Reklámok

Hírmix

golden_rule_header

Ebben a posztban négy hírnek az összefoglalóját olvashatjátok, ezek közül három a hivatalos honlapról míg egy a fórumról származik. Mielőtt belekezdenék, íme a sorrend (arra az esetre, ha valaki csak egy adott dolgot keresne): Shoutcaster program, PvP leaderboard, karakterhely, Colin a Living Story-ról.

Kezdjük a legfrissebbel, a már a Dragon Bash cikkben is említett Authorized Shoutcaster Program-mal. A program lényege, hogy vannak olyan személyek, akik jogot kapnak arra, hogy belépjenek azokra a rated meccsekre, amiket magas rangú csapatok vívnak egymás ellen. Ezeket a meccseket így közvetíteni tudják mások számára. Természetesen, hogy kívülről ne lehessen befolyásolni a meccseket, a közvetítésekbe be van építve egy egy perces időeltolódás. Az első ilyen “kommentátorokat” már ki is választották, a lista megtalálható a fórumon. A közvetítés jogán kívül kapnak még egy saját Custom arénát is. A kommentátorok listája nem végleges, újak is felkerülhetnek rá, ha tehetségesek, csupán el kell kezdeni közvetíteni és megosztani a live stream linkjét a fórumon.

Szintén szó volt már a Dragon Bash cikkben a leaderboard-ok PvP részét érintő változásról. A változás lényege, hogy a játékosok rating-jét csökkentik, ha azok nem PvP-znek. Minél több ideig nem PvP-zik valaki, annál lejjebb csúszik a leaderboard-on. Amikor az inaktív játékos újra aktívvá válik, akkor az első meccs alkalmával a ranting-je visszaáll az eredetire és ez alapján kap helyezést a leaderboard-on. Ezen változtatáson kívül javítottak még azon, hogy az új játékosok ne kerüljenek össze tapasztalt játékosokkal a meccsek során.

A hétvége folyamán 20% olcsóbban vehetünk magunknak plusz karakterhelyet a játékban. Ez azt jelenti, hogy a szokásos 800 gem helyett, 640-ért bővíthetünk. 640 gem jelenleg durván 21 gold-ba kerül, ha abból kívánjuk megvenni.

Végezetül, egy Colin Johansonos fórum poszt, a Living Story-val kapcsolatban. Az egyik legnagyobb (egyébként jogos) gondja a játékosoknak ezzel a fajta tartalommal az, hogy szinte semmi nyoma sem marad ezeknek a játékban, minden csak ideiglenesen érhető el, mivel a történetszál lezárása után kikerülnek a játékból. Úgy tűnik, hogy ez változni fog, legalábbis ezt ígéri Colin Johanson. Bevallása szerint, ez a fajta tartalomépítés egy új dolog és ők is most tanulják azt, hogy hogyan is kellene egy ilyen élő világ stílust működtetni. Éppen ezért különböző dolgokkal próbálkoznak, hogy lássák, mi az ami tetszik a játékosoknak és mi az, ami nem. Az eddigi visszajelzésekből leszűrhető volt, hogy több végleges tartalomra van igény, ezért több ilyet fogunk látni 2013-ban, valamint visszatérhetnek olyan dolgok, mint a SAB vagy az ünnepségek (természetesen bővítve), illetve más dolgok is, egy más formában. Még lesz pár olyan frissítés, mint az eddigiek, főleg az ünnepek miatt ( ez csak az én véleményem, de augusztusban még biztos lesz egy születésnappal kapcsolatos téma például- N.), de ahogy haladunk előre az évben, egyre több végleges változtatást fogunk látni. Pár hét múlva lesz egy blog poszt is ezzel a témával kapcsolatban, ahol leírják majd nagy vonalakban, hogy merre is fognak tovább haladni a Living Story stílusú frissítések.

Forrás: Shoutcast, PvP leaderboard, Character Slot, GuildWars2 fórum

Reklámok
 1. 3D
  2013. június 8. - 07:02

  Ez az utolsó rész tetszik, hogy megmaradnak valamennyire a Living Story-s dolgok. Az elmúlt egy hónapban alig volt időm játszani, így a mostani történet az teljesen kimaradt. 90% körül van a világ felfedezésem, így most inkább azzal vagyok elfoglalva, viszont így nincs LS.

  Ugyanez volt a gondom a Super Adventure Box-szal is. Tetszett, szerettem nagyon, de mellette ott voltak a dungeon-ök, fraktálok, WvW és persze a PvE is, így arra sem maradt sok időm. De ha visszakerül (pláne egy új szinttel, ahogy mondták páran) az tényleg örvendetes lenne.

 2. 2013. június 8. - 07:15

  Skyhammer lehet tudni pontosan mikor kerül be a játékba?

  • 2013. június 8. - 07:22

   nem de az biztos hogy valamikor a következő 3 nagy patchben az előtt nem jönne róla adat

  • Gandarel
   2013. június 8. - 09:21

   Én hónap végére tippelek.

 3. Mc Wolfy
  2013. június 8. - 09:24

  kíváncsi vagyok, hogy a skyhammer az autobotra fog utalni, vagy a régi játékra :) remélem mindkettő

 4. Gandarel
  2013. június 8. - 09:25

  Épp kérdezni akartam tegnap, hogy mi van Colinnal, régen nagyon aktív volt fórumon, de pár hónapja eltűnt.

  Biztos el van foglalva az új kiegészítővel!

  • 2013. június 8. - 10:34

   Gandarel :
   Biztos el van foglalva az új kiegészítővel!

   Nekem meggyőződésem, hogy ezek január környékén elkezdtek már dolgozni rajta, csak cáfolniuk kell mindent, amíg el nem készül. Szerintem ha szerencsénk van, év végén kiadhatják. Ha nincs, akkor jövő tavasszal.

   Ez csak az én spekulációm, nem tény. Nem hiszem, hogy kaptak volna egy fillért is a GW2 fejlesztésére, ha nem terveztek volna meg mindent évekre előre. Márpedig kb. éves ciklusokkal tervezték a kiegészítők kiadását, és nagyon jól tudják, hogy az elsővel biztosan kaszálni fognak. Ezek a havi frissítések csak előkészítik a piacot.

   Biztos vagyok abban is, hogy van olyan vésztervük, hogy ha a kiegészítő megjelenéséig esne a szerverek forgalma, vagy jelentősen meglódulna a konkurencia, akkor ki tudnának adni annyi minőségi tartalmat, amitől csak pislognánk. Szerintem nagyon jó ívet tart a fejlesztés, és nem azért mert okosodnak, hanem tudatosan csinálják ezt így. Nem hülyék ezek, csak kísérleteznek, mert simán belefér nekik.

   Mondom, ez csak az én spekulációm!

   • Shantey
    2013. június 8. - 11:08

    +1

   • Sárki
    2013. június 8. - 13:04

    Én magam is gyanúsnak tartom, elég csak megnézni a tavalyi év contentjeit. Komoly tartalmak voltak, ahhoz képest az egész idei sehol sincs. Biztos hogy dolgoznak vmin. remélem Canthán :)

 5. 2013. június 8. - 09:40

  Erre is egy év után kell rájönniük, hogy amit erőfeszítéssel beletesznek a játékba, azt ne vegyék ki utána… Total BS! Marketingmegfontolásból “okosak voltak” megint.
  Mekkora poén lenne az élettől, ha pl jún.11-ig mehetnél a közértbe, aztán már csak átcímkézett májkonzervet kaphatsz ugyanott. Nyamm >.<

  • Sárki
   2013. június 8. - 09:49

   nono, tavaly melyik content nem maradt benn? És a SoS-ból is bennmarad a lényeg (karka queen), szóval nem rossz a helyzet. sőt, ha molten facilityt berakják fotmba (jade maw mellé 4. mapnak a hosszúsága miatt), akkor nem is nagyon mondhatjuk hogy nincs perma content.
   Mondjuk szerintem a living story alapvető felépítését fogják megváltoztatni, érdekel mi lesz a dologból :)

   • Gandarel
    2013. június 8. - 10:10

    Remélem szólnak, mielőtt a moltenes dropok egy részét visszahozzák (ha viszahozzák), mert jelenleg megy föl az áruk a sentinel cuccoknak, úgyhogy még kivárok mielőtt eladom őket, csak fail lenne ha egyik napról a másikra tizedére esne vissza :D

 6. Fenrir
  2013. június 9. - 09:51

  Régen játszottam, de 640 gem = 20 gold ? Te jó ég, ha hasonló tempóban jön a pénz mint régen, és az AH is ugyan olyan “zseniális ” infláció gyanús (ergo értelmetlen) akkor kösz nem, a pve részből se kérek újra. Kár ezért a játékért, mert számomra tök ígéretesen is indult, de 2 hónap után kb semmit nem tudott felmutatni. Living sztori meg ezek nem érdekelnek…sajnos sehol nincsenek egy komolyabb kontet updathez képest. Ráadásul nem tudom mi motiválja még az embereket ,hogy játszanak PVE-t/ vagy akár SPVP-t? ( Főleg a mód hiányos , céltalan SPVP-t)
  Egyedül még a WvW-t értem meg, de az is egy idő után repetitív, ráadásul szóló játékosnak negyed akkor fun nincs. ( Anno 8 toltuk aktívan TS-en, úgy már lehetett valamit kezdeni)
  2-3 naponta feljövök ide, de mindig csalódnom kell a hírekkel kapcsolatban, az én számomra nagyon rossz fele halad a játék update szempontjából. Mondjuk úgy, hogy nem a magamfajtának updatelik, nem az ilyen hard kontet, pvp orientált playernek kedveznek. Tudom, menjek wow-zni, de nem hiszem, hogy ez a megoldás. Én kivártam a fél évet, reménykedtem, de ez van, ideje lesz nyargalni a kövi ” ígéretes ” MMO fele, bár ezután én már semelyik online játékba nem képzelek bele semmit ameddig nem láttam. A GW 2-nél is olyan hypeba volt mindenki ( velem együtt ) ,hogy csak na, de ezen elvárásoknak nem tud megfelelni. Jó játék lett, de közel sem az az MMO amit 4 év intenzív, és erős marketing dumával ígértek.

  • Gandarel
   2013. június 9. - 10:11

   PvP-n az egyetlen dolog ami motivál, hogy egyszer rendberakják, és akkor majd jól fog jönni a most megszerzett rang + tapasztalat. Meg hát necro ftw :P

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: