Reklámok
Kezdőlap > Külvilág > A Blog

A Blog

2013. április 11.

castle-header

Ez az oldal már évek óta ontja magából a Guild Wars 2-vel kapcsolatos információkat, s mára már egy népszerű oldallá nőtte ki magát. Azonban a “blogok” nem voltak mindig ilyen keresett oldalak.

Ez a bejegyzés egy kis történelemmel foglalkozik, szóval akit nem érdekel, az nyugodtan kihagyhatja.

Először is, tisztázzuk a blog fogalmát:

“A blog, vagy webnapló egy olyan interaktív honlap, amely többé-kevésbé napi rendszerességgel frissül, létrehozója pedig egy személy, vagy egy közösség.”

Az első ismert blogot Tim Berners-Lee írta, aki 1992-ben a CERN kutatóintézetben dolgozott és azért hozta létre, mert szeretett volna egy megoldást arra, hogy gyorsan és egyszerűen megoszthassa kollégáival azokat a weboldalakat és híreket, melyeket az interneten talált. Így született meg, a What’s new in ‘92, mely „weblog” néven terjedt el.

Az egyszerű „blog” szócska csak sokkal később került be a köztudatba, amikor 1997-ben John Barger a „weblog” helyett a „we blog” kifejezést biggyesztette az oldalára.

1999-re már annyi blog létezett, hogy valamilyen rendszert ki kellett találni annak érdekében, hogy a felhasználók ne tévedjenek el a virtuális térben. A segítő kezet az Eatonweb nyújtotta, mely olyan szolgáltatásokat indított, amivel név, ország, kategória, de akár felhasználók alapján is lehetett blogokat keresni.

Napjainkra már hétköznapivá vált a blogolás jelensége, mely olyannyira népszerű lett, hogy a 2011 februárjában végzett internetes felmérések szerint 156 milló blog létezett akkor az interneten.

Ez azért nem semmi!

Forrás: http://hvg.hu/goldenblog/20050518blog

Reklámok
Kategóriák:Külvilág Címke: