Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Canach története: egy kései találka

Canach története: egy kései találka

Blingg, az ideiglenes junior vezető morcosan ballagott a bejárati ajtaja felé. A céges lakását szerénynek nevezni is nagy túlzás. Ő maga “Hovel-rific”-ként gondolt rá. A Consortium alkalmazottai az elmúlt év teljesítménye alapján kaptak szállást, és minden jel arra utal hogy Blingg munkájáért csak egy skritt lyuk járt.

“PJE Blingg hazaért” – mondta. A nehezebbik módon tanulta meg, hogy ha ezt nem mondja ki hangosan az ajtó kinyitása előtt, a Consortium  házőrző gólemje kiüti és addig a fülén áll, amíg meg nem erősíti a személyazonosságát. Néhány főnök a Consortiumnál az ilyen gólemeket a munkáért járó előnynek tartotta. Blingg inkább egy büntetésnek/kémnek/idegesítő felügyelőnek tartotta akit a szörnyű éve miatt rendeltek mellé.

Blingg kunyhója belül csendes és békés volt. “Nem hallottál? Hazaé—” kezdte, de ekkor egy keménytalpú bakancs egyenesen a háta közepén találta, átcsúsztatva az asurát a durva fapadlón. Az ajtó keményen becsapódott, teljes sötétséget hagyva maga után, Blingg pedig összehorzsolt arccal, félelemben feküdt a földön.

“Blingg igazgatóhelyettes.” A hang lágy, kultúrált, és zavaróan nyugodt volt. Blingg felismerte a beszélőt, és próbálta elfojtani a növekvő aggodalmát.

“Canach?” nyikkant meg Blingg.

A behatoló gyufát gyújtott, felfedve hideg és kifejezéstelen arcát. Valóban Canach volt az, és a sylvari zsoldos ugyanolyan félelmetes volt ahogy Blingg emlékezett.

Amint Canach észrevette Blingg arcán a felismerést, egy laza csuklómozdulattal eloltotta a gyufát, és a szoba újra sötétségbe borult.

“Noll.” Blingg nem hallott semmi mozgást, de a hang ezúttal hátulról jött, egyenesen a bal fülébe. “Hol van?”

Blingg erőlködött hogy érthető hangot adjon ki. “Én, uh—Nem mondok semmit. Először is így fokoztak le.”

“Noll,” mondta Canach újra, de ezúttal egy, a hüvelyből lassan kihúzott tőr fémes hangja kísérte. “Hol? Egy újabb szabadúszó csapat támadt rám. Két ember és egy charr a fejemet akarta, és azt mondták hogy ‘Noll üdvözletét küldi.’ ”

“Ahhoz nekem semmi közöm.” Blingg remélte, hogy Canach-nak ez bátrabban hangzott, mint magának. “És hol van a gólemem? Felelős vagyok érte”

“Ne a gólemmel törődj.” Blingg mögött Canach ekkor újabb gyufát gyújtott, és az asura feje fölött a padlóra pöckölte. Egy közönségesen összefűzött zsák mellett landolt, ami az közte és az ajtó közt feküdt, és akkora volt, hogy Blinggnek át kellett volna vetnie a vállán ha fel akarja emelni. A zsákban három szabálytalan forma hevert, és valami sötét folyadék szivárgott belőle, ami kis pocsolyát képzett a földön.

“Noll nem fogja megkapni a fejet amire számított, helyette itt vannak neki ezek.”

A gyufa sercent egyet, és lassan elkezdett teljesen leégni miközben Blingg csak a rémes csomagot bámulta, arra a két szarvra összpontosítva amik az egyik oldalon kilógtak belőle. Megpróbált valami olyan ötlettel előállni, ami nem végződik a torkának az elmetszésével.

“Alábecsülnek engem. És most elrendezem a dolgainkat a régi kollégámmal. Ha nem adsz valamit, aminek hasznát veszem, a te egyik részedet is magammal viszem.”

“Southsun Cove.” Blingg idegesen nyalta meg az ajkát. “Noll menekülttáborokat alapít hogy egy új esélyt adjon a Molten Alliance szerencsétlen áldozatainak.”

“Ami azt jelenti, hogy nem tudtak eladni elég nyaraló csomagot a szigeten.” Canach elég közel volt ahhoz, hogy Blingg hallhassa a levél haj ropogását, és érezze a frissen vágott fű illatát. “Vagy pedig olcsó munkaerőt akar.”“

“Valójában mindkettő.” Blingg úgy döntött hogy az őszinteség a legjobb esélye a túlélésre. “És nem megy jól. A telepesek nagy része már elment volna, ha nem íratják alá velük a szerződést.”

Canach fájdalmasan sokáig állt némán a sötétségben, míg végül megszólalt. “Azok a szerződések. Southsun Cove-on vannak?”

“Az eredetik igen. A másolatok is, ahogy Nollt ismerem. A főhadiszállás archívumába pakoltatja őket.”

Blingg hallotta ahogy Canach tőrje visszacsúszik a hüvelybe. A félelemben felcsillant a remény. “Ez azt jelenti hogy életben hagysz

“Egyelőre.”

Blingg kunyhójának ajtaja kinyílt, és a fogyó nap fénye gyengén bevilágított. A véres csomag eltűnt a földről, de a pocsolya ott maradt

Blingg bátran felpattant, “Várj. Velem mi lesz? Feltörnek majd mint Owain omlettjét ha megtudják hogy beszéltem veled.” Canach megállt a kapualjban, kezében az ijesztő csomaggal. “Nem tervezem hogy bárkinek is elmondjam, hogy itt jártam. Neked sem kéneBling zaklatottsága felülírta önfenntartását és elutasító, trágár hangon szólt. “Remek terv. Egyszerűen ne szóljunk senkinek és reméljük a legjobbat.” Szünetet tartott, és mivel Canach nem ölte, vagy fenyegette meg, folytatta. “És mi van a gólememmel? Ki kell fizetnem ha bármi tör—”

“Akkor kezdj el pénzt spórolni. Van valamim az állhatatos fém barátod számára. Biztosítalak, hogy jobban fogom hasznosítani mint te valaha tennéd.”

Az ajtó becsapódott és a szoba újra sötétbe borult. Néhány pillanattal később Blingg hangosan felsóhajtott és a földre rogyott. Bejelenthette volna a gólem eltűnését, azt állítva, hogy nem tudja hova, és miért ment el, és ez 100%-ig igaz lett volna. Hűséges Consortium dolgozóként kötelessége volt egy magasabb beosztású főnököt keresnie, és figyelmeztetnie korábbi kollégáját, Nollt, a rá leselkedő veszélyre. Azonnal fel kellett volna ugrania, elrohannia az irodába és elmondani mindent.

E helyett azonban, lemondva az olajlámpása fényéről, addig botorkált a sötétben míg meg nem találta azt az üveg olcsó szeszt amit az ágya alatt tartott.

“Sok sikert, Noll,” mondta hangosan. Kipattintotta az üveg dugóját, köszöntötte a sötét és üres szobát, aztán jókorát kortyolt az italból. Bling megborzongott miközben a tüzes folyadék végigmarta egészen a beléig. “Szükséged lesz rá.”

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. 2013. május 23. - 13:39

  Köszi a cikket!

 2. Gandarel
  2013. május 23. - 14:53

  Canach-on molten kezes van. Btw.

  Amúgy tudnak ők történetet írni, nagyon is epicet, már csak cutsceneket kéne megtanulni gyártani :D Mert ez egy kegyetlen epic lett volna.

 3. Sárki
  2013. május 23. - 18:15

  Kinek a szolgálatában állhat? Mondjuk én kasmeer megbízóira tippelek. Amúgy fain fordítás, köszi :)

  • Shantey
   2013. május 23. - 18:39

   Vagy csak egy önjelölt pszichopata zsoldos, aki a gyengék védelmezője akar lenni. De szimpatikus a forma, kíváncsi leszek hogy alakul a története.

 4. 2013. május 23. - 18:56

  Ami az állatokat az őrületbe kergette valószínű hogy ő is ennek az áldozatává vált miközben tanulmányozta a jelenséget! Ha jól forgatják a pennát remélhetőleg jól megcsavarják a sztori menetét és nem fog a végére ellaposodni!

  Így már érthetö lenne a kinézetének a megváltozása is de mintha olyat is írtak volna hogy csak a zordabb megjelenés végett “operáltatta” át magát egy BL cuccossal!

  Bár ezek csak spekulációk..

  • 2013. május 23. - 19:06

   Feljebb linkelt nath egy fórum posztot abba benne van, hogy miért más a külseje.

 5. Lillienn
  2013. május 23. - 20:23

  és ott hol?:D elég hosszadalmasan tárgyalják, és nem tudom kinek van ott igaza,mert a post alkotója csak egy kérdést tesz fel (van ott black lion kit és karka fertőzés is….stb)

  • Shantey
   2013. május 23. - 20:31

   Mondjuk a dev hozzászólást nézd meg szép nagy piros keretben.

  • nathriel01
   2013. május 23. - 20:32

   A pirossal jelölt választ kell nézni, az fejlesztői reagálás, tehát az az igaz, a többi csak spekuláció a játékosoktól. :)

   A lényeg annyi, hogy a menekülés eléggé megviselte, valamint, hogy a Lionguard ne ismerje fel, saját maga is megváltoztatta a külsejét, stb. A Molten-es kesztyű meg azért van rajta, mert ő maga is akart segíteni az elrabolt charroknak és nornoknak, lement a dredge-flame legion fegyvergyárakba és onnan szerezte, és most a gyengék védelmezőjeként viseli azt.

 6. Lillienn
  2013. május 23. - 20:37

  Köszönöm nathriel, eddig sosem néztem angol fórumot…..most már tudom melyik a fejlesztői reagálás ^^

 7. 2013. május 24. - 07:51

  Nagyon jó! :)
  Csak, hogy kukacoskodjak: ha az asura egy időtlen-idők óta föld alatt leledző faj volt, akkor vajon miért okoz gondot ennek az egyednek a sötétben való látás, mint olyan? XD

  • 2013. május 24. - 08:04

   Mert az 250 éve volt, és azóta hozzászoktak a fényhez? Illetve, nem tudom meddig élnek az asurák, de azt tippelném, hogy Bling sosem látta azt a sötétséget.

   • Meowie
    2013. május 24. - 11:17

    ha azt nézzük mennyit és hogyan kísérletezgetnek, akkor nem tippelnék túl sok évre :D

   • 2013. május 24. - 15:42

    Nézze kedves! Nem akarok önnel evolúciós vitákba belefolyni, habár a 6-8 generáció alatt végbemenő változás, szerintem elenyésző lehet, csupán igazságtalannak vélem kedves kis korrupt asurával szemben, hogy egy jöttment faj, akinek legidősebb képviselője is épphogy kiskorú múlt, alapból rendelkezik ezzel a tulajdonsággal… felháborító! >:D

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: