Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, Guild Wars 2 játékmenet > Részletek a guild küldetésekről

Részletek a guild küldetésekről

pirate-header

Elérkezett a frissítés napja, ami ugyan a mi időzónánk szerint akár holnapra is csúszhat, de már így sincs messze az újabb tartalom, amelynek talán a leginkább várt részét a guild küldetések képezik. Ma délután több gamer oldal is cikkeket közölt le az új PvP térképről és a guild küldetésekről. A guildwars2hub oldalán elég részletes beszámolót kaptunk a küldetésekről, a továbbiakban ebből fogok szemezgetni.

Mint azt már korábban megtudhattuk, a guild küldetéseket a korábbi guildes fejlesztésekhez hasonlóan fel kell oldani. Elsőként a Bounty első szintjével tudjuk ezt megtenni. Ez 30,000 influence-be fog kerülni a guildnek, a további szintek pedig 50,000-be. Miután feloldottuk, a küldetést magát további 200 influence-ért tudjuk létrehozni. Ahhoz, hogy a guild küldetésekre tudjunk költeni, bizonyos fejlesztéseknek meg kell lenniük a többi típusból is (Politics, Art of War, stb.) de, hogy pontosan mik ezek, azt egyelőre nem tudni. A küldetések teljesítéséért a guild Merit-et kap, amire szükség lesz (az influence mellett) a további szintek feloldásához. Az egy hét alatt szerezhető Merit-ek száma korlátozva van.

BountyReward2

Bounty

Tehát az első küldetés, amit a guild teljesíteni tud, az egy Bounty lesz. Az első szinten 2 bosst (champion) kell megtalálni és elfogni, 15 perc alatt. A nehézség abban fog rejleni, hogy Orr kivételével bárhol megjelenhet ez a két boss, így a guild tagoknak szét kell szóródniuk a térképeken, hogy megtalálják őket. A Wiki természetesen ezen idővel könnyíteni fog, azonban az Arenanet elég nagy útvonalat jelölt ki a boss-ok számára, így sosem lehet pontosan tudni, hogy hol vannak. Összesen 15 különböző Bounty lesz a játékban. Az egyik ilyen az alábbi képen látható. Trillia Midwellt kihallgatásra kell bevinni, amelynek tárgya az Ebonhawke-i békedelegációt szolgáló charr kereskedők elleni támadások. Trillia valószínűsíthetően szeparatista. A Bounty küldetéstípusnak három szintje van:

 • Első szint: 2 ellenfél – 15 perc
 • Második szint: 4 ellenfél – 15 perc
 • Harmadik szint: 7 ellenfél – 15 perc

GuildBountyTrek

A Trek lesz a legkönnyebben teljesíthető guild küldetés, emiatt ezért fog járni a legkevesebb Merit. Itt egyszerűen meg kell találnunk a megjelölt helyeket egy bizonyos idő alatt. Összesen 150 Trek lesz a játékban.

Challenge

A Challenge-ek nagy eseménykehez hasonlíthatók. Összesen 6 darab lesz belőlük a játékban, amelyek nehézsége a résztvevők számának megfelelően változik. Az egyik Challenge Iron Marches-ban található, ahol készleteket kell megvédenünk a támadó Flame Legion áradattal szemben. A cikkben külön feltüntettek, hogy ezt még Arenanet-es segítséggel sem tudták megcsinálni.

GuildChallengeRush

A Rush célja, hogy egy megadott útvonalon végigmenjünk. Akkor lesz sikeres, ha elegendő guild tag teljesíti a Rush-t. A futást nem csak  a terep, hanem csapdák és ellenséges lények is nehezítik, valamint az útvonalon jelölések is találhatók, amelyeket mindenképpen érinteni kell, ha jutalmat szeretnénk a futam végén. A futam során különböző boon-okat is szerezhetünk (regeneráció, gyorsaság), illetve minden futamot valamivé átalakulva (csirke, medve, stb.) kell teljesítenünk, amik saját képességekkel rendelkeznek. Célravezető, ha vannak olyan tagok, akik nem alakulnak át, így ők tudják a futókat segíteni. Összesen 6 különböző Rush lesz a játékban.

Puzzle

A Challenge mellett a Puzzle-kért jár a legtöbb jutalom, de ennek megfelelően nehezek is. A puzzle-ket 30 perc alatt kell teljesíteni és összesen 2 lesz belőlük a játékban. Az egyik puzzle Brisban Wildlands-en van, Gallowfields Waypoint mellett. Proxemics Lab-ban (ez a puzzle neve) először elemeket kell keresnünk, hogy kinyissunk egy ajtót, közben pedig el kell kerülnünk a skritt-eket, akik megpróbálják azokat ellopni tőlünk. Számtalan ugrálás és fejtörő után egy labirintusba jutunk.

Jutalmak

A jutalmak egészen jónak mondhatók. Kapunk 50 silver-t, 2 Commendations-t (ez egy új fizetőeszköz) és két rare vagy annál jobb fegyvert/páncélt, valamint pre-cursor-ra is esélyünk van. Ez azt jelenti, hogy ha minden küldetés minden szintje fel van oldva, akkor egy hét alatt 4 aranyat és 12 Commendations-t tudunk szerezni. Ezek mellé jönnek még a guildnek szerezhető Merit-ek, az alábbiak alapján:

 • Bounty: Első szint – 15 Merit; Második szint – 20 Merit; Harmadik szint – 25 Merit
 • Trek: Első szint – 5 Merit; Második szint – 7 Merit; Harmadik szint – 10 Merit
 • Challenge: Első szint – 30 Merit
 • Rush: Első szint – 15 Merit
 • Puzzle: Első szint – 30 Merit

A Commendations-okat Lion’s Arch-ban tudjuk beváltani, például ascended cuccokra vagy exotic hátizsákra.

CommendationRewards

Reklámok
 1. Shade
  2013. február 26. - 17:42

  Már nagyon várom a guild missionokat :) Am jó hamar lefordítottátok. :P

 2. Sárki
  2013. február 26. - 18:00

  A rewardok gagyinak tűnnek, de a funfaktor jónak tűnik :) Viszont az az 50k influence az egy vicc. Kis klánok miből szerzik meg?

  • Gandarel
   2013. február 26. - 18:23

   Mii az vagyunk. De összehozzuk! :D Ha kevesebb lenne, akkor meg az enne a baj hogy megint nincs content és túl hamar a végére lehet érni.

   • Sárki
    2013. február 26. - 18:39

    Miről beszélsz? Content=új tartalom. Az nem új ttartalom, hogy elnyom az ember 100g-t egy fejlesztésre vagy ugyan azt csinálja mint addig, csak nem fejleszt mert másra gyűjt.

   • Gandarel
    2013. február 26. - 19:10

    Igen, és ha egyből ki tudnád fejleszteni azzal is veszít a content, mivel így dolgoznotok kell egy célért, és 10x később viszitek végig.

  • Shantey
   2013. február 27. - 00:55

   Art of War lvl 5 73 aranynak megfelelő influence. Ha ezt egy hét alatt nem dobjátok össze …

   Az viszont nem világos, hogy ..
   1. Többször el lehet e indítani egy missiont (pl bounty T1)
   2. Hat e a DR ezeknek az eventeknek a farmolásakor?

   Csak mert a fentebb említett bounty T1 max 15 perc az időkorlát miatt, garantált 50s + 2 rare / exo … Nem tűnik rossznak.

   • Kozzy
    2013. február 27. - 05:14

    Többször is lehet indítani, 200 elvileg egy indítás, de jutalmat ha jól tudom csak x időközönként kaphatsz. Nem vagyok most hirtelen biztos benne, de lehet hogy hetente minden fajta mission-ből csak egyszer-egyszer.

 3. 2013. február 26. - 18:08

  Azok ott alul új ascended cuccok? :O

 4. nathriel01
  2013. február 26. - 18:32

  Módosítottak az eredeti poszton, ezért itt is javítottam: A bounty első szintje 30,000 influence lesz és a további szintek fognak 50-be kerülni.

  Más: lesznek laurel-ért + ecto-ért vásárolható új ascended cuccok is – http://www.incgamers.com/2013/02/guild-wars-2-flame-frost-update-hands-on/

  • 2013. február 26. - 20:34

   Maradt 10 silverem. XD Minden pénzem 80-as rare cuccok törésébe fektettem. (29s/rare és átlag egy darab ecto/törés jött össze, azaz 64 ecto/60 rare + egy csomó rúna és alapanyag) Hát most drukkolok, hogy felmenjen az ecto ára 50s körülire. Igazából már most nyertem rajta, de várok, mert szerintem jelentősen drágulni fog az ecto. TP pörög mint a veszedelem.

   • 2013. február 27. - 01:02

    Na most vagy mázlim volt korábban, vagy csökkent az ecto drop rate rare 80-as cuccokból, mert a fenti átlag patch után tört cuccokkal valamivel kevesebb ecto lett. (Master kittel.) Még tesztelem, de szerintem csökkent valamennyit… Még mindig megéri, persze. ;)

 5. Kozzy
  2013. február 26. - 19:31

  Az új ascended cuccok 40 laurel+50 ecto, és a kép alapján (meg amit “jósoltak” többen is) “csak” accessory itemek lesznek. Fegyver és armor ha minden igaz nem. (de nemsokára kiderül)

 6. panoz
  2013. február 26. - 20:27

  Remélem a laurelnek lesz új megszerzési módja.

  • Zarache
   2013. február 26. - 20:36

   2 Commendations az olyan 15 vagy 16 laurel mar nem emlekszem

 7. no
  2013. február 26. - 21:56

  ha én az aurora glade-n vagyok, de a guildem a whiteside.on attól még guest rendszerrel mehetek velük guild missiket csinálni? Szóval ugyanúgy megkapom a rewardokat (mani, Commendations)?

  Meg még nem néztem, de ha guestelek a whitesidera akkor az ottani influencet látom és használom? Akkor végülis attól h a home server más semmi hátrányom nem lesz ezekben a missikben nem?

  • 2013. február 26. - 22:18

   no :
   ha guestelek a whitesidera akkor az ottani influencet látom és használom?

   Szerintem nem… A home szervereden lévő influba gyűjtesz és sztm azt is látod…

  • 2013. február 26. - 22:18

   Elméletileg nem lehet hátrányod mert arról volt szó hogy a Guest rendszer segítségével bármilyen PvE tartalmat együtt csinálhatsz az ismerőseiddel. Márpedig a Guild Mission az PvE-hez tartozik. ;)

  • Kozzy
   2013. február 26. - 22:36

   Szerintem : Segíteni mehetsz guest-elve, de reward-ot nem hinném hogy kapsz.
   Influance-t meg csak a home szervered guild-jének tudod gyűjteni/használni.
   Persze elképzelhető hogy tévedek, más majd kijavít, vagy te magad kipróbálod..

 8. 2013. február 27. - 07:43

  Attention: Guild Bounty Missions Bug
  There is a current problem with Guild Bounty Missions and they are not functioning correctly.
  We would advise guilds not to spend the influence to speed up the process to unlock the Guild Bounty Missions until such time that we are able to fix this error.
  https://forum-en.guildwars2.com/forum/support/bugs/Attention-Guild-Bounty-Missions-Bug
  This announcement will go away when you view the forum’s front page again.

 9. Nhienyl
  2013. március 5. - 15:49

  Akkor asszem ezt bebuktuk. Fölösleges is rá gyúrni, nem vagyunk 15-en. Potyázni meg gondolom nem lehet nagyobb guildeknél… :(

  • Gandarel
   2013. március 5. - 15:56

   1 dologhoz kelletek 15-en. Mellesleg a mapról biztos tudtok rá invelni pár embert guildbe egy kis időre, ők is örülnének neki.

 1. 2013. február 27. - 12:02

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: