Reklámok
Kezdőlap > Lore - történetek a GW világából > Marjory története: Az utolsó csepp, 1. rész

Marjory története: Az utolsó csepp, 1. rész

gw2_city_blogheader

A fiú nem lehetett több tizennyolcnál. Egy vértócsa verte vissza Divinity’s Reach fényeit, a fiú halálhörgése pedig még mindig a fülemben visszhangzott.

Kimondtam a nyilvánvalót – Megölted.

64865marjory-DR-A munkámat végeztem. – Henrick Baker Ministry őr elég közel jött ahhoz, hogy érezzem a leheletén az önelégültség szagát. Egyenruhája megegyezett az enyémmel, a skarláttal és az ezüsttel, melyet a Ministry őrségbe való belépésem óta viseltem. Ő is ugyanazt az esküt tette le, mint én – hogy védelmezzük és szolgáljuk a Kryta-i Ministry-t és Divinity’s Reach városát. Mégis, mindenféle tárgyalás vagy hezitálás nélkül megölte ezt a polgárt.

Egyetlen gyors mozdulattal, melyre egyikünk sem számított, a kőfalhoz csaptam, alkaromat erősen az álla alá szorítottam, lábamat pedig kitámasztottam, felkészülve az ellentámadásra. Ujjaim hegyén fellobbantottam a nekromanta düh fényeit – a szeméhez közel, ahol biztosan látja.

Ő elfordította arcát a fenyegetés elől.

A hangom mintha nem is az enyém lett volna – Csak be kellett volna vinnünk kikérdezésre.

– Talán neked ezek voltak a parancsaid, de nekem nem. – Bakernek volt mersze, hogy elégedett hangon szólaljon meg, mintha túlteljesített volna engem. – Ez egy titkos küldetés volt.

A Ministry pletykákat hallott arról, hogy a fiú szemtanúja volt egy borzalmas bűnténynek. A közvetlen felettesem Bakert és engem küldött ki, hogy hozzuk őt be. Hozzuk. Be. Nem pedig öljük meg.

– Ezt nem úszod meg, – mondtam, frappánsabb válasz híján.

– Mégis mit tehetnél? Átadsz a Seraphnak? Ezt az egészet a hivatalokban hagyták jóvá, nálunk jóval magasabb szinteken. A Seraph még javában puhít majd téged, mire én már rég kint leszek a cellából. Akkor aztán te leszel bajban, nem én.

325ffmarjory-concept-artA zsigereimben éreztem, hogy igaza van. A Ministry őrség bűze túl hosszú ideje forgatja már ki a gyomromat. Még egyszer utoljára meglöktem az állát, beleverve a fejét a kőbe, aztán elengedtem. Hátat ugyanakkor nem fordítottam neki.

– Jó döntés, – mondta. – Figyelj, ne légy naiv. Mégis mit jelent egyetlen halott idegen a város ezernyi lakosa közül? A Ministry megvéd minket, és csak ez számít. Lehajtod a fejed és csinálod, amit mondanak. Így talán te is eléred a titkos küldetés státuszt. Én most visszamegyek a hivatalba, mielőtt zajos polgárok tévednének erre.

Annyira remegtem, hogy még válaszolni sem tudtam neki. Csak néztem ahogy elmegy, hallgattam ahogy cipőjének fa sarka egyenletes ütemben nekicsapódik a macskaköveknek és birkóztam ezzel a legutóbbi cseppel, ezzel a végső, cáfolhatatlan bizonyítékkal, mely világossá tette, hogy rossz emberekkel vagyok.

– Helló? – mondta valaki olyan halkan, mint a sír.

Sarkon fordultam és szemtől szemben találtam magam egy szellemmel, a fiú szellemével. Nekromanta erőim fellobbantak bennem, válaszolva a frissen holt jelenlétére. Hagytam, hogy az erő tovább duzzadjon és áramoljon bennem.

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
 1. 2013. június 20. - 16:17

  Nagyon adja magát a három katonai szervezet ellentétét bemutató story line. Nagy lehetőségek vannak benne, nagy csavarokkal… na mindegy, remélem nem rontják el nagyon. XD
  Jah és nagyon zsír ez az art! *-*

 2. Lillienn
  2013. június 21. - 00:06

  A neve a legjobb, sosem hallottam még hasonlót :DDD (ahogy Kashmeeré is egzotikus, akárcsak a szerelésük)

 1. 2013. június 23. - 12:53

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: