Reklámok
Kezdőlap > Lore - történetek a GW világából > Üdvözlégy a paradicsomban!

Üdvözlégy a paradicsomban!

Welcome-to-Paradise-header

A fordítás Endrosz munkája!

A hajó gyaloghídja leereszkedett, és Ellen Kiel felügyelő összekapta magát, hogy üdvözölje az újonnan érkezőket. Felülről azt üzenték neki, hogy minden Southsun Cove-ba érkezőt tartson életben és amennyire lehetséges, egészben, és Magnus kapitány őrá számított, hogy ez valóban így lesz. Magnus evickélt a Kapitányok Tanácsának veszélyes vizein a teljes Lionguard képviseletében. Ő, Kiel, legalább annyit megtehetett azért, hogy segítsen neki, hogy vendéglátót játszik a gyanútlan gazdag látogatóknak, akiket elszédített a Consortium napsütéses mókáról és kacagásról szóló ígéreteivel.

Korábban katasztrofális eredményekkel járt, ha az újonnan érkezőket megfelelő kioktatás nélkül engedték be a szigetre. A sérült turisták hátráltatták a Consortium fejlesztési ütemtervét, ami hatással volt a Consortiumtól pénzt zsebre tevő tanácstagokra, ami hatással volt Magnusra, ami hatással volt az egész Lionguardra. Így tehát Kiel vigyázzban állt egy merev félmosollyal és őszintétlenül sugárzott optimizmussal.

Ez legalább egy kis csoport volt. Pár charr és néhány norn, valószínűleg “ügykezelő” vagy “gondelhárító” munka vár rájuk, vagy hogy is hívja a Consortium a fegyveres bérenceit manapság.

— Először járnak Southsun Cove-ban? — kérdezte tőlük Kiel.

A charrok egyike megmutatta neki a Consortium jelvényét a páncélján, és vigyorgott. — Itt dolgozunk — mondta.

Kiel magában átkozódott. Legalább néhány arcot fel kellett volna ismernie a csoportból, de a menekültek és a Consortium alkalmazottainak (akik gyakran egy és ugyanazok voltak) tömegében túl sok volt az új arc. Kiel arra készült, hogy lelépjen, amikor még egy utolsó utas bukkant fel, hogy kiszálljon.

Feltűnően szép szőke nő volt, aranyozott öltözékben, ami Kiel szemében egyszerre tűnt kacérnak és elegánsnak. A nő láthatóan kulturáltan viselkedett, talán nemes volt; tökéletes tartással, kecsesen és ruganyosan lépkedett, arckifejezése nyugodt és derűs. A szemei viszont feszültségről árulkodtak, és Kiel megállapította a tekintetéből, hogy valamilyen súlyos gond terheli.

Kiel kíváncsian előrelépett, és így szólt: — Üdvözlöm Southsun Cove-ban, hölgyem. Járt már a szigetünkön?

A szőke nemes szeme kitágult, majd eltűnt belőle az idegesség minden nyoma.  — Hálásan köszönöm érdeklődését — mondta, s hangja épp oly kifinomult és megkapó volt, mint minden más benne. — Ez az első látogatásom. — Kinyújtotta a kezét. —  Lady Kasmeer Meade. Kérem, csak szólítson Kasmeernak.

— Kiel felügyelő, a Lionguardtól. — Kiel elfogadta az elegáns kezet, és megrázta. Lady Kasmeernek határozott kézfogása volt. A körmei tökéletesen manikűrözöttek, a bőre gondosan ápolt, ugyanakkor mégsem egy olyan ember keze, aki sohasem dolgozott egy napot sem.

A hajó tatja körül felnyílt az egyik csapóablak, és egy jólöltözött, szikár férfi nyomakodott keresztül rajta. Potyautas, gondolta Kiel. Elengedte Kasmeer kezét, és végignézte, ahogy a férfi esetlenül átküszködi magát a kicsinyke nyíláson. Amikor a csípője túljutott a csapóablakon, halk jajkiáltás szakadt ki belőle, aztán nagy csobbanással megérkezett lent az óceánba.

Végül a potyautas keze megkapaszkodott a dokk szélén, majd kiemelte magát a vízből. Barna haja a fejéhez tapadt, drága öltönye teljesen átázott. Csöpögve és reszketve a hátára gurult és tüsszögött, levegőt szívott mohón és párás tengervizet köhögött ki.

Lady Kasmeer a dokk felé pillantott. Enyhe bosszankodás ráncolta tökéletes ábrázatát.

— Bocsánat, hölgyem. — Kiel a férfi felé biccentett, és tettrekészen megropogtatta a csuklóját. — Valakit zárkába kell vetnem.

— Nem szükséges — mondta Kasmeer. — Ő egy régi barátom. Igyekeztem elkerülni a régi barátokat ezen az utazáson, de kérem, higgyen nekem: nem jelent fenyegetést.

— Attól még potyautas. És az én szigetemen van, vagyis az én problémám.

— Kezeskedem érte. Bár nem könnyű szívvel… Ha mégis valami bajt kever, én felelek érte.

Kiel eltöprengett, látva Kasmeer szelíd elszántságát. A nemes hölgy egyáltalán nem félt a férfitól, ugyanakkor nem is lett túl boldog a látványától. — Ha kívánja, esetleg feltarthatom? — kérdezte Kiel. — Akkor legalább esélye van megszabadulni tőle.

— Köszönöm, nem — mondta Kasmeer.  — Viszont lekötelezne, ha eligazítana a Pearl Islet-i üdülőtelep felé.

— Annál jobbat is tudok — mondta Kiel. — Egyébként is járőröznom kell a szigeten. Örömmel lennék az idegenvezetője és testőre, amíg odaérünk az üdülőtelepre. Bár ez azt jelenti, hogy a barátjának egyedül kell boldogulnia.

— Eljutott eddig is egyedül. — Kasmeer hangja könnyed és zavartalan volt, de a tekintete szúrt. — Az előbb azt mondta, “testőr”. Ennyire veszélyes lenne ez a sziget?

— Attól tartok.  A helyi vadállatok gyakran támadóak. A helyi lakosok sem sokkal jobbak.

— Még a telepen is?

— Mondjuk azt, hogy nagyobb biztonságban lesz a falakon belül, hölgyem. Ne menjen le egyedül a tengerpartra.

— Kérem, csak Kasmeer. És köszönöm a tanácsot. Egy Divinity’s Reach-i magánnyomozónak dolgozom, és néhány potenciális ügyféllel ebédelek majd együtt Pearl Isleten. Gondolom, akkor nem számíthatok szabadtéri kiszolgálásra. — Meleg, vidám mosoly terült az arcára. — Legalábbis nem azon az áron, ami a prospektusban szerepelt.

A potyautas nyögött egyet, ahogy ülő helyzetbe küzdötte magát a dokkon. Kifacsarta a selyemkabátja ujját, és visszaeresztette a tengervizet a származási helyére.

— Komolyan mondom — cikázott át Kiel szeme a férfira. — Ha ő bármiféle gondot jelent az ön számára, árulja el nekem. Én vagyok itt a fő-fő problémamegoldó.

— Ez kedves öntől — mondta Kasmeer.  — De Lord Faren azon kevés DR-i nemes egyike, akivel nincsen semmi gond. Neki is megvannak a maga sajátos… körülményei, de legalább — Kasmeer itt megakadt, aztán ismét mosolyt villantott. — Nem a cselekvési lehetőségeiken kívül eső körülmények alapján ítéli meg az embereket.

— Ritka emberfajta — mondta Kiel. — A világnak több ilyenre van szüksége.

— Ahogy mondja. De hagyjuk ezt most, kérem: látni vágyom ezt a maga szigetét.

— Elkísérem a telepre. Később, ha bármilyen segítségre van szüksége, szóljon a legközelebbi Lionguardnak, és kérjen engem.

— Így lesz, bizonyosan — mondta Kasmerr, ismét ragyogóan mosolyogva. — Bár Southsun Cove bajosabb, mint ahogy reklámozták, a fő-fő problémamegoldó oldalán biztonságban érzem magam.

A távolból Kiel egy karka visítását és egy reef drake ordítását hallotta. Elképzelte, ahogy marcangolják egymást, és mindenki mást is, aki a közelben tartózkodik. Látta maga előtt, ahogy a Consortium gondelhárítói szembeszállnak a bajkeverő telepesekkel. Eszébe jutottak a cápák a vízben, a reef riderek a dombok között, no meg az alattomos árhullámok, amelyek az óvatlan fürdőzőket kisodorták a nyílt tengerre. Eltűnődött rajta, hogy vajon az olyan emberek, mint Kasmeer, lesznek-e biztonságban itt valaha is, bárki is kísérje őket.

— Errefelé, höl- — Kiel időben észbe kapott — Kasmeer. Biztos vagyok benne, hogy emlékezetes lesz az ittléte. Most biztonságban elkísérem önt a szállására, később pedig hazafelé.

A Kasmeerhoz hasonló embereknek biztonságban lesznek, határozta el Kiel magában. Így kell lennie. Az volt a feladata, hogy biztonságot nyújtson a számukra, és Magnus kapitány számított rá ebben.

Eredeti: Welcome to Paradise

Reklámok
 1. 2013. május 21. - 10:01

  Klassz cikk! Nem tudom véletlenül-e, vagy direkt, de a végén bent maradt két angol sor.

 2. MaDFoX
  2013. május 21. - 10:20

  Köszi!
  Az utolsó előtti bekezdésben bennemaradt a forrás 2 sora!

  “Biztos vagyok benne, hogy emlékezetes lesz az ittléte.” Nekem már az is volt! ;) Szeretem azt a strandot!

  • MaDFoX
   2013. május 21. - 10:22

   Egyébként, erről a sapiról mit tudunk?

   • Shantey
    2013. május 21. - 10:45

    Hogy idővel megvásárolható lesz a gem shop-ban. :P

   • 2013. május 21. - 11:04

    MUST HAVE B4sszameg! :D

 3. Lillienn
  2013. május 21. - 10:55

  Kasmeer ruhája melyik sett *-* ahhhh

  • 2013. május 21. - 11:59

   Nincs még ingame. Állítólag majd gemstoreos lesz.

   • 2013. május 21. - 16:22

    Lehet*. Senki nem mondta, hogy lesz :P

   • 2013. május 21. - 18:40

    Nézs meg az állítólag jelentését Howell. :D

   • 2013. május 21. - 22:26

    Állítólag = valaki állította. Offisöl ember nem állította, tehát nem is lehet állítólag. Vagy hát akkor ennyi erővel én is mondhatom, hogy állítólag már csődbe ment az ArenaNet, csak ez nem lenne igaz (reméljük…).

   • 2013. május 22. - 00:14

    S valaki állította is. (bár már nem tom ki :/)
    Viszont a szöveg alapján, sztem egyértelmű, hogy én nem azt mondtam, hogy így lesz,, hanem hogy talán így lesz.

 4. Lillienn
  2013. május 21. - 13:07

  -_-” legalabb lesz vmi ertelmes ott

 5. Sárki
  2013. május 21. - 19:36

  A szokásos Endrosz minőség :) amúgy tetszik ez a magánnyomozós dolog, vajon lesz nyomozós living story? :)

 6. 2013. május 21. - 20:40

  Ezt a jelenetet szívesen láttam volna a játékban. Nem kellett volna hozzá előre renderelt csilivili parasztvakítás, mert a játék grafikája egy jó narrátorhanggal kiegészítve több mint elegendő az ilyesmihez. A voice over sem került volna túl sokba, ha azt nézzük, hogy a szövegbuborékok és a párbeszédpanel olvasásához képest egy ilyen körítés mit ad a játékosnak. Nagyon remélem, hogy rájönnek, hogy erre igenis megvan az igény. Havonta egy igazán jöhetne in-game is.

  Kösz a fordítást! Ezt most kivételesen magyarul olvastam el két pelenkázás között. ;)
  Nathriel, neked is kösz a rengeteg melót, amit beletolsz a blogba, ha már itt tartunk.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: