Reklámok
Kezdőlap > Egyéb > Első tapasztalatok Bodaster módra

Első tapasztalatok Bodaster módra

2012. augusztus 28. Hozzászólás Go to comments

A headstartot masszív diplomáciai erőfeszítések előzték meg otthon, a EU mezőgazdasági közpénzeit beosztó brüsszeli biztottság hozzánk képest baross utca-szigony utca sarki talponfekvő késdobáló szintén tolja. Szóval komoly egyeztetések és áldozatok árán sikerült némi playtimera szert tennem, a felettesem felé komoly engedményeket kellett tennem a jövőt illetoen, magyarán megígértem fűt fát csak hogy játszhassak, de végül sikerült belogolnom szombat reggel…azaz sikerült volna, de a login szerver egyénieskedésével nem számoltam, így a délelőtt a loginspammelés-anyázás-tétovajövésmenés-ismétlés tengelyen telt.

Délutan átjöttek cimboráim grillezni, szombat reggel még igazából a falba vertem a fejem hogy ez mekkora amatőr húzás volt, de mivel egész kora délután nem lehetett belogolni, ezért valamelyest megnyugodtam. Utólag meg már vígan pöffeszkedtem, hogy én mekkora géniusz vagyok, mert előre lattam hogy úgysem lehet játszani, végülis minden MMO start nehéz. De elotte azért kekszeltem. Na, egy szónak is száz a vége, kilenc körül sikerült bejutni a játékba, innen egy új korszak datálódik. Elöljáróban tudni kell, hogy én nem sokat akcióztam a bétákon, nem akartam “elhasználni” a contentet, szóval nekem nagyon sok dolog nagyon új volt.

Performance

Elsõként hadd emeljem meg a kalapom, amit egy hét alatt mûveltek performace ügyileg a srácok az elképesztõ, többnyire teljesen jól megy 30 FPS-sel a játék ott ahol korábban mondjuk kb a felét produkálta. Még Lion’s Arch is sokkal jobban ment, érezhető mindenhol a javulás. Ok, shadow behemothnál volt szakadozás eléggé a sok emberrel, de ki lehetett bírni

Amik a legjobban tetszettek

A városok lenyűgözőek, volt hogy csak sétáltam körbe körbe, és volt még hogy a távolból a nem gamer asszony is megjegyezte hogy jééé az ott milyen szép. Eldugott szobrok, kis sikátorok, durva az egész.

Exploration: Nagyon jó valamerre elindulni és csak menni és menni anélkül hogy valamerre kényszerítve lennék. Sajnálom azokat a kockákat akik minél elõbb minél magas szintűek akarnak lenni és rohannak elõre, rengeteg mindent elmulasztanak, de hát õ bajuk, nem az enyém.

A personal story is tetszik nagyon. Ok, nem egy Mass Effect szintû történet, a karakterek is elég semmilyenek, de mégis egy konkrét történet ami MMO-ban nekem viszonylag új (Tortaniccal nem játszottam). Like.

Amiért még nagyon odavagyok az a crafting, pedig más MMO-kban ezt rühelltem mint a rétegzett szart. De itt nagyon jó. Zseniális pakolászni a discovery paneben a hozzávalókat és várni hogy mi esik ki. Direkt nem nézek meg semmilyen recept oldalt, magam akarok mindenre rájönni. És brutális mennyiségű XP jár a craftingért, csak úgy léptem a szinteket. Külön klassz hogy a crafting station bank is egybe. A deposit all collectibles menüpont az inventoryban pedig önmagában is nobel díjat érdemel szerintem.

Amik nem tetszettek

Na, én undorító fikagép vagyok és el kell ismernem van pár dolog ami nem tetszett, sőt amiben nagyot csalódtam. A HoM az egyik ilyen dolog. Először is: minden csak skin, konkrét itemet nem kapsz a minik kivételével. Namost, egybõl felraktam a karira amit tudtam, a fiery balthazar glovetól vártam a legtöbbet, ehhez képest kimondottan ocsmányul nézett ki, semmi kesztyű, semmi textúra, egy kis szikrázás volt a kezem körül (kb mint a collectors dance emote GW1-ben, csak annál jóval szarabb). Összességében szerintem az armorok meg a karakter grafika kimondottan gagyi, legalábbis most. Az a heritage armor is óriási csalódás volt. Kicsit úgy érzem átvertek:)

A gem store óriási ripoff szerintem. Persze nem kötelezõ használni, de azért mégiscsak ott van a black lion salvage kit, meg a kulcsok, amihez ugye esik láda a játékban, szóval birizgálja az embert a dolog hogy mi lehet benne:) De a legdurvább a bagslot: 400 gem EGY DARAB karakternek egy plusz bagslot (vagy ezt átírták már hogy account szintű legyen?), szóval 5E-ért vehetsz MAX 20 slotot. Ehhez képest egy új karakterslot 800 gem, aminél ötszöröse fér el, az egyéb hasznokról (pl játszhatsz vele) nem is beszélve. Ok, értem hogy komfort szemszögből nem ugyanaz de mégis. Szerintem Ripoff:)

Az elején az eventek még elég semmilyenek. Igazából tök ugyanolyanok mint a fetch questek régen csak nem úgy hívják. A shadow behemothnál már kezdett jó lenni, ott több szint volt, már olyan volt mint WAR Public Questek:) Nagyon várom már hogy összetettebb eventek legyenek, amik hosszabb lélegzetvételűek és komolyabb történetet mesélnek el. Tuti hogy ez jó lesz, de az elején azért volt kis grind érzésem.

Bugok

Álljon itt egy kisebb lista a kellemetlen bugokról amelyekkel én szembesültem. Mindent egybevetve a core gameplay jól működik, főleg az “interface”-ken vannak a bugok

 • Trading post nem működik
 • Guild invite tegnap este még nem működött, ma állítólag megy
 • Guild chatre perces késéssel érkeztek meg a posztok
 • Néhány crafting stationnél egyszerűen nem látszik a releváns alapanyagok egy része
 • Néhány kísérgetős event nem triggerel
Reklámok
Kategóriák:Egyéb
 1. SaGaIn
  2012. augusztus 28. - 11:16

  Végre valaki aki szintén nem 1000% van elájulva attól amit kapott. Én is kicsit többre számítottam a nagy igérgetések hatására és kevesebb globális hibára, gem shopban kicsit alacsonyabb árakra. Sajnos grind érzés még mindíg megvan és az eventek is kb annyi hogy kísérd el ezt vagy öld meg azt. ami hosszú távon unalmas lehet. Jó felé halad a játék de még sokat kell rajt dolgozni. Még egy 3-4 hónap fejlesztés/csiszolgatás ráfért volna. De persze így is nagyon szuper, csak háta hype meg az elvárások túl magasak voltak. Én kicsit kevésnek érzem az egyszerre használható szkillek mennyiségét is. Én szerettem hoyg tele van pakolva aképernyő szkillekkel és minden helyzetre megtalálhatom a megfelelőt.

  • Fenrir
   2012. augusztus 28. - 16:08

   Ember, gondolkozz, így is 4 évig készült ! Nem mellesleg aki utána járt az pontosan tudta mit kap a pénzéért. Aki meg zsákba macskára vette hype hatására…nos sorry , de nem minden tökéletes. ( Sose lesz az egy játéknál sem)

   • Rohár
    2012. augusztus 29. - 02:25

    Haha!…

 2. arctica73
  2012. augusztus 28. - 11:16

  A véleményem nekem is hasonló. A játék egyszerűen gyönyörű, és az optimalizáció is jó lett szerintem.

  Bosszantóak viszont a bugok, a TP hiánya nagyon fáj, Remélem mihamarabb javítják, mert véleményem szerint az egyik legjobb dolog a játékban. A crafting az elején nekem nem tetszett, de a felfedezés izgalma, hogy vajon mit sikerül összerakni nagyon megkedveltette.

  A HoM kesztyűről annyit, hogy több az, mint puszta “szikrázás” a csukló körül, csak lehet, hogy a többi elbújt az ingujjadban. ;-)

  • SaGaIn
   2012. augusztus 28. - 11:23

   Egyetértek az opitimalizálással tényleg jól dolgoztak és szép művészi a játék. Modjuk WvW-n nagy tömegbe még nem voltam, de ha ott hogy egy 15-20 Fpst a gépemen már elégedett leszek.

  • bodaster
   2012. augusztus 28. - 11:23

   Az lehet, bevizsgalom megegyszer:)

 3. Crespley
  2012. augusztus 28. - 11:25

  Nekem eddig nagyon tetszik a játék de ami kiemelkedő nálam is a crafting nagyon behúzzós illetve az ugrálós puzzleok. Azok nagyon készek tegnap öcsémmel járkálunk diessa plateu-n egyszercsak megszólal, hogy ott egy rich silver szedjük ki. A vége egy fél órás ugráló verseny és röhögés volt hajnali 3kor nekem nagy élmény volt. Meg a repülő tehenek is. =))

  Viszont az tény, hogy a szívecskés eventek azok még grind de a hosszabb lélegzet vételű eventek mint pl a maw a norn kezdőn azok meg már nagyon jók remélem több olyan lesz. =))

 4. Solefald
  2012. augusztus 28. - 11:27

  Hát én semmi féle grindot nem érzek…csak megyek és ragad magával a világ, segítek ahol kell, milyen más questeket akartok….most őszintén, minden sarkon legyen egy 30 méteres boss? Így is elég okos köntösben vannak a hozz tízet ölj tizet dolgok. Engem egyáltalán nem zavarnak, mert mi más lehetne helyettük. Eleve egy szívnél van vagy 3-4 mód hogy csinálod meg. A trading post viszont tényleg rohadtul hiányzik…elég nehézkes így craftolni, valamint pénz keresésnek se utolsó.

  • Crespley
   2012. augusztus 28. - 16:06

   Nekem is bejönnek és nagyon élvezem őket csak max ezt lehet valamiféle grindnak felfogni amúgy eddig teljesen azt kaptam amit vártam. (a TP-t azért nem írom le negatívumnak mert mindenkinek hiányzik kellene és az AreanaNet biztos, hogy dolgozik rajta)

 5. hopp
  2012. augusztus 28. - 11:41

  Gemet vehetsz goldért is. Vasárnap néztem, 1s-ért kb 3 gemet lehetett venni, tehát a 400gem kb. másfél arany. Annyit egy fél délután alatt össze lehet cápázni Trading Poston (működjön már :D)

  • Manitu
   2012. augusztus 28. - 11:53

   Attol meg az ar eleg aranytalan. Gyanitom nem lesz tul nepszeru termek, jobban megeri egy uj karakter slotot venni.

  • Rohár
   2012. augusztus 28. - 11:56

   Ha lesz trading post akkor bizony ahogyan a goldjaink növekednek a gem árak is mennek feljebb. Nekem eddig 200 gem jött össze 3 nap izomfarmolás alatt játékbeli pénzből (jó másra is költögettem ami fontos volt)

 6. McWolfy
  2012. augusztus 28. - 11:59

  a kisergetos eventek nagy resze hosszu, unalmas es lassu…

  • 2012. augusztus 28. - 12:17

   Swiftness boont kell eltolni körülötted, akkor gyorsabban megy még a jószág is, csak ahogy néztem, ez alig jut eszébe valakinek a csapatból, ezért valóban lassú. Egyébként általában az ilyen eventek arra valók, hogy addig is csinálj valamit, amíg elmész egyik pontból a másikba. Útközben lehet xp-t farmolni velük.

   Tipp: Ha unsz egy eventet vagy más dolgod akad, nem kell megvárni a végét, csak hozzájárulsz kicsit, aztán mehetsz a dolgodra. Amint befejeződik az adott event, azonnal megkapod a jutalmad, akárhol is jársz épp. Pl. 10 hullámban jönnek a kentaurok, de csak az első kettőben veszel részt aktívan, mert el kell menned world bosst csókolgatni hirtelen, akkor amint befejezték a többiek a tíz hullámot, world boss fight közben felvillan a kentauros jutalmad. Zseniális megoldás! Mondjuk ez rossz példa volt, mert world bosst mindenki akar ölni, ezért a kentaurok el fogják foglalni amit akarnak, de kit érdekel. :) Engem 2/10 hullámból arany medállal jutalmazott, miután otthagytam. Teszteltem többször, hogy így működik-e. Ugyanez escort eventekre és minden egyébre érvényes.

   • Manitu
    2012. augusztus 28. - 12:27

    Olyannyira mukodik escort eventekre, hogy akkor is megkaptam amikor az escort event athaladt felettem a terkepen, mikozben en a fold alatt egy barlangban ugykodtem.

 7. Renadzso
  2012. augusztus 28. - 12:16

  Bocsánat ,hogy itt kérdezem ,de lenne egy olyan kérdésem ,hogy hol lehet a RENDES játékot megrendelni? A cdgalaxison kerestem itt is megnéztem ,de a rendes játék sehol nincs.

  • 2012. augusztus 28. - 12:32

   Pl. 576. Előtte telefonálj, de szerintem MediaMarkt, Saturn is árulja. Az első biztosan, utóbbi kettő csak feltételezés.

  • Renadzso
   2012. augusztus 28. - 17:01

   Köszönöm nektek.

 8. baldur86
  2012. augusztus 28. - 13:03

  Akkor lehet, hoyg en vagyok az egyetlen event orult :)
  Nekem bejonnek az eventek, mondjuk meg csak most vagyok 20-as. Ha odafut hozzam valami integeto NPC ranyomok mit szeretne, erre megjelenik egy boss, vagy kiseros evetn a terkepen. Ez tetszik. Mindegyikhez van egy minitortenet ami szerintem erdekes, amikor tehetem kivarom a veget, vagy megenezem mit miert csinalnak, nem csak odaafutok amikor van vmi jel a terkepen, huu mar megint vedes, aztan ha kesz, elmegyek. Tovabbkiserem az NPC-t mit csinal legkozelebb. Nem egyszer vegzodik a dolog valami raid szintu csataval, teruletfoglalas vagy boss oles. Szerintem erdekesebbek, mint a szivek toltogetese. Persze van amelyik gyorsan veget er, vagy beragad :S

  Ezek rossz esetek, de összeségében nálam ez bejövős. A personal storys dologgal egyetértek. Kellően egyszerű történet, hogy könnyen emészthető legyen, de durva döntéseket kell hoznod helyenként.

  Persze nekem is van, ami nem jön be annyira, például még nem éreztem rá a craft rendszerre, ha azt mondjak, nem kell felesleges dolgokat gyartani, akkor miert kell nekem mesmerként shieldeket is gyártanom, hogy normális ütemben fejlődjön a szakma ahhoz, hogy jobb kardot is keszithessek végre. És arra elhasználnom az egyébként kevés weak bloodot vagy mittomen. Persze trading posttal majd mas lesz, mert eladom ami nem kell. Remelem helyrehozzak lassan. Allitsak vissza a BWE3-as trading post allapotot vagy mittomen.

  • NepTum
   2012. augusztus 28. - 14:05

   Az Eventek nekem is tetszenek. a Nagy Boss eventek főleg volt amit 3x megcsináltam mert akkor élmény amikor kb 20-30 ember együtt küzd, mikor legyőztük ahogy örülünk és megjelenik a jutalom feledhetetlen élmények. Csináltam képeket is van Stressz tesztes képek a Nornosok azok aztán a head startos napoknál is csináltam még : http://neptum.minus.com/
   Főleg a látvány világot de van Boss Eventes meg egyik kedvenc szíves küldetésesből is. Minden Maxra van húzva.

  • bodaster
   2012. augusztus 28. - 14:06

   Ezen en is gondolkodtam, lehet ma este meg is probalok kicsit turelmesebben jatszani es figyelni az NPC-ket

   • baldur86
    2012. augusztus 28. - 14:34

    Ezt a videót még MadFox linkelte be chatre még pp indulás előtt. Ekkor határoztam el, hogy én így fogok játszani. :)

   • baldur86
    2012. augusztus 28. - 14:35

    Találkoztam is ezzel az eventtel, mivel a nornok földjén zúzom én is.

 9. kopasz73
  2012. augusztus 28. - 16:17

  Most kezdtem el játszani a GW2-vel ,de előtte kért email vertification-t de mikor rákattintok a linkre vagy bemásolom a böngészőbe mindig azt irja ki hogy This link is invalid or expired mi ilyenkor a teendő,játszani tudtam vagy 1/2 órát most dobott ki a játékból azóta nem enged vissza valamilyen firewall megrouter kapcsolat hibákat ir ki valakinek ötlete mit csináljak?

  • ShikY
   2012. augusztus 28. - 16:25

   Nekem is ugyan ez a gondom.

 10. hungery
  2012. augusztus 28. - 16:23

  Szerintem valószínű h valamilyen tapasz lesz.

 11. saulosman
  2012. augusztus 28. - 16:25

  Nekem a craftingnál a receptes rész nem tetszik.

  Példa: Epres sütemény

  liszt, cukor, eper, és valami speciális tésztakeverék. Ami zavaró, hogy a speciális tésztakeveréknek külön receptje van, és külön ki kell bogarászni a listáról, hogy no akkor ahhoz mi is kéne. Sokkal jobb lenne ha azon az egy recepten belül, leírná, hogy mi kell a tésztához, és amikor nyomom, hogy craft sütemény, akkor azzal együtt megcsinálná a hozzávaló tésztakeveréket, és akkor nem kéne tökölni mind a 200 szürke recepttel.

  Nem tudom mennyire lenne ez reális, mert minden recept könyv más, de ez a zavaró rész benne volt más MMO-kban is, reméltem itt máshogy lesz. Persze eltürhető, de sokkal kényelmesebb és átláthatóbb lenne így

 12. Balthazár
  2012. augusztus 28. - 16:43

  Sziasztok, Első sorban, én a Béta alatt nagyon nagyot csalódtam, bár tudtam ez még csak béta ,de kissé mégis aggódásosak voltak a körvonalak, DE a éles játékba (szerencsére) a béta alatt történt felmérések következményeként átszabtak sok mindent, és valóban ez nem lóverseny és írtó nagy hibát vétenek azok akik csak mennek mennek rohannak ,hogy elsők között lehessenek lvl80( ezt se értem miért pont 80???…) szóval ezt a játékot ki kell élvezni barangolni csatangolni és nem olyan mint a GW1 ,hogy az igazi játék a vége felé meg elite helyeken kezdődik hanem itt mér az első lépésektől megy maga a játék ezalatt értem azt ,hogy valóban maga a titulus növelés abból áll ,hogy játszol . Másfelől a kezdeti sablonosság után már igen csak fel lelhető sok apró újdonság az iménti játékmenethez képest ,amit nem lövök le előre, de mindenképp pozitívum. Összegezve a HoM irtó nagy csalódás ha úgy vesszük nem érte meg 50 re húzni, de unalmába már mit csináljon az ember GW1 be, másrészt a gyerekbetegségek, a feljebb felsorolt bugok fixálása után egy még élvezhetőbb valami lesz amiben a PvP a legkisebb szerepet kapja ( legalábbis ez a első benyomásom) a PvE mellett. Minden esetre mindenkinek jó szórakozást a játékhoz reméljük a későbbiekbe elmondhatjuk ,hogy még 8000 játékóra után is van benne újdonság akárcsak az GW első részben .Üdv ( ign: Balthazár)

 13. Melandru
  2012. augusztus 28. - 23:23

  Sziasztok!
  A Lifetime Survivor achievement (Hero fül) nektek sem számol normálisan? Nekem 0/200.000 és nem növekszik, pedig elég sok XP-t összeszedtem az első halál előtt, utána pedig nem resetelődött. Új karakter kreálása sem segített, marad ott is 0. Megköszönnék egy-két választ, megerősítést, mert nagyon piszkálja a csőröm a téma.

  Thanks!

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: