Reklámok
Kezdőlap > Aktuális információk > Friss hírek a játék állapotáról

Friss hírek a játék állapotáról

Ma hajnalban kaptunk egy wiki-s posztot a játék jelenlegi állapotáról. Ennek a fordítását olvashatjátok most itt.

Account biztonság

Védd meg az accountod! Észrevettük, hogy hackerek folyamatosan vizsgálják a más játékokból, weboldalakról és trójaiakból szerzett email címeket és jelszavakat, hogy azok egyeznek-e valamelyik Guild Wars 2 accounttal. Lépéseket tettünk annak érdekében, hogy megvédjük ez ellen a játékosokat, de a ti segítségetekre is szükségünk van. Használjatok erős, a Guild Wars 2-re egyedi jelszavat, olyat, amit sehol máshol nem használtok. A legnagyobb biztonság érdekében egyedi email címet is használjatok és nézzétek meg a blog posztunkat további tippekért.

Email hitelesítés

Azoknak a játékosoknak, akik visszaigazolták email címüket, most már elérhető az email hitelesítés. Ez a rendszer egy emailt küld neked, ha észreveszi, hogy olyan helyről akarnak belépni az accountodra, ahonnan eddig ez nem történt meg, ebben az emailben megkérdezi, hogy engedélyezed-e onnan a belépést vagy sem. Észleltük, hogy az email hitelesítés nem kompatibilis az Internet Explorer régebbi verzióival. Dolgozunk a javításon, ami várhatóan holnap érkezik. Amennyiben nem kapod meg az account visszaigazolást vagy a hitelesítést, ellenőrizd a lomtár/spam mappáidat és a noreply@guildwars2.com címet add hozzá a biztonságos küldők listájához.

Partyk, guildek, stb

Jelentős javításokat végeztünk a a partykon és guildeken. Ugyanakkor előfordulhatnak még időszakos kihagyások. Ezek a kihagyások olyan problémákat okozhatnak, hogy a party tagok nem jelennek meg a térképen, a tagok nem maradnak egy overflow szerveren amikor térképek között utaznak, valamint a guild meghívások is szünetelhetnek.

Trading Post

Tegnap megnyitottuk a Trading Post-ot a játékosok 50%-ának, amelyet folyamatosan cserélgettünk. A tegnapi adatgyűjtés után számos javítást eszközöltünk, a mai napon pedig egy nagyobb tesztre készülünk.

Tournament jutalmak

Úgy hisszük, hogy javítottuk azt a hibát, ami miatt nem jelentek meg a tournament ládák. Tudassátok velünk, ha van még ezzel valami probléma.

World v. World

Tisztában vagyunk vele, hogy a WvW meccsek nem jól indulnak újra. Dolgozunk ennek a javításán. Amint ezt a problémát kijavítottuk, 24 órás meccseket fogunk tartani, hogy kiegyensúlyozzuk a szervereket.

Szerverek

Tegnap három új európai szervert indítottunk el, ma pedig három amerikait, valamint növeltük a populáció limitet az összes szerveren.

Overflow

Mivel a legtöbb karakter még alacsony szintű, így egy területen játszanak, gyakori, hogy a játékosok overflow szerverre kerülnek. Ha egy barátoddal akarsz együtt játszani, de nem ugyanazon az overflow  szerveren vagytok, akkor alakíthattok partyt, majd rákattinthatsz a barátod karakterének képére és ott kiválaszthatod a “join” funkciót. Arra számítunk, hogy az overflow szerverek a háttérbe fognak szorulni, ahogy a játékosok szétszóródnak a világban.

Bot-olás

750 játékos accountját függesztettük fel bot futtatás miatt. Hamarosan végleges ban-al fogjuk sújtani a bot használókat.

Exploit

Ha egy exploit-ot fedezel fel a játékban (mint például a karmás cucc volt -N.), ne használd ki vagy tedd közzé, ehelyett azonnal értesíts minket a következő új email címen: exploits@arena.net

Fórumok

Jelenleg a legfontosabb célunk, hogy a játék stabilan és hibátlanul fusson. Ezért, hogy ne terheljük le még jobban az infrastruktúránkat és a programozó csapatot, úgy döntöttünk, hogy nem nyitjuk meg a fórumot addig, amíg a játékosok kezdeti rohama el nem csitul egy kicsit.

Wiki

Megnöveltük a wiki szerverkapacitását, hogy javítsuk a felhasználók által észlelt problémákat. Úgy tervezzük, hogy az ehhez hasonló frissítéseket a wiki-n fogjuk posztolni, amíg az képes kezelni a forgalmat.

A következő szoftver frissítések

A nap folyamán a játékot nem-megszakító változtatásokat hajtunk végre. A következő back-end szerver frissítést Seattle-i idő szerint ma éjfélkor hajtjuk végre (ha jól tudom ez nálunk délelőtt 9 – N.).  A játék körülbelül 20-60 percig elérhetetlenné válhat, amíg ez a frissítés meg nem történik.

Tournament PvP

Karbantartás miatt levettük a Tournament PvP-t, pár probléma javításán dolgozunk.

 

 

Reklámok
 1. Jocika
  2012. szeptember 2. - 01:10

  Nevetséges ami itt folyik ennyire gáz egyik MMO startnál sem volt a helyzet. Igaza van Sammie-nek a félkész játékkal várni kellett volna még. Ncsot sürgette az indulást így most Arenanet szív meg mi is.

  • Sammie
   2012. szeptember 2. - 01:28

   Köszönöm hogy megértetted mire gondolok. Lehet hogy a 3 hónap sok, elég lett volna sztem 1 2 hét is és a problémák előjöttek volna akkor is. Az lett volna az igazi béta teszt.
   Én megértem hogy mindenki nagyon várta a GW2-őt én is vártam de sokkal jobb lett volna ha nem azzal kínlódok hogy a másik vajon melyik szerón van mert nem találjuk egymást hiába vagyunk csopiban, vagy az adott küldi mért nem működik úgy ahogy kell, vagy nem tudok belépni mert a szero meghalt, vagy a guild ablak és a guild chat úgy működik ahogy kell, vagy ez a mail probléma nem állná útját annak hogy az emberek fellépjenek a játékba, nem beszélve a trading post-ról. És ez csak egy pár hiba a rengeteg probléma közül ami a játékosokat nap mint nap fogadja, és még kitudja milyen hibák vannak még.

   • Fenrir
    2012. szeptember 2. - 02:34

    Ti se voltatok még sok mmo starton, pl Aion-t közel 1 évig kalapálták mire tűrhető lett, és összetették volna a két kezüket a playerek ha ilyen stabil szervereket kaptak volna. Ráadásul az akkoriban fizetős is volt.

   • KisTücsök
    2012. szeptember 2. - 02:58

    Kicsit azért túlreagálod szerintem. A játék teljesen jól JÁTSZHATÓ, ÉLVEZHETŐ. Egy-két hét és minden valószínűleg sokkal stabilabb lesz, de az, h most nem lehet használni a tp-t például, hol akadályoz meg abban, hogy játssz? Bugok mondjuk vannak, én is pont ma futottam bele egybe a personal storymban, de szerintem ezt mire felkelek már javítják is, szóval egy percig sem aggódok, főleg mivel nem is csak a personal storyból áll a játék.

  • meridian
   2012. szeptember 2. - 09:25

   Sztem meg nem annyira gáz a helyzet. A többi MMO-nál is voltak indulási problémák, még a WoW-nál is. Sőt a kiegeknél is… a bosszantó queue-ról nem is beszélve. Itt van queue? Nincs. Mehetsz játszani azonnal az overflow-ba, de a lényeg az, hogy nem egy kiszámíthatatlanul működő időszámlálót kell nézned.

   Személy szerint egy két belépési problémán kívül végig rendesen tudtam játszani.

 2. west012
  2012. szeptember 2. - 03:03

  A story küldetéseket lehet party-ba nyomni függetlenül attól hogy milyen kasztu a haver akivel party-ba vok? Csak mert ugy tudom hogy igen és amikor bemegyek az instanc-ba a havertól is megkérdezi a gép hogy akar e csatlakozni de sajna nem müködik nem tudjuk együtt csinálni a story quest-eket volt valakinek hasonló problémája?És a charr kezdő területen lévő 30-as dungeonba se tudtunk be menni pedig megvoltunk öten és nem dobott be minket csak egyedül tudunk be menni van erről valami infó?

  • GW2kocka
   2013. február 1. - 22:14

   ő neki is azon a map részen belül kell lennie… mást nem tudok mondani

 3. 2012. szeptember 2. - 06:56

  Na jó van tényleg jó a játék , a különböző kisseb hibák ellenére, de a bejelentkezési problémák még nekem is idegesítőek.
  pl ez a hitelesítő szarság..jó tudom én érdekem is de most pl kijön az email de ahányszor nyomnám h ok ezt irja ki :

  Failure

  An error occurred with your request.
  most velem van a gond vagy mi? Lehet ehhez annak köze h a barátommal egy ip-t használunk? elvileg tűzfalam nem lövile ..én nekem má fogalmam sincs mi van itt… de tegnap 5-6 óta nem tudok emiatt a szarság miatt játszani ez már igenis ideg tépő tud lenni

  • Teeby
   2012. szeptember 2. - 07:21

   Nekem meg az email-t se küldi most ki :/ Ha valaki tudja, hogy ezt a hitelesítős cuccot ki lehet-e valahogyan kapcsolni akkor legyen szíves írja le mert amióta ezt aktiváltam csak szívok vele :/

  • 2012. szeptember 2. - 08:02

   Az nem gond, ha egynél több account van egy IP hez kötve. Úgy müködik a hitelesitő, hogy elinditod a játékot, vársz az emailre, ha kilép közben a kliens, akkor újra el kell inditani, de az az email amit az első inditásnál kaptál, már nem jó, ezért irhatja ezt ki.

 4. 2012. szeptember 2. - 08:11

  Az a gond, és értem mindenki felháborodását, sőt átérzem, hogy ez nem egy sima mezei játék, ahol kézhez vétel után nyomhatod a játékot nincsenek gondok. Online játék, több százezren vették meg a játékot, tolják jelenleg is, mind EU ban, mind US ban, és erre a több száz ezerre van pár száz fejlesztő. Vannak bugok amik azér vannak mert becsúsztak, vannak problémák amik azért mert nem elég a rendszer amin futtatják a játékot, van probléma azért mert a net kapcsolat nem elég stabil.

  Van olyan MMO ahol egy bizonyos réteg nem tud játsszani, mert egy bizonyos fajta modemük van, van olyan MMO ami olyan védelmet használ, ami akkor kidobja az embert ha laggol. Nagyon nagyon sokféle mmo van, és sokféle megoldások, soha senki nem lesz elégedett. És értem hogy azon van most a hangsúly, hogy belépni sem tudnak egyesek, de nagyon sok megoldást leirtak már fészen, redditen, itt is, hogy ha igy van mire kell figyelni.
  Ha nem jön meg az email a hitelesitőről, akkor gmailben tegyétek a noreply.arenanetet a megbizható források közé, hogy még csak az se legyen hogy a spam szürő felfogja, vagy be se engedi. Érdemes a trashban is megnézni, volt akinek egyből már odarakta. Hamarosan úgy is kidobják az androidos verziót, és akkor majd lehet azt is használni.

  A hacking problémák nem oldódtak meg, gondoljatok arra hogy ez az accountotok biztonságáért van, azért nem mennek dolgok, hogy a hekkerek ne tudjanak további károkat okozni, mert gondolom nagyobb gond lenne ha a karakteretek amiért dolgoztatok látná a kárát ezeknek az akcióknak.

  Úgyhogy nem kell elkeseredni, elég gyorsan haladnak, kedden indult a játék hivatalosan, nézzétek meg azóta mennyi update volt és javitás.

 5. 2012. szeptember 2. - 08:26

  de figyelj vároma hitelesítőt meg is jön és arra kattintok mindig a leg frissebbre és így is folyton failure…

 6. 2012. szeptember 2. - 08:37

  KEzdem föladni :_( Végem van !!!
  Azt nem értem h most akkor van akinél tökéletesen emgy van akinél meg totál bexart a rendszer..akkor most hol a hiba nálam vagy náluk? Elvileg gmailem nem blokkol semmit se a tűzfalam..se semmi semmit mégis ez van

  • 2012. szeptember 2. - 09:26

   Ezt próbáld meg, ha megvan az eredeti verify emailed, kattints rá megint, elvileg ott rákérdez hogy engedélyezed vagy sem a belépést, arra nyomj engedélyezést, és ha minden jól megy kapsz egy új hitelesitő levelet amivel már beléphetsz a játékba.

   • 2012. szeptember 2. - 09:30

    Ha igy sem menne, akkor megint katt a verify emailre, lépj be a weboldalon és változtass passwordot. Aztán lépj ki, inditsd el a játékot, és várd a levelet, elvileg azonnal jönnie kell. Egyenlőre ennyit tudtam nézni neked, de azért még nézelődök, remélem segit.

 7. 2012. szeptember 2. - 09:11

  Elvileg a hitelesitő levélben három opciód van, Accept, Deny, Trust this system. Vagy nálad nem igy néz ki?

 8. 2012. szeptember 2. - 10:18

  na hát lényeg még bétán regeltem akkor csak megköszönte h de jó h jöttem, nemrég nyomtam rá send mailre (azaz az email ellenőrzés) mer túgy olvastam gondok vannak vele…. jött egy link azt tső aktiválta, jó aztán most jött ez az új dolog aztán akár a honlapon akár máshol akarok bejelentkezni ez jön :

  Waiting for authentication…

  Please check your email. A link is included which will allow you to authenticate this login attempt.

  Új levélre katt az emailok között
  utána meg ez :

  Failure

  The link you clicked is expired or invalid.
  ….
  ez az enegedélyezős dolog amit te mondasz nekem sehol sincs

  • 2012. szeptember 2. - 10:58

   A Guild Wars 2 launchert nem szabad közben bezárnod!

 9. Arijuen
  2012. szeptember 2. - 10:33

  Szerintem az történik nálad, hogy amikor belépnél ugye jön az email, és te egy másik (egy régebbi) mail-be lépsz bele. Szerintem törölj mindent. Várj kb 20 percet. Aztán logolj be, írja majd hogy jön a mail. Ne x-elj ki semmit, várd meg úgy a mailt, és abban katt rá. Így működnie kellene, nekem is ez volt tegnap, és ne felejtsd majd el kipipálni, hogy jegyezze meg a gépedet. :)

  • Makker
   2012. szeptember 2. - 11:35

   Nem csinál semmit se rosszul. Nekem is közel 1 hétbe tellett mire sikerült aktiválnom az emailomat. Állandóan azt írta amikor kértem egy emailt, hogy ez a link már nem érvényes. Pedig gmailba mindig oda volt írva hogy 20másodperce kaptam az emailt. Ez egyszerüen csak arenanet hiba.

   • 2012. szeptember 2. - 11:42

    Csinálj a weblapon egy új jelszót, lépj ki, inditsd el a kliens, és kapsz majd egy hitelesitőt, arra kattints, és akkor már beenged. Egy ismerősömnek is ez volt a gondja, nem ment a hitelesitő, de jelszó válatoztatás után már ment neki is csont nélkül.

 10. 2012. szeptember 2. - 12:32

  A verify os emaileket meg szerdán csinálták meg, azelőtt valóban azt irta ki hogy invalid vagy expired, de azóta az is megy mindenkinél. Ezért kéne most küldetni egy újjat, illetve új jelszót csinálni.

 11. oshi
  2012. szeptember 2. - 18:51

  Nekem meg most nem engedi hogy új karaktert készítsek.Azt írja hogy tűzfal,hiba van.Azért furcsa mert a kész karakteremmel meg enged belépni.Próbáltam már mindent,tűz fallal mumuskodni,de igy sem engedi hogy készitsek egy karaktert.Valakinek ötlet?

Comment pages
 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: