Reklámok
Kezdőlap > Általános cikkek, Lore - történetek a GW világából > A Destiny’s Edge Bástyái II.

A Destiny’s Edge Bástyái II.

Eljött hát a nagy nap, hogy egy újabb tagját ismerhetjük meg a legendás csapatnak. Az előző cikkem végén megkértelek titeket, hogy döntsétek el, kiről írjak legközelebb. Számomra nem okozott nagy meglepetést, hogy a kicsit ijesztő külsejű, ám annál jobb szívű charr nyerte a „versenyt”. Ti kértétek, így következzék hát Rytlock Brimstone.

Rytlock bemutatását is szívesen kezdeném a szülei ismertetésével és legendás tetteik zengésével, azonban fennáll az a sajnálatos tény, miszerint nem tudunk a charr szüleiről az égvilágon semmit. Ez persze aligha meglepő, ha egy kicsit belemerülünk a charrok kultúrájába, ugyanis a charr gyerekek még pici korukban elkerülnek a szüleiktől. Ettől a ponttól kezdve már nem a szülők jelentik a családot, hanem a warbandjük (osztaguk) ahová kerülnek.

Rytlock gyerekkoráról nem sokat lehet tudni, de annyi bizonyos, hogy a Blood Legion egyik warbandjébe került és közöttük nevelkedett fel. Amit még biztosan tudunk a könyv alapján, hogy egy ideje elhagyta őket. Pletykák szerint azért, mert ki nem állhatják őt, ám Rytlock azt meséli, hogy ő döntött úgy, hogy távolságtartó lesz.

Innentől kezdve a jól megszokott SPOILER szörnyeteg fogja átvenni a hatalmat a cikk következő részei felett. Be warned!

Mivel a saját warbandjétől távol marad, ezért kénytelen más csapatokhoz csatlakozni és náluk szolgálatot teljesíteni. Amikor a könyvben először találkozunk vele, éppen egy Iron Legionos járőr csapathoz szegődik. Hamar kiderül, hogy elég rendezetlen csürhével állunk szemben, ráadásul az osztag vezetője egy idióta. Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy miközben teljesítik kötelességüket, Rytlock felfedez egy csapdát, melyre figyelmezteti is társait, ám a parancsnok indokolatlanul lehurrogja. Ennek persze az lesz a következménye, hogy egyenesen belesétálnak a csapdába és az osztag fele kipurcan néhány szempillantás alatt. Persze Rytlock és a butácska házi cica túlélik a kőomlást és hősünk, a tőle elvárható módon, be is szól kapitányának, hogy „Én megmondtam”. Ennek persze nem örül felettese és elhatározza, hogy bántani fogja Rytlockot. Arról bezzeg nem tud, hogy Rytlocknál van a legendás Sohotin, amivel kedvenc charrunk pillanatok alatt szellősebbé teszi volt felettese nyakát. Innentől kezdve Brimstone lesz a parancsnok és arra utasítja megmaradt járőreit, hogy eredjenek a csapdát állító gonosz emberek nyomába. Így elérkezünk ahhoz a pontjához a történetenek, melyről már előző cikkemben is szó esett, mikor Logan és Rytlock találkoznak először.

Az előző részben megemlítettem Sohotint, a legendás kardot. Sajnos a fránya történet írók eddig nem kötötték az orrunkra, hogy hol, mikor de legfőképp, hogyan jutott jutott hozzá Rytlock az ereklyéhez. Ugyanezeket a kérdéseket már Logan is feltette szőrös barátunknak, ám nem kapott választ. Mint ezt Logannál is írtam, számtalan konfliktust okozott közöttük, mely valamennyire a mai napig fennáll. Ez okozta azt is, hogy Lion’s Archban összekapott a két hős és emiatt kényszerültek arra, hogy viadalok gladiátoraivá váljanak.

Először természetesen haragudtak egymásra emiatt, ám a küzdelmek alatt annyira összekovácsolódtak, hogy Rytlock még a warbandje jelvényét is odaadta Logannak, ezzel jelezve, hogy testvérének tartja őt.

Miután megalakult a Destiny’s Edge, Rytlock nagyon fontos szerepet töltött be a sárkányok szolgáinak legyőzésében. Nagyjából ő volt az izom a csapatban. Sok győzelmet neki köszönhetnek. Az utolsó küzdelemben is ő lett volna a sztár, ám nem úgy alakultak a dolgok, ahogy előre eltervezték. Erről viszont már tényleg a könyvben olvashattok és olvassatok is! :D

SPOILER Szörny.. távozz! Shhhhh…váááá..

Oké, vége!

 

Miután a Destiny’s Edge feloszlott nem tudjuk biztosan, hogy Rytlock mit csinált, de valószínűleg visszament a Black Citadellbe és élte charr életét. Harcolgatott, kapott előléptetéseket és szomorkodott Logan miatt. Annyi viszont bizonyos, hogy ismételten megölte felettesét egy vita során, aminek köszönhetően ő lett a Blood Legion Tribune-ja.

Mivel erről nem nagyon volt még szó, beszélek kicsit a charr hatalmi láncról.

A Charrok abszolút vezetője a Khan-Ur. Ő az a személy, aki egyesítve uralkodik az összes charr felett. Ahhoz, hogy valaki ilyen rangú vezető lehessen, szüksége van a Claw of Khan-Ur-ra, ami egy legendás fegyver. Eddig csak egyetlen Khan-Ur volt a charrok történelmében, ő pedig még az előtt uralkodott, mielőtt az emberek megérkeztek volna Tyria kontinensére és sajnos az emberek ölték meg, még az Istenek kivonulása idején. Külön érdekesség, hogy a Khan-Ur gyermekei lettek a charrok légiók alapítói.

Mivel jelenleg nincs egységes uralkodó a macsekfarkasok között, ezért a légiók vezetőit tartják a legmagasabb rangúnak a hatalmi láncban. Ők az Imperátorok. Egyetlen feltétele van a rang megszerzésének, mégpedig az, hogy a Khan-Ur leszármazottjának kell lenni.

És most következik a számunkra is fontos rang, a tribune. Ő az Imperátor helyettese és közvetlenül csak neki jelent. A tribune egy egész hadszíntérért felel és ő irányítja a centuriókat is. Sokan persze nem örülnek annak, hogy Rytlock került ebbe a pozícióba, mivel nem túl népszerű a charrok között amiatt, hogy egy emberrel barátkozott már a béketárgyalások megkezdése előtt, valamint azért sem mert távol marad a warbandjétől. Brimstone kapitány viszont nem fél emlékeztetni a kétkedőket, hogy ki is ő és hogy hol a helyük.

Mint láthatjuk tehát, hősünk nagyot ugrott a ranglétrán és ő is nagy „ember” lett, akár csak Logan.

Rytlock egyébként egy bivalyerős warrior, aki büszkén viseli Sohotint, a lángoló kardot. Ennek ellenére, néha lehet látni, hogy egy pisztolyt is használ harc közben. [Cheater!]

Aki charrként születik Tyria földjére, az személyesen is megismerkedhet hősünkkel, aki olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy még a játék Collector’s Editionjába is bekerült a szobra, sőt az ő mini változatát kaphatjuk meg a Digital Deluxe változatban.

Nem maradt más hátra, mint hogy feltegyük a szokásos kérdéseinket: Vajon sikerült rendezni nézeteltérésüket Logannel? Vajon újra egyesülhet a legendás csapat és legyőzhetjük velük a csúnya, gonosz sárkányokat?

A játékból kiderül ;)

Reklámok
 1. MaDFoX
  2012. október 4. - 14:55

  Segíts, Logan! Itt a világvége!!
  Logan: “Mennem kell, terhes a kanárim”…

  Megalapítom a Hate Logan Club-ot! :)

  Leálltak a szerverek? Hibáztasd Logan-t!
  Bekattant a DR a farmodon? Logan a bűnös!
  Túlerőben az inváziósok? Logan műve!
  Bugos a final boss? Logan tehet róla!

  Amúgy ki jön most Myrr? :) Ha Rytlock-ról ilyen kevés infó van, akkor Eir-ről elég csak a playboy portfolio-ját linkelned! :D

  • Shaquiry
   2012. október 4. - 15:57

   Ember, még csak most érkezett meg Rytlock! :D Micsoda telhetetlenség… :P

   • MaDFoX
    2012. október 4. - 16:15

    Csak kíváncsi voltam ki jön…
    Arról meg nem tehetek, hogy téged nem érdekel Eir playboy portfolio-ja… ;) Majd linkelem Logan-ét neked… ;)

   • myrrdhinn
    2012. október 4. - 16:19

    Majd kiderül a maga idejében! :D Szándékosan nem írtam le :P

    Öhm.. azt pedig nem kéne :P

  • 2012. október 4. - 20:27

   Logan mindig lelép ha baj van, aztán meg nekiáll szájkaratézni, ha vége a balhénak. Nekem is gyanús ez a fickó. :)

 2. myrrdhinn
  2012. október 4. - 15:33

  Soon ;)

 3. 2012. október 4. - 15:43

  +1 :D

  Jaja, csak képeket :D

 4. banrob2
  2012. október 4. - 15:44

  Eir cosplay:

  • MaDFoX
   2012. október 4. - 15:55

   U love, U lose! ;D

 5. Kovács Péter
  2012. október 4. - 15:58

  Eir -ről írj legközelebb, ha megkérhetlek! ő érdekel a legjobban :) Azt hiszem szerelmes vagyok :D XD

 6. Shaquiry
  2012. október 4. - 19:50

  Megfosztanál a látványtól? :D Na szép… Nem baj, deviantarton hamar feltalálom magam. ^^

  • 2012. október 4. - 21:39

   Ajjajj mit tettem… :)

   • myrrdhinn
    2012. október 4. - 21:56

    Bizony :P Ejnye-bejnye!

   • Shaquiry
    2012. október 4. - 22:02

    Áh nem. ;) Myrr kenterbe veri az összes human/norn férfit, akik a kegyeimért küzdenek. :$

   • myrrdhinn
    2012. október 4. - 22:07

    *Pirul* :)

  • MaDFoX
   2012. október 4. - 23:20

   Jahh human/norn. Hát igen a Charrok finom puha szőrét és dagadó izmait vagy az asurák felsőbbrendű intelligenciáját nehéz überelni ;)))
   Myrr mester, legfeljebb egy kis shape up, valami finom és/vagy csillogó ajándék és minden OK lesz… :D
   Pszt… Ne vidd a csajt az állatkertbe! ;)

   • myrrdhinn
    2012. október 5. - 00:19

    Áh, nem kell parázni :D Nem csípi a többi fajt :P Főleg nem az asurákat :D

   • MaDFoX
    2012. október 5. - 00:25

    Sylvarik? Kemény fás szár, üde zöld lehellet… Virágot se vigyél… :D

 7. Shaquiry
  2012. október 7. - 14:36

  MaDFoX :
  Sylvarik? Kemény fás szár, üde zöld lehellet… Virágot se vigyél… :D

  Én a sylvarikat gyrosöntettel és pitával fogyasztom. De azért kösz. :D

 8. Mosoly
  2013. február 16. - 20:30

  A többi szereplőről olvashatunk még e cikksorozatban, vagy nem folytatódik?

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: