Reklámok
Kezdőlap > Általános cikkek > GW2: hazai eladási adatok #4

GW2: hazai eladási adatok #4

2012. szeptember 27. Hozzászólás Go to comments

Mint megtudhattuk két héttel ezelőtt kifutott szinte az összes hazai üzlet a Guild Wars 2 készletéből köszönhetően az ArenaNet ideiglenes értékesítési stopjának, ennek eredményeként egészen a 10. helyig csúszott vissza a hazai eladási listákon, ami lényegében egészen jónak tekinthető, ha figyelembe vesszük, hogy szinte az egész héten nem lehetett sehol kapni. Nade eljött a múlt hét, amikor újra roskadásig tömve lettek a hazai üzletek polcai és újra az élre tört a Guild Wars 2:

A jövőheti lista minden kétséget kizárólag talán az őszi időszak legérdekesebb listája lesz. Hiszen most startolt a legméretesebb ismert játékosbázissal rendelkező nyugati MMORPG legújabb kiegészítője. Bár tény, hogy az elszánt Azeroth hívők is zavarodottan pillantanak szét, amikor a Pandákról kérdezik őket, ennek ellenére nyilván továbbra is igen népes játékostábor csoportosul még a nemsokára 8. születésnapját ünneplő World of Warcarft mögé. Jövő hét ilyenkor már tudni fogjuk, hogy vajon újabb trónfosztást lesz-e kénytelen elszenvedni a Guild Wars 2 a hazai eladási listákon.

Reklámok
Kategóriák:Általános cikkek Címke: ,
 1. saulosman
  2012. szeptember 27. - 21:47

  Na erre nem számítottam! Gondoltam hogy csúszni fog felfelé, de hogy rögtön az élre. Nem rossz!

 2. Krikx
  2012. szeptember 27. - 21:50

  Nekem a WOW és a GW2 is tetszik. A WOW-on már 5 éve játszok de mára már kicsit meguntam, a GW2 most nálam a nyerő de lehet megveszem a MOP-ot is és megnézem hogy milyen lett.

 3. Shantey
  2012. szeptember 27. - 22:04

  Várható volt. Na hol van a sok troll most az előző posztokból? :)
  De ez a Diablo 3 ott elől picit meglepő. Nem is kicsit, ami azt illeti.

  • 2012. szeptember 28. - 08:44

   Kevered a dolgokat, attól, hogy egy bejegyzéshez ami a játék hibáiról szól az emberek beírják, hogy mi a bajuk a játékkal nem trollok, mert témába vágó amit leírnak, bár volt olyan aki tuti némi indulat szítási szándékkal szólt hozzá, alapvetően szerintem normális hangnemben mondták el az emberek, hogy mi a bajuk.
   Attól csak javulhat a játék ha felismerik a hibáit és javítanak rajta, persze nem mint ha ezt a blogot anet-esek tucatjai olvasnák, valószínűleg azt sem tudják melyik földrészen lehet Magyarország :)

   • Shantey
    2012. szeptember 28. - 09:10

    Az ilyen hozzászólásokkal semmi bajom, ha kulturált formában adják elő bajaikat. Azokra céloztam, akik egy olyan statisztika alapján bizonygatták a játék hanyatlását, ami akkor készült, amikor egyáltalán nem lehetett kapni a világon sehol. “herp derp haldoklik a gw2 wow rulz”. Ha érted mire gondolok.

 4. Ecco
  2012. szeptember 27. - 22:30

  “Jövő hét ilyenkor már tudni fogjuk, hogy vajon újabb trónfosztást lesz-e kénytelen elszenvedni a Guild Wars 2 a hazai eladási listákon.”

  Dehogy. A MoP eladások száma ezer alatt lesz.

 5. Mephi
  2012. szeptember 27. - 22:53

  Imádom a GW2-t, és a kedvenc játékom most, de a MoP simán ütni fogja a jövő héten. Egyszerűen akkora név most is a WoW, hogy aki eddig játszott vele, az tuti meg fogja venni ezt a kieget is.
  A Dio3 sem meglepő, hogy tartja magát, lassan elér abba az állapota, amilyennek megjelenéskor kellett volna lennie… :)
  Remélem a GW2 még sokáig top10ben lesz.

  • MaDFoX
   2012. szeptember 28. - 00:57

   “Egyszerűen akkora név most is a WoW, hogy aki eddig játszott vele, az tuti meg fogja venni ezt a kieget is.”
   Tudom, most egy világ omlik majd össze benned, de a MOP lesz az első kieg amit NEM veszek meg pedig a WOW béták óta játszottam gyakorlatilag folyamatosan kb 6-7 évig…
   Hidd el már messze nem akkora név… Már nem is ugyanaz a játék talán.. ;)

   • Monika
    2012. szeptember 28. - 14:17

    +1. A WoW már nem az a játék amivel annak idején (még gyerekként orosz törtszerón :D) kezdtünk játszani. Más a hangulat, más az egész. Engem már nem is nagyon érdekel. GW2 annál inkább :)

   • Mephi
    2012. szeptember 28. - 14:50

    Most tényleg egy világ omlott össze bennem :)
    Elhiszem, hogy Téged már nem vonz a játék, de azért tisztességes számú embert be fog szippantani a MoP. Engem pl nem, de gondolom ez kutyát sem érdekel :)

  • 2012. szeptember 28. - 07:51

   Én is most először nem vettem meg a kieget. Igaz, már majdnem egy éve abbahagytam a WoW-ot, 5+ év azért sok idő, de szerintem még most is egy jó játék (van egy-két újítás most, ami miatt elgondolkodtam, hogy megveszem és elbohóckodom vele pár hónapig), én inkább azt mondanám, hogy már nem nekem való. Én is változtam, meg a játék is (amivel próbálják mindig megújítani, aztán vagy bejön az embernek, vagy nem).

  • 2012. szeptember 28. - 07:59

   Néztem a Pandák kezdőjét, nagyon gagyi ez a botokon ugrálósdi :D

 6. 2012. szeptember 27. - 23:23

  Nem kétséges az eredmény. Mindenki régi WoW-os húzza a száját a MoP-ra, aztán mégis megveszi, és maga előtt is tagadja, mennyire élvezi. Aztán titokban csinál egy panda monkot…

 7. Kharsus
  2012. szeptember 28. - 00:17

  Hát igen a WoW már csak ilyen, egy nagyon jó drog. Mindenki tápol, hogy egyre jobb és jobb legyen, aztán jön egy új raid és kezdheted elölről (persze, ha van időd raidelni), mindezt úgy hogy szinte semmi se változik csak nagyobb számok repkednek. Ott nincs grind csak vidámság és jókedv.
  Másik érdekes kérdés ez a Diablo 3, ugyanis azt nem értem, hogy a sok grindhater, akik a Blizzard név hallatán benedvesednek, azokat hogyhogy nem zavarja a diabloféle grindfeszt? Azt is szinte ugyan olyan árban mérik mint a gw-t mégis negyed ennyi tartalom van benne. Bár ez valószínűleg pszichológia mert Bliz egyenlő a minőséggel, továbbá a sok légy sem tévedhet stbstb.

  • Greco20
   2012. szeptember 28. - 00:23

   diablo.hu is tele van sírással
   szerintem mindenhol ugyanazok az egyének nyavajognak:)
   diablo3 se rossz de most épp gw2őzök
   wow se rossz csak én spec 5 éve meguntam 2havonta kiszedni a 10stattal jobb geart mind pvpben mind pveben

   dehát kinek mi

  • Magyarfeka
   2012. szeptember 28. - 10:12

   Szerintem a Torchlight 2 messze megveri a Dio 3-at. Persze nyilván nem eladásokban. de mindenképpen megveri.

   • Greco20
    2012. szeptember 28. - 10:25

    lehet. de a név eladja magát.
    a legtöbb mmo amit kipróbáltam a wow után sztem alapvetően sokkal jobb volt nála mégis nagyjából az összes bebukott AOC Rift Swtor stb
    a név eladja, meg a megszokás
    de egyébként kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy akik már a vanilia wow idején is játszottak azok közül hány százalék aktív még most is

 8. 2012. szeptember 28. - 08:20

  Nekem a wow is bejött és semmi bajom a pandákkal, egyszerűen kevés időm van mmo-ra és valami újdonságra vágytam. Havidíj nélkül egyszer megvéve tökéletes kikapcsolódás. Már 15-ös vagyok picurka mesmeremmel és oké hogy engem nem nagyon érintenek (még) a negatívumok amiket soroltok néha de egységnyi pénzért ennyi bátran szokatlanra kreált megoldást és ezzel élményt nem kaptam még egy játéktól se. Simán el lehet veszni ebbe a világban és észre se nagyon venni hogy most fejlődök vagy nem.. én a fejembe vettem hogy mindent 100% csinálok a térképeken, állati tájak és történések vannak, ha végzek akkor meg indítok egy engi-t és ratatatattatata :D

  Hiba havidíjassal összehasonlítani ezt kántálom folyamatosan.

 9. Kovács Péter
  2012. szeptember 28. - 08:31

  Én végig tudtam, hogy újra az élre fog törni…(Talán hozzászólásban is megemlítettem a hitetlenek kedvéért :) ) Jó talán nem legelsőnek, de másodiknak simán. Qrva jó game lett, ha valakinek hiányzik belőle valami, az mennyen hivatalos fórumra és ott adja elő a baját és akkor talán a kövi kieggel jönni is fog az az áhított…. Nekem hiányzik(tudok nélküle élni, de jó lenne) mondjuk a duel, az inspect(más kari megtekintése), 1v1, 2v2, 3v3 aréna, nem csak 5v5.

  • Kovács Péter
   2012. szeptember 28. - 08:31

   Jah meg jó lenne a WvW -t újragondolni!

  • Kovács Péter
   2012. szeptember 28. - 08:32

   Meg még az is idegesít, hogy szinte mindig ugyan úgy nézek ki…. több itemet kéne belerakni a játékba, mondjuk 3szor többet.

   • MaDFoX
    2012. szeptember 28. - 08:55

    Szerintem ugyanannak az armornak a külömböző verzióit próbálgatod, mert sokféle armor van… http://www.gw2armor.com

  • infernaleuro93
   2012. szeptember 28. - 10:15

   Tessék csak fel fáradni fórumra és ezt ott elmondani. :) Az Anet megmondta ha kell a játékosoknak a Duel akkor be fogják rakni. Szerintem csatlakozom a táborhoz és én is írok egy sort fórumra hogy rakják be mihamarabb. :)

   • Kovács Péter
    2012. szeptember 28. - 10:32

    Új GW2… Megcsináltuk! :D

 10. 2012. szeptember 28. - 09:30

  Az armor skineket én is kicsit keveslem de nem akkora nagy tragédia. Még mindig jobbé és szebb szerintem mint a wow-ban lévők. Bár én ehhez hasonlítom mert a wow-val töltöttem el sok időt.
  Az hogy a MoP mennyire lesz sikeres, nem tudom szeretném látni hogy jó, a cataclysm is jó volt az elején, amikor fejlődtem, élveztem máig nem bántam meg hogy megvettem, viszont hogy még 1 évig befizettem a játékot , azt már bánom mivel a fejlődésen kívül nem volt akkora szám a többi része a játéknak. A Raidek elavultak, a pvp sem az igazi, nekem a mostani már nem tetszik–> ha pvp ni akarok inkább a gw2 ben teszem azt ingyen. PvE-raidelni még most is mennék de ezért az egyedüli dologért nem fizetem be a játékot, mert mással nem tudom elütni az időt. Nem kell jönni, hogy akkor nem vagyok kreatív az vagyok, a gw-2ben feltalálom magam, mert ott van lehetőség rá. Az hogy nyersanyagért repkedek körbe meguntam. Menjek pokemonozni, hát nem tudom, szerettem még most is, lehet élvezném is ha egy igazi pokémon harc lenne, a zenével + animációkkal(milyen királyak is voltak:). Farmville-sosem vonzott ezután sem fog, de mttomén + fícsörnek nem rossz. Egybevéve nem rossz ötletek csak ha ezzel akaráják eladni a játékot akkor nem tudok erre mit mondani, hülyék. Az hogy sok ember megveszi, hát azokra sem tudok mit mondani, szebbet se. Valaki azért veszi meg mert a klánja is, megérte, vki azért mert tetszik a panda, rendben, vki azért mert wow rajongó nem érdekli hogy mit adnak ki stb. megértem. De ezek az emberek a befolyásolhatóak és akik nem veszik észre hogy nekik mi a jó, hát azok az igénytelenebbek is. A legrosszabb hogy ezért fizetnek is. Azt amit a wow próbálna nyújtani nyújtja a gw2- is. Az ember csak a raidekre vágyik? Azt megkapja persze, nehéz eldönteni hogy mi a jó egy játékosnak, mivel változik az igény, a hozzáállás. Az enyém is változott, még pedig afelé hogy egy játékban legyen lehetőség. Lehetőség pvp, nem csak egy helyen, legyen lehetőség élvezni a karakteremet, nem csak raiden, ezt is lehet. Ha közelebbről megnézzük a 2 játék hasonlít egymáshoz csak kisebb dolgokban tér el, fejlődés: Q eventek
  PvP: WvWvW aréna bg -ezek ugyan azok. De még sem, hisz a WvWvW-ben mennyivel több a lehetőség mint egy bg-n v arénában. Bocs sPvP- is aréna féle pvp- csak több játékos méri össze tudását. Kipróbáltam a tournamentet, hát apám amit láttam rated BG-ken + arénáan, ez meghaladja! Ha máshogy gondolod próbáld ki, meglátjuk véleményünk eltérhet. Nekem fontos volt a játékban ha játszok ne legyek egyedül, a GW2 ezt biztosítja, mig a wow nem, hacsak nem grindelek mint az őrül és várok a mobokra hogy én ölhessem le a másik 20 játékossal együtt. Mind2 játéknak meg vannak a hibái és előnyei csak azt kell felfedezni, hogy melyik milyen élményt nyújt neked, de mennyire hagyod hogy a fantáziád elszárnyaljon illetve légy kreatív és szervezd meg magadnak a dolgokat, dungeon, pvp-útvonalak, foglalgatások, csapatot, mintsem hogy egy raidet összevezényelj és nyomjátok egymás után ugyan azt a boss taktikákat, trash minden a szépen megszokott monoton ütemben.
  –> Nem mondom hogy nem élveztem MARHÁRA. Függtem rajta, de tudod változik az ember, és én kinőttem ebből ennyire egyszerű valaki még nem, valaki még szereti a kitörlik neki a szarás után.
  Ez az én véleményem röviden. A MoP-ban sok ember fog csalódni ha azt hiszi ez jobb lesz mint a cataclysm, mert én is így voltam a cataclysm-mel. Sok mindent ígértek, elején bejött aztán abban az ütemben a játék meg is akadt bele is fásult a maga kis világába veled együtt.

  • Kovács Péter
   2012. szeptember 28. - 10:37

   Ez nem is hozzászólás, sokkal inkább egy egész cikk sőt akár cikksorozat :D

 11. Kovács Péter
  2012. szeptember 28. - 10:38

  MaDFoX :
  Szerintem ugyanannak az armornak a külömböző verzióit próbálgatod, mert sokféle armor van… http://www.gw2armor.com

  Ezt akkor is kevéslem…

  • arctica73
   2012. szeptember 28. - 11:05

   Tedd még hozzá akkor a cultural seteket, a személyes történetből gyűjthető darabokat, a lootból kapott cuccokat. Itt egy példa: http://wiki.guildwars2.com/images/c/cc/Female_human_light_armor.jpg

   Azért így már elég szép a gyűjtemény, hozzátéve, hogy az egyes páncéldarabokat úgy párosítod, ahogyan csak akarod.

   • MaDFoX
    2012. szeptember 28. - 12:26

    És a végtelen színkombinációkat… a másik mosóporban rendszeresen vannak “új” armorok, ami egy régi átszínezve… Ha ott megfelel akkor itt is jó…
    Kedvencem: http://i.imgur.com/tLGOr.jpg

 12. Alboin
  2012. szeptember 28. - 11:22

  Hiába a jóslatok az elejétől, hogy a nagy rivális be fog fuccsolni, nem hallgattak a rajongókra és tessék:
  http://www.gamestar.hu/world-of-warcraft-lezengenek-a-pandak.html
  Azért jó érzés valljuk be :)

  • 2012. szeptember 28. - 11:54

   Jaj, ne már… A GS eléggé részrehajló a GW2 vs. WoW harcban (amúgy nem értem, miért generálják ők is ezt az ellenségeskedést), és csak a tisztánlátás végett, az a 700 ezer az valami ki tudja milyen becslő cégnek a felmérése, amiben a digitális eladások nincsenek benne, meg ilyesmik… Ez a cikk a GS-től kb. index szint…

   • Alboin
    2012. szeptember 28. - 12:53

    Mert te elég bennfentes információkkal rendelkezel, hogy megállítsd, hogy ez egy pletykalap…

   • Strayhand
    2012. szeptember 28. - 13:11

    Nem megállapítom, nem akarom megmondani a tutit, hanem egyszerűen ez a véleményem, az alapján, amit a GS bemutatott ebben a témában… Nem értem, miért kell minden alkalmat megragadniuk, hogy a WoW-ot ekézzék, pl. ilyen félinformációkkal, hogy 700 ezer, amikor ebben a digitális nincs benne, ami elég sok lehet, mert valószínűleg sokan inkább úgy vették meg, hogy éjfélkor kilogolás nélkül kényelmesen tolhassák. Egyébként a kieg 3 napja jött ki, még fognak eladni pár MoP-ot az elkövetkező hetekben…

    Félreértés ne essék, én GW2-zöm, a WoW-ot 9 hónapja hagytam abba mert beleuntam a farmolós játékmenetébe, és ahogy írtam, a MoP-ot saem vettem meg. De azért ne süllyedjünk már le erre a sárdobálós-kárörvendős szintre, nem értem, miért kellene a WoW-nak megbuknia ahhoz, hogy mi élvezzük a GW2-t.

   • Magyarfeka
    2012. szeptember 28. - 14:50

    Hát vedd azt alapúl hogy a GW 2 Pre-Order eladásokról még mindig nem tudni semmit. A 2 millió vásárló-ba nem biztos hogy bele lett számolva.

 13. Kovács Péter
  2012. szeptember 28. - 12:03

  Én MoP eladásokat kb úgy 9 millióra tippelem.

  • MaDFoX
   2012. szeptember 28. - 12:36

   ?! Miért nem 18 millióra?

  • 2012. szeptember 28. - 14:02

   Ööö, nem is volt még soha annyi előfizető, csak előfizetés, ami folyamatosan csökken. A felének, ne adj isten a kétharmadának is örülnének szerintem. Sokan akár négy vagy több accounttal is tolják egyszerre. Egyiken játszanak, a többin meg botok farmolnak 24/7, előtte meg multibox a max szintre vagy karaktereladásra. Mindennapos volt multiboxolt karaktereket látni még CT-ben is, amikor utoljára játszottam vele. Az meg ugye egy előfizető több előfizetéssel. A botok meg siralmasan tönkretették a BG-ket és baromi idegesítú volt látni őket, főleg ha a saját csapatunkban voltak. Biztos lesznek új előfizetők, de annyi nem, amennyi CT alatt elment. Ha ingyen adnák egy hónapos beetetéssel, biztosan meglenne a 9 millió, de az meg nem lenne eladás.

 14. 2012. szeptember 28. - 13:02

  Nem érdekel, hogy mennyid adtak el belőle :) Engemet a Blizzard nem vesz meg a pokemonnal sem az online farmville-el. Sok ember vette meg a játékot BC után és ők azokhoz hozzászoktak, a legtöbb ismerősöm is BC után vette meg, addig nem tudja milyen volt az előtt. Azok akik régen játszottak, már mind ráhagyták a játékot, az én ismerőseim közül, a nagyobb klánokban, hogy miért, mert egyszerűen kinőttek belőle, nem tetszenek a dolgok, ahogy megváltoztatták, a dungeonok, raidek. Ennyi. Én is így vagyok ezzel hátha a Ttian projekttel kezdenek vmit, hátha sikerül a jobb a még sikeres mmo-któl elcseeni ezt azt és saját mintájuk alkalmazni. De Egyelőre blizzard terméket nem vagyok hajlandó venni, mert akárcsak a Bioware- ígérgetnek fűt fűt és abból semmi sem lesz, vagy csak a nagyja.

  • infernaleuro93
   2012. szeptember 28. - 14:56

   Nekem csak az a bajom, ha pl a Titan sikeres lesz mert sikerül összelopni ezt-azt és eladni a Blizzard név alatt, akkor a következő MMO-kat Titan klónnak fogják tituálni holott a Titan-t is össze lopják. Azért mondtam hogy össze lopják mert valjuk be már nem fognak tudni olyan újdonsággal előrukkolni az MMO piacon mire kijön ami már ne lenne jelen.

 15. Doby
  2012. szeptember 28. - 13:26

  Lehet ma csak nekem nem akar kapcsolni az agyam de ebben a táblázatban mit akar jelenteni az M H CS ? :D
  Mert még ha HMCS lenne akkor Helyi Menő Csávók de így nemtom.. :D

  • Kretusz
   2012. szeptember 28. - 13:41

   M – múlt heti helyezés. H- hány hete van fenn. CS – galaktikus állandó, mindig 1.

   • Doby
    2012. szeptember 28. - 13:56

    Zsír, köszi a segítséget :D
    az M meg a H már gyanús volt eddig is.. de hogy
    CS = galaktikus állandó :D
    Hát ez az én fantáziámon is kifogott :D

 16. bogyo
  2012. szeptember 30. - 00:02

  Várható volt a trón visszaszerzése, bár 2012 végén olyan statisztika amiben nincs digitális eladás elég komolytalan szerintem. Nekem pl megvan az összes Wow Mop on kivül, de ebből első kettőt angliából rendeltem második kettő ingyen volt, ergo sehol nem lennék az itteni statisztikákban ahogy sokan mások sem.
  WoW beta óta játszottam az volt első igazi MMO-m 1hónap l2 tört után és bizony jó volt az akkor nagyon. Adta massively Multiplayer érzést, az egyik legjobb mmos élményem még mindig az ún. Judgement day: a beta utolsó napján ellepték az infernalok. demonok a városokat és több száz kis szaros kari próbálta megölni őket. BC vége előtt abbahagytam, mert szétment a guild.
  GW Nightfall megjelenésekor vettem meg a GW-t és sajnos akkor már csak az volt a benyomásom , hogy egy solo-duo coop grind játék pvp endgamel, saját botokkal (henchek,herok) amiben az emberek skippelik a tartalmat, átfutkároznak mindenen.
  1hónapot játszottam csak, megcsináltam 100% mapes titlét meg vmi 75ks armort, összeszedtem az összes értelmes elite skillt, de utána úgy éreztem nincs semmi, Mindenki csak monkol vagy pvpzik, 8 fős instákba meg bénák voltak az emberek, hencekkel többre mentem.
  GW2-ben Pve szinten mi a kihivás jelenleg?
  WoW-ban azért anno volt nerf előtti Onyxia, Kazzak, később Naxx, Gruul, Maghti, Kael. Bár bosszantó volt, hogy ahelyett hogy nehézségi szinteket hoztak volna be a játékba mindig lenerfelték a bossokat és amit te 200wipeon keresztük nyomtál le azt 1 patch után más 20-ból (mondjuk legalább altokat is könnyen felepicezhette az ember :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: