Reklámok
Kezdőlap > Blog, Külvilág > MMORPG kérdőív

MMORPG kérdőív

IMG_13032013_103257

Kedves Olvasóink!

Ismét a TI segítségeteket szeretnénk kérni! Ezúttal, egy szakdolgozati kutatásban kellene segítő kezet nyújtanotok, melynek szereplői Ti vagytok, azaz az MMORPG-vel játszó férfiak. (Sajnálom, hölgyeim :(). Ha elmúltatok 18 évesek és még férfiak is vagytok, nem kell mást tennetek, mint kitöltenetek ezt a rövid kérdőívet:

Íme a kérdőív

Nagyon hálásak lennénk, ha elejétől a végig kitöltenétek. Nem kell aggódni, a teszt anonim és csak a szakdolgozat írója, Bányai Fanni fogja látni az eredményeiteket, aki egyébként pszichológia szakos, de ő maga is nagy gamer. ;) Hatalmas segítséget nyújtanátok a kitöltéssel.

Előre is nagyon köszönjük a segítséget!

Reklámok
Kategóriák:Blog, Külvilág
 1. robert
  2013. március 13. - 11:24

  kitöltve :)

  • myrrdhinn
   2013. március 13. - 11:28

   Köszi :)

 2. kindzsal
  2013. március 13. - 11:53

  Erdekes. Pont minap volt ez tema marmint a kerdoiv temaja a noi jatekosok. Szamomra full semlegesek, ha tudja a dolgat akkor altalaban nem erint milyen nemu az illeto. Viszont sok esetben tapsztalom azt, hogy csak azert mert no sok dolgot EL kell nezni neki…hiaba benazik hiaba egy szerencsetlen csak azert mert a noi nem kepviseloje, o hisztizhet, hercegnoskodhet es kozben hatraltatja a csapatot. Errol persze azon ferfiak is tehetnek, akik velhetoen nem rendelkeznek baratnovel/feleseggel vagy eppen meguntak azt, es lukra jatszanak (tisztelet a kivetlenek biztos vagyok benne, hogy ilyen is van) es emiatt el lesznek “kenyeztetve” es nem veszik eszre magukat a csajok. Hozza teszem sok jo noi jatekos is van nem is roluk beszelek hanem azokrol akik abbol “elnek”, hogy luk van a labuk kozott. Sok MMO-ban tapasztaltam ezt mert jellemzoen a noi jatekosok unikumnak szamitanak es ezt valamiert a nyominger ferfitarsadalom igy reagalja le. Pontosan ugyanolyanok mint egy szigeten ragadt hajotorottek…megy a harc a versenges a keves megmaradt noert szerintem ez valahol kodolva is van igy jobban belegondolva, talan ezert is viselkednek igy a jatekosok, mert elojon az osi oszton, mert itt megteheti nincsenek jellemzoen tarsadalmi korlatok es attol sem kell felnie, hogy az erosebb him jon es bunkoval beszakitja a fejet, mert megprobalta lenyulni a csajat.

  Hangsulyozom HELYUK van a jatekos vilagban a noi jatekosoknak, es nem hiszem, hogy barmivel is rosszabbak lennenek mint a ferfi jatekosok, mindossze azt, hogy vannak olyan nok akik tudatosan/tudat alatt elnek es visszaelnek a ferfiak fent taglalt osztonevel.

  Amugy marha jo a temavalasztas szeretem az ilyet.

 3. 2013. március 13. - 12:23

  Deee… …Hiszen nincsenek is gamer csajok… ;)
  De csak mert te kérted, kitöltöttem, mintha lennének… ;)

  • Nhienyl
   2013. március 19. - 12:19

   Már hogyne lennének :D Állandó társaságban 2-en is vagyunk :P

 4. HS
  2013. március 13. - 12:44

  A ki ért jobban ehhez-ahhoz kérdések helyett én inkább azon a vonalon indulnék el, hogy Ön szerint a férfi vagy a női játékosok között nagyobb casual játékosok aránya. Ahogy nevük is sugallja, ők kikapcsolódásként heti 1-2 órát játszanak és mivel kevesebb van idejük kitapasztalni a játékot, ezért egy hardcore játékossal összehasonlítva (legyen az férfi vagy nő) nyilván kevésbé fog érteni a karakteréhez vagy akár magához a játékhoz.

 5. kindzsal
  2013. március 13. - 12:48

  Nehany aprosag:

  – “nehany embercsoport tobbet vagy kevesebbet er” ez rohadtul nezopont kerdese. Mi szerint munkahely? rasszhoz valo tartozas? ideologia hovatartozas? Egy brit sztar labdarugo egyszeruen tobbet er a fociban mint egy magyar Zs kategorias labdarugo, szigoruan a sport szempontjabol…emberileg meg lehet forditva.

  – “Ahhoz, hogy az életben előre jussunk, néha keresztül kell gázolni más csoportokon.” ez erdekes megint csak nezopont kerdese. Megolnel-e egy halom halasos beteget, hogy ezzel megments egy csoport fiatal remenyseget? Valojaban ez alapveto osztone az embernek ez igy ez nem kerdes, marmint az atgazolas, a tuleles minden aron.

  Sok helyutt valoban az a bajom, hogy nezpont kerdese a teszt (hol elek/mit dolgozom/mienek az anyagi felteteleim). Gondolom nem lehet konnyu egy ilyet osszeallitani es legfokepp remelem nagyhaszna lesz.

  • myrrdhinn
   2013. március 13. - 19:39

   Az utolsó rész egy kész teszt. Azt már valami tudós emberke megcsinálta és soook-soook pszichológus palánta/már dolgozó agyturkász használja. :D

 6. 2013. március 13. - 16:45

  Léteznek pucéran játszó szép lányok…
  Tanusíthatom! :)

  • 2013. március 13. - 16:58

   Most hogy kitöltöttem: Az utolsó lap erősen rasszista jellegű.
   Keményen pontoztam Muhahahaha

   • 2013. március 13. - 20:41

    Mondja ezt az, akinek a felmenői között n***k vannak, nemesek (nem a jófiúk közül), és az emberek 85%-át lenézi.

   • 2013. március 14. - 15:11

    Honnnnnan tudod?

 7. Csador, a Troll
  2013. március 13. - 17:29

  Segítsetek nekem is az alábbi linken pls, köszi! :)

  https://docs.google.com/forms/d/1WHNMsTYfqVZpwkc3skIA8wgLqO_IZ-NiIG8ydB4AyBM/viewform

  • Esccip
   2013. március 13. - 19:23

   Trolololololo
   XD
   De legalább jót nevettem közben kösz.

  • myrrdhinn
   2013. március 13. - 19:40

   Kitöltve, remélem segítettem vele. ;)

  • Tanki
   2013. március 14. - 10:54

   ^ dat :D
   Besírtam rajta, kösz :D

 8. Tarisa
  2013. március 13. - 17:33

  mi az hogy nincsenek?:D én sem vagyok pasi, mégis egy csomót játszok veletek és még csak nem is vagyok béna:D sok fiú 100x bénább:D ez csak tapasztalaton múlik szerintem:) emlékszem még GW1ben találkoztam pár emberrel aki játszott és totál meglepődtek… a fiúk úgy képzelik el sztem a női játékosokat, mint akik olyan rondák hogy nincs más választásuk mint otthon ülni és játszani:)

  • 2013. március 13. - 20:31

   Szerintem akik ezt gondolják, az ismeretségi körükből/saját magukból indulnak ki. Nem mondanám magam fotómodellnek, de ocsmány sem vagyok. Testalkatom is normális.
   Inkább személyiség kérdése szerintem az, hogy játszik-e valaki ilyen játékokkal, és ugye a testalkat/kinézet meg kihatással lehet a személyiségre, főleg ha fiatalkorban ezt szóvá is teszik.

  • 2013. március 14. - 15:19

   Sok sok leány játszik, de kevésbé online.

   Tarisa. Mennyi a tarifa? Sose hányd egy fiú szemébe, hogy a teljesítmény a tapasztalaton múlik, mert joggal kérhetnek fel “korrepetálásra”… :)

 9. 2013. március 14. - 10:11

  Ez a kérdőív rávett,hogy felrakjam a gw 2-t újra . hát kíváncsi leszek adok még egy esélyt neki. Csak guildet merre lehet itt találni mert ugye amikro játszottam nem votl guild finder mint mondjuk WOW-ba és nem vágom hasonló keresési útvonal van-e már!

  • i1q
   2013. március 14. - 11:44

   Szerintem gyorsan szedd is le és rakd fel a wow-ot.

   • 2013. március 16. - 11:25

    Fent van a WOW is! ;)

    Amúgy Tetszik a GW2 csak Én a melee classok értelemtlenségét látom egy WvW-be

 10. Smeea
  2013. március 14. - 10:41

  Elég sok kérdés van amit szerintem nem pontosan lett feltéve, de ez pl.:” A férfinak fel kellene áldoznia saját jómódját, hogy anyagilag gondoskodjon azokról a nőkről, akik fontosak neki. ”
  Na most az Anyámról akkor is gondoskodnék, ha emiatt inkább gyalog kell mennem a munkahelyemre (csak példa), vagy egyéb a “luxus” kategóriába tartozó dolgot fel kellene adnom miatta.

  • Inver
   2013. március 14. - 22:16

   Szóval olvastam több hszben, hogy nem pontosak a kérdések. Én is kitöltöttem – még a hszek elolvasása előtt – és én nem akadtam ki ezen. Mivel nem is kellenek ennél pontosabb meghatározások. Ösztönösen kellene válaszolgatni, Ha elkezdesz gondolkodni, akkor ilyen dolgokon fogsz megakadni. Men az a lényeg, hogy a kérdező a Manci nénire, vagy a Bözsi néni unokájára gondolt, hanem, hogy kevés információ alapján te mit tennél. Ha megkérdezik tőled, hogy egy öreg nénit átkisérnél-e az úton elméletben, akkor nem kérdezed meg, hogy “Szőke?”, hanem felelsz egy igennel vagy nemmel.

   • kindzsal
    2013. március 15. - 09:33

    Igen, de ha osztonosen felmerulnek bennem ezek a kerdesek? Kb mint mikor valaki, ramarkol egy petardara es az elso gondolatom az, hogy le fognak robbani az ujjai es miert ekkora barom, hogy ezt csinalja. Ha jobban bele akarnek merulni megkerdeznem miert, van e mas megoldas stb.

 11. Zsu
  2013. március 18. - 03:10

  Én is nő lennék, a téma jó és érdekes a gondolatokat olvasgatni.
  Nos nézzük, Tény, hogy több férfi játszik játékokkal de az nem azt jelenti mi nem vagyunk jelen itt is :D

  “Viszont sok esetben tapsztalom azt, hogy csak azert mert no sok dolgot EL kell nezni neki…hiaba benazik hiaba egy szerencsetlen csak azert mert a noi nem kepviseloje, o hisztizhet, hercegnoskodhet es kozben hatraltatja a csapatot”

  Tény elismerem, elnézőbb pár ember a nőkkel de ha valaki elnézőbb a nőkkel ő dolga ha a félkarú kampó kezűekkel elnéző ámen. De abba egyetértek van aki ezzel vissza él.
  Másik, a hozzá nem értés nem nemtől függ, (ha valaki keveset játszik valszeg kevésbé ért hozzá) ha bénázok megmondják nekem de én nem egy és nem kettő pasassal találkoztam aki miatt teljes alliancok haltak be.
  Viselkedés: És a káromkodást b+olást nekem mér kéne jobban tolerálnom? Mert igenis szégyen egyesek hogyan kommunikálnak.
  Mellesleg, hisztihez nem csak Vaginával kell rendelkezni.

  Magyarul Bőven van azért Női játékos is, csak jóval kevesebb a hardcore játékos, másfelől egyre több az olyan ember aki nem fogjaföl a következőt: A játék az csak Játék az élet az a számítógépen kívül játszódik.

  • 2013. március 18. - 06:49

   Talán azért vagyunk elnézőbbek a nőkkel szemben, mert ált. erősen casual kategóriába tartoznak, másfelől szeretnénk, ha többen lennének. (Magam részéről a különleges nézőpontjaik és véleményeik miatt, nem hogy szóban molesztáljam őket.)

   Arra is kíváncsi lennék, hogy ha egy adott guildben lenne már említésre méltó női tagszám, mennyire maradna fönt a “férfi nő karakterekkel játszik” effektus. Szerinted, Zsu?

 12. Zsu
  2013. március 18. - 07:09

  Mi klánunkban az átlaghoz képest több nő van itt értem az aktív ts-re fölszenvedős tagokra.
  A Férfi női karakterrel játszó “jelenség” meg ettől nem moderálódik, persze van h indít egy pasi karit is de a legtöbb csóka nálunk női karakterrel vonul .
  A férfi nemű karikat meg for fun megmarad de nem gyakori hogy az a “fő kari”.
  De van olyan is aki mindíg is fiú karija volt (értem azt más játékban is )
  Én például Mindig Női fekete hajú Zöld szemű Karikat indítok amiben Szigorúan szerepel a Zsu (Zsu, Zsurkusz, Zsuszi,Zsupicur)
  Szerintem ez játék stílustól függ “ízlések és pofonok”
  Van aki a Karakterébe magát látja van akimeg egy formás popsit, Vagy egy vad brutál lényt, vagy egy idegesítő mitugrászt.
  Ha engem kérdeznek már a játék stílus és a karakter maga (gondolhatunk akár a kinézetre is) sokat elárulhat valakiről.
  Ha meg valaki csak ukmukfuk összedob egy karit és Ütöm oszt viszem és eszem alapon játszik azis feltünő (Darálós hentelős hiper kocka).
  Mundjuk ha már nő vs férfi karakter..néha van hogy szinte valami amazon szigeten érzem magam. De persze sose szabad általánosítani, de többség és átlag az mindig van :D

  • 2013. március 18. - 09:31

   Részemről két dolgot tartok fontosnak egy RPG-ben:
   Alakítsuk magunkat az adott világhoz igazodva, vagy próbáljuk hűen követni a megszabott karakterek képét – esetleg tökéletesítsük azt a saját elgondolásaink szerint (ME Shepard).

   Legtöbben, akik hímként női karakterrel játszanak, szvsz valamiféle ideákat akarnak összeállítani maguknak. Sokan a tökéletes nőjüket keresik bennük tudat alattiukban, még ha tiltakoznak is e tény ellen.

   Bevallom, ált nekem is van azért 1 női karakterem, amit természetesen a maga nemében szépnek készítek, de den szexidálnak. Pl amim GW2-ben van 1 darab, az egy Voodoo-s csajszi lesz, mert azt látom legjobbnak egy necro esetében, a saját ízlésemnek megfelelően.
   ( Másképp afféle goth és dethmetálos arcot raknék össze, mint GW1ben )

   Medkérdezném, te ebből mit olvasol le? :D

   (Jelenleg Demon Hunter festésre váltottam)

   • 2013. március 18. - 09:32

    (Legfölső jobb oldali, középen már PVP-s dolgok vannak)

 13. Kan Dur
  2013. március 18. - 10:36

  Royal Predator :Részemről két dolgot tartok fontosnak egy RPG-ben:Alakítsuk magunkat az adott világhoz igazodva, vagy próbáljuk hűen követni a megszabott karakterek képét – esetleg tökéletesítsük azt a saját elgondolásaink szerint (ME Shepard).
  Legtöbben, akik hímként női karakterrel játszanak, szvsz valamiféle ideákat akarnak összeállítani maguknak. Sokan a tökéletes nőjüket keresik bennük tudat alattiukban, még ha tiltakoznak is e tény ellen.
  Bevallom, ált nekem is van azért 1 női karakterem, amit természetesen a maga nemében szépnek készítek, de den szexidálnak. Pl amim GW2-ben van 1 darab, az egy Voodoo-s csajszi lesz, mert azt látom legjobbnak egy necro esetében, a saját ízlésemnek megfelelően.( Másképp afféle goth és dethmetálos arcot raknék össze, mint GW1ben )
  Medkérdezném, te ebből mit olvasol le? :Dhttps://dviw3bl0enbyw.cloudfront.net/uploads/forum_attachment/file/49915/gw2armorcolors_extended.jpg(Jelenleg Demon Hunter festésre váltottam)

  ez aztan az erdekes hozáállás! ilyen mély értelmet keresni egy játékban?
  túl komolyan veszed a játékot ! EZ CSAK EGY JATEK! En speciel a látványt reszesitem elönyben mikor karaktert keszitek!
  Egy silvary, vagy asura noi karakter azert elég egyedi ” de den szexidálnak” nem gondolod?

  • 2013. március 19. - 07:16

   Nemhinném, hogy túl komolyan venném a játékot. Szeretek szerepjátszani, és elég sok trükköt kidolgoztam hozzá, hogy a lehető legjobban beleélhessem magam a dolgokba.
   Tudod, ha mélyebben ismered a rendszereket egy játékban, valahogy elveszik a varázsa, és ezt én így próbálom pótolni.

   Amíg nektek karakterek futkároznak egy szép kis városban, az én fejecskémben 3D-s modellek vannak, kiterített textúrákkal, layerekkel, a várost is építészetileg nézem. Szóval ez részemről gáz, de tanulok megbírkózni vele, hogy jobban hasson “a tudatlanság áldásos” elmélet.

 14. Zsu
  2013. március 18. - 15:21

  Figyelj van aki komolyan/komolyabban veszi más nem.
  Én szeretem magam a történetbe/világba bele élni magam ( lásd említett mass effect, Dragon age eceterá)
  Látvány is fontos de én komplexen nézem.
  szeretem ha van egy jól össze rakot keret is a kép körül.

  Ruha/festéses karakter kép:
  Így ukmukfuk rávágni valamit nehéz, de elmondhatom mi a benyomásom a választott szín össze állításokból.
  Először is töbséggel pasztel és sötét szineket használsz, élénk világos szineket ugy nézem ritkábban.
  Azt is látom, hogy fontos neked az össz kép, hogy passzoljanak a szinek egymáshoz vagyis a harmonizálás.
  de ha saccolnom kéne azt mondanám a fekete ésa piros a kedveltebb szinek között van.
  Viszont azért szeretsz kisérletezni, gyanítom hangulat függő is :) mint mindenkinél.
  személyiségre viselkedésre nem emrnék ez alapján bármit is leszűrni mert ebben lehetnek fatális tévedések is.

  Nah még a végén kénytelen leszek elővenni volt sulis könyveim : D ott kellet elemzeni gyermek rajzokat szin és alak használat és egyéb hasonlók alapján.
  (kisgyermek gondozó)

  még valami: a fui lány karaktert indít dolgohoz. Nekem ezzel semmi bajom, nem feltétlen azért néz ki úgy ahogy mert feleségül venné, lehet ám azért is mert különlegesnek szépnek tartja .. .
  Ám van egy negatív példám is még Aionos korszakomból, volt egy gyerek aki csaj karakterrel csaj névvel vonult és csajos dumákat nyomott és egyfolytába kihasználta mások előzékenységét (pofátlan mód) majd kiderült hogy egy felnőtt férfiről van szó aki palira vett mondanki (hát mire nem jó a ts nemde? )
  Én iszonyat nagyot röhögtem rajta..többiek kevésbé..főleg akik chaten csapták a szelet, mint ki éhezett vadkan :D

  • Prana
   2013. március 18. - 16:26

   Ki volt ez az aionos, ha nem titok? :D mi volt a kari neve, melyik szerveren?

   Esztétikai okok miatt én is többnyire lány karaktereket csinálok (fiú létemre), de soha egy pillanatig sem nézett senki lánynak, a stílusom félreérthetetlen. Viszont dicséretet kaptam már, hogy jól néz ki a karakterem (izléses ruha, szinek, design), és ez még fiúként is jólesik.

   GW2-ben 8 karakterem van, ebből 6 lány, 2 fiú, és mindegyiknek megvan a saját egyénisége, stílusa, ehhez illő neve. Picit legyezgeti a hiúságomat, amikor wvw-n a csata kellős közepén vadidegen külfölditől kapom a whispert, hogy cool vagy nice a karakterem.

  • 2013. március 19. - 07:24

   Ty. Darkosabb dolgokat szeretem, a komorságot, a szükséges rossz közelségét.
   Legfőképp azért nem használok és hordok világos színeket, mert kiégeti a szemem, főleg GW2-ben az undorító shaderek miatt (rohadtul amatőr munka). IRL a szobám falai is feketék, a gépes sarok bíborvörös, és csak annyi fényt engedek be, amennyi az ablakpanel szélén befér.
   Így jó nekem, ezt szeretem ^^

   Hadászatilag pedig fontos, hogy valamennyire beleolvadjak a környezetembe, ha épp nem kitűnni akarok. Aki pl Airsoftozik, hamar megtanulja, hogy csilivili fullfekete SWAT cuccban ugyan olyan könnyen kiszúrható egy erdőben, mintha a zöld-barna környezetben sivatagi homok & szürke kő színeket használna.

   Egy vérbeli vadász figyeljen ezekre =)

 15. Zsu
  2013. március 18. - 16:42

  Még tört szerveren voltunk , (infinite) és huh a neve zsanett volt , na most h igazábol mi volt a neve nem tudom de határozottan kiderült h nem Zsanett :D
  De miután nálunk borult a bili máshova ment és így vándorolt össze vissza, elképesztő :P

  Egyébként az jó ha törekszel arra, hogy jól nézzen ki, mint lány én nekem is mániám Ruha és a szinezés összhangja, jókat lehet kisérletezni, főleg ha van elég festéked hozzá .

 16. Nhienyl
  2013. március 19. - 12:43

  Nem tudom mennyire jellemző, hogy valakik kihasználnák a nemük adta előnyöket. Amíg meg nem mondtam magamtól senkinek nem esett le hogy nőnemű vagyok :D

 17. bethrayer
  2013. március 19. - 20:41

  Nekem furcsa ez a teszt, mert mindig elég sok női játékos volt a környezetemben. Nem lehet különbséget tenni köztük és a mi játékunk között úgy gondolom, egy instában nem veszed észre , hogy nő vagy férfi irányítja az adott karaktert.

 18. 2013. március 20. - 08:26


  :)

 19. ayelina
  2014. május 31. - 09:25

  Én el sem árulom, hogy lány vagyok, nehogy másképp kezeljenek :D

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: