Reklámok
Kezdőlap > Általános cikkek > GW2: hazai eladási adatok #5

GW2: hazai eladási adatok #5

Nincs mit különösebben kommentálni az alábbi adatokon… megérkezett a múlt heti hazai eladási adatok alapján rögzített slágerlista:

Bár nyilván sokan eljátszottak a gondolattal, hogy mekkora flash lenne ezen a héten, ha a ‘haldokló WoW’-ot a nulladik héten megverné az immáron 5. hete a piacon levő GW2; de valahol azért szerintem mindannyian tudtuk, hogy ennek az esélye szinte elhanyagolható. Az már sokkal inkább meglepő, hogy a WoW árnyékában újra beelőzte a Diablo 3 a Guild Wars 2-őt. Nem igazán értem, hogy mi is hajtja azt a játékot, de talán ezt már soha nem is fogom megérteni, mindenesetre egyre inkább respectbe hajlik nálam a Dio3 a kitartásáért. Nincs információm a hazai boltok árukészletét érintő problémákról ezért nem mennék messzemenő következtetésekbe. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy közeledik az ünnepi szezon, biztos vagyok abban, hogy a potenciális új játékosok egy része, már a karácsonyfa alá várja a GW2 dobozt (meg persze abban is biztos vagyok, hogy ezen utánpótlás bázis a legkevésbé sem fog egy húron pendülni a jelenlegi ‘veteránokkal’…)

Mielőtt bárki is hosszútávú következtetéseket vonna le a fentebbi táblázatból: Az elmúlt hetek során igen volatilis eredményeket produkált a GW2 a hazai piacon. Volt már, hogy az olvasók egy része temette a játékot, majd egy héttel később az első helyre ugrott vissza. Hosszútávú következtetéseket érdemes hosszútávú adatokból levonni…

Reklámok
Kategóriák:Általános cikkek Címke: , ,
 1. 2012. október 4. - 22:56

  A Diabló 3 mat az viszi előre amiért nekem is megvan.
  PÉNZT LEHETVELE KERESNI semmi más ért nincs meg unalmas a story jó de a játék menet silány Diabló 2 hözképest nagyon gyenge lett.
  Az igazság az hogy a magyarokat a média még mindig könnye manipulálja na meg a pénztelenségben könnyen szerezhető pénzszerzési lehetőség :)

 2. MaDFoX
  2012. október 4. - 23:15

  “igen volatilis eredmények” true, ugrál mint az állat… Globálisabb eladási adatok nincsenek?

 3. Varga Szabolcs
  2012. október 5. - 00:56

  A WoW jó lett jobb ez a kieg mint a Cataclysm volt sokkal és a véleményem az hogy wow most sokkal jobb mint a gw2 persze ez a személyes véleményem ez a Haldokló WoW nevetséges,,,,,…

  • Scip
   2012. október 5. - 01:32

   ha belegondolsz van alapja, én kb 4 éve kezdtem el wowozni, és azok akiket akkor ismertem ,kb 2 éve abbahagyták (köztük énis), és egy ismerösöm se játszik már vele. Akkor amikor elkezdtem, még kb 20-30 magyar ismerösöm volt a realmön, mikor abbahagytam, már csak egy. Azóta ha azt mondják nekem, hogy a wow haldoklik, akkor csak bólogatok. Persze sokan azér nem gondolják így, mert stabil baráti körük van a játékban, amin túl nem is látnak semmit se, nem tünik fel, ha a játékban 20% al kevesebb játékos van, vagy hogy átlag 20 percel tovább tart healert találni (haha) , mert az összeszokott csapat mindig együtt van.

   És hogy már én is elmondjam a személyes véleményem: szerintem a GW2 lvl 1-80 ig jobb mint a wow, lvl 80-on pedig kb ugyan olyan (kivéve PvPt, a wow gearrel jobb vagyok nálad sose tetszett) Persze ez csak nagyon összefoglalva.

  • hopp
   2012. október 5. - 01:55

   Furcsa ízlésed van :D

   Amúgy a “haldokló a WoW” kifejezés nem véletlenül van idézőjelben, nem kell szó szerint érteni, de mindenesetre az elgondolkoztató, hogy a Cataclysm egy nap alatt hozott 3.3 milliós eladást, a MoP meg egy hét alatt csak 2.7 milliót.

   A WoW egy nagyon jó játék, de azt kár tagadni, hogy a piacon már léteznek nagyon erős konkurensek, amik sok mindenben jobbak a WoW-nál, attól függetlenül, hogy náluk nincs 9-10 millió előfizető (Dungeoun és Raid tekintetében a Rift pl. legalább olyan jó, ha nem jobb, mint a WoW). Azt is kár tagadni, hogy a WoW már leszálló ágon van, ami nem meglepő egy 8 éves játéktól. Nyilván még évekig bírni fogja, mert sokan a WoW-on nőttek fel, és nehezen szakadnak el tőle, viszont a mostani tizenévesek már inkább választanak más játékot. Nem véletlenül lett a mostani kiegészítő a pandákra építve, ezzel próbálnak nyitni a fiatalabb korosztály felé.

   • Szolo
    2012. október 5. - 07:27

    Nem is igazán a fiatalabbak felé, hanem a keleti régió felé nyitottak a pandákkal. Üzleti jelentésük szerint is nyugaton már veszítik az előfizetőket, mialatt keleten (főleg Kinában) sok potenciális játékost találnak a polgári réteg hízása miatt. Legendary staffal is azért láthatták el a keleti raidereket, hogy jó benyomást keltsen a WoW iránt.

  • upuser
   2012. október 5. - 07:27

   sose fogom megerteni mit lehet szeretni a wownal oke az ember mar ugyvan vele “ha mar annyi havi dijat kifizettem ra csak azert is szeretni fogom” na de na…….persze ez csak egy velemeny.

   • MoonTiger
    2012. október 7. - 13:46

    Bőven van mit szeretni a WoWon, a Mists pedig kifejezetten kellemes lett. A Cataclysm eléggé tönkrevágta a játékot, így nem csodálom, hogy sokaknak elment a kedve tőle, de a Mists sok dolgot kijavított :)

  • Attila1987
   2012. október 5. - 11:36

   Úgy látom senki se érti pontosan ezt a “haldoklik a wow” kijelentést talán csak a veteránok.
   A játék túl egyszerű lett és a pandával még egyszerűbb mint valaha.Semmi kihívás a pvp is arról szól, hogy a heaelerek végett milliós hpkat kell leverni.Hú de izgi 15percig őlni a másikat!
   A wow nem haldoklik hanem már arra megy rá a cég, hogy az új 10 éveseknek meglegyen az örömük a játékban aki veterán azzal meg egy fikarcnyit se törődnek, de úgy is mindegy, mert jön helyette 2 másik aki most wowozik először. Nem jobb így a biznisz? Hát nekik biztos.

  • Ash
   2012. október 5. - 12:29

   Ezt a panda dicsérést, max trollkodásnak tudom bevenni… 7 év után hagytam ott a wow-ot.
   A pvp ott kalap sz*r, bár az itt se tökéletes. De menj mop-oz, van benne megint egy hónap tartalom és őrületes grindfest. A külön drop amit bevezettek, sz*arabb mint valaha, egy raid alatt már nem látod nagyon, hogy egyáltalán esett-e valami hasznos.

   És igen, a haldoklik a wow egyszerűen arra értendő, hogy a sok benyalok a blizzardnak mert jó szőrös és kövér neki, sírva rohant volna anyucihoz vanilla/bc idején. Ahol még volt kihívás és a legendary az legendary volt. Most egy über casual időrabló játék, látszat tartalommal, látszat rangokal, mondhatni, egy nagy E-PEN PUMPA.
   És a veterán réteg sírva nevet a sok szerencsétlenen aki vergődik a “hú de über vagyok” gear-jében, ami persze másik kb 6millió szerencsétlenen is rajta van. Vagy ha nem, csak kis idő kérdése.

   Kelet felé meg nehéz elképzelni a nyitást, pl kínában tilos pandákat/ rájuk hasonlító lények ábrázolása, amennyiben megsérülhetnek. sok kis sárga am még a wotlk-nél vagy a bc-nél (hírtelen nem tudom) tart mindig. És jelenleg a kínai kormány nagyban alákavar a blizzardot érintő cégeknek is.

   Ez valami ötlet hiányos degeneráltság volt, bár, ha jó lenne a játék, mint rég, a panda nem is zavarna. Csak a blizz amit művel, nevetséges és hosszú. De jó látni, hogy felszínes dolgokkal is tökön-ragadják az átlagot…

   A lore-t pedig már porig rombolta a blizzard, nevetségesen. A játékot kiegről-kiegre átírják. Most betolódott az amcsi iq szint környékére. Pár addon és szinte nem is kell játszanod… ugyan már, tudás már csak ahoz kell, hogy az addonokat beállítsd. Raidek kihívás tartalma 0. Táncolj kicsit, van koreográfia. Gear kell oda is és kész. Az aki cata alatt vagy mop bétán wipefestelt megfelelő gearben, elméletileg iszonyatosan nagy marha volt.

   Lényegében idő és egy aktív klán kelett ott is, mint az szokott lenni, de a személyes tehetség a wow közösségek szétzúzásával elveszett. Meg hát sokkal kevesebb lett, aki a nem előírt talentek/statolás és rota szerint sokkal jobb healer volt pl mint az aki “olvastam ez a pro build”… azt persze lenézték, hogy hülye vagy mert nem ezt használod, miért 20 intes kavics miért nem 20 spirites… pfff.pfff.pfff. És írtózat felhúztam magam megint ezen a büdös mocskos témán. 7 évemet szívesen elmesélném. És az utóbbi 3at is, hogy pillanatok alatt mennyire degenerálttá vált az a társadalom. És a blizz, a semmivel ugyan, de megfogja az embereket.

   Bár maga a játékos társadalom is mindenhol degenerálttá kezd válni, azok a játékok, ahol komolyabb odafigyelés/taktika/tudás kell és esetleg még bonyolultnak is mondhatóak, sorra buknak meg, mert mindenki a burst/one-shot hack’n’slash-re vágyik. De ez már társadalmi elbutulás. pl egy sc2, ami számomra csak grafikában másabb, meg talán, hogy sokkal jobban lehet benne hentelni mint sc, abszolúte nem mondható stratégiai játéknak. Megnéz az ember egy világbajnokságot és rá is jön, villám kéz és rush. Semmi komolyabb kihívást nem jelent az agynak. Nem kell hosszabban töprengeni, nem kell megszervezni a dolgokat, mindig minden 1 logikai lépésből áll. Ugyan sok a lépés, de mind külön-külön 1. Nem nagyon fonódnak össze a lépések.

   No mindegy! Egészségünkre!

   • Kildaros
    2012. október 5. - 12:48

    +1
    ebben minden benne van. Régi játékosok tűnés, most már az új generáció hozza a pénzt:)

   • panoz
    2012. október 5. - 13:07

    Ash: kenheted a hajadra a veteránságodat, Metzen a lore atyaúristen, nem mondhatod meg mit kell szeretni. A játékosok 99%-a pont amiatt sírna ami régen hiányzott a WoW-ból. A rengeteg kényelmi funkció tette a WoW nevét híressé, amitől játékosbarátabb lett a többi mmo-nál.

    A veteránságról…. tkp én is mondhatom veterenánnak magam, de a veteránság nekem a tradíció, az emlékek. Nem a laggolós P3-as 512kb-es modemes büdöslábú pattanásos kisgyerek aki még rohangálhatott instákhoz, meg 2 ütéssel halt a paladintól a gyenge lábakon álló balance miatt.

    Az ilyen régen minden jobb volttól égnek áll a hajam. Ezidáig a Cata adta a wow fénykorát, így semmi dicsőséges nincs ha valaki vannillában vagy BC-ben kezdte.

    Ui: én sem pandázok, de nem azért mert rossz (szerintem az eddigi legjobb kieg) hanem mert a GW2 még jobb szórakozást nyújt nekem.

   • Szolo
    2012. október 5. - 13:51

    “Kelet felé meg nehéz elképzelni a nyitást, pl kínában tilos pandákat/ rájuk hasonlító lények ábrázolása, amennyiben megsérülhetnek. sok kis sárga am még a wotlk-nél vagy a bc-nél (hírtelen nem tudom) tart mindig. És jelenleg a kínai kormány nagyban alákavar a blizzardot érintő cégeknek is.”

    Blizzard hivatalos nyilatkozatból: “During the first week of launch, prior to the release in China on October 2, the expansion had already sold through approximately 2.7 million copies and the…”
    Tehát Kínában régen bevezették már a Cataclysmet (ezért is tudta a Blizzard meghekkelni a HC-versenyt a staffokkal), és most október 2-a óta már a MoP is fut Kínában. Tehát Kínában pont ugyanaz a kiegészítő fut, mint a fejlett világban.

   • MaDFoX
    2012. október 5. - 14:09

    Kicsit ezen kiakadtam: “Tehát Kínában pont ugyanaz a kiegészítő fut, mint a fejlett világban.”
    Már bocs, de a világ nagy része, és itt Magyarországot is értem Kínához képest fejlettségben a kanyarban sincs… GDP-t tekintve a MÁSODIK a világon (kb háromszor lekörözve a harmadik Indiát – na ki a fejlett) és a tendenciákat tekintve nem lehetetlen hogy 1. lesz egyszer…
    Egy akkora ország fejlettségét ne a rizsföldekről ítéljük már meg… Téged sem az aluljárók népessége alapján minősítünk nemde? :)

   • Szolo
    2012. október 5. - 15:45

    “Egy akkora ország fejlettségét ne a rizsföldekről ítéljük már meg… Téged sem az aluljárók népessége alapján minősítünk nemde? :)” Úgy érzem, válaszolnom kell.
    Mindent egészében kell értékelni. 8 éves zseni is lehet okosabb egy átlagos felnőttnél, de kétségtelen, hogy általános megmérettetésen a felnőtt nyerne a helyzeti előnyéből következően, mivel sokszor annyit élt, sokszor annyit látott, sokszor annyi tudásból több ragadt meg az agyában.
    Kína gazdaságilag erős, de nem a fejlettségéből következően, hanem a tömegéből adódóan. Elefántnak is utat adsz, pedig nem a tudásáért tiszteled, hanem a tömegével nem akarsz birokra kelni. Ahogy nem lehet a “rizsföldekről” megítélni, úgy a shanghai-i felhőkarcolókból sem ítélhetjük meg önmagában Kína fejlettségét. Kínában egy erős fejlődés történt az elmúlt kb. 50 évben, de még mindig nem tudott kitörni az összeszerelő-ország feladatkörből. Van pár kínai vállalat, amelyek a saját területükön világszínvonalúak, de pár vállalat még Magyarországon is van, amiket világszinten jegyeznek az élmezőnyben, mégsem mondhatjuk, hogy Magyarország, mint ország a világ élmezőnyébe tartozik, mint mondjuk Németország. Egy ország fejlettségét a társadalma átlagos fejlettségével érdemes mérni, amiben pedig Kína még Magyarország mögött van szerintem, csak könnyebb 1 milliárd emberből kiállítani mondjuk 2 millió “fejlettet”, mint 10 millióból.
    Bár inkább csak a “nyugat” szinonimájaként használtam a “fejlett világ” fordulatot, de ha már így ráugrottál, kifejtetem a véleményemet.

 4. hopp
  2012. október 5. - 01:56

  A Diablo 3 szerintem azért hoz ilyen számokat, mert az utóbbi 1-2 patch egész jól rendbe rakta, és már meri mondani az ember a haverjának, hogy vegye meg.

  • Edgardp
   2012. október 5. - 03:07

   ÁÁ én nem értem ezt. Én anno mikor megjelent ez a Dio3 , elkapott a hype és megvettem. Még akkor 4-5 napra rá végigvittem, elértem a 50 körüli szintet ha jól emléxem , de lehet hogy 40. Aztán mondtam huh ez elég rövid volt. És akkor a következő nehézségen elkezdtem. Na az gyorsabban ment, azt kb egy délután betoltam. És ekkor már untam a játékot. De nem baj nekifogtam a következő nehézségi szinten. Ekkor behaltam a 2. act elején. ÉS akkor ott abban a pillanatban kiléptem és azóta sem léptem vissza. Igaz sose játszottam csapatban benne, 1x megpróbáltam random partyba lépni , csak azon vettem észre magam hogy imbák az ellenfelek. gyorsan kiléptem és toltam single be.

   Persze persze bennem van a hiba. Konkrétan én azt untam meg hogy mintha egy filmet néznék újra és újra a játék. és elvileg ez egy rpg ?! (haha) A Sacred, a M$ Dungeon Sige -e . Így hirtelen ezek igazi rpg k hosszú történettel.
   amin elgondolkodtam az eladásokkal kapcs.
   HOGY A FRANCBA veszik még mindig megjelenés óta az emberek vagyis ember? És szerintem a válasz BOTOK! HÁÁT Persze Real Money AH! persze hogy botok. nem linkelek ide egy Bot toplistát keressétek meg magatoknak :) De dio hoz basszus VAN!! van Review Topten bot lista.

   Szóval nem csodálkoznék a Blizzard csinálna valami offshore cégével botot saját játékához.

   • enteytin
    2012. október 5. - 07:17

    Te mit értesz az alatt hogy végig vitted a dio3-t? Mert ez érdekes és érdekelne

   • Arallion
    2012. október 5. - 16:46

    Úgy érti hogy végigjátszotta, a diablo, torchlight2 meg stb nem tartalmaznak WoW-féle endgamet, meg különösebben komolyabb célokat se a főboss után szerintem, az esetleges new game+ on és hasonlókon kívül. Vannak olyanok, akiknek elég ha végigjátsszák egyszer sztori miatt, és ennyi.

   • sztfzk
    2012. október 6. - 21:00

    A diablo nem rpg, az egy hack and slash/dungeon crawler játék.
    És még szép,hogy a botok miatti új accountokból van blizzard papa bevételének nagy része. Ha ebbe bárki belegondol meglátja miért… az RM-AH az oka, természetesen.
    A legtöbb játékban azért tiltják a botolást mert tönkreteszi a játék gazdaságát, így a playerek elvándorolnak és kevesebb a bevétele a cégnek.
    Diablo3-ban viszont minden egyes transfer után kap blizzard bácsi 1 eurót. Innentől fogva már le sem pottyanják a játékosokat és a gazdaságot, nekik cseppen a pénz és ettől nekik jó. Az meg csak mégjobb ha egy botter vesz még egy accountot és azon is farmol, mivel így már van 50 eurója az új játékból és egy új account ahonnan itemenként jön neki az 1 euró… hülyék is lennének ha eldobnának maguktól egy ilyen lehetőséget. Ha csak arra gondolsz,hogy egy botter 10 bottal dolgozik, azok eladnak napi 5-5 itemet, az máris 50 euró blizzard bácsinak, ami annyit ér mintha egy új ember megvette volna a játékot :) És ne felejtsük el,hogy nem csak 10000 ember botol és nem csak 10 bottal…

 5. upuser
  2012. október 5. - 07:21

  nem tudom mit esznek a wowon annyira egy primitiv ocskajatek a gwhez kepest haz csak na…….na.

  • tejireng
   2012. október 5. - 15:43

   Értelmes kommentet is tudsz előszedni magadból vagy csak ilyen fikázóst?Kíváncsian várom miért gyűlölsz olyan játékot amivel talán soha életedben nem játszottál.

 6. front3r
  2012. október 5. - 07:26

  enteytin :
  Te mit értesz az alatt hogy végig vitted a dio3-t? Mert ez érdekes és érdekelne

  Én pl. azt, hogy normalon végigtoltam. Addig jó is volt a játék(bár első végigjátszásnál is voltak igen gyenge pályarészek), de utána…. teljesen ugyanaz és akkor már nem varázsolt el egyáltalán, én is inkább eladtam, mert hatalmasat csalódtam. Sokkal jobban össze lehetett volna rakni, és tudnék ötleteket mondani hogy hogy, és ez csak én vagyok. Szerintem a Blizzard csak az AH miatt adta ki a 3. részt. és köré építette a kötelezőt. Ennyi. Ugyanez a WoW-nál is, csak ott a havidíjjal játsszák el ugyanezt. Persze hogy megveszik, mert WoW. Régen jó volt biztosan, de még hogy ma is ezt nyomassák…amikor már a GW2 játék alapja sokkal jobb a WoW-nál. :)
  Na de ennyi, nem szeretnék flame-et indítani!

 7. Dean Poyick
  2012. október 5. - 07:40

  upuser, vegyük figyelembe, hogy a GW2 most jött ki, kicsit változtak a játék motorok mióta kijött a WoW, de megmondom őszintén engem a WoWban pont az fogott meg, miután pársor végignyomtam a Warcraft 3-at, hogy a grafika emlékeztet a Warcraft3-ra és nem egy teljesen új játékképet ad, viszont ez ugye csak ha grafikai értelemben mondtad, hogy ócska (mellesleg a Marioval is eljátszok a mai napig, ha arról van szó, pedig a grafója annak se a legjobb már :D)

  A másik meg…ha valaki csinál egy hasonló játékot mint a WoW, amiben minden ugyan olyan, csak jobb, mint a nagy elődben, akkor egy valami fogja megragadni a játékosok figyelmét a fenti kijelentésből: “minden ugyan olyan” és felmerül a már meglévő WoWosban, hogy miért menjen ő át másik játékba teljesen elölről kezdeni, amikor itt Azeroth világában neki megvan a maxos szint, tételezzük fel, hogy már csak 1-2 raidre van attól, hogy fullos legyen a karaktere, és elölről kéne kezdenie mindent egy másik, fizetős játékban, az eddig befizetett havidíjai itt meg kidobott pénznek tűnnének.

  Az sem elhanyagolható tény (kicsit visszautalva a “Haldokló WoW” témára) hogy mondhatjuk, hogy haldoklik viszont jelenleg inkább a fokozatos leépülés lenne rá a megfelelő fogalom…sokan nem akarnak elszakadni a már megszokottól, vagy ha mégis sikerül nekik esetleg egy kiegészítő kimaxolása után, kicsit belekóstolnak a GW2-be, ami ugye havidíjat nem eszik, de mondjuk annyira új, hogy megcsapja az újítás által okozott sokk, meg a felismerés, hogy mondjuk nincsenek hatalmas raidek, hogy “nincs értelme” instázni, mert jobb cuccokat nem kapsz az egyikből mint a másikból, és visszamegy a WoW-ba…de ki tudja…lehet később visszanéz, mert nem kell érte fizetni.
  És akkor még csak a GW2-t nézzük…hiába van mellette X játék, ami próbálkozott vele…SWTOR-t is nagy WoW Killernek harangozták be, de az endgame tartalom és a PvP annyira nem volt megcsinálva, hogy (ne értsen félre senki, Star Wars rajongó és BioWare játék kedvelő vagyok, de) inkább pofáraesést zsebelhettek be, mint egy ingyen fraget a WoWtól, mert ez nem hogy Headshot nem volt, de nagyon erős miss…critical miss bár jegyezzük meg, hogy a történetmesélésért egy High fiveot megkaphatnak, ám mégiscsak egy másokkal játszható single player lett első nekifutásra :) bár az igazat megvallva én szerettem azt a pár instát ami volt

  na de jó leállok, nem vagyok cikk író az oldalon, de már lassan ott tartok, hogy az lesz belőle :D

  • upuser
   2012. október 5. - 11:39

   nekem egy mmorpgnel igenis fontos a jo graf mivel igytudom bele elni magamat akar evekigis am meg az ocskasag a jatekmenetre is ertendo mar a sima gwhez is merten bar azert nem egy stilus a ketto de megiscsak mmorpgk .Mindenesetre a wow csunyagrafikaja meg mondhatni ellenszenves jatekmenete (lasd osszefutsz egy nalad nagyobbal es megagyal vagy mas kornyezetdbe levo elveszi a lootodat stb) mindenesetre teny h gw2 sok sok wow playert es mas mmorpg rajongot akart becserkeszni ami total sikerult neki ,mas kerdes h nem ertem miert pont lvl 80a max……(bar ponnt a wowos reteg miatt gondolom)

   • 2012. október 5. - 15:20

    A grafikával úgy vagyok mint a mai filmek nagy részével csili-villi de kalap szart nem ér.A mai filmekben is mindenki áradozik ilyen-olyan grafika meg minden és ezzel meg is vették az átlag nézőt akinek csak az számít holott az egész film 1 üres szarkupac.Szóval a grafika meg a csillogás nem minden.

 8. 2012. október 5. - 08:11

  Magyar eladási eredményekre alapozva bármit kijelenteni eleve elég nevetséges. A GW2 nem WoW verő játéknak készült, hanem egy picit újabb koncepcióba ágyazott mmo. Aki vevő erre, az boldogan elvan vele, aki meg wow 2.0-át keres benne, az csalódni fog.
  Egyébként sincs semmi szüksége a játéknak arra, hogy más mmo-ban csalódott, megunt játékosok hordái lepjék el. A szerverek nagy része így is maximumon üzemel.
  A GW2 vígan ellesz évekig, ahogy az előző része is, és mellette a wow is. Van elég játékos, van elég játék, mindenki megtalálja a maga számítását, nem reklám, hype, és birka gondolkodás alapján kell játékot választani….

  • 2012. október 5. - 10:31

   Teljesen egyet értek veled, én is ebbe a hibába estem, hogy egy wow2-öt kerestem benne és csalódtam, de egyébként ha távolabbról nézem egy csomó vonzó dolog van a gw2-ben, de egyelőre most elpandázok. Később majd előveszem, amikor majd ráunok a pandákra és talán addigra az apró idegesítő hiányosságokat is rendbe teszik a gw2-ben.
   A gw2 havidíj menetessége, – ha egyébként a mikrótranzakciókból jövedelmező tud maradni – hosszú távon szép nagy játékostábort generálhat és más mmo pl. wow mellett is nyugodtan létezhet.

 9. Kutzya
  2012. október 5. - 08:28

  Egyébként Ugye csak amerikai meg európai szeró van, ázsiában mikor lesz gw2?

 10. Arijuen
  2012. október 5. - 08:33

  Most komolyan te még itt rontod a levegőt? Bár aki facen olvasta a hozzászólásaid szerintem meg se lepődik.
  Ui: Köszönjük Emese

  • Arijuen
   2012. október 5. - 08:34

   Varga szabolcs wowos hozzászólásához írtam

 11. Ároon
  2012. október 5. - 08:53

  Minimum 1 havi eladási adat kéne, és összesített, mert ez így nagyon nem reprezentatív, az azért várható volt, hogy 0. hetesen a Panda első lesz, bár sztem ez lesz az utolsó kieg a WoW-hoz, és lassan nekiállnak WoW2-őt csinálni, na az lehet még majd nagy durranás:)

  A gw2 pedig jó játék, a kiválóhoz pedig nem kell csodákat tenni, csak pár idegesítő dolgot javítani, pl. az AH- rendszert rendbe kéne rakni(Pl a szörnyek nem dobnának annyi cuccot, illetve a kraftolás teremtene hozzáadott értéket, és akkr lenne értelme szakmázni.
  Illetve kéne Dungeon finder. Rövid távon ha ezek emglennének már szuper lenne, hosszabb távon meg úgyis jönnek majd kiegek, és engedni fognak a nyomásnak sztem, és lesznek jobb statos cuccok itt is…

  Ami még áj, h a GW1 reward fegyók iszonyat jól néznek ki, még a dungeon szettek fegyvereihez képest is, és fáj a szívem értük:)

  • Doxil
   2012. október 5. - 10:15

   Annyit hozzátennék, hogy elvileg még 1 kieget fognak csinálni a WoW-ból mielőtt ez a bizonyos “WoW2” (vagy Titan, kinek hogy tetszik) kerülne a listára

  • 2012. október 5. - 10:37

   Kábé a GW2 játékosok 30%-a (vagy még kevesebb, szerintem nagy vonalú voltam) “sír” a jobb statos armorokért. Ha ezt beraknák szembe mennének a saját filozófiájukkal, ráadásul mindenki abban szaladgálna, tehát megint mindenki egyenlő lenne. Van értelme? Nem.

  • upuser
   2012. október 5. - 11:43

   szerintem meg legalabb ennyi elonyunk legyen nekunk oldschool gwegyeseknek akik lehuztak 8evet elso reszbe ,bar teny a hom reward nincs aranyba a belefektetett rengeteg munkaval persze 50homrol beszelek a sima alap 30homot 1-2honap alatt siman el lehetett erni.

 12. panoz
  2012. október 5. - 09:04

  Haldoklik a WoW.

 13. theroguestep
  2012. október 5. - 12:00

  Én jelenleg GW2zok de hazudnek ha nem lenne bennem a “wow-oznek” érzet. Szerintem sok embernél ennek szentimentalis alapjai vannak. Akik a wow-val kezdték mmo palyafutasukat és évekig játszottak azok bizony összejöttek a rendszerrel a karakterukkel.
  Abban biztos vagyok h a panda közelébe sem ér szintezesben a gének (olyan rendszerre alapszik amit már nem lehet hová turbozni) abban is biztos vagyok h grafikus téren is messze elmarad (bár azt el kell ismerni h a Blizz grafikusai ha valamihaz az osszhanghoz a színek használatához nagyon értenek) Ugyanakkor vannak dolgok amik hiányoznak nekem. Az instakkal már megbaratkoztam, szerintem 80askent már egész jol el van találva a nehezseguk. Ellenben a pvpben egyre lehangoltabb vagyok. A wvwvw-t most nem jellemeznem az szerintem jól el van találva csak finomhangolni kell, ami nekem hiányzik a gw2 mehanikajabol az a wowban kiválóan kialakított ko-papir-ollo szisztéma. Ha pvp helyzetben 1es játékos A kepeseggel támadt akkor 2esnek volt lehetősége B képességgel hárítani amire 1es C-t mondott etc. Szóval wowban az ellenfeledre reagálva pvpzel míg a gw2ben jelenleg mindenki a saját rotajat tolja.

  • upuser
   2012. október 5. - 13:53

   baratom ha IGAZI pvpt akarsz menj gw 1ni mert kisfiam AZ a player versus player.

 14. Fenrir
  2012. október 5. - 12:18

  A WoW-ot igen nehéz lenne megszorongatni az első 2-3 hétben eladások terén ha új kiegről van szó.
  Ezen tényezők miatt :

  – A Blizzard neve egyet jelent a jó / minőségi játékokkal . Legyen akár mi is a véleményetek a mostani játékaikról, a múltban nem keveset raktak le az asztalra
  – A Warcraft univerzum sokaknak még vonzó mindig
  – A content mennyisége
  – Raidereknek még mindig jó választás
  – Legnagyobb játékosbázis, ergo könnyű dungeonba menni, illetve pvp-be is aktív tud maradni, valamint megtartja az élő / mmo fílingjét
  – Overpower karakter lehetőség. Ezt úgy értem ,hogy a gear meghatározhatja a teljesítményed pve,pvp körülményeket igen komolyan. Itt nem feltétlenül csak a skill számít
  – Jól bejáratott , ismert, vagyis az emberek sokszor maradnak a biztosnál mint a számukra bizonytalannál

  Nos ezen érvek ellenére én továbbra is azt mondom a GW 2 egy igen üde szín volt, és nem versenyezni jött, ha nem megmutatni ,hogy másképp is lehet. Havidíj nélkül, közösségépítésre alapozva, és sportszerűen. (lásd a skill ,és nem a gear dönt pvp-ben)
  Számomra a GW 2 az új standard ,és bár a wow még mindig igen erős, de magam részéről nem tudnék vissza menni.

 15. 2012. október 5. - 12:34

  Biztos vagyok benne hogy amit a gw2 letett az asztalra az kovetendo trend lesz a jovoben.

  • upuser
   2012. október 5. - 13:47

   A gw mindig is a skill build kombokrol pvprol volt hires egy jatek ahova ÉSZ kell .

 16. nedvedicious
  2012. október 5. - 17:35

  I love gw2

 17. Tocsik Márta
  • 2012. október 16. - 11:47

   Bakker egy Tocsik Martaval talakoztam ingame, te voltal? :)

 18. Tocsik Márta
 19. Whisper
  2012. október 6. - 11:18

  Ez a GW 2 jó játék lett. kicsit még csiszolódik és teljesen korrekt dolog főleg ,hogy megveszed és ingyenes. Akkor játszok annyit amikor csak akarok!

  Egy dolog nem jön be csak a fegyver téma, hogy nincs két kezes csatabárd és pl ilyenek ,hogy warrior puskázhat ,de a ranger nem szóval ezt az egyet logikátlannak tartom,de ezt leszámítva egy olyan dolgot kaptam a pénzemért ami jóval többet add!

 1. 2012. október 16. - 11:31

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: