Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, Variance guild > Népszámlálás Tyriában.

Népszámlálás Tyriában.

Running ismét felkeresett és megkért minket, hogy tegyük ki a szokásos szavazását a témával kapcsolatban.

Melyik szerveren maradsz január 28. után?
http://www.easypolls.net/poll.html?p=50f7a47be4b0b57dea9536ef

Melyik szerveren játszol most? (Ez nagyon csalóka most, mivel szinte mindenki otthagyta a whitesideot és átmentek a Pikenre.)
Reklámok
 1. Brock Samson
  2013. január 17. - 18:32

  En mindenkinek nagyon jo jatekot kivanok, barmely szerveren is kivanja folytatni. De azt erdemes eszben tartani, hogy magas tier szerok az utolso idokben nagyon sok embert fognak felszippantani, foleg azokat, akik jelenlegi szerverikkel elegedetlenek, de nem kotodnek kozosseghez. Ez jo sok overflowt es nem keves WvW varakozasi idot fog jelenteni.

 2. Szimarine
  2013. január 17. - 18:38

  Tyűha! Úgy látom január 28. után alig marad ember a Whiteside-on :O

 3. Greco20
  2013. január 17. - 18:58

  A legtöbb ember úgy szeret leülni vacsorázni, hogy már meg van terítve az asztal :)

  Azt nem értem, hogy ugye minden pro hardcor über www-s arc megy pl a desora. De ha minden überpro összegyűlik ott akkor az olyan easy mode nem?

  Mindenki nyertes akar lenni de leginkább könnyen akar nyerni. Jó nem azt mondom, hogy egy sajnos mára már halott serveren kell szenvedni mint a whiteside. De egy ilyen deso szintű serveren már meg van terítve, kész a vacsora csak be kell ülni a tutiba a többi “pro” közé.

  Inkább izzadok egy közepes szerveren, jobban érzem azt, hogy az az én kölyköm na, nem pedig belépek a tutiba :)

  Na lehet leoltani :P

  • 2013. január 17. - 19:45

   szóval úgy gondolod, hogy csak közepes szerveren izzadhatsz meg a harcokban, magasabb tierben meg csak úgy beugrunk egy várba és a miénk is lesz? vagy most hogy? Mert t1-ben is ugyanúgy harcolni kell a pontokért, csak ott az ellenfelek is jóval erősebbek. Ezt láthatod is a deso-n mert ők sem vezetnek, aki odamegy az nem ül bele a tutiba, mert egy jobb éjszaka alatt lemoshatják őket a franciák. Szerencséjükre a SFR-en konkrétan minden wvw-s utálja a Vizunah-t, nem az első hely a cél(persze az is) hanem hogy a vizu 3. legyen

  • 2013. január 17. - 22:37

   Ekkora baromságot is régen olvastam már.

  • Mc Wolfy
   2013. január 18. - 01:12

   az ellenfelek is überprok, szóval izgalom ott van :)

  • Ten
   2013. január 18. - 09:45

   Érzelmektől vezére, kissé átgondolatlanul írsz ide csacskaságot. :)

   Attól, hogy még ezt az oldalt látogató és szavazó magyarok átmennek a Desora, még nem lesz “überpro”. Főleg, hogy egyrészt sokan csak azt hiszik magukról, másrészt a WvW-n (főleg a magasabb tier-ű, zergelős szervereken) elenyésző szerepe van az egyéni kvalitásoknak, a szervezőkészség és a csapatmunka/taktika még egy kicsi snipper-team-nél is jelentősebb tényezője a sikernek, mint, hogy mekkora nindzsák vannak benne.

   A te kölyköd? És mi van azokkal az általad is leflegmázott emberekkel, akik a Deson vannak a kezdetek óta? Jaaa, hogy a pejoratív sommás kijelentéseid mögött nincsen logika és érvek? ;)

   Ráadásul még cinikusan úgy zárod a mondandódat, hogy “akkor most lehet oltani”? Hisz te intézted el magadnak… :D LOL…

 4. Greco20
  2013. január 17. - 20:12

  Nem ezt mondtam. Azt mondtam ott már mások összehozták a tutit, a jól működő rendszert.
  Erre sokan akik jónak gondolták magukat oda rohantak. Figyeljük meg mennyien fognak még átmenni 28.-a előtt. Mi az oka ha nem az , hogy mindenki a tutiban akar lenni ? :)

  Sokkal jobb érzés ha mondjuk egy 10. helyen lévő serverrel küzdöm fel magam az 1. helyre, vagy legalábbis próbálom, mint felmenni az első háromba, onnan már nincs feljebb, nincs kihívás.

  Mind1 örülök, hogy nem lesz free a transzfer, bár úgy lenne a tuti ha legalább 1 hónapig nem lehetne miután transferel valaki. Így legalább pl a Desot sem fogja otthagyni a sok vándorcigány ha esetleg süllyedni kezd a hajó.

  • Szolo
   2013. január 17. - 20:27

   Kihívás T1-ben a legnagyobb. Ott nem lehet a langyos vízben ázni. Ott aki lazsál, annak sok babér nem terem a harctéren, valamint állandó stressz, hogy marad-e a T1-ben a szervere.
   Középmezőnyben ha egy hétig takarékon vagy, legfeljebb T5-ből T6 lesz a szerver.
   Biztosan átjön sok játékos T1 szerverre, de amikor megtapasztalják a T1 harcok hevességét, sokan lemondanak a T1 szerverről.

   • MaDFoX
    2013. január 17. - 21:03

    Ez hülyeség… Gondolj azokra akik tojnak, a WvW-re, nagynéha felmennek picit vacakolnak, majd verik a mellüket, hogy mekkora ász a szerverük. Ez neked lesz szar, mert gyengíti a szervered és hidd el, rengeteg ilyen pr0 indult el most feléd! :D GL HF! :) Zarache félelmei beigazolódnak… :)

   • Zarache
    2013. január 17. - 23:33

    Mar sajna vannak :D
    Olyan 2.5k+ achis emberek rohantak meg minket akik meg csak most tanuljak a jatekot ami nem baj csak elmondja neked, hogy mindenki hulye csak o helikopter :D

 5. tulazon
  2013. január 17. - 21:40

  ha nagynéha följön hát jöjjön. ha gyakrabban jön még jobb. Ha ver a mellét kit zavar. Minél többen vagyunk annál jobb, az ember a wvw-n sosem elég, ha fel tudok menni queque nélkül már rossz érzésem van hogy nem vagyunk elegen.

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 23:52

   Nem az zavar ha a mellét veri, hanem az amikor majd felmegy belőlük 100 és az pont esetleg 100 olyant tesz que-ba akik nem a keepben chatelnek a haverokkal és a ruhájukat színezik, rosszabb esetben tevékenyek és onnan viszik a supply-t ahonnan nagyon hiányzik… :)
   Majd belejönnek! ;)

   • Zarache
    2013. január 18. - 00:06

    Vagy igen vagy nem mivel sokszro ezek rosszneven veszik a jo tanacsot. :(

 6. Brock Samson
  2013. január 17. - 21:54

  Ha azok, akik idejuk nagy reszet WvW-vel toltik azt mondjak, hogy jobb a magas tierben a pvp, akkor en ezt keszseggel elhiszem, csak mindenkinek masok az igenyei. Milyen amugy T1 szervereken a varakozasi ido?

  • Ten
   2013. január 18. - 09:55

   3 és 40 perc közt váltakozik átlagosan… természetesen időszak-függő minden.

 7. tulazon
  2013. január 17. - 22:10

  itt a SFR-en változó a délelőtt, kora délután szinte egyáltalán nincs délután -este már van, ma 21-kor 35 percet vártam Eb-re, viszont egy egyik borderra kevesebb mint 10 perc alatt bejutottam, addig ott nyomtam. Bár hozzá kell tennem engem nem zavar a várakozás. a Deso-ról majd mesélnek mások

 8. Zarache
  2013. január 17. - 23:35

  Deson valtozo valamikor BL-re que nelkul bemehetsz persze csak az egyikre valamikor 20perc+ Eternal meg hat khmm xD

  • Punisher
   2013. január 18. - 00:17

   érthető, ezt jelenti a “Server: full”:D (WITH OFFENSE, ezen post alatt még folyt vér, már úgy hiányzik;)

  • 2013. január 18. - 10:43

   Lesz még durvább queue is, ha tényleg megoldják a wvw kliensoldali gyorsítását, ahogy azt bejelentették az utóbbi hetekben. A wvw jutalmazási rendszerét is fejlesztik, szóval várhatóan eleve sokkal többen lesznek wvw-n, de legalábbis több időt töltenek ott átlagban az emberek.

 9. Zsu
  2013. január 17. - 23:45

  most valaki elmagyarázná nekem , hogy mi ez a nép vándorlási kísérlet megint? lessz is valami vagy csak száj karate jelleggel megy a filozofálás, mert párszor ment az esély latolgatás mégis Wsr-én van még mindenki..

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 23:55

   A válasz nagyon egyszerű: http://gw2.variance.hu/2013/01/16/jon-a-guesteles
   Január 28-tól “Ingyenes szerver váltás nem lesz többé elérhető.”
   Legkésőbb január 20-ig van esély 2 váltásra utána már csak 1 váltás lesz ingyen 28-tól meg az sem…

 10. Mc Wolfy
  2013. január 18. - 01:21

  Itt engedtessék meg nekem, hogy a deson lévő magyarokkal fölvegyem a kapcsolatot. Mind az áttelepült guildek leadereivel, mind a szabadúszókkal. Szeretnénk kiépíteni az ottani közösséget.
  /w az itteni nevemre, vagy Gigassus-ra

 11. kindzsal
  2013. január 18. - 07:52

  Hat nehez mert Piken-en vannak a magyarok, de tegnap este is csucsidoben (este 6-7) kozott is csak medium volt a szerver. ahonnan meg jovok ott mindig very high. Kiprobaljuk Pikent aztan majdmeglatjuk, valoszinu az dont, hogy melyiken aktivabbak a PvE (instas) emberek.

  • Punisher
   2013. január 18. - 13:06

   A szerver népesség nem csak az online játékosokat mutatja. o.O
   Most nem akarok leszólni senkit, másnál is láttam már erre utalálst, és továbbra sem értem hogy ezt hogy sikerült kilogikáznia…:D
   Tegyük fel hgy ha hajnalban akkor mindenki oda költözne a desolationra, ami amugy mindig fullos, akkor reggel vagy délben nem tudnának bejelentkezni akik elötte is ott voltak?…

   • MaDFoX
    2013. január 18. - 13:28

    Pedig lehet Full szerverre is csatlakozni, kérdezd meg a Desósokat. Éjjel, 10 percenként próbálgatva például…
    Valószínű, hogy bizonyos időnként (mondjuk naponta egyszer?) számolja meg csak a szerver, hogy van-e szabad hely (gondolom el is költöznek napközben néhányan) és aki időben klikkel bejut a helyükre…

   • Tusy
    2013. január 18. - 15:52

    – én most szombaton délután 3-kor költöztem Desora, akkor csak 1 szervert mutatott fullnak. Előtte úgy hallottam, hajnal 2-4 óra körül érdemes próbálkozni

   • kindzsal
    2013. január 18. - 17:58

    Fogalmam sincs. Nem hinnem, hogy nepszamlalast tart a szerver akar orankent is. Gondolom a szerver adatforgalmabol kovetkeztethetik ki, hogy akutalisan a szerver mennyire leterhelt es ez mutatja a velhetoen jatszo jatekosok szamat atlagosan. Egy full szerveren gondolom mindig megy a porges mig egy low Popos szerveren meg alig alig. Persze ez csak tipp lehet valoban nyilvantart a szerver (login/out stb), de bizonyosan tobbszor mint /nap.

 12. Mortiss Dredd
  2013. január 18. - 08:17

  Üdv

  Mivel a WR-en játszók túlnyomó többsége, (köszönhető az itteni folyamatos lejárató kampánynak (főleg h.sz. szinten), tetőzve a variance megfutamodásával) már nem nagyon jár erre a blogra, így ez a “szavazás” abszolút nem lesz reprezentatív.

  Kívánom, hogy mindenki érezze magát ott jól, ahol játszik.

  • kindzsal
   2013. január 18. - 08:38

   mifele lejarato kampanynak?

  • MaDFoX
   2013. január 18. - 08:57

   Tény hogy lesújtó vélemény alakult ki többek részéről is a szerver irányában, de ez nem véletlen! A Variance “megfutamodása” lol mégis mi elől futamodott volna meg, az unalom elől?
   Egyszerűen ott nem volt elég ember a játékhoz… Nem is értem, mi tart ott. Egy gombnyomás és megoldva a probléma. Influence? Ugyan már, felépül minden újra…

  • ruzsi
   2013. január 18. - 09:27

   Én pár napja jöttem el WR-ről és azt kell, hogy mondjam egy új játékot kaptam, mind PvE, mind WvW terén. A WR egy oszladozó hulla és ezt csak akkor látod, ha elmész egy olyan szeróra, ahol van élet.

  • Zarache
   2013. január 18. - 09:56

   Nincsen itt semilyen lejaratas. Amugy meg jo ok en se szeretnem ha teljes csorda Desot letamadna de lassuk be amit a Variance vezetosege elinditott az jo volt. Azert mert nem mukodott nem oket kell szidni mivel sajnos minig ez tortenik de ok legalabb megprobaltak. Most meg ugy kell maszkalniuk, hogy egy celtabla van a hatukon mert, hogy elkoltoztek bizonyos okokbol. Megprobaltak nem mukodott illetve jobb servert akartak de attol meg nem a vezetok veret kell szivni :P

   • Mortiss Dredd
    2013. január 18. - 10:50

    Srácok ez így nem korrekt, egyáltalán nem. Tisztelt szerkesztőség, felvállaljátok egy gyűjtőklán szerepét, s meghirdettetek egy szervert amit elkezdetek reklámozni. Aztán némi nyavalygás hatására létrehoztok egy második guildet a WvW miatt. Eddig ez még rendben is van, a WR nem egy WvW orientált szerver. Majd még több nyavalygás miatt elköltöztök, istenem van ilyen is. És itt kéne a pontnak lennie.

    De, hogy a január 28.-i változásokat kihasználva, tisztelt hozzászólók, felhívjátok a figyelmet arra, hogy a WR szerveren már alig van élet mi-több magyar játékos, és aki tud hanyatt homlok meneküljön!? Ami persze nem igaz mivel vagyunk még itt jó pár százan. Azért tessék már elgondolkozni, és mélyen magatokba nézni, mert rosszindulatú hazugságokat írtok, és a variance guild is issza majd a levét ennek, hiába költözik ezután akárhová is.

    Gusztustalan, etikátlan, rosszindulatú, és igen is lejáratóhatású. Sokkal többet romboltok most, mint amennyit építettetek. Szégyelljétek magatokat.

   • Tusy
    2013. január 18. - 11:26

    – Mortiss, ez így első körben LOL
    – a VAR a 2. klánt azért hozta létre, mert az első betelt. A 3. klánt (Wariance) pedig eredetileg azért, hogy a WR-n levő guildeket (esetleg guilden kívülieket) egy közös wvw-s chatre összefogja (ami a guild chat volt). Így kerülhetett ide olasz szövetség vezetője meg nem tudom még kik
    – ha a kezdetekkor kiderül, hogy a WR _nem_ wvw-s szerver akkor soha, semmilyen indokkal 1 napot nem vagyok ott, nem pedig több mint 2 hónapot. Én pár nappal a wariance előtt jöttem el WR-ről, mert nekem elég volt az akkori wvw-ből. Az akkori hozzászólások is érdekesen alakultak ‘magyar mentalitás’ meg ‘nem tudnak küzdeni a sikerért’ címszavakkal (ami inkább címmondat, de ilyen szó meg nincs a köztudatban)

   • Wohme
    2013. január 18. - 13:32

    igaza van Mortissnak

  • runningwild691
   2013. január 18. - 11:42

   Te sem gondoltad komolyan, hogy majd minden magyart felkérünk, hogy az okmányaival fáradjon a szavazó boxhoz letenni a voksát. Jézusom már…. a szavazás kb mutatja ki merre jár, se több, se kevesebb.

  • nedvedicious
   2013. január 18. - 19:15

   Ez a blog szavazàsa, ahol a blog olvasói szAvaznak, szoval ilyen szempontbol igenis reprezentatív.

  • ZeNDeR (PiKE)
   2013. január 18. - 20:04

   Ne keverd már össze a blogot a guilddel. Az hogy a magyrokkal nem lehet normális guildet csinálni, az nem meglepetés. Korábban már leírtam, hogy miért is nem fog soha működni. Viszont ez nem hiszem, h befolyásolja a blog látogatottságát szerintem. A kevesebb szavazó kevesebb játékos miatt van, nem pedig a kevesebb olvasó miatt. (Pl a szavazások nem csak a Variance-on elérhetőek) Amúgy vicces, hogy a Desoliationon több magyar van/lesz, mint WR-en. :) Nem értem, hogy akik annó magyar szerveren akartak játszani, miért jönnek át nemzetközi szerverre?! Vagy miért nem a Pikenre, ha már költözni akarnak?

   • Kildaros
    2013. január 21. - 11:59

    De lehet létrehozni normális guildet magyarokból

 13. 2013. január 18. - 10:40

  Nem flamewar kezdésként, de a legtöbb indok Whiteside Ridge elhagyása mellett “Variance…” volt az érv :D

  • kindzsal
   2013. január 18. - 11:00

   Minden MMO elejen eljo a pillanat mikor a nagy magyar kozosseg osszefog es nagy boldogsagban egyutt jatszanak. majd mikor – ki tudja kinek a hibajabol – kezd nem tetszeni a rendszer, szep lassan szethullik az egesz kozosseg. Javareszt azt latom, hogy egy-egy ember keptelen a sajat kis onzoseget elnyomni (nem nem hiszek az onzetlensegben:D ) es neha feladni a kikapart makkjat, csakhogy a kozosseg tovabbra is egyutt maradjon es persze elkezd masokat is magaval rantani. Szamomra az a vegtelenul szomoru hogy ez a parszaz ember (nem tudom pontosan mennyi, de szerintem 1000-nel tobb nem lehet) keptelen egyutt jatszani meglenni egy helyen (vagy 2-3). Szerintem ez mindennel tobbet elarul a magyar kozossegrol.

  • Tusy
   2013. január 18. - 11:30

   – kevés volt az ember wvw-n (nem csak a magyar), én ezért jöttem el

  • MaDFoX
   2013. január 18. - 12:29

   Ez hülyeség, szar volt a WvW, nem voltak PvE-k…
   Attól hogy egy 6-fős guildból minden nap 5-en el tudnak menni valahova és ha mégsem akkor az unatkozókból hamar szereznek +1-et az nem jelenti azt hogy másnak is jó, az emberhiány…
   Amikor a V. eljött onnan, ki volt hírdetve, bárki akkor és azóta bármikor simán el tudott volna jönni, ha meg nem akkor ott nyilván saját emberkeretből megoldja, nem is érdekli a dolog, akkor mi a gond?

   • MaDFoX
    2013. január 18. - 12:33

    Ez természetesen Royalnak szólt.
    Ha annyira jó lett volna, akkor a V. sem megy el onnan és nem pár emberben merült fel a költözés, hanem a guildközösség jórésze döntött így…
    Akit érdekel a guild(je) sorsa, az tartja a kapcsolatot vele valahogy, mindenkinek van fóruma, lev.listje akármi, olvassák, építik.
    Aki csak van, annak meg mindegy hogy hol, csak bónusz legyen…

 14. szajhavész
  2013. január 18. - 10:40

  Az eddigi rövid történelem során is többször transzfereltek a hc wvw guildek, igy volt már első a Desolation, Blacktide,most pedig a Seafarer’s lesz (a nemzetközi szerverek közül).
  Sőt más mmoba láttunk már rá sok példát hogy fizetős transzferrel költözött az egész guild.

  Éppen ezért nem lepödnék meg ha jópár top klán alsobb szerverekre transzferolna 28. ára, mivel most mindenki tolaxik fölfelé, és ez a nagy létszámnövekedés nem feltétlenül jelenti a minőségi javulást is.
  Ha egy klánszövetség pl ugydönt hogy a Blacktidra költözik néhány hét alatt simán visszakerülhetnek az első 3 ba is akár.

  • runningwild691
   2013. január 18. - 11:40

   Szerintem mikor a hetes www periódust bevezették, már akkor fizetőssé kellett volna tenni a költözést, mert rengeteg nagy csapat költözött ide-oda, össze-vissza alakítva a szerverek popját, és eredményességét. A mi kezdeti FS szerverünk top 3-ban volt, aztán elmentek a csapatok Blacktide-ra, meg máshová, így kiürült a szerver, mi is költöztünk a DESO-ra, mivel akkor még 7. volt, hely is volt, sor alig, www egész jó volt. Most meg Blacktide-ról áramlanak ide a népek, és kezd bedugulni ez is. Ez megint azt vonza magával, hogy elkezdenek költözni majd újra a sor miatt…tiszta barátok közt.
   És itt nem az alig 10+ aktív embert kitermelő magyar guildekről beszélek, hanem a több száz fős csapatokról…
   Reméljük 28.-tól már megszűnik ez az ide oda költözgetés, mert roppant zavaró….

   • Tusy
    2013. január 18. - 12:23

    – (nyilván tudod) a guest rendszer hiánya miatt volt csak ingyenes a költözés és előtte naponta lehetett szervert váltani, a hetes periódussal a kialakulóban levő zsoldos guildek vándorlásának legalább véget vetettek
    – a játékot kellett volna úgy kiadni, hogy egyáltalán ne legyen ingyenes költözés lehetősége és akkor a legtöbb magyar talán még mindig WR-n lenne
    – lehet szidni a WR-ről elköltözött VAR-os embereket de legjobb tudomásom szerint ők úgymond utolsóként távoztak onnan, sok kisebb – nagyobb guild már előttük rég elhagyta azt a szervert

   • Prana
    2013. január 18. - 15:39

    Le merném fogadni, hogy a guest rendszert pont a régió korlát hiba miatt nem vezették be akkor, és eddig próbáltak hegeszteni rajta, mivel megigérték a korlátlan guestelési lehetőséget. Valszeg úgy döntöttek, jelenleg inkább más fejlesztesékre kell az erőforrás, és bevezetik a guestelést ebben a formában addig is.

  • szajhavész
   2013. január 19. - 11:35

   És lám, máris egy példa az óriási népvándorlásra ami rank változásokkal is jár: az Arborstone(Fr)nemrégen még a top 2.-3. szerver volt és most meredeken zuhan.Éppen ekkor egy másik francia szerver a Jade Sea meredeken emelkedik.
   Bárcsak már mátol fizetős lenne a váltás akkor, nem lenne ez a sok kavarás.

 15. Tusy
  2013. január 18. - 12:03

  Zarache :
  … lassuk be amit a Variance vezetosege elinditott az jo volt. Azert mert nem mukodott nem oket kell szidni

  – pedig de, nagy részben őket lehet hibáztatni sok mindenért
  — az nagyon szép és jó volt, hogy felajánlották a magyarok összefogását (ilyen még úgyse volt). Lotro-ban van még kijelölt szerver ahol sok magyar van és ritkán ugranak egymás torkának, chat szintjén még segítséget is kapni. Azokkal ellentétben akik előítélettel élve ‘bárhol csak a WR-n ne’ hoztak létre guildeket én adtam nekik egy esélyt. Wow-os Bloodscalp után meg tudtam érteni a másik tábort is és én is eltöprengtem, hol kellene kezdenem
  — nekem sajnos az első meghirdetett wvw-s event után komoly kétségeim támadtak a szervezést illetően (kis túlzással semmi nem lett belőle), de mivel bíztam a WR wvw-s ténykedésben így a Warianceben azért próbálkoztam
  — amiért szerintem a szerkesztőket lehet hibáztatni, az a guildes kommunikáció és vezetés. Mivel csak a WAR-ban voltam így arról tudok nyilatkozni, az ilyen ‘néha eszünkbe jutott valami és mától az lesz’ dolognak tűnt. Blogot folyamatosan olvasva kiderült, hogy a helyzet máshol (VAR) sem sokkal jobb, mivel ‘majd szerveznek maguknak valamit’ meg ‘ne várjanak mindent a vezetőktől’. Egy guild vezetése szerintem nem ilyen, az ott van gyakran, amit meghirdet ott megjelenik és részt vesz rajta. _Szerintem_ nem kell guild vezetést vállalni ha nem tudod vezetni

  – miért nem csináltam jobban? Mert nem ajánlottam fel, hogy guildet vezessek. Ellentétben a szerkesztőkkel akik bevállalták és lett amilyen lett. Majd legközelebb talán nem fognak bevállalni valamit ‘mert jól hangzik’, vagy meggondolják többször mielőtt belevágnak

  • MaDFoX
   2013. január 18. - 13:17

   Részemről én örülök, hogy bevállalták! Nem kis strapa volt ez nekik, 500+ embert pusztán invelni is durva lehetett, hát még a rengeteg whisper és egyebek. Miközben Te (és én) vidáman játszottunk Ők bevállaltak (mert más nemigen), ezért nem beszólást érdemelnének!
   Lett amilyen lett… Hát igen, lehetett volna jobb vagy akár rosszabb is, ilyen lett…
   Minden tiszteletem mellett pl. azért pacikuki mindenki púzókájába, aki a meghirdetett guild eseménye(ke)n (legyen az wvw vagy open world) még csak pofavizitre sem ugrik el LA-ba, na mindegy. Ilyen lett, mert ilyenek vagyunk, Ők és a Tagok! Ennyi embernek nem lehet fogni a kezét és vezetgetni vagy ütni a fejét ha rosszat csinál és ez nagyon nem a vezetők mulasztása. Ha visszagondolsz csak az itt az elmúlt 3-4 hónap kb 20000 hozzászólására (store-s a RSS-em) voltak kezdeményezések, ötletek, törekvések amik meghaltak mert egyszerűen az emberek nagyrésze csak azért van a guildban, hogy kapjon bónuszokat, legyen valami a neve mellett és könnyebben találjon party-t. Még a chatra sem ír soha, talán ki is van kapcsolva neki. Persze ekkora guildnál óhatatlanul vannak ilyenek is, talán túl sok…
   De bevállalták és csinálják, szabadidőben sőt játékidőben, vállalva az álladó fikázást, a céltáblát, például akár tőled, aki abban guildban pl soha nem is voltál… :s

   Szóval én részemről köszönöm nekik, hogy bevállalták! Köszönöm a sok új ismerőst, kalandot, szórakozást és remélem hogy amikor ezt olvassák egy pillanatra elfelejtik a sok keserű ember fikázását, mert nem érdemlik meg, különösen azoktól akik nem mertek bevállalni ilyesmit!

   Köszi és nem feladni, nem mind hülye! ;)

  • 2013. január 18. - 14:25

   ” Lotro-ban van még kijelölt szerver ahol sok magyar van és ritkán ugranak egymás torkának”

   Kedves Tusy akkor te nem játszottál a lotro indulásának első évében. Amit akkor művelt az egyik klán az botrányos volt és szította a tüzet. Ebbe nem szeretnék bele menni, mert biztos vagyok benne, hogy ex lotrosok is vannak közöttünk abból az időszakból és tudják miről van szó.

   Variance guild a nagy létszám miatt se lehetne összemérni a hasamra ütök, Runningék guildjével ahol direkt megszabtak egy sokkal alacsonyabb létszámot, de azoknak tényleg aktívnak kell lennie ts stb mellett.

   Guild szabályzatban is benne van, hogy “Ne másra várj, mozdulj magad!” elvet követjük, vagyis felnőtt emberek vagytok barátkozzatok guilden belül kívül álljatok össze. Ez szépen is működik mert mindig látok embereket parti keresés ügyében aki meg keres jórészt talál is. A játék guild rendszere pont ezért jó mert el lehet vonatkoztatni a régi klánoktól.

   “– nekem sajnos az első meghirdetett wvw-s event után komoly kétségeim támadtak”
   Gigáék nagyszerű munkát végeztek, nem hiába lett ő a wvw rész vezetője, egy ekkora volumenű dolog mint a wvw elsőre kizárt, hogy menjen főleg nem a játék első hónapjában.

   Szerencsére van jó pár ember akinek értelmes a felfogása ezúton is köszi Mad az előző commented, vagy legalábbis nem földig kritizál valamit ha nem tetszik neki valami, hanem építő jelleggel hozzászól és segít is ha tud.

   • Tusy
    2013. január 18. - 15:40

    “te nem játszottál a lotro indulásának első évében”
    – mielőtt free lett próbáltam egy trialt és utána fizettem be 1 hónapot mert kicsit csúszott a free. Wow mellett határozottan felüdülés volt a chat. Gw1-ben viszont pár év után számomra már kezdett olvashatatlan lenni a chat

    “Gigáék nagyszerű munkát végeztek, nem hiába lett ő a wvw rész vezetője”
    – Gigassus jó vezető. Hetekig sima tag volt és hetekig vártuk, hogy lássunk online egy szerkesztőt vagy olyan hadvezért aki közben nem ment másik szerverre (guildben persze bent maradt) és hajlandó velünk jönni. Mivel tagként nem tudtunk várat ‘claimelni’ így végül kért magának hadvezéri rangot (amit meg is kapott)

   • Tusy
    2013. január 18. - 15:47

    “építő jelleggel hozzászól és segít is ha tud”
    – annak szántam, sajnálom ha nem jött át. Szerintem legközelebb ha napi szinten nem tudtok foglalkozni egy guilddel akkor ne vállaljátok a vezetését

  • 2013. január 18. - 17:04

   A VAR gyűjtőguild. Semmi kötöttség, nincs szigorú szabályzat, mindenki jöhet. Ilyen guildben nem kell szervezni, csak folyamatosan felvenni és kirúgni. Kb. azt a célt szolgálja, hogy akinek nincs guildje, az tudjon fejlődni és más játékosokkal ismerkedni egy játékban. Utána vagy mellette úgyis megy másik klánba. 500 ember kezelhetetlen, ha nincsenek kötelezettségek és retorziók, csak tagfelvétel rogyásig. A WvW rész már más kérdés, de VAR-t eredetileg gyűjtőguildnek indították, ami azonnal ki is töltötte a maximális létszámkeretet. Szerintem egy olyan guild, amiről te beszélsz, max. 80-100 magyar játékosból állhat. Kb. 10 főre kell egy officer egy szervezett klánban, ha a vezetők még néha játszani is akarnak a folyamatos problémakezelés és szervezés mellett.

   Az hogy gyűjtőguildet hirdettek itt a blogon, nagy segítség volt mindenkinek. Én ugyan nem fértem be, mert gyorsan 500-ra nőtt a létszám, de a VAR-nak is köszönhető, hogy WR-en nem lett tele magyar guildkereső spam-mel a chat, mert a többségnek megvolt a helye.

   Nem akartam guildet alapítani, mégis kénytelen voltam, mert VAR nem tudott több embert felvenni, nálam meg várták az emberek, hogy melyik guildbe megyek, mert akkor oda szeretnének ők is. Kb. 50 embert hoztam össze egy gyűjtőguildbe az első pár napon. Nem hirdettem, csak azokat inveltem, akik külön írtak nekem, hogy segítsek guildet találni. Összehoztam őket, együtt fejlődtünk, alkalmanként együtt mentünk WvW-re, livestream-eken segítettek. Az első pillanattól kezdve ellene voltam a saját guildnek, mert végre játszani akartam egy MMO-ban és nem a piszkos melót végezni. Ezt közöltem is a tagokkal a legelején, meg fel is ajánlottam, hogy aki szervező, témafelelős akar lenni, annak adok megfelelő rangot, de akkor csinálja is az illető. Ilyen jelentkező nem volt, szóval maradtunk gyűjtőguild. Kb. két hónapig nagy haszna volt, mert összehozta az embereket. Ahogy nőtt a létszám, már mindenki megtalálta a helyét, kisebb társaságok alakultak ki, megvették a haverok is a GW2-t, őket is bevettük a csapatba, de már mindenki másik klánt is képvisel, és maradt egy közös “barátlista”.

   Azért csináltam az egészet, mert kénytelen voltam, és nem mondhattam annyi embernek, hogy egy olyan guildet szeretnék, amiben csak max. húsz ismerősöm van. Annyit vállaltam csak, hogy egy klánban leszek mindenkivel, aki azt igényli. Ugyanúgy közösségi nyomás hatására alapítottam guildet, ahogy a blog szerkesztősége.

   Ha egy gyűjtőguildből vagy közismertebb nevén “fejlődős” guildből kellene valami használhatót csinálni, akkor azt úgy kell kezdeni, hogy kipakolja a vezetőség a guild háromnegyedét, rendszeres programokat szervez, amin kötelező a megjelenés, TS-t kötelező használni és mondjuk 10 officer foglalkozik 100 emberrel. Nem öt embernek, nem tíznek szerveznek programokat, hanem mindenkinek, de akkor ott is kell lenni. Ha valaki nincs ott, azt lefokozzák, aztán a guildszabályzat dönt a további sorsáról. Ha valaki hosszabb időre távol marad, azt előre be kell jelenteni, stb, stb, stb. Máshogy sajnos nem megy, ha nem csak arra kell a guild, hogy ne legyen egyedül az ember…

   • 2013. január 18. - 17:32

    Ámen.

  • 2013. január 18. - 17:29

   Ja. Legutolsó, előre meghirdetett, menet közben bekapcsolódhatsz és még nyerhetsz is típusú guild eventre (ahol 8,4,2g járt végül az 1., 2. és 3. helyezettnek) körülbelül 15-20 nevező volt. A több, mint 120 online-ból. Előtte meg Balthazar templomot foglaltunk és közben írták guild chatre, hogy ilyen meg olyan dungeon expre mennének. Szóval ezért sem erőltetjük. Mert szimplán nincs értelme gyűjtőguildnél. Mindenkinek más tetszik a játékban, ezt el lehet fogadni, vagy menni, és csinálni/keresni “jobb” guildet, ami specializálódik valamire.

 16. Ten
  2013. január 18. - 12:46

  https://forum-en.guildwars2.com/forum/pvp/wuvwuv/Before-you-transfer-consider-this

  Szerverváltás előtt érdemes elolvasni és elgondolkozni rajta. Néha vannak értelmes szálak is a sok sírás, meg egymás anyázása közt… :)

  • BigPi
   2013. január 18. - 13:32

   Ez tényleg szép összefoglaló. Igazsághoz is közel áll.

   Seafara átjöttem szétnézni bizony elég furcsa tapasztalatokat szereztem. Mivel a jelenlegi céhem inkább pve beállítottságú, ezért nekik nem tudom teljes szívvel ajánlani. Felállítottunk egy kritérium rendszert és az alapján próbáljuk eldönteni hova tovább. Igazából végig néztük már szinte az összes fenti wvw topos szervert, de pve szinten gyakran még annyit sem nyújtanak mint wr.
   Wr szerver jelenlegi legnagyobb hátránya, hogy ellatinosodott és ez sokaknak ellenszenves. Bár nekem személy szerint nem.

  • 2013. január 21. - 13:59

   Reméltem Underwordre átálláskor, hogy jobb lesz a droppom.
   Most már az általános bossocskák egyáltalán nem lootolhatóak :D

 17. ruzsi
  2013. január 18. - 13:46

  Wohme :
  igaza van Mortissnak

  Én nem értelek titeket. Nektek nem tetszik, hogy a magyarok elmennek a WRről. Sírókáztok, hogy ezt ez a honlap még fel is erősíti, de kérdem én: Ki kényszeríti az embereket arra, hogy kövessék a VAR-t? Ti miért ragaszkodtok annyira ahhoz a szerverhez? Ha magyarokkal szeretnétek játszani és azok elmennek, akkor ti miért azokat bántjátok akik elmennek és miért nem léptek le ti is?

 18. Ten
  2013. január 18. - 14:47

  Szolo :
  Kihívás T1-ben a legnagyobb. Ott nem lehet a langyos vízben ázni. Ott aki lazsál, annak sok babér nem terem a harctéren, valamint állandó stressz, hogy marad-e a T1-ben a szervere.
  Középmezőnyben ha egy hétig takarékon vagy, legfeljebb T5-ből T6 lesz a szerver.
  Biztosan átjön sok játékos T1 szerverre, de amikor megtapasztalják a T1 harcok hevességét, sokan lemondanak a T1 szerverről.

  A T1-ben nem feltétlen az ellenfelek képzettsége, vagy a létszám a kihívás. Mert míg jobbára átlag feletti és jó játékosok majdnem mindenhol vannak, illetve full map bármely alacsonyabb tier-ű szerveren előfordulhat csúcsidőben, addig lefedni a nap 24 óráját megfelelő létszámmal már komoly gondot okoz. És itt van a kutya elásva…

  Nyilván nem csekély szerepe volt a sikerben az összetartó guildeknek és a nagy létszámnak, mind az SF, mind a BT esetében és mindkét helyen sok taktikailag és skillek terén is képzett játékossal találkoztam, DE a legfontosabb kulcsa ezeknek a szervereknek az volt, hogy dominálni tudták a csúcsidőn kívüli időszakokat is. A reggeli üres órákat, a kora du-t és az éjszakát is. Mert szerintem mindenki számára világos, hogy hiába uralod az esti órákat 3-400 ponttal, az ott épített előny és a fejlesztések, mind elolvadnak reggelre, hacsak legalább egy részt nem tudod éjszaka-reggel bevédeni.

  A harc intenzitását nem vitatom. :) Több, megszállott WvW-s van a top tierekben és tapasztaltságok ill a HC WvW-s guildeknek köszönhetően sokkal hatékonyabbak létszámtól függetlenül.

  Szóval magasabb tierben inkább a várakozási idő lehet a gond a lentről szervert váltóknak, illetve az, hogy az 1-2 emberes kóborlás, pláne ha a langyosvízhez szokott, bizony gyorsan halállal végződhet.

  • Brock Samson
   2013. január 18. - 19:10

   Pontosan, ezert nem ertem mi most a baj? Szethuz a magyar kozosseg? En nem igy latom. Mindossze masok egyes csoportok igenyei.
   Az egyiknek tetszik a WR, semmi baja vele, hogy a lista aljan szerepel, neki pontosan megfelel az amit kepvisel. Masnak ott van Desolation a magas jatekosszamaval es varakozasi idejevel, cserebe viszont a legdurvabb WvW elmennyel. A ketto kozott pedig Piken, ami kicsit ilyen, kicsit olyan, mindenbol reszesulsz.
   Mindenki kivalasztja a vermersekletenek megfelelot, es feltelezem tiszaban van vele: ahogy nincs tokeletes jatek ugy nincs tokeletes szerver.

 19. vida
  2013. január 18. - 15:16

  Hali,valaki tudna segíteni? mikor kijött a játék megvettem be aktiváltam a kódot játszottam is vele 2 hétig csak abbahagytam egy időre most vissza akartam jönni játszani erre azt írja ki hogy “Grace period has ended” közben meg akartam keresni a CD kulcsát és nem találom se a dobozát se semmit ilyenkor mit kéne tenni? nem tudtam hogy lessz rá még szükségem.a karakterem nevét is tudom mondjuk ez nem tudom mennyire számít szóval mindent kivéve a kódot. Előre is köszi a válaszokat.

  • 2013. január 18. - 16:45

   A “Grace period has ended” üzenet arra utal, hogy az account ajándék ideje lejárt és nem let az éles kóddal meghosszabbítva… A 2 hét viszont ellene mond ennek, mert nem volt ilyen hosszú ajándék idő… Biztos jó accountba próbálsz bejelentkezni? Nem másik e-mail címet regeltél élesnek?

 20. Engine
  2013. január 18. - 23:29

  Sziasztok!

  Nemsokára én is GW 2 játékos leszek és abban kérném a segítségeteket, hogy ezt a topikot olvasva nem nagyon tudom eldönteni melyik szerveren kezdjek el játszani illetve akkor már ott is maradok. Megnéztem a szerverek hivatalos oldalait és a Ruins of Surmia elég szimpatikusnak tűnt, annak ellenére, hogy fentebb nem esett róla szó.
  Válaszokat előre is köszönöm.

  • 2013. január 19. - 00:21

   Hali! :)

   Piken-en rosszul nem járhatsz, az utóbbi pár hétben nagyon sokat fejlődött a szerver minden téren. Variance guild most 470 főt számlál aminek az ötöde esténként fent van durván és megy ezerrel a csapatkeresgélés beszélgetés így segítséget ott szerintem mindenképp kapnál, vagy ha teamspeakre feljársz szóban is tudunk segíteni. Desolationön van még pár guild ők inkább wvwznek ahogy elnéztem, azt nem tudom mennyire tudunk majd tolni szervezetten mivel a wvws részünk (meggondolatlanságukban) lelépett. Klánok menüpont alatt megtalálod a részleteket, bármi kérdésed van emailt is küldhetsz azt meg a team menüpont alatt találod.

 21. Engine
  2013. január 19. - 11:56

  Köszönöm szépen a gyors választ. Szerintem a Pikenen fogok indítani. Közben meg úgy is kialakul egy kép a játékról meg a szerverekről és ha jól láttam, akkor a szerverváltás nem ingyenes, de nem is feltétlenül igazi pénzbe kerül, szóval össze lehet azt is hozni ha nagyon muszáj.

 22. Kozzy
  2013. január 19. - 12:50

  Csak felhívnám a figyelmet arra hogy a “csodálatos” Desolation jövő héten akár 1 csoportban lehet WvW-n a Piken-nel..ha így marad az állás (!). Az elmúlt héten léptünk 1 csoportot fel, és most is nagyon keményen kezdtünk, meg is leptük szerintem az ellenfeleink. Ha így folytatjuk jövő héten vagy pár héten belül akár fel is léphetünk a Desolation szintjére. Nagyon szépen fejlődik a Piken Square szerver..

  • nedvedicious
   2013. január 19. - 13:24

   Pihenj! Elég annyi, hogy Piken szépen fejlődik.

  • 2013. január 19. - 15:31

   Ja én is néztem reggel a matchupot, nevettem is egy jót :D

  • szajhavész
   2013. január 20. - 11:36

   Amit néhány napja jósoltam máris beteljesülni látszik:) Bár szerintem jo lenne nekünk itt is ahol most vagyunk, ez is nagyon szép teljesitmény medium szerverként. Ha pedig följebb lépünk szerintem érezhető lesz a többiek létszámbeli fölénye, bár több guild jött mostanába Pikenre…meglátjuk.
   Én ugylátom hogy a délelőttök a kritikus időpont, akkor van a legkevesebb játékos, ilyenkor bukjuk el legtöbbször Sm et, ha hirtelen 4 -5 golem megjelenik a kapuba.

   Szóval tényleg pikáns időszak elé nézünk, furcsa lesz magyarvért ontani, és azt is szokni kell még hogy honfitársaink állitanak karót belénk:)

   • Ten
    2013. január 21. - 08:40

    szajhavész :
    Szóval tényleg pikáns időszak elé nézünk, furcsa lesz magyarvért ontani, és azt is szokni kell még hogy honfitársaink állitanak karót belénk:)

    Hidd el, gyorsan meg fogod szokni… ;) illetve zergek közt amúgy se fogsz erre figyelni.

   • 2013. január 21. - 13:57

    Sose érdekeljen, hogy az ellenség hová tartozik. Infónak hasznos a nagyon szeretett népi előítéletek és mégis érvényes általánosítások miatt, viszont ők mind: Frag. Pont. Loot.

    Menzás nénit se érdekli hogy ki halad el előtte. Ő is csak fejadagokat lát.

 23. Nibindar
  2013. január 21. - 13:24

  Az alábbi írással köszönök el ennek a blognak az olvasóitól. Sokáig magam is az voltam. A cikk terjedelme miatt csak belinkelem:

  http://armyguildwars2.wordpress.com/2013/01/21/akkor-most-menekuljunk/

  • 2013. január 21. - 13:54

   Érdekes…
   Egy Blog mindfölött
   Egy Blog kegyetlen
   Egy a sötétbe zár
   Bilincs az egyetlen
   :D Csak neked, amúgy engem nem zavar a helyzet, amíg stabilan vannak körülöttem játékosok, akikkel eljutok oda, ahova szeretnék.

   • 2013. január 21. - 15:01

    Most mi a baj, az hogy Pistikéék előtt gondolt valaki foglalkozni a Facebookon a GW2-vel és ezért természetesen a név az övék ott?

   • szajhavész
    2013. január 21. - 15:13

    Túl sok a citrom a teába benne, azabaaj.

   • 2013. január 22. - 12:24

    Rajta klikkeljetek “Válasz”-ra, ne nálam.
    Engem ez a dolog hidegen hagy, nem is panaszkodom miatta.

  • 2013. január 21. - 15:18

   Sok minden jutott most eszembe hirtelen.
   Először is, Royalnak igaza van. A játéknak ilyen fokú komolyan vétele, ahhoz vezet, hogy egyfolytában azon görcsölsz, hogy úristenmostmilessz, és ez rányomja a bélyegét az úgynevezett “IRL-re” és azon veszed észre magad, hogy nem tudod miért van szar kedved mindig. Hát ezért. Ez CSAK egy játék, tessék inni, csajozni, mértéktelenül kábítószerezni! XD (Csak vicceltem)
   Amúgy a cikk maga tetszik, de nagyon egyoldalú, meg lehetne hallgatni a másik felet is. Esetleg a probléma megoldására ötleteket felvetni, satöbbi. Nem hiszem, hogy azért léteznek ezek az emberek, hogy szánt-szándékkal tönkretegyék más játékélményét, majd elpusztításukat megnehezítve, a világban horkluxokat szétszórva ördögi kacajjal nyugtázzák tevékenységüket.

   • 2013. január 21. - 19:33

    Az horcrux :) De ja, szerintem is. Vagy szerintem se. Vagymi.

  • nedvedicious
   2013. január 21. - 16:48

   El(!)köszönsz???? Mèg be(!) sem köszöntèl!!

   • 2013. január 21. - 17:07

    Korábban volt egy count mortiss dredd, ha ő volt akkor nagyon köszönte éppen a fordításokat.

  • nedvedicious
   2013. január 21. - 17:24

   Nibindar, nem sèrtelek meg vele gondolom – mivel elkoszontel es ezt ugysem olvasod – de nem birtam vègigolvasni, akkora egetverö baromsàg! Nagyon szèp, hogy ilyeneket feltètelezel, jo is lenne ha igy lenne, màr amennyit olvastam, de sajnos az a helyzet, hogy szerintem a blogot indító – szàmomra minösègi munkàt vègzö – tagok 90% indulàs óta ùgy kihàtràlt a blog mögül (jegyzem meg ha ez tudatos – marpedig sztem az – akkor okos, mar-mar zsenialis tulajdonsagokrol tesz tanubizonysagot), mint a huzat.
   Làtsz te mèg itt fubent, nathrielt,werdàt, Endrèt (!!! XDXDXD :”DDD) irogatni?

   • myrrdhinn
    2013. január 21. - 17:43

    Mit értesz ez alatt, Ned?

   • 2013. január 21. - 18:54

    Nathriel él még, vizsgázik ezért inaktív mostanában, tegnap Arah sztoryt letoltuk közösen guildel. :)

    “Minőségi munkát végző tagok”? köszi a fel nem soroltak “”””nevében””””. :D

   • nedvedicious
    2013. január 21. - 19:12

    Tèged azèrt nem irtalak, mert mostanàban pont irogattàl hsz-eket ès nem akartam tàmadàsi felületet hagyni xD
    De màshonnan jött, mint gondoltam :)

   • nedvedicious
    2013. január 21. - 19:17

    Mit èrtek ez alatt? Leirom ha èrdekel, de tök hosszú lenne ès telóról nincs kedvem :S

  • myrrdhinn
   2013. január 21. - 17:42

   Köszönjük a véleményedet, azonban van néhány dolog amit szeretnék hozzáfűzni.

   Először is, a blog célja elsősorban a hírezés és az informatív, vagy éppen véleményt kifejező cikkek írása. Azért jött a guild létre, hogy az olvasók ne csak a blogon, hanem a játékban is tudjanak egymással kommunikálni és játszani. A kettőt tekinthetjük egymástól függetlennek, hiszen a legtöbb esetben nem kerülnek ki ide guilddel kapcsolatos információk, csak a legszükségesebb változások.

   Mi nem tartjuk magunkat a világ közepének, sem a “Magyar közösség dicső vezérének”. Ezt már néhányszor elmondtuk, de sosem árthat ismételni. Mi híreket szolgáltatunk és tájékoztatjuk az olvasóinkat a GW világában történt dolgokról, változásokról. Nem szólunk bele más oldalak, más guildek életébe, döntéseibe.

   Régebben még próbáltunk egy guildek közötti WvW-s együttműködést megalkotni (ott sem kívántunk vezetők lenni), ám ez nem valósult meg.

   Költözés. Ez egy elég nehéz döntés volt, azonban úgy éreztük, hogy szükséges. Ezt az is megerősítette, hogy szavazásra bocsájtottuk a kérdést a guilden belül és a többség egyetértett velünk. Ismételten, nem mi vagyunk a világ közepe, mi csak egyetlen guild vagyunk, akik átköltöztek máshová. A többi guild ott telepszik le ahol szeretne és mivel nemsokára bekerül a guesting, bármikor át lehet menni máshová és játszani azzal akivel szeretnénk.

   Még valami ami eszembe jutott. Ez a blog valóban “újabbnak” nevezhető, ám ennek a Tyria Kapui volt az őse, ami már nagyon régóta megtalálható volt a neten.

   Ha bármi kérdésed lenne hozzánk, szívesen válaszolunk rá és reméljük, hogy találni fogsz egy olyan szervert/guildet, ahol élvezni fogod a játékot!

   A mi olvasóinkhoz az lenne a kérésem, hogy ne kezdjenek flame/troll háborúba. Az illető elmondta a véleményét, amit tiszteletben kell tartani, még ha nem is értünk vele egyet.

   Myrrdhinn voltam :)

  • Tusy
   2013. január 21. - 18:03

   – nekem egy filmjelenet ugrik be:
   — ez a hely a világ legjobb helye!
   ++ bocsi, de voltál már a falain kívül?
   — nem!

  • 2013. január 21. - 19:31

   Minden tiszteletem, de ezzel nem értek egyet.
   Először is: milyen vészharang? Mi van? Jól érzi magát? Nem ütötte be a fejét véletlenül? Én legalábbis nem emlékszem olyanra, hogy: „MENEKÜLJETEEEEK! ITT A VILÁGVÉGE WHITESIDE RIDGE-EN!”
   Valóban, kiírtak egy felmérést, hogy ki hol fog játszani a fizetős transzfer után. És? Még csak nem is az oldal szerkesztői készítették. Csak egy másik oldal kérésének eleget téve helyezték ki. Ez, mint feljebb írtam, egy felmérés. Arról, hogy az olvasók (nem csak a blog olvasói, hiszen máshol is kihelyezték a felmérést) mit gondolnak. Ha ezt valaki rosszul értelmezi, szerintem nem az ő hibájuk. Vagy igen? Valóban, meghirdették, hogy a WR lesz a „magyar” szerver. Kicsit talán rossz ötlet volt ezt így leírni, de nem tudom, hogy tud-e róla, hogy már induláskor is voltak magyar guildek más szervereken is. Tehát nem tartotta mindenki szükségesnek, hogy a „nagy” után menjen. Valóban elment a guild a WR szerverről, mert az első három hónapban nemhogy szinten maradt volna a szerver aktivitása, hanem csak romlott. Igen, romlott. Ezt saját magam is megéltem. Úgy esett, hogy ebben az időszakban rengeteg időm volt a játékra, és elég sok időt töltöttem el PvE-n és WvW-n is. És valóban úgy éreztem, hogy itt romlik a helyzet (igen én éreztem így, nem mások mondták nekem, hogy ez van). Mint kiderült nem csak én. Hiszen a szavazók közül a többség a továbbállás mellett döntött, azt hiszem ki lehet mondani: helyesen. Mik a tények? 3 hónap játék egy szerveren. WvW-n egyre lejjebb és lejjebb csúszott, míg az utolsó tierben kötött ki. Ilyenkor kétféle WvW-hét van. Amikor a két leggyengébb ellenfelet kapjuk, és mindent dominálunk. Ez bizony elég unalmas tud lenni egy pár nap után és nem mellesleg következő héten sokkal erősebbekkel kerülünk össze. Itt már esély sincs rá, hogy egyáltalán a másodikak legyünk, ez szintén nem túl izgalmas. Aztán persze felmerülhet a kérdés, hogy miért alakult ki ilyen helyzet. Azért, mert elkezdtek elköltözni a guildek. Igen, bizony nem „a GUILD” volt az első a vándorlók közül. Még a WR-en lévő magyar guildek közül sem. (Tehát hiába szerették volna a szerkesztők, hogy legyen egy magyar szerver, ha már a kezdetekkor sem ment oda mindenki. Persze nem mondom, hogy ez baj, mert senkinek sem kötelessége, más játékokban lehetett rossz tapasztalata magyar közösségekkel.) És 3 hónap után úgy láttuk (játékosok, nem a vezetők, hiszen a játékosok kezdeményezték a költözést, a vezetők pedig szavazásra bocsátották, továbbá ez a fizetős transzfer bejelentése előtt sokkal történt), hogy ez az egyetlen ésszerű lépés. Ahhoz, hogy a WR esését megállítsuk, egy jó pár nagy guildre lett volna szükségünk, és a WR-nek semmije nem volt, ami ilyen guildeket odavonzhatna. Vagy ha volt, én kíváncsi lennék rá. Mert a map chaten magyarul és olaszul folyó kommunikáció például szerintem nem tartozik az előnyök közé.
   Mint írta, ez egy gyűjtőguild. Miért lett gyűjtőguild? Mert ezt szerették volna a játékosok. A blog csak adott hozzá egy nevet (valahogy úgy, mint egy szponzor), illetve még hozzátenném, hogy nem csak szerkesztők vezetői a guildnek. Egyébként szerintem egy gyűjtőguildnek nem kell, hogy legyen nagyon szervezett programja. Bárki szervezhet programot, van is erre egy szó: „önszerveződő”. A gyűjtőguildek lényege, hogy a játék kezdetén (a játékos szemszögéből nézve, amikor ő kezdi), amikor még nincsenek ismerőseik a játékban, belépnek egy ilyen közösségbe, ahol segítik egymást. Persze senki nem lesz senkinek a (rab)szolgája, ilyenre felesleges is számítani, mindenki játszani szeretne szabadidejében. Majd mikor már pár ember úgy érzi, hogy nekik kell valami más, valami speciális, kilépnek a guildből, elmennek és alapítanak egy másikat vagy belépnek egy már létezőbe. Ilyenre is volt példa „a GUILD történetében”.
   És képzelje! Amikor „a GUILD” elköltözött, voltak tagok, akik ott maradtak. Micsoda csoda!
   Térjünk vissza oda, hogy „a másik szerver sokkal jobb, mint a WR”. Kik írtak ilyet? Játékosok. Nem blogszerkesztők. Kommentben. Nem cikkben. Tehát ismét szókiforgatással találtuk szembe magunkat, sebaj, megesik az ilyen.
   Kimondhatjuk őszintén, hogy a blog nem szórakozott senkivel. Senkinek nem kell elfogadnia más olvasók (hozzászólók) véleményét, meglátását.

   Egy pár furcsaság… „Így történt, hogy Tudjukmi szétbarmolta a GW2 nyitást, hiszen a fellépése megakadályozta, hogy a nyitással járó természetes folyamatok zavartalanul végbemehessenek, és a mai napig sorra teszi a kísérleteket arra, hogy alapvetően befolyásolja a hazai guildek életét. Mindez az „összefogás” álcájától takartan kezdődött, valójában önös érdekből, blogja fennmaradását támogatva.”
   Öhm, tessék? Ez egy elég érdekes összeesküvés elmélet, de szerintem annyi alapja lehet, mint annak, hogy az emberekbe a védőoltásokkal RFID chipeket juttatnak, és majd az Antikrisztus ez alapján fogja megtisztítani a világot eljövetelekor. (Bizony ilyenek is vannak.)

   „VELÜNK SZÓRAKOZTOK, HÉ! Velünk, akiknek a Guild Wars, aminek éppen a folytatása fut, már a ti megjelenésetek előtt is többet jelentett egy egyszerű internetes játéknál, és az eltűnésetek után is többet fog jelenteni! De minden eddigi, részetekről tapasztalható arroganciát, magamutogatást, ostobaságot és elvtelenséget felülírt, amit legutóbb tettetek és még most is tesztek: BÉKÉTLENSÉGET VITTETEK A GUILDEKBE ezzel a mesterségesen generált szerver-pánikkal, hiszen most a legtöbb csoportban kénytelenek baromságokon vitatkozni, ahelyett, hogy játszanának.”
   Én nem érzek baromságokon való vitatkozásra irányuló késztetést. De lehet velem van a probléma. Lehet elmegyek pszichiáterhez.

   Szerintem NEM KELL, hogy egy nemzet tagjai egy szerveren játsszanak. Játsszon mindenki ott, ahol jól érzi magát. Véleményem szerint Piken Square jó választás volt. Kihívás a WvW, de nem deepthroat. Van jó PvE és nem mellesleg „unofficial RolePlaying” szerver.

   • 2013. január 21. - 21:42

    Ezek a “hiszen a fellépése megakadályozta, hogy a nyitással járó természetes folyamatok zavartalanul végbemehessenek”

    és

    “hiszen most a legtöbb csoportban kénytelenek baromságokon vitatkozni, ahelyett, hogy játszanának”

    azt mutatja hogy ő idiótáknak tartja a játékosokat. Nem kénytelen senki baromságokon vitatkozni de ha hajlamuk van tá akkor fognak, nem kell másra kenni. A fellépeshez pedig még annyit hogy ők miért nem léptek fel, a kissámlin kívül otthon?

 24. nedvedicious
  2013. január 21. - 19:13

  Tèged azèrt nem irtalak, mert mostanàban pont irogattàl hsz-eket ès nem akartam tàmadàsi felületet hagyni xD
  De màshonnan jött, mint gondoltam :)

 25. 2013. január 21. - 21:13

  nedvedicious :

  Tèged azèrt nem irtalak, mert mostanàban pont irogattàl hsz-eket ès nem akartam tàmadàsi felületet hagyni xD
  De màshonnan jött, mint gondoltam :)

  Sokat vagyok read only. Van, hogy kedvet kapok az írogatáshoz, de főleg saját poszt alatt, többinél hagyom a népet kibontakozni, de ha kell akkor moderálok. Főleg levelezést nézem/írom. :)
  Régebben sokkal több mindenről lehetett írni amúgy. Amikor még csak az infó morzsákon csámcsogtunk nagyon sokat lehetett theory craftolni. A 100 posztból amit kiraktam eddig nagyrészt megjelenés előtti.

  Mindent ledaráltunk amit csak lehetett, a játékmenet összes leírását kasztoktól a pvpig. Egyetlen dolog amit még lehetne az összes dungeon taktikáit lefordítani/megírni, de neten ott van kis millió videó,guild társak ők segítenek amikor mentek. Szvsz nem is lenne jó ha mindent az emberek szájába tolnánk magyarul mivel így azok akik nem tudnak angolul csak még jobban rászoknak a “magyarításra”, ami totális idegennyelv analfabétizmushoz vezet, igenis tanuljon meg mindenki angolul annyira, hogy el tudja olvasni ami előtte van még ha csak félig is, de tudja, hogy mit kell csinálnia.

 26. Solefald
  2013. január 21. - 21:14

  Tényleg amúgy most hogy Nedvescica(no offense :D) megemlítettem, hol van Endrosz és a többi arc?o.O

  • 2013. január 21. - 21:34

   Endrosz már jó ideje nem szerkesztő. Werdával nem igazán tudom, hogy mi van. Nathriel vizsgázik ahogy elég sokan közülünk és azért nincsenek/read onlyk. Fűben el van temetve a munkájába plusz éli életét és efektíven már csak szellemi vezetőnk és ha valami van azért kikérjük a véleményét. Boda már nem gw2zik, de remélem, hogy majd visszatér. Coverről szintén nem tudok sok mindent, skypeon is nagyon rég láttam már írni. Ő a fekete bárány a régiek közül mert még nem láttuk és mindig csöndes volt. :D Van egy fánkháp nevű tag is aki ha meg nem sértem, csak “tiszteletbeli tag”. Fűben régi haverja és jót szoktunk rajta virulni a chaten. Érdekes fazon. :)

   Régebben napi száz-négyszáz üzenet is termelődött /főleg zhorak miatt :P / mostanra inkább csak a guildes offi chaten megy a duma másikon elvétve ha van valami fordítani való, de nem is baj mert így többen vagyunk,hülyéskedünk a másikon. Remélem tetszett a kis “mi van a színfalak mögött” comment. :)

   /szerkesztettem az előző hszem/

   • Solefald
    2013. január 21. - 21:40

    Szomorúan hallom, hogy Endrosz “távozott”. :/ Egyébként ja, tetszett :D

   • 2013. január 22. - 08:25

    Milyen összetartó volt ez a társaság, még a kezdetekben. Néha fikáztuk egymást, de csak szeretetből persze. :D Aztán most, hogy nincs már mit várni, mindenki “szét van szana”.

   • myrrdhinn
    2013. január 22. - 20:00

    Nath azért elég aktív minden téren. Ha ő nem lenne, akkor fele annyi hírt sem látnánk :D

    Én most szintén read only üzemmódban vagyok, de azért figyelek ;)

 27. Emi
  2013. január 22. - 09:00

  Azoknak akik Pikenen érdeklődnek www iránt, eredetileg egy forumtroll dobta fel a témát, de többen komolyan vették ugyhogy:
  https://forum-en.guildwars2.com/forum/pvp/wuvwuv/Piken-Square-WvW-is-FULL/first
  röviden összefoglalva: PS-en a rengeteg bevándorlónak köszönhetően iszonyatosan megnőtt a quetime, ezért az “őshonos” klánok jelentős részében felmerült az elvándorlás gondolata, márcsak azért is, mert annyi uj név jelent meg hirtelen hogy már nyomokban se ismerik fel a saját közöséggüket. Az még nem letisztázott hogy egyesével menekülnek, vagy 26-27 csinálnak egy tömeges elvándorlást – de egyre idegesebbek, mivel az eredeti cél egy stabil t4 szerver létrehozása volt que nélkül, és ezt a rengeteg odaköltöző most tönkrevágta nekik. Redguard ugy tudom már ott is hagyta a szervert.

  Más (nem biztos hogy ehhez a cikkhez volt, de mivel nem készülök több hozzászolást irni) egy gondolat annak a forumozonak aki szerint aki egyszer kipróbálta sfrt az nem megy máshova: voltam sfren és egy pillanatig se bántam meg hogy eljöttem. Több szervert is kiprobáltam www miatt és nekem az a személyes tapasztalatom hogy SFR közössége messze a legantiszociálisabb, elitistább és már elnézést de legtahóbb az összes angol nyelvű szerver közül t5től felfele. Jah és a szerver egy szellemváros wwwn kivül bárhol. De mint írtam ez személyes vélemény, egyénfüggő hogy kinek mi jön be….

  • 2013. január 22. - 09:37

   Akkora nagy sor azért nincs (vagy csak én játszom a primetime (17h-00h) szélén?).
   Azért pár hete jók voltak a beköltözők arra, hogy meglóduljon a szekér, most meg hogy fújnak ni… Hát majd meglátjuk…. A spanyolokat is elküldjük? Nyávoghat a “közösség” de ezek 40k pontot csinálnak egy délelőtt (ott senki sem dolgozik vagy tananyag a WvW?), sosem érjük utol őket! Nem az kellene hogy “Ez a mienk ide már ne jöjjön senki”, hanem “olyanok jöjjenek pls akik délelőtt (is) tudnak wvw-zni” nem kicsi a külömbség…
   Persze lehet elköltözni is, az tuti megoldja, ajánlom a Desót! ;)

   • 2013. január 22. - 12:32

    ja ja jah… de a németek tanuljanak meg már angolul :D

   • Emi
    2013. január 23. - 07:50

    Cak nem birtam ki…
    Sokat segít ha érti az ember amit olvas. Az illetékes klánok azért nyávognak mert nekik nem hiányzott a nagyobb lefedettség, a délelőtti játékosbázis, sem az hogy felmenjenek t3ba, ők jól elvoltak a szerverrel úgy ahogy volt. És most már fel se ismerik hogy ez ugyanaz a szerver. Persze lehet hogy ez csak sima hőzöngés, és nem lesz belőle semmi. 5 nap és kiderül, csak gondoltam ne lepődjön meg senki ha mégis dobbantanak. Továbbá ők a szerveren voltak kezdetek óta, Nem értem mért gond, hogy ők úgy szerették a szervert ahogy volt. Mivel magas szintű volt a betelepülés ez a csapat egy kisebbség valószínűleg mostanra…

  • BigPi
   2013. január 22. - 12:46

   Mivel én is körbejártam a szervereket wvw-ék miatt, így seafarán is jártam. Abban megegyezhetünk, hogy érdekes egy népség. Azt ki lehet jelenteni, hogy t1-ben az eredményesség nem egyenlő az élvezetes játékkal.
   Ha valamelyik nap kedvem lesz rá ezzel kapcsolatosan bővebben is leírom a véleményem

   • 2013. január 22. - 23:55

    Engem speciel érdekelne a T1-es tapasztalatod.
    Egy ectót tennék rá, hogy komoly taktika ott sincs, csak szuperzergek és blueprint pocsékolás.

 28. 2013. január 22. - 12:30

  Ennyi hosszú kommentet már megint…
  Nem megmondtam, hogy a Variance ILLUMINÁTUS?! :DDD

  • 2013. január 22. - 13:37

   Royal, amiért lebuktattál minket, jelezzük, rövid lejáratú tejet már ne vegyél. Ha értesíteni próbálod a rendőrséget, fölösleges, ők is a markunkban vannak. Tudjuk hol vagy, tudjuk ki vagy, tudjuk mivel foglalkozol. Üdvözlettel, Tudodkik :)

   • MaDFoX
    2013. január 22. - 14:50

    Tartós tejet ne vegyen!! Ehhhh…
    Én egyébként “Netuddki” szeretnék inkább lenni, a “Tudjukki” olyan elcsépelt…
    De vannak persze örökzöldek is pl “Tuddki: A Törrög Zultán” aki nem olvasott Rejtőt, az meg műveletlen, igavonó állat…

  • 2013. január 22. - 14:09

   Nem olvastál túl sok összeesküvés elméletrõl szóló könyvet? Esetleg néztél túl sok ilyen témájú filmet/YT videót? Nekem kezd ilyen érzésem lenni :D Segítek: azért “elmélet” a nevük, mert ritkán bizonyítottak (=soha).

   • 2013. január 22. - 14:44

    Igazából egyre többről derül ki, hogy igaz.

 29. Gandarel
  2013. január 22. - 15:25

  Lehet hogy nincs már sok fordítani való meg theorycraft, viszont felmérésekkel el lehetne ütni az időt.
  Engem pl érdekelne akár egy “melyik a kedvenc pvp mapod”, “miért szereted Berlint” stb stb. Mindenki szereti Berlint.

  • 2013. január 22. - 23:54

   Jah. Mint az orosz kérdőív.
   Ki a példaképed? …………………………………………
   Miért pont Lenin? …………………………………………

   Theorycraft helyett bedobtam az ötletelést, hogy mitől-miként lenne jobb a játék.
   Szerintem pont aktuális, és még hasznos is.

 30. MaDFoX
  2013. január 22. - 15:25

  WvW? Vicc az egész :) Best of Dwhite Dynamite:

  -Melyik class hasonlít legjobban egy ninjára?
  -A troll-Dolyak, amelyik 3 másodperccel a camp elfoglalása előtt megjelenik és contestel…

  -Hogy ölsz meg egy Dolyakot a Vizunah Square-on?
  -Minimum 20 emberes portál bombával, siege támogatással…

  -Hogy ölsz meg egy Dolyakot a Fissure of Woe-n?
  -Véletlenül rá klikkelsz, a gathering helyett…

  -Honnét tudod, hogy a WvW seted van rajtad?
  -Kicsi pajzs, jobbra lent a HP mellett…

  -Mit mond a ranger az enginek?
  -Szép puska…

  -Mit mond az engi a rangernek?
  -Semmit, már mindketten halottak…

  -Mi az, egy group mesmer, klónokkal?
  -Agyaghadsereg…

  -Mennyi egy ranger pet max IQ-ja?
  -Trahearn…

  -Mi volt a szakadék alján heverő warrior utolsó gondolata?
  -Death from Above?…

  -Hogy vezetsz egy sikeres zerget?
  -CAPSLOCK-kal!

  -Hogy szólózol egy guardiant?
  -Megölöd a társait…

  -Melyik a legjobb necro skill?
  – “F” Revive ally

  -Mi a legjobb az engikben WvW-n?
  -A badge-k amiket dobnak…

  -Miért megy át az Ele az úton?
  -Hogy mist formban az ajtón túl éledjen…

  -Hány weapon kit kell, hogy megöljön valakit?
  -Nem tudni, még nem történt ilyesmi…

  -Melyik skilljét használja a warrior, vizelés után?
  -SHAKE IT OFF

  -Honnan tudod, hogy egy perma-stealth thief ölt meg?
  -Milyen thief?!

  -Melyik a legjobb heal skill WvW-n?
  -Futás!

  • 2013. január 22. - 16:01

   Ouch, némelyik fájt :D

  • 2013. január 22. - 17:27

   :D Találóak. Pedig van guardianom, engim, elém, thiefem is. (mesmer meg ranger is, csak azok kicsik és még nem voltam velük wvw-n)

  • myrrdhinn
   2013. január 22. - 19:58

   -Mennyi egy ranger pet max IQ-ja?
   -Trahearn…

   Ez volt a legjobb :DD

 31. BigPi
  2013. január 22. - 20:48

  Egy kis szívességet kérnék. Mivel úgy tűnik nagyon sok céh választja az osztott szerver megoldást, ezért aki tud egy részletes leírást közölni annak további működéséről azt megköszönném.

 32. Gladius
  2013. január 23. - 17:08

  Kérek minden WR szerveres társamat, hogy szavazzon bátran, nem olyan rossz szerver ez. Más szerveren lévőket meg arra kérnék, hogy húzza le a WR-t, bármennyire is meglepő, van pár száz ember akiknek ez a “jó” szerver. Köszi.

  • 2013. január 23. - 17:37

   Múlt időben szoktam róla beszélni (én legalábbis). Rossz volt, amikor eljöttünk, hogy milyen most, nem tudom.

  • BigPi
   2013. január 23. - 18:27

   Igazából épp a Wr-en maradt sok magyar miatt döntött úgy a céhünk, hogy vállalja a megosztottság állapotát. Akinek fontosabb a wvw és orr szigete az átment Aurorára a többiek maradtak azzal a megegyezéssel, hogy minden más pve-és akciót Wr-en végezzük.

 33. 2013. január 24. - 11:57

  A BEG és a Szövetségünk [EAST] is marad a WR-en aktív maradást hirdetve meg. Ezzel kapcsolatban hamarosan fel fogjuk keresni a fontosabb klánokat a szerveren, legyen az magar vagy sem. További kellemes és jutalomban gazdag játékot kívánok mindenkinek!

  • MaDFoX
   2013. január 24. - 13:21

   Nektek is sok sikert!!
   Eközben a szerveren: http://imgur.com/dLkoCKC

   • Captain TeDDy
    2013. január 24. - 20:05

    A teljes körű tájékoztatás kedvéért megjegyezném, hogy már a múlt héten folyamatosan érkezett gúnárékhoz az erősítés a BT-ről áttelepülő guildek révén, de az igazán súlyos csapást a [XaoC] beköltözése jelentette, amellyel visszafordíthatatlanul felborultak a T8-as erőviszonyok.

    Hozzáteszem, ezelőtt két hétig nyilvánvaló underdogként is becsülettel tartottuk magunkat ugyanezen szerverek ellen:
    http://mos.millenium.org/matchups/history/16
    http://mos.millenium.org/matchups/history/17

    Jelenleg GH a bevándorlók seregének köszönhetően a sokadik reneszánszát éli, és ennek most épp mi isszuk meg a levét.

  • MaDFoX
   2013. január 24. - 14:10

   Szerintem kezdetnek vegyétek fel velük a kapcsolatot:
   http://redd.it/176mdu

   Egyébként “Nettuddki” nagyon nyomul, mert ahogy nézem at EU reddit, aka The Karma Initiative is lekerülhet a megkeresési listátokról, pedig nagyon akartak maradni…
   Újabb 400+ fős érvágás…

   “We have stuck with Whiteside Ridge since launch and have tried to improve the state of WvW on the server but it has got a point where the server is either dominating an empty bottom tier or struggling to hold our own borderland in the tier above. We are not a WvW focused guild but it is a big part of Guild Wars 2 and on Whiteside Ridge our members have been missing out on what it has to offer. So we have been looking at new servers to transfer to over the past few weeks and after a lot of long deliberation we decided that Aurora Glade is the server for us.”
   http://karmainitiative.eu

 34. Emi
  2013. január 27. - 15:22

  Hmm, ebből kisregény lett, akit érdekel rágja át:

  Azoknak akiket érdekel WWW:

  a különbség a tierek között általánosságban:

  T1 meccs és a T3-5 meccs technikailag tökugyanaz, mindössze t1 valamivel jobban pörög a nap folyamán. Nem ugy néz ki a magasabb tier se mintha egy másik játékba csepenne az ember.

  A T1től egy szerver se lesz hű de koordinált, se semelyik játékos a szerveren “überpro megaleeet”, a különbség nem a játékosbázis mint olyan, egyik tierben sem UFOk játszanak. Az összes tierben vannak jo pvpsek és koordinált www guildek, ugyanugy mint béna max a nevében guildek, amiben simán el lehet lézengeni két hetet úgy hogy senki nem szol hozzád. A játékosbol is az összes fajta megtalálható minden tierben. Ez azt is jelenti hogy a t4 szerver se normálisabb mint egy t1, és a t1 szerver se normálisabb mint egy t4. A játékosokat tekintve ugyanolyanok, mindenhol vannak értelmesebbek, és mindenhol vannak egyszikűek. Max arra érdemes figyelni ilyen szempontbol hogy ha egy náció képviselői elszaporodnak egy szerveren hajlamosak a saját nyelvű üzenetekkel teleszemetelni a chatet a szerver nyelve helyett, ami neheziti a kommunikáciot.

  2db fő különbség van egy t1 és egy t4 szerver között.

  1: minőség:
  – hozzállás – az, hogy az adott “szerver” mint egész mennyire akar wwwzni. Nem egy két guild, hanem a szerver játékosbázisa mint egész. T8/9ben kb semennyire. Lehet káromolni az onnan elmenőket, de nem az ő hibájuk hogy folyamat tökegyedül vannak fenn kb.SFR bebizonyitotta hogy medium pop szerver is fel tud menni t1be ha akar. Ideje lenne belátni hogy WR soha nem akart, és nem véletlenül ragadt le t8ban. Ha nincs olyan népessége a szervernek aki hajlandó beletenni az időt és az energiát akkor bárkinek akit komolyabban érdekel a dolog teljesen fölösleges ott kínlódni. Ez nem egy guilden fog múlni akármekkora az a guild, nem fog egyedül elbírni egy szervert.
  – mentalitás/kitartás – SFR/Deso ha reggel letarolják a szervert, délre feláll, mindenki fejleszt, védik a supply cameket, kisérgetik a dolykat, futnak supplyt ha az kell, pedig egyik se ad xpt vagy ezüstöt. Nem úgy teszik le a sieget se hogy nah ez most pocsékolás, hanem úgy hogy nah ezt is megprobáljuk. Nem jött össze, probálunk mást. T4ben ha letarolják a szervert akkor kilogol a fele és majd megoldja vki, nem vagyunk elegen, ez van, esetleg jövő hét jobb lesz. Ha meg nincs fenn egy commander akkor vége a világnak. Alacsonyabb tier sokkal hajlamosabb feladni ha vmi gáz van.

  2: mennyiség: Magasabb tierben nagyobb a szerveren levő wwwzők aránya. Ez nagyon nem azt jelenti, hogy T1ben kizárólag megazergek. Ugyanugy vannak guildcsapatok amihez hozzá lehet csapodni, ugyanugy mennek a kiscsoportok supplyt foglalni mint bármelyik másik tierben. A www iránt érdeklődő népesség viszont nagyobb, ergo sorok, pláne estefele. Olyan viszont t1ben se nagyon van hogy az összes térképen sor lenne, max resetkor heti 1x 1-másfél óráig.

  Ha valaki kizárolag este 8-11 magasággában játszik annak kb bármelyik szerver megteszi. Aki hetente ráér max 2-3 orát és fontos neki hogy bármikor azonnal be tudjon lépni, annak szintén bármelyik tier megteszi. Aki kizárolag a jumping puzzle miatt jár wwwre annak detto ugyanez, könnyebb körbemenni ha nincs sor.
  Aki viszont mondjuk késő éjjel, reggel vagy koradélután is van hogy wwwzne az jobban jár magasabb tierben. Akit érdekel annyira a www, hogy idegesitse, ha a szervere egyszerüen feladja problémák esetén és kilogol, az szintugy jobban jár magasabb tierben, ott több az olyan játékos aki akkor is marad, ha éppen agyonverik a szervert. Guildtől függetlenül, csak azért mert ezeket a játékosokat érdekli annyira.

  Specifikusan EU rangsor:

  A free transzferek vége teljesen felboritotta az eu ranglistát, ugyanis mindenki nekiállt költözni. A nagy vesztesek a t7-9 szerverek, ill teljesen meghalt Arborstone és Blacktide. A nyertesek Jade Sea, Gunnars Hold és Vizunah. Aurora Glade is kapott jópár guildet. Piken jelenleg ugy néz ki hogy veszitett a dolgon, de ez csak jövő héten derül ki, mivel per pill Jade Sea ellen mennek és az a szerver rengeteg uj guildet kapott.Ráadásul a kihalt szerverek zuhanása eddig stabil szervereket is kilökött a helyükről, mivel a ratingjük sokkal jobban megugrott annál mint amit a szerver állapota indokolt volna.
  Ugyhogy a jelenlegi pozicioja kb egyik szervernek se jelent semmit, kb 2-3 hét kell a 28.ai befagyás után amig a rangsor rendeződik.

  Pikent több alap guild otthagyta a beköltöző tömeg miatt, és lássuk be ha egy guild t8ban képtelen összehozni egy normális www jelenlétet, mert t8nak megfelelő mentalitással rendelkeznek és valaki majd megoldja, az hiába költözik, t3ban is kevés lesz. És pikenre több ilyen is költözött, amig azok aki vitték eddig a szervert menekülnek. A szerver vélhetően esni fog és örülhet ha megáll t4ben.

  SFRről két nagyobb guild elköltözött, PRX és Votf, mindketten amerikai szerverre. Jelenleg ugy néz ki jövő héten kiesik t1ből.Viszont a free transzferek vége befagyasztja a maradékot, tehát lehet hogy ők lesznek az uj stabil t2 szerver. Hacsak nem veszítenek több embert még 28i zárás előtt. (személy szerint az egyetlen szerver az egész játékban amit szívesen látnék elsüllyedni, hátha gyógyír lenne a töménytelen arroganciájukra. mindenhol vannak problémás elemek de annyit meg olyan sűrűségben mint ott még nem láttam)

  Vizunah Square lenyelt kb egy fél francia szervert, és jelenleg bárkit aki felmegy t1be agyonver. 1 hónappal ezelőtti állapothoz képest kb a másfélszeresére nőtt, és már akkor is alig bírtak vele. Tehát ha vki nem francia nyelvű t1 szerverre költözne az úgy készüljön hogy ott nem lesz könyitett mód, folyamatos outmanned van napi 10-15 órában bármelyik szerveren ami harcol vele. Ráadásul ők halál komolyan veszik a játékot, a bugexploit meg a hackelés nemzeti sport náluk. Pl megszokott dolog ha siege közben min 1 ember átlő a falon.

  Desorol 1 nagyobb guild lépett el, judge vagy vmi hasonlo, tehát ők is veszítettek guildet, bár közel sem annyit mint piken. Tekintve hogy soha nem voltak 9.nél rosszabb helyen várhatóan továbbra is marad egy stabil t2 szerver, ami időnként felmegy t1be.Viszont oda sem volt komoly bevándorlás, tehát a jelenlegi Vizuval esélytelen hogy elbírna.

  • 2013. január 27. - 15:49

   Remélem, hogy azért maradt pár ember Pikenen aki legalább odaáll a kezdőhelyen lévő commander NPC mellé, hogy elinduljon az event, mert WRről azért jöttem el pár hete, mert a mapchaten kérés ellenére sem jött össze 10 ember rá. Inkább mentek és verték a kaput bicskával.

   • Uefalona
    2013. január 27. - 15:57

    megérte wr-ről pikenre menni? főleg wvw szempontból?

   • 2013. január 27. - 20:47

    Tegnapig parádés volt. Holnap van a népvándorlás határideje és majd kiderül, hogy mi lett a helyzet.

  • BigPi
   2013. január 27. - 17:42

   Sfr-ről, pár szót írnék. Az igazi nagy különbség számomra nem abban jelentkezett, hogy szervezettebbek lettek volna, vagy több ostromgépet tettek le. Sőt a wvw-és népességhez képest inkább épp az ellenkezője volt a jellemző.
   Sikerük annak a pár pénzes embernek köszönhetik, akik szinte bármikor kivágtak zsebükből pár trebut, gólemet.
   Arrogánsak? Tény, hogy zavarba jönnek, ha az üres erődöt valaki rammal próbálja beütni nem pedig három, négy katapulttal, esetleg golemmel. Ezt szóvá is teszik, de ha teszi az ember a dolgát és nem foglalkozik velük, akkor nincs gond.

  • Tusy
   2013. január 27. - 18:09

   – gz, ez a hsz. nekem kereknek tűnt

   – én csak sztorikat tudok elmondani Desolationról, próbálom őket rövidre fogni
   — saját BL-n jönnek a port melletti várunkhoz (Longview) és csendben szeretnék bevenni így felhúznak 2 ramot és csak azzal ütik. Mivel pont ott vagyok így megszokásból beírom chatre: “/t 10+ VIZ at LV, 2 rams”. Találok a várban egy ac-t amivel szorgalmasan lövöldözgetem őket, chaten a fent levő commander (ez egy reggeli időpont volt, nem számítottam commanderre sem) kéri a népeket portoljanak citadellába majd 1 (azaz egy) percen belül megjelenik a 20+ fős sereggel és lealázzák az ott levőket. Az egyik déli várat vették volna be de simán otthagyták és jöttek védeni (ez persze nem mindig van így, de ilyen is van)
   — belépek a játékba, hillst nagy erőkkel támadják (két-háromszoros túlerő), menjünk segíteni védeni! Belső kapunál járnak már, érdemes még menni? Persze, próbáljuk meg. Első 2 alkalommal el se jutok a saját csapathoz mert leölnek útközben vagy a falakon belül. Végre bejutok, erődben nincs supply, reinforced gate 20%, vistáról lőnek minket kell egy trebu. Építjük, én kiportolok supplyért az északi camphez és chaten írják az erőd számlálóját mikor lehet visszamenni … az erőd végül elesett ~2 óra múlva. De előtte már 2 órája védték (ez összesen 4 óra) és a lordot is sikerült leölniük párszor

   • 2013. január 27. - 21:37

    A régi szép idők :’) … ilyen még WR-en is volt egyszer! És ott is pont Hills védése volt ugyanilyen.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: