Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, Guild Wars 2 játékmenet > Chris Whiteside a Lost Shores-ról és a továbbiakról

Chris Whiteside a Lost Shores-ról és a továbbiakról

Üdvözletem, Tyria Hősei!

A múlt hétvégén kiadtuk az ingyenes Lost Shores bővítésünket, amely tartalmazott egy új 80-as szintű területet, egy teljesen új PvP térképet, több mint 400 új tárgyat és jutalmat, valamint a Fractals of the Mists dungeont – egy végtelen dungeont, amelynek nehézsége növekszik, ahogy egyre beljebb merészkedsz.

Izgatottak vagyunk az új tartalom miatt és a reakciók alapján, amiket láttunk, sokan tiközületek is azok. A játékosok lenyűgöző mennyiségű időt eltöltöttek már a Fractals dungeonben és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk erről. Sok játékos élvezte a Southsun Cove térkép felfedésének módját, különösen tetszett nekik a felfedezés érzete és, hogy részesei lehettek egy új terület meghódításának.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy voltak olyan aspektusai az eseménynek, amelyek jobban is működhettek volna és köszönhetően a kiváló visszajelzéseiteknek, dolgozunk azon, hogy erősítsünk ezen a fajta tartalmon a jövőben. Mi itt az Arenanet-nél, mindig próbáljuk kitolni az online világaink megépítési módjainak a határait és köszönjük a türelmeteket és az együttműködéseteket, miközben mi ismeretlen területekre merészkedünk. Láttuk, hogy az embereknek nagyon tetszik az a gondolat, hogy események segítségével fedjünk fel új tartalmakat, viszont dolgoznunk kell még a megjelenítésük módjain. Megszívleljük ezeket a hozzászólásokat, hiszen az örökös célunk az, hogy a legmagasabb minőségű tartalmat tegyük az asztalra.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a hétvégi Lost Shores eseményen. Igazán élveztünk veletek játszani és rengeteget tanultunk az általunk kínált tartalom széles spektrumáról. Őszintén köszönjük a visszajelzéseiteket és, hogy részesei vagytok a kalandnak, amíg mi tovább építjük a Guild Wars 2 világát.

Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy beszéljünk kicsit arról, hogy mi fog érkezni hamarosan a játékba, legyen ez egyfajta aperitif a Hálaadás előtt. Az ünnep után több közösségi Q&A-t és közösségi konferenciát fogunk tartani, ahol kérdéseket tehettek fel és mindent megtudhattok arról, hogy hogyan fejlesztjük Tyria világát.

Íme egy gyors lista arról, hogy min fogunk dolgozni a következő hónapokban:

 • Az összes eddigi dungeonünk kipofozása (story és explorable módok) újraegyensúlyozás és a harcok átgondolása terén.
 • Új dungeonök hozzáadása a Fractals of the Mists-hez.
 • Újfajta lények megalkotása, a nyílt világ skálázódásának fokozása, új események és élmények megalkotása Tyria-ban.
 • A játékban már megtalálható tartalmak javítása és fejlesztése és azok összekötése a játékos-fejlődés érzetével.
 • További tartalmak Southsun Cove-ra.
 • Új guild tartalom és guild fejlődési elemek hozzáadása a játékhoz.
 • További munkálatok a PvP E-sport-tá tételéhez, ahogy arról itt írtunk: Structured PvP Iceberg (magyarul itt: Strukturált PvP: A jéghegy)
 • Teljesen új tartalom hozzáadása a WvW-hez, valamint új jutalom fejlődés.
 • A Guild Wars 2 történetének és kalandjainak továbbépítése.

Kellemes ünnepet kívánunk nektek és várjuk, hogy egész jövő héten lássunk és beszéljünk veletek – ha a játékban addig nem találkoznánk!

-Chris Whiteside, Studio Desing Director

Eredeti cikk: GuildWars2.com

 

Reklámok
 1. 2012. november 22. - 08:21

  Hát, ez mind tökjól hangzik! Kíváncsi vagyok, mit adnak a Wvw-hez! :)

 2. McWolfy
  2012. november 22. - 08:44

  Na igen. A dropp már egész jó, de remélem lehet majd valami értelmeset is venni badgekből. A mostaniak elég ergyák. ahogy nézegettem az illusztrálásul szolgáló képet, egy jó kis városi csatát is megkívántam.

  • szkajt
   2012. november 22. - 12:39

   Ja droppot megéreztem, nulla mf-el tegnap 3 exo cucc esett, 2 ládából 1 pedig wvw killből. Aztán lehet csak mákom volt :)

   • nedvedicious
    2012. november 22. - 12:47

    Ezeket nem értem. Nekem még soha sehol nem esett exotic :D nem tudom mit csináltok…

   • MaDFoX
    2012. november 22. - 13:03

    Fura volt tegnap a drop. Kb egy órán át szólóban mobokból Orron nem esett SEMMI, még csontok sem, egy darab loot nem volt (relog után sem). Aztán elkezdődött Plinx event partyba kerültem, az event végéig esett 2 exo 6 sárga és 20+ zöld a kékeket már el kellett dobálnom…
    Utána visszaállt a szokásos loot, partin kívül és egyszerű mobokra is… :s

   • 2012. november 22. - 14:24

    Érdekes. Én is úgy tapasztaltam, mintha partyban jobb lenne a dropp. De úgy gondoltam ez csak véletlen.
    Öcsémnek meg ilyenkor, ha egy partyban vagyunk, rare dye-ok esnek, de olyan mértékben, hogy már nekem adogatja, meg TP-re rakosgatja őket. :D

 3. Infernoo
  2012. november 22. - 08:58

  WvW drop mikor lesz valami javult? karaván 45 copper, supply camp egyedül meg egy szürke kacatot adott.

 4. 2012. november 22. - 09:31

  A www igen jó pénzkeresési forrás, de továbbra sem arról szól, hogy megtömd a zsebed.

 5. Kretusz
  2012. november 22. - 10:13

  WvW igen jó karma forrás is. mindjá meglesz a rózsaszin zseton a templomi szettre

 6. Tusy
  2012. november 22. - 10:14

  “Teljesen új tartalom hozzáadása a WvW-hez, valamint új jutalom fejlődés.”
  – a mondat második részét lefordítaná valaki? (esetleg eredeti szöveg is megteszi)

  • Tusy
   2012. november 22. - 10:16

   “Adding brand new content to World vs. World as well as adding new reward progression.”
   – új jutalmak lesznek

 7. SCHwat
  2012. november 22. - 10:37

  Azert a listat nezve a PvE tartalom kicsit mintha “fontosabb lenne” mint a WvW vagy az sPvP. A ceg vszinu a “vasarlok” igenyeit probalja kielegiteni es ha csak a V-W letszamat nezzuk akkor el kell ismerni, hogy a PvE-t es a gear fejlodest erdemes inkabb tolniuk.

  • myrrdhinn
   2012. november 22. - 16:14

   Most azért nem írtak sokat az sPvPről, mert 1-2 hónapja egy konkrét cikk jött ki róla, hogy mit terveznek vele. Nagyon is törődnek az sPvPvel. Ezt az is bizonyítja, hogy pont most kaptunk egy új térképet is hozzá. Lesznek itt még nagy dolgok, nem kell aggódni. :)

   • Magyarfeka
    2012. november 23. - 11:12

    Én annak örülnék ha meg kapnám a jutalmakat TPvP-n… Ma küldöm a levelet a supportnak mert többször volt olyan hogy nyertünk és egyszer sem kaptam jutalmat. Ez így van már kb 1 hete. Hiába a relog hiába bármi egyszerűen a jutalom elveszik. -.-‘

 8. kindzsal
  2012. november 22. - 12:52

  “A Guild Wars 2 történetének és kalandjainak továbbépítése.” nem kell valsztas nem kell semmi csak konyorgom jo legyen. Ne a szokasos fantasy klise. (armany, arulas akar a fo NPC-ktol is barmi jo lenne csak ne ilyen faek legyen.)

 9. Sárki
  2012. november 22. - 13:37

  SCHwat :
  Azert a listat nezve a PvE tartalom kicsit mintha “fontosabb lenne” mint a WvW vagy az sPvP. A ceg vszinu a “vasarlok” igenyeit probalja kielegiteni es ha csak a V-W letszamat nezzuk akkor el kell ismerni, hogy a PvE-t es a gear fejlodest erdemes inkabb tolniuk.

  Hát, gw1 is pvp központú volt állítólag, csak éppen igen gyenge volt a pve tartalmakhoz képest.

 10. Sárki
  2012. november 22. - 14:35

  necrofeel :
  Érdekes. Én is úgy tapasztaltam, mintha partyban jobb lenne a dropp. De úgy gondoltam ez csak véletlen.
  Öcsémnek meg ilyenkor, ha egy partyban vagyunk, rare dye-ok esnek, de olyan mértékben, hogy már nekem adogatja, meg TP-re rakosgatja őket. :D
  Partyban tényleg sokkal jobb a drop :D ez annyira alap mint hogy az autoattack az első skill :D

  • 2012. november 22. - 14:39

   Lehet, hogy az, de nekem erről halvány lila gőzöm sem volt. :)

  • Darabos_Barna
   2012. november 22. - 16:45

   Nem jobb a drop, csak reseteli a DR-t ha partyba lepsz, ezert LATSZOLAG jobb, de valojaban nem. Amikor bugos volt 1 event orrban es 10 masodpercenkent jott 10-15mob, mindenki azt farmolta… Az elso 10-20percben megtelt a zacsim ~80%a, a maradek 20 meg szinte soha. Amint beleptem partyba azonnal visszaallt a drop es esett minden az exotictol a junkig 10-20percen keresztul, utana ugyanaz, mint party nelkul

   • MaDFoX
    2012. november 22. - 21:45

    Szerintem jobb a drop partiban. Elég sokat szólózom de eventeken általában party-t kérek vagy indítok.
    Az elméletem kb ez:
    Egy mob esetén mindenki aki sebezte és elért a sebzése egy bizonyos HP arányt, kap XP-t. Aki XP-t kap azok jogosultak a lootra (itt valószínűleg további szintek vannak, a sebzett mennyiség kapcsán, mint pl eventeknél az érem. Aki sokat sebzett másik táblából kap, jobb lootot). Ez természetesen nem feltétlenül jelent fix lootot, sokszor van XP de nincs loot, viszont az hogy nincs XP de van loot soha nem fordult elő velem (amikor figyeltem legalábbis ;) ).
    Úgy tapasztaltam, hogy a parti(kat) a fenti szerint egy embernek veszi és amennyiben valakinek a partiban megvan az XP limit, a parti tagok mindegyike kap XP-t illetve loot esélyt még akkor is ha adott mobba XP limit alatt sebzett (valódi sebzés nem is számít 1db glancing-ra is járt már az XP és loot is).
    Több mob esetén ez mobonként van vizsgálva, de jól halmozódik, pláne ha van vastagon AOE…
    Szóval event party FTW! :)
    Természetesen ez csak találgatás a részemről és a megfigyeléseimen alapszik, hivatalosat csak az XP/loot limit sebzésről olvastam ( http://wiki.guildwars2.com/wiki/Loot ).

 11. Ravenix
  2012. november 23. - 14:57

  Nagyon jól látod a helyzetet a loot-al kapcsolatban. Mindig azt mondom a guildbe, hogy lehetőleg legyenek pty-ba ha bármit is csinálnak mert a pty sebzését úgy nézi mintha egy ember ütné a mobokra. A nagy droppal járó eventek (Plinx, Grenth) akkor dobnak 5-8 rare-t amikor ptyban vagyunk. A legjobb az, ha AoE-s kasztok (necro,ele,engi) vannak a pty-ba. Egy átlagos Grenth eventnél (legtöbb loot-al járó event) az összes 18slotos zsákot telipakolom (max számú zsák van).

 12. Nish Steelclaw
  2012. november 24. - 16:12

  hát ez hihetetlen, van pofájuk ilyet írni. amit most beraktak nagyrészt egy talicska sz@r. a pvp része ok, de a rewarding system még mindig egy retek, mi az hogy random kapok valami semmivel sem jobb itemet mint az alap? a másik meg hogy fractals esetén való crashkor vagy bármi miatt kilépsz, mittudomén nem tudsz visszamenni a csapatodhoz. ezek nem tesztelték le vagy mi? rettenetes… ja meg hogy fractalsban nincs éledés a checkpointnál ha meghalsz, eszem megáll a pofátlan istenit neki.

  • 2012. november 25. - 05:32

   GW2 PvP-ben nem lesz erősebb itemed mint a többieknek soha. A jövőben sem… Ez így van rendben. Skint szerezhetsz ládából, skillt nem. Pont ez a GW2 egyik legnagyobb erénye. Teljesen igazságos a rendszer, mert lehet balance-olni és PvP miatt nem kell végre gear-t farmolni. PvP-ben az amuleten vannak a statok és ez így is marad. Rúnák nem esnek, szóval nem is lehetne jobb gear az alapnál.

   Fractalsban azért nem kelhetsz, mert az egész koncepció egyik lényege, hogy ne halj meg sehol. Vagy felkaparnak a fight közben/után, ha elrontottad, vagy wipe és checkpointtól folytathatjátok együtt. Ez egy progress dungeon. Nekem egyébként sem tetszett, hogy máshol vissza lehet szaladni, mert rászoktatja az embereket a bénázásokra.

 13. Sárki
  2012. november 24. - 16:54

  Nish Steelclaw :
  hát ez hihetetlen, van pofájuk ilyet írni. amit most beraktak nagyrészt egy talicska sz@r. a pvp része ok, de a rewarding system még mindig egy retek, mi az hogy random kapok valami semmivel sem jobb itemet mint az alap? a másik meg hogy fractals esetén való crashkor vagy bármi miatt kilépsz, mittudomén nem tudsz visszamenni a csapatodhoz. ezek nem tesztelték le vagy mi? rettenetes… ja meg hogy fractalsban nincs éledés a checkpointnál ha meghalsz, eszem megáll a pofátlan istenit neki.

  Nem. Szerintem egyértelmű, hogy ez az update hónapok óta porosodott valamelyik eldugott mappában. Kizártnak tartom, hogy ilyen gyorsan tudjanak dolgozni, gw1ben se ment.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: