Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet, Interjúk a GW2-vel kapcsolatban, PvP > Colin Johanson interjú összefoglaló @ MMORPG.com

Colin Johanson interjú összefoglaló @ MMORPG.com

dungeon_header_2

A tegnapi napon megjelent egy interjú Colin Johansonnal az MMORPG.com oldalán. Mivel sok a rizsa a szövegben, ezért itt most csak egy összefoglalót olvashattok, a fontosabb, érdekesebb dolgokról.

Februárban újabb nyomokat fogunk kapni a Living Story-hoz, illetve tovább  építkeznek a januárban beindított “cselekményre”. Ez a tartalom márciusban és áprilisban is folytatódni fog. Az eddigi eseményekből csak annyit vehettünk észre, hogy Wayfarer Foothills-en gőz árad ki a hegyből.

A Guild Mission-ökről elég sok minden kiderült. Ezeket a küldetéseket a guildek tudják kifejleszteni, majd aktiválni tudják azokat. Ha aktiválnak egy küldetést, ahhoz a guilden kívül is csatlakozhatnak emberek, viszont lesznek olyan elemei a küldetéseknek, amiket csak a guild tud megcsinálni. Amikor aktiválnak egy guildes küldetést, láthatóvá válik a létrehozó guild emblémája és neve. A küldetéseknek több kategóriája van és minden kategóriában vannak különböző kihívások. A felhozott példa a guild rush volt. Ha a rush-t aktiválták, akkor elindul egy visszaszámláló, tehát bizonyos idő alatt X-szer végre kell hajtani a rush-t, hogy sikeres legyen a küldetés. A rush csak akkor ér véget, ha az idő lejárt, tehát a szükséges rush mennyiség elérése után is lehet még folytatni. A teljesítésért a guild jutalmat kap, amit különböző guildes bónuszokra válthatnak be.

Nem csak a guild, hanem az egyes emberek is kapnak jutalmat. Bárki, aki legalább egyszer teljesíti a rush-t, jutalmat kap, függetlenül attól, hogy a szponzor guildben van-e vagy sem. Viszont aki a szponzor guildben volt, az még plusz jutalmat is kap, amit egy új kategóriájú személyes guild jutalomra lehet beváltani, amiket csak a guild mission rendszeren keresztül lehet elérni. A guildek több bónusz közül válogathatnak  ilyen például a csökkentett waypoint költség. A személyes jutalmak között vannak luxus termékek, újfajta tárgyak és szórakoztató guild-es cuccok. Egy ilyen szórakoztató tárgy segítségével például a guilded zászlajává tudsz átalakulni.

A guild mission-ök csak PvE-ben lesznek elérhetőek és a jövőben további kategóriákat és küldetéseket adnak hozzá a februárban érkező rendszerhez.

A kétcsapatos PvP-vel kapcsolatban nem hangzott el újdonság, bekerül egy rating rendszer és ennek megfelelően fogja a játék összepárosítani a csapatokat, valamint a jövőben ezek a rating-ek lesznek feltüntetve a Leaderboard-on.

Szó esett a napi achievement-ekről is. Még nem véglegesítették a számokat, de körülbelül úgy fog kinézni a dolog, hogy “csinálj meg 5 achievement-et a listán lévő 9-ből a napi jutalomhoz”. Természetesen az 5 teljesítése után megcsinálhatod a többit is, amikért achievement pontokat kapsz. A választhatóság miatt bekerülnek specifikusabb napi achievement-ek is, például, hogy érj el 5 gólt a keg brawl-ban, vagy teljesíts 3 jumping puzzle-t. A jövőben ezt a listát is bővíteni fogják. A februári frissítés után a hét minden napján nagyjából más lesz a napi achievement-ek rotációja, viszont a jövőben szeretnék elérni azt, hogy havonta minden nap más legyen.

Reklámok
 1. chuckygwzik
  2013. február 15. - 18:18

  Jól hangzik :) Köszi a fordítást.

  Jó lenne ha behoznák az acsi pont átváltást babér levélre, ha már úgyis lehet a napit választani mennyit akarsz megcsinálni.

  Na meg az is jó lenne ha még 2 fejlesztési szálat adnának ha már klán missziók vannak, ne kelljen dönteni mit fejleszt a guild, közös programot, vagy buffokat :S

 2. gt
  2013. február 15. - 20:15

  van ez a guild missionos dolog. Ha én más szerveren vagyok mint a guild többi tagja, akkor ugyanugy mehetek velük, és minden jutalomban részesülök? (kivéve persze a guild fejlesztések)

  • nathriel01
   2013. február 15. - 20:25

   A guest rendszert használva részt vehetsz szerintem. Egyébként nem, mivel ezek a nyílt világban vannak.

 3. Mephi
  2013. február 15. - 20:59

  Köszi a fordítást!

 4. Gondir
  2013. február 15. - 22:43

  Köszönöm, hogy lefordítottad! :) Egyébként erre a “Guild Mission” -ökre vagyok nagyon-nagyon kíváncsi, hogy mi is ez, hogyan működik és alapból hogyan néz ki…

 5. 2013. február 15. - 23:34

  Nagyon-nagyon bízok benne, hogy a guild missionök kapcsolódnak majd a lorehoz, vagy történetet mesélnek el, ilyesmi. ha már mission.

  • Gandarel
   2013. február 17. - 09:46

   GW2.. omg történet, felejtsd már el.. :P

   Az egész lore-ra rányomja a bélyegét az, hogy a GW1 az emberek köré épült. Mivel 5 faj van és egyiknek sem akarnak kedvezni, így egyenlővé kell tenniük mindent. Elonát kiirtották, Tyria 2 királysága elpusztult, Cantha pedig 90% hogy vagy elpusztította saját magát vagy majd nekünk kell.

   GW2-ben a lore semmi más mint sárkányölés és a GW1-ben felépített történet elpusztítása a playerekel.

 6. 2013. február 17. - 08:05

  Na. Nem azért, de a “csinálj meg 5 achievement-et a listán lévő 9-ből a napi jutalomhoz” az egyik rég beküldött módszerem :)
  Kár, hogy nem az elegánsabb megoldást választották. (Ahol nincs megkötve h mit csinálj, csak csinálj mindent és kapod a pontot, majd a jutalmakat)

  • Gandarel
   2013. február 17. - 09:38

   Szerintem ez az ötlet eddig már mindenkinek eszébe jutott, nekik is. Maguktól.

 7. Nhienyl
  2013. február 18. - 13:41

  Vajon a Guild Mission-ok mennyire teljesíthetőek pár emberes guildel? Remélem, azért nem felejtős, mert kíváncsi vagyok O.o

 8. 2013. február 19. - 06:24

  Annál is inkább jó, hogy végre lesz guild-questelés, mert a gyakorlatban hiába jelentkezel egy guildbe, addig a közelébe se szagolhatsz a guild-életnek, míg nem vagy level 80 és nincs full extotic geared. Addig csak “futtottak még: Szopó Benő” lehetsz WvW-ben, ahol a guild élet 90%-a zajlik.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: