Reklámok
Kezdőlap > Interjúk a GW2-vel kapcsolatban > Frissítve: Colin válaszol @ dragonseason.com

Frissítve: Colin válaszol @ dragonseason.com

tk_activities_header

A poszt most már a teljes interjú fontosabb válaszait tartalmazza.

A tegnapi napon a Dragon Season munkatársának és pár másik oldalnak is sikerült feltennie pár kérdést Colin Johansonnak egy ebéd során. A továbbiakban az izgalmasabb válaszokat olvashatjátok.

A Flame and Frost concept art-on mindenkinek feltűnt a ló és a lovasa, ami miatt sokan a mount-ok megjelenésében kezdtek reménykedni. Erről jelenleg szó sincs, a világba nem illenének bele a mount-ok, nem lenne rájuk szükség, ha valamikor meg is csinálják őket, akkor valami egyedi dolgot szeretnének készíteni.

A februári frissítéssel 5 fajta guild küldetés fog érkezni. Ezek közül az egyik a bounty hunt, amelyet már rögtön a frissítés bekerülésekor meg lehet szerezni. Az összes többi küldetést fel kell oldani, az ehhez szükséges influence összegyűjtése pedig hónapokba fog telni a guildeknek (ki fogad velem, hogy már az első nap lesznek guildek, akiknek mind meglesz? – N.). A bounty hunt-on belül is választhatunk, hogy milyen szintűt szeretnénk indítani. A legnagyobb szintű bounty hunt 5 boss-t fog szétszórni 5 különböző zónába, amiket nagyjából 15 perc alatt kell leverni, vagyis a guildet fel kell osztani csapatokra, hogy mindenhova jusson ember. Lesznek guild küldetések Southsun Cove-on is.

Lesznek majd változások a commander ranggal kapcsolatban, de egyelőre ezen nem dolgoznak. A commander könyv nagy valószínűség szerint karakterfüggő marad.

A WvW frissítéssel nem új skill-eket kapunk, hanem passzív képességeket, például extra supply cipelést.

Dolgoznak azon, hogy WvW-ben is megszerezhetőek legyenek az Ascended felszerelések. Egyelőre csak a babérból szerezhető cuccokat lehet közvetlenül WvW-ből is megszerezni. Ennek részét képezi az, hogy legyen elég napi achievement, amiket WvW-ben is lehet minden gond nélkül teljesíteni. Mivel PvE-ben két módja van az Ascended felszerelés megszerzésének, ezért dolgoznak azon, hogy WvW-ben is legyen még egy mód erre.

Dolgoznak azon, hogy WvW-n ne nagy zergek közlekedjenek, hanem legyenek őrszemek és a kisebb csapatok is életképesek legyenek. A februári frissítés után, WvW-ben már nem jelennek meg a narancssárga kardok, csak akkor ha legalább 25-en harcolnak egy adott helyen, így egy kisebb csapat akár észrevétlen is maradhat, legalábbis azok számára, akik a térképről tájékozódnak.

A későbbiekben valószínű, hogy ki fogják venni a jumping puzzle-öket a WvW térképekről és valahova máshova teszik őket. Ezt azért látják szükségesnek, mert ha például sor van, akkor az ugráló emberek sok értékes helyet elfoglalhatnak például azok elől, akik ténylegesen WvW-zni szeretnének.

Van egy külön csapat, akik az achievement-ekkel foglalkoznak, megnézik hogyan lehetnének szórakoztatóbbak, könnyebben érthetőbbek és nem mellesleg a januári és februári achievement változtatásokat is ők csinálták/csinálják.

Colin több helyen is utalást tett a további régiókba való terjeszkedésre és egy kérdés kapcsán a kínai bétát is megemlítette, viszont semmi konkrétum nem hangzott el. Gyanítom azonban, hogy még idén hallani fogunk erről.

Colin azt szeretné, ha a dungeonök explorer módjai lennének a más játékokból ismert hard mode-ok. Ennek részeként a februári frissítés már tartalmazni fogja az összes AC boss átdolgozását, valamint néhány nyitott világbeli champion-ét is. Ezt a tendenciát pedig minden hónapban tartani szeretnék, azaz, hogy visszamennek és egy-egy dungeon-t, boss-t átdolgoznak. Fractals-ban is várható pár változás.

Jelenleg nem dolgoznak azon, hogy emeljenek a Fractals maximum szintjén.

A Living Story-val érkeznek majd új crafting receptek is, ahogyan korábban egy-egy ünnep kapcsán is történt ez. Colin elismerte, hogy jelenleg nem nagyon éri meg felhúzni egy crafting szakmát.

Egy kis érdekesség: A fejlesztőknek van egy táblázatuk, amin fel van tüntetve  hogy a különböző kasztokból és fajokból mennyi van a játékban. A kasztok jelenleg nagyjából kiegyenlítettek, picit több a warrior, és picit kevesebb az engineer. A fajoknál azonban nagy az eltérés, emberből és nornból van a legtöbb, míg charrból a legkevesebb.

Hasonló táblázatokkal azt is meg tudják nézni, hogy melyik fegyverszetteket és képességeket használják a legtöbbször/legkevesebbszer és ez alapján tudnak azokon módosítani, hogy amennyire lehetséges, egyensúlyba hozzák őket.

Azok, akik a guild hall-okon dolgoznak, még vagy 7 másik rendszeren is dolgoznak. Ezek mind olyanok, amelyeknek valamilyen közük van a játékosok account adataihoz. Ezekkel az adatokkal egyelőre csak pár mérnök tud megfelelően dolgozni, így az ilyen dolgok lassan haladnak, mivel közben új embereket is tanítanak erre a fajta munkára.

A jövőben lesznek új legendary-k, kombinációk és akár nem-fegyverek is. Most az elsődleges cél a pre-cursor-ok megszerzésének megoldása, pl scavenger hunt, bár ezen egyelőre nem dolgoznak, azt próbálják kitalálni, hogy mi lenne a legjobb módja ennek. Addig is, most már több helyről is eshet pre-cursor, valamint a februári loot módosítások (több esélyed van a loot-ra a megölt mobokból) is javítanak valamit az esélyeken.

Készülőben van a bar brawl mini-játék (tulajdonképpen a hozzá tartozó achievement-ek már bent is vannak a játékban).

Reklámok
 1. kindzsal
  2013. február 21. - 17:56

  “(ki fogad velem, hogy már az első nap lesznek guildek, akiknek mind meglesz? – N.)”

  Mi ez a a cinizmus:D

  • nathriel01
   2013. február 21. - 18:11

   Ez nem cinizmus, csak egy erős megérzés. :D

 2. nedvedicious
  2013. február 21. - 18:03

  Ezt nem igazán értem: “Most az elsődleges cél a pre-cursor-ok megszerzésének megoldása, pl scavenger hunt.” Ez mit takar?

  • nathriel01
   2013. február 21. - 18:11

   Meg akarják oldani, hogy ne csak hatalmas szerencsével vagy sok pénzzel lehessen precursor-hoz jutni. Az egyik ilyen megoldás, amiről már régebben beszéltek, egy scavenger hunt jellegű dolog, hasonló a Mad King-es kutatáshoz.

   • nedvedicious
    2013. február 21. - 18:13

    Áhhh értem, ebben reménykedtem, köszi szépen. Ez a scavenger hunt nem tudtam micsoda. Jól hangzik :) Mondjuk nem volt az egy kicsit könnyű?
    Tudtam én, hogy nem kell annyira ráfeszülni azokra a legendarykra, majd az idő rendbe tesz mindent :P

   • nathriel01
    2013. február 21. - 18:14

    Biztos, hogy nem teljesen olyan lesz, hiszen akkor hamar fent lenne a megoldás a neten, szóval valami csavar biztos lesz bent.

 3. Gandarel
  2013. február 21. - 18:22

  Ha azt írták hogy hónapok, akkor tényleg annyi lesz, mert még el se készítették őket.. Anet nowadays :D

  • Sárki
   2013. február 21. - 19:30

   Najó, de mi lesz a kis guildekkel? Azoknak mennyi lesz két évszázad?

 4. 2013. február 21. - 19:11

  Ez a mountos agymenés ilyen nagy volt? Azt hittem, csak úgy poénból vetette itt fel valaki. :D
  Aztán mikor jön a 9. class!? :)

  • Gondir
   2013. február 21. - 19:40

   A mountok bekerülése után… :D

 5. Erdős Gábor
  2013. február 21. - 20:15

  Hát ezekkel nem fognak sok embert visszacsábítani… A játék toldozási sebessége a diablo 3 fejlesztési / javitási sebességét közeliti. Több sebből vérzik az játék legtöbb része, e-sportnak szánt pvp játék, amiben kb nincs pvp, nézni meg egyáltalán nem lehet. De ha WvW-n több supplyt lehet cipleni akkor már semmi gond sem lesz!

  • 2013. február 22. - 12:04

   Nah persze, szerintem is. Még a Diablo-ba 3 hónap alatt érkezik egy szaros kis patch addig itt 3 hónap alatt kapunk “DLC”-ket és elég gyakran patch-eket is. Nem tudom mi ez a szánalmas sírás és a hasonlítgatás. Ez már tényleg szánalmas. :/

   • Sárki
    2013. február 22. - 19:47

    Per pillanat elégedett vagyok, félre ne érts, de igazából össz. két “tartalmas” tartalmat kaptunk: fractal és a halloweenes update nem halloweenes része. A többi az egyszer használatos cucc volt. de mind1, azért már dereng az alagút vége :)

  • Kozmo
   2013. február 22. - 12:36

   Nem tudnak sok embert visszacsábítani, mert el se mentek.:D

   • Nameless
    2013. február 23. - 21:46

    Eléggé sok játékos elment, miről beszélsz ?

   • Gandarel
    2013. február 23. - 21:57

    PvP-ben playerek 50%-a arról beszél, hogy ha ez az updates sem hoz semmi komolyabbat, 27-én már le is lépnek amíg helyre nem rakják pvp-t.

    Teljesen félkész. Vannak qp-t adó meccsek, amit ratinges meccsre lehet költeni, az meg csak 4 hónappal a qp után jön. Vagy 5. Nincsenek havi bajnokságok se, pedig eltelt fél év. Nincsen observer se, és még egy darabig nem is lesz. Még mindig csak conquest van, habár sok másodlagos dologgal, és nekem pl ezzel nemis nagyon van bajom, csak a pvp-sek 80%-ának.

    Jah, és a HoM rewardok pvp részén egy bug blokkolja a játékosokat pár item kivételétől, mivel nem látják a listában. Ez a playerek 99.99%-át érinti. De erre se szakítanak időt. Mennyi lenne, 1 óra?

    Köti őket az hogy minden hónapra ígértek egy contentet, és ezért nincs idejük rendberakni a már meglévő dolgokat, csak tized olyan sebességgel, mint lehetne. És akkor is csak a pve-t javítják.

   • nedvedicious
    2013. február 23. - 22:25

    Az tény, hogy rengetegen abbahagyták a játékot. És még rengetegen is fogják. Az újak meg csak lassacskán szivárognak be ahogy látom.

 6. MaDFoX
  • Gandarel
   2013. február 24. - 09:24

   Itt legalább beismerték azokat a dolgokat amiről variancen már egy ideje megy a vita :D 1 csoport dolgozik 7-8 dolgon, és köti őket az állandó content készítés, amitől nem jut idejük javítani a meglévőket és normálisan haladni az újjal.

   De jó hír hoigy annyian írtak nekik hogy hiányolják a gvg-t és látva hogy wvw-ben keresik, elkezdtek gondolkozni rajta. Kár hogy ugyanaz az 1 kis team csinálja a guildhallokat is mint másik 7 dolgot.

   • Sárki
    2013. február 24. - 10:22

    Lol, gw1-ben még oké volt hogy 1 csoport csinál mindent mert a gw2-re készültek. de itt van ez az 1 csoport agyonterhelve és van 1 ember a kiegre. Mégis hányan foglalkoznak gw2vel? 10en?

   • 2013. február 24. - 10:33

    Nem, nem ezt mondták. Azt, hogy a novemberi eventig mentek így a dolgok, most már átalakították a dolgokat. Egyedül az a csapat maradt így, akik az account-guild dolgokkal foglalkoznak, mert kevesen látnak bele és értik a rendszert, ami mögötte fut.

   • 2013. február 26. - 07:27

    Szúrják ki a szemünket még1 ennyire ócska Living Story epizóddal, közben meg lepjenek meg minket sok fixel és pótlással. Legfőképp Balance, hogy csapnám őket tarkón Risen vaslapáttal…

  • Nameless
   2013. február 24. - 11:15

   nedvedicious :
   Az tény, hogy rengetegen abbahagyták a játékot. És még rengetegen is fogják. Az újak meg csak lassacskán szivárognak be ahogy látom.

   Jönnek, jönnek. Csak ezzel mi a baj ? Hiába jönnek 1.000-en abból 900 biztosan abba fogja hagyni ha elmúlik az újdonság varázsa. Ha addig nem találnak ki valamit, amivel 80. szintet is leköthetik a játékosokat. Nem mindenkinek “fekszik” a WvW.

 7. Sárki
  2013. február 24. - 12:39

  zhorak :
  Nem, nem ezt mondták. Azt, hogy a novemberi eventig mentek így a dolgok, most már átalakították a dolgokat. Egyedül az a csapat maradt így, akik az account-guild dolgokkal foglalkoznak, mert kevesen látnak bele és értik a rendszert, ami mögötte fut.

  Kösz az infót:) azért ez megnyugtató, bár a minőségi javulás szvsz egyértelmű idén, de azt hittem hogy szimplán csak megjött az eszük :P

 8. Shantey
  2013. február 24. - 22:26
 9. Gandarel
  2013. február 25. - 19:03

  Akik írták hogy sose látnak Arenanetest pvp-n mert náluk mindig kint van az ikon.. pl Colin is titokban tolja, méteres arenanet logo nélkül :D

 10. Shantey
  2013. február 25. - 23:28
 11. Punisher
  2013. február 26. - 00:21

  háh, ilyen fontos részletek kimaradtak a fordításból:
  “Somebody wanted to ask how you manicure your beard.
  Colin: It’s different.. some days it’s kind of crooked because I’m half awake when I do it.”

 12. 2013. február 26. - 11:42

  Ma hány órától kerül fel a szerverekre a frissítés?

  • nathriel01
   2013. február 26. - 11:49

   Ha tudnánk, öles betűkkel lenne kint. De ma 16:00-tól, holnap 09:00-ig bármikor jöhet. :)

 13. 2013. február 26. - 21:37

  Tapasztalatok? Valaki?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: