Reklámok
Kezdőlap > PvP > Custom PvP aréna és Spectator mód béta

Custom PvP aréna és Spectator mód béta

gw2_rich_blogheader

Mint azt már nyilván tudjátok, az április 30.-i frissítéssel bekerül a játékba a PvP-sek által már oly régóta áhított custom PvP aréna létrehozásának és a meccsek megtekintésének lehetősége, igaz még csak béta állapotban. A továbbiakban a hivatalos oldalon közzétett cikk lényegét olvashatjátok.

Custom arénák

A custom arénák lényege, hogy saját PvP “szobát” hozhatunk létre, ahol aztán gyakorolhatunk a barátainkkal, meghívhatunk rivális csapatokat egy kis tét nélküli csetepatéra, illetve ezzel lehetőség nyílik 1v1 harcok lefolytatására is. Akár egy teljes guild is létrehozhat magának egy arénát és ezt ötvözve a megfigyelő móddal, belső bajnokságok megrendezésére is lehetőség nyílik.

Ugyanakkor, egyelőre még csak béta állapotban kerül a játékba ez a lehetőség. Ez azt jelenti, hogy korlátozott lesz a hozzáférés. Egészen pontosan a Leaderboard-on szereplő első 50 amerikai és 50 európai játékos kap egy-egy custom arénát, valamint egyes média partnerek kapnak custom aréna kit-et.

Amikor a béta időszak véget ér, minden játékos tud majd custom aréna kit-et vásárolni a gem store-ban, illetve ugyanitt custom aréna time token vásárlására is lehetőség lesz. A custom aréna kit segítségével 1 hónapos hozzáférést biztosítunk magunknak egy saját arénához, míg a time token ezt az időt hosszabbítja meg.

A béta időszak alatt még módosulhatnak az aréna beállításának lehetőségei, de egyelőre ezek a funkciók érhetők el:

 • Custom Arena Name (az aréna neve)
 • Password (jelszó, az arénába való belépéshez)
 • Message of the Day (napi üzenet)
 • Team Size (csapatméret)
 • Score Limit (pont korlát)
 • Time Limit (idő korlát)
 • Respawn Time (feléledési idő)
 • Respawn Type: (Wave vs. individual) (éledési mód: hullámokban vagy egyénenként)
 • Minimum players (minimum játékosszám)
 • Reserved Slots (fenntartott helyek)
 • Spectators: Y/N (megfigyelők)
 • Ready Button (készenléti gomb)
 • Auto Balance (a csapatok automatikus egyensúlyozásának lehetősége)
 • Lock Gear (nem lehet felszerelést váltani)
 • Lock Skills (nem lehet képességeket váltani)
 • No Stats
 • Map selection (térkép választás)
 • Member players (tag játékosok)
 • Member Guilds (tag guild-ek)
 • Banned Players (kitiltott játékosok)

35e21PvP-3

Megfigyelő mód

A megfigyelő mód segítségével PvP meccseket tudunk megtekinteni. Erre azonban csak a custom arénákban (ha be van kapcsolva a lehetőség) és a hot-join meccseken lesz lehetőség. A Leaderboard-ot befolyásoló meccseket két okból nem tudjuk megtekinteni. Az egyik, hogy elkerülhetők legyenek a csalások. A másik ok, hogy segítsék egy shoutcasting közösség kialakulását. Később lesznek kiválasztott “shoutcaster”-ek, akik be tudnak majd lépni ezekre a meccsekre is, így közvetítve az ott történő dolgokat.

A frissítés után, amikor belépünk egy megfigyelő móddal rendelkező játékra, három lehetőség közül választhatunk. Csatlakozhatunk a vörös, a kék, vagy a megfigyelő csapathoz. Ha megfigyelők vagyunk, akkor kattinthatunk egy játékos nevére, hogy őt kövessük, vagy a minimap-en elhelyezett kamerákat választhatjuk ki. Ha egy játékost követünk, akkor a neve melletti ikonra kattintva megtekinthetjük az amulettjét, a trait-jeit, az éppen bent lévő képességeit és fegyvereit.

Végezetül…

Az oldalon lévő posztban két fejlesztő is közzétette a saját custom arénáik neveit, így bárki tud azokhoz csatlakozni:

 • Bluxgore’s House of Paincakes – Evan Lesh arénája
 • Chaplan’s Existential Enclave – Jonathan Sharp arénája

Forrás: GuildWars2.com

Reklámok
Kategóriák:PvP
 1. Gandarel
  2013. április 25. - 12:06

  Nem tudom jól értem-e.

  Szóval nem lesz külön observer menü mint GW1-ben, ahol a legrangosabb tournament meccseket nézhetjük vissza rövidesen befejezésük után, hanem tiszta FPS stílusban nézhetjük amint egy r6 rabbit egy r11 bambival vívja véres párharcát valahol a nagy semmi közepén véletlenül se a map-ra vagy a célra koncentrálva, mert a hotjoin az hotjoin.

  Hogyan ne rakjunk be egy várva várt, szinte alap funkciót a megjelenés után 8 hónappal, 463. rész.

  Gj Arenanet.

  Remélem csak rosszul értelmezem a szöveget.

  • nathriel01
   2013. április 25. - 12:10

   For games that impact the leaderboard, we won’t be allowing players to spectate directly, for a few reasons…

   Ezt szerintem nem nagyon lehet máshogy érteni. :)

   • Gandarel
    2013. április 25. - 12:40

    Ottvan az a directly szó, szóval az esély is ott van hogy lehet majd őket nézni csak meccs befejezése után.

    Viszont ha ez nem lesz bent egyből.. 1 hónap volt míg lehetett barátlistára keresni leaderboardokon és manuálisan keresni mg mindig nem lehet.

    Talán majd 2014-re rendberakják az alapok alapjait.

 2. Kaktusz
  2013. április 25. - 12:21

  Fizetős aréna …. Ennyi erővel már havidíjat is kérhetnének -.-‘

  • Messen
   2013. április 25. - 12:45

   Egy normális guild (a magyar guildek 5%-a) össze tud tolni annyi kincset, amiből megvan a gem erre. Nem kell azonnal farkast kiáltani, csak kell találni normális guildet.

  • Mephike
   2013. április 25. - 14:23

   Gondold csak végig a dolgot. Egy aréna működtetése kevéske szerverterhelést jelent. ha ingyenesen lehetne arénát nyitni, minden 12 éves nyitna egyet, de lenne olyan is, aki kapásból hármat vagy akár többet is…
   Kell valami korlát, hogy ne szaporodjanak a fölösleges custom arénák, ugyanakkor ahogy ezt már fentebb is írták egy normális/szervezett guildnek/guildeknek ez nem lehet probléma.

   Observer meg szerintem idővel változni fog. De elsőre gondolom csak bevezetik és tesztelik. De kétségtelen, hogy nem sok értelme lenne ha csak rabbit rangban lévő játékosok meccseit nézhetnénk meg. De ezt szerintem ők is tudják, vagy legalábbis reménykedem benne.

   • Sárki
    2013. április 25. - 15:57

    Leterhelik a szervert egy mmo-ban??? omg mik vannak?!
    És már megint a kis klánok szopnak, nehogy véletlen érdemes legyen baráti társaságban játszani, menedzselni a saját kis guildet. nem, menjen inkább min denki az xyz klánba 5694276zh65-ös számú névtelen sorkatonaként.
    GW1-ben 8 évvel ezelőtt meg tudtuk oldani az 1v1et, itt meg majd fizessünk érte? Az egész tetves gw2-es fejlesztés ma annyiból áll, hogy betesznek egy 10 perces piszlicsáré vackot meg egy csomó fizetős szutykot hogy perkáljunk. érdekes, minden héten jönnek új gemstore itemek de a márciusi content 10 percnyi újdonságot tartalmazott.
    És az áprilisi? kapunk egy tetves story dungeont epic gyenge történettel (jöttek a gonoszok akiket mi legyőzünk két sablonkarakterrel. wáo! hol van ez a gw1 meséjéhez képest?), back bannereket meg guild siege weaponokat amik semmi újítást nem jelentenek (a backpackektől meg amúgy is herótom van, weapon skineket meg armor skineket akarunk nem tetves plüsscharr backpacket meg zászlót a s..glyukunkba-.-), béta custom arenát amiből semmit nem látunk, alfa observe modeot ami még annyit se ér.
    Az egész contentből egyedül a guild missionös rész az, ami nem elvárt alapfunkció, vagy a már bentlévőnek a minimális bővítése.
    De nem baj, megint vehetünk gem storeos vackokat, remélem lesz molten backpack is.
    Mennyivel jobb volt a gw1, rossz belegondolni hogy mennyire nem építkeznek annak a tapasztalataiból és mennyire nem élnek a gw2 lehetőségeivel. Ezzel a teljesítménnyel 2-3 év és gw2 szerverzárás lesz-.-

   • Kaktusz
    2013. április 25. - 16:25

    Ezt a GW 1-ben úgy oldották meg, hogy voltak guild hallok, ahol Guild tagok tudtak custom arenákat nyitni, más játékosokkal meccset szervezni stb. ugyan úgy mint itt csak ott természetesen nem a storból vetted meg a “kitet” hanem alapból bent volt a játékban mint funkció és jól működött.
    Nem értem miért nem tudták ezt itt is megcsinálni.
    Utólag próbálnak mindent foltozni és ez már lassan visszafelé sül el…
    Most már nem boostokért meg kozmetikai dolgokért kérnek pénzt hanem egy játékbeli tartalomért is.(persze meglehet venni goldért is,de ha mindenki így gondolkozik akkor nem lendíti fel a stort mert kevesebben veszik meg ezt gemböl, akkor viszont nincs értelme ennek a fizetős dolognak…)
    (Legközelebb meg majd ticketet kell váltanom az új dungeonba is ha majd leszeretnénk menni ?) VICC…

 3. Messen
  2013. április 25. - 12:53

  Gandarel :
  Ottvan az a directly szó, szóval az esély is ott van hogy lehet majd őket nézni csak meccs befejezése után.
  Viszont ha ez nem lesz bent egyből.. 1 hónap volt míg lehetett barátlistára keresni leaderboardokon és manuálisan keresni mg mindig nem lehet.
  Talán majd 2014-re rendberakják az alapok alapjait.

  Tényleg nem tudom a választ, szóval ne kötözködésnek vedd, de Tera-ban van spectator mód?

  • Gandarel
   2013. április 25. - 14:20

   Passz nem Tera-ztam soha:) De a GW első részének kereken 8 éve van.

 4. 2013. április 25. - 13:16

  Nem rinyálásból mondom, de borzasztóan gyenge a teljesítményük. Lassan érkeznek az utódok, amelyek lehet nem lesznek jobbak, de így is borzasztó mennyiségű játékost fognak veszteni.
  Nagyon bele kéne húzniuk, meg sürgősen elő kéne rukkolniuk valami értelmes content-el, mert bajban lesznek…
  Egyébként szerintem elnyerték a “legtöbb contentet beépített, majd kivett” játékfejlesztők címét, nem mintha lett volna más olyan cég, aki versenybe szállt volna ilyen téren. :)))

  • Fenrir
   2013. április 25. - 14:59

   Egyetértek. Április elején visszajöttem közel 5 hónap kihagyás után spvp-zni ( Rank 25-ös vagyok), és szomorúan tapasztalam ,hogy nem ,hogy jobb nem lett az spvp, de még tovább is lett butítva az 1 körös tournamentekkel, valamint ,hogy a fizetős tournamentek eltűntek. Állítólag azért csinálták mert a 3 körös tournament-re csökkent az igény, mert sok volt a premade meg blablabla. Nem, egyszerűen az spvp farm, repetitív broken jellege miatt lett ott hagyva. Emlékszem a Mist November környékén még elég szépen tele volt mindig, most meg lézeng ilyen 3-4 játékos.
   Ezek az újítások sem hoznak lázba , mert jó ,hogy behozzák, de erre kellet várni 8-9 hónapot a megjelenés után ? Ráadásul még ez a fapados változat ahogy olvasom. Új spvp játék módokról nem is álmodom 2014 előtt. Én a részemről most 2 hétig próbálgattam megint az spvp , de a véleményem :

   – Itt lennének az alapok, mert tényleg tetszik benne a harc rendszer, de kb ennyi. Hosszú távon unalmas, repetitív , fantáziátlan, céltalan, és főleg üres.

 5. CoreT
  2013. április 25. - 15:40

  Gandarel :
  a GW első részének kereken 8 éve van.

  A GW1 csak 3 nap múlva lesz 8 éves, és közelse az első naptól volt observer, még a tomb (Már HA) berakásakor sem volt, pedig az is jóval megjelenés után történt. Még emlékszem is, hogy amikor bekerült az observer szinte minden meccsen pörgött a chat hogy ez milyen jó

  • Sárki
   2013. április 25. - 15:58

   Jó, de gw1-ben nem egy darab buta, primitív játékmód volt bebetonozott metaval megjelenés óta.

   • CoreT
    2013. április 25. - 16:23

    Nem,valóban nem ,több “játékmód” volt, ki nem emlékszik az RA ra, és arra, hogy ha nem volt monkotok már a fele csapat az elején feladta, a másik fele meg azt sem tudta mit csinál, illetve a híres GvG, amiröl a játék a nevét is kapta (lol , nope, történeti háttere van amiért ez a neve) , de mégis, tudsz mondani egy olyan elemet, amit nem raktak be egy egy tényezőként a mostani conquest részeként? Lordok – Flag – NPC k, még több mindent fel lehetne sorolni , mint ami az egyben volt. Jobban tetszene, ha nem mindnek conquest lenne a neve, hanem mindet külön helyről kéne inditani?

   • 2013. április 26. - 20:26

    Anyós, itt valaki rajtam kívül is hallott arról a történeti elemről, amiről a játék kapta a nevét? :D Azt hittem, már mindenki abban a tévhitben él, hogy a GvG miatt az a neve. Thumbs up bro!

 6. CoreT
  2013. április 25. - 16:42

  Sárki :
  De nem baj, megint vehetünk gem storeos vackokat, remélem lesz molten backpack is.
  Mennyivel jobb volt a gw1, rossz belegondolni hogy mennyire nem építkeznek annak a tapasztalataiból és mennyire nem élnek a gw2 lehetőségeivel. Ezzel a teljesítménnyel 2-3 év és gw2 szerverzárás lesz-.-

  Ha nem bánod nem idézem ki az egészet ;) , na szóval kezdjük ott, hogy emlékszel annó milyen időközönként és mekkora updatek voltak GW1hez? Például mikor kerültek be uj TA/RA mapok? Én igen, kiegenként , és szinte csak annyi újat lehetett elmondani róluk, hogy a hely új. De ha mondjuk újabb contentet hozok fel, például a War in Krytat…. emlékszel hány hónapig ment és hogy mekkora contentek kerültek be 1-1 update-el? Nem igazán értem az érveidet,hogy őszinte legyek, eddig sokkal nagyobb updatek jöttek GW2höz, és még kissebb időközönként is. Nameg ha a fizetős kontent zavar, ami neked valójában nem is tetszik… kissé paradoxon :P ha nem tetszik a backpack akkor miért zavar hogy fizetős? Én örülök, hogy bövül a gem store kínálata, még ha az új dolgok nagy részét nem is fogom megvenni.

  • MaDFoX
   2013. április 25. - 16:54

   Kár hogy nincs karma ebben a buta wordpressben itt…
   Mindenesetre: CoreT: ++!

   Az idő bizony megszépíti az emlékeket…

  • Gandarel
   2013. április 25. - 17:03

   Lehet, hogy nem jöttek olyan gyakran updatek, és új dolgok leginkább kiegenként kerültek be, de 8 hónap alatt már volt 1 új kieg és már készült a következő.

   Nem pedig egy olyan contentbe ölnek bele 4 hónapot amit utána kivesznek, mikor tiszta félkész az egész játék… mert a Flame and Frost dungeont is ki fogják venni, fórumon írta egy dev.

   • CoreT
    2013. április 25. - 17:21


    again. Prophecies és Factions között egy teljes év telt el , és a content/idő arányt nézve a GW2 ben még több fog. + nem összekeverni a live teamet a többivel, egy kissebb csapat munkáit látod az updatekben, miközben valószinüleg már kieg készül a háttérben. A másik, régebben mondták, hogy terveznek fesztiválokat amik több hónapon is át tarthatnak , gondolom ez alatt a living storyt értették, és ha már “living story” szerintem érthető ha egy-egy eleme csak egy bizonyos ideig elérhető.

   • Gandarel
    2013. április 25. - 17:52

    Bocs, kevertem factions és NF közötti idővel. Akárhogy nézzük ott már 6 hónap volt..

   • CoreT
    2013. április 25. - 17:59

    Akkor a második kiegészítőhöz már elég volt nekik feleannyi idő, lehet itt is úgy lesz, ki tudja, viszont ekkora kaliberű MMO hoz több idő fog kelleni , aminek a miértjét remélem nem kell részleteznem.

   • Gandarel
    2013. április 25. - 18:13

    Itt egy kiegészítőt összedobni, megtölteni szivekkel, eventekkel, jumping puzzle, stb.. újabb kb 3-4 év lesz.

   • CoreT
    2013. április 25. - 18:38

    Ha ennyi is lesz, a living team munkája ennyi idö alatt már fel fog érni egy kieggel, és amit kapunk is többszöröse lesz mint egy GW1 kiegnek ^^

   • Gandarel
    2013. április 25. - 18:46

    És az összes dolgot kiveszik amit csinálnak ^^

   • CoreT
    2013. április 25. - 19:03

    Persze, hogy kiveszik, miért lenne egész évben halloween és karácsony, llletve a SAB nak elég lesz ha áprilisonként kap egy új worldot. Ami meg a dev hozzászólást illeti a story dungeonról egy szóval nem mondta, hogy kiveszik.

   • Gandarel
    2013. április 25. - 19:27

    Most nem az ünnepekről beszélünk.

    “The dungeon itself will be available for a limited amount of time, as it is tied to the ongoing story”

    https://forum-en.guildwars2.com/forum/livingworld/flameandfrost/MMORPG-Article-Question/first#post1891986

    Esetlegesen később visszarakják ha lesz értelme, de az még csak ötletelés. Az biztos hogy kiveszik.

   • CoreT
    2013. április 25. - 19:34

    ez esetben én kérek elnézést :P de hogy öszinte legyek story dungeonoket nem nagyon csináltam meg egynél többször, szóval engem nem különösebben zavar , ettől függetlenül az updatek tartalmának 90%-a bent maradós, vagy szezonális.

   • Sárki
    2013. április 26. - 06:46

    A kiegekről még annyit: persze hogy beletelik 3-4 évbe megcsinálni, miután még tervbe sincs véve-.-

  • Sárki
   2013. április 26. - 06:38

   Csinálták tizedannyian azt a contentet mint a living storyt és vagy 5-6 óra legalább meg volt mire végigvitte az ember. A flame and frost eddig uszkve 30 perc alatt tolható le.
   A gemstoreral meg az a bajom, hogy több bővítményt kap, mint maga a játék.

   • 2013. április 26. - 06:58

    Sárki ez ördögi kör. Emberek kellenek a fejlesztéshez , akik nem ingyen dolgoznak. A fizetésükre pénz kell. Szerinted miből tudják ezt előteremteni? Ha nem MMO lenne és hanem egy single játék multival és pár kieggel ,ami már akkor kész van amikor a játékot kiadják, akkor nem kellene gemstore, mert a fejlesztő csapat abbahagyta a munkát.. Egyébként a gemstore léte és az abban lévő dolgok mennyisége legyen a játék legnagyobb baja.

   • CoreT
    2013. április 26. - 12:30

    A WiK 4 hónapig készült ugyanúgy mint a flame & frost, bár azt nem tudom honnan veszed, hogy kevesebben dolgoztak rajta. Nameg az volt a céljuk, hogy hosszú legyen , hisz készült a GW2 lekellett kötni a népet, de attól még dögunalmas mursaat vadászó missionok kerültek be. Arról nem is beszélve, hogy a 4 hónap alatt amig készült , mást nem is nagyon kaptunk, ez GW2 ről elmondható?

    A gem store os problémád továbbra se értem, számold össze hány skint raktak be a játékba, és hányat a gem storeba az elmúlt pár hónapba. Esetleg az zavar, hogy már lehet nevet változtatni?

   • Gandarel
    2013. április 26. - 15:02

    WiK-et a szó szerint 5 fős live team készítette akiket hátrahagytak Gw1-et készíteni. Sanszos hogy az kevesebb mint a Flame and frost team.

   • CoreT
    2013. április 26. - 18:17

    Hát szerintem még az 5 is tulzás, tekintve ,hogy nem a live team egésze dolgozott WiK en, ahogy most a F&F en se az egész GW2 live team dolgozott. Jelenleg nem tudjuk (legalábbis én nem), hogy hány főből áll a GW2 live teamje, de szerintem a content készítők nincsenek többen 20-nál, miért is lennének többen, hisz maximum a gem store hozza a bevételt, ami minimális egy kieghez képest.(az ujonnan érkezöktöl most tekintsünk el) . Ha ugy számolunk, hogy 20an vannak a live team content készítö részlegén, akkor úgy nagyjából 5 fő jutott a living storyra a Super Adventure Box és egyéb contentek mellett. Persze lehet teljesen hülyeségeket mondok ,de ez sokszor másokat se zavart :P

   • Sárki
    2013. április 26. - 18:50

    A gem storet magát szeretem. Az RNG részét viszont nem. Kérjenek 1k gemet egy pl. fused fegyverért de bsszák meg hogy berakják lion chestbe, ráadásul még cdak nem is tradelhetök-.-
    aztán: folyamatosan jönnek a tetves haszontalan rusnya városi ruhák, miközben a nagy wvw-s új jutalmak kimerülnek a cultural armorokban. parasztvakítás megy ezerrel és már rohadt unalmas.
    Új, jól kinéző, ingyenes fegyver és armor skinek nem lettek betéve a játékba megjelenés óta. sőt, armor skin egyáltalán nem lett betéve, engem ezek a dolgok zavarnak.

   • CoreT
    2013. április 26. - 19:06

    Oh, netán egybe jöttek havi frissitésenként az új armorok? (azt hiszem 2 , de azok is profhoz kötött armorok voltak, amik nem kieggel jöttek ki.) Az meg egy dolog, hogy neked nem tetszenek a Guild/Super fegyók de már ezek túltesznek a gem store kínálaton. De ezeken kívül raktak be unique skineket meta bossonként, és egy jópár más fegyver set került be megjelenés óta is. Azzal az egy dologgal értek egyet, hogy hiba volt egyszerre acc boundossá és csak BL chestböl eshetővé tenni a molten fegyvereket, de aki nagyon akarja megszerzni azt is, hisz ha esik egy token onnantól már olyat választ amilyet akar.

   • Sárki
    2013. április 26. - 19:16

    Ha esik egy. Épp ez a gáz. basszus ha én bemegyek a boltba egy kiló kenyérért, nem tamponnal akarok kijönni, csak mert a zsákbamacskából az esett. érted a koncepció baromságát? :D
    A super weaponok tény hogy menők, de fele fegyverre nincs skin. A guild fegyók meg rusnyák.

 7. Mc Wolfy
  2013. április 25. - 17:28

  nem az a baj, hogy új dolgokat raknak bele, hanem, hogy ami gw1-ben már jól működött és mindenki szertette, az itt évnyi fejlesztés után se “találódott föl”

  • CoreT
   2013. április 25. - 17:50

   kicsit módositanék… “már jól működött és mindenki szerette” –> “már jól működött és én szerettem”. Ezen kivül okés…. is lenne. De egyszerüen nem lehet ugyanúgy megoldani dolgokat mint a GW1 be. GvG: Képzeld el ugyanazt a formát GW2 kiadásba. Elég lenne a Legacy of the Foefire ről kivenni a capture pointokat és tádá kész is lenne. Miért nem teszik hát meg? Miért is tennék, hisz ugyanaz a pálya lenne csak capture pointok nélkül, a játékosok csak addig ölnék egymást míg bejutnak a másik lordjához… nameg miért csinálná meg az arenanet ugyanazt kétszer? A GW2 nek teljesen más kivitelezése van, mint az egynek ezt sokan hajlamosak elfelejteni….hozhatnám fel az érveket sorba, de egyszerüen mindig lesz valami :P és mindig is volt valami.
   Még az observert. GW1 ben még volt értelme , mert ott szinte minden a skilleken múlott, és ez így volt jó, egy ember két prof összes skilljei közül válogathatott, ami igen sok skill ,de az ellenség látta mikor melyiket kasztolod, és observerbe is így működött. Most már sírtak annyit az emberek ,hogy ide is berakják (köszönjük nekik) , de fele annyit sem fog érni mint amennyit gw1 be ért: Itt nem fogod látni, hogy ki milyen skillt használ, az ügyesebbek lefogják tudni szűrni persze a skill animációiból, de ha ez meg is van ott lesznek a rúnák, sigilek, ékszer, traitek… ezeket találd ki magad . Ha valami értelme is lesz az observernek az a stratégia ellesés , bár ezt is ellenzem, találjon ki minden értelmes csapat magának stratégiát ne mástol lopkodjon… na mindegy, szóval akármilyen featuret ha beraknak ide , mint ami a GW1 ben is volt, attól még ugyanúgy igényel munkát a részükröl, nem úgy működik hogy ctrl + c , ctrl + v a gw1.data ból a gw2.data ba .

   • Gandarel
    2013. április 25. - 18:12

    Nem ugyanazokat a mapkat kérjük, ugyanazokat vagy hasonló dolgokat kérünk. HoH-ba eljutni feelinges volt és volt motiváció, lenne itt is egy HoH, sokkal jobb lenne pvp, sokszínűbb is és változatosabb is. Nem a mapokat akarjuk visszakapni.

   • CoreT
    2013. április 25. - 18:28

    Ugyanazok a mapok/ugyanazok a dolgok…. Teljesen mindegy, nem lehet ugyanúgy megoldani. Ha most beraknának egy HoH ot ahol egyszerre csak egy csapat győzedelmeskedhet képzeld el mi lenne. Valószinü szinte mindig ugyanaz a csapat tartaná a többiek meg csak ragelnének. Ha netán mégis beraknának egy HoH ot mégis hogy müködne? Az összes szervernek ugyanaz lenne? Túl sok. Szerverenként lenne HoH? mi értelme. Ez egyszerűen már nem ugyanaz a játék, és nem is lesznek benne ugyanazok a dolgok. Hasonló dologokat meg ha raknak be az nem lesz jó mert nem lesz ugyanaz.

    A GW1 nek megvolt a feelinge amit a GW2 sose fog tudni visszaadni, de ez fordítva is igaz, ahogy szinte minden játékra igaz. Nameg még jóval GW2 kiadása előtt irták már aneték, hogyha lesz igény GW1 folytatásra akkor lehet hogy lesz GW1 folytatás, de ahhoz nem azt kéne próbálni elérni hogy a GW2 ből csináljanak 1et, hanem megmutatni , hogy az a játék még jobban tetszik még így is a GW2 megjelenésével.

   • Gandarel
    2013. április 26. - 12:45

    Az a csapat is alszik. Kivéve ha franciák. De ők meg nem tudnak PvPzni. 3 csapatos meccsnél meg mindenki verhető.

    Összes szervernek ugyanaz lenne, és? Mit látnál belőle, ugyanannyi ellenfeled van, legalább nem kell fél órát vári meg nem napi 5 órában hívna be.

    Az is motiváció hogy minél többet nyersz zsinórban annál többet kapsz rewardnak.

    Az hogy a GW2-ből akarnak GW1-et csinálni a playerek egy igény a folytatásra, de el ne hidd hogy a GW2 ellen fognak dolgozni :D

    És igen, pontosan jól működhetnének a HoH mechanizmusok Gw2-ben. Official forumra ki is raktam pár hete a javaslataimat, átdolgoztam kicsit a GW1 módokat hogy passzoljanak ide.

   • CoreT
    2013. április 26. - 13:20

    Mert te nem alszol? De ezekszerint elismered, hogy minden bizonnyal mindig lenne egy csapat, aki folyamat tartaná a dolgot mert így végre lett életcéljuk. Már ennyi elég lenne, hogy a játékosok 80% ától elvegye a kedvet a játéktól. Nameg most is franciák a WvW ben az elsők(3 csapat, ahol mindenki verhető , mégis nem tudom mióta vannak az élen), szóval nem lennék meglepve ha lenne egy ilyen játékmódban is ők aratnának.
    Mondjuk én is el tudnám képzelni a 3 csapatos , nagyrészt csak ölésre alapuló játékmódot, de kis létszámba csapatonként, 5el talán még menne is. De ha a mód végén lenne egy HoH ,ami ráadásban nem is szerveren alapul , vagy rengetek gyözelem kellene elé , vagy rengeteget kéne várni az ajtóban. De szerintem alapból rossz ötlet a GW1 pvp formáit alapul venni és berakni ide, teljesen más harcrendszer van, szinte semmiben se hasonlít, így szerintem jogos ha a pvp formák se fognak.

   • Gandarel
    2013. április 26. - 15:01

    WvW-ben nem azért elsők mert jól tolják hanem mert sokan vannak. Rengetegen. Ha mi vagyunk 5-en és ők csak 8-an simán elfutnak a harc elől. El se jutnának HoH-ba.

    Ha 1 csapaté lenne HoH, 80%-nak elmenne a kedve? 90% általában el se jutna odáig, csak ha már elég jók, és akkor bizony egy élmény, amit többször is át akarnak majd élni. És nem lenne mindig 1 csapaté, lennének alkalmak hogy sokszor kerülnek oda és meg is tartják, de simán verhetőek lennének 2v1-el ha máshogy nem megy, de így legalább ténylegesen jutna valami a jó teameknek.

    Ha az egy menetes tournin egymás után 5x kapod ki ugyanazt az ellenfelet és 4x megvernek, talán 5x, akkor az nem veszi el a kedved? Na itt 2x nem találkoznál soha azzal a csapattal mert vagy te jutsz tovább vagy ők.

   • Sárki
    2013. április 26. - 19:13

    Seaferer vezetett már hetek óta csak ugye lelépett 8 wvw-s guild tőlünk, így alázva vagyunk. desolation meg lejjebb akar kerülni egy tierrel, ők még csak nem is küzdenek.

   • Ten
    2013. május 3. - 13:43

    WWW-ben még csak nem is azért vezetnek a francik, mert sokan vannak, bár ez is kétségkívül igaz. Hanem, mert nem alszanak (szerintem a megrögzött állítással ellentétben van náluk egy szakasz tengeren-túli is) és hősies PvD-t folytatnak, hajnaltól-délutánig.

 8. Betonrepa
  2013. április 25. - 18:15

  Amikor elkezdtem olvasni a cikket mennyire megörültem h milyen jó kis harcokat fogok vívni haverokkal de így h fizetős….biztos nem arra fogom pazarolni a gemeimet

  • CoreT
   2013. április 25. - 18:29

   utána olvastam, és valószínüleg nem is fogsz tudni. Gurun azt írták, hogy csak azok vehetnek az elején custom arénát , akik a top 50 EU/NA QP t érték el. Ez még csak egyfajta teszt, de ha haverékkal akarsz csatákat vívni mindig vannak üres hot-join szerverek.

   • Gandarel
    2013. április 25. - 18:47

    Nekik nem kell venniük, ők fognak kapni tesztre.

   • CoreT
    2013. április 25. - 18:53

    valóban, és amint vége a tesztnek férnek hozzá a hétköznapi emberek is.

   • Gandarel
    2013. április 25. - 19:29

    Miért emelsz ki olyan dolgokat amik vagy nem részei a beszélgetésnek vagy egy szóval se elleneztem? :P

   • CoreT
    2013. április 25. - 19:41

    Nem tagadtad , de nem is erősítetted meg, szóval tisztáztam, hogy egyértelmü legyen, hisz ez tájékoztató jellegú hozzászólásnak indult :P

 9. CoreT
  2013. április 25. - 18:31

  Elnézést mindenkitől, ha kicsit túlkommenteltem magam , de most volt annyi idöm és energiám , hogy megtegyem :P remélem senkit nem zavartam vele túlságosan

  • Mephike
   2013. április 25. - 18:36

   Nos örülök, hogy megtetted, nekem már nincs energiám ehhez az állandó szélmalomharchoz. :)

  • Gandarel
   2013. április 25. - 18:48

   Let’s do this! :D

  • Fenrir
   2013. április 25. - 19:21

   A GW 2 tartalmi feltöltése nonszensz szvsz. Én nem védeném ezt a fajta updatelést…legyen akármilyen jó egy tartalom ha csak bizonyos ideig elérhető. Az ,hogy a halloween, meg a karácsony szezonális eventek ok, de hogy a living sztori egésze csak szezonális az a világ egyik legelcsépeltebb ötlete. Az aki állandóan jelen van tényleg kap egy maradandó emléket (remélhetőleg) amin csak ő volt, de mi a helyzet a többiekkel, akiket nem érdekli a living sztori ? A PVP orientált játékosok kb nem kaptak semmi kiemelkedő újítást se WvWvW-hez, se spvp-hez. ( Ez a mostani csak vakolás)
   Én egy mmo-ban azt szeretem ha tartalmi frissítései maradandóak, és bővítik a játékot, nem pedig átmenetileg 100%-ról 110 %-ra teszik majd visszabutítják míg nem jön a kövi. Most tényleg ennek örülnek az emberek ,hogy kapnak egy később eltűnő kontentett, ahelyett ,hogy folyamatosan ezt az energiát inkább új pvp játékmódok, vagy dungeonok fejlesztésébe ölnék. Ne adja ég bővítenék végre komolyabban kicsit a bejárható területek mennyiségét is. Akár ,hogy nézem a GW 2 nem ,hogy korszakalkotó nem lett, de a fizetési modeljén kívül semmi kiemelkedőt nem tudott felmutatni.
   Mielőtt valaki megtámadna, én voltam az egyik legnagyobb védője/patrónusa a játéknak itt a kommenteknél, sokszor vérre menő harcot vívva más kommentelőkkel, mikor még a játék csak készülőben volt. Elnézést is kérek így mindenkitől, 70%-ban igazatok volt srácok.

   • CoreT
    2013. április 25. - 19:25

    Hát igen, két fajta játék van: Ami tetszik , illetve ami nem. Felesleges kifogásokat keresni ha az utóbbi kategóriába tartozik egy játék, akkor ez van. De amint irtam a living story maradandó, csak valaki félreértelmezett egy dev kommentet ;)

   • Sárki
    2013. április 26. - 06:45

    TÉNY hogy ki fogják szedni a story dungeont. Emiatt megy a QQ minden egyes fórumon.

   • CoreT
    2013. április 26. - 12:37

    CoreT :
    ez esetben én kérek elnézést :P

    Arra az esetre ha nem láttad volna ;)

 10. nathriel01
  2013. április 25. - 20:33

  Elindulok egy három órás vonatútra és a 10 hozzászólásból 42 lesz, ilyet is rég láttam itt, szép teljesítmény srácok. :P

 11. Nikosi
  2013. április 26. - 01:25

  Értem én a sok kritikát, és nem az updatek-kel van ám a probléma, nem is a fejlesztésekkel. A baj az ígéretekkel a marketinggel van.

  Mert ugye az ígéret mi volt az spvp-vel kapcsolatban? E-sport Anet e-sportot akar, stb… Hát ugye azt senki nem gondolja, hogy itt valaha lesz e-sport szintű pvp. Ami kaptunk nem rossz, de nem ezt ígérte a marketing. Bár a véleményem szerint az spvp ilyen formában nehezen élvezhető. A játékmód, nem egy hot joinra való, ahova beesik x darab ember aztán össze vissza gyak meg rohangál. A hot joinra egy lényegesen egyszerűbb death match, vagy foglald el/védd meg a csapatod egyetlen bázisát, esetleg ctf mód működne, ahol “nem kell” komolyabb taktika.

  Aztán ugye ilyen marketing duma volt, hogy hát itt nem lesz grind feszt meg idegőrlő questelés. Ez be is lett tartva, csak ugye azt nem mondták, hogy így ki fog fogyni a tartalom az emberek alól. Mert ha valaki rákockul akkor pikk-pakk ki van maxolva egy karakter, de akár több is.

  A marketing teljesen újszerű craftról szólt, ez is igaz lett, csak kifelejtettek egy apró dolgot megemlíteni, hogy semmi értelme nem lesz craftolni a játékban.

  Aztán ugye ígértek epikus questet, elágazásokkal, előéletenként más más utakkal. Igen fajonként és előéletenként, a fő quest szál különbözik is úgy kb 10 %-ban. Az első 10%-ban onnan aztán minden ugyan az. Vagyis igazából van még egy elágazás 3 felé de az se tart sokáig. A fő küldetés 60-70%-ban mindegy kivel indulunk mindegy milyen előélettel ugyan az lesz. Rossz lett? Nem. De itt sem az lett amit beharangoztak.

  Aztán ott van a dinamikus világ, a tetteink szerint változó világ. Megcsinálták? Meg. Elégedettek lettek vele aki például ezért vették meg? Nem. Mert a változások annyira tartósak mint egy hóember a kánikulában. Lehet nem is lehetne máshogy megoldani, bár egy másik játék ígéretesnek tűnő kísérletet tesz rá a közeljövőben. Rossz lett a gw2 megvalósítása? Szerintem nem, de messze nem tökéletes, és ráadásul ami tény nem ez lett marketingileg lekommunikálva.

  Ott a wvwvw a nagy masszív open world pvp. Hát igen ez is egy érdekes megvalósítás lett. Itt sem teljesültek maradéktalanul az ígéretek, illetve igen idegesítő és élvezet romboló “hibák” maradtak a játékban túl sokáig (pl. couling). A wvwvw megvalósítása is hagy kívánni valót maga után. Egy mezei játékos aki betéved egymagában, hát hamar otthagyja a fenébe. Mást sem lát csak az ős káoszt. Rohan erre, rohan arra, meghal újraéled a világ végén, majd megint rohan megint meghal, stb… Persze egy 10-20 fős csapatban egy irányítóval már teljesen más a helyzet, de egy 5 fős grouppal még nem. Persze ott a zerg, de hát az is hamar unalmassá válik. A lényeg a marketing miatt itt is többet reméltek vártak az emberek.

  Végül egy személyes sírám. Marketingben nagyon jól hangzott, hogy itt nincs dedikált tank, helaer, dps. Ez igaz is meg nem is, mert ugye vannak az inkább tank kasztok, vagy a jobb healer kasztok, tehát még is van valamilyen szinten. Ez az elképzelés elsőre nagyon vonzó volt, de visszatekintve be kell lássam nem igazán jött be. Az meg pláne nem tetszik, hogy minden kasztnak van távolsági támadása, és ergo a közelharci támadások értelmetlenek sokszor. Ráadásul a kezdeti balansz erre épült, mindenki lehet minden, és mindenki tud távolról támadni, stb…

  De miért is írtam le ezt mindet?

  Azért, mert mind két félnek meg kellene érteni pár dolgot:

  A problémázóknak, hogy ez nem az a játék amit a marketing ígért, és el kell fogadni, hogy soha sem lesz az. Ha a marketinget lehántva ami marad számukra élvezhető akkor játszanak, ha nem akkor jobb ha érzékeny búcsút vesznek, mert soha nem fogják megkapni azt amire várnak.

  A másik oldalnak meg meg kellene érteni a problémázókat, mert Ők nem ezt várták amit kaptak, és el kell fogadni azt a tényt, hogy Anet sem ezt ígérte mint amit végül adott. Mert ugyan az ígéret egy Mona Lisa volt, de helyette csak egy szép és ízléses festmény lett, de nem műalkotás. Sokan ezért is ábrándultak ki, de ehhez idő kellet amíg szépen a hurrá optimizmus okozhat lila köd oszladozni kezdett. Ergo nem kell beállítani többnek a játékot mint ami valójában.

  De ami tény a sok problémázó ember is elgondolkodhatna, hogy biztos kell neki ez a játék, és van -e értelem az állandó problémák, hiányosságok felhánytorgatásának. Amik egy jelentős része persze soha nem fog megváltozni.

  Amúgy a marketingről még annyit, hogy igaz, hogy Anet csőbe húzta kicsit az embereket a falbontó szövegekkel, de a szemszögükből és a kiadójuk szempontjából érthető a cselekedetük. Nem volt lehetőség még egy dobásra, nem tudták valójában mennyire lesz a játékuk közönség kedvenc, illetve nem bíztak benne eléggé. Ezért aztán feltupírozták marketing ügyileg egy kissé a dolgot, de a kiadó részéről is érthető volt hiszen az NCSoft-ot a szakadékból rántotta vissza a gw2 és az eladási számai.

  Részemről ennyit akartam hozzátenni a témához.

  • Sárki
   2013. április 26. - 06:51

   Itt hagynám a játékot és visszamennék gw1-hez csak ugye azt is tönkretették, mert hát ugye jön gw2 huuuu. De nem kizárt hogy visszamegyek valamikor mert ezek a havi 10 perces contentek semmit nem érnek. Új játékélmény sehol, kihívás sehol, a story borzasztóan primitív… Mintha teljesen mások fejlesztenék a játékot.

   • Mephike
    2013. április 26. - 07:10

    Menj vissza Sárki, a lényeg az lenne, hogy akkor már nem kellene idejárnod, mert nem ezzel a játékkal játszanál és nem kellene a folyamatos negatív hangvételű hsz-eidet olvasni. Menj, itt nem fogsz hiányozni senkinek. Köszönöm, hogy már el is indultál…
    Nikosi meglátásával abszolút egyet értek. +

   • Sárki
    2013. április 26. - 18:55

    Nem megyek mert a nyomorultak azt is tönkretették. És majd ha nem abból áll a havi content, hogy 10 perc alatt végigjátsszuk aztán mehetünk a gem storeba, majd kussolok. Eddig nem rinyáltam a living story miatt, tetszett is. De egy ilyen sz@r történetet megírni és ilyen igénytelenül elénk tárni… Röhej hogy ti még ezt véditek.

  • Fenrir
   2013. április 26. - 06:58

   Teljesen korrekt vélemény, egyetértek.

  • 2013. április 26. - 07:58

   Egyetértek. A játék tényleg nagyon jó. Az első olyan játék, ahol pve téren 100%-osan kivégeztem mindent. Területet, sztorit, dungeon-ok. Sose volt még ilyen, mivel nem vagyok nagy pve-s.
   A játékot a pvp miatt vettem meg, elsősorban a www miatt. Kb decemberig ki is tartott nálam a lendület, meg a többieknél, akik hasonlóan gondolkodtak, meg az utolsó “nagy” www update-ig, aztán a 90% letett az állandó játékról, mivel hiába jó a játék többi része, ha a www-hez kb semmi nem érkezett 7 hónap alatt.
   Nem szidom a játékot, mert az egyik legjobb, legszebb és legtartalmasabb amit eddig láttam, az előzőeknél klasszisokkal jobb, csak sajnos nem arra fejlesztették, ami engem, minket lekötött volna, ezért várjuk az ESO-t, hátha abba jobb lesz a www, tartalmasabb. :)

  • Brock Samson
   2013. április 26. - 16:04

   Kosz Nikosi te vagy az uj hosom, mert nem kellett lenyegeben ugyanezt a velemenyt bepotyognom. :D

  • CoreT
   2013. április 27. - 18:27

   Hát gondolom egyetértek, hisz ha a problémázók a javaslat szerint cselekednének, akkor a nem problémázóknak már semmi dolga nem lenne a témával kapcsolatban :P

 12. Gandarel
  2013. április 26. - 10:29

  Mephike :
  Menj vissza Sárki, a lényeg az lenne, hogy akkor már nem kellene idejárnod, mert nem ezzel a játékkal játszanál és nem kellene a folyamatos negatív hangvételű hsz-eidet olvasni. Menj, itt nem fogsz hiányozni senkinek. Köszönöm, hogy már el is indultál…
  Nikosi meglátásával abszolút egyet értek. +

  Amikor találok valami igazán jó dolgot, mindig fölcsendül egy in-game zene, ami GW1-ből van. És bevillannak a régi emlékek, és hogy az mennyire jó volt. És ez megöli az élményt. Találsz valami jót, de már egyből elvisz a zene máshová. Énis nagyon erősen gondolkozok ilyenkor az alt f4-en.

  Igen, én visszamennék! Ha nem ölték volna meg GW2-vel és tolnák még az emberek a GW1-et.

  Nem hallottam még olyan MMO készítő cégről ami a saját játékát öli meg egy dupla vagy semmi ötletért ami rosszul kezd elsülni.

  PvP-re ugyanez az Arenanet stílus jellemző. Nem akarják megcsinálni úgy, hogy egy MMO player megkapja amit akar, hanem E-sport szándék miatt egy FPS irányba viszik el a dolgokat.. de az E-sport résszel túl lassan haladnak és már le is késték kicsit. Szóval sikerült 2 szék közé beesni.

  Túl sokat akartak és végül szinte semmi se jött össze.. ettől féltem.

  • Punisher
   2013. április 26. - 11:52

   Sok a rinya a post alatt, de 95%-ával egyet kell hogy értsek. Mennék Fow/UW-ba (nem a loot hanem a kihívás és a játékélmény miatt) pvp-n deathmatch-re, és 1v1 bajnokságokra a guild hallokban. Ezek közül egyik sincs gw2-ben, a wvw ami kárpótolhatna ugy laggol ha vmi emlitésre méltó csatára kerülne sor, hogy repül neki az alt+f4. És bocsánat a kifejezésért de ba.sznak normális szervergépet venni, ami elbírja a 50v50v50-t.
   Tud vki aktiv gw1-es guildröl vagy csináljunk egyet?:P

  • CoreT
   2013. április 26. - 12:22

   Ejj, bár nekem is csak a szép emlékek maradtak volna meg GW1 ről… főleg PvP téren.Zavar hogy a GW2 ből kivesznek contentet? Tán GW1 ben nem fordult elő? Teljes PvP formákat vettek ki GW1 ből és így most még csak lehetőséged sincs szervezetten kis csapattal PvP zni. Személy szerint nekem HB volt a kedvencem, de TA ba is jártam sokat, RA így meg egy vicc. Az egyetlen hely ahol még 4en lehet csapatba menni, amit nagyon jó előindulattal lehet csak pvpnek nevezni az az AB, és ott is csak egyetlen egy olyan pálya van ahol a két oldal egyenlőként indul, és legtöbbször nem ott megy a játék. FA/JQ , fun, de ne is álmodj arról, hogy ott csapatban betudsz menni. Aztán térjünk rá HA ra…. HA zni akarsz, de nem játszod régóta, és nincs sok tapasztalatod? Ejj, ez aranyos :) (/kick). Ha nem kezdted el elég hamar még guildek se mentek veled szívesen. A gvg az egyetlen olyan ami most szerintem elfogadható, de az se fogott meg annyira, hogy hiányozzon

   • Gandarel
    2013. április 26. - 12:40

    Nem az zavar hogy kivesznek dolgokat.. ha nem működik jól vagy népszerűtlen, ok, vegyék ki.
    Az a baj, hogy előre bejelentik, hogy olyan contentekbe ölik az időt hónapokon át, amit ki fognak venni. És ezeket rendszeresítik.

    Lenne mit készíteni bőven, de ez így 1 lépést előre 2-t hátra módszer.. és mit kapunk? 1 órányi contentet 4 hónap alatt. Végre legalább jön 1 dungeon… kár hogy azt is kiveszik.

   • CoreT
    2013. április 26. - 13:03

    Már azelőtt panaszkodsz rá ,hogy kijött volna.attól még hogy bejelentették, hogy kiveszik bármi lehet belöle, meg bizonyára oka van,hogy kiveszik. Gondolom kis paradoxon keletkezne történetileg ha egyszerre bentmaradna a living story folytatása után is.

   • Sárki
    2013. április 26. - 19:00

    Bocs, ezerbocs, történetet mondtál? :D Én nem látom a living storyból a storyt. Mert hát mi is a történet? Megjelent a molten alliance, bántott mindenkit mi pedig bántjuk őket. Ez nem story ez nulla. Mint a personal story. Semmi csavar, semmi fordulat, sablon történet, sablon célokkal, sablon karakterekkel, sablon gonoszokkal. Sry hogy megint a gw1-gyel jövök, de hol van gw2 storyja, loreja a gw1-étől? Ha ezek a srácok képesek olyan loret megalkotni mint amilyen a gw1-é volt, akkor hogy lehet ilyen szánalmas kontármunkát végezni a gw2-vel? Egy jó story elvinné a hátán a legvérszegényebb contenteket is de itt nincs ilyen :(

   • CoreT
    2013. április 26. - 19:21

    Háh GW1 story… az is sok helyen sántult. A white mantlek leveréséig mennyit kellet várni? Hat évet? Egy történetszál volt , és az semmi újat nem produkált karakterenként. Itt ha kezdesz egy új karaktert , másnem lvl 30 ig teljesen más storyt élsz át, de 80ig is több közül választhatsz.
    *SPOILER*
    például én mikor kezdtem egy sylvarit, nem tudom melyik ágon, de a storymba találkoztam egy sylvarival, aki nem tudta honnan jön, ki ő meg ilyesmi és a végére derült ki, hogy nem csak egy pale tree van.
    *SPOILER OFF*
    én már gondolkozok azon, hogy az összes variációt megcsinálom lvl 30ig , mert azok télleg jók és érdekesek, és tudsz is meg dolgokat. Ami meg a living story problémádat illeti, annak nézeteim szerint csak annyi szerepe van mint a GW:Beyond nak. “Lekötnek” (Mert ugye a GW:Beyond se volt közelse elég ,hogy lekössön bárkit is) míg megjelenik a kieg, tekintve hogy már mondták F&F al nem lesz vége.

   • Sárki
    2013. április 26. - 19:30

    Jó, eddig le is kötött, de édeskevés amit mellé kapunk. egyszer használatos az egész, a történet satnya és havi 10 perc a játékidő kb., ráadásul a játék nem fejlődik. Hiába van living story, még mindig nincs end game.
    wik és woc legalább végigjátszható volt hm-ben is és lekötöttek, mert nehéz volt és volt cél. A woc storyja meg kifejezetten jó volt.

 13. CoreT
  2013. április 26. - 12:33

  Sárki :
  A kiegekről még annyit: persze hogy beletelik 3-4 évbe megcsinálni, miután még tervbe sincs véve-.-

  Már az EN kiadásakor bejelentették, hogy lesz GW2 és az alatt az idő alatt szinte nem telt el úgy nap, hogy valaki ne rinyáljon, hogy hol vannak már az infók. Most , hogy kijött végre, hibáztatod őket ha pár hónapot készülnek mielőtt mondanának akármit is?

  • Fenrir
   2013. április 26. - 15:22

   “pár hónapot készülnek mielőtt mondanának akármit is”

   Itt a lényeg, az Anet a legkisebb updatekre is hónapokat készül…mármint a bejelentésükre, hát még a kivitelezés. Az náluk kb : Találkozunk pár év múlva fiúk, addigra végre belerakunk talán 1 új spvp játékmódot, de először majd brokennek ítéljük, kivesszük, majd fél év múlva kijavítva visszarakjuk. JAH ! , hogy már mindenki lelépett ? Sebaj, akkor storno az egész, azt vissza a living sztorihoz.

   Bárcsak vicc lenne. De én kicsit belehúznék a helyükben, a hype gépezett lassan kihal alóluk, és eddig szerencséjük volt mert év vége/ jövő év eleje előtt nem nagyon lesz más mmo az évben. Ellenben jön a Blizz con a Blizzard bejelentésekre készül , vélhetőleg leleplezi az új MMO-ját, valamint egy új wow kieget. Jön a Wildstar ami igen ígéretesnek tűnik a hardcore-abb MMO-sok számára ( szervezett PvP, valamint Raid content fókusz), valamint lesz itt még ESO, meg Final Fantasy 14 realm reborn is, ami a zárt béták alapján közel sem rossz a PVE content iránt érdeklődőknek. ( Ugye a GW 2 fő fókusza is a PVE jelenleg)

   A panaszkodáshoz meg jogom van, beleinvesztáltam 15K HUF-ot , nem pistike vagyok aki csak úgy feljár ,hogy szidja a gémet. Én támogattam a készítőket, mert számomra olyan ígéreteket tettek amit igen tetszetősnek találtam. Én a pvp miatt vettem meg a GW 2-t alapozva a GW 1-béli sikerességére, valamint a dev-ek propagandájának bedőlve. Nos ez nem valósult meg, így NEKEM, mint komoly pvp-re vágyónak csalódnom kellett,és igen is sajnálom a nehezen megkeresett 15 ezeremet most már. A tanuló pénz meg volt, de én az Anetet ezek után nem támogatom egy petákkal sem a jövőben.

 14. Gandarel
  2013. április 26. - 16:31

  Egyetértek Nikosival.

  Szerintem a GW2 az Arenanet csiszolatlan gyémántja. Voltak elképesztően jó pillanataim world-eventektől kezdve personal story át a dungeonokig.

  Ott van a lehetőség, nagyszerűen lehetne rá építeni, de elképesztően lassúak. Tényleg, már a Blizzardon is 10x túltettek. És nemhogy csiszolnák, pont hanem egyre távolodnak tőle. Kevés content volt megjelenéskor és kegyetlenül lassan jönnek az újak.

  Végre elkezdenének értelmes dolgokkal foglalkozni és komolyan vennék a dolgot, rengeteget ki lehetne hozni belőle.

  • Sárki
   2013. április 26. - 19:05

   Abba a hibába esnek, melybe beleestek eotn után: haszontalan, de rengeteg időt felemésztő dolgokba ölik az időt. Nem tudom emlékeztek e a zaishen menagriera, de én úgy érzem, hogy 2013 óta minden egyes update 1-1 menagrie volt. Haszontalan, elszállt rá egy hónap, érdemi újdonság, játékélmény, bárminemű fejlődés nincs.
   Mindez igaz pve-re. PvP más tészta, ott egyértelmű a fejlődés, csak éppen ezeket a cuccokat a béta tesztek magasságában kellett volna betenni. Minden mmo döcögősen indul, ezt tudtuk. De 7 hónapnyi döcögés… ez már gáz. kész conan-.-

   • Gandarel
    2013. április 26. - 20:01

    Nah. Menagerie rávett hogy több mint 1 héten át peteket gyűjtsek :D

   • CoreT
    2013. április 26. - 20:03

    Egyetértek felső szomszéddal, most is visszanéztem GW1 be csak azért , hogy legyen Roller Beetle-m az állatkertembe :P

   • Gandarel
    2013. április 26. - 20:11

    Olyanom még nincs :O

 15. CoreT
  2013. április 26. - 18:06

  Azzal egyet kell értsek ,hogy sok lehetőségük lenne csinálni,fejleszteni dolgokat, és én magam is örülnék ha megtennék, de egyben meg is értem őket, hogy nem teszik. Szerintem anet tisztában van vele, hogy sok olyan játékos van, mint fenrir barátunk felettünk, akik csak akkor fizetnek, ha valami érdemit is kapnak érte, havidíjat meg ugye megigérték, hogy nem raknak be. Ezek az updatek már nem igazán a contentröl szólnak, hanem arról, hogy a játékosok lássák, hogy csinálnak is valamit, és még érdemes a játékkal játszani, másnem addig míg bejelentik a kövi kieget, és onnantól már lehet kifogásuk, hogy mással ne is nagyon foglalkozzanak… addigis nem számítanék semmi forradalmian újra, mert ha valami nagyot alkotnak, szerintem pénzt is fognak kérni érte, és berakják majd az első kiegbe.

  • CoreT
   2013. április 26. - 18:07

   ez válasznak akart menni , bocsi dupla posztért xd

  • Sárki
   2013. április 26. - 19:12

   Régen felvetették az ötletet (kb. 2008-ban) hogy bizonyos tartalmakat pénzért lehessen megvenni. Sokkal jobb rendszer lenne, mint ez a tessék-lássék munka a lehúzós gem storeral. Ebbe egy fillért nem ölök bele, mert rossz munkát végeznek, nagyon nagy pofával. Hazudnak reggel délben meg este és még tönkre is teszik a világunkat (remélem érezhető a párhuzam…).
   Jobb lenne, ha mittomén havi szinten jönnének új dungeonok, pályák játékmódok stb. stb., de pénzért. 1-2 rugó, nem lenne kötelező megvenni mert csak plusz szórakozás, de jobban végeznék a munkájukat, ha rá lennének kényszerítve (kiegészíteném azzal, hogy csak valós pénzből lehetne megvenni).
   Amúgy igazad van, nem lesz érdemi változás a kiegig. de mivel az alapjáték sekélyessége 2 hónap után egyértelművé válik, így max. egy év és hiába jön a kieg, nem lesz kasszasiker. Emlékszem arra amikor mondták, hogy nem hitték volna hogy október végére lesznek legendaryval rendelkező játékosok. Ez mindent elmond, mert shelterben ha volt rá gyomrod, könnyedén össze lehetett szedni rá a zsét 1 hónap alatt. Mégis mit gondoltak? Hogy 1 órákat se játsszunk majd naponta? Sajnos igen. és ragaszkodnak ehhez a buta gondolathoz.

   • CoreT
    2013. április 26. - 19:45

    Ez a megoldás kicsit az Orc Must Die 2 üzleti modeljére emlékeztet. Kb nekem annyi jött le belőle, hogy érdemi kiegészítőt mivel nem fognak hozzá csinálni, ezért havi szinten adtak ki pár dolcsiért 1-1 új pályát, pár uj fegyverrel és costume-el. Csakhogy ezután exponenciálisan egyre kevesebben vették meg ezeket a kiegeket, míg végül nem vették meg annyian, hogy érdemes legyen folytatni.
    Igaz a két játék két teljesen különböző kategória, de én szerintem csak akkor folyamodna bárki ilyesfajta üzleti modelhez, ha már más nagy lehetőséget nem lát benne.

   • Sárki
    2013. április 26. - 19:56

    Lennének rendes kiegek, gw1es kieghez hasonló volumenűek és lennének contentek, melyekért fizetni kellene szintén, viszont nem lenne szerepük a metaban (mintha pl. twilight arborért elkérnének még egy rugót). Szvsz jobb rendszer mint az, hogy veszel gemet amiből talán az esik amit akarsz.

 16. Kildaros
  2013. április 26. - 18:44

  Nagyon nagy gondja egy MMO-nak (bármelyiknek), hogy ha egyszer megindul lefelé, akkor onnan szinte nem is lehet visszahozni, mert bármit csinálnak, az már későnek számít. A csalódást nagyon nehéz feledtetni.

  • ubi
   2013. április 26. - 19:22

   hát ha most már mondjuk kiadnának egy kieget, amiben megfelelő endgame-t tudnának adni a játéknak, már nem venném meg, jönnek ki mmo-k majd, talál olyat az ember amiben megtalálja a számításait, ha itt fél évet játszottam és semmi nem történt kb…

 17. Gandarel
  2013. április 26. - 19:18

  Amúgy igértek egy személyes főellenséget a dunegon végére, hátha abból kihoznak valamit.

  De azt is ígérték hogy a történet egész hónapban fejlődni fog, nem? Arról mintha ők is elfelejtkeztek volna.

  • Sárki
   2013. április 26. - 19:26

   Január.februárban fejlődött, csak ugye akkor még kb. semmit nem kaptunk szal senkinek nem tűnt fel (megjelent hétfőnként egy-egy új párbeszéd és ennyi kb.). Márciusra viszont mind a living mind as story kiveszett a dologból :D Pedig nagyon jónak indult a dolog :) :(

 18. pepe
  2013. április 27. - 02:19

  Engem az zavar, hogy már leplezetlenül nézik fejőstehénnek a játékosokat – ez a molten csákány kiváló példa rá. Tudjátok hol lehet karmáért venni az ori csákányt, mi az az event… hát, én hónapok óta alig látok karkákkal bajlódó játékost. Egyedül dög nehéz is. Mi a teendő? Rengeteg gemért adunk egy eternal csákányt. Kiszámoltátok, mennyi goldba kerül jelenlegi áron? Bámulatos. Ami még zavar, hogy belenyúlnak a gem store árfolyamába – nem konteo, a másik megoldás, hogy tényleg ilyen szellemileg visszamaradottak a játékosok, amire én nem nyelnék pengét… Aki ma kezdené a játékot, az el sem hinné, ha mondanánk, mennyibe került szeptemberben a gem… Emlékeztek? Ma meg ott tartunk, hogy 30 alatt, pár hét múlva 20 alá benéz… és azt nekem senki ne mondja, hogy majd egy városi ruháért kiadnak a népek 30 goldokat? És, ha lemegy 10-re? Esetleg még tovább? Városi ruha (olyan, amilyen) 200 goldért? 400-ért? Vicces lesz.

  Ez a black lion chest is ilyen. Figyelitek a drop rate-et, a dumákat LA-ben? Néha párszáz nyitásból is csak vackok esnek. Elkeserítő. Napokban már konkrétan írták ki, hogy mennyi valós dolcsiért vettek legendary-t egyesek. Pénz, pénz, pénz.

  És engem speciel nem érdekel, hogy mennyi legendary rohangál. De az bosszant, hogy jól induló történetek kifulladnak, az író rühelli az asurákat, s aki bekerül – SPOILER – a sztoriba, azt rövid úton kinyírja, a végén – SPOILER – 15 percig ágyúzunk egy egy helyben pislogó sárkányt, majd a legvége az, hogy… ööö… mi is a vége? Semmi.
  Sebaj, dobjuk fel… ööö… mivel? Sajna Sárki elég jól lerajzolta a képet LS kapcsán – és ez védhetetlen. Moralizálunk a GW1-en, de hát, jó ég, hol van ez a jelenlegi hangulat attól, amit ott jóval szerényebb technikai közegben megtapasztaltunk?

  Mi van ma?
  Boss-turizmus. Csúcsidőben tömegek rohannak a timer alapján egyik boss-tól a másikig, ott hagyják félúton Jormagot, hogy átszaladjanak Golemezni, majd még visszaérnek egyet ütni, és chest, tá-dám… vagy állnak és várnak SB-re, de a pre-ket nem megy csinálni senki, mert mire visszaérne, akár ugrással is, a többiek már háromnegyedig leütötték a behemótot – kizárólag az exotic staffért… eközben, ha új játékos akarna kihalt pályákat kimaxolni, és nincs cimbi, akkor vért izzadva verekszi át magát az egymásba érő eventeken.

  Dungeonok… Speedclear, token-farm, ha viszont kis guild vagytok, akkor pug, vagy semmi. És most kikerül majd a story mód, amiről korábban az volt a szólam, hogy szerves része a sztorinak, kiegészítő infók stb. Nem nagyon értem, mit árt a megléte, gondolják, 1-2 év múlva már nem jön új játékos, aki nem arra kíváncsi erre?

  Szóval, részemről csalódás. Van 7 karakter, mind maxon, kettő csillagos, acc 6000 pont felett (ez mire jó vajon, leszámítva, hogy lehet méregetni, meg most a top50 kap valamit bétában). Ha van társaság, akkor vicces, jó szórakozás, de sajna sokan azt mondják, hogy nincs miért maradni, egyre több a kallódó ember, aki nem… nem akar barátkozni, sem társkeresőnek használni a játékot, és visszasírja Togót, Kormir-cicát és még az állandóan meggondolatlanul rohangáló, már a történet elején többszörös kínhalált érdemlő Rurikot is.

  A vicc az, hogy mégis itt vagyunk sokan, mert hiszünk a GW2-ben, mert a miénk is, mert azért reméljük, hogy nem csak ennyi volt ez az egész.

  • Prana
   2013. április 27. - 06:10

   +1
   szívemből szóltál

  • Mia
   2013. április 27. - 07:27

   :D

  • 2013. április 27. - 10:36

   +2
   Nem reménykedek már a játékban. Részemről megtettem, amit tudtam. Hónapokig naphosszat dolgoztam azért, hogy végre legyen valami tényleges színvonalemelkedés az MMO piacon, és azt látom, hogy miközben ezek facebookon arcoskodnak, és időnként le tudok velük ülni beszélgetni a dolgokról, valami mindíg szabotálja az igazi innovációt és fejlődést.
   Tesznek megjegyzéseket, hogy igen, sok dolog sokkal jobb is lehetne, de a miértet elmondani egyik se meri. Terelnek.

   Free Weekend ide vagy oda, nem fogom szépíteni a játékot többé, mert már rendszeresen eljátszotta a bizalmunkat.

   Egyedül azt tehetjük már, hogy reménykedünk, idővel el kezd gagyába rázódni a dolog, ahogy anno GW1 is. Úgy tűnik, ez az Arenanet sorsa. :)

   Addig is, ellézengek benne. Casual módon rendben van a dolog.

   • 2013. április 27. - 10:42

    Még annyit, hogy a Gemstore maga is egy vicc.
    > Az exchange rohadtul nem piac-alappal generál, hanem hogy kell a $ arenanetes fánkokra és muffinokra.
    > Remek town clothingok voltak eddig is NPC-ken, erre kapunk ilyen atomnuzis izéket jó drágán.
    > Molten Picking Axe pedig kiváló a teleportáló node botoknak.
    Vettem én is, csak hogy ne kelljen ezért rohangászni, meg külön törődni vele. De csupán “takarákosságból”.
    > Illetve folytathatnám naphosszat, hogy miért nem elég életképes az egész úgy, ahogy van.

   • CoreT
    2013. április 27. - 11:21

    Ejj, hogyhogy nem véded a saját alkotásod? Azt hittem arenanet figyeli minden szavad és rögtön fel is használja az ötleteid :P
    A gem storeról még annyit, hogy valamivel kikell egyensúlyozni azt a tényt, hogy a játékosok igazi pénz nélkül is megvehetnek bármit, ezért sok olyan dolog került és kerül majd be , aminek sok értelme nincs, azért hogy a gem ára felmenjen és több játékos támaszkodjon a pénztárcájára. De ez nem is olyan meglepö ha belegondolsz nem? vagy esetleg ez nem a te ötleted volt? :P

   • 2013. április 27. - 16:08

    A trollkodásodat figyelmen kívül hagyva az alapvető “Custom & Fun” dolgokból sokat és olcsón gyárthatnak, míg a tényleges tartalomért, pl exklúzív dungeonok új cuccokkal, stb – mind nagyobb összegű fizetős upgrade lehetne.

    Tehát vehetsz egy town kabátot 100 Gemért, míg azért, hogy egy Fractialsban játszhass, 1500-2000 Gemet kérjenek.
    Ott már inkább költenél valódi pénzt, ha persze megoldanák, hogy teljesítménnyel érjünk el itemeket, ne grindeléssel.

    Tökéletesen működhetne, hidd el. :)

   • CoreT
    2013. április 27. - 17:55

    Persze , és rövid időn belül kapnál egy olyan ingame store-t mint ami FarmVilleben(Ott van? mindenesetre a facebook játékokat értem) is van. Nem mintha bajom lenne a választékkal, de szerintem lázonganának páran ha túl sok minden kerülne be gem store ba (Khmmm).
    Sárkinak van igaza, a gem storenak kéne egy olyan részlege ahol csak igazi pénzért lehet vásárolni , de télleg csak a content alapú dolgokat. Már persze ha lennének olyanok. De ez ellent mondana a korábbi mondásuknak, így már két oldalról menne rájuk a ragelés. Talán majd amikor bejelentik a GW3 at, akkor számítanék ilyesmikre, mint ahogy GW1ben is volt a bonus mission pack.

   • Sárki
    2013. április 27. - 20:54

    Eddig is hazudoztak össze-vissza, a rage is megvan. De szerintem ha jobb lenne a koncepció, megszereznék a játékosok támogatását.
    Jönnének contentek minden hónapban ingyen és jönnének mellé új pályák, dungeonok, skinek pénzért. Korrektebb lenne mint a mostani rendszer. Eleve már csak azzal nagyon sok szájat befognának, ha a fizetős skineket nem akarnák beleerőszakolni a black lion chestbe. Simán megvennék a játékosok 800 gemert a fused skint még úgy is, hogy csak valós pénzért lehetne megvásárolni. De előbb-utóbb el fog terjedni hogy anet csak a lehúzásra megy, mert a menő dolgokra hiába költ az ember pénzt, nem kapja meg és ez hosszútávon meggyőződésem, hogy nem csak a gem storeos bevételeken, hanem az eladásokon is meg fog mutatkozni. És nyilván egy esetleges jövőbeli gw2 kieget is kevesebben fognak megvenni, ha rossz a híre a játéknak. Márpedig a híre rossz lesz, mert kezdünk kiábrándulni és mivel nem jön a kieg, még csak az érdeklődést se tudják fenntartani. szvsz hibás az üzleti modell és a marketing is és belefuthatnak egy olyan helyzetbe, hogy a gw2 nem fog 8. évet ünnepelni…

   • 2013. április 28. - 12:04

    És azt tudtad-e kedves Sárki, hogy a fused skint lehet gem nélkül is szerezni? Konkrétan van egy elég jó módszer a Black Lion Key farmolásra… (lvl10-es story végén kapsz egyet, a többit a kreativitásodra bízom).

   • 2013. április 28. - 08:10

    Ez lenne a dolog lényege. Tartalmat játszhatsz.
    Fun & Custom dolgokat, tehát a puszta ökörködésre és egyéni megjelenésre használható tárgyakat kellene főképp árusítani.
    Dual Gem rendszert is már ajánlottam, ahol jobban kontrolálhatóak az árak – mint egy alternatíva.

    Bedobnának pártucat armort darabonként, és kedvezményes sett kivitelben, hogy örülnénk már (feltéve ha ki is néz valahogy).

    Ugyanígy a fegyverekre. Őrjöngenek a fórumon, hogy írtózatos mennyiségű kulcs felhasználásával nem esik Token, míg páraknak 10 kulcsból dob 3-at is.
    Igen is, tegyenek be nekünk 500-800 gem között fegyver skineket is…

    De ott a sok topicom erre, ahol eléggé sok működő upgrade van listázva a GemStore-hoz. Ez lenne a jövő üzletpolitikája, de nem képesek bánni vele… Szinte ugyan az lenne a téma, mint a jól működő AppStore az iOS készülékekhez.
    >> Megveszed az alapot, aztán minden túlmenő funkcióért és különleges dolgokért aprópénzt költhetsz, majd miután belebolondultál tudtodon kívül, kapod a sokezres számlát.
    Mindenki jól jár.

  • Sárki
   2013. április 27. - 13:50

   Noigen, ha már pénzt akarnak tőlünk, kapjunk rendes cuccokat. Oké, az rng koncepció az ő szempontjukból védhető, a mi szempontunkból gáz. Viszont kinek kell lovagló ruha meg a többi szrság? napszemüveg? lol-.- ez egy fantasy játék ahol nincs helye se lovagló ruháknak (nincs ló) se modern napszemüvegeknek. Ki veszi ezeket meg, pláne ennyi pénzért, mikor totál haszontalanok? meggyőződésem hogy senki. a gem store magyarul áll egy tetű, lehúzós rng részből, egy ár/érték arányban pocsékul teljesítő consumable részből (50% mf 1 órára 150 gemért? lol, 10et ha ér), melyet a bonfire azért erősített szerencsére, valamint áll a buta, haszontalan és valószínűleg rosszul profitáló town clothing részből, amit viszont nagyon erőltetnek. miért nem lehet armor skineket berakni gemert?-.-
   A történet: a living story története primitív. Oké, lépjünk túl rajta. De kérdem én, itt vannak a sárkányok, miért nem őket bszogatjuk? miért kell turistákat mentenünk karka landben és idestova 4 hónapja sétálva menekülő nornokat és charrokat védenünk a kezdő areakban?
   Mintha csak anetnél készülnének a nagy dobásra, melybe azonban bele sem kezdtek. se a kiegekbe. A játék jövője ezzel a tré munkával igenis veszély.e kerül, mert semmit nem kaptunk tavaly november óta! Az első 2 patchnek meg voltak a maguk hibái, de bővítették a kínálatot. Most viszont nem bővül a kínálat, mindenki ugyanazokat a köröket futja. A napi rutin mindenkinél a cof p1-p2, fractal, esetleg wvw vagy pvp, a kezdőknél meg az explore. Képesek voltak összedobni egy hónap alatt a fractal of the mistset, most meg 10 perces contentekkel szúrják ki a szemünket. Miért?
   Vagy az első hónapok contentjei voltak előre elkészített cuccok, vagy a háttérben tényleg komoly dolgok vannak készülőben. Nem tudom, de ha nem jön valami igazi vérfrissítés sürgősen, akkor ez a játék rövidesen megbukik.
   GW2-ben meg igenis hiszek, a living story egy kiváló ötlet és ha beindul az nagy durranás lesz. De basszus, ezt mondtuk a játékról is a megjelenés utáni rózsaszín köd eltűnésével és még mindig nem indult be. Mikor jönnek már igazi jó tartalmak, új játékélmény, jó történet, komoly kihívások? GW1-ben megoldották ezt egy egyszerű hm mod berakásával, ide is az kéne. Pár hónapig kussolnánk szerintem mert lefoglalna mindenkit. Most nincs mi lefoglaljon minket és egy újabb hónapig nem is nagyon lesz előreláthatólag :(

   • CoreT
    2013. április 27. - 14:29

    meh… ehez idézgethetnék a saját kommentjeimből 10 helyről, de inkább azt írnám le, amit eddig nem. Lehetséges hogy a living story legeslegvégén majd egy sárkánnyal találjuk szembe magunkak, és úgy még jól is jönne ki, ott lenne a sárkány után a kieg, ami a sárkány által elzárt területen fog játszódni. De már most sárkányokkal foglalkozni, pár hónap alatt unalmas lenne és kiegre még minimum egy évet kell várni.
    Amit talán még újnak találok itt , és régen hozták fel az a rózsaszin köd… ha sokan olyannak látták volna a játékot, mint amilyen akkor talán nem választották volna második (vagy első?) elétformaként a játékot, és nem menne a rinya, hogy nincs content. Azt már a legelején lehetett tudni, hogy nem mindenki játéka lesz azok közül, akik megveszik, akiknek meg még itt vannak, te magad is elismerted, hogy érdemi content nem lesz kiegig, szóval nagyjából azzal kell beérni ami van, illetve addig lehet játszani mással is, hisz anet aligha keres többet egy aktív játékoson, mint egy inaktívon, ami szerintem még1 ok, hogy ne nagyon eröltessék a contentgyártást.

   • 2013. április 27. - 16:13

    Elvileg Kínai megjelenésen dolgoztak.
    Na most ez szvsz nem egy teljes stúdió feladata.
    Ami oda kell, az az engedély, a hálózat kiépítése, az alapok (game+adatbázis) átmásolása üresen, patchelés (esetleg fordítással), és eladás.
    A designerek, modellezők, animátorok, stb – ezek mi a fenét tehetnek ebben? Jóformán semmit, muffint sütögetnek hónapok óta.

    Vagy háttérben dolgoznak a jövő tartalmain, amire most lesz ideje a mindenbe belerontó marketingeseknek. Majd meglátjuk.

   • Sárki
    2013. április 27. - 16:22

    Azért pár új fractalba meg nehezebb dungeonba nem halnának bele. Meg ha mondjuk normálisan lenne megírva a living story, abba se.

 19. 2013. április 27. - 10:27

  Mivel WWW_n is dovat, hogy ellenséges szerveren kémkednek, vagy még jobb, commanderek direktben félrevezetik a népet, nem csodálkozom az élő közvetítés blokkolásával.
  Ha úgy 1 perces késést rászámolnak a demo achívumra, még közvetíthető, viszont nem csalható.

  • Sárki
   2013. április 27. - 13:51

   Ki nézne wvw-t observen? :d borzasztó lenne xD

   • 2013. április 27. - 16:15

    És ki nézne e-sportokat közvetítve idióta kommentárokkal?
    Vannak, akiknek tetszik. Ez van :)

 20. Csubakka
  2013. április 27. - 11:32

  Fél év kihagyás után visszatértem, 25 black lion chest nyitogatásból nekem volt szerencsém 1 fused weapon tickethez :D fránya RNG system.

 21. Mephike
  2013. április 27. - 18:11

  Biztos vagyok benne, hogy a háttérben már zajlik a kiegészítő készítése. Abban is biztos vagyok, hogy teljes hírzárlat van vele kapcsolatban, hiszen nem akarnak a még megjelenés előtt álló más MMO-nak tippet adni, illetve tuti figyelik a vetélytársakat. Kérdés csak az, hogy mikor jelenik meg és mennyien dolgoznak rajta.
  Ja és még egy javaslat, próbáljátok hanyagolni a napi rutint (Cof és társai) mert öli a játékot, próbáljátok ki a guild missionöket, higgyétek el, megéri. Nekünk a szombat és vasárnap estékre ez fix program.

  • Sárki
   2013. április 27. - 18:36

   Kipróbálnánk éppen, de a rendszer a kis klánoknak nem kedvez.

   • Mephike
    2013. április 27. - 18:46

    Sárki, írtam már, fogjatok össze, keressetek egy klánt, ahol van, egyeztessetek, hogy miképpen tudnátok Ti is részt venni egy ilyenben. Mások is meg tudják oldani. Ezt nem a fejlesztőknek kell megoldaniuk.

   • CoreT
    2013. április 27. - 18:50

    Hát ha a játékhoz való kedvet akarjátok ezzel visszahozni nem feltétlen a guild missionokat ajánlanám… kis klán vagyunk mi is de guild bountynál sokkal idegesítöbb dolgot még nem próbáltam. Guild rushtól esetleg már funok a guild missionok, de addigis nem egy guild bountyt kell teljesíteni….

   • Shantey
    2013. április 27. - 19:02

    Sárkinak pro tip. Menjetek LA-ba hirdetni, hogy nyilvános bountyt szerveztek, heti jutalomért bárki jöhet. Bumm, máris van egy halom extra ember. Nekünk bevált, bár a guild aktív játékos száma is azért több mint öt fő.

   • Gandarel
    2013. április 27. - 19:04

    Én megadnám bounty mellé a guild trek-et, azt bármilyen létszámmal lehet tolni, kevés meritet ad, de legalább el lehetne jutni vele rush-hozk, challange-hez meg puzzle-hoz amiket kis létszámmal is lehet tolni.

    Mi 6-7 emberrel bounty trainingezünk, néha azt is faileljük, szóval igazi bountyra nincs sok esély, pedig a traininget is szoktuk élvezni :D

  • Gandarel
   2013. április 27. - 18:46

   1-2 hónapja amikor kiegészítőről kérdezték őket azt mondták, hogy még nem foglalkoznak vele, egy nagyon kis csapat dolgozik rajta.

  • 2013. április 28. - 08:12

   KTR Mindenhol >.<

 22. Mephike
  2013. április 27. - 18:51

  CoreT :
  Hát ha a játékhoz való kedvet akarjátok ezzel visszahozni nem feltétlen a guild missionokat ajánlanám… kis klán vagyunk mi is de guild bountynál sokkal idegesítöbb dolgot még nem próbáltam. Guild rushtól esetleg már funok a guild missionok, de addigis nem egy guild bountyt kell teljesíteni….

  Ööö, én szeretem, de lehet bennem van a hiba :)

 23. Gandarel
  2013. április 27. - 19:04

  Mephike :
  Sárki, írtam már, fogjatok össze, keressetek egy klánt, ahol van, egyeztessetek, hogy miképpen tudnátok Ti is részt venni egy ilyenben. Mások is meg tudják oldani. Ezt nem a fejlesztőknek kell megoldaniuk.

  Guild programokat mi se más guildbe olvadva szeretnénk tolni hanem tényleg guild programként.

  • Mephike
   2013. április 27. - 19:15

   Mondom, csak egyeztetni kell. Biztos lenne olyan guild, ahová kellene pár segítő kéz. A guildbounty tipikusan ilyen dolog, hogy jobb ha többen vannak. Cserébe arra az időre oda reprezentáltok, és befizetitek a részvételért járó X összeget az adott guildnek, hogy tudják fejleszteni a köv guild eseményt. Mi 30-an szoktunk lenni, kétlem, hogy gigászinak mondható a klánunk.
   Viszont pl a guildbountyt példának hozva oda ne akarjon senki sem 5-10 fős guilddel értelmetlen is lenne ez a játékmód úgy.

   • Gandarel
    2013. április 27. - 19:27

    Jah 30 az olyan kevés.. lol.

    Fizessünk részvételi díjat? O_O

   • CoreT
    2013. április 27. - 19:45

    Harmincan nem meglepő ,hogy könnyen megy, mi kevesebben vagyunk mindig, mint ahány target van…nameg hogy késöbb olyan missionok vannak, amihez elég kevesebb ember, kész vicc.

   • Sárki
    2013. április 27. - 20:07

    Hülye a rendszer, a trekkel kellett volna kezdeni. Egyszerű és kis létszámmal is megy. Bounty meg szívás, 15 perc az még a trainingre se mindig elég. Pláne hogy néha tényleg bárhol előfordulhatnak a mapon a bossok.
    a másik guildba való beolvadásról meg annyit: nem azért csináltam meg 5 és fél éve a BB-t, hogy a szr guild rendszer miatt így végezzük.

   • Gandarel
    2013. április 27. - 20:21

    Asdlol sárki egy rövid ideig tag voltam (GW1-ben pár éve)! *-* asszem :D

   • Sárki
    2013. április 27. - 20:40

    Mi volt a neved gw1-ben? :)

   • Gandarel
    2013. április 27. - 21:27

    Jade Ranger Hun talán.

   • Sárki
    2013. április 27. - 21:33

    Nem inkább Jade Assassin? :D Mondjuk ő hosszabb ideig volt tag és a neve se biztos hogy ez volt, de a Jade az biztos xD

   • Gandarel
    2013. április 27. - 21:47

    :D az nem én voltam

   • Sárki
    2013. április 27. - 21:56

    Kopik a memória :P Régen minden tag és volt tag főkariját zsigerből fel tudtam volna sorolni közös élményekkel együtt xD

   • Gandarel
    2013. április 27. - 22:26

    Jaja 1-2 guildnél énis :D Meg én emlékszem mik voltak meg arra hogy kikkel csak a pontos nevük nincs meg :D

 24. megmondo
  2013. április 27. - 20:39

  Elég érdekes, hogy akik most felváltva szidják GW2-t, mondván, hogy magához mérten sehol sincs elődjéhez, pár éve még bőszen szidták az Első részt.

  Ehhez értetek majmok…

  • Sárki
   2013. április 27. - 20:47

   eotn megjelenésével, az ursannal (1 évig tartott a nerf), a perma sf-fel (4 évig tartott a nerf) a 7 heroval tönkretették az egészet. Nem véletlen szídtuk akkor se, és most se. Ugyanazokat az ostoba hibákat követik el ugyanazok az ostoba emberek a gw2-vel, mint anno a gw1-gyel. Emlékszem arra, amikor napokig mindenki rajtuk röhögött, mert a roj monkot úgy próbálták nerfelni, hogy a smiters boon pvp verzióját használhatatlanná tették. Volt ez kb. 3 éve, azóta is megvan még a roj monk…
   Vagy amikor megpróbálták nerfelni a perma sf-et és rá negyed órára már kint virított a wikin az új perma sf build.
   Minden alapunk megvan arra, hogy szidjuk ezeket a pénzéhes idiótákat, mert nem játsszák a játékukat és fogalmuk sincs mit kellene tenniük. Még azt sem látják, hogy a saját játékukat teszik tönkre az érdektelen, haszontalan frissítéseikkel miközben a játékosok egyre csak lelépnek mert elegük van a folyamatos hazudozásokból és a buta koncepciókból.
   Annyival több lehetne gw2-ben és annyival több lehetett volna gw1-ben. Egyik esélyükkel sem tudnak élni pedig az egész mmo kultúrát megreformálhatnák.

  • szajhavész
   2013. április 27. - 21:28

   Sárki
   “2013. április 26. – 19:13 | #45 Idéz
   Seaferer vezetett már hetek óta csak ugye lelépett 8 wvw-s guild tőlünk, így alázva vagyunk. desolation meg lejjebb akar kerülni egy tierrel, ők még csak nem is küzdenek.”

   Igy most a jade Sea második francia szerverként fölkerül a T1 be ott másnak nem sok babér fog teremni.
   Pikenröl is volt nagy kivándorlás a T2 idején, és most az fenyeget hogy nemsokára megint T2 lesz. A bánatnak hiányzik ez, igy is tul nagyok a zergek…

   • Sárki
    2013. április 27. - 21:35

    Seaferer meg ezzel a mostani szinttel utolsó tierbe lesz csak elég. 40-50 player csúcsidőben… reménytelen. Most még csóri deso is ver minket úgy hogy kb. a fehér zászlót is kitűzték már xD

   • Prana
    2013. április 29. - 10:08

    Egyébként akik a seafarer-ről most leképtek, azok a pikenről mentek oda :D (pl RedGuard). Nekünk nem hiányoznak, piken most elég kiegyensúlyozott és remekül elvagyunk t3-ban. mondjuk a t2 tényleg nem hiányzik

   • Punisher
    2013. április 29. - 23:53

    RG, ECL, és BOON a kutyának nem hiányzik, VcY, RiOT és OSC már annál inkább

   • Punisher
    2013. április 30. - 00:05

    Ja, azóta amugy már 9 guild… nemtudok nem nevetni már a dolgon:DDD csak hogy teljes legyen a a lista, NoE, FIRE(ex-WT) és RNV mentek el. De aki itt maradt még boldgan elvagyunk, és a pug tévhittel szemben ahol értjük agyaljuk a vizunaht. Aki esetleg SFR-en van és kétségbeesett a wvw miatt, csak látogassa a szerver közösségi oldalát!

   • Brock Samson
    2013. április 30. - 16:12

    Ezek az allitolagos “pro” wvw guildek a kedvenceim… Egyik szerorol azert mennek el, mert tul hosszu a varakozas, a masikrol meg azert, mert elkenik a szajukat.
    Lenyegeben addig vandorolnak, amig nem talalnak egy szervert, ahol a legkisebb erofesztiessel lehetnek elsok. Ebben en nem sok profizmust latok.

   • Sárki
    2013. április 30. - 16:34

    Van SFR közösségi oldal? :O Hol? :O

 25. Mephike
  2013. április 28. - 00:19

  Gandarel :
  Jah 30 az olyan kevés.. lol.
  Fizessünk részvételi díjat? O_O

  A 30 lehet kevés ha Tier 3 bountyt csinálsz…
  A részvételi díj megegyezés kérdése, én pl személy szerint 50 ezüstöt kérnék, kétlem, hogy földhöz vágna bárkit is ez. De viszont így ahol vendégeskedsz, azok ezt a pénzt is felhasználva hamarabb tudnak kifejleszteni a köv guildes missiont. Így jól jár mindenki. De ez csak tipp több megoldás is van csak szervezés kérdése, de ezt már írtam…

  • Sárki
   2013. április 28. - 09:26

   És mégis hogyan lesz merite a klánomnak abból, ha más klánban játszok? :D Az 50 ezüst meg a reward fele és eleve nincs szükség pénzen influt venni, mert a bounty trainingből 3k jön és azt 5-6 fővel már simán le lehet tolni.

   • Mephike
    2013. április 28. - 16:54

    Ne légy már ennyire egyszerű. Nem mondtam olyat, hogy lesz meritje a klándonak, de legalább tudtok játszani, és gearben egy kicsit erősödni. De tudod mit, teszek a nyomorodra, oldd meg ahogy tudod, Te vagy a klánod vezére…
    De ne a programot hibáztasd azért, mert Te nem tudsz áthidalni egy egyszerű problémát.

 26. ubi
  2013. április 28. - 06:25

  és konkrétan mi értelme van annak, hogy a wvw ranglista alig változik és mondjuk pár hónapig ugyanott, ugyanazok a szerverek ellen kell küzdened…?

  • Sárki
   2013. április 28. - 09:20

   Nem értem a kérdést. Milyen értelmet kellene neki adni?

   • 2013. április 28. - 12:07

    Szerintem is elég unalmas, hogy folyton ugyanazok ellen megy a harc… de valószínűleg máshogy nem lehet megoldani, hogy variálja, de mégis egyenlő erősségű szerverek kerüljenek össze.

   • 2013. április 28. - 12:32

    WWW-PVE C.S.S. gyönyörűen megoldaná ezt is ^^

 27. Samu
  2013. április 28. - 12:19

  Szerintem meg nem kéne sirni a játék miatt,ha nem tetszik ne játszál vele. Másrészt hány olyan játékot tudtok felsorolni,ami 10.000-15.000forintért több mint 100 óra játék idöt biztosit?Szavatosság szempontjából a játék tökéletes. Viszont tény,hogy PVP szempontjából nulla.
  Nekem eddig 326 órám van.

  • 2013. április 28. - 12:33

   Soroljam? :D

  • ubi
   2013. április 28. - 13:01

   nem is játszok már, mert nem tetszik amit csináltak…

 28. Samu
  2013. április 28. - 12:36

  akkor vegyük ugy,hogy ingyen vannak az updatek. Más játékoknál DLC,ami fizetös.

  • Gandarel
   2013. április 28. - 12:40

   65 “F” megnyomásért én se fizetnék :D

  • Sárki
   2013. április 28. - 12:53

   Ingyen van? Nekem nem úgy tűnik. Ócska contenteket kapunk viszont gem storeba millió item megy. Rengetegen nyomnak rengeteg pénzt a black lion chestbe, hogy hónapok óta az első normális fegyver skint megszerezzék. Különben is, gw1 tizedennyi MINŐSÉGI updatetal évekig tudott meglepetéseket okozni mert gw1ben meg kellett dolgozni a sikerért, használni kellett az eszedet. itt az utolsó n00b builddal is lehet legendaryd ha cof p1et eleget tolod.
   Egyébként meg 326 órával a hátad mögött nem sok fogalmad lehet a játék hiányosságairól. jól tippelem hogy a 326 óra min. felét nem lvl 80as karikkal töltöd?

   • Samu
    2013. április 28. - 13:00

    Kevés játékidöm van játékban,mivel fél évet kihagytam. 80-as karakterem van,Csubakka néven egyetlenegy karakterem van. Másrészt ki mondta,hogy vegyél bármi is gemstore üzletben? Hogyhogy nem ingyen vannak az updatek? Living story az nem ingyé vót?

   • Sárki
    2013. április 28. - 13:11

    Nem veszek semmit pont ezért. Értelmetlen vackokat tesznek be. És nem, nem volt ingyen a content. 15k forintot fizettem érte emlékszel? ingyen content, f2p, mikrotranzakciós rendszer. Ezt ígérték, szóval elvárom hogy jól végezzék a dolgukat ezért a pénzért. Ezt vállalták, így jártak. Különben is, mit gondolsz miből van bevételük? a gem storeos szutykokból amik az ingyen contenthez kapcsolódnak. Annyira buta szöveg ez az ingyér volt a kontent szal kussoljá style. GW1-ben eotn előtt mindent beleadtak a patchekbe pedig nem volt még csak rendes gem storeuk se. Kitüzőket, posztereket árultak csak. És mégis jó volt a rendszer, mert a kiegekből sok pénzük lett mi pedig szívesen költöttünk rá mert tudtuk hogy minőséget kapunk érte. de most csak egy haldokló játékot kapnék a pénzemért pocsék patchekkel.
    http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/1d67nf/gw2guru_sotg/

    Itt az áprilisi balance update jó része, nézd meg. Megint csak nerfelnek, a kedvenc kasztomat (engi) lassan játszhatatlanná teszik. Fogalmuk sincsen mi történik csak kihúzzák a cilinderből a skillneveket és keresnek rajta vmi nerfelni valót. Ez ment gw1-ben is, megáldva a pocsék contentekkel. Benyeltük mert jött gw2. Erre gw2-ben is ez megy. Most mire várjunk, miért fogjuk be a pofánkat, mi az a felsőbb jó amiért ezt a játékot is tönkreteszik?

   • Zarache
    2013. április 29. - 02:15

    Sárki ha kicsit tobbet pvpznel es tobb kasztot is jatszanal rajonnel azok a nerfek nem veletlen vannak. Ele X/D es a HGH Engineer amik most kapjak a nerfet foleg ;)

   • Sárki
    2013. április 29. - 07:11

    Incendiary Powder now shares a global internal cool-down with Sharpshooter, Enhance Performance, Cleaning Formula 409, and HGH.
    Nem értem hogy ez miben fogja segíteni az engineereket új buildek kitalálásában.
    Oké, nerfeljék a cuccost, pláne pvpben, az nem érdekel. De ha ezt pveben megvalósítják, akkor engineer totál használhatatlan lesz. Nem lesz supportunk, túlélési képességünk de a turret és gadget vonalunk pocsék marad (azt meg már meg sem említem, hogy 3-ból 2 elite skill nagy jó indulattal is csak balancednek nevezhető). na mind1, kiván csi leszek a valós listára mert itt csak elgondolások és pletykák vannak és kevés a konkrétum.

   • Zarache
    2013. április 29. - 12:16

    Sárki ebben igazad van, de sajnos ok egybol akartak csinalni vele valamit. Ugyan olyan ez mint a turretek 5 perces limitje amit megertek, de Tournementen rohadt idegesito amikor vedek egy pontot es 2 turretem is eltunik ezert vedtelen marad az engineerem. Sajnos eloszor nemobtjak PvE-re es PvP-re. :(

   • Zarache
    2013. április 29. - 12:18

    *nembontjak xD csak meg komas vagyok :DD
    A nyomas miatt joparszor nemgondoljak at redensen, hogy valamit egybol ketfele kene szedni vagy harom fele.

   • Sárki
    2013. április 29. - 15:18

    Az a baj, hogy a turreteket nagyon erőltetni akarják pedig nem az igaziak.
    Nincs jó traitjük az accelerant-on kívül, könnyen halnak, gyengén sebeznek, toolbelt skilljeik borzasztók (kivéve surprise shot) és ugye szeretnek nem létező objektumokat támadni. de ezek még nem is annyira gázok, de a surviabilityt egyáltalán nem segítik. Jó lenne ha pl. flame turret az aoe blind mellé aoe 1 sec protectiont addna pl. vagy ha a toolbelt skillek lennének jók supporta, mit tudom én. Nem az én dolgom kitalálni ezeket, de pveben nagyon ritka az, hogy egy komolyabb csatában bármi hasznuk legyen :(
    Konkrétan a turreteket és a gadgeteket is teljesen át kellene tervezni, ha azt akarják hogy népszerűek legyenek, ez van.

   • Zarache
    2013. április 29. - 21:35

    PvP-ben nagyon jok a turretek az mondjuk igaz, hogy kicsit nembirjak a burstot, de ha jol eldugom komoly CC-t tolki a rocket es a net. Ha csak 1 ember van aki nem mesmer mivel ott mindenre lo csak arra nem amire kene xD de egy emberre 10s+ perma CC-t lehet ranyomni.

   • Gandarel
    2013. április 29. - 21:39

    Kb death shroud 4-es skillel leszedem a turret hp 80%-át. És az összesnek ami a közelemben van, a többit meg elintézi valaki más :P

 29. Samu
  2013. április 28. - 12:39

  ráadásul van itt némi szociális élet:D (guild)

  • Sárki
   2013. április 28. - 12:57

   Persze. Szociális élet. Amikor csak sorkatona vagy a guildedben és fele emberről azt se tudod ki, az aztán fasza. programot nem lehet szervezni, mert 5 kibszott fő kell mindenhova, open worldbe meg hova? world boss diavetítés nem fun. Nincs olyan, hogy lamewayjel órákig szenvedünk egy dungeonban, vért izzadunk és vigyorgunk amikor végre legyakjuk azt a tetves bosst :D Itt csak fogjuk magunkat, lemegyünk vhova, álmosokat pislogunk és 10 perc múlva már vége is.
   Egy mmo meg nem 100 órára kell hogy lekössön, hanem évekig. láne ha egy guild wars nevű játékról beszélünk… Ez a mostani gw2 senkit nem fog lekötni évekig.

  • Samu
   2013. április 28. - 13:24

   Volt olyan concent,ahova nem mehettél be,mert kellett kulcs,ami kizárólag gemstore üzletben vásárolható? (ha volt ,akkor elnézést,viszont ha nem akkor kimondhatjuk,hogy ingyen van concent) Az más tészta,hogy egyes concent-hez kapcsolodó itemet raknak be gemstorebe, az csak extra löket,annak akinek van pénze,de viszont nem gátol abban,hogy te ne élvezd az adott concent elönyét. Az hogy nem tökéletes játék minden téren az igaz,de attól még szavatossági szempontból tökéletes,továbbra is ingyenes. De egy magyar mentalitás mindig az irigységröl szól,igy mindenkinek kell minden szar gemstoreos cuccokból… Nem feltétlen kell.

   • Sárki
    2013. április 28. - 14:15

    Mondom: f2p rendszerben ahol a mikrotranzakciók jelentik a bevételt, nincs olyan hogy ingyen content. Nézzünk meg egy televíziós csatornát: a műsorok tartják fenn az érdeklődést a csatorna iránt, de a bevételeik nem a műsorokból vannak, hanem abból, hogy megnézzük a reklámokat. A műsorokért (contentekért) ők fizetnek (mmo-ban munkaórával) jogdíjat, a reklámok sugárzásáért viszont ők kérnek el pénzt. GW2 esetében is ez a helyzet. A contentekért ugyan közvetlenül nem fizetünk, de a contentek tartják fenn az érdeklődést, a játékoskeretet. Senki sem fog leülni a tv elé reklámokat nézni, ahogy senki sem fog gem storeba több ezer forintot ö9lni, ha egyszer nincs fenntartva az érdeklődésünk. Minél jobban csinálnak meg egy ciontentet, annál több érdeklődő lesz, annál többen támogatják a fejlesztőket és persze ez fordítva is igaz. Ezt max. annyival tudnák áthídalni a fejlesztők, ha nem csak cosmetic skineket tennének be a gem storeba, de akkor meg is lincselnék őket mert nem ezt ígérték. Szóval igenis csapdában vannak, mert ha tartósan olyan rossz és haszontalan contenteket csinálnak, melyeket eddig idén láttunk, akkor az érdeklődés lelankad, a vásárlóerő eltűnik. Eddig ettől nem kellett félniük, mivel eddig nem volt komoly riválisuk, de hamarosan jönnek ki komolyabb mmo-k, melyek miatt eleve játékosveszteséggel kell számolniuk. A kérdés az, hogy mennyivel.
    Meggyőződésem, hogy ilyen gyér munkával nem lesznek hosszútávon versenyképesek, holott ez a játék a tartós piacvezetésre született, de minimum a gw1 pályáját illene befutnia. A gw1 5-6 évre elegendő szórakozást nyújtott, erre a gw2 is simán jó lenne. De mivel nincs kieg, mellyel az end gamet behozhatnák, így contentekben kell ezt megtenniük, ám a contentek nem hozzák a várt színvonalat. Márpedig ha nincs end game hosszútávú célokkal, változatos, kihívásokkal teli játékélménnyel, akkor ez a játék hót ziher, hogy nem hogy 8, de 5 évig sem fog népszerű lenni.
    Itt a lehetőségük hogy tartósan milliókat szórakoztassanak. Náluk a lépéselőny, mert a gw2-t már megvették a playerek és ha jó a cucc, miért mennének máshova. de a lépéselőnyt meg se próbálják kihasználni :(

 30. sothor
  2013. április 28. - 16:09

  Ne játssz ha nem tetszik, És mielőtt sírnál hogy “de játszok bunkó, mert reménykedek hogy lesz ez jó még”, ne reménykedj. Ez a játék ilyen, ha szar akkor szar, ha nem akkor nem. Ha nem tetszik amit látsz, dobd ki a kukába a picsába és menj le focizni. Páratoknak kifejezetten jót tenne ha felállna néha a monitor elől.

  • sothor
   2013. április 28. - 16:12

   Kifizettem én is a 15k- t érte, na és? Jobb volt, mintha két hétvége alatt elittam volna ugyanezt az összeget. Megérte? Meg, egy ideig nem untam. Most meg unom, nem játszok vele, ennyi. A kommentelők többsége meg úgy viselkedik, veri a nyálát mint egy pisis óvodás. Anyukátok nem lenne büszke rátok.

   • Sárki
    2013. április 28. - 19:56

    Jó hogy ez a két opció létezik: eliszod vagy elköltöd játékra a 15k-d :D Ilyen ember inkább ne adjon tanácsot :P

   • sothor
    2013. április 29. - 11:15

    Miért adnék én neked tanácsot? Felőlem azt csinálsz magaddal amihez csak kedved van.

   • sothor
    2013. április 29. - 11:22

    Egyébként Sárki (Istenem, pedofilnak érzem magam ha csak leírom ezt a nevet, cseréld le vmi férfiasabbra), hidd el, néha tényleg ki kéne mozdulnod otthonról. Már ha leengednek a játszótérnél messzebbre.

   • szajhavész
    2013. április 29. - 14:58

    És ha sárki nem férfi hanem nő akkor mivan? :)
    Olyan nevet választ amilyet akar, ha rózsaszin pónitt, akkor azt.

   • Sárki
    2013. április 29. - 15:12

    Férfi vagyok, a nevet nem én találtam ki :D GW1-ben az első karim hihetetlenül fantáziadús neve Sarkanyvadasz Hun volt (gw2-ben is kb. ez a szint csak Hun nélkül xD), ebből vhogy az akkori klántársak ezt a becenevet találták ki és ez meg is maradt így.

   • Punisher
    2013. április 30. - 00:13

    Én sem Puni vagyok a blogon… xDDDDD

 31. CoreT
  2013. április 28. - 20:28

  Ejj, Sárki, mondhattad volna ,hogy a népesség azon szebbik felébe tartozol, akik nem hallgatnak az észérvekre :P Ha tudtuk volna szerintem nem járatjuk ennyien feleslegesen a szánkat ,helyette csak bólogattunk volna minden szavadra ,hogy aham… hát persze…. igazad van :)

  • Sárki
   2013. április 28. - 20:47

   észérv? én itt csak azt látom hogy lámák akarnak meggyőzni arról, hogy ha nem tetszik, el lehet menni. Ti vagytok gyurcsány? :D

   • CoreT
    2013. április 28. - 21:00

    Egyetértek, igazad van :)

   • 2013. április 28. - 23:44

    Boldogítsd már a szerveredet a map chaten vagy tudom is én :D

   • 3D
    2013. április 29. - 09:33

    Nem meggyőzni, megkérni szeretnénk, hogy hagyd itt ezt a témát és fórumot.

    Semmi másra nem vagy jó itt, mint hogy rombold az emberek hangulatát a játék iránt. Nem veszed észre, de nem érdekel minket, hogy szerinted mennyire rossz a játék. Ennyi hozzászólásban már nem.

    Kérünk (mi, lásd fentebb a neked válaszolókat), hogy menj el. Vagy válts stílust.

    Köszönjük.

   • Kretusz
    2013. április 29. - 12:58

    ezt kár volt kérned. csinál 3 másik accountot és onnan fog sirni. utána meg ‘Sárki’ néven beir, hogy ugye, hogy nincs is egyedül a véleményével.

   • Sárki
    2013. április 29. - 15:08

    Dehogy csinálok 3 accot, miért apróznám el? :D
    Amúgy az a gond, hogy ellenérvek nem nagyon csattannak el, leginkább a húzzelinnen-takarodj-jóajáték triumvirátus szokott visszaköszönni.
    A játék jó, én ezt már számtalanszor leírtam. Csak éppen vannak hiányosságai, hibái, melyeket ha nem javítanak ki, akkor idejekorán meglesz a szerverzárás.

   • Sárki
    2013. április 29. - 15:19

    Najó, picit talán túlzásba vittem a raget :P

   • Gandarel
    2013. április 29. - 15:46

    Amúgy mi van ha már vannak másik accountjaim csak nem tudsz róluk?

   • Sárki
    2013. április 29. - 15:51

    Rám kéne szólnom hogy ne trollkodjak.

  • 2013. április 28. - 23:43

   +1

 32. bemó
  2013. április 29. - 02:59

  160+comment tuti nem olvasom végig mert szerintem semmi hasznos info nem lesz benne , olyan jó lenne ha lenne moderálva és törölve ami nem ide tartozik

  • Sárki
   2013. április 29. - 06:53
   • 3D
    2013. április 29. - 09:30

    „Hi, newbie here. I’ve typed what I think should be most of the stuff down, but do note there might be errors on my end.”

    Azt mondod, hogy ez hivatalos forrásból jön?

   • Gandarel
    2013. április 29. - 14:55

    Ez egy összegzése egy havonta esedékes élő adásnak ahol pár top player tehet föl kérdést Arenanetnek a PvP-ről.

    Én pl örülök hogy Sárki linkelte, volt benne pár konkrétabb infó mint más fórumokon.

    Vagy meghallgatod a másfél órás adást? Arra is van link.

   • Sárki
    2013. április 29. - 15:05

    Magam se tudom, hogy ezt a havi beszélgetést hova soroljam, nem olvastam utána hogy kik ezek az arcok. Viszont ezeket az összegzéseket nézem egy ideje és általában jó forrás. mondjuk nincs olyan sok konkrétum benne, mármint a pontos módosítások nincsenek leírva. szvsz fejlesztő-közeli forrásként lehet rájuk tekinteni.

   • Shantey
    2013. április 29. - 16:33

    Most a legutóbbi beszélgetésnél megint Jonathan Sharp és Karl McLain volt jelen az Arena Net részéről, meg pár pvp arc az ismertebbekből. Előbbiek miatt tényként kezelhető az infó, DE van ami csak terv, van ami ténylegesen holnaptól élesbe kerül és vannak az apró bugfixek, amik még csak említve sem voltak.

   • Sárki
    2013. április 29. - 16:47

    Én csak annyit remélek, hogy az ehavi engi buff nem csak nerfekből fog állni, jó lenne ha hatékony gadgetek és jó turretek is színesítenék a kínálatot. egyébként több helyen olvastam, hogy a gadgeteket esetleg áttervezik signetekké. Érdekes gondolat és tetszene is, de nem engis. Maradjanak csak gadgetek :p

   • 3D
    2013. április 29. - 19:50

    Aham, köszi a tájékoztatást.

    Amúgy ugyanez, csak Rangerre. Ahogy nézem, a GW2 Ranger fórumon nagyon-nagyon nyomatékosan kérik a fejlesztőket, hogy valamit alkossanak a karakterrel, mert bár elképesztő flexibilis és mindenre jó, de (valószínű pont ezért) WvW-ben elég gyenge. Viszont PvE-ben és PvP-ben meg jó. Kíváncsi leszek, hogy fogják ezt áthidalni.

 33. Shantey
  2013. április 29. - 19:59

  Sárki, a gadgetek mind újra lesznek dolgozva, ez említve is volt, meg nagyjából az összes kaszt összes signet skillje meg a hasonló kevésbé használt “szemetek” is. Engi mindig is hülyére lesz nerfelve, mert túl univerzális, de érdekes módon az ele esetén ez őket nem nagyon zavarja. Szerencse, hogy most kicsit annak is a körmére néznek. :)

  3D: többen kérték, hogy a petek irányíthatóbbak legyenek (ne csak F2 skill hanem minden, esetleg valami dodge mechanika nekik is) és a spiritek is újra lesznek gyurmázva, mert kissé rommá lettek azok is nerfelve az elmúlt hónapokban.

  Igazából ha az a pár OP buildet rendbeszedik és a kedvenc kis necrom egy jobb szintre kerül, a lelkem már boldog marad. :D Addig marad a Fractal farm guardiannal. :/

  • 2013. április 29. - 20:09

   Valami általános pet-okosításról is szó volt a SotG-ben, csak nem tudom felidézni, hogy volt-e konkrét infó erre, vagy csak azt mondták, hogy javítanak rajta és majd meglátjuk. Mintha a pet aggrót emlegették volna… Nem nézem meg újra a videót, inkább kipróbálom élőben, ha holnap ezt is belerakják. ;)

   • Shantey
    2013. április 29. - 20:24

    Elvileg most az is bekerül, hogy a pet (nem tudom hogy csak ranger vagy mindenkié) addig nem agrózik rá semmire, míg te nem kezdeményezel. Szóval hiába szaladsz át Orr szigetén elkerülve minden ütést, a pet nem ugrik semmi torkának, hanem követ serényen. Vagy valami ilyesmi.

   • 2013. április 29. - 20:35

    Na, akkor jól emlékeztem. Valami ilyesmi rémlik nekem is, de külön mondták, hogy minden petre vonatkozik, nem csak a rangerre.

   • Sárki
    2013. április 29. - 21:01

    Nem mondod komolyan hogy a pet eddig magától agrozott xDxd

  • Sárki
   2013. április 29. - 21:03

   Legyen már kint az a patch :D Érdekel milyen lesz az új meta, mert egyértelmű hogy új meta lesz.

   • Shantey
    2013. április 29. - 21:20

    Ne is mond, a necro új kondija miatt be vagyok sózva mint állat. Remélem most bekerül már és valami értelmeset sikerült kitalálni. Holnap este majd kiderül. :)

   • 2013. április 29. - 21:33

    Sárki :
    Nem mondod komolyan hogy a pet eddig magától agrozott xDxd

    Sárki, te már megint okosabb vagy mint a tévé.

    Azért azt megnézem, hogy a fent említett aggro tweak után a Mesmer clone mit fog csinálni, ha stealthben otthagyom koncnak. Külön kiemelték, hogy az is petnek számít, de akár a Thieves Guild addok is. Szóval azok csak támadjanak, ha én nem támadok, különben semmi értelme nem lesz stealth előtt elnyomni őket. Rangerrel nem játszom, az nem az én világom. Sose szerettem az állandó pettel rendelkező classokat. Necro még belefér…

   • Sárki
    2013. április 29. - 21:36

    Hát, szerintem nem csak a necro kapja meg azt az új condit :P egyébként úgy tudom hasonló lesz az agonyhoz. Meglátjuk :)

  • Gandarel
   2013. április 29. - 21:42

   Kedvencem amikor Khylo mapon tournizunk, van 3 klónom, 2 az épületet lövi 1 meg a dobozokat.

   Van ott IQ.

   • Shantey
    2013. április 29. - 23:18

    Sárki :
    Hát, szerintem nem csak a necro kapja meg azt az új condit :P egyébként úgy tudom hasonló lesz az agonyhoz. Meglátjuk :)

    Csak a necro kapja és semmit nem tudni, hogy miféle lesz. :)

 34. Sárki
  2013. április 29. - 21:35

  Rertez :

  Sárki :
  Nem mondod komolyan hogy a pet eddig magától agrozott xDxd

  Sárki, te már megint okosabb vagy mint a tévé.
  Azért azt megnézem, hogy a fent említett aggro tweak után a Mesmer clone mit fog csinálni, ha stealthben otthagyom koncnak. Külön kiemelték, hogy az is petnek számít, de akár a Thieves Guild addok is. Szóval azok csak támadjanak, ha én nem támadok, különben semmi értelme nem lesz stealth előtt elnyomni őket. Rangerrel nem játszom, az nem az én világom. Sose szerettem az állandó pettel rendelkező classokat. Necro még belefér…

  Mindent én sem tudhatok :) pl. hogy a clone petnek számít. Mondjuk logikus.

 35. Lilyke
  2013. április 30. - 00:35

  Hello. csak szólni szeretnék,hogy május végéig június elejéig nem fogok tudni játszani. Kérlek ne rúgjatok ki. Lily Vys néven ismerhettek páran tsröl. puszi és millio bocsi

 36. Stan
  2013. április 30. - 05:57

  Shantey :
  Ne is mond, a necro új kondija miatt be vagyok sózva mint állat. Remélem most bekerül már és valami értelmeset sikerült kitalálni. Holnap este majd kiderül. :)

  javítsatok ki ha tévedek de holnap még nem lesz új skillje a necronak, akarnak neki valamit és gondolkodnak de még igazából csak elgondolás van, ezért is kérték a játékosokat, hogy a forumon osszák meg velük mit is szeretnének. (ez van a SOTG ban legalábbis)

  • 2013. április 30. - 10:07

   Én úgy értettem, hogy berakják, és kérik, figyelik a visszajelzéseket vele kapcsolatban. Először csak egy próbálkozásként indul, ami idővel nagyon megváltozhat. Nem tudom, hogy mondtak-e időpontot erre.

   • Shantey
    2013. április 30. - 11:59

    Bocs, én is így értettem, ahogy Rertez és kicsit jobban utána olvasva úgy tűnik nem lesz necro exkluzív a dolog a későbbiekben. Sorry, sorry, sorry. De értelmét se látom miért adnák másnak.

    Warrior: semmi köze a dotokhoz, se témában se semmiben.
    Guardian: legkorrektebb kaszt a játékban, meg ott van neki az aegis.
    Ranger: akár törölhetnék is, van nagyobb baja is minthogy egy új skillt kapjon.
    Engi: Minden létező condit képes brutál sebzés mellett kiosztani haggyá’ má’ …
    Thief: Témában egyedül hozzá illene, de mivel ő a játék mozgékony hülye kis görénye így pusztán sóherségből nem nyúlnék hozzá
    Ele: Nerfet érdemel. Pont.
    Mesmer: Condi tekintetben rájuk férne valami konkrétabb a sok random dolog mellett vagy csak szimplán rendbe is hozhatnák a confussiont, hogy ne legyen egy haszontalan vacak PvE-ben. PvP-ben egész használhatónak tűnik.

    Nemesis csinált is egy eszmefuttatást az új skillről, hogy mi lehetne és az ötlete megvett kilóra. Érdeklődőknek itt a link:

   • 2013. április 30. - 12:28

    Shantey :
    Thief: Témában egyedül hozzá illene, de mivel ő a játék mozgékony hülye kis görénye így pusztán sóherségből nem nyúlnék hozzá

    Ez tetszett. :) Az elhangzott tervek szerint a Thief pl. boon-okat is fog lopkodni (elvenni) és akár a csapattársainak át is tudja majd adni azokat. A mobilitásán is sokat akarnak variálni, pl. hogy ne kelljen mindenképp shortbow a görénykedéseinkhez.

    Azért zavart össze a necro DS 5-ös skillel kapcsolatban az infó, mert erről beszéltek, de a hónapok óta custom arena keretein belül alfa- és bétatesztelt új játékmódokról nem. Utóbbiról már márciusban is beszéltek, hogy pl. a TDM móddal valamit csinálniuk kell, mert túl gyorsan lemegy egy összecsapás és az nem tesz jót a játékmódnak. Mindenképp új meta lesz a jelek szerint szóval talán az új játékmódokat is berakják, ha lement az éles szervereken is a custom arena bétateszt. Ma este úgyis kiderül, hogy most mit vállalnak be a hónapok óta kész CA opciókból.

    Remélem, nem lesz pofátlanul drága, és egy kisebb guilddel is könnyen meg lehet oldani a saját szervert. Mondjuk a guild mission fejlesztésekbe már belenyomtuk szűk körben csilliárd goldot, szóval nem hiszem, hogy belerokkanunk ha pár haverral saját szervert szeretnénk majd használni. “Én má’ mindegy…” Másra úgysem kell gold nekem, csak guild influence-re, meg CA bérlésre.

   • Shantey
    2013. április 30. - 13:29

    Anno mikor kiszivárogtak az arénás gem shop tárgyak, akkor a 200-200 gem volt a létrehozó jegy is és az idejét meghosszabbító is, amire Colin úgy válaszolt, hogy előbbi jóóóóval drágább lesz előreláthatólag, míg utóbbi olcsóbb. Ráadásul lehetséges, hogy játékon belül is megszerezhetőek lesznek PvP által.

    https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/news/Custom-Arena-Starter-Kits-Time-Tokens

   • 2013. április 30. - 13:39

    Akkor az jól járt, aki akkor vett starter tokent, amikor véletlenül lehetett. ;) Fel fog megint menni a gem ára. Szerintem azért kb. öt ember max. két óra alatt összedobja rá a pénzt PvE-vel. Remélem…

 37. 2013. április 30. - 07:38

  3D :
  Aham, köszi a tájékoztatást.
  Amúgy ugyanez, csak Rangerre. Ahogy nézem, a GW2 Ranger fórumon nagyon-nagyon nyomatékosan kérik a fejlesztőket, hogy valamit alkossanak a karakterrel, mert bár elképesztő flexibilis és mindenre jó, de (valószínű pont ezért) WvW-ben elég gyenge. Viszont PvE-ben és PvP-ben meg jó. Kíváncsi leszek, hogy fogják ezt áthidalni.

  Ki lehetne használni a petek adta lehetőséget, de valamiért nem teszik, pedig adja magát. Az F2 skilleket át kéne gondolni, de igazából kéne még mellé egy nagyobb CD-s AOE skill is. Mittomén, mondjuk a medve dob egy seggest a betonra, oszt területre sebez, vagy a pók odahányik egy adag hálót ami ragad, vagy a macskával hirtelen helyet lehetne cserélni. Szerintem meg lehetne oldani úgy, hogy ne legyen ópé és érdekesebbé is válhat a petek használata.

 38. 2013. április 30. - 13:39

  Nem tom, van-e olyan elvetemült vki, hogy minden hsz-t elolvas…de CoreT: csak így tovább, örülök, hogy valaki rászánja az időt, hogy a cry haddal szembeforduljon…szélmalomharc. Sárki meg a classic sh1t másik oldal, akinek igaza van egyes témákban…és az igazat megvallva csak úgy bika egy fórum ha ütköznek a vélemények. Én úgy látom, hogy alapvetően a gond az, hogy egyesek gw1-et akarnak ebből csinálni (mellesleg #1 gw1 fan vagyok), csak azt nem értem, miért? Sokak számára -akik a kezdésnél ott voltak- világos, hogy a Gw1 még 1 évvel a megjelenése után is több sebből vérzett, ám legtöbb embernek az idő megszépítette az emlékeket. Csatt! Itt már a kezdeteknél tartalmasabb gamet kaptunk, ami egy csodás világra van felépítve és csak nyomokban tartalmaz gw1-et. El kell fogadni. Ez más story, nincs Shiro, se Lich, na bumm, van helyette pár sárkány. Azokat is a farmereket leszámítva, senki sem ölte, csak a történet miatt egyszer. Sírnak az emberek a PvP meg a WvWvW meg PvE meg Dungik miatt, miért nem? :D Mindenki amiatt, amivel a legtöbbet foglalkozik. Alapvető különbség az akkor és a most között, hogy a gw1 idején SOKKAL kisebb volt a választék és más volt az igény. Most teljesen más feltételeknek kell megfelelnie egy game-nek, kérlek lépjetek már túl a merengéseken, meg az aranykor szövegeken. Pfffff.
  Komolyan olvasgatom, hogy HA meg GvG, meg RA, stb…most komolyan befejezed a sírást, ha berakják a GvG-t? Ami mellesleg teljesen felesleges lenne itt. Komolyan jobb lenne egy deathmatch? Hol élsz? Így is meghal a diverzitás, akkor meg pláne, mivel mindenki gc builddel menne, minden stratégiát mellőzve legyakna mindenkit és csoki. Jah, hogy e-pénisz? Aha. Vágom. Menjél aludni, jó? Megy a cry, mert nem mindent tud leverni a kedvenc kasztod? Űha. Komoly vagy. Arra nem gondolsz, hogy ez ösztönöz arra, hogy egyre jobb és jobb dolgokat hozz ki magadból? Mellesleg ha lenne egy OP, mindenki azt csinálná…értelmetlen. Örülj neki, hogy a felét levered a fele ellen meg ott a csapatod, a taktika és a tapasztalat és mellesleg mennyire király már az aktív harcrendszer…van, hogy 1-1 doge életet ment.
  PvE: igen, valóban lassan haldanak egyes contentek, valóban néha sablonos, vagy épp gyenge, de vannak, akik felfogják ez egy F2P game. Menj WoWozni cimbi, ha nem érted miről beszélek. Igen, kivesznek/betesznek contenteket, mert így megy a fejlesztés, de neked ez most komolyan fáj? A gemstore nem kötelező és nem is ránk van árazva, de ezek is emberek és FIZETÉS kell nekik. Ha csak kicsit ki tudnátok húzni a fejetek a nemesebbik feletekből, láthatnátok, hogy van itt content, csak mivel az pont nem érdekel téged, ezért az egész el van cseszve. Természetesen, mert te jobbat tudnál csinálni. Valóban a daily routine az h CoF, FoTM, sárkányok, adott napi achik. Na erre van a guild!!! Találjatok ki progit…van elég. A guild mission+kis guild probléma kérdése érdekes…mi is összevontunk több guildet emiatt, nem haltunk bele. Jegyezzétek meg: a guildet nem a neve, a köpenye, vagy az teszi, hogy hány éves, hanem a közösség. Nem leszel xxxxxxxx01xxx sorkatona egy 30 fős guildben, de azzal már mindent meg tudsz tenni. Ha nem tudod megérteni, hogy rajtad múlik milyen kihívásokat találsz a gameben, akkor feleslegesen magyarázunk világba.
  A WvWvW persze unalmas -mondják- és, h sokan vannak a békazabálók, meg ilyenek…de ebben is lehet kihívást találni, vagy ha ebben nem, keress más contentet, vagy indíts más karit, told a pvp-t.
  Anet nem szent, egyrészről, mint minden vállalat, pont lesz**ja a fogyasztókat, bika a marketing, dől a pénz. Másrészről: nincs fee, toltak alánk egy jó koncepcióval rendelkező gamet, kiscsapattal is nagydolgokat értek el, elég sok frissítést toltak be, reagálnak valamennyire a véleményekre…van benne potenciál…az h hullámzó, megesik. Mindenki kifizette a 15k-t, de vannak értelmesek, akik tudják nem jön miden azonnal, csak azért, mert ő ráér fikázni minden lépten-nyomon. Ha egy patch miatt a kedvenc karid kedvenc buildje meghalt, arra nem gondolsz, hogy más -ugyanúgy szeretett- karija erősödött ez által és ez téged végső soron arra ösztönöz, hogy még jobb légy, hogy még inkább mélyebbre áss, mit lehet kihozni így is? Ne legyen soha egyetlen kaszt sem, amivel mindent le tudsz verni, ne legyen egy build sem, ami OP. A patch tőled elvesz, másnak ad, felesleges a cry. Én hiszem, hogy az mmo 2.0 a GW2 és ami mögötte van. Ha vártok kicsit, lehet ti is meglátjátok, hogy maradandó lesz évek múltán is, ahogy a GW1 is volt.
  Ui: sry a walltextért, szigorúan csak kontextusban értelmezendő amiket írtam, ne ragadj ki, ne idézgess. Köszönöm.

  • Gandarel
   2013. április 30. - 15:12

   Nem fogok kiragadni, csak hozzászólni egyes részekhez.

   PvE-ben már van guild program, a missionok. Ezután ha azt mondod, hogy GvG ugyanaz mint a guildes tournament, akkor egy guild bounty ugyanaz mint egy CoF p1.

   Nem lenne jobb egy deathmatch conquest helyére, de mellé igen. Megöli a változatosságot? Szerintem ha olyan buildeket is alkothatnánk ahol nem csak az a lényeg hogy a ponton tudj harcolni, eddig nem látott buildek születnének sose használt skillekből.
   Deathmatchben változhat a meta is hétről hétre. Most meg van adva hogy kell minimum 1 point holder, roamerek, portal mesmer vagy még 1 bunker. És minden kaszt minden buildje ehhez igazodik, és minden mapon szinte ugyanazok a kasztok ugyanazokkal a buildekkel tolják.

   Deathmatchben ha elterjed pl egy 3v3-ban a 3 buker ele, egyre több boonszedést fognak hozni, főleg necrokat. Ha elterjednek a necrók arra is reagál majd. Stb stb. És sose tudod mi az ellenfeled, míg itt vagy tudod mivel jönnek vagy ha mással máris nyertetek.

   A kedvenc kasztommal mindenkit meg kéne tudni vernem, és nem azért mert OP a kasztom, hanem azért mert egyenlő a többivel és ha jobban tolom nyerek. Nem kéne azért kasztot váltani hogy beverjek egy engit.

   • legendavagyok
    2013. április 30. - 15:36

    Egyéb guild programokra gondoltam, pl: jp-k, keg harc, mission, miegymás. A GvG sztem veszett fejsze nyele.
    A deathmatch csak glassoknak lenne, úgy is a legtöbb skalp a cél. Úgy gondolom, hogy jobb ez ami most van, csak több pálya kellene. Jelenleg 3-4 féle build típust kell szinkronban koordinálni, hogy a csapat nyerjen. Ott csak az értelmetlen gyilkolás lenne és séma buildek.
    Bárkivel meg lehet verni bárkit, de nem kell mindig törvényszerű legyen -így értettem-. Balance nem lesz és ha lenne, azt sem lehet fenntartani. Láttam olyanokat, hogy a legelképesztőbb buildekkel vertek le nagyon erőseket, mert tudott gamelni, gyakorolt. Amit mondani akartam, hogy ne legyen krájaldötájm egy-egy patch miatt.

   • Gandarel
    2013. április 30. - 16:14

    Hidd el, örülnék ha nem lenne miért cryolni :P Amúgy ez csak itt csattan le így, van amikor in-game meg védem a fejlesztőket, mert pár player eltúlozza, de az tény hogy a PvP eléggé béta verziós.

    Amúgy osztottam azt a véleményt, hogy 2v2 3v3 és hasonló deathmatchekhez go wowozni, ez nem az a játék. De jobban belegondolva, van amikor conquestben középen, midpointon kialakul egy 1-2 perces harc, pedig healer sincs, röpködnek az elite skillek, televan minden aoe-vel, azis deathmatch. Utána Rerrol rendezett egy fan-made 2v2 deathmatchet, amire énis elmentem, és epic fun volt. Azóta is minimum napi fél órát duelezek vagy 2v2-zök ilyen módon.

    Az az Arenanetes kifogás, hogy próbáltak deathmatchet, csak nem volt ami miatt egymásnak ugorjon a 2 csapat és mindenki csak elején eltolta az elitjét, ezután nagyon gyengének tűnik.. egyszerűen törődtek vele fél percet és kihagyták.. nem lenne nehéz kitalálni valami célt amiért elkezdődik a fight, csak akarni kéne és rászánni 1 órát…

    Deathmatch működne ha 2v2 és 3v3 lenne, max 4v4. Afölött tényleg sok.

   • Sárki
    2013. április 30. - 16:32

    CTF, free for all. Ezek simán beférnének szerintem.

   • Gandarel
    2013. április 30. - 18:57

    Mondjuk Free For All-t biztos thief nyerné :D stealthben kivárja amíg leölitek egymást.

    Ctf is necces, mert a flag vivőt nagyon könnyű elkapni ha lelassítják és át kell menni egy hosszú távon, meg mindenki ugyanúgy 1 helyen tolná.

    Relic run kéne meg king of the hill.

   • Sárki
    2013. április 30. - 19:06

    A flag addna -50% condi durationt és perma protectiont. Ennyi :P

 39. 2013. május 1. - 02:11

  Sárki :
  Van SFR közösségi oldal? :O Hol? :O

  pevepe.net

 40. Valaar
  2013. május 22. - 18:49

  A játékban van lehetőség arénázásra ? Olyasmire gondolok, mint amilyen a WoW-ban is van.

  • Gandarel
   2013. május 22. - 19:45

   5v5 pontfoglalás van.

  • 2013. május 22. - 21:41

   Van itt egy ötórás, élő adásból felvett videó a vasárnapi EU bajnokságról. Ebből elég jó képet kaphatsz, hogy milyen a PvP.
   http://hu.twitch.tv/guildwars2guru/b/405631430

   Nincs olyan, mint a WoW-ban az arena. A hozzá leginkább hasonló TDM módot még mindig tesztelik, ami nem hiszem hogy a versenyszerű pvp része lehet valaha is, ha kijön, mert a balance a conquest mode-ra, azaz a pontgyűjtésre épül. Pontot ellenfél megöléséért, bázis semlegesítéséért, elfoglalásáért és az orb bázisra viteléért kap a csapat. Aki előbb összegyűjt 500 pontot, az nyer. A két mód között az az alapvető különbség, hogy míg az egyikben pontokért játszanak, a másikban (TDM) az ellenfél csapatának felszámolása a cél. Conquest módban az ellenfél kiiktatása csak egy a taktikai lehetőségek közül, de nem mindig lehet megoldani, vagy nem éri meg leverni az ellenfelet, ha olyan helyzetben van a csapatod. Mivel mindenkinek van “combat resurrection” képessége, bizonyos buildekkel meg lehetne oldani, hogy mindig életben tartsanak csapattagokat, mivel egy játékos csak akkor hal meg, ha sikeresen kivégzik (F gomb), vagy szétütik a földön, amíg ő downed state-ben kínlódik hogy újra talpra állhasson. Ha nem csinál semmit a földön fekvő játékos, akkor is meghal, ami helyzettől függően ki lehet használni, azaz néha jó ha minél gyorsabban meghalsz, ha már fekszel, hogy időben spawnolj és elfoglalhasd a helyed a harcban.

   Szerintem az arena ezek miatt a mechanizmusok miatt nem is működne, kivéve ha arra balance-olnák a pvp-t. Elég sok dolog befolyásolja még, a fenti csak egy példa volt. Lehet pl. áthatolhatatlan falat vagy olyan fieldet tenni a földre, ami pár másodpercig kilöki vagy nem engedi át az ellenséges játékosokat. A harcrendszer egyébként teljesen más mint a wow-ban. Első ránézésre tab-targetelős játéknak tűnhet, ami csak részben igaz. A target pl. csak a támadás irányát befolyásolja, de ha valaki közétek áll, azt fogod sebezni a célpont helyett.

 1. 2013. december 31. - 20:01

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: