Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, PvP, WvW > Megérkeztek a Leaderboard-ok!

Megérkeztek a Leaderboard-ok!

leaderboard_header

Tegnap késő este elrajtoltak a március végén beígért Leaderboard-ok, amelyeket a következő linken érhettek el: http://leaderboards.guildwars2.com. Jelenleg három táblázatot tekinthetünk meg, achievement pontokat, PvP ranglistát és a szerverek WvW-s helyezéseit.

PvP-ben és achievement-ekben egyelőre csak a legjobb 100 játékost tekinthetjük meg, azonban a következő hetekben növekedni fog ez a szám, valamint újabb adat rendezési módokat is kapni fogunk.

Hogy őszinte legyek, az Achievement listának nem sok hasznát látom, sok információt nem nyerünk vele, nyilván csak azért került be, hogy legyen valami a PvE-seknek is, bár akkor már szívesebben láttam volna listát arról, hogy ki mennyit keresett TP-n, ki mennyiszer halt meg a játékban vagy kinek mennyi Legendary-ja van (feltéve, hogy ezeket tudják mérni a fejlesztők). Ezek mind érdekesebb információk lettek volna, mint a teljes achievement pontszám. No de mindegy.

A WvW szerverek ranglistája már korábban is megtekinthető volt nem-hivatalos oldalakon, valamint a fejlesztők is posztolták a fórumra az állásokat. A szerverek a rating-jük alapján vannak sorba rendezve, a lista pedig hetente fog frissülni. A rating mellett két másik adatot is megtekinthetünk itt. Az egyik a Deviation, azaz eltérés vagy elhajlás. Ez azt mutatja, hogy az adott szerver mennyire biztosan áll az adott helyen, minél magasabb a szám, annál biztosabb a szerver pozíciója. A másik adat a Volatility, azaz változékonyság. Ez azt mutatja, hogy az adott szerver rating-je várhatóan mennyire fog fluktuálni. Minél alacsonyabb a szám, annál stabilabb a szerver, míg a magas szám egyenetlen teljesítményt jelez.

Végül, talán a legizgalmasabb táblázat, a PvP. Ebben a táblázatban szintén rating alapján vannak sorban a játékosok, azonban ezt a rating formulát a fejlesztők egyelőre nem fedik fel. A lista naponta többször is frissül. Fontos, hogy ezek az adatok kizárólag az egy körös bajnokságokon alapulnak, tehát a három körös bajnokságok és a publikus meccsek nem számítanak bele. A leaderboard-on csak azután jelenhetünk meg, hogy legalább 10 meccset mentünk. A három másik listázási lehetőséget azt hiszem nem kell részleteznem.

Itt szeretném megemlíteni, hogy jelenleg Európában a második helyen egy magyar játékos, Xerrex áll. Ezúton is gratulálunk neki és további sok sikert kívánunk! Természetesen a legjobb 100 között lehetnek még magyarok, így névtelenül és előre is, nekik is gratulálunk!

Forrás: GuildWars2.com

 

 

Reklámok
 1. Mc Wolfy
  2013. április 9. - 17:33

  na ez aztan hatalmas fejlesztes volt… amit par srac mar fel eve megcsinalt, az vegre nekik is sikerult… /
  nem szoktam igy reagalni, de ez gaz…

 2. Mc Wolfy
  2013. április 9. - 17:35

  mellesleg a nem arulom el dolog valami izom nagy kamut rejt maga mogott velemenyem szerint…

 3. thalrador
  2013. április 9. - 17:41

  Hát erre érdemes volt ennyit várni…

 4. xerrex
  2013. április 9. - 18:53

  amugy nem fikázni kell a rendszert hanem 1. megérteni az ELO-t, ami az algoritmusukban is benvan valamennyire, azt elismerem h a rating rejtett, de az tény ha magas ratingen levőket megversz jó helyezést lehet gyorsan elérni, idövel megcsinálják 100%-ra ugyis

 5. 2013. április 9. - 19:01

  c

  • 2013. április 9. - 19:42

   Grat :P

  • 2013. április 9. - 19:43

   Mármint ide grat.

   • 2013. április 9. - 19:49

    Rohadjon beléje a wordpress.

  • Xerrex
   2013. április 9. - 22:36

   Kivan ott a topban?:P

   • 2013. április 9. - 23:37

    Öcsém, csak 2. vagy EU-ban? Tessék rendesen dolgozni! ;)
    Grat!

   • 2013. április 9. - 23:38

    Xerrexnek ment, csak nem működik a válasz.

 6. Daviez
  2013. április 9. - 19:14

  Komolyan, már vagy féléve, ha csinálnak valamit, ha nem, nektek mindig sír a szátok. Nem tudom mi a francot kell ennyit nyögni, mindenre megvan a külön kis csapata az Arenanetnek is, majd lesz később minden új dolog. Most azért sírtok mert nincs benn sok minden a játékban, bármi egyéb, ha meg már minden benn lenne akkor meg azért sírnátok, hogy semmi újat nem tudnak berakni. Nem kell itt jönni a “pff, inkább ezt meg amazt csinálták volna meg”, majd megcsinálják, külön foglalkoznak azzal is. Már kezd rohadtul fárasztó lenni ez “Meh, lóf*szt se csinálnak ezek”-500 szöveg minden egyes postban, hogy már ezért nem olvasom a blogot. Ha nem tetszik, akkor menj bammeg és csináld meg a saját faja játékodat. Tököm tele van ezzel a sok sírással ami itt megy.

  • Smeea
   2013. április 9. - 20:57

   Én sem mondhattam volna szebben !

  • Vertigo
   2013. április 10. - 07:53

   Belelátsz a fejembe :D

   • 2013. április 16. - 20:48

    Ez magas labda… ha gonosz lennék, írhatnám, hogy hát nem nehéz. De nem vagyok az :P

  • Najur
   2013. április 10. - 09:03

   +1

 7. Gandarel
  2013. április 9. - 19:36

  Nah bővítették már top 1,000-t mutat.

 8. Mc Wolfy
  2013. április 9. - 21:38

  az a probléma, hogy olyan dolgokat raknak be, amik már gw1-ben is lazán bent voltak, itt pedig hónapokat finomítgatják, vagy nem tudom mit csinálnak. de közben pl wvwn nem lehet kidobni valakit a partyból, ha kilépett játékból, ráférne egy alapos balance skillekre, esetleg szétszedni wvw/pve/pvp skillekre, mint ahogy mondjuk gw1-ben volt. egy csomó olyan dolog van, amihez kellene 3-4 ember és pillanat alatt rendbe tudná rakni, csak pár számot ír át.

 9. Solefald
  2013. április 9. - 22:46

  Hát ez tök jó(?) de a pve résznek az ég világon semmi értelme….jelenleg, azért még bővülhet. Azért arra kíváncsi lennék, hogy az agent of entropy grinderek is ott vannak-e a listán…Pvp-hez pedig grat Xerrex-nek!

  • Najur
   2013. április 10. - 09:05

   Valahol olvastam, hogy az agent of entropyból kiszedhető acsipontok száma már maximalizálva van, azt hiszem 250 pontnál nem lehet többet szerezni belőle.

 10. Mephike
  2013. április 10. - 06:07

  Gondolom fokozatosan akarják ezt az adatbázist “bedobni a mély vízbe”. Elsőnek 100 főt listázott ki, most már 1000-t. Később gondolom további finomítások lesznek, aki látott már és kezelt már adatbázist, az tudja, hogy egy ilyen lekérdezés mennyire erőforrás igényes, minél több mindenre és minél több adatból kérdezünk le.
  Gondolom nem akartak úgy járni, hogy megjelenítik a toplistát, ezer féle dolog elérhető rajta, ezer vagy több ember adata elérhető, aztán az első rohamnál meg összeomlik a cucc, mert akkor még több sírás lenne most.

 11. Punisher
  2013. április 10. - 08:30

  howellq :
  Rohadjon beléje a wordpress.

  “Sárki Solution”

  • 2013. április 16. - 19:32

   na erre nem is gondoltam :D

 12. Gandarel
  2013. április 10. - 15:20

  Bírom ahogy visszafelé írunk az időben.

 13. Nameless
  2013. április 13. - 22:19

  Ezzel a játékkal játszanak még ?

  • 2013. április 14. - 09:35

   Valószínûleg nem. Hogy mibõl gondolom? Például abból, hogy az amcsi szerverek kapacitásbõvítése után is very high populációval rendelkeznek, Jade Quarry pedig valamelyik nap annyira full volt, hogy csak másik worldön guestelve tudtak belépni. Ja, alig játszanak vele.

   • Gandarel
    2013. április 14. - 10:53

    Szerintem amúgy sokkal jobb lenne ha nem lenne így szétválasztva a community. Ha globális lenne akkor 1-2 szervert be lehetne zárni, sokkal jobb lenne wvw és az átlag szerver populáció is, nőne az aktivitás is mindenhol. Nem tudom minek kellett szétszedni.

   • 2013. április 16. - 20:15

    Az amcsik nem akarnak közösködni, az európai ergya szar net miatt. Túl magas a ping és szegényeket nem fer arra kötelezni, hogy ugráló, lagoló, széteső playerekkel szenvedjenek.

   • 2013. április 16. - 20:46

    Ömmm, okké, de ez most hogy is jön ide? :D Ez egy szarkazmussal megfűszerezett válasz volt arra a bugyuta kérdésre, hogy játszanak-e még a játékkal. Ami szintén feltételezhetően szarkasztikus kérdésnek lett szánva. Merthogy ő milyen jól beszólt. Vagymi.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: