursaat vagy hasonló…) kultuszt követő csapat, esetleg egy Abbadonhoz hasonló elfeledett jóslat…..kicsit hiányzik a fantasy…..

   • Sárki
    2013. június 21. - 16:56

    Verata Cultot feléleszthetnék megspékelve egy mágus tornyos instával :P

 7. Gandarel
  2013. június 21. - 16:31

  zhorak :
  Szerintem béna megoldás volt, hogy így árulták el Mai Trin tervét. Egy hataloméhes ember inkább magában tartja, és csak a végén derül ki, hogy mit tervez. Meg ahhoz képest is, hogy léghajók, Inquest és még sorolhatnám mi áll mögöttük, elég gyengék. Mármint in-game politikailag. Szerintem simán versenyezhetnének a Pact politikai és gazdasági erejével. Meg az is furcsa, hogy semmit sem tudunk róluk előzőleg, és nem hiszem, hogy tegnap alakultak meg, és lettek ilyen szervezettek.

  Nagyon béna volt ez a Scooby Doo féle “jah ez meg ez volt a tervem, sikerült is volna ha nem jöttök, legyetek átkozottak stb stb” dolog, legalább már megkaptuk hogy mi történt, és in-game kaptuk meg, de szörnyen gáz és kezdetleges módon.

  • Lillienn
   2013. június 21. - 16:50

   Picit jobb attól,mintha pl. Marjory vagy Ellen rázendített volna: “-Tudtam, végig az volt a terve hogy…..” :_D

   • Gandarel
    2013. június 21. - 17:10

    Jó annál egy fokkal talán :D Ez a “túl jól kiterveltem ahhoz hogy ne derüljön ki mit akartam”. Meg biztos egy random embert választanak csak mert segíteni akart a charr képviselőn. Majd biztos meghatja a kalózokat.

 8. Shantey
  2013. június 21. - 17:11

  Sárki :
  Verata Cultot feléleszthetnék megspékelve egy mágus tornyos instával :P


  Ezt akkor lehet érdemes megnézed, ha még nem láttad. WP fejtegeti az esetleges kapcsolatot Verata munkássága és a lebegő torony mágusa között.

  • Sárki
   2013. június 21. - 18:17

   Nem véletlen mondtam :P

 9. Mc Wolfy
  2013. június 21. - 18:15

  élnék a gyanúval, hogy a fractal a muursatokra fog kimenni. ott is volt infused armor. emlékeztek gw1-ből? :) ha nem volt meg az infusion, akor pont ugyanígy ledaráltak agonyval. mellesleg róluk nem tudták, honnan jöttek.

  • Sárki
   2013. június 21. - 18:21

   Ők is az 5 faj egyike volt (mursaat, seer, jotun, dwarf, forgotten), akik a sárkányok első ébredésénél küzdöttek ellenük, de elárulták a többi fajt és leléptek, aztán pedig a searing idejében tértek vissza Tyriába.

   • Lillienn
    2013. június 21. - 18:36

    …mursaat-a lebegő gw1es ellenfelek, jotun- gondolom az óriás jetik, törpe, és forgotten- a kígyók.
    A Seer-ekkel eddig hol találkoztunk? wiki nem mond sokat róluk…..
    (jó kis living story adalékok lehetnének eme ősi fajok)

   • Sárki
    2013. június 21. - 18:52

    A Seerek adtak védelmet a Spectral Agony ellen :P
    Am össz. 4 van a gw1ben is csak. 3 missionben, 1 pedig Mineral Springsben. Egy halott példányuk pedig Zinn laborjában.

   • Gandarel
    2013. június 21. - 19:24

    Seer-ek elvileg majdnem kihaltak a Mursaatok elleni háborúban.

  • Lillienn
   2013. június 21. - 19:32

   vagyis jófiúk? :D És a prophecyes-ben vannak benne?

   • Gandarel
    2013. június 21. - 20:20

    Nem tudni mennyire jófiúk, a megjelenésük bennem nem kelt sok bizalmat, viszont kapóra jött nekik hogy rajtunk keresztül, mint playeren át, odacsaphatnak a Mursaatoknak.

   • Scip
    2013. június 21. - 20:38

    Ezen gondolkodtam ám sokat… abban se vagyok biztos, hogy mi voltunk a jófiúk GW1be, elvégre is a White Mantlek és a mursaatok csak megpróbálták megakadályozni az ősi prófécia beteljesülését, miszerint a titánok elszabadulnak, és ez nekünk hála történt meg és nem kis kárt okoztak. A seerek pedig segítettek nekünk ebben szóval….

   • Gandarel
    2013. június 21. - 20:48

    Azért a White Mantle akkoris ártatlan falusi embereket vitt föláldozni a Mursaatoknak rendszeresen :P

   • Scip
    2013. június 21. - 21:14

    De meg is mentették krytat a charr inváziótól miután az uralkodó család beijedt és elmenekült. És nem véletlenszerűen mészároltak falusiakat, csak azokat akikben az Eye of Janthir mágiát észlelt, azaz megvolt bennük a lehetőség, hogy ők azok akik teljesítik azt a próféciát, miszerint elszabadul a pokol.

   • Lillienn
    2013. június 21. - 23:45

    szóóóóóval a prophecyes-ben vannak titánok is :_D Jó tudni, milyen sokmindenről maradtam le (Nightfall+eye of the north)
    Ők hányan voltak? (bocsi a sok kérdésért :P)

   • Gandarel
    2013. június 22. - 08:19

    Csak a játék legvégén jelentek meg mint ellenfél, ők lényegében olvadt lávából vannak, és ha megölöd őket, több kis részre bomlanak amik tovább harcolnak, akiket ha megölsz további kis részekre bomlanak,valamint a kisebbek máshogy harcolnak mint a nagyok amikből lettek, pl a legnagyobb egy fire ele, és amik belőle lesznek azok warriorok, amik azokból azok dervishek.

    Elég sokan voltak.

   • Sárki
    2013. június 22. - 08:38

    Le akartam írni a titánok szerepét a történetben de megérdemelne egy külön cikket, szal maradjunk annyiban hogy a gw1 története jórészt rájuk és a teremtőjükre, valamint annak csatlósaira épült :P

 10. 2013. június 22. - 09:15

  Muursat Armort már GW1ben szerettem volna ^^
  Be kellett érnem obsidiannal. =(

  • 2013. június 22. - 11:23

   Ó, bocs, Royal, be kellett érned a legdrágább páncéllal a játékban. Hát milyen szomorú, mindjárt elsírom magam :'( Kérlek, kérsz kárpit?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: