Reklámok
Kezdőlap > PvP > Strukturált PvP : A jéghegy

Strukturált PvP : A jéghegy

Jonathan Sharp a Guild Wars 2 PvP-jének (közeli) jövőjéről

Nekünk itt az ArenaNet-nél szenvedélyünk a játékunk. Úgy értem… beteges szenvedélyünk. Azt akarjuk, hogy a Guild Wars 2 jó legyen, és szeretnénk, hogy a játékosok élvezzék. Még ha a teljes tökéletesség elérhetetlen álom is, akkor is arra törekszünk, a fenébe is!

Azon vágyunkból kifolyólag, hogy a lehető legjobb játékot hozzuk létre, iterálunk. Rengeteget. Veszünk egy ötletet, felépítjük, teszteljük, változtatunk rajta, újra teszteljük, hozzáadunk valamit, tovább teszteljük, elveszünk valamit, megint tesztelünk… szóval értitek.

Tehát, amikor azt mondjuk, hogy csak akkor mutatunk meg valamit, “amikor az készen van”, akkor azt tényleg úgy gondoljuk. Nem akarunk róla beszélni egészen addig, amíg készen nem állunk rá, hogy bemutassuk, mivel változhat. Lehet, hogy előállunk egy jobb ötlettel, lehet olyan adatokhoz jutunk, amelyek azt mutatják, hogy valamin változtatni kell, vagy lehet, hogy találunk egy új megoldást a tesztelés során, amely jobb, mint az eredeti ötletünk. A játékfejlesztés már csak így működik. Nem akarunk túl korán beszélni nektek dolgokról, hogy aztán közben azok megváltozzanak. Nem akarunk üres ígéreteket tenni. Akkor szeretünk beszélni a dolgokról, amikor azok készen vannak. Minden tökéletes lesz így? KIZÁRT. De azért ez továbbra is cél.

A strukturált PvP (sPvP) a Guild Wars 2 egyik alapmechanizmusa, és elég hatalmas. Azok az új dolgok, amiket az sPvP-hez hozzá kívánunk adni, hogy egy hasonlattal éljek, olyanok, mint egy jéghegy. Több, mint amit eddig elmondhattunk. Mint minden más játéktípus esetében, az sPvP-beli újdonságokról is akkor beszélünk, amikor azok készen vannak. A játékot néhány kulcsfontosságú elemmel jelentettük meg, de rengeteg olyan elem volt még, amelyeket be akartunk mutatni, ám ezek egyszerűen nem készültek el a megjelenésre. Így most szeretnénk néhány közelgő újdonságról beszélni, amelyek, egészen eddig, a metaforikus jéghegyünk vízalatti részén helyezkedtek el.

Először is, beszéljünk az ingyenes automatikus bajnokságokról [free automated tournaments], az új, fizetős automatikus bajnokságokról [paid automated tournaments] és a köztük lévő különbségekről. Mindezek után pedig beszélünk még egy másik új elemről, a custom arénákról.

Ingyenes automatikus bajnokságok

Az ingyenes automatikus bajnokságok azok, amiket most is játszani tudtok. Sok játékos (a mi számaink alapján) kipróbálta őket, és úgy tűnik, élvezték is. Az ingyenes automatikus bajnokságok célja, hogy barátságos legyen az új játékosokkal azzal, hogy az emberek véletlenszerűen alkothatnak csapatot és próbálhatnak meg valami remek zsákmányt nyerni. Akár egyedül is játszhatod őket, ilyenkor a játék automatikusan berak egy olyan csapatba, ahol hiányzik egy ember. Az elképzelés az, hogy ezek nyitottak mindenki számára, és itt találkozhatnak az új játékosok más új játékosokkal.

Miután a játékosok belemélyesztették fogaikat az ingyenes automatikus bajnokságokba és úgy érzik, készen állnak, akkor várhatóan belépnek majd a fizetős automatikus bajnokságba, ahol a versengés még élesebb.

Íme az ingyenes automatikus bajnokságok jutalmi rendszere:

Első hely – 1 Gold Free Tournament Reward Chest, 300 glory, 300 rang pont

Második hely – 1 Silver Free Tournament Reward Chest, 200 glory, 200 rang pont

Harmadik hely – 1 Copper Free Tournament Reward Chest, 100 glory, 100 rang pont

Negyedik hely – 1 Copper Free Tournament Reward Chest, 100 glory, 100 rang pont

Ötödik hely – Nincs jutalom

Hatodik hely – Nincs jutalom

Hetedik hely- Nincs jutalom

Nyolcadik hely – Nincs jutalom

Ahogy láthatjátok, az első négy csapat kap glory-t (amit a Heart of the Mists-ben esztétikai jutalmakra költhetnek), rang pontokat (amik segítségével egyre menőbb lehetsz, ahogy lépkedsz előre sPvP-ben) és különböző jutalom ládákat.

Fizetős automatikus bajnokságok

Miután a játékosok hozzászoktak a játékhoz és megtanulták az sPvP alapjait, valószínűleg készen állnak, hogy képességeiket más tapasztalt játékosokkal is összemérjék a fizetős bajnokságokban. Ezek a bajnokságok hasonlóak az ingyenes automatikus bajnokságokhoz, de azért van pár kulcsfontosságú különbség.

Ahogy a nevéből kiderül, a fizetős automatikus bajnokságba van belépési díj. Jegyekre lesz szükséged, hogy a fizetős bajnokságokba beléphess. Ezeket a jegyeket megveheted a gem store-ban, találhatsz ilyeneket az ingyenes bajnokságokon nyert ládákban és kapod is őket, amikor növekszik a rangod.

Ezek a bajnokságok az ÖSSZES résztvevő csapatot jutalmazzák, és átlagban a jutalmak is jobbak, mint az ingyenes bajnokságokban. A sikeres csapatok remek jutalmakat nyerhetnek el a fizetős bajnokságokban, de jónak kell lenned, ha elől akarsz végezni. Arra számítunk, hogy a tapasztaltabb PvP játékosok elkezdenek átvándorolni a fizetős bajnokságokba, mivel a kockázat/jutalom sokkal nagyobb, mint az ingyenes automatikus bajnokságokban.

A fizetős bajnokságokban matchmaking sincs. Egy előre összeállított csapattal kell jönnöd, ami azt jelenti, hogy az ÖSSZES csapat szervezett lesz – nem lesz olyan, hogy előre összeállított csapat fog harcolni pick-up csoportokkal, ahogy az megesik az ingyenes bajnokságokban.

Íme, a fizetős automatikus bajnokságok jutalmi rendszere:

Első hely – 1 Gold Tournament Reward Chest, 360 glory, 360 rang pont, 180 Gem

Második hely – 1 Silver Tournament Reward Chest, 240 glory, 240 rang pont, 120 Gem

Harmadik hely – 1 Silver Tournament Reward Chest, 120 glory, 120 rang pont, 4 bajnoksági jegy

Negyedik hely – 1 Silver Tournament Reward Chest, 120 glory, 120 rang pont, 4 bajnoksági jegy

Ötödik hely – 1 Copper Tournament Reward Chest

Hatodik hely – 1 Copper Tournament Reward Chest

Hetedik hely– 1 Copper Tournament Reward Chest

Nyolcadik hely – 1 Copper Tournament Reward Chest

Igen, jól látjátok: a fizetős bajnokságokban gemeket is lehet nyerni. Ha IGAZÁN jó vagy a GW2 sPvP-ben, akkor gemeket tudsz termelni, miközben a fizetős bajnokságokban játszol. Szerintünk ez elég király. Ezeket a gemeket bármire használhatod a store-ban, beleértve további bajnoksági jegyek vásárlását.

Custom arénák

Rendben. Megvan a builded. Megvan az 5 fős csapatod, és igazán jól működtök együtt. Szeretnél egy helyet, ahol gyakorolhattok. Szeretnél egy helyet, ahol más csapatokat hívhatsz ki (és kihívás alatt azt értem, hogy le akarod csapni azokat a bohócokat, akik lehordtak egy korábbi bajnokságban!!!). Szeretnél csak az általad kiválasztott térképeken játszani. Szeretnél egy olyan helyet, ahol te és a barátaid anélkül játszhatnátok, hogy bármilyen más ember beleszólna abba.

Mit teszel ekkor?

Kibérelsz egy custom arénát.

A custom arénák különleges PvP térképek, amiket játékosok bérelnek ki, ezekre jelszavat lehet beállítani, gyakorló játékokat lehet tartani és stratégiákat lehet gyakorolni. Ezek segítségével más csapatokat is ki lehet hívni, titokban lehet dolgozni a buildeken, és 1 az 1 ellenben is megmérkőzhetsz a barátoddal. A szervert mindenki számára megnyithatod, beállíthatod a kedvenc térkép rotációdat, vagy a saját arénádra jelszavas védelmet is tehetsz, így az a magán kiképzőbázisodként fog működni.

Arra számítunk, hogy a custom arénák hatalmas lökést fognak adni az sPvP közösségnek. Ezeknek a bérelhető arénáknak a segítségével csapatokra lehet oszlani, lehet egy helyed, amit a magadénak mondhatsz, és akár a magán bajnokságodat is megrendezheted. Úgy állítod be az arénát, ahogy akarod (a megadott paramétereken belül) és kiválaszthatod, mely térképeken akarsz játszani.

Egy jövőbeni blog posztban részletesebben is beszélünk majd a custom arénákról, azok beállítási lehetőségeiről és a kibérlésük módszeréről.

A custom arénák kulcsszerepet fognak játszani a GW2 sPvP-jének növekedésében, de van még más is. Ezzel pedig el is érkeztünk a…

Miért ezek, miért nem mások?

Mi mindig hallgatunk a játékosainkra, és számításba vesszük a visszajelzéseiket, ötleteiket. Több oldalon is figyelemmel kísérjük a fórumokat. Elolvassuk a Guild Wars 2 cikkek alatti hozzászólásokat. Levesszük a guild tag-ünket és beülünk a zsúfolt térképekre, ahol kihallgatjuk a beszélgetéseiteket és a szabad véleményeteket. Ki figyel a figyelőkre? Mi.

Sok dolgot meghallottunk abból, amit kértetek. Az igazság az, hogy számos elem, amit kértetek, benn lesz a jövőben. Az, hogy nem csinálunk mindent, amit szeretnétek, akkor amikor szeretnétek, nem jelenti, hogy nem is figyelünk rátok. Rengeteg dologról szeretnénk beszélni – de még nem most. Azok az elemek, amiket most hozzáadunk, hosszútávon fogják segíteni az sPvP közösség növekedését, de van még tennivaló. Megismétlem, nem szeretünk beszélni azokról a dolgokról, amiknek a bemutatásával még nem állunk készen. Nem szeretjük az üres ígéreteket és tudjuk, hogy ti sem. Ugyanakkor szeretnénk, ha tudnátok, hogy jönnek még új dolgok! Ezt az egyensúlyt szeretnénk fenntartani ezzel a blog poszttal.

Szóval, miért a fizetős bajnokságokat és a custom arénákat tesszük be először? Miért nem mást?

Fizetős bajnokságok: Láttuk a fórumokon, hogy az új játékosok megijednek, amikor sokkal tapasztaltabb játékosokkal harcolnak ugyanakkor a tapasztalt játékosok gyakrabban akarnak egymással találkozni bajnokságok közben. Az ingyenes és fizetős automatikus bajnokságok segítségével a két játékosbázis könnyebben megtalálja, amit szeretne. Az új játékosok több időt fognak az ingyenes bajnokságokban tölteni, amíg készen nem állnak, hogy megfizessék a belépési díjat egy bajnokságra, míg a tapasztalt játékosok valószínűleg a fizetős bajnokságok felé fognak húzni, aminek segítségével gyakrabban nézhetnek egymással farkasszemet.

Custom arénák: Tudtuk, hogy a custom arénák berakása sokat fog jelenteni a közösség számára, ezért a cégen belül prioritást kapott ez az elem. Vannak mások is, amik ugyanolyan fontosak, mint a custom arénák és ezeket be is fogjuk rakni, de szerettük volna, ha játékosok képesek arénákat bérelni, mielőtt bármilyen más eSport elemet berakunk a játékba.

A jéghegy többi része

Rengeteg dolgot fogunk még berakni a későbbiekben, de ezekről még nem fogunk beszélni.

Tudjuk, hogy a leaderboard-ok fontosak.

Tudjuk, hogy a meccsek megtekintésének lehetősége fontos.

Tudjuk, hogy a nagyobb bajnokságok fontosak.

Tudjuk, hogy a streaming fontos.

Figyelünk rátok, és halljuk, amit kértek. Szeretnénk, ha az eSport világméretűvé nőne, és ez jelentős mértékben befolyásolja a gondolkodásunkat, itt az ArenaNet-nél. Az sPvP térképeket a kommentátorokat figyelembe véve tervezzük. Gondolunk a stream-elésre és arra, hogy hogyan fog teljesíteni a játékunk stream közben, amikor új játékosok tanulják azt. Az irodában eSport visszajátszásokat/stream-eket nézünk. GW2 gamecast-okat nézünk Youtube-on. Gondolunk arra, hogy hogyan fognak az emberek bajnokságokat (kicsiket és nagyokat) szervezni a custom arénákban. Ebéd közben eSport meccsekről beszélgetünk. Gondolunk arra, hogy hogyan tudunk a legjobban új játékosokat bevonni a játékba, miközben a profi játékosok számára is megadjuk a lehetőséget hírnevük öregbítésére. Gondolunk arra, hogy hogyan lehetne tömegeknek bemutatni a magas szintű meccseket. Komolyan… rengeteget töprengünk az eSport-on. Nem csupán a GW2 tekintetében, de arra is gondolunk, hogy az egész világon növeljük az eSport-ot.

A fizetős bajnokságok és a custom arénák a közeljövőben lépnek működésbe – a fizetős bajnokságok jönnek először, majd a custom arénák. Majd amikor ezekkel készen vagyunk, elkezdünk dolgozni további elemeken. A Guild Wars 2 versenyszerű PvP-je megteszi az első lépéseket, csapatok kezdenek szerveződni, és néhány kulcsfontosságú elem kezd el megjelenni. De végeztünk a munkával?

Dehogy.

Mi úgy látjuk, hogy a Guild Wars 2 sPvP-je bár megjelent, messze van még a befejezett állapottól.

-Jonathan “Chaplan” Sharp

TL:DR – Less QQ, more pew pew.

Eredeti cikk: Guild Wars 2 honlap

Reklámok
Kategóriák:PvP
 1. Fenrir
  2012. október 9. - 04:37

  Ezek remek változások. Először téptem a számat, de végül is tényleg, először ezeket kell jól belőni, ha szeretnék egy e-sport barát játékká tenni. Én szeretném látni ,hogy az itteni e-sport legalább olyan szintre eljusson mint a LoL. Ha olyan szinten lesznek pro játékosok akik stream-elnek, vagy lesznek bajnokságok amiket érdemes nézni akkor már nem csak az sPVP tábor jár jól, ha nem maga a játék is új, pvp-re éhes játékosokat vonzhat be.
  Minden nap lenyomok 1-2 free tournamentet ha nincsenek a közelben haverok, hétvégén pedig általában pre-made 5-ös csapatban játszunk. Elmondható ,hogy ha pre-made-t tolunk akkor a free tournament első, és második roundját megnyerjük, de a döntő roundban gyakran kikapunk mivel oda már általában szintén egy sPVP-re kigyúrt klán tagjai jutnak csak el. Náluk nagyon érezhető ,hogy sokat gyakorolnak, jól be vannak lőve a buildjeik, és rugalmasak…a round 3 nálunk TS-en olyan mint valami F1 csapat konferencia. Mindenki folyamatosan közli a pozícióját, hány ellenfelet lát, hol látja, mik a kasztjaik, és vélhető buildelésük az eddigi harcok alapján. Ezen szervezettség nélkül / de még sokszor azzal is kétséges a győzelmünk. Paid-tournamentekre biztos fogunk menni, de ott a csapatok folyton olyan ellenfelek lesznek , mintha csak a “round 3-ban” lennénk a meccs elejétől kezdve. :)

  Ezen újítások várósak , és remélem ezután új sPVP fajtákat raknak be, hogy bővítsék a variációit a játékélményünknek. Talán egyedül itt marad el az sPVP kicsit, hogy sokaknak nem elég variált. Ha lenne egy capture the flag 4 mappal, meg egy team death match alapú játék, legalább ennyi mappal, akkor szerintem az sPVP még több embert bevonzana.

 2. miklya
  2012. október 9. - 06:00

  Azt hiszem kb 2hete nem gw2ztem mert egyszerűen olyan szinten szar volt a pvp hogy ez a legjobb szó rá :D.pedig ahogy ki jött a játék egyből rusholtam a lvl 30 ra pvp-n.. Jó szépek a változtatások, de megint a lényeg felett siklanak el..a rating. Nem is értem hogy a rank pontnak miért nem egy ilyen kulcsfontosságú szerepet szánnak mint hogy az azonos rank pontú embereket sorsoljon össze a játék és nem történik velük olyan mint pl velem hogy full random teamel bemegyek és a 3. menetben össze rak a team paradigmel(megjegyzem h majdnem nyertünk xDDDD) na mind1 minden játékban ilyen bénák a tervezők idétlen nerfek unbalance a kasztok között azt hiszem ezt szoktam meg az eddigi mmok során. I <3 Anet.

  • xerrex
   2012. október 9. - 09:46

   csak a legtöbb ember türelmetlen és viszket a fenekük már pár hét után, ezért is mentek el “sokan”
   Szerintem ez egyfajta minőségi szűrésként is felfogható (nem tudatos Anet fogás).
   Akit nem is érdekelt komolyabban a dolog az elmegy mással játszani és vissza sem jön, aki csak türelmetlen de bízik a gw 2-ben az úgyis visszatér ha van jelentős változtatás.
   Fontosabb egy stabil kis közösség mint egy kezdeti híg pvp brigád.

   • Rohár
    2012. október 11. - 01:07

    Fontosabb a hoszantartó remek játékélmény mint egymás megalázása :)

 3. 2012. október 9. - 07:00

  mikor azt láttam hogy jéghegy azt reméltem hogy valami új pálya ami jéghegyekböl van felépitve

 4. foldes
  2012. október 9. - 07:05

  A custom arénák ingyenesek lesznek vagy fizetősek ? A cikkből nem derült ki egyértelműen.
  A “bérlés” szó számomra azt jelenti, hogy fizetni kell érte.

  • MaDFoX
   2012. október 9. - 07:55

   Valószínűtlen hogy ingyenes legyen…

  • upuser
   2012. október 9. - 12:08

   tuti gemert vagy gloriert 100% lehet majd berelni.

 5. McWolfy
  2012. október 9. - 08:24

  guild bajnokságok és külső szponzorok által fizetett tournik szagát érzem a levegőben :)

 6. Áron
  2012. október 9. - 08:35

  Tehát fizessek azért, hogy haverokkal gyakorolhassuk az 1v1-et,, vagy bármit? Főleg úgy, hogy a PvE részen ez lehetetlen, mert itt mindenki 1 oldalon áll a csúnya gonosz sárkányokkal szemben….

  Tényleg innovatív a játék, eddig ezért külön pénzt 1 fizetős MMO-ban sem mertek elkérni…

  • MaDFoX
   2012. október 9. - 08:51

   Jahh legfeljebb havidíjat kértek a mocskok, felháborító!

  • 2012. október 9. - 08:57

   Egy FPS-hez egy 3-4 pályát tartalmazó csomag harmad/feleannyiba kerül, mint egy új játék. Az se korrekt, mégis mindenki megveszi, akit érdekel a multiplayer.
   Még nem ismerjük az árazást. A jegyeknek eléggé olcsónak kell lenniük, hogy megvegyék őket, de elég drágának ahhoz, hogy elriassza a komolytalan kocajátékosokat. Ha ANetéknek van eszük, a jegy helyett majd “bérletet” is válthatnak az összeszokott csapatok.
   És ha jó jutalmak esnek a fizetős PvP-ben, érdemes lesz rá költeni.

   • nathriel01
    2012. október 9. - 11:11

    Jegyet akár már most is lehet venni. 75 gem 5 darab jegy (15/jegy) vagy 360 gem 30 jegy (12/jegy).

  • Zherat
   2012. október 9. - 09:12

   Szerintem pár silver max gold lesz egy aréna.. nem hiszem hogy gem lesz bár azt is lehet venni goldból..

   • Zherat
    2012. október 9. - 09:13

    Mármint a bérelt arénára gondolok ami a sajátod le jelszavazható (ez szerintem egy helyes lépés.. ha már külön duel nincs..)

 7. Prana
  2012. október 9. - 09:20

  szerintem pedig az lenne az elegáns, ha nem pve, hanem pvp fizetőeszközt kellene hozzá használni, konkrétan király lenne ha glory-ból lehetne venni custom arénát

  • Shantey
   2012. október 9. - 09:34

   +1

  • Zherat
   2012. október 9. - 10:50

   Bocs nem ismerem a pvp reszt de gyanus h gem lesz mivel az commun fizeto eszkoz (kapsz majd pvp ben is cikk alapjan)

 8. 2012. október 9. - 09:38

  Ezt a postot tekintsétek felhívásnak!
  (Facebookon is kiírtam ott megtalál aki keres) vagy a Szerkesztők/ offik skype-on ha vmiért ez érdekli egyiküket is :P

  A GW2 nagyszerű PvP játék már most de még hosszú út áll előtte de én biztosan tudom, hogy valami nagy lesz ebből.
  A hetekben beteszik a Fizetett Tournamenteket utána pedig a custom Arenákat.
  És fokozatosan mindent, amit hiányolhattunk.

  Én azt szeretném, hogy a csoportból (460tag) ide vagy nekem privátban jelezzen az aki komolyan (de tényleg) akar foglalkozni a PvP-vel.
  Szeretném összefogni a magyar pvpseket, a Variance-bol már elfogytak sokan akik pvpztek. Kapcsolatban állok 3 PvP-s klánnal is, 1 éve legalább követem az összes pvp hírt a közösség reakcióit, változásokat stb.

  Célom hogy az igazán elkötelezett és jó készségű (nem nem épp a legjobb, mert nem az a mérvadó itt már) játékosokat összeszedjem/szedjük.
  Remélem egypáran ti is így vagytok ezzel.

 9. upuser
  2012. október 9. - 12:05

  alakul ez a gw2,…….ez meg csak a csecsbimbo csucsa.

 10. Angyalka
  2012. október 9. - 12:23

  Lehet tudni,hogy körübelül mikor érkezik a fizetős tournament?Elég sokat gyakorlunk a guildel ingyenesen,de a 3.menetet nagyon ritkán nyerjük meg.Nagyon jó ötlet a bérelt aréna is, mi eddig üres spvp serveren 1vs1-eztünk és úgy mértük le az alapsebzéseket,illetve gyakoroltunk.Viszont van egy másik dolog , nem tudom hogy találkoztatok e már pont farmerekkel…Üres serverekre csatlakoznak és csak 1 pontot cappolnak az egész menet alatt.Remélem ezekkel kezdenek majd valamit,vagy lehet reportolni őket.

 11. Magyarfeka
  2012. október 9. - 12:53

  Tetszetős dolgok ezek. Gondolkodom azon hogy írok supportnak hogy Keg Bawl-t (jól írtam? :P) fejlesszék kicsit. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak én hiányolom azt hogy a barátaimmal is be tudjak csatlakozni mert szerintem ez a kis minijáték is simán lehetne E-sport. Bár engem ilyen szinten nem érdekel, csak néha jó kikapcsolódás képen. Ami a TPvP-t illeti én úgy döntöttem otthagyom a Whiteside Ridge szervert még a Guest rendszer előtt valamikor. Adtam esélyt a magyar közösségnek és sajnos csalódnom kellett. Ruins Of Surmia nevű szeróra fogok menni mert ott több lehetőséget látok TPvP szempontjából, E-sport ügyileg is. A Guest rendszerig meg eljátszogatok még a játékkal free TPvP-ken aztán majd a másik szerveren alakítgatok valami kis 5 fős HCPvP csapatot, mert egyelőre sok az időm. :)

 12. Infernoo
  2012. október 9. - 14:54

  Nincs valami leirás a pvp részröl? Kezdő vagyok de eddig elég negativ élmény volt ez a része a játéknak.

  • 2012. október 9. - 16:20

   Pontosabban mi érdekelne? :)

  • 2012. október 9. - 18:16

   Javítás: “Kezdő vagyok, EZÉRT eddig elég negativ élmény volt ez a része a játéknak.”

  • 2012. október 10. - 17:55

   Nagyonnagyonnagyon sokat kell gyakorolni. Arra van a 8v8 és az 5v5 free tournament, és utóbbira akár egyedül és hiányos csapattal is be lehet menni, nem csak 5-ös teammel. 8v8-ra hiába megy valaki ismerősökkel, ellentétes oldalra kerülnek a csapattagok, de 5v5-ben nem.

   Olyan leírás hogy hogy lehet nyerni PvP-ben nincs. Ha lenne, akkor több száz/ezer oldalt kellene elolvasnod, ami helyett inkább a saját build ésszerű kidolgozása és az azzal történő gyakorlás javasolt. GW2-ben nagyon kevés idő van az ellenfél lépéseire reagálni, ezért nehezebb a PvP, szóval nem kell megijedni ha eleinte mindenki elkalapálja a kezdőket, mert ez így törvényszerű. A legfontosabb, hogy ne full dps buildet csinálj! Gondolj a túlélésre is, főleg az elején!

 13. Zherat
  2012. október 9. - 16:35

  Azon gondolkozom hogy a Misth az közös vagy az is szerverre limitált?

  • 2012. október 9. - 17:16

   A Mists szerveren belüli + vannak oda is overflow szerverek ha sokan vannak egyszerre. Az onnan történő PvP viszont cross-server, azaz pontosabban EU-n belüli, ha jól tudom.

 14. Whisper
  2012. október 9. - 17:46

  Majd ha erzelmes balance kialakul es minden karakternek lesz letjogosiltsaga rendesen. akkor majd benezek. 8)

  • Endrosz
   2012. október 9. - 18:01

   ÉrzeLmes balance alakul ki? Úgy érted, Ricardó végre szakít Mariával, és összejön Dominicával? :) Az a jövő heti frissítésben várható, közkívánatra berakták a forgatókönyv-írók!

   • Whisper
    2012. október 9. - 18:22

    Nem ugy ertem hogy bocsanat de telefobrol irtam es nem jelzi ki az angol telefonom a magyar oldalakra irt szovegemet. sry. Ertelmeset akartam irni

 15. j0k
  2012. október 9. - 18:02

  180 gem elég sovány

  • nathriel01
   2012. október 9. - 18:27

   Ezek főleg a jegyek vásárlására vannak szerintem. Márpedig 180 gemből lehet venni 10 jegyet és még meg is marad egy kevés gemed utána. Vagy nyersz még egyet és akkor 360-ért már 30 jegyet tudsz venni.

   Nem fogják neked odaadni a gem store tartalmát pár win után.

 16. 2012. október 9. - 18:31

  Hát ez rohadt jó! :)))
  megyek is PvP-zni!

 17. tejcipapa
  2012. október 9. - 23:52

  Hatalmas ez a közösség :D:D Komolyan mondom….”kevés a gem”!!!! miért is?(nem egy nap alatt kell meghódítani a GW2 PvP részt:)).- 10 win 1800 gem már majdnem megvan a digital deluxe edition ( ha ez a neve) jól játszol és megvan a jutalom :)
  Az a gond az emberekkel hogy egy dolog jár a fejükben hogy MOST MINDENT AZONNAL!!!!!.
  Nyugalom….a hosszú élet ritka:)

 18. 2012. október 10. - 00:16

  Esetleg lesz várható Duel mód is a játékban a normál pve területeken is? vagy valami kisebb fajta pvp lehetőség?

  • 2012. október 10. - 11:17

   Mivel még nem beszéltek róla, így nem tudunk se egy biztos igent, se egy biztos nem-et mondani a kérdésedre. én egyébként elképzelhetőnek tartom, a kérdés inkább, hogy mikor érnek el oda, hogy ezt implementálni tudják.
   Most egész biztosan nem ez a prior task náluk és szerintem idén még nem is lesz az. …de mondom, nincs semmiféle hivatalos infó arról, hogy terveznek-e duelt avagy sem. csupán találgatok… :)

  • 2012. október 10. - 17:40

   PvE területeteken nem valószínű, mert akkor valahogy meg kellene oldani hogy ott is elérd a PvP cuccokat és PvP buildet. WvW-n ugyan van némi PvP, de ott nem a PvP build kell, hanem olyan amiben túl lehet élni egy ostromot, akár védő, akár támadó az ember, szóval ott a duelnek nincs értelme, ráadásul a duelezők csak foglalnák a helyet és még nagyobb lenne a queue a high-pop szervereken. Így is órákat várnak a queue-ra a nagyobb szervereken WvW-re indulók, mert folyamatosan fullon van a WvW.

   Szóval szerintem PvE duelre ne számítsunk, mert nem fogják tudni megcsinálni és valószínűleg nem is akarják.

   • nedvedicious
    2012. október 10. - 18:15

    Ezzel, h be fog kerulni ez a sajat, jelszoval vedheto berelheto szerver, szerintem elegge a fiok aljaba fog csusszanni a dueles mappa :P nagyon kivancsi vagyok, h mi lesz a modja a szerverberlesnek. En most olyan, hmmm…. Olyan 4-5g-t fizetnék érte havonta. Hozzateszem mostansag nagyon keveset jatszom. Amugy jo lenne ha haverokkal ossze lehetne dobni a szero arat

 19. nedvedicious
  2012. október 10. - 17:24

  Ez eddig itt a legkedvencesebb postom ever ;-)

  • szajhavész
   2012. október 10. - 18:45

   +1
   Már előre látom hogy kiürül (t) az abyssal szerver :)

 20. foldes
  2012. október 12. - 07:40

  Duelt össze lehet vhogy hozni egy kis trükkel most is sPVP-n ? Mintha olvastam volna vhol, hogy csak ketten lépnek be vhogy, de pontosan nem tudom, ezért is érdekelne.Köszönöm !

 1. 2012. november 22. - 08:00

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: