Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Guild hírek – Update

Guild hírek – Update

2012. szeptember 9. Hozzászólás Go to comments

Update1: A Google doc töltést egyelőre felfüggesztjük, mivel úgy tűnik a közösségünk egy része képtelen kúltúráltan véghezvinni ezt az egyszerű feladatot. Akik vették a fáradságot (vagy tervezték), hogy rendesen kitöltsék, azoknak köszönjük az erőfeszítéseket; akik meg csak trollkodni tudnak és mások igyekezetét semmibe venni, azok szégyelljék magukat, csak remélni tudom, hogy kisebbségben vagytok a tisztességes tagokhoz képest (mindenkinek: ing, felvétel, nem felvétel, tudjátok)

Update2: legyen itt is kint, ha esetleg valaki nem olvas tovább: Variance Reloadedba lehet jelentkezni a jól ismert officereknél.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hali

Hosszas egyeztetések után a következőkre jutottunk a guild ügyeit illetően. Kérek mindenkit hogy tanulmányozza át az alábbi postot, elsősorban a tagok miatt jönnek létre ezek az új irányelvek, nem pedig azért mert szeretjük az adminisztrációt vagy mások vegzálását.

Először is, hamarosan feltűnik egy google docs link a guild announcementben, amelyet többmindenre tervezünk használni. Ezt legyetek kedvesek nem reposztolni fórumon, vagy blogkommentekben. Tudja csak az, akinek tudnia kell.

Más szerveren lévő tagok

Az ötszáz tagból kb negyvenen nem Whiteside Ridgen vannak. Őket szeretnénk megkérni, hogyha záros határidőn belül tervezik az átlépést, akkor az említett docban, a “Szerverváltók” oldalra írják be a usernevüket. Aki ezt nem teszi meg, az jövő hét vasárnap ki lesz téve, nem haragból, reméljük mindenki megérti, de értelemszerűen a saját szerveren lévőket részesítjük előnyben. Jelenleg _még_ ingyenes a transzfer.

Inaktivitás

Mivel érthetetlen módon a GW2 nem mutatja hogy ki mikor lépett be utoljára, gyakorlatilag nincs eszközünk arra, hogy tudjuk ki aktív és ki nem. Emiatt arra kérünk mindenkit hogy aki aktív, az hetente egyszer az említett doc “Aktivitás” oldalán biggyesszen egy x-et az adott hétre. Senki ne töltse előre, valamint lécci azt a usernevet írjátok oda amit mindig felismerünk. Ha valaki három hétig nem tölti, azt kitesszük. Úgy gondoljuk, hogy ez elviselhető mennyiségű extra admin, elnézést kérünk miatta, de sajnos a játék nem ad eszközöket a kezünkbe.

Legyen mindenki becsületes, senki ne írjon másnak be semmit. Ha valaki esetleg azt érzi babrálnak az ikszeivel, az szóljon nekünk mihamarább.

Disclaimer: Ez az egész dolog csak addig fog működni amíg indokolt. Ha valaha készítenek ehhez eszközt, akkor megszüntetjük a gyakorlatot.

Szeniorok, mentorok

Jövő hét elején ki lesznek választva a szeniorok a jelentkezők közül, mindenkinek többször elolvastuk a jelentkezését, kis türelmeteket kérjük.

Második guild

A héten ezt is létrehozzuk, hogy aki akar csatlakozni a variancehoz az megtehesse. Elsődleges cél a létszám bővítése. A leendő szeniorokat arra kérjük csatlakozzanak mindkét klánhoz, és úgy reprezentáljanak hogy mindkét klánban legyenek közel azonos számban. Mindenki más legyen kedves kerülje majd el a duplikációt.

A két klán azonos lesz “jogilag”, nem lesz nagy variance, kis variance, meg ilyenek. Persze eleinte a  korábbi klán influence előnyt fog élvezni, de semmi más megkülönböztetés nem lesz. Aki most zsúfoltnak érzi a variance “1”-et, az is átruccanhat, magánvéleményem hogy 500 embernél lehetetlen hogy mindenki ismer mindenkit, és gyakorlatilag egy bizonyos ponton túl már mindegy a létszám, 300 vagy 500, nem sok a különbség.

A guild neve Variance Reloaded [VAR] lesz

Disclaimer: Ez az egész dolog csak addig fog működni amíg indokolt. Létszámcsökkenés esetén egyesülés lesz. Ha valaha megnövelik a guild cap-et, akkor is.

WvW guild

A vélemények megoszlottak a témában, sok hasznos javaslat érkezett, néhányról feljebb már olvashattok, de a szavazatok alapján 100-nál több ember is érdeklődött. Sokat gondolkodtunk rajta, és arra jutottunk hogy túlzottan senkinek nem fáj ha van egy plusz guild erre. Az influence az egyetlen esetleges érdemleges hatás, de ezzel együtt is úgy döntöttünk bepróbáljuk a dolgot és majd meglátjuk.

Mindenkit kérünk, hogy az jelentkezzen csak ide, aki jelentős mennyiségű WvW-t akar folytatni, és csak akkor reprezentálja ezt a klánt, ha ezt teszi, az egyéb aktivitásokat a társklánok egyikében folytassa.

Valószínű, hogy ha fellendül a guildes WvW, akkor lehetnének ide szakosodott officerek, de ez majd kialakul.

A guild neve Wariance [VAR] lesz:)

Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. 2012. szeptember 9. - 20:32

  Az egyik [VAR] nem [WAR] akart lenni?

  • nathriel01
   2012. szeptember 9. - 20:59

   Minden marad [VAR], mivel WvW-ben csak ezt látják, így tudjuk öregbíteni a Variance hírnevet :P

   • Grom Hells Cream
    2012. szeptember 10. - 10:32

    juhhé, pont ezt akartam énis:D
    “Mindenkit kérünk, hogy az jelentkezzen csak ide, aki jelentős mennyiségű WvW-t akar folytatni, és csak akkor reprezentálja ezt a klánt, ha ezt teszi, az egyéb aktivitásokat a társklánok egyikében folytassa.” ehez a részhez lenne 1 kérésem, hogy nekem az életem a WvW a nap 90%-ban az csinálom, ezen kivül maximum personal story. na már most én a rászorulók részére hajandó vagyok felajánlani a Variance-s helyemet, ha a Wariance-ban nem cink ha állandó tag vagyok.

  • Doggar Valas
   2012. szeptember 10. - 00:19

   Durrendel, hogy vagy fennt? :) Milyen néven?

   • Lyathas
    2012. szeptember 10. - 09:30

    Doggar Durrendel, milyen néven talállak meg benetek?

   • Lyathas
    2012. szeptember 10. - 09:31

    *bennetek

 2. NepTum
  2012. szeptember 9. - 21:17

  Elnézem GW-t a legtöbb játékos már csatlakozott Guildhez. Én azon kevesek közé tartozok aki még nem, kapom sorra a felkéréseket. Ekkora lenne igény egy Norn Support Rangerre ?

  • Tusy
   2012. szeptember 9. - 22:22

   – aki aktív az ad hozzá a guildhez influencet amiből lehet fejleszteni … ennyi

 3. hbence11
  2012. szeptember 9. - 21:24

  a Reloaded-be kinél és mikortól lehet jelentkezni?

  • cover
   2012. szeptember 9. - 21:33

   bármelyik szerkesztőnél akár holnaptól

  • nathriel01
   2012. szeptember 9. - 21:35

   Most épp fenn vagyok, Nathriel-re írhatsz. Amúgy ugyanazokra az emberekre lehet: Terawattkun, Cover Brimstone, Cemetery Bodaster, stb.

 4. Srechjasün
  2012. szeptember 9. - 22:29

  Tök jó meg minden, csak így nem sok esélye marad a többi kis közösségnek. Kezd nem tetszeni ez. (egyéni vélemény)

  • Tusy
   2012. szeptember 9. - 22:32

   – mire nem marad esély?

   • Srechjasün
    2012. szeptember 9. - 22:37

    Kicsit az a szitu mint a multicégek és a kisboltok hasonlatában. De mint mondtam ez egy egyéni vélemény gondolom hogy sokak nem értenek ezzel egyet.

   • Tusy
    2012. szeptember 10. - 05:57

    – én őszintén nem értem mire nem marad esély
    – kis boltnak a nagy mellett nem lesz forgalma, de itt a kis guildnek mije nem lesz a nagy mellett?

  • bodaster
   2012. szeptember 9. - 22:48

   Kifejtened mire gondolsz konkretan?

  • Prana
   2012. szeptember 10. - 11:23

   Vannak akik azért lépnek kis guildbe, mert nem kiváncsiak arra a szinvonalra, ami egy 500 fős gyüjtőguildben sajnos elkerülhetetlenül bekövetkezik. Őket nem fogja elszipkázni a reloaded sem. A mi kis 14 fős guildünk remekül működik, jó a hangulat, segítünk egymásnak, jókat wvwzünk, és influenceből jön elég, sosem üres a build queue.

 5. Tusy
  2012. szeptember 9. - 22:31

  – második klán … elsők közt beléptem de a saját guild infók szerint a VAR2-t csak csapatkereséskor ‘reprezentáljuk’, ha már együtt vagyunk lépünk vissza a saját guildbe. Ezt én így logikusnak tartom (nem vagyunk sokan, kell az az influence) de ez a rövidke leírásból nem derült ki (csak gondoltam most szólok amíg friss a dolog)

  • bodaster
   2012. szeptember 9. - 22:47

   Nem egeszen ertem mire gondolsz.

  • Tusy
   2012. szeptember 10. - 05:53

   – a VAR2-be nem fogunk influence pontot ‘termelni’

   • bodaster
    2012. szeptember 10. - 07:32

    De remelhetoleg fogunk es nem mindenki ugy fogja megkozeliteni mint ti.

 6. myrrdhinn
  2012. szeptember 9. - 22:50

  Nem akarok vészmadár lenni, de ez a google doc-os megoldás nem igazán fog működni. :( Már most trollkodnak vele, nevek kitörlésével és egyéb nem kívánatos szerkesztéssel. Nem lehetne valami más módszert erre kitalálni?
  Ha kell szívesen segítek akár egy külső oldal tervezésével is, de ez hosszú távon nem lesz jó :(

  • MaDFoX
   2012. szeptember 9. - 23:54

   +1 vahy ha már google akkor elég lenne egy form rá, nem szabad szerkeszthetőség……
   De talán itt a fórumon is lehetne valamit kezdeni…

  • bodaster
   2012. szeptember 10. - 07:33

   Sajnos igazad van, mi is rajottunk.

   • Messen
    2012. szeptember 10. - 08:48

    Miért nem használjátok az ingame mailt? Aki nem küld hetente egy levelet az adott officernek, az pápá.

 7. Krax
  2012. szeptember 9. - 23:57

  Szivesen jelentkeznek a Variance Reloaded-ba, ha mar lemaradtam az elso korrol.

  • bodaster
   2012. szeptember 10. - 07:34

   Siman, dude!

 8. Nazus
  2012. szeptember 10. - 07:03

  Én is szívesen jelentkeznék a 2. guildba. Az adott szerveren játszok, igaz még csak 15ös az Asura elementalistám, de nem rég jutottam hozzá a játékhoz.

  • bodaster
   2012. szeptember 10. - 07:36

   keress meg ingame

 9. 2012. szeptember 10. - 09:34

  Sztem is az ingame mail a legegyszerűbb, ott nem igen lehet mások helyett x-elgetni, trollkodni stb. Az igaz, hogy egyik módszer sem garantálja azt, hogy az inaktív játékosok ki legyenek szűrve, de legalább az aktív játékosoknak nem kell szórakozni ilyen google docs izékkel, és az inaktív játékosnak is fel kell tolnia a képit arra az időre, hogy küldjön egy ingame mailt.

  • 2012. szeptember 10. - 09:35

   Csak ezt borzasztoan nehez am adminisztralni.

  • hopp
   2012. szeptember 10. - 10:04

   Ez napi cirka 100 levelet jelentene, azaz az adott officer napi 2 órát azzal tölthetne, hogy pipálgatja egy exceltáblában, hogy ki küldött levelet és ki nem. Ezt senki nem fogja bevállalni.

  • nathriel01
   2012. szeptember 10. - 10:13

   Arról nem beszélve, hogy max 10 játékostól érkezett levél lehet egyszerre a postaládádban, szóval még azt sem lehet megcsinálni, hogy 1-2 nap után kiírod ki küldött, mert 500 embernél hamar elfogy az a 10 levél hely…

   • hopp
    2012. szeptember 10. - 10:30

    Esetleg azt lehetne csinálni, hogy heti egyszer mindenki rakjon be 1c-t a guild bankba, ami látszana a logban. Azt talán egy kicsit könnyebb lenne kezelni, és lehetne egyben ellenőrizni.

   • Kretusz
    2012. szeptember 10. - 10:56

    ez jó ötlet, igy elválik a búza az ocsútól. de lehet több is, hogy akkor már gyűljön a zsé is egy kicsit. jó lesz az még valamire.

   • MaDFoX
    2012. szeptember 10. - 12:50

    Akkor már ne 1c-vel szopassuk magunkat, legyen legalább 1s/hét… nem nagyobb fáradtság mint az 1c…
    Aki meg emiatt kilépne mert nem tudja előteremteni, azért nem is kár… legalább lesz hely…

   • Kretusz
    2012. szeptember 10. - 12:54

    így, így. be kell vezetni az adót, kedves céhtársak…

   • Tusy
    2012. szeptember 10. - 12:54

    – én ilyenek miatt (sem) akartam belépni az első VAR-ba
    – VAR2-nél sem tervezem semmilyen statisztikai tevékenység folytatását, külön chat hiányában ott lehet a magyaroknak közösen szervezkedni. Lehetőség legalább adott, vagy élünk vele vagy nem

   • Tusy
    2012. szeptember 10. - 12:58

    *szerkesztés helyett
    – szóval a lehetséges adó, a 100+ fő, az ‘1 hónap inaktív menjen el’ illetve az alsó korhatár miatt nem akartam az első VAR-ba jelentkezni

 10. 2012. szeptember 10. - 10:34

  Lyathas :
  Doggar Durrendel, milyen néven talállak meg benetek?

  Lotro.hu fórum, MMO topic.

 11. Lord Thrayel
  2012. szeptember 10. - 12:29

  A Wariance-ba kinél és mikortól lehet jelentkezni?

 12. Morn
  2012. szeptember 10. - 12:31

  Jelentő mennyiségű WvWvW-t folytatok mióta kijött a game, s ezek után is tervezem mivel a dungik hidegen hagynak a story módon kívül, de ezért nem szívesen jelentkeznék át egy másik guildbe. Kezditek erősen túlkomplikálni a dolgokat, de ti tudjátok. Emellett érdekelne, hogy pl mi alapján lesz a WvWvW guildben kiválasztva, hogy ki a vezér? Ki dönt a stratégiák felett? Szerkesztők? Offik? Mert azon kívül, hogy létre hoztok egy ilyet kb. semmit nem tudni róla. Tehát mielött az emberek döntenek erről, esetleg konkretizálhatnátok az elképzelést a nagy vonalakon kívül is. Mert ha olyan lesz mint a sima variance akkor kb felesleges. (nehezen hiszem el, hogy ilyen korai stádiumban senki más semmit nem fog csinálni csak szinte WvWvW-ni a napi rotációkkal megspékelve ami nagyrészt jelenleg a játék eme részét céltalanná teszi).

  • Lord Thrayel
   2012. szeptember 10. - 12:33

   Amíg minden nap resetelődik a dolog lehet úgy gyakorolni, és összeszoktatni a csapatot hogy nincs igazi tétje, a hibáknak nincs maradandó hatása a végkimenetelre. Vedd kiképzésnek.

  • Lord Thrayel
   2012. szeptember 10. - 12:35

   És egy játék sohasem ‘céltalan’. Lehet hogy nem hódítjuk meg a világot, de a játék alapja az kéne legyen hogy az ember jól érezze magát. Ha valaki élvezi a WvW-s hódítást akkor nem feltétlen az eredményekért csinálja, az ‘csak bónusz’

   • Kildaros
    2012. szeptember 10. - 20:13

    Mindig az eredmény a cél. Ez hajtja az embert

  • Tusy
   2012. szeptember 10. - 12:50

   – az én olvasatomban a magyar közösség összefogása a cél. Ehhez egy külön chat egyszerűbb lenne de az nincs, így a következő logikus lépés egy másik guild ahol lehet szervezkedni. _szerintem_

 13. Morn
  2012. szeptember 10. - 12:57

  Az ember jól érzi magát, nem ez lett volna a mondandóm lényege:)

 14. Makker
  2012. szeptember 10. - 15:55

  Én is szeretnék jelentkezni a 2. Guildba. Nathrielt és Bodaster már felvettem a listámra de még mind a ketten offline vagytok.

 15. 2012. szeptember 10. - 20:12

  csak nem értem miért nem [VRNC] a guild neve….de ti tudjátok

  nathriel01 :
  Minden marad [VAR], mivel WvW-ben csak ezt látják, így tudjuk öregbíteni a Variance hírnevet :P

 16. joezu
  2012. szeptember 10. - 21:50

  Gondolom a jelentkezéshez még mindig kell a fórum poszt, vagy elég a játékon belül ráírni valamelyik szerkesztőre?

  • nathriel01
   2012. szeptember 10. - 21:54

   Nem kötelező a fórum poszt, de szívesen vesszük.

   • joezu
    2012. szeptember 11. - 06:41

    Akartam írni tegnap, de a jelentkezés tagnak thread le van zárva… Van egyéb hely, vagy írjam a csevegő részbe?

   • nathriel01
    2012. szeptember 11. - 08:29

    Még tegnap este megnyitottam újra, úgyhogy lehet odaírni.

   • joezu
    2012. szeptember 11. - 09:40

    király, köszi szépen az infót! :)
    akkor amint tudok délután összerittyentek egy bemutatkozást

 17. Prime
  2012. szeptember 11. - 08:52

  Menorel Jelentkezz ! Beszélni szeretnék veled! Albino (Aion)

  • nathriel01
   2012. szeptember 11. - 09:02

   Menorelt a Tera blogon szerintem előbb el fogod érni, mint itt. :)

   • Prime
    2012. szeptember 11. - 09:05

    Köszi!
    Egyébként játszik a GW2 vel ?

   • 2012. szeptember 11. - 09:09

    még nem akarja megvenni, de ami késik nem múlik… :D (még terazik)

 18. Prime
  2012. szeptember 11. - 09:14

  :) ejnye ejnye :) Ez a Csabi…:D
  Na mindegy…jól felhízott ez a Variance :D Még Aionban egy ventrin chateltünk, amit Menorel biztosított csak ugye a Vari ott Elaryos volt míg a Tribute Asmo ! Egyébként szövetségeskedést szeretnék! Ezzel kapcsolatban kivel beszéljek Gw2 ben ?

 19. wisp
  2012. szeptember 12. - 14:31

  ha szeretnek jelentkezni a variance 2-be ugye itt kell jelezni?

 20. 2012. szeptember 14. - 12:42

  :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: