Reklámok
Kezdőlap > Interjúk a GW2-vel kapcsolatban > Chris Whiteside AMA Reddit-en – válaszok

Chris Whiteside AMA Reddit-en – válaszok

A hétfői este folyamán Christ Whiteside egy AMA (Ask Me Anything) keretében válaszolt a rajongók kérdéseire Reddit-en. A továbbiakban olvashatjátok a válaszokat. 

Továbbra is dolgoznak azon, hogy azok is megkapják a jutalmukat, akik részt vettek ugyan a végső Karka eseményen, de közben ledobta őket a játék.

Az Ascended felszereléseknél magasabb gear még sokáig nem lesz, konkrétan a teljes jövő évben az Ascended felszereléseket fogják bővíteni. Például több forrásból is beszerezhetjük majd őket, lesznek új infusion-ök, valamint a különböző Ascended cuccokon más-más stat elosztások lesznek.

Szó szerinti fordítás következik:
Az Ascended gear célja, hogy kitöltse azt az “idő” rést, ami az Exotic és a Legendary felszerelések megszerzése között van és valóban jobb lett volna, ha már megjelenés előtt a játékban van ez a fajta felszerelés is.

Szeretném elmondani azt is, hogy soha nem mondtuk, hogy nem lesz vertikális fejlődés. A célunk, hogy a horizontális fejlődésre koncentráljunk, de a későbbiekben is lesz vertikális fejlődés, aminél a célunk a grind elkerülése és egy nagyon alacsony erő görbe megteremtése.

Kérlek értsétek meg, hogy a közösséget mi egy egésznek látjuk és nem célunk, hogy az egyik fajta játékost a másik elé helyezzük. Ez egy félreértés, amit nem a csapatunk terjesztett el. A játékot továbbra is a közösség egészének fejlesztjük, olyan játékot kínálva amely egy azonos megközelítéssel sok különböző játékost ki tud szolgálni. Ez a megközelítés fejlődni fog a későbbiekben, egyrészt a visszajelzések, másrészt a csapat döntése alapján.

A jövőben építeni fognak az új szigetre (Southsun Cove), valamint dolgoznak a fractals javításán (nem említették, hogy konkréten min, de gondolom a visszalépési nehézségekre gondolnak).

Sok tervük van WvW-vel, mind a jelenlegi rendszerekkel, mind újakkal kapcsolatban. “Nagyon hamar” értesülni fogunk a részletekről.

A jövőben különleges figyelmet fognak fordítani az olyan eseményekre, mint amilyen a karkás volt, hogy minél többen  tudják megfelelően élvezni azokat.

Szerettek volna a megjelenés óta több időt szánni a személyes történetre és a home instance-ra, új tartalmak terén. A jövőben azonban építeni fognak ezekre.

Folynak belső beszélgetések arról, hogy változtassanak-e az asurák által viselt fegyverek méretén.

Chris szerint a játék egyes részei túlságosan is grind igényesek, ezért egyes tárgyak/területek vizsgálat alatt vannak. Úgy tervezték, hogy az Ascended tárgyakat a FotM dungeonön kívül is meg lehet majd szerezni, de ezzel nem készültek el a patch megjelenéséig.

Dolgoznak azon, hogy a fractal rendszere ne darabolja fel a közösséget. Az egyik ilyen lehetséges megoldás az lenne, hogy tier-ekre osztják a szinteket és például az 1-estől 5-ösig együtt tudnának menni. Viszont ez kihatással lenne a jutalmakra, ezért vizsgálják még a témát.

A fejlesztői buildben már készen van az a javítás, ami megoldja a FotM közbeni dc-ket, viszont még le kell tesztelniük.

Ennyi lenne az érdemi rész. Nagyon sok kérdésre hasonló válaszokat adott (például az Ascended miatti sírdogálásokra) és a többi válaszában sem nagyon volt konkrétum. Akit érdekel, az összes választ megtalálja itt: Reddit

Reklámok
 1. McWolfy
  2012. november 27. - 00:28

  wvw-re kíváncsi vagyok. jó lenne ha végre több embert vonzana be a mi szerverünkről is.

  • Kovács Péter
   2012. november 27. - 05:32

   Egyetértek, bár mostanában is szerintem 2szer jobbak vagyunk mint voltunk….bár most kikapunk, de ez az előző nyereséggel jár :)

   • Lions
    2012. november 27. - 07:25

    Én szívesen járnék WvW-re ha tudnám mit hogy, mikor, stb. No, meg csapat is kellene. :) És az TS nélkül nem nagyon fog összejönni.

   • 2012. november 27. - 08:12

    TS-en nem kötelező beszélni, elég, ha hallgatja az ember, én sem szoktam sokszor beleszólni, csak ha jelezni kell egy zerg közeledtét, stb. és nincs más, aki megtenné :D

   • 2012. november 27. - 08:12

    Plusz: Nem tudom, hogy tagja vagy-e a Wariance-nak, de napi-kétnapi rendszerességgel megyünk WvW-re, többször is 15-25 fővel.

 2. Ecco
  2012. november 27. - 08:38

  “a későbbiekben is lesz vertikális fejlődés, aminél a célunk a grind elkerülése”

  És ezt így hogy? Vagy könnyen elérhető mint az exotic, de akkor mi értelme, vagy nem, azaz grindolnod kell. o.O

  • 2012. november 27. - 08:40

   nem azt mondta, hogy könnyű lesz, hanem azt, hogy több forrásból is megszerezheted, így nem kell újra és újra ugyanazt csinálnod.

 3. SCHwat
  2012. november 27. - 08:44

  “Chris szerint a játék egyes részei túlságosan is grind igényesek”, az MMO-k dilemmaja. Sokat kell grindelni egy meno cuccert vagy rengeteget? Ha csak keveset a HC-PvE reteg kiakad, ha sokat a casualok akadnak ki, kozben a PvP szepen lassan levalik (mint az sPVP, PvP gear stb.), mar csak a mass PvPt kellene valahogy rendezni (ott ugye barmi belefer de praktikusabb lenne, ha hozza kapcsolodo tevekenysegekbol lenne elonye egy csapatnak es nem PvE-bol) – We will see

 4. Lions
  2012. november 27. - 08:56

  Zhorak egy IG nevet kérhetnék ? :)

 5. 2012. november 27. - 09:13

  Jól hangzik, de kb 2 hete azért veszekedek a Tech Supportal, mert szánalmasan alacsony a drop rate-m, már ha egyáltalán dob is valamit az NPC.

 6. Nish Steelclaw
  2012. november 27. - 09:18

  Ha megint az lesz az ascend itemekel mint a jelenleg az exoticokkal, megint tul gyorsan kigyüjtjük öket és megint csak semmi értelme nem lesz a játéknak. remélem ezt alaposan meggondolják

  • SCHwat
   2012. november 27. - 09:25

   Gondolom akkor behozzak a kovetkezo dolgot amit megszerzel stb.
   Valaki irta, hogy jo lenne az “exotic stat cap” WvW-n, ha ezt behozzak akkor barmifele lassu/gyors, horizontalis/vertikalis, husevo/vega fejlodest szivesen tamogatok (es ezzel sztem vagyunk paran igy ;-)

  • MaDFoX
   2012. november 27. - 10:28

   Tisztázzuk, neked mit jelent a játék értelme?
   Úgy érzem ebből, “megint tul gyorsan kigyüjtjük öket és megint csak semmi értelme nem lesz a játéknak” hogy számodra megáll az értelem a cuccok gyűjtögetésénél, ami viszont nem feltétlenül igaz másnál…

   • Nish Steelclaw
    2012. november 28. - 11:56

    nem pont így értem. szívesen játszok a játékkal, mert tetszik az egyedi akciódús mmorpg varázsa, ami más játéknál igencsak hiányzik. a problémám csak az, hogy ha megint goldból és egyéb (az eredetileg megtervezett módtól eltérően) megoldásokkal juthatnak el a cél tárgyakig, akkor nem lesz értelme a nehezebb de élvezetesebb módszerrel megszerezni ezen itemeket. elég lesz megvárni míg más megteszi, hogy megvedd, így nem érzed majd értelmét az ezzel való küszködésnek.

 7. erasmus
  2012. november 27. - 09:31

  “Folynak belső beszélgetések arról, hogy változtassanak-e az asurák által viselt fegyverek méretén (sokan panaszkodnak, hogy túl nagyok).”

  Hát én épphogy kicsinek érzem, a staff ok, de pl. egy scepter skin-t szinte fölösleges megszerezni mert alig látszik.

  • Stan
   2012. november 27. - 10:15

   nem lehet fordítási hiba? a forumon én is csak olyat olvastam, hogy kicsik a fegyvereik, nem nagyok.

  • Magyarfeka
   2012. november 27. - 10:16

   Sok idióta minden hülyeség miatt tele írja a fórumot. És ha több ilyen is van sajnos a készítők engednek nekik… Így tesznek tönkre szép lassan mindent. Nincs Asura karim de terveztem egyet. Viszont ha még ennél is kisebb lesz a fegyver rajta akkor soha nem kezdek Asurát.

  • 2012. november 27. - 11:57

   Nem a méret a lényeg :)

   • Stan
    2012. november 27. - 12:47

    nem, de hogy 1 kard már most is fogpiszkáló a kezében míg a nornnál ugyanaz a kard egy 10 emeletes ház az egy kicsit hogy is mondjam, fura. Nem azt várom hogy az asura is egy panelt cipeljen, (szerintem még így is jó ahogy most van) de ha még ennél is kisebbek lesznek, akkor kb a tör nem is fog látszódni a kezében. Meg az 1 kezes kard sem.

 8. 2012. november 27. - 10:22

  “Folynak belső beszélgetések arról, hogy változtassanak-e az asurák által viselt fegyverek méretén (sokan panaszkodnak, hogy túl nagyok).” hát ez lol. Konkrétan a greatsword olyan, mintha egy fogpiszkáló lenne a kezembe :D ezt, hogy látja valaki túl nagynak? :D Vagy esetleg csak irónikus hangvétel volt, melyet én nem értettem meg? :D

  • nathriel01
   2012. november 27. - 11:46

   Bocsi srácok, ezt én néztem be, a kérdező kérdéséből és a válaszból sem derült ki, hogy pontosan mire gondol, csak annyit írt, hogy “elkeserítő” a fegyverek mérete.

  • SCHwat
   2012. november 27. - 12:02

   ezt anno SG-n linkeltek: http://jonny.frogz.hu/upload/gw887.jpg
   nekem spec tetszik az asurakon a shortbow, mokas.

   • Punisher
    2012. november 27. - 12:38

    Norn kezében az a charrzooka… lehetne akkora egy asura kezében is:D és akkor a puska visza az asurát…
    Szerintem inkább olyan fegyvert kellene csinálniuk külön az asuráknak hogy az jóval nagyobb ha a kezében van, de mikor a hátára vagy oldalára teszi akkor az asuratechnológiával összemegy kicsire, vagy egyszerüen csak zsebreteszi (ultraviolet stílusú kard viselet:D, vagy mint Inuyasha kardja…) mert tényleg ha nem hammer / staff / greatsord, vagy valami vilógitó-lángoló cucc van nála, az alig látszik…

  • Tocsik Márta
   2012. november 27. - 12:08

   …the weapon sizing is underwhelming (kb olyasmi, hogy a fegyverek méretezése nem túl meggyőző), valaki azt is hozzáfűzte, hogy a méret igenis számít :)) Más kérdésnél is megjelent, hogy asura fegyvereket nem érdemes skinezni, annyira picik.

   • Stan
    2012. november 27. - 12:50

    minden karakterem asura, az 1 kezes kard csak azért látszik meg fiery dragon sword (tehát az effekt miatt), a focus abszolut nem látszik. a daggerekről meg ne is beszéljünk.

   • MaDFoX
    2012. november 27. - 13:05

    Tudjátok mit mondana erről Sigmund Freud?! ;D

  • 2012. november 27. - 13:35

   Nem azért, de aki asurát indít, mégis mire számít?:P Eleve érthetetlen, hogy egy asura hogy öl meg kétkezi harcban pl. egy charr harcost. Mondjuk szerintem pont ezért nem kellene csökkenteni a fegyverek méretét, végül is fantasy ez vagy mi, akkor már hadd látsszon az a “great” sword.:)

 9. nedvedicious
  2012. november 27. - 14:29

  Tényleg az asurák fegyvereinek méretén gondolkodnak? Tényleg ez a legnagyobb fejtöréseik egyike? Akárhogy nézzük, ez gáz :S

  • myrrdhinn
   2012. november 27. - 16:31

   Ezt a beszélgetést úgy képzeld el, hogy néhány emberke sírt miatta a fórumon és a fejlesztők egymás között: “- Jesus Christ! Ez a legnagyobb problémájuk az életben?
   – Most szólj hozzá Jack.. hmm.. Mi lenne, ha óriásira növelnénk a fegyvereket! Vicces lenne egy apró asura egy 2 m-es karddal!
   – Reménytelen vagy…
   *Mindketten nevetésben törnek ki*

 10. 2012. november 27. - 14:44

  hülyeség ilyenen agyalni, mert van egy “zoom-skála”. A nornokat a legtávolabb mutatja a kamera alapjáraton, az asurákat pedig baromira “felnagyítja”. Így csak akkor tűnik a fegyver kicsinek, ha a nornok “kameramagasságából” nézed, az asurák “kamermagasságából” nézve teljesen normális méretűek. Sőt, néha a kétkezes kard belelóg a földbe, amikor a hátán van.

  – egy asura karaktert használó játékos

  • Stan
   2012. november 28. - 09:17

   nekem nem log a földbe a GS em. (pedig a lehető legkisebb az asurám!)

 11. Brock Samson
  2012. november 27. - 15:35

  Bevallom nalam kozrejatszott fajvalasztasban, hogy asuran nem minden nez ki jol vagy olyan latvanyosan, mint azt egy magas szintu jatekos szeretne. Szerepjatekrol van szo, tehat ha a karakterem eros es hatalmas (nem meretben), akkor ez a kinezeten is tukrozodjon valamilyen formaban. Nalam ezt az asurak nelkulozik.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: