Reklámok
Kezdőlap > Általános cikkek, WvW > Egy mindenkiért, mindenki egyért!

Egy mindenkiért, mindenki egyért!

2012. augusztus 21. Hozzászólás Go to comments

A napokban felvetette az egyik olvasónk, hogy egyes szervereken már szervezkednek a guildek WvW szempontjából, hogy együttes erővel sújtsanak le az ellenséges szerverekről érkező harcosokra. Már az első WvW ütközetem óta nem titkolt célom, hogy összefogjam, nem csak a Variance Guild tagjait, hanem az egész magyar közösséget vezethessem csatába, hűséges admirálisaim és tábornokaim oldalán. Ezért most felteszem a kérdést a magyar guildek vezetőinek és tisztjeinek, csatlakoznátok egy magyar nyelvű szövetségbe?

Természetesen, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a Variance Guild alá betagozódnak a szövetségesek, hanem úgy, ahogy egy hadsereg is felépül. A szövetség minden egyes guildje képviselőket, vagyis parancsnokokat küldenek, – egy guildből akár többet is, – akik a csapatomozgások, supplyok szállításának, és harcok levezetésének megtervezéséért és teljesítéséért felelősek, ahogy azt a tervben is lefektetjük. Persze nem csak a véres háborúkról és komolyságról lesz itt szó, hanem a szórakozásról is: akár több tucat gólembe bújva vonulhatunk Stonemist Castle ellen!

A hierarchia

A szövetség élén a parancsnokok, vagyis a guildek képviselői állnak. A guildek vezetői azonnal parancsnoki rangra emelkednek, és maguk mellé (nem maguk helyett!) más, officeri rangon álló játékost is kinevezhetnek.
Az események fő lebonyolítója a főparancsnok, aki semmivel sem több társainál, egyszerűen ő az adott kaland szervezője és az osztagparancsnok [squad leader]. A főparancsnok osztagában csakis a parancsnokok vehetnek részt, és mindegyikük csapatában [party] négy lovag állhat (lehet három is, kettő is, egy is) a korlátozás miatt.

Ezzel a módszerrel elkerülhetjük, hogy az osztagparancsnoknak tíz-tizenkét nevet kelljen felsorolnia mielőtt kiadja, hogy ők tizenketten északról, a víz felől támadjanak, a másik húsz az ostromgólemekkel pedig a főkaput döngesse. Ezzel a módszerrel elérjük azt, hogy az osztagparancsnoknak mindössze három-négy nevet kelljen felsorolnia, mielőtt kiadja az utasítást, és így a squad parancsnokai lovagjaikkal megindulnak a megjelölt helyszínre.

Természetesen, a hadsereg szívét és magját a lovagok alkotják, akik nélkül a parancsnokok csak ostoba filozófusok lennének. A lovagok később ugyanúgy parancsnoki rangra emelkedhetnek, amennyiben bizonyítanak, és a szövetség parancsnokai közül kettő valamint guildjének vezetője beleegyezett.

Milyen a jó parancsnok?

 • A legnagyobb veszélybe is követik őt -> követik a parancsait
 • Törődik a beosztottjaival -> segítőkész
 • Ki veszi részét a parancsnoki összejövetelekből -> együttműködő
 • Képes egy öt fős csapat irányítására -> rátermett vezető
 • Látnoki képességekkel bír -> előrelátó
 • Bármikor hajlandó bálnát áldozni, ha ezzel előmozdítja a győzelmet -> követi a főparancsnokot (squad leader)

Főparancsnok a parancsnokok közül bárki bármikor lehet, amennyiben készen áll a szövetség hadseregét vérben füröszteni!

A parancsnokok…

…egyenrangúak társaival.
…ugyanakkora szavazati és beleszólási lehetőséggel rendelkeznek mindannyian.
…squad szervezési lehetőséggel kell rendelkezniük.
…guildjeiket képviselik.
…a guild vezetői és két parancsnok nevezik ki őket.

A lovagok…

…a szövetség guildjeinek tagjai.
…guildjeiket képviselik.
…nem csak aranyért és dicsőségért, hanem asszonyaikért és gyermekeikért is harcolnak.

A várfoglalás

Ez az egyik legkényesebb téma, hogy mi alapján döntsük el, melyik guildet illeti az elfoglalt erődítmény. Több lehetőség lebegett előttem először, de végül ezt a lehetőséget találtam a legigazságosabbnak.

Az osztagparancsnokot, vagyis a kaland szervezőjét illeti a jog, hogy feltegye guildje zászlaját, hiszen ő dönt arról, hogy melyik vár, erőd vagy torony elfoglalására hívja össze a szövetség lobogóit.

A hívó szó

Ez a szövetség a Whiteside Ridge szerveren fog létezni. Ha a vérbeli zsoldosok, az arénák bajnokai és a szabad szellemű kalandorok (igen, Ti) úgy érzitek, készen álltok vérben fürdetni kardjaitok, nyilaitok és pálcáitokat, zászlaitokat magasba emelni egy szövetség érdekében, ne habozzatok, hanem fáradjatok át a fórum megfelelő témájába, és jelentkezzetek.
Csak a guildek vezetői és tisztjei jelentkezhetnek! Írjátok le a guildetek nevét, a vezető és azon tisztek nevét, akik parancsnoki pozíciót akarnak betölteni a szövetség berkein belül.
Ó, és még mielőtt elfelejtem: Egy névre is szüksége lesz szövetségünknek; hagyjátok ott tippjeiteket, ötleteiteket, hogy milyen nevet tudtok elképzelni a szövetségnek (guildnév nem lehet!), és ezt egy későbbi bejegyzésben szavazásra bocsájtjuk. (Ne tessék megijedni a Whiteside Ridge Szövetség csak egy ideiglenes név)

A szabályzatot később közös megegyezés alapján finomíthatjuk is.

Találkozunk Tyriában!

Reklámok
Kategóriák:Általános cikkek, WvW
 1. zEEbra
  2012. augusztus 21. - 16:29

  Kizárt :D

  • Vanak
   2012. augusztus 21. - 17:19

   ti nem is a whitsideon lesztek nem? :D
   am ha hozzátok még van tgf tudnál adni egy honlap címet vagy valamit ahol lehet jelentkezni?

  • Coachella
   2012. augusztus 21. - 18:48

   Ha már van Outplayed tgf engem is érdekelne

   • zEEbra
    2012. augusztus 21. - 20:06

    Dolgozunk rajta

  • szabovagyok
   2012. augusztus 22. - 00:15

   Ha a Desolation-re mentek, akkor engem is érdekelne a guild ;)

 2. Siritee
  2012. augusztus 21. - 16:33

  Én ugyis számüzött leszek a HUn név miatt igy csakis olyan szerverre megyek ahol a magyarok ellen harcolhatok.

  • saulosman
   2012. augusztus 21. - 16:40

   Te max a crying miatt leszel száműzve…. *rollseyes*

  • ZachElf
   2012. augusztus 21. - 16:51

   Mintha már kérnéd hogy száműzött legyél.. komolyan..

  • 0stor
   2012. augusztus 21. - 16:58

   Neked véletlenül nem Mártír a középső neved?

   • Zanzárd
    2012. augusztus 21. - 17:06

    Szánalom meg a kereszt… xD

 3. 0nionknight
  2012. augusztus 21. - 16:35

  Nekem kimondottan tetszik az ötlet és az is, hogy milyen lelkesen tálalod azt :D

 4. saulosman
  2012. augusztus 21. - 16:38

  Érdemes lenne egy előre megszerkesztett ürlapot csinálni, amit csak copy pastáznak a guild vezetők, és kitöltik az üres helyeket. Pl.:

  Guild Neve: –
  Vezető: –
  Tagok száma: –
  Bármi más info: –

  Ilyen űrlapok bevezetése a jelentkezős fórum témáknál könnyíthet az adminisztráción, hisz ahány ember annyi féle jelentkezési forma, és valljuk be elég zavaró azt látni, hogy egyik egy szép CV jellegű jelentkezést ír (amiből hamar és könnyen kilehet szedni a szükséges infot) a másik meg egy “helo zsoca vagyok a guildmem neve meg zászlójanik és szertnénk szövecségesek leni mer nagyo jonak néz ki az ötlet úgyhgy vegytek be köszpuszi” félét. Ez csak egy tanács.

  • zEEbra
   2012. augusztus 21. - 16:41

   “zászlójanikba ho lehet jelentkezzni? csakme nagyon megtecet”

   • saulosman
    2012. augusztus 21. - 16:45

    “aranyapá be is vagyl véve há ne szróakozz má mi beveszünk mindekit mer nagyra fogun törni és kell az embe. na puszi lépök”

 5. MaDFoX
  2012. augusztus 21. - 16:41

  Egyébként én készen álltok vérben fürdetni pálcámat bárki asszonyáért! :D Azé’ jöhet a gold is! :D

  • Hyperion
   2012. augusztus 21. - 16:48

   Asszony foglalás lesz , nem vár foglalás? :P :D

 6. Siritee
  2012. augusztus 21. - 16:46

  Megitélésem szerint ez igy papiron szépen hangzik de a csatában nem fog és csak fejetlenséget okoz. Javasolnám a bevált sorszámozást. Ez sokkal jobban memorizálható és követhető. Valamint a speciálisabb egységek is kapjanak külön jelölést.
  Hidd el a csata hevében bemondani valakinek a nevét TS en ami majd átmegy 3 emberen a végén már azt se tudni kinek a neve volt hogy honnét jött.
  pl
  1, Variance A hadosztály
  2, Variance B hadosztály
  3, XY guild A hadosztály
  stb stb

  Valamint a demokráciát itt bizony el kell felejteni. A csatamezön nincs olyan hogy megszavazzuk. A parancsok kiadja arra kell menni.

  • saulosman
   2012. augusztus 21. - 16:49

   true dat. Továbbá jó lenne egy olyan is, hogy azt kivágják a partyból, aki kétszeri felszólítás után sem követi a parancsokat. BWE3-on nagy csalódás volt, hogy a party tagok nem halgattak a vezetőre, és mindenki futott mindenhová, csak oda nem ahove kellett volna:/

   • tcariddi
    2012. augusztus 21. - 17:17

    Pont itt van a kutya elásva. Kinevezhetitek magatokat vezérnek, írhattok szabályokat, lehet agyafúrt taktika, voice komm, aparátus, de, ha nincs tekintély nem fognak hallgatni rátok.
    Valaki kitalálja, hogy indít egy guild-et bevesz 3-4 embert, és feldobnak egy jó szlogent amire jön a nép. Az a 3-4 ember aki már ismerte egymást jól fog együtt működni, de a többi nem valószínű. Lehetsz jó vezető, de a képességeid bizonyítani is kell. Különben senki nem fog tisztelni. Valaki ha XY fórumon topicgazda, blog szerkesztő vagy moderátor az nem ad tekintélyt. Kifejezetten taszít, ha azt látom, hogy valaki azért mert van ideje az ilyesmire, és jól bánik a szavakkal, nem is lusta hozzá már azt hiszi, hogy született vezető.

    Ez csak egy észrevétel. Nem akarok senkit megtéríteni. Más szerveren fogok játszani, és sosem tartottam magam vezetőnek. Irtózom a felelősségtől. Véleményem azért van.
    Nornként (a norn életfilozófiához közel állóként) az önjelölt vezetők zavarnak.
    A felállás a következő szokott lenni:
    – Legyen a Béla a parancsnok.
    – Miért?
    – Mert a Peti tesója.
    – Ki az a Peti?
    – Aki a múltkor fizetett a kocsmában.
    – Az nem a Jani volt?
    – Nem a Jani az nagy ember.
    – Miért?
    – Mert írt 18 cikket a Variance blogra.
    – Annyira tud a csávó?
    – Jah nem csak tud fordítani, és egész nap az RSS feed-eket nézegeti.
    – Ennyi?
    -… meg a Béla haverja.

    Igen, ilyen cinikus vagyok bocsi.

   • paprika
    2012. augusztus 21. - 18:14

    Van abban valami amit a tcariddi írt az előbb. Általános igazság szokott lenni hogy először bizonyítaniuk kell az embernek hogy ténylegesen vezetővé vállhasson.

    Maga a kezdeményezés nem rossz, de kicsit negatív éle van ennek az önkijelölős majd én vezetem az egész magyar közösséget résznek.

    Egyébként sok sikert hozzá!

   • saulosman
    2012. augusztus 21. - 18:21

    “majd én vezetem az egész magyar közösséget”

    Én közelébe se megyek semmi vezetői rangnak ( ha itt rám gondoltál:) )

    Miután előbb mindenki bizonyítson, így nem lesz vezető (hisz ahhoz hogy vezető légy bizonyítani kell), nem fogja ki rendbe rakni őket, és egy szétszórt bandának nehezen tud az ember mutatni stratégia skillt, ha azok mondván, hogy előbb bizonyítson tojnak a parancsaira. Valahol elkell kezdeni azt a kört.

   • Paprika
    2012. augusztus 21. - 20:22

    Nem, bocs ha félreérthető volt. Ezt nem neked írtam, hanem a blog bejegyzés szerzőjének.

 7. tcariddi
  2012. augusztus 21. - 16:46

  Parancsnoknak jelölném Nyilas Misit az ezotv-ből. Vakon követik, segítőkész, dolgos, rátermett, és látnok. :D

 8. 2012. augusztus 21. - 16:50

  Ötletes. Egy ekkora társaságot nehéz vezetni, de majd egy puccsal megkísérelem és a hatalmamat megszilárdítom majd a még nagyobb szövetség reményében az ősi sárkányokat is az irányításom alá vonom! És végül én egyedül, hűséges bajtársaimmal, akik a halálba is ugranának az uralkodójuk életéért. És megalapítom Az Első Galaktikus Birodalmam! :)
  Joke :)

 9. Doby
  2012. augusztus 21. - 16:51

  Ez bármelyik másik országban amúgy egy nagyon jó működő ötlet lenne de sajnos nálunk nem fog menni mert csak egy Osztagparancsnok lehet.. és ebben megegyezés nem lesz magyarok között nem viselnek el maguk felett hatalmat :D

  De amúgy mindent bele Zászlójanikba meg jelentkeznék ha van még hely :D

  • 2012. augusztus 21. - 16:58

   Az osztagparancsnok csak a szervező, aki azt mondja, hogy “Na gyertek, skacok, játszunk!”, semmivel sem több vagy kevesebb, mint a többi guild leader vagy officer.

 10. 2012. augusztus 21. - 16:56

  Doby: Leírtam a gonosz tervemet :)

 11. keksz
  2012. augusztus 21. - 16:56

  Szerintem nagyon jó ötlet!

 12. andeehun
  2012. augusztus 21. - 17:01

  Én nagyon szívesen részt veszek ilyesmiben!

 13. Vizilu
  2012. augusztus 21. - 17:03

  Zhorak hatalomra tör, vegyétek észre emberek :D

 14. McWolfy
  2012. augusztus 21. - 17:04

  azért nem kell ezt ennyire komolyan venni :D GW már alapból fölosztja a tiszteket, aztán úgyis megyünk majd előre és aprítjuk ellenállást, aztán ha túl sokat kapunk, a végén mi is pofára esünk :D
  bétákban is mindenféle irányítás nélkül teljesen jól mozogtak együtt az emberek. az intelligensebbek mentek előre, a többiek meg a tömeg után.

 15. CactuS
  2012. augusztus 21. - 17:17

  Esetleg egy részletesebb WvW bemutató várható vagy fellelhető valahol? Mondjuk térképekkel, nyilakkal, esetleg folyamatábrákkal – tudom, anyám, hogy van és én szedem-e a gyógyszereket -, hogy többen képbe kerülhessenek a harcot illetően.

  Ha egy kis létszámú guild csatlakozik az alliancehoz és mondjuk abból is csak 1-2 kósza lovag akar csatlakozni, akkor azt is megteheti szabadon?

  • Tusy
   2012. augusztus 21. - 20:33

   – mivel még nincs éles játék, talán megúszom 10 perces főbelövés nélkül, ha egy ‘másik’ játék példáját hozom fel
   — ott volt bizony csúnya 40 fős raid, ahova lett volna lelkesedés de nem volt hozzá elég a vágott dohánya … izé, ez nem az. Szóval nem volt 40 megfelelő ember, így hát Ingyom meg a Bingyom elindultak csúnya puggal és kiismerték jól az instának a csínját meg a bínját. Ettől 40 ember még mindig nem lett, de a zinterneten megfelelő helyen hirdetve kerestek megfelelő embereket akikkel meglett a 40 fő. Volt is háhá, ebből semmi se lesz … de lett belőle ‘mikor megyünk legközelebb?’

   – _szerintem_ előbb kellene saját guilddel ténykedni, kiismerni mi merre és mennyibe kerül, és az miből is lesz (gondolok konkrétan ostromgépek árára)

   – másik játék példájából (sima böngészős játék gal6 és tsai), bizony-bizony a folyamatosság megszervezése sem lehetetlen feladat, esetleg kérdőívből is kiderülhet hamar, kire mikor lehetne számítani és akkor abból mit lehetne kihozni

   – bár a magyarság bizonyítása úgy látom sokaknak nagyon fontos, azért _szerintem_ nem kellene más nemzet képviselőit elküldeni ha már ott van, esetleg leüvölteni szerencsétleneket mert foglalni mernek a guild előtt … szóval ha már szerver szintű a dolog akkor érezzék ők is úgy, hogy részesei. Ezt átfogalmazom: SENKI (ha nem magyar akkor különösen) ne érezze úgy, hogy ki van rekesztve egy szerver szintű eseményből. _szerintem_

   • Tusy
    2012. augusztus 21. - 20:37

    – előző hsz.-m nem ide akartam, de akkor erre is írok valamit:
    — mivel itt másik játékosok ellen harcolunk ezért ritkán lesz 2 azonos esemény és erről nehéz általános bemutatót adni. Oda kell menni, kipróbálni és meglátni milyen egyszerű (vagy nem)

 16. Guenhwyvart
  2012. augusztus 21. - 17:19

  Nekem is nagyon tetszik az ötlet. Tényleg olyan feelingje lesz szerintem így, mint egy fantasy háborúnak és szerintem hülyeség, hogy a magyaroknál ez nem működik, meg ilyen hozzászólások. Aki egy ilyen “hadműveletre” elkötelezi magát, az komolyan kell(ene), hogy gondolja, így ha elfogadja a feltételeket, hogy mint az igazi háborúkban itt is a parancs az parancs, be kell tartani, még ha “fel is kell magunk áldozni”, hogy így elterelhessük az ellenséget egy kis időre. A háborút kell megnyerni, nem a csatákat. Szerintem ha más MMO-kban meg tudták azt oldani, hogy 40-en kövessék a taktikát, akkor itt is sikerülhet ráadásul úgy, hogy több parancsnok is lesz, nem csak 1 aki mindenkinek dirigál

 17. Zanzárd
  2012. augusztus 21. - 17:19

  Szerintem Alliance névnek valami olyan kellene ami összefoglalja, hogy az magyar alapú/központú. Ez nem zárná ki, hogy akármilyen nemzetiségű guild csatlakozhasson. Így hirtelen “Honfoglalók” vagy “Fekete Sereg” jutott eszembe. Azt is fontosnak tartom, hogy magyar nyelvű legyen az Alliance neve.

 18. 2012. augusztus 21. - 17:25

  Támogatom az ötletet, bár ekkora összefogás netmagyarságban sose volt. De ne mondhassam, hogy sose lesz.

  [Black Eagles] nevében jelentkeznék.

 19. 2012. augusztus 21. - 17:30

  Az ötlet amúgy teljesen jó, én azt is javasolnám, hogy ne csak magyarokat toborozzatok legyen más guildnek is lehetősége csatlakozni és együtt mozogni, attól még, hogy valaki nem magyar nem kell kiközösíteni, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha több ember van és több nemzetiségű akár szorosabb is lehet a kapcsolat és az összhang. Meg persze több embert is tudtok mozgósítani, ami egy háborúhoz mindig kell. Nos a problem ha ott csak többnyire olaszok lesznek, szóval a magyarokon kívül olaszokkal fogtok többnyire találkozni utánanéztem a szervereknek stb. Én s Desolation nevezetű szervert néztem ki pár ismerősömmel, alapvetően angol, hallottam hogy több magyar is megy oda. Én szvsz erre a szerverre szavaznék, statisztikák szerint többen is vannak rajta, casual és hardcore, játékosok egyaránt. Még választani is lehet, ha vki komolyabban gondolja akkor át mehet v csatlakozhat egy hardcore guildhez, ugye ez is játék van aki komolyabban játszik van akik nem, nem tudom itt milyen értelmet nyer a hardcore megnevezés, majd kiderül :) Amiért többen vannak, én ezt választanám, no meg amiért inkább angol anyanyelv miatt.

  Off: én félek hogy ottani emberek nagyobb csoportja nem fogja tisztelni a chatet vagy ehhez kapcsolódó dolgokat, mit tudom én. A szerver akkor egészséges ha vegyes–> megint csak az én véleményem. És ez jobb hatással is van a környező emberekre, sokkal jobban összetartanak és megtanulják értékelni egymást. Most csak egy pl. Bloodscalp, mind1 aki érti tudja kb. miről van szó.

 20. Macsi
  2012. augusztus 21. - 17:31

  Szittyaship of the Guilds?

 21. 2012. augusztus 21. - 17:31

  Adatok szerint sok olasz volt a szerveren, és én nem közösködnék főleg az olaszokkal nem tudom hogy ti hogy vagytok vele :) Nem az a nép akivel a magyar nép önfeledten megvan egymással. Bár ki tudja.

  • 0stor
   2012. augusztus 21. - 18:26

   “Nem az a nép akivel a magyar nép önfeledten megvan egymással.” – Ilyen bölcsességeket hol lehet tanulni?

 22. 2012. augusztus 21. - 17:36

  Bocsi a sok spamolásért, engedjetek egy oldalt amit találtam, e szerint gondolkoztam el.
  –> http://www.asuralabs.com/serverPoll.php

 23. ShdNx
  2012. augusztus 21. - 17:41

  Érdekes ötlet, de nem hiszen, hogy a gyakorlatban működne. Ahogy felettem már rámutattak, az egész tekintély kérdése. Ha valakinek tekintélye van, azaz emberek vezetőként tekintenek rá, akkor ő automatikusan vezető is lesz. Mesterségesen létrehozni egy ilyen rendszert életképtelen ötlet.

  A magam részéről nem is hiszem, hogy nagyon akarnék magyarokkal játszani. A legtöbb online játékban fel se vállalom, hogy magyar vagyok, mert a magyarok nagy többsége – akikkel én “összefutottam” pl. World of Warcraft-ban és League of Legends-ben – szánalmasan viselkedik.
  Ezzel nem azt mondom, hogy az itt egybegyűltek mind bunkó parasztok lennének, csak azt, hogy általánosságban nagyon rossz tapasztalataim vannak.

  • shaaktii
   2012. augusztus 21. - 18:01

   Az a baj hogy aki nem paraszt magyar, mind inkább tagadja hogy ő honnan származik, és ez ugyanúgy vezet ahhoz hogy taplóknak néznek minket mint az hogy azok akik tudnak normálisan játszani szégyenlik a hazájukat ahelyett hogy megmutatnák vannak normális magyarok is. Mint ahogy minden nemzetből vannak taplók és normálisak, itt is. Egyébként nem tudom mit kell szégyenkezni azon hogy bevalld honnan származol, velük ebédelsz másnap? Lezajlik előttük az életed hogy számít a véleményük? Bármelyik európai népet bevehetnénk a tapló csoportba mert nincs olyan aminek a játékostáborából ne láttam volna több tucat kötekedőt. Ha annyira ismert karakter leszel előbb utóbb kiderül honnan származol, és lehullik a lepel. Inkább vállald fel, és égesd be a taplókat. Az a szégyen ha valaki letagadja hogy magyar pláne ha nem egy ostoba hülyegyerek, és tudna változtatni azon hogy ne azonosítsák a bunkókkal. És ehhez csak kommunikálni kell, nem megerőltető.

   • 2012. augusztus 21. - 19:50

    Hát passz, ha kérdezik én mindig mondom, hogy magyar vagyok. De addigra úgy is rájönnek, hogy nem vagyok fszfej.

   • ShdNx
    2012. augusztus 21. - 20:02

    Igen, látom, hogy ezzel mi a probléma. Viszont gondolj bele: akad egy bunkó paraszt, akit mindenki utál, és mindenki tudja, hogy magyar. A legutolsó dolog amit akarok tenni, hogy bármilyen módon közösséget vállaljak fel az illetővel. Az emberek sajnos hajlamosak az általánosításokra (haverjaimtól is online játékok közben gyakran hallom, hogy “jaj ne, már megint egy hülye lengyel” – még semmit se láttunk, csak annyit, hogy a csávó lengyel, és már hülyének van bélyegezve).

    Pontosítás: nem tagadom le, hogy magyar vagyok, de nem reklámozom. Ha valaki elkezd magyarul irkálni a chatbe (és többnyire random emberek között nem szoktak kedves és barátságos dolgokat írni, képzelheted), akkor véletlenül sem reagálok rá, és ilyesmi.

  • Bracus
   2012. augusztus 21. - 18:29

   Mi ez a magyar utálat errefelé? Ez a post a whiteside ridge magyar közösségéről szól, hogy együtt tudjanak játszani Wvwn szervezetten. A hozzászólásod semmit sem ad hozzá az egészhez, csak elveszed annak a közösségnek a kedvét, akik valamit próbálnak összehozni maguk közt, akkor pedig miért írsz ide? Ha utálod, hogy magyar vagy és inkább meghúzod magad, írj inkább egy külföldi oldalra. Az, hogy rossz tapasztalatod van ilyen téren, igen, sokunknak van, csak van, aki a kudarcok után megrázza magát, és megpróbálja még egyszer.

   AoCben egy nagyon jó magyar közösség formálódott anno és indult el útjára. Komoly szervezés mellett nagyon jó volt velük játszani ( ARS BELLUM guild, ha valakinek mond ez a név valamit). Több, mint 100an voltunk a guildben és érdekes módon nem voltak hasonló hozzászólások a játék megjelenése előtt, pedig ott sokkal komolyabban foglalkoztunk a dologgal. Gyakorlatban nem tudtuk kipróbálni, ugyanis a sige-ek jóval a játék megjelenése után kerültek be a játékba ( komoly lagokkal ), addigra pedig a magyar közösségünk felbomlott a sok bug/content hiány miatt. Még mielőtt ez megtörtént, rengeteg kellemes percet töltöttünk el ingame MI, MAGYAROK!

   A post íróinak pedig azt tudom tanácsolni, hogy ezeket a dolgokat egy saját belső forumon egyeztessék le először, csak aztán vegyék fel a kapcsolatot a magyar guildekkel a szerveren.
   Továbbá javaslom azt is, hogy minimum regisztráció után lehessen ide írni, hátha egy picit kevesebb lesz a troll.

   • ShdNx
    2012. augusztus 21. - 20:14

    Kicsit úgy érzem, hogy félreértetted a dolgokat, így megpróbálom most tisztázni. Sajnálom, hogy engem “troll”-nak gondolsz.

    Semmilyen magyar utálatról nem beszéltem, ezt te olvastad bele. Arról beszéltem, hogy sajnos a legtöbb ember, aki online magyarként reklámozza magát, azok egyszerűen idiótaként viselkednek, emiatt pedig nagyon sokan (külföldiek) a magyarokat kollektíven idiótának fogja fel. Hogy elkerüljem, hogy engem is ilyennek bélyegezzenek meg, nem szoktam reklámozni, hogy magyar vagyok.

    A baj nem az, hogy nekem személyesen sok negatív tapasztalatom van magyarokkal (van amúgy sok pozitív is, de csak mert sok magyart ismerek nyilvánvalóan), hanem az online kialakult kép a magyarságról.

    Nagy örömmel hallom, hogy ilyen jó összefogást és élményt sikerült elérnetek AoC-ben. Sajnos nem látom a relevanciáját, azaz nem értem, hogy ezt ide nekem miért írtad.

    Remélem hogy sikerült tisztáznom az álláspontomat.

   • Tusy
    2012. augusztus 22. - 15:36

    – AoC nem volt ennyire népszerű, ha jól emlékszem a gépigénye miatt fel sem merült bennem, hogy én azzal valaha játszani fogok. Sokkal kevesebben szakadtak rá a játékra, talán a labilisabb egyének is többször meggondolták mit tesznek

  • Juan
   2012. augusztus 21. - 18:37

   Nem tudom honnan veszed ezt baromságot, de hülyét kapok amikor sokadjára olvasom ezt az álszent agymenést, hogy így a magyarok meg úgy a magyarok, kulturálatlan barmok gyülekezete, meg szégyellem hogy magyar vagyok stb…
   40 éves múltam, és nem egy online játékkal játszottam nem kevés időt, köztük a GW1-el is. Általában full magyar guildekben voltam, de nemzetköziben is megfordultam már. Elárulom neked, hogy full magyar guildel is lehet sikereket elérni, mivel ez nem a nemzetiségtől függ, hanem a bennük lévő emberektől. Nem tudom hány éves vagy, de nem lehetsz valami kitartó ember, ha pár bunkó beszólás miatt nem tudsz a saját hazád játékosaival azonosulni, és szó szerint letagadod hogy magyar vagy. Más nemzetekben is ugyanannyi tapló van (sőt a nagy számok törvénye alapján több is), csak te arról nem akarsz tudomást venni, mert egyszerűbb azt mondani hogy szinte minden magyar retardált, és nem játszok velük.
   Amúgy hidd el, senki nem fogja sajnálni, hogy te, vagy a hozzád hasonlók nem jönnek ide játszani.
   Csak azt tudnám, ezt egyáltalán minek kellett ide beírnod???

   • ShdNx
    2012. augusztus 21. - 20:22

    Az első bekezdésedre inkább nem is reagálok, remélem nyilvánvaló, hogy miért.

    Egy szóval nem állítottam, hogy egy magyarokból álló guild nem tud elérni semmit. Nem tudom, hogy ezt hol vélted olvasni.
    Én két különálló dologról írtam az eredeti hozzászólásomban: egy bekezdést arról, hogy így “mesterségesen” akarnak létrehozni egy vezetői rendszert, és hogy ez szerintem miért nem működőképes, és egy bekezdést arról, hogy én személyesen miért nem feltétlenül csatlakoznék egy ilyen (amúgy dicséretes) kezdeményezéshez.
    Kérlek olvasd el alaposan a hozzászólást mielőtt válaszolsz, a félreértések elkerülése végett.

    Egyetértek, minden nemzetben rengeteg tapló van. Ez hogy jön ide?

    Kérlek áruld el, hogy a fenti hozzászólásomból hogyan vontál le ilyen rendkívül messzemenő következtetéseket azzal kapcsolatban, hogy én mit érzek és mit gondolok.

    Az utolsó két bekezdéseddel kapcsolatban csak annyit, hogy Te egy rendkívül jó példája vagy annak, amiért nem reklámozom, hogy magyar vagyok. Köszi, hogy így illusztáltad az általam említett problémát.

 24. sztfzk
  2012. augusztus 21. - 17:46

  kicsit nagyobb szervezettség kell szerintem, nem elég “csak” csapatokat kreálni és azokat irányítani, kellenek speciális csapatok,amik nagyjából parancsok nélkül is tudják végezni a feladatukat, így nem kell majd azzal vesződni,hogy 44 – lacika osztaga menjetek supplyt őrizni (ha jól emlékszem és még mindig a karavános supply megoldás van), csak azt kell mondani,hogy supply csapat 1-2-3 és tudják a dolgukat, vagy ugyanígy offenzív supply csapatok, nekik megint más név, külön ostrom / védő csapat stb stb, így nem “hirtelen” kellene irányítani a csapatokat,hanem már alapból kisebb vezényléssel is el tudnák végezni ugyan azt a munkát, így több erőforrás jut a nagyobb csaták megszervezésére, persze ezzel a rendszerrel az a baj,hogy nem lehet előre tudni,hogy melyik csapat mikor tud fennt lenni, mennyi embert lehet/tudunk egyszerre beküldeni (limit?),de akár menet közben is el lehet osztani az embereket a már “meglévő” csapatokba, vagy csak kiírni,hogy supply csapat 1ben van 2 üres hely, lehetőleg támogató vagy damage speces embereket keresünk, aztán fel lehet tölteni
  (bocs ha valamit nem jól tudok,nem követtem különösebben figyelemmel a WVW-t mert ezzel a géppel 3 fpssel nem lennék ott túl effektív :D )

 25. 2012. augusztus 21. - 17:47

  Igazán lelkesítő kis iromány! :)
  Valahol szívesen lennék egy sima “lovag” a sok közül! XD

 26. 2012. augusztus 21. - 17:51

  Amúgy mivel igen nagy időtartalmat ölel fel a world vs world pvp és nem pár röpke percet tudtommal még nehezebb irányítani mert mikor hogy jön meg a kedv. Értitek miről beszélek nem úgy fog menni hogy mindenki egy időben megy oda és pvp-zik. Persze ha többen mennek akkor egy -egy szektorra felosztják és ott védenek, vagy támadnak, ilyen hatalmas tömegeket képtelenség megmozgatni, nem akarok minden “elrontója” lenni, de ha kicsit jobban belegondolunk lehetetlen. Főleg az elején amikor az emberek még ismerkednek a karakterekkel a világgal. Ha komolyan gondoljátok, akkor olyan szerverre kell menni megint, ahol sokan vannak, nem csak magyarok, és nagyobb tömegekről már beszélhetünk seregről. De ahhoz ismételten nagy játékos bázis szükséges hogy lehetővé váljon, adatok szerint a szerver médiumként áll, annak a szervernek van a legnagyobb esélye jelenleg mindenféle adat nélkül, ahol a legtöbben vannak. :)

 27. Corax
  2012. augusztus 21. - 18:08

  Hát ez azért éles pvpben nem egészen így működik. De látom nem nagyon játszottatok még olyan játékkal ahol jelentős mass pvp volt. Majd rájöttök élesben, és akkor elindul a széthúzás. :D

 28. Guenhwyvart
  2012. augusztus 21. - 18:11

  Szerintem meg kellene próbálni és nem passzívan hozzá állni. Több ezer ember dolgozik komoly csapatmunkában, akkor miért ne menne nekünk? A hozzá állás a lényeg, komolyan kell venni, nem el hülyéskedni meg lesz*rni a parancsokat. Biztos, hogy rá kell érezni majd erre, nem lesz könnyű, de gondoljatok bele, ha sikerül egy ilyen szintű csapatmunkát kiépíteni, majd ezt elterjeszteni, továbbfejleszteni úgy hogy akár egyszerre 200 játékos is teljesen összedolgozva játszik, nagyon komoly sikereket lehet vele elérni. Ha negatívan áll hozzá az ember nem sok jót várhat tőle (arról nem is beszélve, hogy rontja a csapat esélyeit a hozzá állásával), de ha úgy, hogy jó lesz és tényleg komolyan veszi az már mindjárt több esély a sikerre.

 29. Guenhwyvart
  2012. augusztus 21. - 18:12

  Amúgy én a Fekete Turul Légióra szavazok :-)

  • 2012. augusztus 21. - 20:22

   Akit meglepnek háturul? Nem jó ómen :)

 30. Doby
  2012. augusztus 21. - 18:13

  Vezető akarsz lenni? gyere verjél meg 50 magyart 1v1ben, mennyünk le nehezebb instákba vezesd le úgy , hogy probléma nélkül lemenjen, vezess el egy 100embert WvWben ugy hogy eredménye is legyen , mutasd meg hogy jobb vagy és vezethetsz.
  Ezektől a dolgoktól leszel vezető nem attól hogy azt mondod az akarsz lenni.

  Persze ismeretlen környezetben valahol el kezdeni pár próbára beáll a nép bárki mögé az hogy máskor is jönnek e, úgyis attól függ hogy valóban jó volt e a vezetés vagy sem.

  És most ne jöjjön nekem itt senki ezzel a gw2 csak casual játék meg hogy gw2höz nem kell skill..
  Ha a vezető nem egy skilles hc player akkor úgyse ér majd semmit. Azt meg hogy ki az vagy ki nem ingame kell bizonyítani nem itt szájkaratéval.

  Szóval én azt mondom hajrá csináljátok mutassátok meg egy két próbát én is megnézek aztán majd eldöntöm magamban hogy van e értelme .

  • Bracus
   2012. augusztus 21. - 18:39

   Mi köze van a egy csapat vezetésének ahhoz, hogy überbrutálállat HC player vagy 1v1ben??
   Egy vagy több csapatot kell irányítani, nem a TE egyéni teljesítményed a mérvadó. Meg kell nyomni az “M” betűt és tudni kell, hol, merre hány ember tartózkodik majd megfelelően irányítani kell őket. Ha csak ezt csinálod, és nem harcolsz, máris többet teszel a csapatért, mintha azt mondanád, hogy ugyan, ők 20an vannak a várban, mi 10en a vár előtt mindenféle ostromgép nélkül, DE mi úgyis mind HC playerek vagyunk, nekünk menni fog, kövessetek!!

   • Doby
    2012. augusztus 21. - 18:55

    Ha jól emléxem 3 dolgot mondtam nem csak az 1v1et amit leírtál azt én is mind leírtam rövidebben,
    2. az 1v1nek nem a csapatvezetéshez van köze hanem a tisztelethez tesz hozzá.
    (Bár én szívesebben mozgok olyan vezetővel aki egyszerre üti le a népet és még figyeli a térképet és vezet :D de ez már tényleg a hc kategoria.)
    De ha nem akadnál le az első soron hanem végigolvasnád a kommentem akkor nem írnál ilyen butaságokat :)

   • 2012. augusztus 21. - 20:26

    Ez a szimpatikusabb verzió a másik tiszt azt mondaná: Előre XD

   • Bracus
    2012. augusztus 23. - 20:23

    Doby azért akadtam le az elsőnél, mert te eddig az általam olvasott postjaidban mindig ez a nagy HCs dolgot említetted, hogy csak ők érnek valamit.
    Mind1, már csak 1,5 nap és utána majd lassan úgyis kiderül mi lesz vagy mi nem lesz. Peace

 31. Turist
  2012. augusztus 21. - 18:35

  2 dologhoz fűznék kommentet:
  Azt írja a cikk szerzője,hogy összeakarja fogni az egész magyar közösséget, lentebb pedig hogy csak guildek és azoknak tagjai jelentkezhetnek.
  Gondolom lesznek olyanok akik nem tartoznak egyik klánhoz sem, vagy csak később keresnek, akkor ők alapból ki vannak zárva?

  Másik: “A lovagok később ugyanúgy parancsnoki rangra emelkedhetnek, amennyiben bizonyítanak”
  És a klánok vezetőinek miért nem kell bizonyítani ahhoz, hogy ilyen joguk legyen? Az hogy valaki vezet egy 5-10 fős baráti társaságot, attól nem vezér.

  Remélem nem veszi senki sértésnek a dolgot.

  • Bracus
   2012. augusztus 21. - 18:44

   5-10 fős csapatoknak is megvan a maguk feladata. A lényeg a koordináció. Ha csak a supplyk elfoglalásában/megtartásában segítetek, netán egy ostromhoz csapódtok, senki nem fog elzavarni titeket. Ez a szervezés egy lehetőség, minden kisebb nagyobb csapatnak van feladata WvWn, a lényeg, hogy ki akar élni a szervezettség előnyével.

   • Tusy
    2012. augusztus 21. - 19:01

    – technikailag nem tudod a saját csapattársad elzavarni, vagy igen? Esetleg körbeugráljátok hátha megunja a keletkezett szerver-lagot és kilép? “Hős lovagok akció, lóóóóóóóróóóóól, hipp-hopp-hipp …”

 32. tcariddi
  2012. augusztus 21. - 18:44

  saulosman :
  , így nem lesz vezető (hisz ahhoz hogy vezető légy bizonyítani kell), nem fogja ki rendbe rakni őket, és egy szétszórt bandának nehezen tud az ember mutatni stratégia skillt, ha azok mondván, hogy előbb bizonyítson tojnak a parancsaira. Valahol elkell kezdeni azt a kört.

  Abszolút igazad van, de én tartom magam ahhoz, hogy a tanítvány jelöli ki a mesterét, és nem fordítva.

 33. Bracus
  2012. augusztus 21. - 18:53

  Kezdetben az is elég lenne, hogy a guildek felosztják maguk közt a WvW térkép(ek) részeit nagyjából, hogy melyik csapat miért felel. Úgyis ki fog derülni, hogy melyik szerver mennyire szervezett. Egy kiindulópontnak bőven elég. Nem kell a kezdetekben ilyen mértékű szervezettségben gondolkodni szvsz. Ahhoz idő kell.

 34. SaGaIn
  2012. augusztus 21. - 18:58

  Nem akarok semminek elrontója lennei sőt én Mindíg benn voltam a nagy csatákban ha lehett. Az archlord amit 3-4 évig toltam kifejezetten ilyan guilszinten várfoglalós játék volt ami vár nem csak hatalmas presztizzsel hanem számottevő gold bevétellel járt. Voltam klánleader tudom ott mennyi nyűggel időrászással járt főleg mennyi meló összefogni 50-60 embert egy olyan világban ami folytona konfliktusokról az egymás elől elvett mobokról területről szól. Észbetartatni mindenkivel ki az ellen ki az ally. Kit mikor hol lehet ütni. kire mikor hol tört ráa hiszti stb…. Itt kicsit bartságosabba környezet talán kevesebb konflikusforrással. Tapasztaltam egy smást mint ebmberi reakciók kapcsán meg arról hogy kit követnek az emberek és kiből lesz jó vezető és ki azkit megrészegít a “hatalom” és felsőbrendűnek kezdi magát érezni és el kell távolítani a posztjáról mert csak árt már guildnak. ÉS kia az aki jó diplomata guildvezér eltudja oszaltnia fellegeket ás 1v1 es pvp ben nagyon jó.. de nem biztos hogy ő a legjobb startéga hogy ő rá hallgatnak a legtöbben hogy ő ismeri legjobban melyik kasztra/playerre mit lehet rábízni. ÉS mekkora hacrok tudnak menni azért hohy kinek a zászlója legyen épp kinta szövetségből meg hoyg kinek mennyit juttata a bevételből/dicsőségől az erősebb guild, Nah meg sok egyéb mást.
  Remélem itt jó vezetőnk lesz és nem lesz bebetonozva és ha a többség úgy látja már nem ő a megfelelő ember akkor sportszerűen átadja a marsallbotot. Jah és még valami:
  Hajrá magyarok! Mutassuk meg a kétkedőknek hogy a magyarok mint olyan sok más játékban itt is tudnak szervezettek és ütőképesek lenni. Hogy a külföldiek csettintsenek az ujjukkal hoyg igen a west side ridge erős szervezett sporszerű szerver.

  • Bracus
   2012. augusztus 21. - 19:06

   Hajrá!

   Itt azért szerencsére a szövetségek adottak, mobokat nem kell ellopni mások elől stb. “Csak” együtt kell működni másokkal :)

   “whiteside ridge” btw Csak azért jegyeztem meg, mert a csata hevében furán hangzana a harci kiáltásod, hogy hajrá west side ridge :) A katonák simán összezavarodnak az ilyentől :)

   • SaGaIn
    2012. augusztus 21. - 19:22

    Oks :D gondoltam east side west side… :D csak ránéztem és rosszul olvsatam el… eza hibája annak a módszerneka miben mi tanultunk annó olvasni. ránézeka szóra és az agyam behelyettesíti az elsőt amit ismer és hasonló betűkből áll…

    Nah mindegy akkor javítok Hajrá Whiteside Ridge!

 35. 2012. augusztus 21. - 19:11

  Kicsit off:

  Nem tudom, volt e már, de ha megnézitek ezt: http://www.gw2guilds.org/guilds/eu/whiteside-ridge Akkor láthatjátok, hogy a piros, fehér, zöld igencska dominálni fog… :D

  • Esccip
   2012. augusztus 21. - 19:17

   Hát ha csak a bétákat vesszük alapul akkor olyan 2/3-a lesz angol nyelvezetű. A maradék 1/3 pedig olasz és magyar osztozik. Én nem aggódom miatta nem hiszem, hogy probléma lenne belőle.

  • 2012. augusztus 21. - 20:14

   Jo, akkor most rakd sorba meret alapjan is a guildeket…
   A 20-30 fos Olasz guildektol nem kell felni… Nem beszelve arrol hogy van hivatalosabb Olasz szerver…

 36. 2012. augusztus 21. - 19:20

  Az én véleményem az még mindig erről a hierarchikus rendszerről hogy nem jó ötlet, viszont egy jó időpont találása a klánoknak a közös pvp-re, hogy ott felsoztják a feladatokat, TS-en akár és megpróbálják elérni, ha nem sikerül, akkor változtatnak stratégiát. Ez a hierarchia rendszerben én csak a bajt látom, ellenségeskedést és viszályt. A 15-10 fős klánoknak bőven lesz dolguk hogy egy 15 embert irányítsanak én azt mondom ez még simán rendben ha bírják többet, de annyi embert amennyit ti szeretnétek, lehetetlen szvsz. Ötlet jó, de ez a hierarchia rendszert kihagynám, plusz még a szövetséget is. Egyszerűbb ha mondom mégegyszer kerestek egy megfelelő időpontot hogy X klán összefog és beosztják a dolgokat, esetleg megnézik mit hogy áll mit érdemes és erőiket oda koncentrálják.

  • Esccip
   2012. augusztus 21. - 19:42

   Ne úgy gondolkodj hogy majd az osztagparancsnok minden egyes embernek külön külön fogja megmondani mit kell tennie. Ő csak kiadja hogy melyik parancsnok miért lesz felelős vagy hová kell erősítés, mi lesz az alap stratégia. Előbb anyag gyűjtés vagy gyors rush és kalóz módra elvesszük másokét. Esetleg az adott helyzethez alakítja a parancsnokok segítségével a védelmet vagy a támadást. pl.: ha elegendő nyers anyag van akkor támadást engedélyez az addig őrködő, portyázó csapatoknak. De ha eközben értesítik hogy támadnak más fronton is akkor az ahhoz közelebbi parancsnokot utasítja a védelem megszervezésére, ami már a parancsnokon fog múlni aki csak pár embert vezet felügyel.

 37. SaGaIn
  2012. augusztus 21. - 19:28

  Hát nem lehetetlen csak nehéz Külföldi klánok nál működik akkro nálunk akkor ahol nincsnek nyelvi nehézségek márt ne menne ? Ha úgy állunk hozzá menni fog.
  amúgy a Karma guild nem cicázott beírták hogy ők bizoyn 500 an lesznek :D

  Amúgy ha egy nemzeközi guild tud igazgatni 500 embert (ami már egy közepes gyár) akkor nálunk is menni fog 200. A kihúzóknak meg kerékötőknek problémázóknak nem kell jönni azt kész

  • tcariddi
   2012. augusztus 21. - 19:34

   A karma a Reddit hivatalos EU szervere. Lehet, hogy még alá is becsülték magukat az 500-al.

   • tcariddi
    2012. augusztus 21. - 19:35

    izé guildje nem szervere

   • MaDFoX
    2012. augusztus 21. - 20:21

    Beallok a Karmaba is es belulrol bomlasztom a Magyarsagommal! >D Gyorsan modositom is a reddit-es alairasomat…
    I am Hungarian, a virus. Hungarian beings are a disease, a cancer of this planet. We are a plague… ;D

 38. Corax
  2012. augusztus 21. - 19:45

  Eve onlineban remekül működik ez a hierarchikus rendszer. Csak épp más rétegnek készült a játék, ott felfogják, h a grunt az grunt. :D Itt nehéz lesz megvalósítani.

 39. 2012. augusztus 21. - 20:04

  De mi az a “bálnaáldozás”?

  • Gandarel
   2012. augusztus 21. - 20:21

   Az olyan mint a kecskeáldozás, csak bálnával, és egy partybuffot ad. A gameben egyszerre 1 bálna spawnol és a buff 1 napig tart.

 40. Thunder
  2012. augusztus 21. - 20:38

  Az a megfogalmazás h “egész magyar közösséget vezethessem csatába” kicsit nekem erős, de megbeszélni ki-hova-mit az egy jó ötlet, amin már én is elmélkedtem, amennyiben a guildem támogatja az ötletet, én is.

 41. nedvedicious
  2012. augusztus 21. - 20:41

  “Álmodj kiláálylááány”

 42. MaDFoX
  2012. augusztus 21. - 20:42

  Gondolom, ha egy guild elfoglal valamit, kibiggyeszti ra a zaszlojat, akkor kapat kaszat elhajitva rohan, amikor zeng a guildchat hogy ostromoljak… Ha vegre nem orankent lesz ujraosztas lesz is ertelme…

 43. Ahet
  2012. augusztus 22. - 02:57

  Úgy döntöttem, hogy csak beleszólok mert valahogy azaz érzésem, hogy sokan szeretnétek ezt az alliancet, de csak a kellemes részét – együtt menni a csatába – a kötöttségek és egyéb ezzel járó dolgok nem jönnek be.

  Mindenképp érdemes eldönteni komolyan akarjátok vagy csak a fanból! Ha utóbbi, itt vége is. Irány egy közös TS – vagy maradjon mindenki a sajátján, valaki szétkürtöli, hogy bunyó van, majd megy aki tud/akar és mindenki csinálja amire képes. Ha komoly a dolog, akkor az egoból, és a demokratikus álmokból vissza kell venni!

  Megfogant egy ötlet. Jó dolog? Az. Van haszna? van. Akit érdekel csatlakozik és elfogadja a hozadékát, aki nem akarja nem csatlakozik a szövetséghez, majd a harcok idején odateszi magát és segíti a szerverét ahol és ahogy tudja.
  Aki csatlakozik elfogadja, hogy lesz aki megmondja neki mit kell tennie és mikor. Különben nem lesznek eredmények. Fogjátok fel úgy, mint egy raidet. Ott is kell egy raid leader aki tudja a tutit és néha neki is szüksége van segítségre – főleg ha nem 8-10 fős az a raid. Ha ez nincs, káosz van.

  Talán már túl is magyarázom, de szeretném ha mindenki megértené mit is próbálok itt elétek vetíteni. Minden játéknál előkerül, – és többnyire pont mi hozzuk elő játékosok – hogy a magyarok széthúznak, nem képesek együtt működni, és így tovább. Ez talán így is van genetikailag belénk van kódolva. De kin múlik, hogy másként legyen? Rajtatok.

  Mire van szükség? Egy fórumra ahol a szövetség megbeszélheti a dolgait. Ez meg van. Szükség lesz, Isten áldotta tehetséges stratégákra, akik elég erőt éreznek magukban, hogy levezényeljenek egy háborút. Szerintem nyugodtan lehet több ember is. Ki lehet őket próbálni, 1-2 hét alatt több csata is megvívható. Hamar kiderül ki az aki alkalmas és ki az aki nem.
  De szükség van egy seregre is akit irányíthat. Ezek lennének a csatlakozó klánok. Nem kell “1st Variance Gulyáságyú osztag” és egyéb elnevezés. A klánok rendelkeznek saját elnevezéssel, és szívesebben mennek ők is a saját zászlaik alatt a csatába, valamint elmaradnak a kérdések ha kapnak egy parancsot: “Ezek most mi vagyunk?” Ezen egységek vezetését, nyugodtan rábízhatjátok a klánokra. Ők jobban tudják kik azok akik erre alkalmasak.
  Van stratéga, van sereg egységekre osztva. Készen is álltok a WvW-re. Ajánlatos egy közös TS minimum a “tisztikarnak”. Ha ezt eltudjátok fogadni, remek háborús játékra számíthattok, ha nem megmarad a zerg érzés, kisebb – nagyobb sikerekkel.

  Remélem a segítő szándék érezhető a soraim között, és nem kioktatásnak veszitek. Egyszerűen volt részem több játékban is hasonló szövetségben részt venni, (az hogy magyar vagy külföldi az alapokat tekintve mindegy) és tudom, hogy mennyire jó érzés uralni a “csatateret” még akkor is ha csak egy fogaskereke vagy az egész gépezetnek. Ehhez néha az kell, hogy órákig ostromolj egy várat, mire elfoglaljátok, vagy épp a várfalon álldogálj és távolról nézd a csatát. Mind két esetben fontos szereped volt a győzelemben, bár nem egy formán izgalmas.

  Akárhogy is lesz, kellemes játékot kívánok nektek és találkozunk a csatamezőn!

  • Doby
   2012. augusztus 22. - 15:11

   Ahet már akkor se szerettelek mikor évekkel ezelőtt megformáztam a kis hab testedet Aionban:

   és most se mert ilyen hosszú szöveget írtál amit el kellett olvasnom..
   Amúgy a tartalom rendben volt. :DD

   • Ahet
    2012. augusztus 22. - 16:08

    Majdnem hasonlít, csak több a ránc és a szemölcs rajtam. Legalább tudom ki volt oly kedves, hogy lefoglalta a nevem. Több ilyen személyiséget a magyar közösségbe! (:

 44. ashemmi
  2012. augusztus 22. - 03:39

  szerintem aki akar megtalalja az utat aki nem nem kell fikazni, szerintem jo otlet, ha nem is jon ossze sok ember zsoldosok attol meg lehetunk^^

 45. Thunder
  2012. augusztus 22. - 07:57

  Amúgy nem fikázni akartam az ötletet, csak nekem ez a hierarchia dolog kicsit feleslegesnek és erőltetettnek tűnik. És ami engem illet nem szándékozom nagyon más ts-re felmenni. De pár beszámítható embert viszont felvennék a friendlistembe, hogy ha WvW-zni támad kedvünk akkor legyen valamiféle összehangoltság/taktika

 46. Inver
  2012. augusztus 22. - 14:01

  Hat rengeteg a hozzaszolas, nem olvastam vegig, idöm szükeben, de leirnam a velemenyem. SZerintem ez nagyon korai, hogy ilyen reszletes terv legyen keszen. Megvalosithatatlan. MMOban voltam mar szövetsegben. Honapokig remekül dolgozott össze rengeteg guild (a max 11 guild volt). De folyton kiesett valamelyik, mert az emberek mar csak ilyenek. Szerintem a siker kulcsa nem az, hogy összebeszelnek a vezetök, aztan katonasan iranyitjak az “alattuk levöket”, hanem inkabb a diplomaciai kapcsolat. Minden guild, amikor mar latja a hatarait, akkor kitüzik az altalanos celt, amit tudnak vallalni. Aztan felveszik a kapcsolatot a komolyabb guildekkel es elmondjak egymasnak, hogy mik a terveik. Igy mindenki tudhatja, hogy ki merre, hany meter es tudjak, hogy ki mit szeretne. Lazabb kapcsolat, mint szövetsegezni, nem erzik kenyszernek a tagok, a guildek is azt csinaljak javareszt, amit szeretnenek. Ha nagy a gond valahol es lenyeges, hogy masok besegitsenek, akkor biztosan lesznek olyanok, akik lelekszakadva rohannak majd tamogatni egy-egy akciot mas guildek szamara, önszantukbol. Az, hogy kik az olyanok, akik alkalmasak lesznek parancsnokoknak, az meg meg kis idö, mire kialakul. Lehet, hogy egy Guild leader remekül vezeti a guildjet, ugyanakkor pocsekul viszi csataba öket. Masreszt lehet, hogy sok mas, fontos dolga van a guild egyeb fontos területein. De sok sikert, barhogy is lesz.

 47. Thunder
  2012. augusztus 22. - 14:47

  Annyira és annyira igazad van + ! Játés során kialakulnak majd kapcsolatok-szövetségek amennyiben más-más guildek játékosai normális emberi módon érintkeznek egymással. Azokra majd lehet építeni.

 48. Manioka
  2012. augusztus 22. - 15:22

  Már alig várom. :)
  Szerintem ne bonyolítsátok túl, úgyis kialakulnak a lángszórós csapatok, íjjászok, pajzsfalban álló harcosok, stb.
  pl.: XDKareszHUNXD lovag akinek, Sanyeszko43 a parancsnoka, akinek az osztagparancsnoka Kekszman, akinek a páncélja kék.
  Megjelenésig van mit csinálni… :D

 49. Lenopapa
  2012. augusztus 23. - 09:16

  Muszáj egy videót linkelnem, érdemes meghallgatni, hogy miről beszél.

  • paprika
   2012. augusztus 23. - 09:40

   Wow, ez tök jó kezdeményezés és nagyon jól vezeti fel a hölgy, aki egyébként egy igen ismert gw játékos.

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: