Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk, Blog, Variance guild, WvW > Guild és közösség információk

Guild és közösség információk

2012. szeptember 28. Hozzászólás Go to comments

Update: Lejjebb említettem a “Variance közösséget”. Ez nem a guildre utal, hanem rátok, az olvasókra. Tehát bátorítjuk, és javasoljuk, hogy azok a guildek, akik komolyan űzik a WvW-t, regisztráljanak a vezetők vagy a tisztek a fórumra, a felkérést automatikusan elfogadják, amennyiben ezt nem tag teszi meg.

Sziasztok!

Először is hamar leírom a guildet érintő információkat, aztán rátérek a közösségi dolgokra is.

Guild-ügyek

Szombaton ismét WvW

Szombaton, délután 17:00-kor a VAR ismét WvW-re indul, megkérek mindenkit, hogy előre alakítsanak ki öt fős csapatokat, akiket a hadművelet irányítója szétküldhet a megfelelő helyekre. Az irányítók a szerkesztők, illetve a WAR hadvezérei, a Guild Roster-ben láthatjátok. A taktikát helyben beszéljük meg, de annyi biztos, hogy Whiteside Ridge-n leszünk, és a keleti Keep-et, vagy az egyik towert foglaljuk el.

A szerverváltásról

Néhány hete bodaster egy bejegyzésben megemlítette, aki másik szerveren tartózkodik, azonnal repül a guildből. Eleinte még egyesével ráírtam az egyénekre, de most már meguntuk: akinél látjuk, hogy másik szerveren van, azonnal repül, AZONBAN, ha jelzi a szerkesztőknek, hogy X napig másik szerveren lesz, és utána visszajön, a guildben maradhat. Ha a kirúgott játékosok visszatérnek a Whiteside Ridge szerverre, ismét bevesszük őket a guildbe.

Officeri skype csatorna

Megkérem a VAR, VAR Reloaded és a WAR officereit és hadvezéreit, hogy töltsék le a skype-ot, regisztráljanak és vegyék fel velem a kapcsolatot, egy közös csatorna ügyében, hogy egyszerűbb és gyorsabb legyen a kommunikáció a szerkesztők és a tisztek között.

Skype-név: marceka94

Commander-i pályázat

Sokáig gondolkodtunk a guilden belüli commander rangot illetően, mivel egyrészt tényleges segítség és előny a WvW-ben, másrészt presztízs, harmadrészt pedig növelheti az aktivitást. Azonban jelenleg nem látjuk elég aktívnak az embereket, és nincs egyetlen épkézláb jelöltünk sem a pozícióra, ezért kiírunk egy két-három hetes pályázatot, ami a következőből áll: Szervezőkészséggel megáldott emberek csapatokat verbuválnak, mi pedig csatlakozunk hozzájuk és figyeljük őket.

Ezzel a célunk az, hogy fellendítsük az aktivitást, és egyben elszánt vezetőkre és WvW-fanatikusokra bukkanjunk. Azok, akik jelentkeznek a pályázatra, a WAR-on belül Commander-jelölt rangot kapnak, hogy egyértelmű legyen, kik is a pályázók.

Amennyiben sikeres lesz a pályázat, és a pályázók közül egy valaki kiemelkedően és minden szempontból megfelelően teljesít, a guidtagoktól kérünk hozzájárulást, szigorúan önkéntes alapon.

Amennyiben senki sem üti meg a mércét, vagy az aktivitás alapján szükségtelennek tűnik a beruházás, nem lesz commander. Ha csak aktivitási problémák lesznek, a megfelelő emberek hadvezéri (officeri) rangot kapnak, és ebben a helyzetben kell igyekezni sikereket elérni.

Whiteside Pact

Akik figyelemmel kísérik a fórumot is, láthatták, hogy két-két és fél héttel ezelőtt az olasz MdA guild vezetője, Belgarth felkeresett minket egy esetleges együttműködés kapcsán. Néhány beszélgetést követően Belgarth létre is hozott egy független fórumot, amit ezen a linket érhettek el.

A Paktum célja, hogy a Whiteside Ridge szerver játékosai, legnagyobb közösségei, így az olasz MdA guild és szövetségesei, a Reddit és a Variance közösség összefogjanak, és együttes erővel lépjenek fel a Mists csatározásaiban.

A fórumon láthattok egy naptárat, ahol a guildek vezetői és tisztjei frissíthetnek, új WvW eseményeket fűzhetnek hozzá. A WvW során, mivel nincs Ally-chat, ahogy ezt a Guild Wars-ban megszokhattunk, a WvW Chat-et fogjuk használni. Rövid üzeneteket hgyunk ott, amiben leírjuk, hogy épp hova tartunk és mit is csinálunk.

Az egyetlen részleg  a Variance Community Hub, ahol engedélyezett a magyar nyelv használata, a többi részen TILOS, ezért azonnali megrovás jár. A Variance Community Hub, egyelőre üres, de hamarosan feltöltögetjük információkkal, illetve ti is nyugodtan nyithattok új beszélgetéseket, szigorúan WvW témában.

Reklámok
 1. Kovács Péter
  2012. szeptember 28. - 11:29

  Tetszik, jó megyek :D

  • Manioka
   2012. szeptember 28. - 14:16

   yo-ho-ho, and a bottle of rum! :D

 2. Kretusz
  2012. szeptember 28. - 11:47

  nekem még 16 WvW ölés hiányzik a monthly rewardhoz. ha valaki már megszerezte akkor kérdezném hogy értékelhető dolgokat kapott? ettől függetlenül megyek.

  • Calebros
   2012. szeptember 28. - 13:06

   20 Mystic coint adott és egy kis aprót, meg viszonylag sok Xp-t. De a WvW része pillanatok alatt megvan, szerintem csináld meg, ez 20 daily reward :)

 3. Vertigo
  2012. szeptember 28. - 11:51

  Kell egy ts szerver, olyan amin elbir 200 ember egy csatornán. És csak a vezetök tudnak beszélni a többieknél ki kell kapcsolni a mikrofont.
  Kell valami elképztelés hogy mi is lenne a cél valamint kellenek guildes csapatok akik egy-egy speciális feladatot tudnak ellátni az ellenséges vonalak mögött. Gondolok itt waypoint elfoglalásm ki és bekapcsolások valamint kell a föserek 3-4 részben ha olyan a csata el tudja küldeni a vezér a csapatot egy adott pont védelemre/foglalásra.
  Cél lehetne az ellenséges szerver legnagyobb vára. pl.

  • 2012. szeptember 28. - 12:35

   Szép álom, hogy 200 embert elbírjon a csatornánk, de el tudod képzelni, hogy mind a 191 ember le fogja kapcsolni a mikrofont?

   • Vertigo
    2012. szeptember 28. - 13:00

    Pedig valami ilyesmi kellene a hatékony csapatvezetéshez. Nem lehet beálltani valami jogosultságot hogy csatlakozás csak kikapcsolt mikrofonnal engedi vagy ilyeneket?

   • Doby
    2012. szeptember 28. - 13:38

    Jaj ne már..
    1. Egy normális Ts servernek 200 ember az nem ügy.
    2. Mi az hogy lekapcsolja e a mikrofont.. egy értelmes Ts admin úgy rakja össze a szobát és osztja ki a jogokat , hogy ha akarnak se tudnak trollkodni akiknek nem kell.

 4. 2012. szeptember 28. - 12:16

  Kretusz :
  nekem még 16 WvW ölés hiányzik a monthly rewardhoz. ha valaki már megszerezte akkor kérdezném hogy értékelhető dolgokat kapott? ettől függetlenül megyek.

  Mivel a szeptemberi havi öcsit már 3* teljesítettem, így elmondhatom, hogy mindig ugyanaz a reward. 20 db mystic coin + XP + némi pénz. Szóval nem sok.

  • Kretusz
   2012. szeptember 28. - 12:29

   f….., kösz.

 5. Merwenus
  2012. szeptember 28. - 13:03

  Vulcanius :

  Kretusz :
  nekem még 16 WvW ölés hiányzik a monthly rewardhoz. ha valaki már megszerezte akkor kérdezném hogy értékelhető dolgokat kapott? ettől függetlenül megyek.

  Mivel a szeptemberi havi öcsit már 3* teljesítettem, így elmondhatom, hogy mindig ugyanaz a reward. 20 db mystic coin + XP + némi pénz. Szóval nem sok.

  3x? Hogy? :) ez account bound, azaz 1x tudod megcsinálni 1 accounttal.

  • Prana
   2012. szeptember 28. - 13:19

   igen, de már kétszer resetelték a szeptemberit

   amúgy le a kalappal Vulcanius előtt, háromszor megcsinálni nem semmi, nekem csak kétszer lett meg. (A salvage miatt nem lett meg a három :)

   • 2012. szeptember 29. - 11:39

    Nekem 1x sem resettelte. :) *hüm*

   • MaDFoX
    2012. szeptember 29. - 13:08

    Nekem sem… Pedig elég korán meglett…

  • 2012. szeptember 28. - 13:52

   Én megcsináltam, és újra számlálja… fene tudja mi van vele :D

  • Tusy
   2012. szeptember 29. - 14:10

   – ha jól látom megint reset volt

   • MaDFoX
    2012. szeptember 29. - 19:16

    ??? A Havira? Nem…

 6. Doby
  2012. szeptember 28. - 13:52

  De csak, hogy trollkodjak is egy kicsit.. WTF ez a cikk? :D
  Mi köze van a blog látogatóinak ahhoz, hogy pistikét kirúgtátok mert amíg még ingyenes megnézett egy másik servert is? :D
  Egyáltalán mi “közünk” van bármilyen variance guildes belső dologhoz ?:D
  Nem tudom mennyire vágjátok a saját blogotok látogatottságát de simán állítom, hogy a látogatók több mint 50%-a nincs benn a variance guildben , így kívülállónak számít a témában :)
  Azért ha ilyeneken törném a fejem mint pl international szövetség stb. Csak lenne már egy saját belső fórumom vagy valamilyen kommunikációs csatorna amit a tagok látnak csak :)

  De amúgy csak úgy megemlítettem a dolgot különösebben nem zavart , arra jó volt a cikk, hogy mulattasson :)

  • bodaster
   2012. szeptember 28. - 14:44

   Ez a mi blogunk, és a guild is innen nőtte ki magát. Igen sok embernek releváns az információ, a játékban pedig némileg nehézkes a kommunikáció, guild announcement rendszer nem a legerősebb, mi úgy döntöttünk hogy ez a legkényelmesebb kommunikációs mód a számunkra. Tudjuk hogy sokan nincsenek benne a guildben a játékban, de láthatóan a nagy többség képes átugrani a rá nem vonatkozó részt. Ha úgy érzed hogy rád nem vonatkozik a dolog, ne olvasd el, vagy ha már elolvastad, akkor fáradj tovább egy másik posztra vagy másik blogra. Nem tetszik a poszt, és utána még energiát fektetsz bele hogy minősitsd, hogy miért írunk bármint a saját blogunkra?

   Egyébként köszönjuk a jótanácsot, hogy miként kéne egy international szövetséget menedzselni, udvariasan tálalt és értékes véleményedet mindenképpen szem előtt fogjuk tartani a jövőben.

   • Kovács Péter
    2012. szeptember 28. - 19:32

    XD (na látjátok gyerekek: Ilyen egy hozzászólás! :D )

 7. nedvedicious
  2012. szeptember 28. - 17:34

  A multkori keménymaggal szivesen mennék megint. Elég jól elvoltunk.
  Jelentkezzen aki csatlakozna!
  Payomay voltam ;-)

 8. Tusy
  2012. szeptember 28. - 20:12

  – WvW.Blueprints … legjellemzőbb vonása, hogy nincs. Van helyette Gate Wars
  — ha jól tudom jumping puzzleből is lehet szerezni (goldból javítok, badge of honorból meg talán veszek egyszer fegyvert), és talán érdemes lenne ilyen eseményt is szervezni

  • Doby
   2012. szeptember 30. - 14:21

   Blueprintek esnek a wvw puzzle végén levő nagy ládákból ráadásul teljesen random bármelyik kieshet, egyszerre emberenként több is esik szóval érdemes néha csinálgatni.
   Ennek a videónak a végén látni, hogy nem rossz loot van ha elég pörgősen meg tudja csinálni egy csapat.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: