Reklámok
Kezdőlap > WvW > WvW újdonságok a Wintersday frissítésben

WvW újdonságok a Wintersday frissítésben

gw2_banner_blogheader-600x217

Pár napja a hivatalos fórumon egy rövid posztban közzétették a fejlesztők, hogy milyen újdonságok érkeznek a játék WvW részlegébe a Wintersday frissítéssel egy időben. A részleteket a ‘Tovább’ után olvashatjátok.

Értesítés az új buildekről

Azért, hogy a WvW játékosok jó döntéseket hozhassanak az ostromok elhelyezéséről, a támadások időzítéséről, stb., egy új build értesítőt rakunk be a játékba. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden játékos számára meg fog jelenni egy üzenet, mielőtt a jelenlegi build lejárna. Mivel ez az üzenet a build készítésünk egyik utolsó fázisa és ezen fázisok elkészülése változó időt vesz igénybe  pontosan nem tudjuk majd megmondani, hogy mikor jár le az adott build. A pontos idő helyett egy intervallumot fogunk megadni, hogy mikor várható az új build.

Az Alt+F4 nem menekvés

Ha valaki, aki ellen harcolsz, megszakítja a játékot harc közben (Alt+F4-gyel, a kliens folyamat megszakításával, stb.), akkor annak karaktere azonnal meghal, minden halálbüntetést megkap, valamint az XP-t és loot-ot is a szokásos módon kiosztja a játék.

Nincs többé automatikus fal és kapu felhúzás

Az elpusztított falak és kapuk most már csak akkor épülnek fel újra, ha az életerejük eléri a 10%-ot, ahelyett, hogy az első javításra megtennék ezt. Ez azt jelenti, hogy amikor a támadók lerombolnak egy falat vagy kaput, akkor a védők nem tudják azt automatikusan újraépíteni. Az elpusztított falakat és kapukat továbbra is lehet sebezni, ha van életerejük.

Kitörő események

Új eseménytípust adtunk a WvW-hez, amit Kitörő eseménynek nevezünk. Ezek az események akkor következnek be, ha egy vagy több csapatot teljesen kiszorítottak egy térképről. Ezeket azért alkottuk meg, hogy egyrészt segítsék a játékosokat a camp-elt portál várakból való kitörésben, másrészt, hogy a segítségükkel ki tudjanak alakítani egy állást, minden térképen. Matt Witter tervező a következőket mondja róluk:

A Kitörő események speciális WvW események, amelyek akkor következnek be, ha egy csapat minden védelmi építményt elveszített egy térképen, nem számítva a supply camp-eket. Egy NPC parancsnok jelenik meg a csapat kezdőterületén és egy esemény indul el, ami arra ösztönzi a játékosokat, hogy gyűljenek egy helyre. Amint elég játékos van a parancsnok közelében, megidézi megbízható dolyak-ját, ami minden szövetségesnek teljes supply mennyiséget ad. Ezután elindít egy rohamot egy közeli célpont ellen, portection-t ad a játékosoknak és segít az ostromgépek felépítésében, amikkel meg lehet támadni a célpontot. Ezek az előnyök, a védelmi boon-nal együtt, a támadó játékosokat olyan erővé teszik, amellyel számolni kell. A védőknek lesz dolguk, hiszen amint leomlik egy fal rész vagy a kapu, a parancsnok azonnal a tower lord felé indul és mindenkit megtámad, aki az útjába áll.

Ezek a változtatások csupán egy kis részét képezik annak, amin a WvW csapat az utóbbi időben dolgozott. Ahogy talán már hallottátok, keményen dolgozunk egy nagyobb frissítésen, amelyet Februárban tervezünk kiadni. Még nem igazán állunk készen arra, hogy a részletekről beszéljünk, de ahogy közeledik majd a Február, úgy kezdjük majd el mi is felfedni a titkainkat.

Forrás: GW2 fórum

Reklámok
Kategóriák:WvW
 1. Tarisa
  2012. december 14. - 09:16

  és hány órától lesz a frissítés, nem tudjátok?:)

 2. KovacsT
  2012. december 14. - 11:27

  Legkésőbb ma este 7 körül:)

 3. BigPi
  2012. december 14. - 11:28

  Ez a kitörés elég érdekes lesz. A build értesítő inkább zavaró lesz, de majd meglátjuk.

  • MaDFoX
   2012. december 14. - 13:09

   Nem hiszem hogy zavaró lesz amikor éppen tervezitek a keep 1 órás ostromát, hogy megjelenik egy üzenet: “kb 1 órán belül restart lesz készüljetek fel”…
   És nem az ostrom közepén éppen a kapu utolsó 10%-át döngetve 3 gólemmel kapod ezt: “Restart in 2 min…”

 4. Abrakadabra
  2012. december 14. - 12:36

  Ez mind nagyon jól hangzik és örülök, hogy nem fölöslegesen kockázták el az időt most sem! :D Köszönjük neked Anett xD Anett for ever, stb stb. :)

 5. Maliven
  2012. december 14. - 14:53

  Valami loot frissités nem lesz? Mert hába foglalok el egy supply camp-et egyedül ad érte 1 db szürke trast. Ha meg csapatba megyek kb semmit nem kapok (nerco vagyok condis de mivel hamar megölnek mindent kevés a sebzésem). Igy 2-3 óra játék után is kb annyi loot jön össze hogy javitani tudjak. A fraktálban meg 2-3 óra alatt 1000x jobb loot van.

  • ruzsi
   2012. december 14. - 15:02

   Akkor egyszerű, menj a Fraktalba. Egyre többet kapcsingatok be WvWre és még egyszer jutott eszembe, hogy ezt a lootért tegyem.

   • Sárki
    2012. december 14. - 17:49

    A PvP mióta szól a lootról?

  • Tusy
   2012. december 14. - 18:10

   – wvw-n mostanában 20-as szint alatti cuccokat kapok 80-as karival is (eddig 80 körüliek voltak, gondolom akit megöltél annak a szintjéhez igazítják a lootot). Meg patát, karmot (2 copper / db)

   – necroval már csak védeni megyek be wvw-re, közlekedésben egyszerűen lehagynak a többiek … és mivel én is gondban voltam a bejövő pénzzel így az elét vagy a rangert ajánlom (azokat próbáltam) inkább wvw-re. Eléből lehet az egyik leggyorsabb support karaktert összehozni és arra elég gyakran szükség van ahol játszok (megyünk 5-en tornyot foglalni és 2-3 eszközhöz többször is kell fordulni supplyért). Eléből lehet még két tőrös terminátort is gyártani, vagy arra ott a thief is. Ha nem ragadsz le a necronál akkor ezekkel a karikkal lehet annyit keresni, hogy fő műsöridőben fedezd belőlük a necro költségeit. Én már csak daily pvp-re hordom a necrot és oda nem kell pénz sem, és az ele meg a ranger már gazdaságos annyira, hogy ne kelljen izgulnom azon, lesz-e miből javítani őket

   • Larkin
    2012. december 14. - 18:46

    hogy hagynak le a többiek necroval? én mindig az elején szaladgálok vele benyomom Spectral walk-ot +33% speed meg még ott van a Signet of locust az is speed-et ad ugy ellehet rohangálni necroval is szerintem.

   • 2012. december 14. - 18:53

    Meg néha váltani is lehet, staffról, warhorn + valamire és tolni egy Locust Swarm-ot.

   • Tusy
    2012. december 14. - 20:19

    – fegyver skilleken túl mást is gyakran használok és nem vagyok olyan villámkezű, hogy csata előtt skilleket váltsak (pedig tényleg az lenne az igazi). Szóval nem férnek bele a buildembe a gyorsító skillek
    – bogarakkal mindig berántottam az állatvilágot és lassabb voltam mint nélküle

  • 2012. december 15. - 03:55

   Maliven :
   nerco vagyok condis de mivel hamar megölnek mindent kevés a sebzésem

   Ne legyél condis, mert azzal csak dúsítod a tömeget, de sok hasznod nem veszik csapatban! Power+Toughness+Vitality. Nem véletlenül vannak ezek a statok az Invader set-en. Autotarget on, spam ranged autoattack, oszt csókolom. Máris lesz loot. A condition damage nem wvw-re való.

   • Tusy
    2012. december 15. - 09:18

    – én conditionos necroval védek wvw-n (vagy csak dúsítom a tömeget)

 6. 2012. december 14. - 18:48

  Hát, én nem szoktam wvw-zni, mert kula a gépem. De azért örülök, hogy fejlesztgetik, mert majd ha jövőre veszek pécét, (ha nem lesz világvége) akkor már tök zsír lesz a játék eme része. :)

 7. Erdős Gábor
  2012. december 14. - 20:12

  Este 8 van event sehol…. Most ti fordítottátok rosszul, vagy csak valami elszúrtak?

 8. Sárki
  2012. december 14. - 20:57

  Csak annyit mondtak hogy ma lesz, azt nem hogy pontosan mikor :P

 9. upuser
  2012. december 15. - 03:15

  azert az trololo h egy utolso helyeken levo szervert hogy izgat a wvws tortenesek xD bar amilyen kommentek jonnek egyket kollegatol (lasd necros fiu ..)nem is csodalom

  • SCHwat
   2012. december 15. - 09:27

   ha jol tudom a necros fiu tagja a GW2-ben egyaltalan jegyzett 2 magyar WvW guild egyikenek :) ugy tippelem te nem vagy tagja a masiknak, ok ennel azert jolneveltebbek :)

  • 2012. december 15. - 10:48

   Arról nem is beszélve, hogy le vagy maradva kicsit. Változtak a dolgok biza…

  • 2012. december 15. - 12:06

   Bizony! Nem beszólni a 9. helyen lévőknek… ;)
   Most viszont az Elonát, nem tudom hogy fogjuk meg… Lesz ez az event mizéria is…
   Jujjjujjj… Sebaj, majd jövő héten bejgli majszolás közben…

 10. Tusy
  2012. december 15. - 09:25

  “Egy NPC parancsnok jelenik meg a csapat kezdőterületén és egy esemény indul el …”
  – 10-en 1 percig körbe kell állni (eseményes sárga körből lehet sejteni, hogy valami lesz) és akkor elindul bevenni a legközelebbi towert. Nálunk a várral szemben lerakott és felhúzott 1 ballistát, 1 arrows cartot (ezek kaptak ‘bubit’ is egy ideig) és 1 ramot, de chaten olvastam, volt ahol 2 catát rakott le 1 ram mellé. Segít bevenni azt az egy towert és ott marad valameddig majd eltűnik

 11. Ed
  2012. december 15. - 11:57

  Hali. Meséltek régen valami olyasmi minigame-ről, hogy kocsmai verekedés. Tehát olyan minigame mint a keg brawl. Ezt betették már? Ha igen hol lehet megtalálni? Köszi.

  • MaDFoX
   2012. december 15. - 12:10

   még nem

   • Gandarel
    2012. december 15. - 15:46

    vicces, hogy ez az egyik legrégebbi infó a játékról és mégsincs benne

   • myrrdhinn
    2012. december 15. - 21:09

    A guestingre is azt írták, hogy megjelenéskor bent lesz, még sincs se híre se hamva.

 12. gwfan21
  2012. december 15. - 14:31

  alt+f4 frissítésnek örülök a legjobban… sok kis büdös ge*i nem tud majd csak kedvére kilépegetni minden következmény nélkül végre… iszonyatosan fel tudott dühíteni mindig is…

  • Tusy
   2012. december 15. - 16:54

   – ALT F4-nek én is örülök, de ha marad a napi ~10 DC és a javítását nem tudom kifizetni annak már nem

   • 2012. december 15. - 21:07

    De ez csak combatban van így sztem. Ha futsz épp egy toronyhoz, hátadon a supply-jal, akkor nem hiszem, hogy kapod a büntetést.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: