Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Milyen játék a GW2 és kiknek való igazából? – 2. rész

Milyen játék a GW2 és kiknek való igazából? – 2. rész

2012. szeptember 19. Hozzászólás Go to comments


Megmondom őszintén, hogy az előzmény bejegyzéshez érkezett hozzászólások különös aktualitást kölcsönöz a mostaninak: a blog olvasóinak vokálisabb része nem habozott kifejteni véleményét mások játékosi mentalitásának helyességét illetően, néhol meglehetősen keresetlen módon téve mindezt. Aktualitása pedig azért van a dolognak, mert éppen a különböző viselkedésformákról terveztem most írni, valamint arról, hogy különböző játékosok mennyire különböző módokon találnak örömöt ugyanabban a játékban. Remélem ez a poszt hozzásegíti az olvasókat, hogy elfogadják, nem csak az őáltaluk üdvözítőnek tartott játékosi viselkedés az egyetlen járható út.

Létezik egy viszonylag széleskörben ismert kvíz, a Bartle teszt, amely négy kategóriába osztja a játékosokat, mégpedig úgy hogy százalékban határozza meg, hogy ki melyik kategoriába milyen mértékben illeszkedik. Természetesen nem tökéletes a teszt, sok kritika is érte és másfajta modelleket is alkottak, de kimondhatjuk hogy ez a legelterjedtebb és szerintem azért viszonylag jól lefedi a játékos-pszichológiát. A négy kategória a következő.

Eredményorientáltak (Achiever)

Ezek azok a játékosok, akik a leginkább szeretik mérni a játékban elért sikereiket, legyen az level, gear, title, stb. Minden ami mérhető, az az achiever területe. Ezek a játékosok szeretnek kitűnni a többiek közül és fürdőzni a dicsfényben. Nem nyugszanak, amíg ki nem maxolják a karakterüket. Ugyanakkor egy achiever teljesítménye nem ér semmit, ha azt nincs mihez vagy kihez hasonlítani, ezért az achieverek sokszor töltenek időt az átlagosabb illetve socializer játékosok közelében, hogy lehetőseget adjanak különleges hátasuk vagy kiemelkedő fegyverzetük megdicsérésére.

Fontos adalék, hogy messze ezek a játékosok vannak a legtöbben az MMO térben, így aztán érthető módon a játék készítői kiemelt figyelemmel kísérik ezeket a játékosokat, és igen komoly hangsúlyt fektetnek rá, hogy legyen tartalom ezeknek a játékosoknak. Az achievereket ugyanis nem érdekli, hogy az elérendő cél ésszerű-e vagy sem: ha az segít őket megkülönböztetni másoktól, akkor egyszerűen nem hagyja őket nyugodni a dolog.

A GW1 és a GW2 is igen jelentős mértékben kényezteti ezeket a játékosokat. Gondoljunk csak a sok titlere, a map completion százalékokra és rewardokra mint rövidtávú célokra. Ezek mellett azonban csendben és feltűnésmentesen, a GW2 (folytatva a GW1-ben megkezdett trendet) elképesztően brutális grind elemeket is tartalmaz, ha valakinek ez a zsánere: érdemes megnézni hány darab dungeon teljesítésre van szükség egy komplett egzotikus armor szetthez. A legendary weapon pedig – az ultimate cél – egészen döbbenetes követlményeket támaszt: 525k karma, 200 skill pont, 500 dungeon token, és még rengeteg dolog. Egyértelmű, hogy az OCD-ben szenvedő játékosokhoz is simulnak, szemben a hangzatos casual MMO buzzwordokkel:)

Felfedezők (Explorer)

A felfedezők furcsa fajzatok. Ők azok, akik nekiindulnak a világnak, egy egy szép screenshot, egy érdekes történet vagy egy eldugott hely megtalálásának érdekében. Furcsák, mert őket a lelkük mélyén nem vagy kevésbé érdeklik a rewardok, és nehéz eltalálni pontosan mi izgatja fel őket. Általában sokkal jobban érdekli őket a lore, mint más playereket, így lore meglepetéseknek is tudnak örülni. Az explorerek nem szeretik, ha a játék valamerre lökdösi őket, nehezen viselik ha befolyásolni próbálják őket a saját tempójukban. Egyúttal ők azok, akiket igen nehéz boldoggá tenni, gyakran idő előtt abbahagyják a játékot, ha úgy érzik, hogy nem találják meg amit keresnek.

Számomra az egyik nagy élmény, ahol kijött belőlem a felfedező, a Fallout 3 volt. Soha egy más játékban sem éreztem, hogy bármerre elindulhatok és fantasztikus történetek várnak rám. Nem a fegyverzet vonzása, az extra xp vonzott, hanem az érdekes karakterek és a mély beleélés.

A GW2 próbál ennek a csoportnak is a kedvére tenni, leginkább a personal story formájában, valamint potenciálisan hasonló mértékben a térkép felfedezéssel. Itt fontos tisztázni, hogy azok az emberek akik POI-tól vistakig rohannak (néha még el is klikkelve a látványt), és mindig szemmel tartják a következő waypointot, azok NEM explorerek. Azok bizony achieverek, akik rohannak a 100% completion felé, hogy büszkélkedhessenek vele. Nem azért írom ezt le, mert ez bűn vagy megvetendő hozzáállás lenne, csupán jó érteni a mögöttes pszichológiát. Az arenanet marketing igen nagy hangsúlyt helyezett az explorationre a marketingbe, de azért csendbe telerakták a térképet eszközökkel az achieverek számára is.

Az igazi explorer leveszi az összes map markert és elindul egy szimpatikus landmark felé, és akkor boldog, ha talál egy szép helyet, vagy egy titkos eventet.

Társaságiak (Socializer)

Ők azok akik közösségeket építenek és élvezik a virtuális valóságban elért társadalmi státuszt. Gyakorlatilag mindenkivel kijönnek, sőt szükség is van rájuk, mivel az achieverek és killerek is részint tőlük kapják meg az eredményeikért az elismerést. Gyakran erős kapcsolatokat építenek ki másokkal, amely a játék határain túl is megmarad.

Sajnos azt kell mondanom a GW2 ezen a fronton a leggyengébb. Az egyetlen kimondottan erre a célra kreált mechanika a guildek, és ez majdhogynem a játék legkevésbé innovatív része, és sajnos nem is túl inspiráló. Szövetségek nem léteznek, a csapatmunka pedig ami a GW1-ben összehozta a hasonló gondolkodású embereket gyakorlatilag a dungeonok és sPvP kivételével nem létezik, vagy ha igen, akkor nincs közösségépítő hatása.

Gyilkosok (Killer)

Az utolsó, létszámban legkevésbé reprezentált csoport a Gyilkosok csoportja. Ők azok, akiket csak az tart lendületben, ha más playerekkel mérhetik össze az erejüket és felülkerekedhetnek. A gyilkosok szeretik a hírnevet ami a győzelmekkel jön, és gyakran sportként tekintenek a játékra.

Kevésbé ismert aspektusa ennek az archetípusnak a market írányítására törekvő TP championok. Meggazdagodni a gazdaságon keresztül és okosabbnak lenni más játekosoknál tulajdonképpen egyfajta formája a képességek összemérésének, bár inkább intellektuális, mintsem ügyességi értelemben. A GW2 gazdasága elég hamar kinevelte ezeket a játékosokat, már most ismert néhány ügyes bróker többezer aranyas vagyonnal…

Általában ezt az típust arrogánsnak és aggresszívnek gondolják, de ez valójában nem igazán jellemző, a gyilkosok általában igen erősek a socializer típusban is.

Guild Wars 2

Néhány példát már hoztam a GW2-ből a típusok tekintetében, de most álljon itt egy komplettebb táblázat is, hogy én hogy látom a helyzetet

Jól látszik itt, hogy kik az elsődleges célpontjai a játéknak. Érdemes észrevenni emellett, hogy a GW2 tudatosan mixeli a könnyed laza achievementeket, a hardcore feladatokkal, hogy a casualoknak és hardcoreoknak is egyaránt adjon elfoglaltságot.

Visszautalva a korábbi cikkemre. Ez az eloszlás nagyjából jellemző a themepark MMO-kra azzal a kivétellel, hogy  Arenanet (a GW1-hez hasonlóan) nagyon komolyan veszi a killer csoportot és nekik az átlagosnál jobban próbálnak kedvezni.

Egy sandbox MMO-nál ezek az arányok teljesen máshol vannak általában, inkább a socializer/killer páros a hangsúlyos, de a másik kettő sincs teljesen elhanyagolva.

Remélem sikerült valamelyest megvilágítani az MMO pszichológiáját, és talán a jövőben sikerül több megértést tanúsítani a mások által kedvelt metódusok iránt: nem kell lekockázni, meg noliferezni, aki attól lesz boldog, ha minél hamarabb elére a 100% map completiont, nem mindenkinek kell ugyanúgy játszani a játékot, tanúsítsunk egy kis empátiát és megértést azok iránt is, akik nem úgy gondolkodnak, mint mi. Van hely a játékban mindenkinek.

Végezetül álljon itt egy poll, hogy a fenti teszt alapján ki melyik kategóriába tartozik leginkább.

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. Sas Alexander
  2012. szeptember 19. - 10:36

  Socializer lett, de részletesebben:
  S: 73%
  E: 60%
  A: 40%
  K: 27%

  Egyébként inkább valahol az explorer és az achiever között vártam.

 2. Zanzárd
  2012. szeptember 19. - 10:38

  Hmm.. Mivan, ha én mindegyik vagyok, csak nem egyszerre? Tudathasadt? :D:D De most komolyan, attól függ milyen kedvem van és akkor felveszem magamra az egyik jellemzőt és csinálom. Gondolom nem csak én vagyok így.

  • Zanzárd
   2012. szeptember 19. - 10:51

   Teszt szerint:
   Explorer: 73%
   Socializer: 53%
   Killer: 47%
   Achiever: 27%
   Persze sok kérdésnél egyenlőre hoztam volna ki, ha lehetett volna. Egyébként elég jók a százalékok, kicsit sokallom az explorert. :D Az achiever meg tökéletes, nem vagyok annyira oda a max überbrutál gearekért, ha nem muszáj a létezéshez.

   • Hellac
    2012. szeptember 19. - 11:36

    Nem vagy tudat hasadt, iker természetemből kifolyólag én is így játszom :D tegnap délután Explorer és Achierver dolgokat toltam, viszont egész hétvégén spvp-ztem és tökletesítettem a skill használataimat, a mostani terveim között meg az szerepel hogy kicsit szocializálodnom is kéne már ha egy mmo-val játszom… :)

 3. 2012. szeptember 19. - 11:00

  Fura egy teszt ez:)

  Your gamerDNA is:
  KILLER
  K: 87%
  E: 53%
  S: 33%
  A: 33%

  Elfogadom, nagyjából tökéletesnek is érzem.

  • 2012. szeptember 19. - 16:14

   Név kötelez . :)

   • 2012. szeptember 20. - 10:12

    Na jah :D
    Pszichopataként döngölök földbe ártatlan lelkeket <3

 4. andrysh
  2012. szeptember 19. - 11:04

  killer-re szavaztam, majd utanna csinaltam a tesztet es killer lett, K-73% A-53% S-53% E-20%

 5. Zamoya
  2012. szeptember 19. - 11:07

  Titeket beenged a kliens? Mert most vágott ki a game. Nem működtek a guild funkciók…omg. Már megint szarban van a haza. Amúgy az ilyen felmérések is olyanok mint minden vallott/követett érték teszt…arra jó h egy pillanatnyi képet fessenek, de messze menő következtetést kár levonni belőlük. Amúgy is minden game más, a GW1-ig nem érdekeltek az acsik, most már meg függő vok. :D Változnak a gamerek is.

  • nathriel01
   2012. szeptember 19. - 11:11

   Vess egy pillantást a GW2 twitterre és minden világos lesz.

 6. 2012. szeptember 19. - 11:08

  Épp olyan értelmetlennek tartom ezeket a beskatulyázásokat, mint az asztali szerepjátékoknál a Gamist – Narrativist – Simulationist felosztást.

  • DracoShark
   2012. szeptember 19. - 11:29

   Skatulyázás az lenne ha csak az egyikbe sorolnának. Ez egy fajta mérés ami meghatározza nagyjából a játékmódok közötti hierarchiát a fejedben. Nyilván ez idővel változhat\változik.

 7. Tusy
  2012. szeptember 19. - 11:21

  – vazze, egyik besorolást se érzem magaménak (egy antiszociális békeszerető). Ha már kell a skatulya akkor talán achieverrel van a legkevesebb ellenérzésem (75-ös szinten 33% world mappal … és már csak a story miatt járok pve területen (még gathering miatt mászkálhatok erre-arra))

 8. Inver
  2012. szeptember 19. - 11:27

  Socializerre szavaztam és ezt kaptam:

  S=93%
  E=67%
  K=33%
  A=7%

  Ez nagyjából igaz szerintem is, egy kivétellel, ugyanis magasabb %ra számítottam a killer esetében.

 9. galpepe
  2012. szeptember 19. - 11:27

  Sziasztok!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy most vettem meg a GW2 játékot, és a hivatalos honlap nem enged accountot csinálni, ezt a hiba üzenetet dobja:

  403 – Forbidden: Access is denied.
  You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.

  Valaki tudja mi ez, vagy hogy tudok accot csinálni?

  • nathriel01
   2012. szeptember 19. - 11:30

   Ha most próbáltad, akkor várj egy kicsit, mert karbantartás van, ami lehet, hogy erre az oldalra is kihat, próbáld meg kicsit később.

   • galpepe
    2012. szeptember 19. - 11:34

    Köszi, már azt hittem nálam van a baj, pedig az swtorból kiindulva gondolhattam volna, hogy karbantartás van:D

   • MaDFoX
    2012. szeptember 19. - 12:23

    Egyébként Twitteren azt írják, ha tudod próbáld meg a regisztrációt egy másik gépről…

   • MaDFoX
    2012. szeptember 19. - 13:10

    12 perce azt írták már jó lesz a reg.:
    “Ok, for those of you that were unable to register, please could you try again (we fixed the issue for both Windows/OSX) ^AT”

 10. InsolentD
  2012. szeptember 19. - 11:29

  E: 67%
  A: 47%
  K: 47%
  S: 40%

  Igazából semmilyen vagyok, de kb. ezt is vártam: hangulat függő, hogy mi tetszik. (most inkább gépfüggő, nem bírom még a WvW, pedig kedvem lenne XD)

  Lehet, többször végig kellene csinálni, és akkor lehet más jönne ki, vagy finomodna az eredmény.

 11. 2012. szeptember 19. - 12:13

  Explorer: 60%
  Socializer: 53%
  Achiever: 53%
  Killer: 33%
  Én még keveslem is az Explorert :( Főleg ebben a játékban egy élmény csatangolni :)

 12. MaDFoX
  2012. szeptember 19. - 12:22

  Ma: E:67% S:53% A:47% K:33% :)

 13. Messen
  2012. szeptember 19. - 13:12

  Socializer: 93%
  Explorer: 73%
  Achiever: 33%
  Killer: 0%

  Kb. stimmel. Az mondjuk érdekes, hogy 199%, de biztos van értelme ;)

 14. DhieV
  2012. szeptember 19. - 13:28

  Explorer Killers enjoy seeing the world, meeting interesting people…and killing them. :D:D:D

 15. Latabar
  2012. szeptember 19. - 13:35

  jéé, én is “coci” vagyok :DDD inkább az explorerre tippeltem volna

 16. 2012. szeptember 19. - 13:45

  Off: Nektek is leálltak a szerverek, vagy csak nekem írja ezt? Sikerült párszor belépnem de network problémára hivatkozva kidobott a játék. Valóban csinálnak vmit az Anetesek a szerverekkel?

  • Magyarfeka
   2012. szeptember 19. - 13:49

   Engem is kidobott PvP közben és most nem tudok belépni.

 17. 2012. szeptember 19. - 13:52

  Akkor elég valószínű, hogy csinálnak valamit, csak írtam hátha valaki meg tud erősíteni hogy nem nálam van a baj.

  • Magyarfeka
   2012. szeptember 19. - 14:25

   Jó hát én meg beparáztam hogy feltörték az accom. xD

 18. 2012. szeptember 19. - 13:53

  Explorer: 67%
  Killer: 67%
  Achiever: 40%
  Socializer: 27%

 19. panoz
  2012. szeptember 19. - 13:54

  E:53
  S:53
  K:53
  A:40
  Azt mondja Explorer vagyok..

 20. 2012. szeptember 19. - 14:05

  höhö.. nekem semmi meglepő..
  S:100
  E:67
  K:7
  A:27

  MAgyarul locsi fecsi társasági aki szeret fölfedezni..de ezt eddig is tudtam magamról, és tényleg sok guildos kapcsolatom él a valóságba is… :D

 21. 2012. szeptember 19. - 14:47

  Explorer: 87%
  Achiever: 60%
  Socializer: 40%
  Killer: 13%

  Stimmt, megjelenés óta még csak 60. szintű vagyok,
  42% körüli world explore-al,
  és ezer fölötti screenshotom van :D

  Pont az első Shattereres csata közepén kezdte el kiírni a játék, hogy “Your screenshot folder is full!” :D

  • Messen
   2012. szeptember 19. - 15:33

   Van még hova fejlődni. Én videózom és a komplett vinyóm telik meg :D

 22. csigusz
  2012. szeptember 19. - 15:57

  Explorer: 67%
  Achiever: 20%
  Socializer: 67%
  Killer: 4%

  Ez nagyából stimmel, viszont sok kérdésnél hiányoltam azt a bizonyos “szürke” választ.

 23. Kirlog
  2012. szeptember 19. - 16:25

  Explorer: 87%
  Achiever: 47%
  Explorer: 40%
  Socializer: 27%

  • Kirlog
   2012. szeptember 19. - 16:26

   Killer: 87%*

 24. 2012. szeptember 19. - 16:27

  Explorer: 93%
  Achiever: 53%
  Socializer: 40%
  Killer: 13%

 25. GriffinHUN
  2012. szeptember 19. - 18:10

  Én explolerre gondoltam eredetileg aztán nagy meglepetésemre:
  Socializer: 80%
  Exploler: 53%
  Achiever: 40%
  Killer: 27%

  Arra számítottam hogy az Achiever és a Killer nem igazán jellemző rám de hogy Socializer ennyire elöl O.o Biztosan igaz és nagyon örülök neki de úgy látszik félreértettem a szó jelentését. :D

 26. alexksz
  2012. szeptember 19. - 18:48

  Tudom nem ide illik, de van egy hatalmas nagy problémám: ma vettem meg a GW 2-t és amikor regisztráltam volna elöször, akkor vmien “server error”-t írt ki, és amikor másodszor akartam regisztrálni akkor meg már azt irta ki, hogy “invalid password” (asszem) pedig több volt 8 betünél.
  És azota megprobáltam megint a reg-et de már a serial beirása után rögtön kiírja a server errort.
  Nemtok most mit tenni :( Remélem tuttok segiteni.

  • alexksz
   2012. szeptember 19. - 18:53

   és ezt irja ki:”502 – Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server.”

  • joezu
   2012. szeptember 20. - 09:53

   Ez már régebben is volt, elméletileg a böngésző a ludas, de nem tudom pontosan…

  • joezu
   2012. szeptember 20. - 09:57

   Na utána olvastam (goggle a barátod) és azt írják, hogy a cookie-k legyenek bekapcsolva, meg várni kell kicsit, lehet hogy maintenance volt pont, és lelőték a szervert.

 27. 2012. szeptember 19. - 19:53

  Aszittem Achiever vagyok erre kiderült h killer :D

 28. Kovács Péter
  2012. szeptember 19. - 21:20

  A százalékokat összesítve miért nem 100% jön ki?

  • Healer
   2012. szeptember 19. - 21:50

   Mert mind a 4 kategóriát külön-külön számolja.

 29. Zamoya
  2012. szeptember 19. - 22:04

  A: 60
  E: 60
  S: 47
  K: 33

  Nem lepett meg. Sose jott be a PvP igazan. Inkabb az acsik.

 30. Rohár
  2012. szeptember 19. - 22:12

  email címet lehet majd váltani? Vagy ez fixen így maradt arena neten?

 31. Pingman
  2012. szeptember 20. - 05:08

  Soci :D

  S:93
  E:73
  A:27
  K:7

 32. 2012. szeptember 20. - 05:08

  SKEA vagyok, ezt teszt nélkül is tudtam. Azért leteszteltem: S:67%-K:60%-E:47%-A:27%
  Érdekes egyébként, hogy egy blogon/fórumon mennyire lehet, egyáltalán lehet-e olyan embereket találni, akiknél az S érték alacsony. Szerintem nem.

  Az A-val kapcsolatban pedig saját mércém szerint ítélem meg a játékosok és a közösség teljesítményét, ezért minden egyéb mérce szerinti eredményt és értéket feleslegesnek tartok. Így pl. az achievementeket és titulusokat is levegőnek nézem egy MMO-ban, viszont elismerem azokat a játékosokat, akik csapatban hatékonyan működnek együtt és nem öncélúan akcióznak. Gyakori hogy odaadom a lootot másnak, aki részt vett a megszerzésében, még akkor is, ha az adott drop nekem hasznosabb lenne, mint annak aki megkapja.

  • MaDFoX
   2012. szeptember 20. - 08:49

   Hát a 30% körüli soc. érték már szinte antiszociális, legalábbis ami az MMO-kat illeti… :)
   Csak ezt a kérdést kell hozzátenni:
   “Látsz egy halott játékost, mit teszel?”
   A. Felélesztem (+10% soc)
   B. Letojom (-15% soc)
   C. Lootolom >) (-30% soc)

 33. 2012. szeptember 20. - 09:52

  ACHIEVER
  A:67
  S:67
  K:40
  E:27

 34. 2012. szeptember 20. - 10:18

  Most néztem rá először a Legendary cuccok elkészítésére. Valahogy egyből le is mondtam róluk. :S

 35. Hubatka
  2012. szeptember 20. - 15:51

  Figyeljetek, lehet, hogy nem ide tartozik a kérdés, de megkérdezem azért mégis. Nekem csak holnap lesz meg a játék, viszont rengeteg Endgame-s dolgot ugye olvastam, meg hallottam.. Nem azért, de én azt szűrtem le az egészből, hogy mindenki mindig egyenlő.(?) Nos.. Nem értem.. Bemész sPvP-re megkapod a geart, és már mehetsz is.. vagy máshol, instákban megszerzed a geart.. Na jó komolyan.. Nem értem. Most akkor soha nem leszek jobb mint mások?! Bennem van egy versenyszellem és imádom, az olyan játékokat ahol a 0-ról indulsz és felkell küzdened magad a csúcsig. Oké, hogy itt arra törekedtek ,hogy mindenkinek jó legyen, de ez így nem játék. Szerintem az MMORPG-knek van egy ilyen feeling-je, hogy elnézem a többieket, és elcsodálkozom mennyire jó cuccaik vannak stb. Ezért énis törekszek arra ,hogy jobb legyek! Nah most remélem ez itt is így van, bár amennyire most látom a helyzetet nem igazán hiszem ezt!!
  Bocs, ha félreértettem valamit, vagy ha nem így van a dolog! Kérek szépen válaszokat ! :)

  • Zanzárd
   2012. szeptember 20. - 21:39

   A ritkasági szinteknél ~10% különbség van, pl. egy fegyvernél ez 10%-al több/kevesebb dmg-et jelent, minél ritkább annál több lesz. Végül is nem lesz nagy előnyöd, ha van egy ritka seted. Plusz, ha az igazán ritka dolgokat akarod, akkor azért meg fogsz szenvedni. Pl. egy full dungeon armorset az 40 kör a dungeonban és az sem mindegy mikor, mert ha egy nap többször mész, akkor egyre kevesebb tokent ad. A legendary (legritkább) fegyverek meg hatalmas kihívás, meglátod mekkora ha játszol már, akkor érteni fogod mi mennyi.

  • 2012. szeptember 20. - 22:12

   PVP-ben (nem WvW!!!) a karaktergenerálás és a kezdő instance (level 1) után megkapod a maxos geart és 80-as leszel, amint PvP zónába lépsz, aztán kezdj vele, amit tudsz! Fejlődsz, csak nem statokban, hanem ha megdolgozol érte, akkor te választhatod ki, hogy hogy nézel ki, meg egyre ügyesebb leszel. A gear statokat, build-eket ugyanazokból a készletekből összeválogathatod, ahogy bárki más is, de a kinézetedért meg kell dolgozni, meg azért is hogy nálad jobb játékosokat/csapatokat győzz le idővel. Az elején valószínűleg majd szétkapnak mint a rongyot, de mindenki úgy kezdi itt a pvp-t, szóval ne keseredj el! ;)

   • Zanzárd
    2012. szeptember 21. - 10:45

    Azért nem mindenki :D Gondolok itt a bétásokra (ránk), akik végig pvpztek bétákon, mert nem akartunk spoilerezni magunknak :D:D:D

 36. Messen
  2012. szeptember 21. - 09:31

  Hubatka :
  Na jó komolyan.. Nem értem. Most akkor soha nem leszek jobb mint mások?! Bennem van egy versenyszellem és imádom, az olyan játékokat ahol a 0-ról indulsz és felkell küzdened magad a csúcsig.

  Lehetsz jobb itt is. Nem. Átfogalmazom: itt lehetsz jobb. Ehhez csak az kell, hogy gyorsabb, ügyesebb, ravaszabb legyél, és nem az, hogy kifarmolj egy geart.
  Az FPS analógia teljesen működik az spvp-re. Ott sem az számít igazán, hogy milyen geared van, hanem hogy mennyire tudsz azzal játszani.

 37. 2014. október 4. - 18:52

  If you are going for finest contents like me, simply pay a quick visit this site everyday because it presents feature contents, thanks

 1. 2012. október 6. - 09:55
 2. 2012. október 25. - 14:44

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: