Reklámok

Videó: Last Stand at Southsun

Úgy tűnik, hogy hagyomány lesz most már, hogy minden Living Story végeztével kiad az ArenaNet egy videót, amiben megpróbálják befoltozni az esetleges történeti lyukakat (bár talán ez esetben nem volt ilyen, talán csak azoknak, akik most találkoztak először Canachal), illetve utalnak egy kicsit a következő lépésre.

Ezúttal szinte semmi újat nem sikerült megtudni a videóból (ez most jó vagy rossz? :D). Először Canachról beszélnek, aki egy Másodszülött sylvari. Éppen ez az egyik oka annak, hogy ilyen lett, ugyanis úgy érzi, hogy pusztán azért, mert nem Elsőszülött, nem kap elég tiszteletet és figyelmet. Scott McGough a mondandója végén még elejti, hogy a következő hónapban egy másik krízis fogja a Lionguard-os Kiel figyelmét igényelni. (Innentől kisebb spoiler)

Kiel munkamániás, látszólag nincsenek barátai, mivel állandóan dolgozik. De talán épp ezért a Southsun ügy megoldása után Magnus és a Captain’s Council felfigyel rá, így ő lesz a Dragon Bash biztonsági felügyeletének főnöke, így meg kell majd birkóznia minden furcsasággal. Vannak olyanok, akik szerint nem kellene ünnepelni a sárkányokat, bár a Captain’s Council elmagyarázta, hogy nem ünneplik, hanem ütik őket. A Captain’s Council azért áldoz pénzt erre az eseményre, hogy kicsalogassa Lion’s Arch lakosait az utcára, illetve vonzó célponttá tegye a várost a turisták számára.

Forrás: GuildWars2.com

Reklámok
 1. 2013. június 6. - 10:45

  Nem lenne egyszerűbb egyből úgy oldani meg a dolgot, hogy azt tisztán értsük?…

  • Gandarel
   2013. június 6. - 11:49

   Btw be tudod kapcsolni lent a feliratot.

   • Sárki
    2013. június 6. - 12:23

    Sztem inkább arra gondolt, hogy a történetet a játékból kéne megtudni, nem játékfejlesztők buta interjúin. mintha megvennék egy regényt és a fele storyt egy youtubeos videóból tudnám meg amit az író tett fel. szánalmas… És sry hogy megint gw1gyel jövök, de szokás szerint ott jól meg volt oldva az ilyesmi: könyvek formájában.
    http://wiki.guildwars.com/wiki/Storybook
    Egy ilyen rendszert mindenki szívesen látna szerintem.

   • Gandarel
    2013. június 6. - 13:06

    Ah, igen, leesett :D

    “Team spring break” – egy egész devteam negyedéves szünetet kapott. mintha annyira nem lenne mit csinálni. Lehet, hogy mindig csak 5-10 emebr dolgozik a 300-ból?

    Van egy Team Summer Break, Team PvP break, Team 2 people write the whole story and 5 carry it out while the rest are enjoying a break, Team 2013 break stb?

   • Sárki
    2013. június 6. - 14:42

    Logikus. canachot összedobta egy arc 2 hét alatt, a többi cuccon is dolgozott akkor max. 100 ember (sztem 10), a többiek mit csinálnak folyamatosan?

   • Gandarel
    2013. június 6. - 14:55

    Elonát >_>

   • 2013. június 6. - 18:24

    Aha, szóval ennyire sok vagy kevés a pénz?
    Rohadt jó, hogy negyedévre eltűnnek, miközben nincsenek komolyan ismételhető kontentek a játékban…
    Talán WWW kicsit felkapódik, reménykedjünk…

   • 2013. június 6. - 23:03

    Azt megkérdezhetem, hogy az anet-nél 300 dolgozó van vagy 300 programozó és, hogy mindezt honnan vettétek? 300 dolgozóból valószínűleg nem mind programozó és nem mindnek a feladata a játékkal közvetlen foglalkozás. Valószínüleg ha az Ncsoft a csőd szélén ál akkor nem fog 300 embert pénzelni főleg egy olyan játéknál nem ahol egyszeri bevétel van és nem folyamatos. Amiket megcsinálnak és felépítenek nem egy mod creatorral teszik és nem csak behuzogatják a bábukat aztán egérrel megmutatják az utat merre menjenek azok a bábuk és mit üssenek. Ahogy elnézem itt senki nem dolgozik a cégnél de még csak játékfejlesztőcégnél sem dolgozik, sőt soha nem is dolgozott senki. Honnan tudjátok akkor milyen egy ilyen cég belső felépítése és mihez mennyi ember szükséges? 3 hónapja játszok a játékkal és folyamatosan csak azt látom itt a variance-on h: “mit csinál az a 300 ember?”, “h lehet ilyen üres semmit megcsinálni ráadásul ennyi idő alatt” ” nem igaz már h nem kezdenek semmit a játékkal tök szar így” stb… mást nemlátok tényleg. Egyszer fizettetek a játékért nem többször. A gem store-ba ha vesztek is valamit ti nem a játékért és az abba fektetett munkáért fizettek hivatalosan hanem a tárgyért amit megvesztek onnan. Más fizetős játékba egy évet kell várni mire bedobnak egy contect félét amivel lekötöd magad egy hónapra vagy széjjel farmolod az agyad egy éven keresztül, itt pedig tényleg rengeteg dologot lehet csinálni mégis mindenkinek sír a szája h ez szar emg az szar és h milyen unalmas. Ha nem lett volna trial és itt olvstam volna a játék után valószínűleg aztmondtam volna h ha ezt mondják erről a játékről akkor én megsem veszem ilyen szart minek csak sírnak az emberek miatta, de örülök h megvettem és nem azokra hallgattam akik minden egyes posztnál a fentebb említett dolgokkal jönnek.

   • 2013. június 7. - 01:23

    Corzi :
    Azt megkérdezhetem, hogy az anet-nél 300 dolgozó van vagy 300 programozó és, hogy mindezt honnan vettétek?

    300-nál több alkalmazottról van szó, azaz valóban nem csak programozókról, ahogy te is írtad. Ezt az információt a hivatalos fórumon, hiteles forrás (Anet munkatárs) is alátámasztotta valamikor év elején az egyik post-ra reagálva. Szerintem ebből maximum kb. 100 programozó lehet, de inkább sokkal kevesebbre tippelnék.

    Már itt a chaten is kifejtettem pár napja, hogy egy ilyen cégben elsősorban nem csak programozók dolgoznak. Szép is lenne, mert akkor az életben nem készülnének el semmivel, és nem adtak volna ki semmit.

    Azt is leírtam, hogy a Blizzardnál a saját közleményük szerint annak idején csak a Cataclysm kiegészítő megjelenésén 2000-nél több munkatárs dolgozott a közel 5k alkalmazottból. Össze lehet hasonlítani, hogy egy tizedakkora cég mire képes hónapról hónapra, és mennyi tartalmat ad ki a legnagyobb MMO-fejlesztő kb. minden második évben. Persze ez az összehasonlítás majd kb. egy év múlva lenne esedékes, mármint mostantól.

    A negatív vélemény meg mindig hangosabb, ezt mindenki tudja. Az is elfogadható, hogy mindenki várt valamit a játéktól, kialakult egy elképzelése róla, aztán vagy megbékélt a változással, vagy nem. Ennek itt az emberek rendre hangot is adnak, gyakran vitatkoznak, alkalmanként trollkodásba is átcsap a dolog, de a végén ugyanazzal a játékkal játszanak, akár tetszik, akár nem. :)

   • Sárki
    2013. június 7. - 08:36

    Fasza, újabb fanboy… 3 hónap az nem sok, de kiváncsi leszek, vajon fél év múlva egyáltalán játszani fogsz e még. A többi fanboy már rég elpárolgott/nagyot csalódott, a játékosok sorra hagyják abba a gw2-t és annyira nem sok új arc jön.
    Az a gond tudod, hogy 5 évig fejlesztették a játékot, összehazudtak róla mindent, és 9 hónap elteltével még mindig csak a grindet tudja nyújtani 80 után, holott elvileg ez egy grind mentes játék… Ráadásul picit túl sok már a haszontalan gem storeos item, túl sok az rng-s chest, de igazán komoly tartalom november óta nem érkezett, a balance meg egyszerűen szörnyű (bár elvileg most nagy balance jön 11-én), bizonyos traitek szeptember óta bugosak stb. stb. Lehetne sorolni a játék és a fejlesztők hibáit napestig, csak ugye minden hibájával együtt is nagyszerű ez a játék. csak sajnos a fejlesztőknek nem céljuk még nagyszerűbbé tenni. Megvetted a játékot? jó most már elmehetsz. A pénzes idióták meg majd vesznek 100 dollárért bl chestet, ők meg majd utána. Na kb. ez a fejlesztői hozzáállás a játékhoz.

   • Gandarel
    2013. június 7. - 09:35

    3 hónapig tényleg le tud még kötni. De utána eljutsz oda, hogy egyre jobban csalódsz bennük. Olyan szinten ráépítenek a gemstore-ra hogy gusztustalan.

    1 contentbe kinyomnak kb 4 új eventet, még dungeont se, nem mintha 2-3 hét múlva nem vennék ki, de a gemstoreba benyomnak 10 új cuccot a quaggan táskától a panda sapkáig.
    Ok, legyen, de már a contentek több mint felét a gemsotreból veheted meg, fegyver/armor skinek, backpack, gathering tools stb.

   • MaDFoX
    2013. június 7. - 10:18

    Eddig nem kellett a bankkártyám… Mégis megvannak a gathering toolok, skinek amik tetszettek (több is mint ami kell), bakpack stb…

    A havidíj-mentesség, nem azt jelenti hogy ingyen van minden, de ezt már megbeszéltük… Pénzből élnek ők is, ha pandás sisakot akarsz az okos buksidra, quaggan hátizsákkal és pislogó pajzsal meg kalózos kampóval a kezed helyén, akkor bizony azért csengetni kell. Ha gyűjtő vagy (minden kell) akkor az drága hobbi, ez teljesen rendben van szerintem.

   • 2013. június 7. - 10:28

    Jó neked, régebben kitermeltem 3000 gemet de most már 800-at se tudtam a molten csákányra úgy elszaladt az árfolyam.

 2. Sárki
  2013. június 6. - 12:23

  A spoiler meg csak szerintem sugallja azt, hogy vmi sárkány betámadja LA-t? :P

  • nathriel01
   2013. június 6. - 12:26

   Szerintem inkább tüntetők lesznek, akiknek nem tetszik, hogy sárkányos témával van ünnep. Bár izgalmas lenne, ha neked lenne igazad :D

  • 2013. június 6. - 12:53

   Sárkány biztos nem lesz, mert nincs olyan sárkány, aki közelében LA lenne.

   Kralkatorrik – Ebonhawke, esetleg Black Citadel
   Jormag – Hoelbrak
   Primordus – nem tudni, pontosan hol van, de én inkább Rata Sum felé tippelném, mert arrafelé több destroyer is van
   Moldremoth – inkább Groveot vagy Rata Sumot támadná
   Bubbles – Még senki sem tud a létezéséről, szóval esetleg, de nem hiszem, hogy most hoznák be, hiszen Colin mondta, hogy esetleges nagyobb kiegészítő esetén Moldremoth-t hoznák be.

   • gwfan21
    2013. június 6. - 12:58

    Megkérdezhetem honnan vannak a nevek? (Moldremoth, Bubbles)

   • Gandarel
    2013. június 6. - 13:02

    Bubbles egy fan-made név a deep sea dragonra, Mordremoth pedig az inquest dungiban használt, egyik sárkánnyal kapcsolatos spell neve. És mivel a spell asszem föld/növény típusú, Colin pedig egy interjúban bevallotta, hogy a jungle dragon a kedvence, így sanszos hogy ő Mordremoth.

   • Sárki
    2013. június 6. - 14:40

    Hát figyu. Most egy WP ára legrosszabb esetben is 1gből megvan, szerintem annyit még egy elder dragon is ki tud nyomni :P
    Amúgy én inkább arra tippelnék, hogy vmi dragon champion bekopogtat :) pl. a Shattereres holo igen menő lenne, ha a végén vmi lionguardnak szemet szúrna hogy hoppá ez az igazi :D

   • Solefald
    2013. június 6. - 15:07

    Azért azt remélem te is tudod hogy ez baromi gyenge érv :D Elvégre repülni tudnak vagy mi….és igen itt talán bejön az is hogy ez az egész sárkányosdi egy malacság volt, a nagy vész meg stb o.o Aztán az égadta világon semmit se csinálnak…Most pl szerintetek mikor lesz bármi drasztikus a világban miattuk? Szerintem 0 az esély rá hogy pl egy napon Kralkatorrik megunja a hereverést és elindul lenyelni egybe LA-t. Jó persze itt bejön hogy ez egy MMO és nem lenne ferr az új játékosokkal szemben, de hát na, akkor is. Ha annyira élő világot akarnának csinálni, pl lehetett volna a fókuszban Orr megtisztulása, maradék risen megölése(akár még egy DoA szerű “maradt egy nagyon erős risen kapitány” jellegű insta is lehetett volna) kinőnek a virágok és rájövünk hogy bezony teherán(tudjátok az írtó unalmas sylvari pajtink) csak lecserélte a korrupciót egy újra még pedig a pale tree-jére, és akkor már lenne egy nyavalyás plot twist is….stb. Nekem ez a living story eddig totális nem tetszik, teljesen érdektelen dolgok történnek, és azok is baromi gyengén vannak beültetve a játékba.

   • Sárki
    2013. június 6. - 15:41

    Nem gondolod hogy a wp-s dolgot én érvnek hoztam :D Amúgy jah, gáz az ami itt megy, pláne hogy nem egy kifutószériás mmo, nincs gw3 ami miatt mehetne a csodavárás, se exp… Nincs mentségük, ennyi.

   • Solefald
    2013. június 6. - 15:53

    Zhoraknak ment nem neked :P

  • Gandarel
   2013. június 6. - 13:00

   Énis látok rá esélyt, hogy az egyek sárkány majd tart egy Tyria Bash-t :D Bár igaz, hogy egy sárkány sincs a közelben. Vagy legalábbis azt hisszük >_>

  • Shantey
   2013. június 6. - 13:15

   Figyelni kell az acsik frissítésért és szokás szerint egy hónapra előre le lesz lőve minden poén.

   • Sárki
    2013. június 6. - 15:43

    Akkor nem csak én kaptam tőle már agyfszt :D meg amikor LS.nél szépen részletesen leírták hogy a karkák beütik LA-.t, másnap visszafoglaljuk stb. Nem volt kicsit se spoileres, áhh :D Legalább akkor még volt vmi kis scavenger hunt (igaz bugos volt), nem kövér fejlesztők mesélték el a történetet youtubeon :P

  • Lillienn
   2013. június 6. - 17:35

   Lehet az asura-hologram óriás shatti “megvadul” és azt kell leverni :P (csak tipp persze,az Asurák cuccai az esetek többségében megvadulnak xd)

 3. Lillienn
  2013. június 6. - 16:41

  Valaki pls magyarázza el Canaot mikor láthattuk máskor a gamben,más kinézettel,én nem találkoztam vele.

  • 2013. június 6. - 17:45

   Novemberben a Lost Shore-s alatt. Előszőr Garenhoffban kellett elverni, majd ő is ott volt, amikor LA-ból elzavartuk a karkákat, majd ott is, amikor a szigeten felállítottuk a támaszpontokat.

   Itt a régi megjelenése. (a zöld)

   • Lillienn
    2013. június 6. - 20:39

    huhh,erről sajnos lemaradtam,akkor még nem játszottam :( vagyis régebb óta megy a living story? :D
    Canah betegesen karkákat uszít mindenkire,vagy mi van ? :D
    És LA karka ostroma mikor volt, az is lost shore?

   • 2013. június 6. - 20:55

    Living Story januárban indult, de havi frissítések már október óta vannak. Csak most nevet is adtak neki.

   • 2013. június 6. - 21:43

    A Lost Shore 3 nap volt. Pénteken megtámadtak a karkák, szombaton elzavartuk őket LA-ból, majd vasárnap benyomultunk karkalandre. Ez volt novemberben.

    Anno röviden az történt, hogy a Consortium egy expedíciót szervezett a szigetre, amit Canach vezetett. Felbolygatták a karkákat, és ezért támadták meg a várost. Majd az event végén Canach elmenekült a felelősségre vonás elől.

   • Lillienn
    2013. június 7. - 00:40

    Végül Canah lesz a “heart of the karka-swarm” :D (vagy a pengék ura X)) fura egy alak,és mindig a karkák….

  • 2013. június 6. - 18:28

   Kanóúc!

 4. 2013. június 6. - 23:02

  A videóban jól elrejtve, utalásokat találtam a közelgő kiegészítő megjelenésének időpontjáról… és a világ végéről is!!!

  • 2013. június 7. - 01:32

   Ha visszafelé játszod le a videót, és elég erősen nyomod a bal egérgombot, egy Asura hangján kelet-finn akcentussal, ősmagyarul szól hozzád valaki, hogy “Szerezd meg mind!”.

 5. asgshd
  2013. június 7. - 01:28

  még hogy az ncsoft-nak kevés a pénze, az elmúlt évben 3szor akkora nyeresége volt mint az előzőben és a gw2 igen is sikeres üzleti modell így hogy Ázsiában még nem jelent meg így is elég magas %-át jelenti jelenleg a vállalat profitjának, egyre unalmasabb a nyavalygás szerintem azért tartalmilag rendben van a játék főleg így hogy nem fizetős az hogy ennyien dolgoznak a cégnél az pedig egyáltalán nem sok írták hogy a Wow cataclysm kiegészítőjén mennyien dolgoztak akkor nem tudom mit vártok ennyi embertől főleg így hogy az ázsiai klienst is még fejlesztik.

  • Gandarel
   2013. június 7. - 09:26

   GW1-en a harmada se dolgozott.

   GW1 és GW2 között megtaláltam a különbséget: GW1-ben végigvitted a contentet és azért megkaptad a rewardod, pl fegyvereket, miniket stb stb. GW2-ben nincs content amit végigvihetsz, de van egy láda amit gemért megvehetsz és talán, TALÁN, ha már többezer Ft-t költöttél rá, megkapod amit akartál ;D

   • MaDFoX
    2013. június 7. - 10:31

    GW2-ben nincs content amit végigvihetsz?!
    Character story, dungeon story+exp, world exploration csak ami hirtelen eszembe jut és kapsz rewardot értük… Lion’s ládát sima lootból kapod rogy tőle a TP, kulcsot többször is kapsz hozzá csak úgy pl story level10-en fixen és esik játék közben is – ha nem is sokszor…

   • Sárki
    2013. június 7. - 10:57

    Megnézem én azt aki ma fel tudja fedezni 100%-ban a mapot xD Wvw-s rész sokszor lehetetlennel határos, orülök hogy én már szeptemberben letudtam :D
    Kari story a gem storeos itemeken kívül vackokat ad. Ez nem lényeg persze, az élményért megyünk. de sajnos arahon kívül végigsolozhatod az egészet és nem újrajátszható. GW1-ben a missionök újrajátszatók voltak és főképp prop idejében rá volt kényszerítve az ember hogy másokkal játsszon. Ráadásul a játék egy részét fel se fedezhetted addig, amíg nem jutottál el pl. ring of firere a történetben.
    Dungeon storyk unalmasak (TA és CoF storyn konkrétan bealudtam olyan rosszak), nincs rewardjuk, unalmas a történetük. Egyszóval rosszak. Az expek egy része jó a másik része kínzás, pl. CM összes), ráadásul a tokenek nem elkölthetők általábabn. Mármint vehetsz belőlük csúnya armort csúnya fegyverrel, pocsék rúnákat, gagyi potionöket és kb. ennyi. Ha nincs dolgod 1-1 dungeonben vagy nem lehet letolni gyorsan (cof p1, se p1), akkor egyszer végigjátszósak. nincs motiváció, mivel unalmasak, gyenge a történetük és nem addnak rewqardot. GW1-ben volt 18 dungeon és min. 50szer letoltam mindet, mert élvezetesek voltak (nem voltak új játékelemek dungeonönként, csupán csak kellőképpen nehezek voltak) és jó volt a story.
    kéne pár elite mission. UW/fow már propban is benn volt, sorrow furnace utólag jött. GW2 mit tud felmutatni? Egyedül a FOTM-ot.

 6. Solefald
  2013. június 7. - 10:42

  MaDFoX :
  Eddig nem kellett a bankkártyám… Mégis megvannak a gathering toolok, skinek amik tetszettek (több is mint ami kell), bakpack stb…
  A havidíj-mentesség, nem azt jelenti hogy ingyen van minden, de ezt már megbeszéltük… Pénzből élnek ők is, ha pandás sisakot akarsz az okos buksidra, quaggan hátizsákkal és pislogó pajzsal meg kalózos kampóval a kezed helyén, akkor bizony azért csengetni kell. Ha gyűjtő vagy (minden kell) akkor az drága hobbi, ez teljesen rendben van szerintem.

  Csak tudod itt az a probléma hogy az a pislogó pajzs ESETLEG esik egy pénzért vett dologból, és ez gusztustalan, ennyi. Valaki 100 olyat megvett és egy db nem esett neki. Nekem ilyen dolgokat ne pakoljanak be, legyenek bent fixen a fegyverek xyx gemért, szerintem sokkal korrektebb lenne. Termelne az profitot ha jól néznének ki (nem wintersday-es ocsmányságok :D). Itt úgy szerény megjegyezném, hogy néha tehetnének tán be egy új dungeon-t aminek lenne új wep/armor szettje. De persze az biztos túl sok munka lenne, könnyebb egy kaszinó ládát benyomni…

  • MaDFoX
   2013. június 7. - 11:03

   Pontosan…
   Ha egy designer meg tudja oldani fél nap melóval és a supervisora leteszteli a nap hátralévő részén, akkor estére már mehet e relase-be 3 színben és a héten csinálnak 5 ilyent. :D
   Kaszinó láda, LOL! Tetszik! :D Sajnos a “tömeggyártott” vackok “10-ből 1 kell” jellegűek, de az emberek hajlandóak 10-et kifizetni azért az egyért akkor működik…
   Ha nem RNG lenne, akkor kevesebb item lenne, mert jobban “tetszősre” ki kellene dolgozni őket – sokkal drágábbak lennének (több ember, több munkaóra) = sokkal kevesebb profit (drágább dolgokat jobban meggondolják a játékosok)…
   És Anett nem hülye… Ez persze nem jó annak, aki egy bizonyos cuccot akar, sajnálják… ;)
   Ez egy ilyen zsákbamacska-üzletpolitika és bizonyos keretek közt ragyogóan jó profitot hoz (ez nem jó a hoardereknek de mezei playerekkel többet hoz a konyhára).

   Kb ugyanaz mint a precursorok… Nem lesz precursor-hunt, mert kell a goldsink (azaz konkrétan a goldot dollárért vásárlók pénze ;) ). Amíg sárgák százait húzzák le a mystic toilet-en, amiket TP-n vettek (vagy onnan származó matikból csináltak), amihez igencsak kell a gold, ami tulajdonképpen dolláreső Anettnek, nem lesz…

   Nekem sem mindig tetszik, de elfogadom a játékszabályokat – azért szabályok…
   Ha majd saját játékom lesz, akkor én is így fogom csinálni, mert többet keresek vele – ez van ;))

   • Sárki
    2013. június 7. - 12:40

    lol. Mind1 milyen s.r vmi, te támogatod. A szélkakasok a legostobább, legkönnyebben megvezethető emberek (akinek nem inge ne vegye magára de mindenki tudja kiről beszélek :P)…

   • MaDFoX
    2013. június 7. - 12:55

    Amikor elfogynak a gyenge érvek jön mindig a személyeskedés, ejnye!

 7. Gandarel
  2013. június 7. - 11:27

  MaDFoX :
  GW2-ben nincs content amit végigvihetsz?!
  Character story, dungeon story+exp, world exploration csak ami hirtelen eszembe jut és kapsz rewardot értük… Lion’s ládát sima lootból kapod rogy tőle a TP, kulcsot többször is kapsz hozzá csak úgy pl story level10-en fixen és esik játék közben is – ha nem is sokszor…

  A 4 living story event amit kaptunk a hónapban és a 10 gemstore item eléggé ezt mutatja.

  • Sárki
   2013. június 7. - 12:42

   15 gemstore item sry.

 8. gwfan21
  2013. június 7. - 11:29

  Valamint azt is ideje lenne belátni, hogy ez csak nekünk nagy pénz. Nyugatabbra nevetve fizetik ki a gem árát és amíg ez így van addig nem fognak változtatni miattunk.

 9. Sárki
  2013. június 7. - 12:37

  Borzasztóan visszataszító a szivárványokádásod és ez egyre több emberből vált ki ellenérzéseket, ez van. Próbálod szépen becsomagolni a s.rt, de a s.r attól még s.r marad.
  Amúgy meg ennyiből is jókl megéltek:
  http://wiki.guildwars.com/wiki/In-Game_Store
  Ja és ha ilyen pocsék minőségű contenteket adnak ki, előbb-utóbb a hozzád hasonló igénytelenek is abba fogják hagyni a játékot és akkor talán végre elkezdik figyelni a játékosok érdekeit is.

  • MaDFoX
   2013. június 7. - 13:02

   Borzasztóan visszataszító a nyávogásod és ez egyre több emberből vált ki ellenérzéseket, ez van.
   Nem fogok vitatkozni veled, véleménye bárkinek lehet, de kezd elegem lenni, hogy a tiedet letolod mindenki torkán és utána inzultálod aki nem ért egyet veled és azt hangoztatni is meri.

   • corzi
    2013. június 7. - 13:45

    +1 MaDFoX :D

   • Sárki
    2013. június 7. - 14:15

    Nem teljesen az ellentéte a hszemnek, ez így nem az igazi :D

 10. nathriel01
  2013. június 7. - 13:07

  Na fiúk, lányok, itt legyen ennek vége, mert már csak a sz*r hajigálása megy. Rohadtul, de rohadtul unalmas már ez a téma, beszéljünk inkább a fotoszintézisről (igen, még ez is izgalmasabb, mint ugyanazokat a hozzászólásokat olvasni századszor).

  Akinek problémája van a játékkal, az mondja el építő jellegű kritikáit a hivatalos fórumon, ahol esetleg még jó fülekbe is juthatnak. De attól, hogy itt írjátok le minden egyes posztnál ugyanazokat, semmi sem fog változni, legfeljebb a vérnyomásunk. Ha tovább folytatjátok ezt, akkor feltételeznem kell, hogy bot-ok ülnek a gép másik oldalán, akiknek az egyetlen célja, hogy elárasszák a blogot és ugye azt nem kell mondanom, hogy mi a bot-ok sorsa.

  “A nyomorék Variance-on csak a szépet meg a jót lehet elmondani, #&˘!@>;°%!!!!!!!!!!!!” – gondolhatjátok most. Sokszor elmondtam már, a kritikával nincs gond, de ez már nem az, hanem esztelen, önös, “akkor is nekem van igazam” ordítozás, ami sehová sem vezet.

  • Gandarel
   2013. június 7. - 13:23

   A baj az hogy nem nagyon ad más témát Arenanet amiről lehet beszélni.

   • Gandarel
    2013. június 7. - 13:24

    Valami olyan contentet adjanak ami miatt nem lesz időnk ide írni ;D

   • Inver
    2013. június 8. - 07:38

    Sziasztok! Én általában átolvasgatom a cikkeket és a hszeket, nem nagyon szoktam írogatni hozzá, DE… XD
    Gandarel! Igen sok hiba van a játékban. Azonban még 1x le kellene szögezni, hogy minden játékban rengeteg a hiba. Az is igaz, és teljes mértékben, hogy a játékosok 100 %-a nem azt kapja, amit 100 %-ban elvárt/elvár vagy el fog várni. Az meg végképp igaz, hogy egyik játéknál sem kapod azt, amit személy szerint Te szeretnél, én sem kapom meg, amit én szeretnék, mert bármennyire is próbálnak erre odafigyelni, ennyi játékosnál nem lehet, szó szerint képtelenség odafigyelni. Másrészt! Sem FtP, sem fizetős játékokban nincs ekkora mozgolódás a fejlesztések oldaláról. Rengeteget változtatnak, rengeteg tartalmat kapunk ilyet is, olyat is. És nem hinném, hogy én vagy azok, akiknek ez elég, igénytelenek lennénk. Eddig azt gondoltam, hogy akik sírnak, azok azok, akik ideje korán szétkockulták a játékban magukat és kiégtek, de aztán azt látom, hogy az egyik jó barátom, akinek volt ideje és kedve széttolni, amint megindult a játék, még mindig napi szinten fellép és csendben eljátszik vele, amit szeretne és nem írkál fórumokra, hogy azt ecsetelje, hogy miből van elege. És ez így van rendjén.

    Játszottam anno egy FtP játékkal, ( a neve nem lényeg) aminél még most sem pattan el sokak idegrendszere. Pedig a grafika nem fejlődik, az egész játék laggban áll (sokszor játszhatatlanul), tele van csalókkal (bele értem a hack-mentes csalókat is) és egy évnél többet kell várni az esetleges új contetntekre, amik rögtön bugosak, de hihetetlen hibákkal, amit aztán a kövi cont. érkezésére részben kijavítanak, de azzal már érkezik a kövi adag. És arról nem is beszélek, hogy habár fizetni nem kell, de muszáj, mert csak akkor rúghatsz labdába.

    Nekem már így is teljesen kielégítő a GW2, még ha nem is teljesen az, amit vártam, hozzá igazodok és tetszik, boldoggá tesz.

    Más!!! Idő szűkében vagyok, de azért napi szinten vagyok általában. Elkezdtem PvP-ni és szeretnék egy csoportot, ami fix (legalább nagyjából) Ha esetleg van olyan, akinek szüksége van egy turettes/lángszórós engire, az kérem jelezze nekem itt (válaszként) vagy keressen meg ingame PM/whisp! Kobaxon Inver a nevem.

    És nagyon sajnálom, hogy most ilyen sokat írtam. ;)

   • Gandarel
    2013. június 8. - 09:18

    +1, totally agree :)

    Csak tényleg az bosszant, hogy nem alapjaiban kéne megváltoztatni a játékot hogy jó legyen, csak pl le kéne tenni az e-sport törekvésekről egy időre és egy olyan pvp-re koncentrálni ami változatosabb egy kicst.

    Konkrétan csak meg kéne nézni mit akarnak a playerek, akik kb pvp téren 80%-ban GW1 dolgokat akarnak visszahozni (GvG, HA), és csak tanulni kéne az első részből.

    De nem, ők 1 gamemode-al és rewardok nélkül máris csak a shoutcasterekkel foglalkoznak és ugyanannak a kiválasztott 8 teamnek szerveznek dolgokat. Így haladnak, 1 év és maradnak a 8 teamükkel és ugyanennyi shoutcasterrel, a többiek otthagyják PvP-t.

    A relatívan kis dolgokon buknak el.

    —————–
    A másik F2P játék nem a Combat Arms? ;D Teljesen ráillik.

    Amúgy tPvP-re javasolnám a HGH gránátos engit. Csak keress egy biztos helyet ahonnan dobálhatsz :P

   • Inver
    2013. június 8. - 09:59

    Rangerrel kezdtem, de annyira nem jött be PvP téren, szeretek inkább a közepén lenni, harcos nem feküdt, így kipróbáltam engit és a lángszóróval és rahedli turettel már tetszik és megállja a helyét többnyire, de kösz a tippet, valszeg majd ki is próbálom, hátha izgi lesz úgy is. :) Nos igazad van, lehetne változatosabb, de én kihagynám a GvG-t, azt kicsiszolhatnák a WvW-n szerintem.

   • Gandarel
    2013. június 8. - 10:08

    GvG azért kéne a tPvP-nek, mert lényegében már most is gvg-ről szól a ladder, pedig személyi rating van.

    Ráadásul PvE-ben asszem 5 guild mission típus van, PvP-re is kéne 1 :P

    Plusz 5 guilded lehet egyszerre, és így sokkal több értelme lenne. lehetne gyakorló GvG guil,d versenyszerű GvG guild és még pár guild tagságod. Nem kell döntened a main guilded és egy GvG társaság között.

  • 2013. június 7. - 14:09

   A fotoszintézis sem jó téma, mert összeveszünk azon, hogy Canach fotoszintetizál-e, és ha igen, akkor azt miért itt kell megtudni és nem egy YouTube videóból. És ha nem olvasom/hallgatom végig a játékban párbeszédeket, akkor miért rágják a számba egy videóban azt amit nem tudtam magamtól kikövetkeztetni? Miért folytatódik a párbeszéd, amire nem figyelek, mert kilépek a story instance-ból, amint megjelenik az ajtó ikon? Tényleg, kell öntözni egy Sylvarit? Ha igen, akkor hányszor nem és miért? PvP-ben miért nincs Living Story és miért olyan ellenségesek a másik csapatban?

  • Sárki
   2013. június 7. - 14:15

   Két dolog: a hivatalos fórumon a QQ-t lereagálják a topiczárással mert nem konstruktív a hsz…
   A másik: ahhoz tudni kéne angolul hogy ott bármit is leírjak xD
   Amúgy meg az éremnek két oldala van: mi picsogunk folyamatosan, mások meg minden s.rt elvtelenül védenek. MadFoxra is nyugodtan rá lehet ám szólni hogy ezért ő nem kap fizetést(?) szal amikor menthetetlenül jogos a kritika, akkor nyugodtan elismerheti.
   Egyébként meg ha kizárnál minden QQ-zós embert, nem sok olvasótok lenne (amúgy kéne vmi közvélemény-kutatás az oldalon a gw2-ről :P)

   • nathriel01
    2013. június 7. - 14:28

    Persze, hogy lezárják, mert a QQ-nak (ha tudsz szöveget értelmezni, akkor láthattad, hogy én építő kritikát írtam, nem QQ-t) semmi értelme, haszna nincs, ha csak azt tudsz, akkor menj ki inkább valamelyik gátra homokzsákokat pakolni, mindenki jobban jár. Vagy, ha már itt tartunk, ahelyett, hogy itt sírdogálsz, az erre fordított időt és energiát fektesd az angol tanulásba, manapság elég hasznos nyelv…
    Madfox-os részhez annyit, ajánlom, hogy nézd vissza az előző posztokat, minden alkalommal ti kezdtétek el az óbégatást, ő erre reagált, amire ti visszatámadtatok és így tovább, és így tovább. Az, hogy egy kritika jogos, vagy nem, egyéni ízlés, meglátás kérdése. Én se azért megyek vagy nem megyek moziba, mert egy kritikus azt mondja, hogy jaj de jó vagy fúj de sz*r egy film. Mindenkinek mások az elvárásai.
    Utolsó bekezdéshez annyit, nem szakadna meg a szívem. Ezt úgy írtad, mintha nekünk ez lenne a megélhetésünk és az utcán kellene koldulnunk, ha a sírdogálók elmennének. Viszont, ha már így felhoztad a témát, tudok olyanokról, akik éppen miattatok nem szólnak hozzá egy témához, illetve nem olvassák a hozzászólásokat.

   • Kretusz
    2013. június 7. - 15:11

    na végre… Nathriel, azért minden elismerésem a tiéd az eddigi türelmedért

   • Gandarel
    2013. június 7. - 15:15

    +1 a felmérésre, nagyon rég volt már ilyen az oldalon. Biztos variance 90%-a meg van elégedve mindennel de azért megnéznék egy szavazást :P

    1. RNG Szavazás:
    -Szerinted jó az RNG-s reward rendszer? Igen/Nem

    2. Living story szavazás:
    -Nagyon jó, tartalmas, élvezetes
    -Semmit se kapunk szinte, amit igen, azt is kiveszik, minden a gemstoreról szól
    -Nem a legjobb, de hiszek benne, hogy jobb lesz

    3. PvE vagy PvP játékos vagy?

   • Sárki
    2013. június 7. - 15:28

    Am egy ilyen 5-10 perces ingame kérdőivet simán el tudnék képzelni amit nem kötelező kitölteni de megteszed kapsz mittomén 1g-t. a fejlesztőknek tudniuk kellene hogy mit akarnak a játékosok de a nagy többség nem mond véleményt.

   • Gandarel
    2013. június 7. - 15:32

    Nézz be pvp fórumrészre, mindenki mond véleményt, de csak arra figyelnek a fejlesztők akik ugyanazt akarják mint ők.

    Az új gamemode meg classbalance javaslatokhoz sose szólnak hozzá, de ha valakinek egy pvp gemstore itemről van kérdése 5 perc és megy a válasz.

 11. Shantey
  2013. június 7. - 16:19

  Gandarel :
  Nézz be pvp fórumrészre, mindenki mond véleményt, de csak arra figyelnek a fejlesztők akik ugyanazt akarják mint ők.
  Az új gamemode meg classbalance javaslatokhoz sose szólnak hozzá, de ha valakinek egy pvp gemstore itemről van kérdése 5 perc és megy a válasz.

  Volt egy elég csúnya qq thread, amikor pvp részlegben valaki kifogásolta, hogy valami oknál fogva a right click targeting nem megy NÉHA, egy napon belül javítva lett, holott béta óta könyörögnek sokan, hogy szüntessék meg a fenébe. Néha tényleg nem értem mit akarnak ezek a fejlesztők. :’ ( Whatever, most ízlelgetem a WvW örömeit (ZEEEEEEEEEEEEEEEEERG!!!4!4!négynégy!!!!!4négy!), úgyhogy még elvagyok, de azért na …

  • Gandarel
   2013. június 7. - 16:29

   Csodálom hogy épp nem egy beszólásért idézték be ezt a hsz-em. :o

   Respect.

  • Sárki
   2013. június 7. - 17:09

   wvw kezd ütős lenni. Pláne fowon és uwn xD

 12. Stan
  2013. június 7. - 17:24

  Szerintem Sárki és Gandarel elmehetne szobára, megbeszélgethetnék, hogy mekkora fos a GW2 a GW1 hez képest, de azért toljuk, és tényleg toljuk le mindenki torkán a mi véleményünket, mert az úgy jó. Elvégre ha már szerintünk minden szar akkor csesszük el a többi kedvét is (arról nem is beszélve, hogy másnak nem lehet véleménye, mert az fanboi, ők pedig reálisan látják a dolgot).

  Én is Gw1-eztem, szép volt jó volt elmúlt, most Gw2 zöm, szép jó és leszarom, hogy ki mit hív endgamenek, meg mit nyivákol, nem élvezed a játékot? Ne játssz… élvezed? játssz…

  • Gandarel
   2013. június 7. - 18:05

   <3

   Ezeket a kommenteket persze nem veszik le, csak ha én írom.

   • Stan
    2013. június 7. - 18:23

    valószínűleg azért mert én minden 6 évben írok 1 commentet, míg te minden poszt alá 60x leírod ugyanazt… ;)

   • Gandarel
    2013. június 7. - 19:37

    Ha nem kezdenének anyázni azért az 1 véleményért nem követné a többi 59.

  • Nikolettapaletta
   2013. június 7. - 19:38

   +

 13. asgshd
  2013. június 7. - 19:38

  itt nem lehet ip bant adni az állandóan fikázó embereknek? kezd nagyon unalmas lenni

 14. Gandarel
  2013. június 7. - 19:58

  Ezentúl csak vidám és építőjellegű hozzászólásokat írok. Boldogok vagytok? Én igen! ^^

  • Stan
   2013. június 7. - 20:07

   Én is boldog vagyok, köszönöm kérdésed. Megy a progress ezerrel :), és te mivel tengeted az idődet (postolgatás mellett?)

   • Gandarel
    2013. június 7. - 20:25

    Ötletekkel bombázom official fórumot és talán 1x reagálnak is rá. :P Meg jelenleg reménykedek hogy a dragon bash jó content legyen és a necro update is üssön :)

   • Gandarel
    2013. június 7. - 20:30

    Meg 2 hónapig meg se próbáltam Orrian armort craftolni pvp-ben, de most megint elköltöttem több mint 50k gloryt és kaptam Orrian helyett kb 150 kezdő guild és 90 inquest coat-ot, ráadásul úgy, hogy még a rank 8-as is full orrianban szaladgál. Szóval most éppen föladtam. Megint.

    Szeretem az RNG-t. Csak ő nem szeret engem.

   • Sárki
    2013. június 7. - 20:54

    Nekem ma esett Hunter 5 próbálkozásból. Nem szeretem RNG-t de ő engem igen :D

   • Stan
    2013. június 7. - 20:59

    Az RNG az ilyen, bár ebben a játékban még mindig kevesebb mint sok másikban.

   • Sárki
    2013. június 7. - 21:17

    Nincs gond az rngvel, a free oldalon. Viszont én hiszem, hogy ha gem storeban a skinek nem mázliból esnének, hanem direktben meg lehetne venni őket 800-1k gemért, akkor többen vásárolnának és a QQ is jóval kisebb lenne.

   • Gandarel
    2013. június 7. - 22:13

    Így viszont nem konkrétan a skint árulod. Valahol burkoltabb így a dolog mint kijelenteni, hogy skint csak gemért vehetsz, pedig ez a helyzet.

   • Sárki
    2013. június 8. - 08:32

    Most így korrekt a rendszer, hogy eshet kis crate, ha ezt a rendszert megtartják akkor az már okés. Csak a ládák többi tartalmát is optimizálni kéne mert pl. a mostani crateben csak kashmeerrel és a tickettel jársz jól, de ugyan ez a bl chest is. azt kb. venni se érdemes, még az is csoda ha az árát visszahozza :D De a lényeg mégis csak az, hogy ez a mostani rendszer már jóval korrektebb.

 15. 2013. június 8. - 09:43

  Ha a BL Chestek 20%-os boostokat dobálnának, meg 200% MF-et (mondjuk ha működne 1áltlaán…), akkor jobban nézne ki, amikor nem tiket esik…
  Egyébként átkonvertálhatnának havonta armorokat GW1ből, és adhatnák úgy, mint a jelenlegi “régi hármat”. Poligonnöveléssel, HD textúrával, javítással – természetesen.

 16. Survivor
  2013. június 8. - 11:21

  Hát Stan épp valami hasonló kezdett megfogalmazódni bennem is. Teljesen igazad van. Kicsit unalmas már, hogy van egy játék amivel játszol és szeretnél róla olvasni, a többi játékossal róla beszélgetni. Erre mi történik? Azokon a helyeken ahol van lehetőséged ezt megtenni csak a sírással találkozol és néhány *** mindenképp igyekszik elvenni a kedved a játéktól. Nem mindegy kinek mennyi programozója, pénze, haszna, gemje és pandás sapkája van?
  Én pont azért játszom ezzel a játékkal, hogy időnként kiszakadjak a való világból és a földi dolgokkal nem törődve eltölthessek néhány gondtalan órát a GW 2 csodás világában…

  • Shantey
   2013. június 8. - 11:32

   Végre elcsendesedett a vita, de valaki csak felhozza .. bah ..

   • Survivor
    2013. június 8. - 11:41

    Én is észrevettem később, de én csak most értem ide. :) Törölni meg szerkeszteni nem tudok sajna…, de elnézést hogy hirtelen felindulásból én is csak az OFF-ok számát szaporítottam.

  • Stan
   2013. június 8. - 14:36

   és neked, hogy megy a játék?célok? Nem tudom miért, de annyira jó végre nem azon stresszelni, hogy megvan a gearem pvp re? – nincs, akkor go farm, megvan a gearem pve re? nincs akkor go farm, (6 hónap farm után) – yeah, megvan a gear, na menjünk pvp zni – holnap új patch – új ruha, semmi más, kezd elölről (fuck yeah…)
   csak belogolok, és úgy adja magát, élvezem a játékot, elvagyok mint anno gw1 ben, mert nincs kötöttség, nincs az, hogy ezt csináld azt csináld, és így sokkal szabadabb az ember szerintem, sokkal jobban kijön, hogy a játékos mit akar, mit kezd magával, nem pedig az, hogy a fejlesztő illuzió hiánya miatt, rá vagy kényszerítve egy gear grindre, és nem veszed észre, de csak grind, grind grind grind. (persze itt is kell, ha valami olyat akarsz, és azt GYORSAN akarod). Játék kezdete óta rakosgatom a dolgaim legendaryra. Nem sok van már hátra, de nem stresszelek, nem fokuszálok rá, esik valami, elrakom, de a lodestonért nem fogok menni és farmolni mobokat, hogy kiessen…. (Tehát abszolút de nincs grind, és szerintem a tervezők is valahogy így gondolták a dolgot, nem számoltak vele, hogy a játékosok nagy része már a robotra van programozva, meg arra, hogy mindent most és azonnal, megölve ezzel mind a játékot, mind a szórakozást számukra.)

   • Sárki
    2013. június 8. - 14:48

    Azt ugye tudod hogy a dungeon runok inkább számítanak grindnek mint a sima mobok ölése, mivel az utóbbi borzasztóan unalmas és gyenge a loot? :P

   • Stan
    2013. június 8. - 20:38

    sosem zavart, nem vagyok dungeonwhore, ha kell lemegyek, de annyira nem érdekel, hogy ott éljek.

   • 2013. június 9. - 11:09

    @Stan: úgy-úgy, kb. én is így szoktam. eddig 3 dungeonben jártam be az összes utat…

   • Inver
    2013. június 8. - 21:30

    Sárki! Mihez képest gyenge a loot? Szerintem meg fasza. Igaz, hogy egy nap alatt nem keresel rajta 1000 goldot, de azért nem rossz. Voltam én már más játék dungiaiba, hát ahhoz képest ez álom. :) Tehát minden csak viszonyítás kérdése.

   • nathriel01
    2013. június 9. - 11:36

    Szerintem nem a loot gyengeségével van a gond. GW-ben sem volt hű de jó drop-ja a dungeonöknek. Inkább az a probléma, hogy nincsen egyedi loot-juk az egyes dungiknak (illetve vannak a tokenekkel kiválthatók, de azok pár kör után megvannak és utána már nem mész le többet). GW-ben azért jártunk le sok dungeonbe, hogy megszerezzünk egy Voltaic Spear-t vagy valamilyen más egyedi fegyvert vagy crafting mati-t, amelyek csak egyes dungeonökből estek. Ott is volt sokszor, hogy több pénzt költöttem el dungeonben (kulcsokra), mint amennyi a végén befolyt.

    Szerintem ehhez hasonlót kellene itt is csinálni. Betenni minden dungeonbe 2-3 egyedi skin-t, esetleg egyedi crafting mati-t, ritka drop eséllyel és máris többen járnának le. Mert jelenleg a dungeon tokeneken kívül minden megszerezhető dungeonön kívülről is, ezért senki sem fog csapatot keresni meg ott lent szenvedni, amikor kis szerencsével máshonnan is kieshet neki egy adott skin.

    Ebbe az irányba egy jó elmozdulás volt Fractal, a Fractal fegyver skin-ekkel (többen is járnak oda), ebből kellene több. Fractal fegyver sem esik minden alkalommal, mégis járnak az emberek, mert azt máshonnan nem tudják beszerezni.(és persze ehhez az is kell, hogy ne csillámpónikat lövő skin-ek legyenek, amelyek csak egy szűk rétegnek jönnek be)

   • 2013. június 9. - 13:00

    @nathriel01: most is vannak például receptek, amik (azt hiszem) account boundosak, és csak dungeonből esnek, és amit gyártani lehet belőlük, elég jó áron van. http://wiki.guildwars2.com/wiki/Equipment_acquisition_by_stats#Dungeon_recipes

   • Sárki
    2013. június 9. - 12:57

    Dungeonökben jó a loot, azzal semmi gáz. Meg ugye ott kapásból ~75s-t kapsz rewardba. Viszont open world farm az rossz. A mobok gyengén dobnak nagyon és ha bekerülsz 1-2 eventbe, már beüt a DR. Southsunban kb. 300%-os mffel esett 3 powerful másfél óra alatt, partyban (nem event, sima karka farm), az értékben kb. ott van mint egy cof p1, tehát 10 perc, tehát nem kifizetődő és unalmas. Az eventekben meg ugyan jó a drop, de a lagtól játszhatatlanok kb., szóval én a magam részéről ha pénzt akarok szerezni, akkor dungeonokba megyek.

   • 2013. június 9. - 13:10

    @Sárki: és tudod mi a durva? hogy a skelkek is dobják a powerful bloodot, és gyorsabb ölni őket :D karkát addig érte meg ölni, amíg a shellek még 7s körül voltak, mert ha blood nem esett, akkor esett shell.

   • Sárki
    2013. június 9. - 13:05

    FOTM nem elég jövedelmező, és túl mázlifüggő, de ha kicsit csiszolnak rajta és tesznek bele új fractalokat, akkor a játék legzseniálisabb újításának tekinthető (a játék történelméből igen sok eseményt be lehetne tenni. pl. a pre-post searinges átvezető quest kicsit nehezebb formában simán beleférne :D Vagy a destiny’s Edge tagjaiként küzdhetnénk kralkattorikkal szemben, újra megölhetnénk Abaddont és még sorolhatnám).

   • nathriel01
    2013. június 9. - 13:15

    Howell: Igen, ilyen receptekből kellene több. Ha lenne recept fegyverekre, vagy akár páncélokra, na akkor még én is rászánnám magam a dungeon run-okra, mert ugye ezeken hatalmas profit van (3-4g), mivel főleg tokenbe kerül a legyártásuk, viszont ugyanolyan jók, mint a többi exo ékszer.

   • Sárki
    2013. június 9. - 13:21

    Mondjuk az is jó lenne, ha a tokenekből lehetne pl. az adott dungeonre jellemző lodestonet vásárolni és az orrian boxhoz hasonló cucc sem ártana :P

   • 2013. június 9. - 14:21

    Hmm, hát ha fix áron lehetne dungeon tokenből vásárolni, az lehet kicsit felborítaná a gazdaságot, marha olcsóvá válnának. Ami mondjuk nem biztos, hogy baj, csak akkor meg már orrian jewelry boxot nem érné meg nyitogatni. Szóval lehet az account bound lodestone lenne a legjobb. Ha valakinek kell, farmolhatja mobokból, vagy megveheti a pénzéből, vagy kiszedheti dungeonből. De ha nem acc bound lodestone-t lehetne fix áron venni, akkor valamit kéne csinálni a boxokkal, mert értelmüket veszítenék kb.

   • Sárki
    2013. június 9. - 16:05

    Sztem egy 100 tokenbe kerülő lodestone egyáltalán nem lenne gáz. Meg ugye az ecto árát se vetette túlzottan vissza, hogy 30 tokenből lehet venni a raret amit aztán betörsz. Ráadásul a legtöbb dungeon path min. 20 perc, szóval még azt se lehet mondani, hogy agyon farmolná magát az ember. Meg ugye bizonyos lodestoneok (charged leginkább) borzasztó drágák, mert farmolni nem éri meg, chestből alig esik és pl. egy-egy Coe path még jó teammel is vagy fél óra, tehát nem egy népszerű dungeon (a low levelek tokenjeivel meg nem lehet mit kezdeni mert a rare amire beváltjuk, low level, nem dob ectot. még 1 pont amellett, hogy CM, AC, TA és SE ne legyen népszerű).
    Engem személy szerint zavar, hogy jobban megéri cof p1et farmolnom, mint Ta-t onyxért, mert túl lassú a dungeon, alig esik még core, nem beszélve a lodestoneról. Szerintem jó lenne a rendszer, csak azt kell elérni, hogy átlag min. 2 run kelljen egy lodestoneért.

 17. Shantey
  2013. június 9. - 13:20

  Sárki :
  FOTM nem elég jövedelmező, és túl mázlifüggő, de ha kicsit csiszolnak rajta és tesznek bele új fractalokat, akkor a játék legzseniálisabb újításának tekinthető (a játék történelméből igen sok eseményt be lehetne tenni. pl. a pre-post searinges átvezető quest kicsit nehezebb formában simán beleférne :D Vagy a destiny’s Edge tagjaiként küzdhetnénk kralkattorikkal szemben, újra megölhetnénk Abaddont és még sorolhatnám).

  Ezért az ötletért úgy megölelnélek most. De nem akarom végignézni Snaff halálát … :(

 18. Lillienn
  2013. június 9. - 21:05

  Lenne egy kérdésem: Lehet én maradtam le,de Lady Kashmeerral és a nyáladzó kísérőjével (valami Lord akárki) még hol találkozhattam,esetleg a personal story vagy más során? (először láttam őket southsunon, ott is fürdőnaciban)

  • Gandarel
   2013. június 9. - 21:31

   Kashmeer új a sztoriban, Lord Faren pedig a human noble karaterek egyik régi barátja aki az első 10 szinten végigkísér. Bongo the One-Eyed legjobb tanítványa (ő Divinity’s Reach legjobb kardforgatója), de Kashmeer szerint a szülei csak vették neki ezt a címet.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: