Reklámok

Braham története

norn-intro-header

A hét esztendős Braham háttal állt a saroknak, szíve hevesen vert. Háta mögé rejtett kezeit ökölbe szorította, körmei a tenyerébe vájtak. Szemei kiontatlan könnyektől égtek.

A sámán megérkezett és a betegágy fölé hajolt, felkészítve Borje the Sun Chaser-t, Braham apját, utolsó útjára. A sámán csendes búcsúztató dala együtt, majd ellentétesen emelkedett és süllyedt a tűz lángjának váltakozásával. Örökzöld illata volt, a szakállában található csontgyöngyök összekoccantak, ahogy vékony-ajkú száját mozgatta.

-Braham – krákogta Borje az ágyából, a sámán pedig értett mindent, visszahúzódott egy távoli sarokba, oly finoman, mint köd egy szürke reggelen.

Braham kihúzta magát, de hezitált. Nem akart közelebb menni, nem akarta apját ilyen állapotban látni, félt attól, amit mindez jelentett.

Borje felfelé fordította tenyerét és széttárta vastag, megviselt ujjait. – Jöjj ide.

9acc5Norn_interior_Back

Mezítláb, csendesen, Braham megtette a távolságot a fenyő padlón, hogy a szőrmével fedett ágy mellé álljon. Mindent megtett azért, hogy hangja erősnek hasson, amikor azt mondta – Itt vagyok. – Apró kezét apja karjára tette.

Bőre erősen elütött apja sötétebb árnyalatától. Úgy mesélték neki, hogy a fény és sötétség keveréke, anyjának hófehér bőre és apjának barnamedve színe. Ez sosem zavarta Brahamet, egészen eddig a pillanatig, amikor bárminél jobban vágyott arra, hogy jobban beleolvadhasson apjába, hasonlóbb legyen hozzá, a nagy harcoshoz, a legendás hőshöz – Braham hőséhez – aki megtörve és gyengén fekszik halálos ágyán.  Ez lehetett az első alkalom, amikor Braham valaha is dühöt érzett az iránt az idegen iránt, aki az anyja volt, az iránt, aki miatt kevésbé hasonlíthatott apjára.

b58a8Wolf-Farkas értem jön,- mondta Borje. -Nekem pedig vele kell mennem a Mists-be. Megérted, mit jelent ez?

Braham torka fájdalmasan összeszűkült, így csak bólintani tudott.

-Te…- Görcsös köhögés rázta meg Borje testét.

Braham megszorította apja karját, mintha megoszthatná vele hét esztendős erejét.

-Te itt maradsz Cragstead-ben,- folytatta Borje, mikor teste megnyugodott. -Rugnar’s Steading-ben lesz a hajlékod, Yngvivel és Brynhildrel. Erős hátad és éles fogaid védelmezni fogják őket. Mostantól ők a te falkád.

Braham lábai elgyengültek és az ágynak dőlt.

Borje kinyújtotta egyik karját és maga mellé hívta Brahamet. Braham feküdt, ahogy kisdedként is tette, apja testének tüzes melegéhez bújva. A könnyek, melyek ellen oly keményen küzdött, a szőrmébe hulltak, ahova arcát temette, Borje karja pedig közelebb húzta.

-Édesanyád neve Eir Stegalkin. Emlékezz erre, de elmondom neked azt, amit Yngvinek és Brynhildrnek is elmondtam. Senki se üzenjen édesanyádnak arról, hogy eltávoztam. Megtiltom. Nagy dolgokra hivatott, ahogy te is. Nem szabad, hogy letérjen útjáról. Farkas mellette van. De nem kell aggódnod. Ugyanúgy veled is ott van, fiam. Ezt sose feledd.

Az ezt követő csendet csupán a tűz pattogása és a sámán gyöngyeinek alkalmi csörgése törte meg. Braham elaludt apja mellett majd felébredt, amikor valaki felemelte az ágyról és elvitte.

Apja eltávozott Farkassal.

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
 1. chuckygwzik
  2013. március 31. - 06:10

  Ez piszok jó poszt, nagyon jó kis iromány. Köszi a fordítást Így sokkal nagyobb hatása számomra mint fordítóval :)

  Pont illik az RP-s poszthoz, az RP klánok élik az ilyen sztorikat biztosan.

 2. Sárki
  2013. március 31. - 11:52

  Tetszik, tetszik. Hogyan halt meg az apja azt nem tudni ugye?
  rox története is jó lesz remélem :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: