Reklámok

Jön a guestelés!

gw2_band_blogheader

POLGÁROK, fontos bejelenteni valóm van.

Régebben beszéltünk az úgy nevezett vendégség (guesting) funkcióról, amivel másik szerveren lévő barátaiddal játszhatsz. Vége a várakozásnak! Guesting a január 28-án jön az aznapi frissítéssel.

Mielőtt jobban belemennék a részletekbe arról, hogy hogyan is működik és , hogy milyen megkötésekkel jár szeretnék arról beszélni, hogy milyen fontos változást hoz a játékba ez a rendszer. Ingyenes szerver váltás nem lesz többé elérhető. Most hét naponta lehet szervert váltani ezért bizonyosodj meg róla, hogy Január 28 előtt már azon a szerveren leszel amin játszani szeretnél, mert utána gembe fog kerülni a  szerver váltás!

Most, hogy ezt tisztáztuk a tovább után elolvashatjátok, hogy hogyan is működik a rendszer.

A karakter választó képernyőn kattints a “World Selection” gombra.

5f54fStep-1-590x331

Válaszd ki azt a világot ahol vendégeskedni  szeretnél és nyomd meg a “Guest” gombot.

784d9Step-2-Confirm-Dialogue-590x331

Válaszd ki bármelyik karaktered amivel játszani szeretnél és már bent is vagy azon a szerveren amit kiválasztottál.

A guesting pár megkötéssel jár:

 • Mivel (ellentétben a szerver váltással) nem mozgatjuk a karaktereid adatait ezért a guestelés csak a saját régiódban működik. Észak amerikai  szerverről nem lehet európaira guestelni és fordítva.
 • Nem vehetsz részt a World vs Worldben amíg a guest szerveren vagy. Amint WvW-re akarsz belépni vissza rak a haza szerveredre (home world). Ha azon a szerveren akarsz WvW-zni amin guest voltál teljes szerver váltást kell csinálnod.
 • Egyszerre csak 2 szerveren lehetsz vendég . Amint guestelsz egy szervert azt 24 órán keresztül látogathatod. Amint lejár a 24 óra más szervert is meglátogathatsz. Ezt a két szervert viszont akárhányszor meglátogathatod további megkötések nélkül.
 • Teli vagy magas népességű szerver látogatásával nagyobb eséllyel rak be overflow térképre.

d84e0gw004-590x322

Mint ahogy említettem feljebb, a guesting bevezetésével többé nem ingyenes a szerver váltás:

 • Új home worldre (szerver) való váltás gembe kerül.
 • Ennek az ára a kiválasztott szerver népességétől függ. Minél nagyobb annál több gembe is fog kerülni.
 • A játékosok továbbra sem tudnak majd “Teli” szerverekre váltani.

Biztos vagyok benne, hogy örültök, hogy végre más szerveren is játszhattok a barátaitokkal a sajátotok elhagyása nélkül ,szóval hajrá vendégeskedjetek más szervereken (és öleljétek meg a legelső quaggant akit megismertek)!

-Martin Kerstein

Szerkesztői megjegyzés: ha jól emlékszem 500-800-1200 gem volt a váltás béta alatt. (low-medium-high népességű szerver) Ez változhatott azóta, így semmi garancia nincs arra, hogy most is ennyi lesz. Még valami: Variance guild marad a Piken Square-en több másik magyar guildel, a fejlécünk kicserélésre vár. :)  -Terawattkun

Reklámok
 1. 2013. január 16. - 21:06

  Szerintem ez baráti. :) Még az 1200 gemes ár sem olyan vészes, ha nagyon forró a talaj és lépni kell! :D

  • 2013. január 16. - 21:12

   Egyet értek. Máshol ráadásul nincs is ilyen opció, hogy rendes pénz nélkül megoldhasd a váltást.

 2. runningwild691
  2013. január 16. - 21:14

  Mivel a játékban január 28.-tól fizetős lesz a szerver váltás, így akinek még van kedve csatlakozni a The Expendable Horde guildhoz, jelentkezzen a megadott címen. DESOLATION szerveren tanyázunk. WWW pörög, dungeon-ra is össze szokott jönni a parti…

  Jelentkezés a fórumunk Toborzó topikjában: http://horda.drom.hu

  Elvárások:
  – 18+ életkor
  – használható mikrofon, ts, net, pc
  – csapatmunka, állandó ts használat, kommunikáció, együttműködés

  • Punisher
   2013. január 16. - 22:18

   Deso-soknak üzenném h jó lenne ha a franciákra fókuszálnáltok, és akk 2. helyet meg tudjátok tartani, SFR-en meg mindenki utálja a Vizunaht és szeretnénk végre 3. helyen látni őket, ugyh mi is rájuk fókuszálunk.
   Viszont, az összes szerver közül talán nálunk van a legtöbb kém, köztük akad commander is, és mikor nálünk senki se nagyon figyel, hogy ki is vezeti a zerget, akkor a sok hülye követni is fogja az 5 golemet anzaliashoz(mint ma). Nem ez volt az első példa hogy francia commander próbál szabotálni.

   • 2013. január 17. - 07:29

    Mindenképp jelzem az egész szervernek..

   • Tusy
    2013. január 17. - 08:09

    – ha a Deso BL harmadát – felét lerohanja a szerveretek és folyamatosan veszitek el a campeket akkor szerintem nehéz lesz ilyet kérni a többi játékostól … hacsak fókuszáláson nem valami egészen mást értesz (30 vagy 50 fős zergeket pl.)

   • Punisher
    2013. január 17. - 10:37

    Én ezt kifejezetten eternal-ra értettem, ahol mindenki azt emlegeti hogy inkább desoé legyen SM mint VS-é. Bordereken ritkábban járok, de sejtettem hogy ott nem ilyen egyszerű megoldani a dolgot :/
    Party-ba ha invelsz bárkit az ellenségböl,akkor ott lehet közvetlen is üzenni, vagy kérdezni. rákattintasz az invader-re és party ablakban invite gomb, és nem kell a nevével szórakozni:)
    PRX, WT, VoTF, VcY, SWE guildekböl próbálj embert befogni, ott többnyire az értelmesebbje van, aki közvetit is a commandernek.

   • Tusy
    2013. január 17. - 11:31

    – ez az ellenséges szerver játékosával 1 partyban lenni nekem új dolog, de megjegyzem
    – EB-n ritkán vagyok de tegnap délelőtt éppen arra jártam és hiába lőttük be trebukkal SM külső falát meg sem próbáltuk bevenni (összesen 1 tower és a garrison volt a miénk EB-n)
    – talán nem árulok el óriási hadi titkot de a reggeltől – kora délutánig tartó időszakban kevesebb ember van wvw-n mint amennyi ellenünk tud jönni. Ma reggel hiába védtük BL-n bayt, 10 perc alatt így is elesett (tegnap reggel védelem nélkül 1 perc alatt esett el, 5+ gólemmel mentek neki)
    – SM-ről egyébként az a saját véleményem, ha valaki nem csak bevenni hanem megtartani is akarja akkor legalább annyi játékossal kell rendelkezzen EB-n mint amennyi a másik 2 szervernek van (ha nincs fő műsoridö). Szerintem nagyon gyakran pont SM tartása miatt kapja a legkevesebb pontot az a szerver, mert máshova nem jutnak emberei

 3. Mephi
  2013. január 16. - 21:15

  Reális az ár, a guestelés lehetőségével viszont nem tudom, hogy fogok-e valaha is élni, mindenesetre biztos lesz olyan, aki ezt ki fogja tudni használni.

 4. CactuS
  2013. január 16. - 21:54

  Variance marad a Piken-en, vagy tervben van egy másik szerver?

  • 2013. január 16. - 21:59

   Maradunk. :)

   • nedvedicious
    2013. január 16. - 22:30

    Dekààr, pedig ugy mennèk Vabbira!

 5. 2013. január 16. - 22:32

  Sziasztok!
  A Rank S egy kissebbnek nevezhető 20 fős, jó hangulatú guild, a Seafarer’s Rest szerveren.
  PvP és WvW-vel foglalkozunk főképp de dungeonokba is járunk rendszeresen. Bárkinek bármiben szívesen segítünk legyen az tournament csapatra való felkészítés vagy éppen egy instából való felszerelés kiszedése. Tapasztaltabb játékosok vagyunk, akik már elég régóta foglalkoznak PvP-vel, ezért WvW-n akár elpusztítunk egy kissebb zerget pár emberrel ha kell :). Ha szeretnél tagja lenni egy professzionális segítőkész csapatnak, nyugodtan jelentkezz, lehetsz casual játékos szívesen várunk.
  Van saját TS3 szerverünk, amit belépés után adunk meg. A szerverről annyit, hogy hétvégén este szoktak várólisták lenni, PvE-ben erős (Orr templomok nyitva szoktak lenni), szervezett, céltudatos WvW.

  Köszönjük figyelmedet! Jelentkezni az alábbiaknál: Wohme.4360, qrisz.2061, Tonypapa.4103, Metanfekamin.6027.

  • nedvedicious
   2013. január 16. - 23:00

   Hirdetès:
   Amelyik klàn szeretne a híres-neves, nagy gw2es tapasztalattal rendelkezö, fökènt pve, spvp ès wvw orientàlt, jò hangulatù, közèpkorú, aktívan ts-t hasznàlò jàtèkoshoz csatlakozni, az jöjjön àt cókmòkostúl a piken square szerverre ès ts-en egy rövid megbeszèlès utàn talàn megteheti.
   Jelige: 1 guild bank tab csak az enyèm!
   Ingame nick: zorallkiller.436282846262621349

   • Punisher
    2013. január 16. - 23:06

    Aki egyszer járt SFR-en az nem fogja otthagyni. Túl jó a közérzet,ahoz hogy máshová vágyjon az ember:)

   • nedvedicious
    2013. január 16. - 23:07

    Hagyjuk màr a mesèt habbal! Rosszabb vagy, mint a telejósda xD ;-)

   • Wohme
    2013. január 16. - 23:13

    Mi akkor is itt voltunk amikor SFR 12.-ik helyen állt…..

   • Punisher
    2013. január 16. - 23:30

    Én sem a t1 szerverket hajurászom, blacktide ra is akkor mentem mikor valahol a középmezőnyben volt még októberben. SFR azt hiszem 7. volt mikor átmentem és bevallom csak azért mert a desolation fullos volt (épp lezúgóban a wvw listán) ugyh nemfértem be, SFR-röl meg csak jót hallottam ugyh oda mentem, vagyis menekültem BT-ról. Aztán meg a szokásos… csak itt ragadtam:D

   • Punisher
    2013. január 16. - 23:33

    Jah, ha valaki wvw kedvelő mégis erre jönne, elöre tegye fel ignore list-re Waqas Mesmer-t. Azt mondják hogy az idegbaj nem ragályos, de ő kitartóan próbálja bebizonyítani az ellenkezőjét:D:D

 6. Mc Wolfy
  2013. január 16. - 23:49

  Aki szeretne érdemileg WvW-zni, annak ajánlom Desolationt. A WvW keménymag már ott van, pvezni tudsz a barátaiddal máshol guest rendszerrel. Szóval ha nem akarod, hogy átmenjen rajtad a francia zerg, vagy úgy foglj be egész téképet, hogy arra is van időd, hogy kézzel verj be mindent, mert annyira nem játszik az ellenség, akkor várunk szeretettel.

  • nedvedicious
   2013. január 16. - 23:53

   Màr hallottuk, köszi ;-)
   Olyan fasza a piken, hogy nem is tudjuk, hogy wtf r u talking about!

   • nedvedicious
    2013. január 17. - 08:53

    Még mindig moderációra várakozom….:P

   • MaDFoX
    2013. január 17. - 08:57

    Volt ilyen nekem is, sosem jelent meg…
    Pedig nem volt benne semmi, kép linkek, wvw-ről…

   • nedvedicious
    2013. január 17. - 09:33

    Azt hiszem nálam a f@xa szó, mint pozitív jelző maradt benne ami a gondot okozza :)

  • 2013. január 17. - 00:05

   Sosem gondoltam volna, hogy valaki überelni tudja Royalt.

   • 2013. január 17. - 00:32

    Royal kezd egyre kevésbé ellenszenves lenni. :o What’s goin on!?

 7. Mosoly
  2013. január 17. - 00:31

  Üdv. Az iránt érdeklődnék így szerverváltás bezárása előtt, hogy létezik-e RP-s magyar klán, ahol zajlik is ilyen típusú élet?

  • 2013. január 17. - 00:37

   Zhorakot kérdezd, õ szervez ilyesmiket elvileg.

  • Brock Samson
   2013. január 17. - 09:25

   Variancebol paran lapitottunk egy kis magyar RP guildet. Jelenleg meg eleg sok a dolga mindenkinek, ugyhogy nem mondanam kifejezetten aktivnak, de nem is az a lenyeg, hanem hogy letezik, igy a kesobbiekben barmikor nekiallhatunk. (Talan blogpost szinten is hirdetve lesz.) Brock Samson.3984

  • Mosoly
   2013. január 17. - 18:14

   Köszönöm az infókat, megvan a kapcsolat :).

 8. MaDFoX
  2013. január 17. - 01:38

  Úgy látom kezdenek pánikolni a szerverek ahol kevés a magyar emberanyag…

  • Nhienyl
   2013. január 17. - 17:55

   Ugyan dehogy, én (és még páran) elvagyok a németekkel :D

 9. Zrakam
  2013. január 17. - 03:35

  nee, légyszi ne maradjatok a piken squaren :(

  • Mephi
   2013. január 17. - 08:28

   Nem vagyok Variance-os, de azért azt gondolom Te is belátod, hogy egy ekkora klánt nem olyan könnyű átmozgatni egy másik szerverre. Ugyanakkor a Piken szerintem teljesen rendben van, nem a legerősebb, és nem is a leggyengébb. Szóval ennél nyomósabb ok kell költözésre: “Légyszi, légyszi ne maradjunk itt és itt…”
   Amúgy szerintem lesznek klánok, akik változtatni fognak, arra leszek kíváncsi, hogy mennyire fogja ez megbolygatni a beállt rendet.

   • Zrakam
    2013. január 18. - 03:41

    Elég nagy népvándorlás indult meg a Piken felé, Blacktideról, Vabbiról, Gandaráról jönnek ide a nagy guildek aminek nagyon nem örül senki. De mivel nem sokat lehet ellene tenni, így könnyen high-pop szerverré válhat pár héten belül ami pedig folyamatos overflowkat okoz. A Variance szemszögéből ezért elgondodlkodtató lehet átmenni egy kisebb EU szerverre, amíg még nem késő.

   • 2013. január 18. - 08:52

    Zrakam! Még az előző költözés is csak mostanában lett hivatalosan befejezve… 4-500 embert nem dobálhatsz ide oda minden héten és nem is rövid lefolyású dolog… Ráadásul tuti kis szerver lesz a Piken, bőven kibírja ha jönnek még…

   • Zrakam
    2013. január 18. - 17:07

    WvW-n másfél órás queue-k vannak esténként, és pontosan a WvW-s sikerek miatt özönlenek ide továbbra is az újabb és újabb guildek, tehát a populáció csak nőni fog, az biztos. Hogy egy ekkora guildet mozgatni nehéz, azt megértem, 28-a utána még nehezebb lesz, sőt…

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 10:35

   Nem látok több hozzászólást tőled, mégis szerinted hol kéne lennünk? :)
   Szerintem Riverside-i vagy Baruch Bay-i kém vagy! :D
   Esetleg Blacktide-os… =D (Mellesleg sok sikert a 2 francihoz!)

   Szép kis jövő hét lesz Németek meg Spanyolok… De talán legalább nem szövetkeznek :)

 10. Terawatt
  2013. január 17. - 08:14

  nedvedicious :Dekààr, pedig ugy mennèk Vabbira!

  Nem kell félni a pikentől, ha meg full pop szerverre mennénk akkor meg mindig átdobna mindenkit overflowra és kb ugyan ott vagy ha épp nincs ember. Szerintem valami okosságot találtak ki a kisebb területek vonzóbbá tételére és fel fog pezsdülni majd az élet plusz fractalt hónapokig nem fogják farmolni az emberek. :)

  • nedvedicious
   2013. január 17. - 08:56

   Király a válasz, egyet értek! Azért remélem teljesen egyértelmű mindenki számára, hogy amit írtam, az irónikus volt. :)

  • 2013. január 17. - 12:12

   AAAAA egy terawatt imposztor! Elfogni! :D

   • MaDFoX
    2013. január 17. - 12:26

    Hinnnye!!!!
    Csodálkoztam is hogy Tera bal oldali lett! :D
    Máglyára vele, megkövezzük!

   • Terawatt
    2013. január 17. - 13:14

    Nem imposztor volt/vagyok csak nem tudtam belépni wpre. :)

   • MaDFoX
    2013. január 17. - 13:16

    Pont ezt mondaná egy imposztor! :D
    Kapjááátokeeeeel! :D Ott fut!!!

  • 2013. január 17. - 15:01

   Ja, nekem is szemétkedett tegnap este, de addig F5-öztem, meg törölgettem a wp.com-os cookie-kat, hogy végül valahogy sikerült :D

   • 2013. január 17. - 16:49

    MaDFoX :

    Pont ezt mondaná egy imposztor! :D
    Kapjááátokeeeeel! :D Ott fut!!!

    Na az “eredetivel” is megerősítem ;DD Volt már amúgy, hogy Bodaster írt valami hasonló névvel és azt hittük, hogy imposztor. :D

    Howellq: olyan helyen voltam ahol le van korlátozva az ilyesmi és ott azért nem tudtam belépni.

 11. 2013. január 17. - 08:46

  Piken pont azon a napon változott amikor a “keménymag” elment. Azóta minden nap nyertünk. Este csúcsidőben pár perces sor van WvW-n, ilyen sem volt, néha el sem hiszem amit látok. Nagyon jó most a WvW Pikenen…
  A jövő hét érdekes ellenfeleket ígér…

  • nedvedicious
   2013. január 17. - 09:07

   Absolutely! Teljesen tökéletesnek érzem most a piken aktivitását. Két nagyon komoly szervert verünk immáron 2. hete. Szinte folyamatosan vezetünk aktuális pontokban. De nem is ez a lényeg. Az ez elött 3.4. hétben amikor mindkétszer kikaptunk, az is baromi jó volt! Ilyenek voltak a pontok kb, hogy Augury: 170.000, Gandara: 155.000, Piken: 152.000. A térkép felosztása is folyton közel állt az 1/3-1/3-1/3 álláshoz, minden térképen volt értelme harcolni!
   A tetszik még, hogy normális az embereloszlás. Nem az van, hogy folyamatosan 50 fős zergek rohannak keresztbe-kasba, amik elöl úgysem lehet megvédeni 1 várat sem, hanem olyan normális méretű csapatok eloszolva rohangásznak a 4 mapon, pont a jó ponteloszlás miatt is. Mindenhol volt/van mit csinálni ezért nem folyton 1 helyre gyűl az éji vad. Így van értelme a támadásnak és a védekezésnek is. Aktivitás is folyton van, de holt időszakban azért annyira hígul a helyzet, hogy egyedül vagy kis csapatban is tudok portyázni kicsit anélkül, hogy egy 50fős zerg oldalba kapna amíg írok egy rövid hsz-t ide variance-ra ;-)
   Egyébként gépek lerakásával/építésével itt sincs gond, Commanderek kb korrektül tolják, szóval raj.
   Aztán most hogy feljebb lépünk, lehet széjjel aláznak, de no para, mert az alap élménymix rendben van szerintem!

  • 2013. január 17. - 12:53

   Az ünnepek alatt nem volt annyira aktív WvW-zés Pikenen, de januárban újra aktivizálta magát minden nagyobb WvW-s guild és előre tervezve, jól koordinálva az utóbbi 2 hétben szépen uralja a WvW-t.

 12. 2013. január 17. - 08:49

  De megmondta valaki, hogy a januári frissítés a hónap utolsó napján érkezik :D
  Majdnem igaza is lett…

  • nedvedicious
   2013. január 17. - 09:19

   Miről beszélsz, ez 3 nappal korábban van! Ez durván korai anet szokásokhoz képest!

   ((off: mennyire látszik, h tanulnom kéne, ilyenkor folyton ott lógok :P ))

 13. Trisna
  2013. január 17. - 09:28

  Üdv!

  Ajánlanátok nekem és a guildomnak egy full ( vagy legalább a lehetőségekhez képest ) PvE szervert valahonnan a középmezőnyből? Jelenleg Whitesideon vagyunk még, de sajna PvE szempontjából is kihalt a szerver :S

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 10:46

   Hát ha már annyi reklám ment mostanában, engedtessék meg nekem hogy ajánljam számotokra a kedvenc guildem lakhelyét, a Piken Square [EU] szervert! Kiegyensúlyozott, bőséges populáció, segítőkész játékosok, többszáz magyar. Ahogy azt pár hozzászólással feljebb tanult kollegám nedvedicious kifejtette, WvW téren sincs okunk panaszra az elmúlt 2 hét alapján. (proof: http://mos.millenium.org/servers/view/8 )
   Érdekes adalék a RP csoportok komolyabb jelenléte, ha van ilyen affinitásotok, mindenképpen ajánlom, de anélkül is nagyon szórakoztató, csak asszisztálni vagy akár csak nézni/olvasni :D
   Minden a szerverre költözőt nagymellű norn ikerlányok üdvözölnek! :)

  • Vertigo
   2013. január 17. - 10:47

   Seafarer’s Rest-et tudom ajánlani. Nem csak WVW területen nyújt kimagasló teljesítményt. A PVE rész is kulturált.

   • MaDFoX
    2013. január 17. - 13:13

    Félreértés ne essék, a Piken nem csak WvW téren jó, épp a minap volt szó róla hogy a kisebb területeken is újra találkozni emberekkel, vannak kis karik. A szokásos COF / frax stb is szépen pörög és gyakran látok mostanában Story módra kereséseket is…

   • BigPi
    2013. január 17. - 13:20

    Mivel a mi céhünk épp szervert keres, ezért néhány info kellene a Seafáról. Délelőtt (6-9 óra) milyen az élet wvw-én, és orr-on? A nap nagy részében mennyi templom van felszabadítva? Milyen szintű faraktálokra keresnek embereket?

 14. nedvedicious
  2013. január 17. - 11:09

  Én a Vabbit ajánlom. Putyin is ott játszik.

  • 2013. január 17. - 11:19

   :::D

  • Tusy
   2013. január 17. - 11:38

   – “10-ből 9 játékos a Whiteside Ridge szervert ajánlja. Az is aki ott játszik, és az is aki nem”
   //ez irónia akart lenni

   • nedvedicious
    2013. január 17. - 11:42

    -de ez már jó ideje nincs kint, legalábbis én nem látom.

   • 2013. január 17. - 12:13

    Veled ellentétben jól lássa (sic) Ned barátunk, mert hogy amikor eljöttünk onnan, le is vették :)

   • MaDFoX
    2013. január 17. - 12:13

    Jahh, a költözés után nem sokkal lekerült…
    Irhatnátok ki minden héten mást. Amolyan “Message of the week” jelleggel, valamit a játékból, vagy egy egy aranyköpést a múlt hétből.
    Például:
    -“Nem dobom le a kalapácsot, van még HP-m… …nem már nincs.”
    -“You break it, I break you.”
    -“Is that your face?”
    -“Booooored…”
    -“WHAT WHAT WHAT!!”

 15. 2013. január 17. - 12:20

  MaDFoX :
  Jahh, a költözés után nem sokkal lekerült…
  Irhatnátok ki minden héten mást. Amolyan “Message of the week” jelleggel, valamit a játékból, vagy egy egy aranyköpést a múlt hétből.
  Például:
  -”Nem dobom le a kalapácsot, van még HP-m… …nem már nincs.”
  -”You break it, I break you.”
  -”Is that your face?”
  -“Booooored…”
  -“WHAT WHAT WHAT!!”

  “-Your face is funny, it’s squished and weird.
  -No your face is funny, it’s like a little raisin.” (felnőtt harr és ember kislány beszélgetése LA-ban a banknál :D)
  “-It’s a bad day to buy wine.
  -But a great day to drink it!” (két ember csaj szintén LA-ban)

  • nedvedicious
   2013. január 17. - 12:27

   a your face is funny a kedvenc, még béták óta xD

   • Shantey
    2013. január 17. - 14:24

    Egyelőre a kedvencem a kis quaggan kislány skill challenge, amikor le kell vezetnie a feszkót. Azt a hisztit meg pofonozást, amit ott levág te jó ég. :D
    Ja meg charr personal storyban, mikor a terepet elözönlik a flame legion tagjai.
    “i know it! i smelled sulfur. sul-fur. get it? fur.”

 16. 2013. január 17. - 13:17

  Sziasztok!
  azt szeretném kérdezni, hogy ha egy guild átmegy másik szerverre, az összes fejlesztés eltűnik?
  konkrétan guild raktár érdekel, mivel a párommal csak e miatt van egy saját guildünk és elég sokáig tartott összefarmolni a most 150 helyes rakit és egyenlőre e miatt még vacilálunk mi legyen….. bár valszeg nem ez miatt maradunk, ha maradunk, csak jó lenne előre tudni.
  Köszi a választ

  • Prana
   2013. január 17. - 13:34

   Eltünik, és a benne tárolt dolgok is szerverhez kötöttek. Tehát ha költözöl, és újra megépíted a guild bankot, akkor ott üres lesz. Költözés előtt vegyetek ki mindent.

   • 2013. január 17. - 15:02

    Na most jó le lettem lombozva, mert valaki mondta hogy a bank megmarad, így felcsillant a remény………de hát ez van :-(
    köszi még 1x az infot

 17. nedvedicious
  2013. január 17. - 13:39

  Na engem viszont az érdekelne, hogy van egy guild wr-en, aminek még mindig a tagja vagyok.
  Viszont én ugyebár átjöttem Pikenre és elfelejtettem kivenni jópár cuccot a bankból.
  Guest-rendszerrel gondolom vissza tudok menni WR-re és ki tudom venni, ami engem illet :)

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 13:51

   Nem elég csak azt a guildet reprezentálnod, ahhoz hogy a guildbankját lásd?

  • 2013. január 17. - 15:07

   Jó kérdés. Ezt majd akkor kell megnézni :P Vagy ha esetleg nem utáltak meg a guildből, kérj meg valakit, hogy postázza el neked.

   • nedvedicious
    2013. január 17. - 15:28

    Jóhogy, èn tettem fel ;)
    Nem utàltak ki, de 50 stack candyt egyelöre jó ott tàrolni :P van ott span aki àt tudnà küldeni, de nem tudnàm hova rakni. Szoval szimplàn jo lenne, ha hozzàfèrnèk :)

    Madfox: nem elèg :(

 18. Node
  2013. január 17. - 13:45

  Szevasztok!
  Érdeklődnék hogy far shiverspeaks-en vagy a Desolation-on Guildek között valaki hírdet tag felvételt? valamint hogy ha én átmegyek egy másik szerverre akkor a karik ugyan ugy meg e maradnak 80-ok ?

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 13:52

   A karaktereid szintje természetesen nem változik költözéskor.

  • Gandarel
   2013. január 17. - 14:07

   Miért ne maradnának? Csak 1 érvet mondj.

   • 2013. január 17. - 16:20

    Há’mer’ a másik játékba’ úgy vót.

  • 2013. január 17. - 15:00

   Költözéskor accountot mozgat a játék, nem karaktert…

  • legendavagyok
   2013. január 17. - 23:34

   Üdv.

   Folyamatos tagfelvetel van nalunk. Nem reg koltoztunk at Desolation-re. Honlapunkon minden infot megtalalsz: http://www.gw2lol.com

 19. BigPi
  2013. január 17. - 14:02

  Madfox, megnéztem az ajánlott linket amin a wvw-és eredményeket mutatják meg diagram formájában. Ezek alapján azt kel mondja hogy semmi sem változott ahhoz képest amiért a többiek kiváltak és a desora mentek. Úgy látom továbbra is, csak azoknak élvezetes az ottani wvw aki főműsoridőben pug-ként mennek fel. Ezt igazolják az adatok is.

  Mivel sok olyan játékos van akinek az igényeit ez kielégíti, így biztos sokan csatlakoznak majd hozzátok, de komoly wvw-ést ne akarjatok oda csábítani, mert kiábrándulás lesz a vége.

  • MaDFoX
   2013. január 17. - 16:00

   Kedves moderátor, az alábbi írás nyugodt, tárgyilagos hangnemben értendő, egy magyarázat egy barátnak, semmi több, ezt remélem BigPi is így fogja érteni, tisztelem és elismerem!

   Szóval:
   BigPi, ÉN nem csábítgatok senkit – nem ez volt a cél és nem is szólom le – láttatlanban – mások erőfeszítéseit…
   Semmi sem változott? Neem, ezt nagyon rosszul látod, vagy nem akarod látni, amiről szó van…
   Nehéz is lehet de megkönnyítem, tessék: minden profi WvW-zni akaró ember menjen csak Desóra, hajrá (kaka bele), mert ott van a kemény profik világa, a háború művészete és minden más csak homokozó. (most ne kapd fel a vizet, nem így gondolsz ránk – pór ecceri WvW-zőkre? Nemde, akkor beszéljünk nyíltan már :) )
   A Piken Square legfrissebb érdemei azonban tagadhatatlanok, lenézheted ha akarod, de látszik változás akkor is…

   Ha a history-ban visszatekersz mondjuk 3 héttel ezelőttre – végig ugyanazok az ellenfelek voltak, ezért is érdekes (52. hét), ezt láthatod:
   http://mos.millenium.org/servers/view/8/15
   A Piken a zöld, látszik hogy Gandara szépen elment, míg Auggal kicsit szorosabb volt de ők is megvertek minket, ott voltál, tudod mi volt, -nincs min szépíteni- szoptunk (10. hely-ről 12.-re estünk vissza). Amit felépítettünk estére az reggelre összedőlt, Kelemen WvW…

   A következő hét az érdekes volt (igen, ezen a héten mentetek el):
   http://mos.millenium.org/servers/view/8/16
   A Piken a piros, az eleje egészen szoros, majd pont azon a bizonyos napon (január 8), elég nyilvánvalóan látszik, ahogy kiugrik a piros csík, majd különösebb probléma nélkül győz (12. hely-ről 10.-re). Akár elismered akár nem, baromi jó hét volt.

   A rákövetkező hét (a jelenlegi), gyakorlatilag rajt-cél győzelem lesz:
   http://mos.millenium.org/servers/view/8/17
   A Piken a zöld, most több mint 100k-val vezet (10. hely-ről várhatóan 9.-re)..
   Az Income evolution-ból látszik, hogy gyakorlatilag folyamatosan uralva van a map, nem csak puggal és nem csak főműsoridőben, hajnalban/délelőtt Aug kicsit belehúz aztán este visszaesik (Kanadai francik).

   Nem az én érdemem, még csak azt sem tudom, mi történt. De élvezem amennyire csak bírom!

   Nem vagy a szerveren, hidd el rengeteg minden változott (remélem erre a jövő hét sem cáfol rá). Pl sor van WvW-n (minden BL-en) ami ugyebár rengeteg WvW-zőt jelent (és 3 hete ilyesmi nem nagyon volt, a néhány lézengőt 5-10x-es túlerővel nyomták el a zergek, most már csaták vannak, védelem, BL-ről BL-re szervezetten vándorló csapatok), szerencsére “főműsoridőben” is percek alatt be lehet jutni általában, nem zavaró még…

   Mégegyszer: Nem, nem akarok senkit sehova sem csábítani. De változás, fejlődés igenis van, akár elismered, akár nem. De elismerem neked, nálam sokkal profibb WvW-sek is vannak a desón, talán nem mind csak fújol azokra, akik lejjebb vannak a listán…
   Köszönöm a figyelmed!

 20. Shade
  2013. január 17. - 14:14

  Mivel fizetős lesz a szerverváltás így én is úgy döntöttem hogy átmegyek Pikenre, mert félek hogy hosszútávon megbánnám a maradást. Az lenne a kérdésem, hogy van-e még hely a Variance guildben? :)

 21. Vertigo
  2013. január 17. - 15:45

  BigPi :
  Mivel a mi céhünk épp szervert keres, ezért néhány info kellene a Seafáról. Délelőtt (6-9 óra) milyen az élet wvw-én, és orr-on? A nap nagy részében mennyi templom van felszabadítva? Milyen szintű faraktálokra keresnek embereket?

  Napközben folyamatosan szabadulnak fel a templomok. A fractal az érdekes kérdés, mivel lion’s arch nálam az esetek 98%ában overflow. Én a guildemmel lv 20-30 környékén járunk. Délelőtt is egész könnyű party-t találni fractalra. A kezdőterületek is populárisak. Délelőtt is játszható a pve.

 22. Ten
  2013. január 17. - 15:51

  A Vabbival feleslegesen viccelődtök. ;) A Xaoc odaköltözött… alaposan, kissé bunkó kommunikációval és kéretlenül is felborítva a tier-ek legalját. Megy is az ajvék két-három topik-szálon. Valószínű, hogy többek közt ez is az egyik utolsó csepp volt abban a pohárban, ami miatt a szerverváltás fizetős lett.

  Vélhetően a ruszkikra jellemző nagy létszámuk (a szövetségükkel már alapból 2x annyian vannak, mint az utolsó tier átlag WvW létszáma :)) és az érdekes mód ott addig szinte ismeretlen, de most megmagyarázhatatlan módon elszaporodó hekkeléseknek “köszönhetően” a Vabbi hamarosan meglódul felfelé. Hogy egy újabb gátlástalan vándorcigány-guild verhesse a mellét, hogy egy utolsóból EU top 1-et csinált. :) Persze elnézve a körülményeket, ez így már nem fog nekik sikerülni, szóval lehet, még 28-a előtt megint dobbantanak. :)

  Jogilag egy rossz szót sem lehet rájuk mondani, hisz csak éltek a lehetőségekkel, szegény Vabbisok, most meg csak sodródnak az árral.

  Mindenesetre nem hiszem, hogy ez teljesen elejét venné ezeknek, hisz egy-egy nagyobb guild bármikor kifizeti a váltáshoz szükséges gem mennyiséget, pláne, hogy aranyé’ is kapható. De legalább meggondolják…

 23. Joker
  2013. január 17. - 16:06

  Ha már más guildek is hirdetnek, akkor mi miért is ne? :D Így a fizetős szerverváltás előtti kiélezett pillanatok hegyében bejelenteném, hogy a Deadly Sickness [SICK] guild, a Desolationon, várja az elszánt játékosok jelentkezését! Közel 60 aktív fővel rendelkezünk, este, hétvégente a klán fele gyakran online van. Leginkább PvE és WvW-re szakosodott guild vagyunk, minimális elvárásokkal, viszont hosszú távú elképzeléssel a guildünk felé.
  Ha jelentkezni szeretnél, ezt megteheted őnáluk: Gizmóka, A Háború Istene, Mira Hawkeye, Hrodmar Whitewolf
  bővebben a fórumon találsz rólunk infót :)

 24. nedvedicious
  2013. január 17. - 16:23

  Èn mèg mindig vàrom a nagy guildek jelentkezèsèt akik csatlakozni szeretnènek engem làtni! Tudjàtok: ingyen sör ès örök èlet!

  Nem viccelodok amugy Vabbival, Putyin halàl komolyan ott jàtszik! Greatswordos thief a lelkem ès full T4 dzsudo setben pompàzik!

  • Joker
   2013. január 17. - 16:52

   Jezus Josef Christ pedig a Desón nyomja ;)

   • nedvedicious
    2013. január 17. - 17:14

    Tévedsz, igaz voltam ott is több hetet, de már Pikenen tolom ;-)

 25. Gajgaj
  2013. január 19. - 11:23

  Miért pont Piken Square? Eddig olyan jól megvoltam a sok magyar nélkül :D

  • MaDFoX
   2013. január 19. - 11:35

   Slow troll is slow today…

 26. Nhienyl
  2013. január 22. - 13:45

  Gyors kérdés, a népszámlálásos vackon kik jelölték a Dzagonur-t rajtam kívül? :O

 27. sourvey
  2013. január 27. - 13:36

  Sziasztok! Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mikor lesz az update? Este 9 vagy délelőtt 9? Mert nekem holnap délelőtt 9 után jár le a 7 napos transzferem és nem lenne túl poénos fizetni, viszont ugye holnap munkanap így csak délután tudom megoldani.

  • 2013. január 27. - 14:06

   Azt hiszem reggel szokott lenni :(

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: