Reklámok
Kezdőlap > Variance guild, WvW > Hétvégi WvW kalandozás! [update]

Hétvégi WvW kalandozás! [update]

2012. szeptember 21. Hozzászólás Go to comments

Update: A többi magyar guilddel történő kooperáció végett, megkérem azon guildek vezetőit, tisztjeit, akik csatlakozni kívánnak hozzánk a WvW-hétvége során, keressék fel a Variance vezetőinek egyikét, hogy beléphessenek a WvW klubunkba. Ezáltal létrejön egy közös chat. A reprezentatívok officeri rangot kapnak a guilden belül. 

Az elmúlt héten Tera egy bejegyzésben megemlítette, és már én is felírtam a Variance guildek falára, hogy a Variance Guild egész hétvégés WvW-be vágja a fejszéjét. Sajnos nem volt időm korábban megírni ezt  bejegyzést, de most mindent bepótolok.

Még a tovább előtt megragadom az alkalmat, hogy a többi guildet is buzdítsam, csatlakozzon hozzánk a várfoglalás és várvédés során, hogy ne csak guildekként szálljunk harcba a Mist területeiért, hanem a magyar közösségként. Ezzel a hétvégi csatával megtudhatjuk, hogy működőképes lenne-e, a WRidge szerveren kötött magyar szövetség. Ha a többi szerveren lévő magyar játékosok is szeretnének velünk tartani (csatlakozás nem szükséges), nyugodtan jöjjenek át a Whiteside Ridge szerverre, mert a transzfer még mindig ingyenes és korlátlan.

A minap már volt egy kisebb “WvW-röffenés”, amikor is elfoglaltunk besétáltunk Cliffsideba, és fejlesztésekbe kezdtünk pár guildtársammal, és sebtiben kialakítottam pár taktikát, amivel remekül lehet védeni a tornyot, és ezt meg is mutatom nektek. Ezeket lejjebb le is írtam, hogy megosszam más guildekkel.

Mivel egyszerre rengeteg embert kell mozgatni, és a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy rengetegen szeretnek fejvesztve haladni a tömegben, ezért leírom a két variációt, taktikát, aminek a mentén fogunk haladni.

A WvW-kalandozás 2012.09.22.-n veszi kezdetét 15:00-kor.

 1. A Whiteside Ridge Borderlanden foglalunk erősséget.
  1. Az érkező játékosok számától függően tornyot [tower] vagy erődítményt [keep] foglalunk el.
 2. Amennyiben az érkező magyar játékosok száma szemmérték alapján meghaladja a harmincat, a  Etheron Hills-i erődítményt vesszük birtokba.
  1. Etheron nagyon jól védhető, ugyanis az ellenséges csapatok Dreaming Bay-t tartják a kezükön, és innen igyekeznek elfoglalni a Garrison-t. Ám az esetek 99%-ban az ellenség nem képes a Garrison elfoglalására, ezért északról nagyon jól védettek vagyunk, ráadásul a keep-et két supply camp veszi körül (egy délről, és egy északról), ezért szinte folyamatos ellátásban részesül az erődítmény.
  2. Az északkeleti supply campet is érdemes védelem alá venni, hogy növelni tudjuk az onnan érkező supplyt, illetve a dolyakot kísérő őrséget is érdemes “megvenni”. A délkeletivel nem érdemes foglalkozni, mindössze megtartani vagy visszafoglalni, ugyanis az a tábor lesz az ütközőpont, valószínűleg óránként más-más szerver kezén lesz.
 3. Amennyiben az érkező magyar játékosok szemmérték alapján nem haladják meg a harmincat, a Cliffside-i tornyot vesszük birtokba.
  1. Cliffside szintén nagyon jól védhető, mert a citadeli és a garrisoni waypoint is nagyon közel van, így hamar megérkezhet az erősítés, illetve halál esetén is hamar visszatérhetnek a játékosok a csatába.
  2. Az északi supply campet is érdemes védelem alá venni, hogy növelni tudjuk az onnan érkező supplyt, illetve a dolyakokat kísérő őrséget is érdemes “megvenni”.

Fontos, hogy supply-t (ha nincs rengeteg felhalmozva, márpedig toronyban ebből kevés van) sose vegyetek ki a saját erősségünkből, mert hamar le lehet szippantani. Mindig közel van a garrison, abban ~2k supply-t lehet tárolni, érdemes átszaladni, és onnan kivenni. Az erősségben lévő supplyt a fejlesztésekre fordítjuk.

Megkérlek titeket, hogy mindenáron ne használjátok el a blueprinteket a falakon, ha túl sokat raktok le, nem fog megépülni mindegyik (egy idő után el is tűnnek, és így kárba vész), ráadásul, ha tele lesz velük a fal, nem fogjuk tisztán látni a célpontot.

A hétvégi akció során a felelősök a vezetők, illetve a WvW guild officerei lesznek, tehát: Reito Tsumetai, Terawattkun, Werdafckawi, Cemetery Bodaster, Fubenalvo, Massiv, Ambrosia, Cover Brimstone, Saul Osman és Howel Qagan lesznek. Természetesen az egyéni szervezkedést, rajtaütéseket is támogatjuk, de akik velünk tartanak, igyekezzenek figyelni a fentebb felsoroltakra.

Nem biztos, hogy a sorban állás miatt mindenki bejut időben, ezért javaslom, hogy már félórával korábban kezdjétek meg az indulást, hogy biztosan beérjetek az indulás pillanatára.

Tudom, rengeteg olyan dolgot említettem az utóbbi három bekezdésben, ami sokak számára (akinek inge, akinek nem) evidens és nyilvánvaló, de ezt is le kellett írni. Ezen már nem változtatunk, természetesen, ha mindkét lehetőség ki lesz zárva már számunkra, akkor a vezetők rövid egyeztetését követően változtatunk a terven és másik erősséget foglalunk el, de Whiteside Ridge-n.

Reklámok
Kategóriák:Variance guild, WvW
 1. Morgen
  2012. szeptember 21. - 22:15

  hajráá magyarok! :D

 2. saulosman
  2012. szeptember 21. - 23:45

  Minden Variance guildben (Wariance, Variance, Variance Reloaded) megpróbálom majd updatelni a Message of the Day-t, hogy mindenki tudja, melyik torony/kastély/izé/stb a miénk, és merre keresse nagyobb csapatainkat.

  Szeretnék összerakni egy kisebb csapatot (3-4 ember) supply camp és karaván védésre, hogy folyamatosan tudjuk a befoglalt pontunkat erősíteni, fejleszteni.

  Van egy pár tonna blueprintem, azokat elfogom nyomogatni itt-ott, úgyhogy fölöslegesen ne vásároljátok fel az egész blueprint shopot:)

 3. bujcsik
  2012. szeptember 22. - 00:23

  Sziasztok!

  Aki nem Variances, de szívesen részt venne, az hol tud majd csatlakozni? Úgy értem, TS vagy valami lesz, ahol a koordináció lesz pontosan?

  • 2012. szeptember 22. - 09:15

   Javaslom, keressetek fel valakit a vezetőségből (azt hiszem Saul és Howel nem tud új tagokat hozzáadni), hogy vegyünk be a guildekből egy-két reprezentatívot, akik officeri rangot kapnak a WvW klubunkban. Valószínűleg mi is azt fogjuk használni a játék alatt, mivel még nincs köztünk commander, illetve a TS is macerás lenne, mert kb. 50 fő esetén mindenki be akarna tódulni, és nem engedné. Utóbbiból következik, lehet, hogy épp azok nem férnek be, akik a többi guildből reprezentatívok lennének.

   Tehát javaslom, keressetek fel minket a játékban, hogy küldjünk invet a WAR-ba.

 4. 2012. szeptember 22. - 01:11

  Mint az eddigi hétvégeken, így holnap is részt vesz kb. déltől este 11-ig a WvW csatározásokon a Noise of Mist is, viszont a fentiek alapján biztosan másik Borderlandsra megyünk a magunk 30-35 fős seregével. Nincsen értelme mindenkinek (úgy értem minden magyar klánnak és az egész whiteside ridges közösségnek) ugyanarra a borderlandsra mennie, mivel az csak hosszú várokozási sorokat szül, miközben egy másik borderlandsen lehet, hogy sokkal inkább elkelne a várakozók segítsége.

 5. Alboin
  2012. szeptember 22. - 02:04

  3-tól programom van :((

 6. Grom Hells Cream
  2012. szeptember 22. - 11:28

  Már tegnap is említettem, hogy nem értemes így nevekröl megjegyezni helyeket, mert ez változhat ujrainduláskor, és igy is lett, másik térképre kerültünk, ahol Cragtop = Cliffside, Dreadfall Bay = Dreaming Bay, Shadaran Hills = Etheron Hills. Csak az elkerülések félreértése végett:D

  • 2012. szeptember 22. - 11:50

   Ja igaz, azonnal javítom :)

 7. kalaap
  2012. szeptember 22. - 13:17

  Sajnos nem tudok menni:( De valaki nem akarja felvenni az egészet Frapsel vagy akármivel:D

 8. Airedhyal
  2012. szeptember 22. - 16:22

  Nemtartót sokáig a védelem.

  • Airedhyal
   2012. szeptember 22. - 16:46

   nem tartott*

 9. Eryndis Alderwood
  2012. szeptember 22. - 17:27

  A mai WvW-ről szeretnék megosztani egy építő jellegű kritikát az első másfél óra tapasztalatai alapján. Az első zerg nagyon jól sikerült a WRidge Határvidéken, a hatalmas tömeg VAR-os kiegészülve sok-sok egyéb klánnal bevette Etherion-t, majd Dreaming Bay-t, a bajok ezután kezdődtek, mikor védeni és támogatni kellett volna. A legnagyobb hiányosságnak azt éreztem, hogy nem volt egy-vagy több kinevezett vezető, akinek a „parancsait” követni lehetett volna. A kezdeti zerget Saul Osman irányította, mindent írt a különféle chat felületekre, szerintem jól levezényelte a csapatos vonulást. Az erődök megtartása viszont már nem sikerült ilyen jól, mivel mindkét ellenséges szerver elkezdett ellenünk vonulni, gondolom látták az aktivitást és igyekeztek még csírájában elfojtani a terjeszkedést.
  Lényeg a lényeg, szerintem mielőtt egy csoportos event megszervezésre kerül, mindenképpen azt kell elsősorban biztosítani, hogy legyen 2-3-4 vezető/mentor, akárki, akire a többiek támaszkodni tudnak. Úgy vettem észre a klán chaten is többen hangot adtak annak, hogy egyszerűen kevés volt az infó, nem volt jól megszervezve a védekezés. TS-en eközben ketten próbáltak aktívan valamiféle irányítást megszervezni, Viko Lahl és még valaki, akinek a nevét elfelejtettem (elnézést érte!), de ők is arról számoltak be, hogy effektíve nekik nincsen szavuk, csak ad hoc próbáltak irányítani, kevés sikerrel.
  Azt javaslom, hogy mind a WAR, mind a VAR-ban legyen kinevezve pár ember (lehetőleg TS-en is legyen jelen), aki a különféle helyszínekről tudósítja az eseményeket, az esetleges parancsokat továbbítja a chat felületekre (/g, /m, /t), így a szövetségeseket is könnyebben lehet irányítani, így talán gyorsabb, gördülékenyebb lesz az információáramlás.

  Tehát összefoglalva: a vezetőgárda aktív irányítása és részvétele, feladatok kiosztása nélkül csalódás fogja érni a harcba induló klántársakat…

  Fél óra múlva lépek vissza és ha sikerük ismét bejutnom, akkor a további eseményekről is beszámolok, ha érdemes lesz.

  • nedvedicious
   2012. szeptember 22. - 17:37

   Ezen a zergen én is ott voltam (Payomay), most léptem ki pár perce WvW-ről.
   Egyet értek a fentiekkel.
   3 dolog kell szerintem a sikeres WvW-hez.
   1. TS3 jelenlét: mindenkitől(legalább hallgatólagosan), 2-3-4 vezetőnél aktív mikrofonhasználattal ( guild chatet felejtsük már el könyörgöm -.- )
   2. Adó: WvW tagok mondjuk kétheti adózása és erre vmilyen adminisztrációt muszáj lesz kitalálni, különben esélytelen az egész. Upgradek vásárlását meg kell oldani, illetve vmilyen tét is kell, hogy legyen, különben sz*rni fog az egészre mindenki.
   3. Fegyelem: Aki ott van és Warianceos, az azt csinálja amit a vezetők mondanak, ha nem akkor azonnali komoly szankciók.

   Ennyi.

   • Tusy
    2012. szeptember 22. - 17:48

    – mi a baj a guild chattel?

   • nedvedicious
    2012. szeptember 22. - 17:53

    lassú, elspamelődik, hátráltat a játékban, lassít, nem nézi mindenki, körülményes olvasni, nem hatékony. Ilyesmi.

   • Eryndis Alderwood
    2012. szeptember 22. - 18:01

    Amíg nincsen más (squad chat) ki kell használni minden lehetőséget. Megjegyezném a Wariance nem véletlenül jött létre… Elhiszem, hogy nehéz egy “gyűjtőklánt” összefogni, de valamilyen rendszert ki kell alakítani, másként nem fog működni.

   • Tusy
    2012. szeptember 22. - 18:31

    – én csak chatet olvasom … és ha külön chat nincs is, olyan lehetőség azért van a játékban, hogy csak a guild chatre írtakat lássam és így remélhetőleg annyira nem fog ‘elspammelődni’ (de ez nyilván közismert)
    – kb. annyi infó kell, merre van a csapat. Ha már ott vagyok akkor jó eséllyel látom mi van. Torunamentre kell TS, de WvW-re én sima ‘közkatonaként’ nem érzem szükségét

   • saulosman
    2012. szeptember 22. - 18:37

    Ahogy ígértem, folyamatosan updateltem a Message of the Day-t a guildekben, írtam hogy hol van a gyülekező, merre tartunk, majd Etherion bevétele után azt hogy jöjjenek védeni és kísérjék a karavánokat, mert kell a fejlesztés ha megakarjuk tartani (és ugyebár ez volt a célja ennek az eseménynek).

  • saulosman
   2012. szeptember 22. - 18:29

   A védés is nagyon jól ment, a party tagjaim segítségével meg még egy-két Variancessal, legalább fél órán keresztül tartottuk Etheriont, több támadás ellen is. Emelett képesek voltunk befoglalni egy Supply Campet is, ám az hamar elbukott, hála azoknak akik nem halgattak az utasításokra.

   Orbitális hibát követtem el miután befoglaltuk Etheriont, ugyanis regroupra hívtam a Variance tagokat, akik sajnos zergnél szokásos módon vérszemet kaptak és rohantak tovább. Persze egy-páran ott maradtak bevárni a többieket, de mire észrevettem hogy a sereg nagy része úgy döntött hogy egyből neki rohan a déli toronynak, már bukás volt az egész. Visszavonultunk páran Etheronba, és meg is védtük a kékek ellen.

   A fenti cikkben Zhorak is írta hogy kik a vezetők. Teráék nem tudom hova lettek, az elején láttam őket, de amikor kérdeztem nem válaszolt, szóval csak én maradtam officer. Hiába írtam le ötször Guild chatbe, 3-szor Team chatbe, és minden guild MotD-jába, hogy nem zergelünk hanem mindenki nyomás Etherionba, nem halgattak rám:/

   De azok akik a partymba voltak és azok akik ott maradtak védeni Etheriont, jól játszottak és rendesen csinálták amit kértem, szóval poharam emelem nekik:)

  • csigusz
   2012. szeptember 22. - 20:27

   Én még annyit fűznék hozzá, hogy számomra a map jelölgetés hiányzott. Tisztában vagyok vele, hogy csapaton belül megy most, és lehetetlen így nagyban kivitelezni, de mikor írták hol vagyunk, legtöbbször örültem, ha valakibe bele futottam aki tudta pontosan merre vagyunk.
   A szervezettségünk meg… Mostmár tudjuk, mi volt rossz.
   Szerintem jó lenne, ha valaki hal, megvárna még két-három embert, mert sokszor belefutottam portyázókba mondanom sem kell milyen eséllyel.
   Nagy vonalakban jó volt a kommunikáció nekem tényleg csak a csapatfőnökök, stb hiányoztak.
   WvW-n először voltam 10 percnél többet, de kicsit kiábrándító volt, mikor (elnézést de a map helyekről még foggalmam sincs) elmentünk északra valami teret visszavenni, és Variance-osok voltunk vagy 8-an. Megértem, hogy nem lehet mindig ráérni, de nem 12 ember volt aktívan fenn reprezentálósdiban (néhányan úgyis a saját fejük után mennek). A kezdeti tömeg egy óra után lemorzsolódott.

   Amúgy… Első szervezett WvW eseményként szerintem jók voltunk!

 10. Kovács Péter
  2012. szeptember 22. - 18:48

  Egy jólelkű esetleg elmondaná mit jelent az hogy: increases – Burst
  – Condition
  – Boon Damage

 11. viko1990
  2012. szeptember 22. - 20:24

  A mai WvW -ről szeretnék írni, illetve felvetni pár javaslatot. Elég fejetlenség volt szerintem az egész… Az elején Saul Osman próbált irányítani de csak chat-en, illetve a későbbiekben láttam hogy Reito Tsumetai is próbálkozik, azomban ő is csak chat-en, nem mondom hogy rosszul csinálták, de szerintem nem ártott volna ha fent vannak ts-en. Az embereknek persze még kelleni fog idő hogy beletanuljanak a dologba… mely ostromgépeket milyen helyzetekben kell használni, hova kell őket lerakni stb…de ez majd kialakul szép lassan. Ott kezdődött a probléma a mai nap, hogy nem volt jelen az aki kitalálta az egészet, szerintem ez elvárható lett volna. Illetve az elején nem volt kitalálva semmilyen terv hogy mit is kellene elfoglalni és megvédeni, így megindult egy zerg ami egész jól ment a déli towerig amit fentebb is írtak. Itt eléggé kettészakadt a társaság amint bedarálták a zerg seregünk, a variance egyik fele akik nem voltak Ts-en azok védték Etheront, akik pedig Ts-en voltak mentek vissza a citadelhez és visszafoglalták a fenti towert, a supply campet és elindultak Dreaming Bay-hez, amit sikerült is elvenni, azomban már megtartani nem. Ennek több oka van, amit ki is szeretnék fejteni. Az első ok egyértelműen az időzítés volt, sajnos délután már elég sokan vannak fent ahhoz hogy hamar visszafoglaljanak bármit ami nincs kellőképpen upgradelve, az ilyen eseményeket én személy szerint már reggel elkezdeném amikor pangás van és pár fős csapat is elég a foglaláshoz illetve a védéshez, így délutánra teljesen fel lehetne upgradelni bármit és sokkal könnyebb lenne megvédeni. A második ok a kettészakadás volt, így eleve megfeleződött a haderő. Ez a két ok volt a fő probléma Dreaming Bay-nél szerintem. Etheronról nem tudok nyilatkozni, illetve nem akarok mert nem voltam ott a védésénél.
  Amikre szükség lenne szerintem: /a WvW guildről beszélek most/
  – 5-10 hadvezér aki tudná koordinálni a dolgokat / így mindig lenne fent valaki/, nem csak ilyen eseményeken, hanem akár minden nap /ehhez persze olyan emberek kellenek akikre figyelnek és elég sok szabadidővel rendelkeznek, illetve némi stratégiai készséggel… na meg persze Ts-el../. Minden hadvezér tudná irányítani a saját party-át.
  – Team Speak a hadvezéreknek kötelezően a gyors kommunikáció végett, illetve minden partyból legalább egy ember, mivel az embereknek több mint a fele nem olvas chatet…illetve csata közben ha gyorsan kell dönteni akkor nem éppen szerencsés irkálni..
  – Guild adó a WvW-s fejlesztésekre, ennek a mértéke szerintem lehetne havi 1 gold, ezt fél nap alatt össze lehet szedni, azomban ennek az elköltését szabályokhoz fűzném, hogy ne lehessen minden hülyeségre elszórni. / ez persze csak azután, hogy sikerült valamiféle működő irányítást létrehozni/
  – Commander: legalább egy ilyen emberre lenne szükség a későbbiekben részben a kommunikáció miatt részben azért mert mágnesként működik a mapon tartózkodók számára és jobban odagyűlnek az emberek./ Ennek az embernek különösen aktívnak kellene lennie jó stratégiai készségekkel/
  – Party-k: Minden partytagnak együtt kell mozognia. Különböző partyknak különböző feladatot kellene adni. Lehetnének olyan partyk amik a védésért felelnek, olyanok amik a supplyért és olyanok akik támadnak. A védés és a supply védelem tudom hogy nem túl eseménydús dolog, viszont szükséges lenne az eredményesség miatt.
  – A későbbiekben szerintem érdemes lenne kitűzni minden periódus elején egy célt magunknak, például elfoglalni valamit és az egész WvW alatt megtartani vagy akármi…. Nagyon nagy szükség lenne rá hogy naponta legyen valamilyen szerveződés és jobban megismerjék egymást az emberek és beleszokjanak a WvW-be.

  A chat-re szeretnék egy kicsit bővebben kitérni hogy miért nem szerencsés.
  Ma is látszott hogy az emberek egy része nem representált át a WvW guildbe, így kellene írni a sima Variance-ba, a Wariance-ba, A Variance Reloadedbe vagy mi a neve és a map chatre is.. ez azért egy embernek elég sok szerintem…. Fentebb is leírtam, hogy akik ts-en vannak, vagy éppen harcolnak azok nem hiszem hogy chatet fogak olvasgatni… mert vagy harcol az ember vagy olvasgat, illetve írogat.. na meg az emberek nagy része alapból nem nagyon olvas chat-et, így ha esetleg gyorsan kellene dönteni a teendőkről chat-en ez elképzelhetetlen lenne… a jelenlegi állás szerint 4 helyre le kellene írni és még akkor is várni kellene hogy az emberek elolvassák és cselekedjenek, ami vagy megtörténik vagy nem, míg ts-en ez egy mondat..

  Egyenlőre ennyi dolog jutott eszembe, kíváncsian várom mások véleményét a dologról.

  • 2012. szeptember 22. - 20:46

   Szia. Én vagyok Reito Tsumetai. Én szerveztem az egészet, de személyes okok miatt késtem, utána a kezembe vettem az irányítást Saullal. Tetszenek az ötleteid. Egy hónapja, amikor még csak nyújtózkodtunk a WvW-ben, felvetődött a Commander lehetősége, és többen küldtek is nekem rengeteg pénzt (mivel a nép rám szavazott), már négy goldnál jár nálam az erre fordított összeg + amit a játékosaink küldtek.

   A reprezentálással egyetértek, sokan nem jöttek át a WAR-ba (de sokak még nem is léptek be [nem kötelező, csak akkor, ha vérkomolyan akar valaki WvW-zni]), nekik külön szólni kellett emiatt.

   Tetszenek az ötleteid. Keress fel in-game. Reito Tsumetai néven találsz.

   • 2012. szeptember 22. - 21:53

    “KÖVESSETEK…és jön egy ember”

   • 2012. szeptember 23. - 09:57

    Ja, igen. az egy kicsit kemény volt :D

  • Tusy
   2012. szeptember 22. - 21:44

   – WvW guildbe a nem létező HUN chat miatt léptek be többen (én legalábbis biztosan), hogy így találhassuk meg egymást
   — az adó nyilván szükséges, de én nem tudok fél nap alatt 1 goldot összeszedni. Az igazság az, hogy a 80-as karakteremnek 2s körüli a javítása (ha 1x leölnek), ezért most egy 12-es szintű karakterrel próbálkozok WvW-n (a többi még alacsonyabb szintű) ami valamivel olcsóbb (14c illetve 40c volt, de akkor lehet, hogy többször haltam). Lényeg a lényeg, ilyen mértékű adónál inkább kilépek a WARból (és boldogulok egyedül, ahogy eddig tettem) és megyek Mystre random pvp-re
   — nem voltam a délutáni mókán, amikor fél órára beléptem nem jutottam be W. borderlandsra. Erről ezért nem írnék

   • Greco20
    2012. szeptember 22. - 22:15

    nyilván annak aki komolyan akar wWw-zni annak el fog férni az 1g .
    aki sajnálja rá meg így ahogy mondod max átlép a sima VARba vagy máshova
    de tudtommal a Warban olyanok vannak akik komolyan akarnak www-zni

  • MaDFoX
   2012. szeptember 22. - 21:52

   Az 1g nem 80-asoknak kicsit lehet hogy erős… …-nek tűnik, de az egy hónap hosszú idő… kivitelezhető, de keményen kell dokumentálni…

 12. valkyrelegends
  2012. szeptember 23. - 02:25

  Hello all!

  Szívesen jelentkeznék a WAR ba vezetőnek ;) valahogy nekem mindíg is sikerült koordinálnom az embereket ! AION ban, WAR ban ( a wowot nem sorolom ide ) is raidelgettünk eleget és nem volt káosz soha, pedig nem 2-3 emberrel mentünk ott sem ! ( erről van jó kis videóm is ) :)
  Ha gondoljátok kedves WARosok állok rendelkezésetekre:)
  Thalares Primesin (TriBrute)

  UI: A TS ilyenkor elhagyhatatlan!!!! Aki nincs TS en az egyszerűen ne is menjen egy ilyen méretű mókára. Ha nem is szólal meg mert szégyenlős akkor is legyen jelen !

  Szabályokat meg meg kell alkotni!
  Pár tipp :
  – Minimum 3 ember ( 1 Offi )maradjon egy elfoglalt helyen ! Unatkozzon, dumálgasson, rendezze a holmiját etc
  – Legyenek “felderítők” ezekre javasolt a Thief a gyors közlekedése miatt illetve még a Elementalist

  Sok mindent tudnék még írni ide és miég többet mondani róla ! De majd csak ha úgy adódik !
  Ha nem akkor majd talizunk a határvidéken !
  “az erő legyen …..ops ja az egy másik game ” :)

 13. Grom Hells Cream
  2012. szeptember 23. - 11:16

  Én úgy tapasztaltam h fölösleges az adó; multhéten én vettem meg SM összes upgrade-ét, úgy hogy map chaten gyűjtöttem az adományokat. Nem volt nagy dolog, egyenként kevesebb mint 5 perc alatt összejött az ára , 1,5g waypoint, és 2g vas fal. Ezt sikerült megismételni borderen is, szóval nemcsak eternalon vannak a jóarcok:D
  Ez igy egy tökéletes módszer upgradek vásárlásához, míg az emberek megbíznak egymásban, ha meg valakik csak lelépnek utána a pénzel azok számára ott a “scamming” opció:P

 14. Manioka
  2012. szeptember 23. - 11:33

  Még megy a buli?
  Már elfoglaltatok mindent?
  Van még orb az ellenségnél?
  Hol lakik a fogtündér?
  :D
  (nem voltam pénteken és szombaton, sajnos)

 15. szajhavész
  2012. szeptember 23. - 13:17

  Szerintem azért nem kell olyan negativnak elkönyvelni a dolgot. A legtöbben még csak tanuljuk a gémet, én pl még lvl 30 szintü se vagyok ( az 1 g odavágna) sokszor a várbol is alig tudok kijönni a jo irányba. Szerintem idővel várhato majd mindenkinél hogy pénzügyileg rendbe jövünk nem kell filléreskedni majd, és igy harcigépekre tervezem forditani minden pénzem.
  Majd a rutin meg az évek meghozzák az eredményt leszünk még jobbak is.
  Akinek meg az első kudarc elveszi a lelkesedését azt hagyni kell, mert sokan nem pvp beállitotságuak-az olyat nem is kell meggyőzni.

  • viko1990
   2012. szeptember 23. - 13:38

   Harci gépekre ne költs szerintem, minden mapon van jumping event ami ad épp elég tervrajzot.:)

   • szajhavész
    2012. szeptember 23. - 14:33

    Nemtudom miröl beszélsz:)

  • Tusy
   2012. szeptember 23. - 17:13

   – WvW tud nagyon veszteséges lenni és kevésbé nyereséges. Pvp-ből sem dől a pénz, máshol meg nem leszek
   – 80-as necrommal WvW-n sima zöld cuccokban 2x-3x gyorsabban ölök meg egy mobot mint a 12-es rangerrel. Halálkor viszont 2s körüli a javítási költsége, a rangernek csak 12c-40c körül mozog. Egy sikeres event nem egész 1s-t ad a 80-as karinak … ha nekiállok mobokat öldösni és azok dobnak is valamit azt most már eladom (eleinte szétszedtem, akkor ennyi pénz se jött össze). De ettől nem lesz a kari kőgazdag, egyelőre annak is örülök, ha a javításra elég
   – 60 felett örültem, hogy most majd milyen jó lesz a gathering. 4s egy szerszám, TP-n 7c-ért vinnék az érceket … akkor ha sima vendornak eladom 100 ércen kerestem kemény 3s-t (TP-n kevesebbet kapnék érte)

   – az ilyen jumping eventekről nagyjából tudom, merre lehetnek. Na, annak a környékét is nagy ívben elkerülöm

 16. Brain
  2012. szeptember 24. - 07:25

  Javasolhatom hogy a TS-t WvW reszet atalaiktanio Regiokra ? (Pl.: Whitsdie ridge Borderlands, Eternal Battleground… stb…) Es azon belul leterhozni kulon grpkat hogy akik esetleg roamingolnia akrnak kulon tudjanak menni adott regioban.

 17. 2012. szeptember 24. - 09:33

  Tusy :
  – 60 felett örültem, hogy most majd milyen jó lesz a gathering. 4s egy szerszám, TP-n 7c-ért vinnék az érceket … akkor ha sima vendornak eladom 100 ércen kerestem kemény 3s-t (TP-n kevesebbet kapnék érte)

  Minek veszel 4s-ért szerszámot? WvW területekről néhány mithriltől eltekintve mindent ki tudsz szedni Darksteel szerszámokkal. ha pedig tényleg mindent fel akarsz szedni akkor is elég 1s60c-ért a Mithril szerszám.
  Egyébként nem tudom mit bányásztál Te, hogy csak 7c/db-ért tudtad volna eladni. Platinum 11-12c/db-ért megy, gold ore 33-37c/db, mithril ore 20-25c/db, silver ore 10c/db, iron ore 9-10c/db (de most elkezdett eléggé emelkedni és 14c/db). Most mutasd meg melyiket nem éri meg TP-be betenni, hanem inkább eladod vendornak…

  • Tusy
   2012. szeptember 24. - 13:04

   – 4 silveres szerszámmal jobban esnek a kövek, esetleg egy lelőhelyet többször tudsz használni (lootolni). Ami útba esik abból mindent gyűjtök, és amikor szerettem volna venni gemet (kari slotra) akkor a platinum konkrétan 7c-ért volt bent (abból volt nekem 3 stack, vagyis 750 db). Gold ore kellene nekem is (azt nem adom el), mithrilből viszont csak pár darabom volt hiába volt jó ára. A copper volt akkor még meglepően jó áron, a gem viszont egyre drágább lett így nem akartam várni a vételével így ment a bankom tartalma a vendornak

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: