Reklámok
Kezdőlap > Leírások - Tutorialok, PvP > Norn Keg Brawl útmutató @ GW2Hub

Norn Keg Brawl útmutató @ GW2Hub

2012. augusztus 19. Hozzászólás Go to comments

[A fordítás SaulOsman munkája. Köszönjük! — Sokan szóvá tették, így én is, hogy a Keg Brawl az egyik legjobban sikerült Games Workshop játékot, a Blood Bowlt juttatja az ember eszébe. – E.]

Felejtsd el az olyan kislányos sportokat, mint az amerikai foci, helyette készülj fel a legbrutálisabb Guild Wars 2 minijátékra egy igazi fagyott tundrán – a Keg Brawlra! A pokoli játék, ahol a csontok törnek, a balegyenes a szabályzat része, és ahol a drága jó sört a jégre öntik a győzelem megszerzéséért. Rögbi? Nyúlbéláknak való. Amerikai foci? Húzz balettszoknyát! Labdarúgás? Ne nevettess! Hogy felkészülhess erre a hóviharban játszott bunyóra, összeraktuk ezt a Keg Brawl útmutatót.

Ha a sokféle XP szerzési lehetőség, vagy a World-vs-World netán nem elég számodra, a Guild Wars 2 lehetőséget ad egy szórakozási kitérőre a sok féle minijátékon keresztül. Az egyik ilyen minijáték, ami nagy valószínűséggel kimagasló népszerűségnek fog örvendeni, a Keg Brawl. Ez az őrült, erőszakos játék két, öt játékosból álló csapatot állít egymással szembe, míg a söröshordók [keg] töltik be a pontszerzési eszköz szerepét.

Hol játszhatod a Keg Brawlt

Ahhoz, hogy részt vehess a Keg Brawlban, a nornok fővárosába, Hoelbrakba kell menned. A fagyos tó, ahol a játék zajlik, a város északnyugati részében találod, keletre a Biergarten waypointtól [Biergarten = sörkert, németül]. Csak fuss a tóra, és szembe fogsz találkozni a Brewer NPC-vel [sörfőző], aki bemutatja neked a Keg Brawlt. A Brewer két egymást keresztező zászlóval (piros és lila) van jelezve a térképen. Beszélj vele, és lehetőséget ad, hogy egyből az akció közepébe ugorj, vagy gyakorolj egy kicsit előbb. Ha a gyakorlást választod, akkor számítógép irányította ellenfelekkel kell játszanod, és választhatsz, hogy cipeled a hordót vagy sem. Ha komolyan akarsz játszani, akkor berak téged egy meccsre. Bármikor elhagyhatod a mérkőzést, csak beszélned kell az oldalvonalon lévő Brewerrel.

Hogyan kell játszani a Keg Brawl-t

A Keg Brawl egy ékes példája a Guild Wars 2 bundle rendszerének, ahol a skill barod képességei lecserélődnek újakra. A Keg Brawl két, ötszemélyes csapat közt játszódik. A hordók a játékmező közepén jelennek meg, és egyszerre több is lehet belőlük. A cél az, hogy megragadd a hordót, és a csapatod ale collectorához [sörgyűjtőjéhez] vidd, amiért pontot kap csapatod. Aki előbb szerez 11 pontot, az lesz a nyertes, vagy az, akinek több pontja van, mielőtt letelik a játékidő. Minden játékos különleges képességeket kap a játékhoz, de ezen képességek megváltoznak, ha hordót cipelsz.

Ha nincs nálad hordó, akkor swiftness boont kapsz. Ez azt jelenti, ha hordó van nálad, akkor mindenki más gyorsabb, mint te. Ha nincs a kezedben hordó, a következő képességeket kapod.

 • Maflás [Punch] – Behúzol az ellenfelednek, hogy elszédítsd [daze]. 4 másodperc újratöltés.
 • szerelés [Disarm] – Megütőd a célpontodat, hogy kiüsd a hordót a kezéből. 4 másodperc újratöltés.
 • Bukfenc [Dive Roll] – Előreugrasz, hogy csökkentsd a távolságot, vagy kivédd a támadásokat. 12 másodperc újratöltés. [A sima dodge is elérhető marad, ez egy ráadás!]
 • Roham [Charge] – Rárohansz az ellenfélre, és megrúgod. Vigyázz, el ne téveszd! 20 másodperc újratöltés.
 • Dobbantás [Stomp] – Dobbantasz, hogy az ellenfeleket felrepítsd [launch]. 90 másodperc újratöltés.

Ha a csapatodnál van a hordó, akkor az a célod, hogy megakadályozd a másik csapat játékosait abban, hogy elvegyék a hordóvivőtől. A fő feladatod, hogy elháríts mindenféle beavatkozást. Ha az ellenfélnél van a hordó, akkor egyértelműen a feladatod az, hogy megállítsd őket. Elveheted tőlük a hordót úgy, hogy a vivőt ütöd, vagy elfogod a dobásaikat, amikor egymásnak passzolják a hordót.

Ha felveszed a hordót, akkor a képességeid változnak, és nincs rajtad a Swiftness boon sem. Ha a hordó nálad van, a következő képességeid lesznek.

 • Dobás [Throw] – Egy rövid, gyors dobás, amit könnyen el lehet téríteni.
 • Hajítás [Lob] – Elhajítod a hordót. Kevésbé pontos, de távolabbra repül, és nehezebb eltéríteni.
 • Bukfenc [Dive Roll] – Előre vetődsz, hogy kivédd a támadásokat. 10 másodperc újratöltés. [A sima dodge is elérhető marad, ez egy ráadás!]
 • Fejbevágás [Head Crack] – Megütöd az ellenfeled a hordóval, hogy elkábítsd [stun]. 18 másodperc újratöltés.
 • Sörcsorgatás [Pour Ale] – Kiöntesz egy kevés sört, megfagyasztva a talajt körülötted. 90 másodperc újratöltés. [Az ellenség elhasal (knockdown), ha áthalad rajta ~Saul]

Keg Brawl stratégia

Ha az ellenséges csapatnál van a hordó, akkor akadályoznod kell a hordóvivőjüket. Az erősebb képességeknek, mint például a Stompnak, hosszabb az újratöltése. A Disarm az egyetlen garantált módszer, ami segítségével a hordó eldobására kényszeríthetjük az ellenfelet. Továbbá vicces látni, ahogy a karaktered rákészül, és megpróbálja a hordóvivőt fejbevágni.

Ha a csapatodnál van a hordó, akkor el kell térítened mindenféle ellenséges beavatkozást, ami lassíthatná, vagy megállíthatná a hordóvivőt. Ha megütöd az ellenséget, akkor daze conditiont kap. Az ellenség ellökésére rendkívül hasznos a Stomp nevű képesség. A Charge is hátralöki az ellenfelet, ám ha rosszul időzíted, nem lesz semmilyen hatása. Légy résen, és válts támadó stratégiából védőbe gyorsan, mivel a játékmenet rendkívül gyors, ahogy a hordó csapatok között vándorol.

Ha nálad van a hordó, akkor a célod, hogy elérd a csapatod sörgyűjtőjét (az alapértelmezett F betű lenyomásával adhatod át neki a hordót). Az ellenséges támadásokat a Dive Roll nevű képességgel védheted ki. Természetesen a félreugrás [dodge] és egy módja a támadások kivédésének. Fejbevághatod az ellenfelet a Head Crackkal, hogy Stun effektet kapjanak. A Pour Ale segítségével fagyottá tehetsz egy területet, így ha az ellenség áthalad rajta, akkor elesik. Ez egy nagyszerű mód arra, hogy egy kis levegőhöz juss, ám az újratöltési ideje elég magas. Természetesen át is passzolhatod a hordót, két különböző képességgel. A Throw egy rövidebb dobás, amit könnyen elkaphat az ellenfél. Hogy őszinte legyek, nagyon béna voltam passzolásban.

A Keg Brawl eszméletlenül mókás. A játék brutális, gyors ütemű, és egy nagyszerű alternatívája a PvP-nek. A Guild Wars 2 valóban sok teendőt ad a játékosoknak, és a sokféle minijáték biztosan nagy érdeklődésnek fog örvendeni. A Keg Brawl egy népszerű minijátéknak ígérkezik, tele akcióval és kőkorszaki erőszakkal. Irány Hoelbrak, és játszd a legcsonttörőbb játékot egy igazi fagyott tundrán!

Eredeti cikkhttp://www.guildwars2hub.com/guides/exploration/norn-keg-brawl-guide

Reklámok
 1. Kovács Péter
  2012. augusztus 19. - 12:05

  Jó megyek! :)

 2. infernaleuro93
  2012. augusztus 19. - 12:39

  Valaki esetleg nem tudja nekem megmondani hogy y576-ba kikerült e már a játék? Pre-Orderes vagyok és szeretném minél előbb megvásárolni mert 27-28-án sajnos melóm van és nem érek rá még a városba rohangászni. :S

  • 2012. augusztus 19. - 12:41

   Nem, még egyáltalán nem kerültek ki, és huszonnyolcadikáig nem is fognak. Huszonnyolcadikán, vagy huszonkilencedikén hívnak, hogy kell-e a játék vagy sem, aztán mehetsz érte.

   • infernaleuro93
    2012. augusztus 19. - 19:41

    Hát az korrekt. Engem már felhívni sem tudnak. :(

 3. ZachElf
  2012. augusztus 19. - 12:45

  Csak engem zavar, hogy minden új cikk alá valaki mindig beír tök oda nem illő dolgot?

  • 2012. augusztus 19. - 12:53

   Csak nem találják a “Chat” gombot :)

 4. SaGaIn
  2012. augusztus 19. - 12:49

  szerintem nem de mit lehet tenni itt előbb kap választ mint fórumon… mert ez sokkal többen megnézik mint azt. ez meg tök normális. Amúgy engem nem zavar, akit zavar ne olvassa tekerjen tovább :D

  • ZachElf
   2012. augusztus 19. - 12:55

   Ott a chat, az is pont ugyanitt van, ugyanúgy olvassák.

   • Rohár
    2012. augusztus 19. - 13:52

    hát ha valamit egyszer így használnak az emberek azon te nem fogsz változtatni sajnos. 1 lúd nem győz sok disznót.

 5. saulosman
  2012. augusztus 19. - 12:58

  Én BWE3-on játszottam egy pár menetet. Nagyon élvezhető, igaz nem kapsz érte semmi érdemlegeset, de őszintén szólva nem érdekel. Sajnos akkor még kicsit bajos volt a PvP szerver, úgyhogy nagyon nehezen akart berakni meccsre, de nem is baj, mert ha jó lett volna, akkor biztos csak ezzel töltöttem volna mind a 3 napot:D

  • 2012. augusztus 19. - 13:50

   elvileg minden minigameért lesz valami ruha nem?

 6. Dávid
  2012. augusztus 19. - 13:31

  OFF, de aki még a HoM-ot töltögeti, annak jól jöhet. 30-áig spéci event van GW-ben, accountonként 4 db tormented fegyvert lehet szerezni, viszonylag könnyen, csak utazgatni kell.

  • 2012. augusztus 19. - 13:51

   accountonként egy fegyvert lehet szerezni és ne ide ird hanem a chatbe mert jobb helyeken ezért ban jár

   • Dávid
    2012. augusztus 19. - 14:08

    4 quest van, mindegyikért jár egy gifttre váltható ajándék

   • Dávid
    2012. augusztus 19. - 14:09

    ó bocs, igen a négyért összesen egy jár, sry

  • 2012. augusztus 19. - 13:53

   istenvagy, kössz h szóltál :)

 7. Razul
  2012. augusztus 19. - 13:40

  Nagyon fasza de az én helyem a kocsmában lesz. :)

 8. 2012. augusztus 19. - 13:51

  Eleg jol hangzik, mint norn szinte kotelezo lesz kiprobalnom :D
  Erre is lehet partyval jelentkezni?

  Az érdekes, hogyha tényleg nem adnak rá vmi komolyabb rewardot :S Esetleg indulo sportag lesz a 2016os olimpian? :D

  • saulosman
   2012. augusztus 19. - 14:30

   Hát nem vagyok biztos a rewardban. Amikor én néztem akkor nem volt semmi a környéken ami adott volna valamit. De ne legyen igazam:D

 9. 2012. augusztus 19. - 14:49

  I ♥ Norn.

 10. 2012. augusztus 19. - 15:28

  Amit olvastam az elején, az 576-ban nem érkeztek meg a játékok? Mármint időben nem is fognak? Aki előrendelő annak jár a 27-ei start, akkor ez mogy hogy is működik, vagy én értettem félre, légyszíves világosítsatok fel.

  • Corwen
   2012. augusztus 19. - 15:42

   kérdezzétek meg a boltot kedden…

  • nathriel01
   2012. augusztus 19. - 15:48

   27-én elrajtolsz azzal a kóddal, amit már megkaptál, ha előrendelted a játékot. A megjelenés utána kettő nappal pedig letilt a játék, ha addig nem ütöd be a teljes játék kódját. 576-nál nem tudom, hogy van de PlayOn úgy csinálja, hogy még megjelenés előtt felhívja az előrendelőket, hogy kell-e nekik akkor a teljes játék, ha igen, akkor leghamarabb a megjelenés napján (aug 28) 9 és 17 óra között kapják ők kézhez a játékot, de mindeközben persze már játszanak 27-étől azzal a kóddal, amit korábban kivittek nekik.

 11. gabiell
  2012. augusztus 20. - 09:45

  Sziasztok kipróbáltam a hordós játékot nagyon bejött 1 óra után szinte kényszeríteni kellet magam hogy tovább menjek, a rugby – re emlékeztet ez a játék 25 . után még biztosan eltöltök vele pár órát mert jó móka és mulatságos is ha Assura karakter is van a csapatban.

 12. McWolfy
  2012. augusztus 20. - 12:25

  Régi, jó gw1-es karácsonyi ajándéklopós eventeket idézi :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: