Reklámok
Kezdőlap > Guild Wars 2 játékmenet > Linsey Murdock az új Ascended felszerelésről

Linsey Murdock az új Ascended felszerelésről

Üdv, Tyria polgárai! A nevem Linsey Murdock. Páran talán még emlékeznek rám, mint a Guild Wars Live csapatának vezetőjére, még azelőttről, hogy a kedves és tehetséges John Stumme átvette volna a helyemet, hogy én más projekteken dolgozhassak. Mint a Guild Wars 2 egyik játéktervezője, főként a crafting-on és a tárgyakon dolgozom, ezért is vagyok most itt és beszélek azokról az újításokról, amelyek a tárgyainkat érintik.

Ahogy láttuk érni a Guild Wars 2-t az élő környezetben, észrevettük, hogy a legelszántabb játékosok megszerzik az Exotic felszerelést és elérik a “Legendary falat”. A Legendary felszerelés megszerzésének folyamatát úgy terveztük meg, hogy hosszú távú célt nyújtsanak, de a játékosok sokkal előbb el tudtak indulni ezen az úton, mint amire mi számítottunk és elég frusztráltak lettek a személyes fejlődés hiánya miatt. A célunk az, hogy olyan játékot alkossunk, amely ugyanolyan vonzó a hardcore és a casual játékosok számára, viszont nem szeretnénk elmenni a játékosok azon vágya fölött sem, hogy érezzék a fejlődést a maximális szint elérése után is. A tárgy-fejlődés hozzáadása a játékhoz eléggé érzékeny folyamat és általában ez egy kiegészítőben történik meg, de mi úgy érezzük, hogy fontos kielégítenünk a játékosaink alapigényeit és sokkal inkább előbb, mint utóbb.

Mindig keményen dolgoztunk azon, hogy egyfajta kielégítő fejlődést biztosítsunk a gear grind helyett és ez az új tárgy-fejlődés ösztönés sem kivétel ez alól. Azzal, hogy kihívásokkal teli új harci mechanikákat adunk a végjátékhoz, valamint módokat arra, hogy csökkentsétek ezeket a mechanikákat a felszerelés fejlődéssel, személyes fejlődést tudunk létrehozni ahelyett, hogy a játék egy folyamatos gear-taposómalom lenne. Az eredeti Guild Wars rajongóinak valószínűleg ismerős lesz az a megközelítés, amelyet alkalmaztunk. Az első végjáték mechanika amelyet bemutatnunk, az Agony lesz, amellyel a Fractals of the Mists dungeonben fogtok találkozni és amelyet az Infusion-ökkel lehet csökkenteni.

Új condition: Agony

Az új Fractals of the Mists dungeonben  bemutatnunk egy új szörny condition-t, az Agony-t.

Ez a különösen veszélyes condition a játékos életének bizonyos százalékát veszi el, és a megszokott módokon nem lehet tőle megszabadulni. Azok a játékosok, akik a Fractals mélyeibe kívánnak bemerészkedni, tapasztalni fogják, hogy az Agony egyre nehezebbé teszi majd a haladást egészen addig, amíg már szükség lesz valamilyen védelem ez ellen a condition ellen. Az egyetlen módszer, amivel csökkenthetjük az Agony által okozott sebzést az az, hogy az Infusion-ök segítségével ellenállást [resistance] építünk fel. Az Infusion egy újfajta fejlesztés, amelyet a Mystic Forge-ban szerezhetünk meg.

Új fejlesztések: Infusion-ök

Az Infusion-ök speciális, új fejlesztések, amelyeket csak a különleges Infusion slot-ban tudunk elhelyezni.

Több fajta Infusion és Infusion slot létezik. Novemberben az Offensive, a Defensive és az Omni Infusion-öket fogjuk bemutatni, amelyek Fine ritkaságúak és Mystic Forge receptekből szerezhetjük meg őket. Az adott Infusion típust csak a vele azonos típusú slot-ban tudjuk elhelyezni, ez alól kivétel a ritka és sokoldalú Omni Infusion, amelyet bármelyik Infusion slot-ba berakhatjuk.

Jelenleg Infusion slot-okat csak a most bevezetésre kerülő ritkaságú felszerelésben fogunk találni, ez pedig az Ascended.

Új ritkaság típus: Ascended

Novemberben bemutatjuk az első Ascended tárgyakat. Ez az új ritkaság típus az Exotic és a Legendary közé esik és valamivel jobb statokkal bír, mint az Exotic.

Az Ascended felszerelés kicsit másképp működik, mint a többi felszerelés típus. Azok a statok és funkciók, amelyeket a felszerelésekbe általában a fejlesztések adnak, már eleve be vannak építve az Ascended tárgyakba. A fejlesztési slot-ok helyett Infusion slot-okat fogunk találni az Ascended tárgyakban, valamint a felszerelések ritkább verzióiba már az Agony ellenállás is be lesz építve. A Fractals of the Mists dungeonben Ascended gyűrűket találhattok majd, valamint a Mystic Forge-on keresztül Ascended back-eket is tudtok szerezni.

A tárgy-fejlődés jövője

Ez csupán a kezdet. Novemberben csupán az Infusion-ök első szintjét, Ascended gyűrűket és back-eket teszünk be a játékba, így a jövőben lesz alkalmunk ezekre építeni a tárgy-fejlődést illetően.

Ahogy egyre több végjáték tartalmat adunk majd a jövőben a játékhoz, úgy fogtok egyre több Infusion-t és Ascended felszerelés típust látni. Végül, teljes Ascended felszerelésben és magas szintű Infusion-ökkel tudtok majd felszerelkezni, hogy szembenézzetek a végjátékkal.

A jövőben még több Legendary tárgyat is látni fogtok, valamint a már létezőket is frissíteni fogjuk. A Legendary tárgyakat mindig is úgy terveztük, hogy egyensúlyban legyenek a többi “legjobb” tárggyal. Tehát nem kell aggódni, minden Legendary fegyvert, amelyek most egy szinten vannak az Exotic felszerelésekkel, fejleszteni fogunk, hogy egy szinten legyenek majd az Ascended fegyverekkel, amikor azok játékba kerülnek. Így a Legendary-k maradnak a “legjobb” felszerelések. Minden Legendary, amit ezután teszünk majd a játékba, Ascended szintű lesz. Arra is vannak terveink, hogy a Legendary precursor tárgyakat még szórakoztatóbb módokon szerezhessétek meg, hogy egyfajta kutatás érzete legyen.

A novemberi új tartalmak csupán a kezdeti lökést jelentik a tárgy-fejlődés terén. A jövőben még rengeteg magas szintű tartalmat pakolunk majd a Guild Wars 2-be. Ahogy bemutatjuk az új magas szintű tartalmat, ennek megfelelő Ascended és Legendary tárgyakat is  bemutatunk majd (a többi jutalomról nem is beszélve).

Remélem ti is annyira örültök ezeknek az új tárgyaknak, mint én!

Eredeti cikk: GuildWars2.com

Reklámok
 1. myrrdhinn
  2012. november 13. - 17:37

  Megkérném azon olvasóinkat, akik elégedetlenek ezzel a változással és úgy érzik, hogy habzik a szájuk, kérem látogassanak el a http://nooooooooooooooo.com/ weboldalra és az ott lévő gomb nyomogatásával fejezzék ki nemtetszésüket a kommentben való háborgás helyett. ^^ Előre is köszi. :)

  • nedvedicious
   2012. november 13. - 18:36

   Én megnyomtam a Noooooooo gombot és egyáltalán nem értem miért tartod gáznak, hogy vannak ilyen vélemények. Totálisan azzal mennek szembe szerintem, mint ami az egyik legalapvetőbb ígérete és szemléletmódja volt a gw2-nek. Kicseszettül csalódott vagyok. Pont azt kezdik bevezetni 3 hónappal release után, aminek hiánya miatt vettem meg a játékot és vártam rá nap mint nap 2 éven keresztül.
   Nem tudom elmondani, hogy egyelőre mennyire le vagyok sújtva.

   • doctorp
    2012. november 13. - 19:03

    Pontosan mi az ami ennyire zavar ezekben az újításokban?

   • Greco20
    2012. november 13. - 19:11

    Leírta mi zavarja.
    Próbáld meg értelmezni.

   • myrrdhinn
    2012. november 13. - 20:38

    Csak felkészültem lelkiekben arra, hogy az lesz, mint a hivatalos GW fórumon. Irdatlan mennyiségű, durvábbnál durvább vélemény nyilvánítás.

    Egyébként pedig, nem olyan vészes a helyzet. Nem kötelező megszerezni mindenkinek az új armorokat. Legjobb példa.. én még mindig rare/zöld cuccokban szaladgálok és sehol semmi problémám nincs. Az, hogy 2-3%-kkal jobbak lesznek az új cuccok. Nagy dolog.. :D Csak a nagyon maximalisták számára lesz kellemetlen, mert bennük van a “legjobb cuccok kellenek a játékban mert ettől érem el a lelki békém”. No offense.

    Ezek az armorok főleg azért lesznek fontosak, mert az új dungeonban, egy idő után (talán akár 2-3 menet is egymás után), olyan ellenfelek lesznek, akik az új debuffot használják. Azok ellen kell majd az infusion, mint a GW1-ben a moszatok ellen. (tudom, hogy mursaat :P). Ha valaki nem akar az új dungeonba menni, vagy nem olyan “mélyre”, akkor nem kell infusionos armor. Ha viszont alapból is élvezi és mindenképp menne oda, akkor előbb utóbb úgyis meglesz, szóval nem értem a problémát :P

   • 2012. november 13. - 21:12

    Ne is törődj velük Myrr. Mindig is lesznek – “nézzed má, most meg nincs rajta sapka…”- típusú emberek. Azt viszont nem értem, ha ennyire nem tetszik nekik és ennyire rosszul érzik magukat a játékban, miért logolnak be? :D

   • Arctica
    2012. november 14. - 10:07

    Fogd fel egyfajta fejlődésként. Az ember kezdi egy blue szettel, majd jön a masterwork, rare és végül a max exotic. Az ascended egy újabb lépée. De enélkül is el lehet boldogulni, mint ahogyan nem max masterwork, vagy rare szettel is simán el lehet rohangálni Orr területén. Nehezebb az igaz, de nem lehetetlen. Ha az új, úgymond “elite” dungeonba akarsz majd menni, valószínűleg szükség lehet az infused ascended páncélszetre. Ha nem, akkor nem. Nem kötelező összeszedni, mert sima, nem max masterwork páncélban is jól el lehet boldogulni, még dungeonban is szerintem.

  • Healer
   2012. november 13. - 21:19

   Myrr, egyetértünk, aki a GEAR GRIND VAAARGH, én mostazonnal eladom az accomat 2 rézért,
   az tegye, de csendben, SENKI nincs rákényszerítve, 1 darab exotic cuccom van összesen, és semmiféle hátrányát nem érzem annak, hogy nem a fülemen is az folyik ki.

   • NS
    2012. november 13. - 22:25

    Én kb. a játék kiadását követő 2. héten vettem meg a gw2-t. Azóta viszonylag normális sebességgel játszok napi 2-3 órát + instance. Na most full exotic vagyok, acessorykat is beleértve, minden instát ütöttem már minden módban, egy teljes kigyüjtött flame gearem ésexotic fegyverem van. Emellett még 2 fullos szakma és a legendarymhoz is csak a fegyver maga hiányzik. Sőt! igazából kevesebbett is játszok, mint emlitettem, mivel ekközben tanulok is. Engem az zavar, hogy túl egyszerű megszerezni mindent. jóesetben megvan 15g-böl a full exo gear+fegyver, ami kb 2x 2-3 óra farm. napi flame explo mod 1. path fél óra alatt 60 token. a farmolás mellé jár a karma ami megint csak fölösleges. mert ugyanazt az erejü itemet gyorsabban is megszerezheted. egyszerüen vicc, mint a starwarsnál…

   • kindzsal
    2012. november 14. - 09:06

    Azert a CoF gearhez nem kell nagyon oda tennend magad 2 path kb fel ora:D nalaunk gandara az a ciki ha ilyened van, mert az szerver 80% ebben vagy ennek a transmuteolt cuccaban rohangal. SE-s armor mar trukkosebb azert mert ott a 3bol ket path is irto szemet mar csak az 1 WP miatt is.

 2. Dávid
  2012. november 13. - 17:42

  “Arra is vannak terveink, hogy a Legendary precursor tárgyakat még szórakoztatóbb módokon szerezhessétek meg, hogy egyfajta kutatás érzete legyen.” Jó lenne valami scavenger hunt jellegű dolog a mostani megszerzési mód helyett.

  • 2012. november 13. - 18:54

   ezt a szót is használta az eredeti kontextusban.

 3. Punisher
  2012. november 13. - 19:12

  ezek szerint az uj armor egyáltalán nem lesz erősebb, csak abba lehet tenni infusion-t ami megvéd az agony-tól, szóval ugyanaz mint GW1-ben a Mursaatoknál: ha van ilyen az armoroban nem darálnak be 2 másodperc alatt az event mobok.

  • nathriel01
   2012. november 13. - 19:19

   De, erősebb lesz. Ha a képen lévő gyűrűket nézzük, akkor +5 power, +5 precision és +3% magic find, az Ascended javára.

   • Punisher
    2012. november 13. - 20:05

    nagy dolog:D nem emiatt fogják megszerezni / nem megszerezni, hanem mert kedves az életük ha ebben az eventben részt akarnak venni. + szerencsére dungeon adja, igy alapbol meglesz mindenkinek akit egy kicsit is érdekel. Fölösleges emiatt egy armort új néven nevezni, és egymásnak ugyrasztani az embereket.

   • nathriel01
    2012. november 13. - 20:11

    Hidd el, sok embernek, még +1 stat is megér akármit. :)

 4. Shantey
  2012. november 13. - 19:13

  Eleinte mikor felmerült az új tárgy típus, úgy fogtam fel ez “dungeon-only” cucc lesz, ami kielégíti a gear grind kedvelőit, azokét akiknek NEM készült ez a játék.
  Majd kiderül, hogy ez nem csak ott elérhető lesz úgy néz ki. Ez egy bazi nagy kérdőjel, miért? Oo Ez miért lesz jó?

 5. Scip
  2012. november 13. - 20:14

  “Ascended back” ek? cape time? c:

  • nathriel01
   2012. november 13. - 20:18

   Most is vannak back item-ek. Amiket story-ban kapsz + a Mad King-es cucc.

   • Black
    2012. november 13. - 20:45

    + a guild back item is :) a pontosság kedvéért.

   • Scip
    2012. november 13. - 20:56

    konkrétan “cape” alatt köpenyekre gondoltam, hiányoltam a játékból így GW1 után, hátha most beraknak párat

 6. 2012. november 13. - 20:54

  Na most, egyelőre nem teljesen értem.
  Ezek az infusionok az alapvető Rúnák és Sigilek mellé mennek, vagy csak másféle upgrade Ascended cuccokhoz?

  Van itt jó hír is azért, pl Legendary bővítés, stb, viszont az, hogy ezek statokban is jobbak legyenek… Logikus lenne, de így a goldfarmer/goldbotter/goldbuyer gyerkőcök, akik ezeket 95%-ban birtokolják, még erősebbek is lesznek papíron? Na ez valahol felháborító…

  Az amúgy se komplett balance-ot meg tovább bonyolítják ahelyett, hogy egyszerűen a különleges skinekre és effektekre mennének rá, amivel legalább tényleg egyedi karaktert alkothatnánk, nem pedig egy “Ez a legmenőbb, ezt kell hordanom” klónhadsereget kell újra kiképezni, ahogy GW1-ben az Obsidianosok…

  Sajnos nagy tortát ígértek, és itt nem lehet hibázni…

  • legendavagyok
   2012. november 13. - 22:29

   Jah tré is volt, mivel az első obsimat majd fél évembe került megszerezni. Majd mikor a game 1 éves lett, annyi volt a bot/gold seller, h minden amcsi abban villogott. :(

   • 2012. november 14. - 15:31

    Most meg Legendaryval és Ascendeddel lesz ez.
    Végignéztem a piacot. Magyar “játékosok” 180-250 Ft között adják a gold darabját. Hát lol.

 7. kindzsal
  2012. november 13. - 21:12

  En csak azt remelemhogy az uj high end tartalmak legyen az insta vagy event jobban atgondoltak lesznek es nem abban merul ki a nehezseguk hogy corpse runolhatok mert csak 1 WP van az egesz instaban es 10 pakkokban kapom az ezust aldast:D A tobbi baro kivallo ez az agony dolog nem volt mar benne GW1ben is?

 8. GriffinHUN
  2012. november 13. - 21:13

  Nekem nagyon szimpatikus amit AraneNet csinál, más játékokban fizetni kell ugyanezért sőt ott kevesebbet kapsz a pénzedért mint itt ingyen… Már a Halloween-i és a most hétvégi event is illetve minden eddigi apró frissítés (mint a cikkben említett is) megmutatta nekem hogy megérte a játék azt a 15 000 Forintot, kifejezetten örülök hogy nem vártam akár csak egy hetet a vásárlással… És akkor még hátra van a karácsonyi event és gondolom húsvétkor és bolondok napján is lesz valami, de mivel GW1-el nem játszottam, ezt biztosra nem venném. Mindenesetre ahogy mondtam nekem ez nagyon szimpatikus és szívesen áldozok még pár ezer Ft-ot a kiegészítőkre is!

 9. Lighting Flash
  2012. november 13. - 21:34

  agony volt gw1-ben… igen ring of firen , Mursaaatok eleln, és infuseolt armor nélkül, meg ettek, eléggé : )

  • 2012. november 13. - 22:16

   bizony leszedtek a Mursik egy pillanat alatt…sztem a legjobb monkok is alig tudtak vmi kezdeni ha vki infused armor nélkül belement és mondjuk ezt egy tower közelében…OP health degen és DoT :D

 10. McWolfy
  2012. november 13. - 21:55

  majd jön a plusz, nehezen megszerezhető szint és egyéb marhaságok… remélem nem. utálok farmerkodni, de szeretek wvwzni. ne kelljen már gerincferdülést kapnom, hogy meglegyen a toppos cuccom…

  • Doxil
   2012. november 13. - 22:15

   Hát én kb lvl 50 vagyok és szerintem így is élvezetes már a wvw (necroval lehúzkodni a falról a túl merész védőket maga a gyönyör). Szerintem ezt a +5/10/15 statot max akkor éreznéd meg ha egy 10 fős csapatból mindenkinek ez lenne.

 11. Solefald
  2012. november 13. - 22:14

  A felháborodás nagyon is jogos, nagyon nem ez lett ígérve, manifesto-t idézve: “nem akarjuk megépíteni ugyanazt az MMO-t amit mindenki más” aha, akkor ez most mégis mi? Gw1-ben 7 évig nem kellett gear progression, itt már 3 hónap után lesz? Nevetséges.

  • nedvedicious
   2012. november 13. - 22:24

   Ennyi. Készül a wow2.

   • legendavagyok
    2012. november 13. - 22:27

    Nagyon remélem, h nem.

   • myrrdhinn
    2012. november 13. - 22:53

    Ránk szakad az ég. My God! O.o

   • nedvedicious
    2012. november 14. - 06:49

    myrrdhinn, majd egyszer megbeszéljük, ha találkozunk ts-en ;-) Addig kérlek gyakorold az ártatlanság vélelmét (((:

   • Magyarfeka
    2012. november 14. - 09:56

    Ha ezt a WoW 2 dolgot komolyan gondoltad akkor előre is bocsánatot kérek de be fogok szólni! Miből gondolod hogy akár a WoW 2 vagy a Titan radikális újítást tud majd magával hordozni? Hülyeség… Akárhogy is nézzük a Titannal is tévedtek egy 5 évet minimum pedig még kész sincs és nem tudjuk milyen lesz. Őszintén a mostani MMO felhozatal mellett még a GW 2-n kívül is rengeteg olyan játék jön ami valamiben újít. Mire a Titan kijön addigra már kb az is csak egy másolat lesz. WoW 2-ről meg ne is beszéljünk. Alapból én úgy várnám akár a WoW 2-t vagy a Titan-t hogy óriási elvárásaim lennének. Hogy miért? Mert van már bőven mihez viszonyítanom. Ott volt a D3 amire 10 évet vártunk ha nem többet és lényegében semmi újat nem tartalmazott, sőt még le is butították az elődjeihez képest. ÉÉÉÉS TUDOTT VÓLNA ÚJAT HOZNI! De nem tette meg így megteszi helyette majd két másik játék. Had mutassam neked be őket. Lineage Eternal: http://www.youtube.com/watch?v=Ir85l_S86dw Patch Of Exile: http://www.youtube.com/watch?v=8ejSJiGN4A8 Mivel tisztában vagyok avval hogy senki nem néz végig egy 21 perces videót ezért javallom tekerj 7:40-hez és nézd csak meg micsoda változatos talent fával rendelkezik eme alkotás ami hangsúlyozom garázs csapat fejleszt és ez az első játékuk. Ehhez képest én játszottam Zárt Bétán anno fél éve kb és azt kell hogy mondjam jó játék. Jobban hasonlít a D2-re mint maga a D3. Ezek után elgondolkodok azon hogy egy milliárdos pénztárcával rendelkező cég csinál egy jó játékot (jelen esetben a Diablót) és ahelyett hogy egy méltó folytatást csinálnak neki, elbarmolják, majd egy egyszerű garázscsapat csinál kevés pénzből sokkal jobb játékot mint ők és még jobban is hasonlít arra amire kéne. (mellesleg a grafika is szép)

   • nedvedicious
    2012. november 14. - 10:22

    Feka, én nem vágom miről beszélsz :) De azért kösz, és meg is sértődtem ;-)

   • 2012. november 14. - 15:33

    Gondoljatok bele. GW2 ugye a “WoW Buster”. És mi tud az igazi WoW buster lenni? Hát a WoW 2! :D

  • legendavagyok
   2012. november 13. - 22:26

   Nos, ez nem teljesen így van. Nem kötekedésből, de a GW1-ben nagyon is volt progression. Még ha nem is olyan nagyon defense kapcsán, de volt. Az első naptól kezdve toltam odáig, hogy kijött a 2. Emlékezz csak vissza egy proph-os armorban rúnák voltak csak, majd később infused kellett legyen. Amikor kijött a Fac, több rúna lett, több armor, insignia, újabb fegyók és végül és persze a legfontosabb: új és sokkal jobb skillek. Aztán így ment ez minden kieggel…főleg, ami az EotN-ot illeti.
   Abban egyetértek veled, hogy nem kellene ennyire engedni a sok cry-nak. De lássuk be, anno kisebb volt az igény és sok (már elnézést) a grindbu..i WoW-os. (nem sértésnek, csak ott más a rendszer) Viszont: kb. az első hónap végére mindenem exotic volt. Igaz, csak egy karin és úgy, hogy kb. 70 óra alatt. (vagyis napi 2-2,5 óra game mellett átlagban és sok wiki olvasással) Sokat mentem a low dungikban, szereztem pénzt, cápáztam, craftoltam és meglett hamar. Igen is kell vmi a legenday és exotic között, sztem ez jó dolog.
   Viszont nem szabad hagyni, h sok amcsi halomra vásárlom a gemeket kis gyö..ér a sok sírással állandóan új dolgokat követeljen. Mert az tényleg a game kárára megy. Megjegyezem egy átlagos amcsi sztem eddig vett vagy 4000 gemet. Az nekik nem pénz.

  • kindzsal
   2012. november 14. - 08:41

   En pont maskepp latom. Sajat baratnomet tudom felhozni peldanak. Neki borzalmasan tetszik a GW2 szepsege telitetsege (elo a vilag), de egyszeruen nincs motivacioja folytatni a jatekot mert minek kuzdjon ha az amit elerhet nem sokkal jobb mint amit AHbool megvehet (es mivel ez a jatek lenyegesebben tomegtermek mint a gw1, igy nem csak azoknak kell eleget tenni akik anno gw1eztek, hanem az uj embereknek is meg ha az egy WoW vagy mas MMO player is, ez ilyen rossz magyaros szokas, hogy maris itelkezunk a felett az ember felett mert neki esetleg mas igenyei vannak es azt probalja elmondani, ervenyre juttatni akar amerika akar nem. Kb az a filingem van, hogy “most me kell neki a legkondi az autoban mikor lehuzhatja 180nal az ablakot es majdnem ugyanaz:D persze tudom eros a pelda.). Nem erdemes mindig a GW1hez hasonlitani a jatekot mert bar a vilag hasonlo minden masban totalisan kulonbozo a jatek ami ott akkor volt az mukodott ma mar nem biztos ( en szemely szerint a GW1et ruheltem az elbaszott mennyisegu grind miatt). Inkabb orulni kell az upadeteknek…az uj kontentel nem torlodik a regi jatszhatod azt is, de akinek mar kell az uj annak lesz az is. Megint csak a riftet tudom felhozni jo peldanak ott masfel 2 havonta pakoljak bele az uj tartalmat a jatekba es mai napig kivalloan fut a jatek es fizetnek erte az emberek mert van miert. Megjegyzem pont az uzlei modell miatt szarhatna bele az Anet mert mar ugyis megvetted. En udvozlok barmi uj dolgot a jatekban es ha majd latom elesben es nem ugy van ahogy en elkepzeltem vagy ahogy igertek, akkor raerek sirni.

   Mas: Szerintem mast szapulni azert, mert megfizetheti te meg nem az gaz. Ennyi erovel a egyiptomi teve pasztor is sirhat hogy egyaltalan neked van interneted es neha napjan el is mondhatod a velemenyed es jatszhatsz rajta o meg nem…most akkor o is utaljon teged mert te milyen gazdag vagy?:D Viszonyitas kerdese…Es miert baj az ha az amerikai fizet es elvar dolgokat a penzeert, ettol lesz neked hosszu es jo jatekod sok sok kieggel, eros lagmentes szerverparkal es remelhetoen balanszos jatekkal akar pve akar pvp.

   • Kildaros
    2012. november 14. - 18:26

    +1

 12. Atoc
  2012. november 14. - 09:42

  Ne mondjátok már, hogy nem számít +12 stat egy felszerelésen, ez 6 accessoryval +72stat legalább és még az armorról és fegyverről nem is beszélve. Nem véletlen használom a 100 precision 10% crit dmg buffot wvw-n, azért mert kell.
  Én csak wvw-zek, nem érdekel a pve, dungeon vagy craft. A We vanquish Worlds (WvW) guild tagja vagyok Tactician rangal és ez nem véletlen. Megvan a megszokott partink, amivel 5v8at simán lehozunk, és ez kell ahhoz, hogy megvédjük a catapultot vagy bevegyünk egy campet, stb. Megjelenés előtt azt ígérték, hogy wvw-n ugyanúgy tudsz majd fejlődni szintben, gearben, mindenben, mint pve-ben és nem lesz kötelező semmi. Nem szeretnék ascendedért dungeonba menni, csak azért mert muszály, és nem a magamutogatás miatt, hanem azért mert kelleni fog, legalábbis wvwre. Akkor legyen elérhető badgért vagy karmáért is és mindenki boldog.

  • infernaleuro93
   2012. november 14. - 10:06

   Ezt osztom amúgy. Szerintem is jobb lenne ha megadnának neki egy megfelelő badge összeget. Ezt úgy kéne csinálniuk hogy kb annyi idő legyen össze szedni egy hc WwW-snek a badget mint aki folyamatosan járja az új instát. Szerintem érdemes lenne ezt az ötletet a supportnak is közvetíteni.

 13. nedvedicious
  2012. november 14. - 10:37

  Haggyatok már a gw1-gyel meg a tobbi szutyok jàtékkal. Engem nem erdekelnek es nem is ismerem őket. Engem a gw2 érdekel és amit igértek. Arról volt szo, hogy max statu dolgot konnyen megszerezheted tobbféle modon is. Erre jon ez a retek lila izé jobb statokkal, kár tagadni.
  Nem az erdekel, hogy valaki nem talal kihivast, mert folyton gearert akar szaladni. Az miért nem tol olyan mmo-t amiben az a lényeg??? Millio kihivas van elottem full exoticban is. azért vettem meg a jatekot, mert arrol volt szo, hogy a jatekelmenyről szól majd es nem a jobb es jobb gearről! 3 honap telt el bakker… Es jön a többi is! Mondom:
  nem érdekel, hogy más jatekban igy van meg ugy… Gw2-t akarok, amit igértek. És kezd másfele menni a tortenet. Lehetek cryolos gyökér, de szerintem ÉN játszanám azt a játékot amit megvettem, amit igértek és aminek állitolag(!) készült.

  • 2012. november 14. - 11:04

   Nyugi tesó! :) Várj egy hetet!
   Azt írod “Arról volt szo, hogy max statu dolgot konnyen megszerezheted tobbféle modon is.” Még nem volt arról szó hogy nem! :) Most lesz egy új slot, 3 féle belerakható vacakkal nagyon fincsi kombinálással. Csere… nagy ügy… Nem áll meg a világ, a legendary-d biztonságban van. Aki meg WvW-n tengeti csak az életét, igazán kidughatja az “Orr”ocskáját picit benézni ebbe a mátrixdungeonba, hátha az is móka, egyébként meg, a TP hamar tele lesz vele megvesszük a botoktól mint eddig… De mindenkinek jobb ha van pár új kombináció…
   Akár az is lehet hogy ez a infusion nem is lesz jó PvP/WvW-ben elvégre ott nem lesz agony (ha nem lesz mellette más stat csak “anti-agony” akkor a pvp/wvw setembe nem is kell)…
   Részemről egyébként remélem nem, mert már nagyon útálom hogy a puttonyom külömböző setekkel van tele… Nomeg gondolom csak agony-ra nem kell 3 féle substat (off/def/omni)… Vagy a róka tudja (vagyasse’) de a lényeg, várjunk picit a temetéssel… …még nem csináltak nagy trágyát bízzunk benne hogy ez sem lesz az… nyugi! ;)

   • myrrdhinn
    2012. november 14. - 11:16

    Ahogy mondod! :)

  • myrrdhinn
   2012. november 14. - 11:14

   Még mindig csak azt lehet elmondani, hogy NEM KELL megszerezned az új cuccokat. Bőven jó az exotic szetted is. Főleg az új dungeonban lesz jelentősége az infusion miatt. Ha meg nem mész oda akkor ez után sem lesz gondod máshol, mert nem emelik a mobok hpját stb. Megismétlem. Új dungeon és ott sem azonnal. Egyre nehezebb lesz és egy idő után az agony miatt kell. Ha szereted amúgy is jársz oda ergó meglesz, ha nem szereted nem jársz oda, nem kell új armor.

  • kindzsal
   2012. november 14. - 11:16

   Majd akkor leszek kivancsi mikor a igertekkel ellentetben megjelennek a pay2win itemek:D Es most lehet ram kopkodni, de ha nem eleg az NCsoft/Anet -nek a penz ami bejon a vanitiy itemekbol bizony lepni fognak ha nem efele akkor mast talalnak ki de kell majd csengetni. Sosem voltak illuzioim az “ingyenessegel” kapcsolatban. De persze ez meg karogas egyelore es NE is legyen igazam.

   A +stat PvEben nem er annyit mind egy jo wasd-al rendelkezo player spvp-n tobbe kevesbe egyen gear van WvWn meg rohadtul nem szamit zergeles kozbe hogy zoldbe vagy vagy lilaba. Szoval latni kell mielott besirsz.

   • myrrdhinn
    2012. november 14. - 11:25

    Szerintem nem lesz Pay2win. Azért nem hiszem, mert alapból is vásárolnak a gem store-ból és a tegnapi patch notes óta már megbizonyosodtam róla, hogy havonta fognak új dolgokat betenni a gem store-ba. Ha tartani tudják a halloweenes cuccok színvonalát, akkor nem lesz itt probléma :D

   • kindzsal
    2012. november 14. - 18:23

    En ennyire nem bizom bennuk. Viszont amig a “gazdag es joletben elo amerikai (akinek persze rendes egeszsegugyuk sincs)” fizet szerintem sem lesz gond en azt mondom ha ra lesznek szorulva es mas kiut nincs el tudomkepzelni. Hangsulyozom nem az Anet sokkal inkabb az NCSoft miatt aggodom es mondhat barki barmit a gyeplo naluk.

  • List-en_Hun
   2012. november 14. - 11:17

   Igazad van! En is ezert vettem meg……

  • nedvedicious
   2012. november 14. - 12:49

   Jojo, peace van, kicsit megnyugtattatok, köszike :-P
   Ettől függetlenül úgy picit “globále” aggaszt amerre mennek a törekvések. Picit úgy érzem, hogy olyan dolgokon van a prioritás amin még nem kéne, hogy legyen. Persze meg is értem, h befostak kicsit, h “”””nincs endgame content””” a wownép szerint és nekik fejlesztenek. vágom, hogy ha csak ilyen játékélmény-gw2 fetisiszták tolnák a játékot, mint mint én, akkor kb 10-en játszanánk vele a világon :-) az meg nem annyira biznisz nekik gondolom :P

   • MaDFoX
    2012. november 14. - 13:23

    Jah megértem a pánikot, első pillanatban én is ezt éreztem:

    De már elmúlt… ;) Ki kell várni ezt a pár napot, nincs mese.

 14. Daviez
  2012. november 14. - 11:26

  kijön ez a hír, *a fele társaság elolvassa* majd a végén http://www.youtube.com/watch?v=1vHRMeRszw4

  just sayin

 15. Tusy
  2012. november 14. - 11:31

  “Arról volt szo, hogy max statu dolgot konnyen megszerezheted tobbféle modon is”
  – necrót hol tudom normálisan felöltöztetni wvw-re? Jelenleg TP-ből vett zöld cuccokban szaladgál. Lenne rá karma, badge, ha nagyon-nagyon muszáj akkor gyűjtök rá goldot. Ami árust láttam eddig annak a condition sebzés értéke mind rosszabb volt mint a jelenlegi zöld cuccoké

  • List-en_Hun
   2012. november 14. - 11:38

   Ta es cof exp token. 400 jewel es van mindened :)

   • Tusy
    2012. november 14. - 11:39

    – az wvw melyik részén van?

  • Tusy
   2012. november 14. - 11:39

   carrion feathered cuccokban feszít jelenleg. pl.:
   http://www.guildhead.com/recipe/232107/carrion-feathered-pants

   • List-en_Hun
    2012. november 14. - 11:44

    Wvw-t felejtsd el hogy onnan gearelodj… pve sek erosebbek!

   • Tusy
    2012. november 14. - 11:48

    “Arról volt szo, hogy max statu dolgot konnyen megszerezheted tobbféle modon is”
    – egyet mondtál, köszönöm. A ‘többféle’ az nálam egynél többet jelent, más lehetőség?

   • Kretusz
    2012. november 14. - 12:24

    craft. én vettem semmit. megcsináltam.

   • Kretusz
    2012. november 14. - 12:25

    nem vettem semmit… na

   • Tusy
    2012. november 14. - 12:39

    – amit linkeltem elvileg az is craftolt item, akkor ebből az ágból ez tűnik a maximumnak
    – ami árust találtam azok legtöbbje egy féle armort árult és a necrómnak (light) csak a faji armort találtam amelyik condition sebzést is rakott rá, csak az meg kevesebb volt mint a jelenlegi zöld ruhán (és faji armor áráról még nem is szóltam)
    – továbbra is keresek olyan árust akitől ennél jobb holmikat lehet kapni (karma, badge esetleg gold fizetőeszközért cserébe). Amerre eddig jártam ott nem találtam (sok helyen nem jártam még, de egy sima árusnak valami elérhető helyen kellene lennie, LA-ban pl.)
    – rare annyival nem jobb szerintem, exotic meg nekem nem ér annyit amennyiért meg lehet szerezni. Ezekről tudom, hogy jobbak annál ami most van

   • 2012. november 14. - 15:38

    Exotic 80-as armorokat lehet orros templomos karmaárusoktól venni (condi – precision – toughness). Azokkal több condition madame jönne ki, mint a jelenlegi zöld 80-assal. Az itemek defense értéke is magasabb, valamint a toughness miatt még ütésállóbb is leszel, valamint ha Superior rune of Undead runákat teszel beléjük, akkor még növelheted a condition dmg-t a 6-os setbónuszzal, amely a toughness 5%-át adja condi dmg-hez plusszban.

  • SCHwat
   2012. november 14. - 12:03

   ugorjunk el neha a harombetus instaba az emberkezdo mellett, a 3. ut fel ora alatt megvan, ad 60 bigyuiszkat es jol is esik egy kis pihenes a meszarlas kozben (max kikapunk Gigatol, ha addig ezt azt elfoglanak ;-)

 16. Fenrir
  2012. november 14. - 12:18

  Magán véleményem az, hogy kb nem érdekel. :D

  Instáztam eleget GW 2-ben, és bár van egy-kettő igen színvonalas, összességében nézve nem nagyon közelíti meg a “Nagy Öreg”, és kiegjeiben lévők szintjét. A szentháromság hiánya egyrészről jó, másrészről sokszor kaotikussá teszi a helyzetet. Végig verni full exotic csapatokkal már nem nagy szám egyik expo dungi sem, csak a token farmról szól az egész.

  Szóval részemről nem bánom ,hogy ha lesznek jobb armorok, én maradok inkább az spvp-ben, mert az bejön…azaz így másfél hónap intvezív spvp után inkább már csak bejönne, ha nem unnám magamat. A rendszer remek, és nem is a jutalmazás zavar, ha nem a játék módok hiánya, mint pl CTF, TDM, stb….ezek nagyon kellenének. Inkább én a spvp mihamarabbi fejlesztését tűzném ki célul. A bérelhető map, meg mi egy más annyira nem vág hasra, míg egy értelmes leaderboard sincs.

 17. Joker
  2012. november 14. - 13:54

  Én színvonalasnak tartom a gw2-t, és eddig igazából még semmi bajom nem volt vele, és most sincs. Jó, hogy nem kell a gem-ért fizetni se, bár az kicsit zavar, hogy nagyon megy fel az ára, bár megtanulok spórolni legalább. És amilyen mmo-val eddig toltam, ahhoz képest a gw2 100x jobb, rengeteg a patch, és még így is lenne csomó dolgom, amikbe még nem mélyültem el :)
  Viszont azt nem értem, hogy wvw-n 2297 total killem van és mégis csak 380 badges of honorom van. Igazából nem érdekel, úgyis meglesz majd az 500. Meg igazából azt nem értem, hogy a legendary fegyóért kb. csak fizetni kell, de aki fizet is, hogy szed össze 385goldot? Már én is próbáltam a tp-n ügyeskedni nem egyszer, de aligha volt profitos. De amúgy semmi panasz a gw2-re, awesome

  • Joker
   2012. november 14. - 14:00

   de wvw-n is mostanában magic findos cuccba járok, és tökre jól eléldegélek, ha egy órában 1x megerőszakolnak az már úgy oké :) amióta nem hősködök valahogy jobb az életben maradási esélyem :) de néha azt is kell

 18. Erdős Gábor
  2012. november 14. - 14:13

  Mindenben egyetéretk az elöttemszólókkal. Miért kell szegget csinálni a szájukból? Én nagyon tiszteltem (eddig) a készítőket, de engem a mellébeszélés, igérgetés, majd pont az ellenkezőjét tenni annak amit igérgettek kiakaszt.

  • MaDFoX
   2012. november 14. - 14:42

   Elmondanád konkrétan hol tették ezt? Tényleg érdekel!

   • Daviez
    2012. november 14. - 14:55

    már én is kíváncsi vagyok

   • MaDFoX
    2012. november 14. - 15:07

    De jó hogy így összefutunk Daviez mester! :D
    (amíg várunk a részletekre)
    Láttad, hogy mit lő ki a legendary shorbow?!
    Amikor a fiam –két öklendezés közt– megmutatta, egyből tudtam, hogy ebben a te kezed lehet! =DDD

   • Arallion
    2012. november 14. - 18:04

    Itt van:
    http://www.arena.net/blog/is-it-fun-colin-johanson-on-how-arenanet-measures-success
    Fun impacts loot collection. The rarest items in the game are not more powerful than other items, so you don’t need them to be the best. The rarest items have unique looks to help your character feel that sense of accomplishment, but it’s not required to play the game. We don’t need to make mandatory gear treadmills, we make all of it optional, so those who find it fun to chase this prestigious gear can do so, but those who don’t are just as powerful and get to have fun too.

   • MaDFoX
    2012. november 14. - 20:55

    Ez egyértelműen a legendary-król szól…
    Az új infusion slotos itemek sem rarest itemek sem prestigious gear… Ha jó mélyre szeretnél menni fractalsban kelleni fog és kész, vagy optional és karcolgatod a felszínét… nem kötelező ugyanúgy csinálhatsz mást, olyan mit a többi dungeon level limitje, csak itt máshogy…

 19. 2012. november 14. - 15:07

  Ha a cucc soulbound vagy legalábbis account bount lesz (?), akkor szerintem teljesen rendben van a dolog. Legalább a vásárolható és komolyabb erőfeszítések nélkül akár TP-n is megszerezhető exotic-ok mellett lenne valami, amit csak magának szedhet ki az ember, de mégsem legendary kategória, ami meg nekem már csak hosszútávú cél lehetne csak.

  Nem hinném, hogy negyedévente tervezik a hasonló tartalmak, azaz egyre erősödő gear bevezetését, csupán az infusion-választék és a mindig legerősebb szinten tartott, bővülő legendary-kínálat változik. Szerintem csak most korrigálják részben a korai megjelenés miatti tartalmi és motivációs hiányosságokat.

  Az exotic gear sem követelmény sehol a végjátékban. Ha valakinek Ascended kell, az dolgozzon meg érte és ne tudja TP-ből megvenni! Akinek fontos a gear stat, az kapja meg a legjobbakat, de dolgozzon is meg érte! Ettől még nem lesz kötelező grind a gear miatt, sőt nem lesz OP az illető, valamint azok sem maradnak ki a buliból, akiknek még exotic sincs. Bővül a választék és ez szerintem mindenkinek jó.

  Akit meg zavar, hogy a szomszéd fűje zöldebb, az dolgozzon keményebben, vagy barátkozzon meg azzal, hogy a befektetett munkája annyira elég amennyije épp van! Jó, tudom hogy sokan exploitokkal szereztek korán legendary cuccokat, de egészségükre! Attól még senkinek sem lesz rosszabb az élete. Aki becsülettel játszott, dolgozott értük, annak meg őszintén gratulálok.

  • 2012. november 14. - 15:29

   Még valami: Lehet hogy a Thief-em úgy néz ki mint egy lángoló strici, de ettől még az elmúlt hétvégén WvW-n töltött éjszakázásaim során olyan élményeim voltak, amikre sokáig emlékezni fogok, köszönhető ez pár nagyszerű commandernek és a szervezett játékostömegnek. Pedig eleinte nem bíztam a WvW-ben, mert korábban mindenki csak a kapukat püfölte a zerggel, ezért hanyagoltam. Két kezemen meg tudnám számolni hogy hétvégén összesen kb. 25 órányi harc alatt hányszor haltam, pedig nincs full exotic gear-em.

  • Tusy
   2012. november 14. - 16:16

   – thiefről nekem is vannak élményeim, hamarabb leöl mint necroval eltolnék egy aoe spellt. De leölt 4 embert 6 másodperc alatt cserébe 5-en kellünk hozzá, hogy esélyünk legyen megölni
   – ok, akkor 90%-ról 99%-ra növelem a wvw-s rátámat … de hol kapok érte használható cuccot? Mert ami árusokat találtam wvw-n azokon még normális mennyiségű conditiont se láttam

   • 2012. november 14. - 16:22

    Tusy: fentebb már írtam egy hozzászólásodra reagálva, hogy condition – precision – toughness-es exotic 80-as geart tudsz venni az Orr-on lévő különböző templomos karmás vendoroktól. 3 templomhoz kell elmenned majd a full set miatt. 42k karma/db áron adja a cuccot a vendor. Persze ha nem vagy hajlandó kijönni PvE területekre WvW-ről, akkor így jártál.

   • 2012. november 14. - 16:50

    WvW-n Invader’s exotic armort, fegyvereket és kiegészítő cuccokat, azaz full wvw setet vehetsz badge-ért. Az Invader’s set wvw-re ajánlott, mert direct dmg, hp és toughness a három leghatékonyabb stat oda. Condition dmg-re ott nincs idő, ellenben a Power nagyon hasznos, valamint a végtelen HP és Toughness is elengedhetetlen. WvW-n legtöbbször az autoattack spamelése autotargeting bekapcsolása mellett, és a magad és társaid életben tartása eredményes. Amire tickelne valami condition, már lezergelik a társaid a célpontod, 1v1-re gyúrni meg nem érdemes, mert az 1v1 szituáció nagyon ritka és semmit sem dönthet el. Szóval inkább közvetlen sebzés, mint condition.

    Ahogy viszont Vulcanius is írja, karmáért is vehetsz neked megfelelő statokat tartalmazó exotic armort WvW-n kívül, bár fegyvert nem.

   • Tusy
    2012. november 14. - 16:59

    – köszönöm a válaszokat, guildheaden meg is találtam a szóban forgó cuccot (Corrupted Orrian — azt még nem, hol árulják pontosan a templomokon belül)
    – csak itt most megint előkerültek a ‘dolgozzon keményebben’ meg a ‘többféle módon is hozzájuthat’ dolgok, ami így nem igaz. Ezt mondjuk eddig is sejtettem, de mivel többnyire játszani szoktam és nem leírásokat meg hasonlókat bújni a figyelmemet is elkerülhették és ezért érdeklődtem ennyit

   • MaDFoX
    2012. november 14. - 17:20

    Tusy azt nem tudod elhibázni csak egy karma-árus van templomonként, már ha a templom épp nincs támadás alatt, mert akkor néhány eventet meg kell csinálni és jobb ha nem egyedül állsz neki.. ;)
    Rertez: ROFL lángoló strici OMG LOL!

   • MaDFoX
    2012. november 14. - 17:25

    Mondjuk Corrupted Orrian cuccokat én asszem’ a Shard of Zaithan beváltónál láttam…
    Ahha: http://wiki.guildwars2.com/wiki/Officer_Hetja
    Ezt nam adják bagóért (karmáért sem), sok sikert Tusy… ;)

   • Tusy
    2012. november 14. - 17:40

    – még nem jutottam el Orra és amit hallottam a bugos mobokról nem is tervezem. Az erőd (Trinity talán) alatti kapu zárva volt abban a 3 napban amikor arra jártam, a hármasával rám támadó mobok közül mire a másodikat leöltem az első már spawnolt, nem tudtam kijönni combatból (heal miatt jó lett volna), semmiből rám esett néha még 3 mobcsoport (az összesen +9) … nekem ennyi elég volt a pve-ből
    – wvw-ből jön karma, azt hittem el tudom értelmesen költeni wvw-n … tévedtem

 20. Sárki
  2012. november 14. - 16:56

  Tudjátok azért megy a cry végeredményben, mert bármilyen n00b builddel bármit megszerezhetsz. nincs kihívás, a dungeonok sem olyan halálosak, legendaryhoz csak annyi kell hogy orrban elnyomsz néhány ezer aoet eventkor és ennyi. bármilyen builddel és traittel bármit meg tudsz csinálni pveben és ez irtó gáz. ráadásul még a mázlifaktor sincsen meg hogy kiesik e pl. a cof gear. 3szor lementem cofba, megvolt vagy másfél óra és már meg is volt a kesztyű, visszatérésre való motiváció pedig csak annyi hogy meglegyen a story meg a maradék path. többi dungeon ugyanez, max. picit nehezebb és rondább a páncél :D Ez is egyébként egy rossz része a játéknak, hogy a környezet szép, a mobok menők de ilyen ocsmány szar páncélokat én a főnök elé nem mertem volna tolnni. remélem mondjuk az ascendedek szebbek lesznek, bár nekem a karma armor (medium) is tetszik. De norn engineere pl. mást nem is adnék kb.

 21. Sárki
  2012. november 14. - 18:12

  Tusy :
  – még nem jutottam el Orra és amit hallottam a bugos mobokról nem is tervezem. Az erőd (Trinity talán) alatti kapu zárva volt abban a 3 napban amikor arra jártam, a hármasával rám támadó mobok közül mire a másodikat leöltem az első már spawnolt, nem tudtam kijönni combatból (heal miatt jó lett volna), semmiből rám esett néha még 3 mobcsoport (az összesen +9) … nekem ennyi elég volt a pve-ből
  – wvw-ből jön karma, azt hittem el tudom értelmesen költeni wvw-n … tévedtem

  armorjaidat nézd ám mindig, lehet még 30asokban rohangálsz :D

  • Tusy
   2012. november 14. - 18:40

   – csakis armor nélkül, úgy olcsóbb a javítás wvw-n

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: