Reklámok
Kezdőlap > Blog, Guild Wars 2 játékmenet > Készítsük el a karakterünket!

Készítsük el a karakterünket!

Miután elindítjátok a játékot, elsőként egy karaktert kell majd generálnotok. Akár már a játék megvétele előtt is eltervezhetitek a karaktereiteket a luna-atra karaktergenerálójának segítségével. Ezen az oldalon francia és angol nyelven tehetitek ezt meg. Hogy segítsünk azoknak, akiknek még nehézségeik vannak az angol nyelvvel (vagy éppen a franciával), ebben a posztban végigmegyünk a karakterkészítés összes lehetőségén, magyar nyelven. Elolvashatjátok minden választási lehetőség magyar fordítását és megtekinthetitek a hozzájuk tartozó kis képeket is. A választási lehetőségek többségét lefordítottam, mivel így érthetőbb, aki kíváncsi az angol elnevezésre, az a fenti linken megtekintheti.

1. Mint a legtöbb RPG-ben, itt is a fajválasztással kezdődik a karaktergenerálás. Nézzük a lehetőségeket:

Fajok

Charr

A charr faj a háború kegyetlen olvasztótengelyében kovácsolódott. Csak ezt ismerik. A háború határozza meg őket és az uralomra való törekvésük hajtja őket előre. A gyengéknek és az ostobáknak nincsen helyük a charrok között. Csak a győzelem számít, és azt bármilyen módon és áron el kell érni.

Ember

Az emberek elvesztették szülőföldjüket, biztonságukat és hajdani dicsőségüket. Még isteneik is visszahúzódtak. És mégis, az emberi szellem megingathatatlan maradt. Kryta bátor védelmezői minden erejükkel folytatják a harcot.

Norn

E hatalmas vadászok faja szörnyű vereséget szenvedett, amikor a Jég Sárkány elűzte őket fagyos otthonukból. Ennek ellenére, nem hagyják, hogy egyetlen elvesztett csata – legyen bármily gyötrő – csökkentse az élet és a vadászat iránti lelkesedésüket. Tudják, hogy csak a legnagyobb győztes nyeri el a legendás jutalmakat.

Asura

Lehet, hogy ezek az alkimágus feltalálók termetre aprók, de intellektuális óriások. Az asurák között nem az erős marad életben, hanem az okos. Más fajok úgy hiszik, uralkodhatnak hatalommal és nyers erővel, de csupán becsapják magukat. Idővel, minden az asurákat szolgálja majd.

Sylvari

A sylvarik nem születnek. A Pale Tree alatt ébrednek fel, az élet-előtti Álomban összegyűjtött tudással a birtokukban. Ezek a nemes lények utaznak, keresik a kalandot és küldetéseket hajszolnak. Arra törekszenek, hogy kíváncsiságukat szolgálattal, mohóságukat lovagiassággal és hadviselésüket becsülettel egyensúlyozzák ki. Mágia és misztikum fonódik egybe, hogy formálja ennek a nemrég felbukkant fajnak a jövőjét.

2.Miután kiválasztottuk a nekünk megfelelő fajt, azt kell eldöntenünk, hogy férfiak vagy nők szeretnénk-e lenni.

3. Ezután jön a kaszt választás. Nyolc kaszt közül választhatunk, íme:

Kasztok

Elementalist

Az elementalistok betörték Tyria természeti erejeit. Pusztító erejüket a világot felépítő négy elemből nyerik. Ellenségeik lerohanásához megidézik a levegőt, a tüzet, a földet vagy a vizet.

Warrior

A warriorok a harci képességek mesterei. A sebességre, erőre, szívósságra és a nehéz páncélzatra támaszkodnak a túlélés érdekében. Sokoldalúak a harcban és támadó valamint védekező képességek birtokában is vannak. A warriorok inspirálják szövetségeseiket és demoralizálják ellenfeleiket.

Guardian

A guardianok a védelmező és védekező mágiára specializálódnak. Szövetségeseik iránti nagyfokú hűségük táplálja szenvedélyüket és erejüket. Számos fegyverhez értenek, melyeknek jó hasznát veszik ellenfeleikkel szemben.

Engineer

Az engineerek technológiai és alkímiai zsenik. Tornyokat, gránátokat, elixíreket és számos más, elképesztő eszközt és főzetet bevetnek, hogy legyűrjék ellenfeleiket.

Necromancer

A necromancerek a sötét tudományok mesterei. Megidézik a holtakat, hogy azok harcoljanak értük, megcsapolják a vér energiáját, és széthasítják ellenfeleik lelkét. A necromancerek életenergiát szívnak el és arra használják, hogy megerősítsék vagy meggyógyítsák magukat illetve másokat.

Ranger

A rangerek jártasak az íj használatában. Az éles szemre, a biztos kézre és a természet erejére támaszkodnak, hogy legyűrjék célpontjaikat. Hűséges állataik, melyeket maguk szelídítenek és nevelnek, elvonják az ellenfél figyelmét, míg a ranger biztos távolságból lecsap.

Thief

A thiefek a lopakodás művészetének szakértői. A meglepetésre és az árnyakra támaszkodva közel kerülnek ellenfelükhöz és egy-egy elleni harcban halálosak. Imádnak csapdákat felállítani és olyan helyekre menni, amire senki sem számít.

Mesmer

A mesmerek a káprázat mesterei. Mentális mágiát használnak, amely összezavarja, irányítja, és érzelmeket ébreszt az ellenfelekben. Kezük egy intésével képesek összezúzni saját illúzióikat, hogy még nagyobb speciális hatásokat hozzanak létre.

4. Miután a kasztunkat is kiválasztottuk, következik a karakterünk kinézetének megalkotása. Erről nem szeretnék most részletesen írni, hiszen ez a rész azt hiszem, önmagáért beszél.

5. A külsőnk elkészítése után következik az a rész, ahol a karakterünk háttértörténetét és személyiségét hozhatjuk létre. Az első kérdés a kasztunkhoz kapcsolódik, tehát attól függően változik, hogy a harmadik lépésnél, milyen kasztot választottunk magunknak. Vegyük sorra, mik ezek:

Kasztfüggő kérdések

 • Az elementalist esetében, a kedvenc elemünket választhatjuk ki a négy közül. Természetesen ez semmilyen kihatással sincs a képességeinkre, csupán egy diadémot fogunk viselni, amely a választott elemet jelképezi (ez a többi kasztnál is így van).

„Az összes elemet tanulmányozom, de egy olyan diadémot viselek, mely tükrözi a _____ iránti szeretetemet.”

Tűz

A lángok éhsége és égető pusztításuk, megkövetelik a tiszteletet. A tűz elemészt és megtisztítja az utat, az új élet számára.

Víz

Víz, fagyott vagy cseppfolyós, maga az élet, áramlatai bennünk folynak.

Levegő

A levegő minden élet forrása. Láthatatlan, mégis képes egész falvakat elpusztítani.

Föld

A föld az alapzat, mely fenntart minden életet. A kő megerősít, a szikla megalapoz minket.
 • A warriorhoz tartozó kérdésben két sisak és egy vállvért közül választhatunk.

” _____ viselek a harctéren. Ennek segítségével felismernek és megadják a kellő tiszteletet.”

Sisak nélkül

Egy igazi harcosnak nincs szüksége sisakra. Az ellenfeleim meghunyászkodnak és haboznak, mikor meglátják a félelem nélküli elszántságot az arcomon.

Sisak

A sisakom nyitott, így az ellenfeleim láthatják az arcom és belenézhetnek a szemembe. Emlékezni fognak rá, ki győzte le őket.

Pántos sisak

Pántos sisakom megfélemlíti az ellenfeleim és tiszteletet vív ki a szövetségeseimből. Mikor viselem, majdhogynem legyőzhetetlen vagyok.
 • A guardian két vállvért és egy sisak közül választhat.

“Elhivatottságom jeleként, a ______ viselem.”

A látnok sisakja

Tyria nagyobb, mint gondolnánk és tele van rejtélyekkel. Ez a sisak nyitott, így tisztán látok vele. Segítségével kutatom a világ nagy igazságait, melyeket mások félnek felfedezni.

A fanatikus vállvértje

Régen meghatároztam már az utamat és semmi sem téríthet le erről. Határozott vagyok a hitemben és megingathatatlan a hűségemben. Vállvértem súlya emlékeztet a teherre, melyet cipelek.

A hódító vállvértje

Egy híres hős a csatából visszatérve megállt mellettem és odaadta nekem vállvértjét. Azóta is sajátomként viselem és mindent megteszek azért, hogy felérjek az ő legendájához. Magam is hódító leszek!
 • Az engineer három különböző eszköz közül választhat ennél a résznél.

“A leghasznosabb eszközöm a _______.”

Univerzális szerszám

Egy csavarhúzó. Egy villáskulcs. Egy emelő! Nem érdekel minek hívod; ezt a kütyüt mindenhova magammal viszem.

Sas-szem védőszemüveg

Semmi sem látja tisztábban a világot, mint a szárnyaló sas. Ennek a védőszemüvegnek a segítségével, a viselője pont olyan jól láthat.

Nagyító monokli

Számítanak a részletek. Akár az új robbanószered drótozását nézed át újra, akár a motor tengelyével babrálsz, ennek a monoklinak a segítségével látni fogod, amit látnod kell.
 • A necromancer három “fejdísz” közül választhat.

“Egy necromancer legközelebbi társa, a halál. Ennek igazolásaként, magamon viselem egy _____ jelét.”

Szélhámos démon

A szélhámos démonok utat találnak a Mistsből a világunkba, hogy darabokra szakítsák azt. Magam is pusztító erő vagyok és mindenkinek félnie kell tőlem.

Koponya

Tisztelem az előttem eltávozott necromancerek hagyományait. Arcomat egy koponya szimbólumával jelölöm meg, emlékeztetésképp, hogy még a legnagyobbak is meghalnak egyszer.

Kísérteties szellem

A szellem egy energiából felépülő lény, ravaszsága segít az ellenség kijátszásában. Amit nem látsz … az megölhet.
 • A ranger egy speciális kaszt mivel fajonként eltérő állatok közül választhatunk ennél a kérdésnél.

“A ________ állatom mellettem harcol és védelmez engem.”

Charr állatok:

Devourer

A devourerem egy vad és fáradhatatlan harcos. Magam emeltem ki a tojásból és elnyertem bizalmát. Az életét adná, hogy megvédjen engem.

Stalker

A stalkerem egy kedves barát. Csendes, nyugodt és olyan gyors, mint egy íjból kilőtt nyílvessző. Szemei felfedik intelligenciáját.

Sárkánygyík

Nem sokkal kikelése után fogtam be a sárkánygyíkomat. Most bárhová megyek, követ engem. Fáradhatatlan és erős barát.

Ember állatok:

Medve

A medvém és én egyként harcolunk. A parancs kiadása csak egy apró mozdulatba kerül és máris vágjuk át magunkat az ellenfelek közt.

Stalker

A stalkerem egy kedves barát. Csendes, nyugodt és olyan gyors, mint egy íjból kilőtt nyílvessző. Szemei felfedik intelligenciáját.

Sárkánygyík

Nem sokkal kikelése után fogtam be a sárkánygyíkomat. Most bárhová megyek, követ engem. Fáradhatatlan és erős barát.

Norn állatok:

Medve

A medvém és én egyként harcolunk. A parancs kiadása csak egy apró mozdulatba kerül és máris vágjuk át magunkat az ellenfelek közt.

Farkas

Egy farkas társat nagy jutalomnak tartanak. Teljesen felnőve, erős vadász és hűséges szövetséges.

Hópárduc

A gyönyörű hópárduc a függetlenség szimbóluma. Kecsessége és lopakodása inspiráló, ugyanakkor, legyőzhetetlen vadásszá teszik.

Asura állatok:

Moa

Tojás kora óta nevelem a moámat. Irántam való odaadása páratlan és láttam már, hogy leterített egy ellenfelet, mielőtt én előránthattam volna a fegyverem.

Stalker

A stalkerem egy kedves barát. Csendes, nyugodt és olyan gyors, mint egy íjból kilőtt nyílvessző. Szemei felfedik intelligenciáját.

Sárkánygyík

Nem sokkal kikelése után fogtam be a sárkánygyíkomat. Most bárhová megyek, követ engem. Fáradhatatlan és erős barát.

Sylvari állatok:

Moa

Tojás kora óta nevelem a moámat. Irántam való odaadása páratlan és láttam már, hogy leterített egy ellenfelet, mielőtt én előránthattam volna a fegyverem.

Stalker

A stalkerem egy kedves barát. Csendes, nyugodt és olyan gyors, mint egy íjból kilőtt nyílvessző. Szemei felfedik intelligenciáját.

Páfrányeb

A kutyám mindig mellettem állt, még a legveszélyesebb ellenfelekkel szemben is. Kívánni sem tudnék jobb barátot és szövetségest.
 • A thief három különböző ruhadarabból válogathat.

“A munkám során fontos, hogy megértsem a ______ erejét.”

Névtelenség

Tehetségem van a lopakodás, beszivárgás és a menekülés művészeteiben. Nem vonom magamra a figyelmet. Hogy megóvjam személyazonosságom, arcomat a sötétség maszkja mögé rejtem.

Elhatározás

Komolyan veszem az üzletet. Én vagyok a bunyós, az izom, a medve, akit nem akarsz piszkálni. A fejpántom tisztán tartja a látásom, nem számít milyen állapotban vagyok.

Fortély

Egy maszk felkelti a figyelmet, míg egy fedetlen arccal az emberek könnyen azonosítanak. Én egy sokkal finomabb fortélyt kedvelek. Egy a fejemre húzott csuklya segítségével beleolvadok a tömegbe és senki sem fogja tudni, hogy ott jártam.
 • A mesmer három maszk közül választhat.

“Egy mesmer maszkja egy új ábrázatot nyújt. Úgy döntöttem, hogy egy ________ mögül nézelődöm.”

Egy bohóc mosolya

Bátorság kell ahhoz, hogy szembeszállj a félelmeiddel és megszerezd győzelmeidet. Sose lássanak mosoly nélkül.

A bánat fantomja

A világnak egy tragédiával barázdált arcot mutatok. Nagy kár, hogy nem láthatsz a maszk mögé – hogy tudd, titkon nevetek-e vagy sem.

Agyaras rettenet

Én vagyok a suttogás az éjszakában, a szemek, melyek megvillannak a sötétben. Az árnyak közt állok és a maszkom a szörny, mitől félsz.

6. Ezzel végig is értünk az első kérdés lehetőségein. A következő lépésben nem számít sem a fajod, sem a kasztod, itt mindenki ugyanabból a három lehetőségből választhat. Ennél a lépésnél dönthetjük el, hogy milyen legyen karakterünk kezdeti személyisége, melyet az NPC-kkel való beszélgetés során alkalmazhatunk.

Személyiség

“Gondok folyton adódnak, de _______ használva, legyűröm őket.”

Báj

Bájos vagyok. Senki sem tud nekem ellenállni, amikor a legjobb formámat hozom. Egyszerűen tudom mit kell mondani, hogy oldjam a feszültséget vagy támogassam a bátorságot.

Méltóság

Még ha a fülemig sáros is vagyok, méltóságos vagyok. Ettől tisztelnek az emberek. A komoly, megfontolt viselkedés az út a sikerhez.

Vadság

Vad vagyok. Az erőszakkal való fenyegetőzéssel messzebbre jutok, mint bármi mással. Természetes vagyok, habár fenyegető erőimet próbálom a jó cél érdekében használni.

7.,8.,9. A következő három kérdés fajonként eltérő és nagyban meghatározzák személyes történetünk alakulását. Vegyük sorra fajról-fajra.

Charr

“Büszke ______ vagyok.”

Blood

A Blood Legionhöz tartozom. Közvetlenül rohanok a csatába. A Blood Legion mindig a frontvonalon van a harcokban. Erősek és bátrak vagyunk, a csatatéren senki sem veheti fel velünk a harcot vitézségben.

Ash

Az Ash Legionhöz tartozom. Ravaszságomat használom, hogy legyűrjem ellenfeleimet. Az Ash Legion megtanít a lopakodásra és a fortélyokra. A beszivárgás, az információ gyűjtés és a pontos csapások segítségével még azelőtt befejezzük a csatákat, hogy azok elkezdődnének.

Iron

Az Iron Legionhöz tartozom. Hadigépek dörrenésére menetelek. Az Iron Legion indította be ipari forradalmunkat. Tökéletesítettük a fémmegmunkálást, az ágyúkat és – a legfontosabbat – a puskákat.

“Az életemet adnám a warbandemért, különösen _______, a vívópartneremért.”

Maverick

Maverick a legjobb a párviadalban azok közül, akiket eddig láttam. Sajnos, egy kicsit labilis és akkora az egója, mint a Black Citadel. Lehet, hogy kiszámíthatatlan, de tudja, hogyan kell hősiessé tenni a dolgokat. (férfi)

Euryale

Euryale, az elementalistunk, a leghűségesebb katona a warbandben. Önfejű, könnyen felkapja a vizet és védelmező – de legalább őszinte. Mellettem áll és én az életemet is rábíznám. (nő)

Clawspur

Clawspur helyett a pengéi beszélnek. Különösen nyugodt és csendes, még egy thiefhez képest is. Míg mások fenyegetőznek, addig Clawspur csendesen helyezkedik, hogy aztán gyorsan ölhessen. Jó dolog, hogy az én oldalamon áll. (férfi)

Dinky

Dinky volt a legkisebb kölyök a fahrarunkban, így kétszer olyan keménynek kellett lennie, hogy egyenlő lehessen velünk. Sokat nyaggatják, mivel guardian és nem túl okos, de én mellette állok. Mindig is jó barát volt. (férfi)

Reeva

Reeva keményen harcol és keményen játszik. Semmi sem töri le. Mindig azon viccelődik, hogy a legjobb fegyverei a mérnöki kütyüi és a csípős humorérzéke. Reeva számára az élet nem ér sokat, ha az nem szórakoztató. (nő)

“Azt mondják, hogy a katona, aki nemzett engem, egy ________”

Hűséges katona

Amikor kölyök voltam a fahrarban és kimondták apám nevét, mindig tisztelettel tették azt. Az a tervem, hogy felérjek a hírnevéhez – vagy túlszárnyaljam azt.

Boszorkányos sámán

A Flame Legion sámánok egykor rabszolgasorba taszítottak minket. Emiatt az apámat, aki egy sámán, gyanakvás és bizalmatlanság veszi körül. Úrrá kell lennem a hírnevén.

Becstelen gladium

Egy gladiumnak nincsen warbandje. Az én apám hátat fordított a sajátjának. Így, ő most egy becstelen gladium, aki nincs tisztelettel a parancsnoki láncolat iránt és én magam sem tisztelem őt.

Ember

“________ nőttem fel.”

Polgár

Divinity’s Reach köznépe közt nevelkedtem. Mi vagyunk a munkásosztály, a fogaskerék, amely hajtja a várost. Kisegítek egy kocsmában, ami a barátaim, Andrew és a lánya, Petra tulajdonában van.

Nemes

Nemesek közt nőttem fel, ahogy a báratom, Lord Faren is, aki származását ősi királyokig tudja visszavezetni. Remek taníttatásban részesültem, otthonosan mozgok az udvari illemben és megértem a felelősséget, mely a kiváltsággal jár.

Utcai patkány

Szegényen nőttem fel az utcán, napról-napra élve. Minden nap kihívás volt, de ahogyan régi haveromnak, Quinnek, szoktam mondani “Ami nem öl meg, az megerősít.” Keményen dolgoztam, hogy fordítsak a szerencsémen, de sok még a teendőm.

“Nagyon bánom, hogy __________.”

Ismeretlen szülők

Amikor csecsemő voltam, egy árvaháznál hagytak. Egy kedves pár örökbe fogadott és a családommá váltak. Azonban, mindig is kíváncsi voltam az igazi szüleimre.

Halott nővér

A nővérem Seraph volt. Kentaurok ölték meg egy őrjárat során. A testét sosem hozták vissza és ez mindig is nyugtalanított engem.

Kihagyott lehetőség

Amikor fiatal voltam, esélyem lett volna fellépni a cirkuszban, de lemondtam. A mai napig bánom, hogy nem léptem meg ezt a lehetőséget.

“Mindenki azt mondta, hogy engem _______ áldott meg, amikor fiatal voltam”

Dwayna

Dwayna – a gyógyítás, levegő és élet istennője – a régi istenek nyugodt vezetője. Gyakran ábrázolják fiatalnak, magasnak és vékonynak, miközben az ég felé emelkedik hatalmas tollas szárnyaival.

Grenth

Grenth a sötétség, jég és halál istene. Tanítványai tudják, hogy a világok közti lepel vékony. A halál nem rémít meg engem. Még a legsötétebb éjszakában is jól érzem magam, mert Grenth vigyáz rám.

Balthazar

Balthazar – a háború, a harc és a kihívás istene – felügyeli a harci arénát. Megajándékozza azokat, akik értenek a harci stratégiához és a fegyverekhez. Keményen edzettem, hogy lerójam tiszteletem Balthazar előtt.

Melandru

Melandru – a természet, a föld és a növekedés istennője – minden termésben és minden növényben megtalálható. Mosolya elkíséri azokat, akik kedvelik az állatokat, így engem is. Melandru követője vagyok.

Lyssa

Lyssa sok álarcot visel. Ő a szépség, a víz és az illúzió kétarcú istennője. Ő a legvonzóbbak és a legméltóságosabbak védelmezője. Áldásai végigkísértek egész életemben.

Kormir

Kormir a rend, a szellem és az igazság istennője. Ő inspirál engem minden nap, hogy nagyobb bátorságra leljek és, hogy keressem az igaz szívet, elmét és tettet.

Norn

“Egy nagy hős legfontosabb ismérve az, hogy ők ___________.”

Ősi ellenségek elpusztítása

Egy igazi hős rendelkezik azzal az erővel, amivel elpusztíthatja ősi ellenségeinket és megvédheti a Great Lodge-ot.

A szellemek tisztelete

A nornoknak örökké tisztelniük kell a Vadon Szellemeit. Bátorságuk és ravaszságuk segített elmenekülni a Jég Sárkány elől.

A Mists védelmezése

Egy nornnak tisztelnie és védelmeznie kell a Mists-et, ahol őseink szelleme dicsőségben fennmarad.

“A minap ________ egy ünnepségen, Hoelbrakban”

Kiütve

Sör! Betyár bunyó! Túl könnyű elengedni magad a pillanat hevében. Miután felébredtem, semmire sem emlékeztem abból, amit csináltam. Biztos, hogy nem tettem semmi szörnyűt.

Bosszú

Már fiatal korom óta volt egy riválisom. Intelligens, álnok és ravasz. A legutóbbi párbajt elvesztettem ellene, de ha legközelebb találkozunk, egyenlítem a számlát.

Ereklye

Megörököltem Romke Kürtjét, egy ősi, mágikus ereklyét, mely generációkon keresztül öröklődött. Jó pár ital után azonban, feltettem egy erőbeli fogadásra … és vesztettem.

“Amikor még kölyök voltam, volt egy látomásom. Egy, a Vadon Szellemei közül beszélt hozzám és felajánlotta gyámságát. Ez a Szellem a _________ volt.”

Medve

A Medve a legerősebb a Vadon Szellemei között. Az állhatatosság és az önfenntartás jelképe. Rám bömbölt, amikor még baba voltam és azóta, a Medve bátorsága lakik a szívemben.

Hópárduc

A Hópárduc egy rejtőzködő, mosolygó szellem. Függetlenséget, stratégiát és a veszély arcába való nevetést tanítja nekünk. A mai napig az ő bölcsessége vezérel engem és látogatásának emléke segít a sötét éjszakákon.

Farkas

A Farkas rendelkezik a falkája ravaszságával. A hűség, vadság és a számokban rejlő erőt tanítja. Amikor eljött hozzám, elsuttogta nekem hősies jövőmet és elmondta, hogy sosem leszek egyedül.

Holló

Holló, okos és bölcs, olyan igazságokkal vezérel minket, melyeket mások félnek. A messze látó elme erejével ruház fel. Látomásaimban rejtvényekről beszélt és felnyitotta a szemem olyan titkok előtt, melyeket nem sokan láttak.

Asura

“A _______ Egyetemének tagja vagyok.”

Statika

Építők és mérnökök alkotják a Statika Egyetemét, mi a végletekig építünk. Egyesek konzervatívnak neveznek minket, de mi kiemelkedünk az új tervek, a régi anyagok innovatív felhasználásának és az ismert mágia gyakorlati alkalmazásának kiterjesztése terén.

Dinamika

A Dinamika Egyeteme különleges bigyó-készítőket hoz létre. Energia, lelkesedés és bátorság a fő erényeink. A természet felhasználható dolgainak uralásában hiszünk. Ha egy prototípus felrobban, az nem kudarc, csak akkor, ha nem tanulunk belőle.

Szinergetika

A Szinergetika Egyetemének tagjaként, azt tanulmányozom, hogyan formálódnak az energia minták és, hogy hogyan szaporodnak az alkemágikus fraktálok. Az egyetemünkön kívül csak kevesen értik meg a filozófiánkat és érdeklődésünk rejtélyes összetettségeit. Ájtatosan kutatjuk az Eternal Alchemy igaz természetét

“Az első alkotásom egy ________ volt.”

VAL-A Gólem

A legtöbb gólem erőmű, melyeket harcra terveztek. Egyáltalán nincs bennük finomság vagy egyedi elképzelés. Az én gólemem szilárd és hatékony volt és semmivel össze nem hasonlítható tulajdonságokkal rendelkezett. Forradalmasította a laboratórium takarítást és remek koktélt csinált.

Transz-atmoszférikus átalakító

Micsoda lebecsült öröm az időjárás kedvem szerinti alakítása! Bárcsak erősebb lett volna a prototípus. Mindenesetre a terv, briliáns volt. A transzatmoszférikus átalakítóm egy abszolút géniusz mestermunkája volt. Bárcsak nagyobb tőkém lett volna.

Végtelenség gömb

Azt mondták játékszer, egy vágyálom, források felesleges kidobása. Tévedtek. A találmányom megjósolja a jövőt. És akkor mi van, ha nem mindig pontos. Az lényegtelen! Nyújthat előnyt nekem? Válaszolj bizonytalanul. Kérdezd újra.

“Az első tanácsadóm, akitől majdnem mindent tanultam (majdnem), ______ volt.”

Bronk

A jó öreg Bronk Mester tanította meg nekem a kiváló tűzerő előnyeit. Szerette mondogatni, “Amikor az ellenfél legyőzésére kerül sor, akkor nincs olyan, hogy túl sok.”

Zinga

Zinga Úrnő megtanította nekem, hogy a mágia legjobb formája a jó öreg szerencse. Szerette mondogatni, “Az előre tervezés a tökfejeknek való, akik azt hiszik, hogy minden lehetséges kimenetelt megtudnak jósolni. A jövő változékony! Sodródj az árral!”

Blipp

Blipp Mester a bőbeszédűsége mellet a bőbeszédűségéről volt híres. Gyakran mondogatta, “Az első próbálkozásodnak sosem szabad az utolsónak lennie, főleg, ha sikeres volt. Legközelebb még nagyobb siker lehet.”

Canni

Canni Tanácsosnő nem csak egy újabb bürokrata volt. Ő egy esopolitikai parakutató volt. Állandóan azt mondogatta, “Mindig vigyél tanút, lehetőleg egy feláldozhatót. Sosem tudhatod, mikor lesz szükséged egy bűnbakra.”

Sylvari

“Egy küldetésről álmodtam, mely cselekvésre szólít.Egy látomás volt ez, a ________”

Fehér szarvasbika

A Fehér Szarvasbika a varázslat lénye, egy hatalmas erővel rendelkező, halhatatlan vadállat. Azt beszélik, hogy a szarvasbika felajánl egy mágikus áldást a szabadságáért cserébe, ha el tudom kapni.

Zöld lovag

Láttam egy erőteljes lovagot zöld páncélzatban, arcát indák takarták el. Legyőzték, de nem hódolt be; megölték, de nem halt meg. Szembe mernék vele szállni egy csatában?

A hold pajzsa

A hold a gyógyítás és a mágia erős jelképe. Bárki, aki azt álmodja, hogy a hold védelmezi, hittel telinek és állhatatosnak kell lennie. Remélem, érdemes vagyok erre a látomásra.

“Úgy gondolom, hogy Ventari legfontosabb tanítása a ________”

Cselekvés

“Cselekedj bölcsen, de cselekedj.” Egy dolog tudni mi a helyes és egy másik, megváltoztatni a világot. Mindannyiunknak van feladata. Engem a cselekedeteim fognak megkülönböztetni, egy magasabb nemességi szintre emelem Tyriat.

Növekedés

“Mindennek joga van a növekedéshez.” A virág a gaz testvére. A vélemények különbözősége jó dolog. A beszélgetés egészséges. Senkit sem szabad elítélni azért, mert más. Mindannyiuk jogaiért kiállok.

Élet

“Amerre az élet halad, arra kell neked is menned.” A világ egy ízletes és gyönyörű hely, melyet nekünk alkottak, hogy felfedezzük, élvezzük és védelmezzük. Minden tapasztalatomban keresem majd a tanítást és ahogy növekszem, egyre többet adhatok majd vissza.

“A Pale Tree _______ ébresztett fel.”

Hajnal

A hajnalban felébredt sylvarik nagyszerű szónokok, diplomaták és előre-gondolkodók. Bensőséges viszonyban vagyunk a környezetünkkel és empátiát érzünk minden, még más fajok irányában is.

Nappal

A nappal felébredt sylvarik a problémákat támadással oldják meg. Mi vagyunk a harcosok, a vadászok, az utazók, akik első kézből tapasztalják meg az életet és akik élvezik a kockázat vállalást, így tudjuk magunkat igazán élőnek érezni.

Alkony

Az alkonyatkor felébredt sylvarik kíváncsiak és megfontoltak. Imádunk tanulni és időt fordítani az olvasásra, kutatásra. Intelligensek vagyunk és vonz minket a mágia édes bonyolultsága.

Éjszaka

Az éjszaka felébredt sylvarik titkolózódóak és óvatosan bánnak az információval. A saját döntéseinket hozzuk és úgy járunk-kelünk, ahogy mi akarunk, fürge test és elme.

10. Ezzel a karakterkészítés végére is értünk. Az utolsó lépésnél kapunk egy összefoglaló szöveget a válaszaink alapján, megadjuk a nevünket és már indíthatjuk is a cutscene-t.

Reklámok
 1. 2011. december 10. - 07:33

  Köszi a fordítást.Így mindenki könnyebben testre szabhatja majd a karakterét.

 2. Tetrament
  2011. december 10. - 10:05

  Itt is mint az elsőben… kötelező a kereszt és vezetéknév? vagy itt már csak egy név fog kelleni?

  • Bubi
   2011. december 10. - 10:37

   Ha jól emlékszem demo videókra, akkor elég egy név.

 3. Ermian
  2011. december 10. - 10:06

  Nah, ez egy nagyon jó ötlet volt:DDD (L)

 4. odordaniel
  2011. december 10. - 10:24

  Köszi a fordítást.

 5. Endrosz
  2011. december 10. - 11:00

  Szép munka, köszi!

 6. 2011. december 10. - 11:16

  Majd még a 8.-ik kasztot kell hozzá írni és teljes lesz.

 7. Eleghal
  2011. december 10. - 11:18

  Köszi, nagyon tetszett!

 8. Syab
  2011. december 10. - 13:09

  Bárcsak már itt tartanánk. :(

 9. Joselin
 10. Nullus
 11. Traktor
  2011. december 10. - 16:40

  Teljesen mind1 is, mert belefújok a trombitámba és jönnek a fehér galambok és megcsípkedik a nagy 250kilós melákot és belehal XD OP ranger

 12. Nero
  2011. december 10. - 17:15

  Ezt akár kilehetne tenni külön cimkébe is fölülre:)Jó a fordítás és későb biztos sokan keresni fogják karakter készításnél:)

  • Ermian
   2011. december 10. - 18:23

   Szerintem is rakjátok be valahova.Nekem tuti fog mer igen gyér az angol tudásom, és nem hiszem hogy egyedül vagyok ezzel. :S

  • nathriel01
   2011. december 10. - 20:38

   Sajnos már annyi címke van ott felül, hogy ez már nem férne oda, viszont az információ menüpont alatt megtalálható a poszt linkje, így könnyen elérhető.

   • Ermian
    2011. december 11. - 12:13

    Faja :)

 13. Endrosz
  • Dodo
   2011. december 10. - 20:41

   Név kivételével minden SZÓ SZERINT ugyanez nálam is :D Ékezeteket mennyire engedik majd amúgy meg?:)

   • Bubi
    2011. december 11. - 10:10

    Gw1-ből kiindulva csak a dupla hosszút nem, németekre figyelnek :D
    (Arra már nem emlékszem, hogy a hosszú i-t mennyire szerette…^^ )

   • Gandarel
    2011. december 11. - 12:12

    Semennyire. Keletiek tolhatják a leírhatatlan jeleiket de mi nem tolhatunk egy ó-t :P

   • 2011. december 11. - 15:54

    Ű. Ő, még chatben se, Ó meg csak névben nem.

    Keletiek bekaphatják, főleg a guild-tagek és nevek miatt, amivel ectoezreket keresnek minimális erőből…………

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • 2012. augusztus 14. - 23:21

    Ha esetleg véletlenül olvasnád ezt a választ: minden ékezetet engedtek a béta/stressz-teszteken. Nevekben is.

 14. Horla
 15. Bubi
 16. zaa
  2011. december 10. - 20:03

  ez a cikk befolyásolta a döntésemet,megláttam milyen érdekes dolgok vannak engineernél, aztán utánanéztem jobban ennek a kasztnak, és rájöttem hogy ez a nekemvaló, tehát köszönet érte :D
  http://medias.luna-atra.fr/gw2/char_tool/CT_imageGenerator.php?pseudo=Zabip&lang=EN&code=&code=TSwtLDEsLSw0LC0sNSw5LDEwLDExLDEyLC0sMTYsMzQsMzksNDAsNDU%3D

 17. Daviez
  • 2011. december 11. - 09:44

   van pár különbség de én is köbö ugyan ezt akarom kezdeni charr ele ash legion :)

 18. Eldron
 19. Kaktusz
 20. 2011. december 11. - 18:37
 21. iceblaze
 22. Gandarel
  2011. december 11. - 20:23

  .. :P

  http://medias.luna-atra.fr/gw2/char_tool/CT_imageGenerator.php?pseudo=Avatar%20of Shadow&lang=EN&code=&code=TSwtLDMsLSw3LC0sOCw5LDE2LDE3LDE4LC0sMzEsMzQsNTksNjEsNjU%3D

 23. szabovagyok
 24. Etc
  2012. január 8. - 23:41

  ömm…csak nekem tűnt fel, hogy nincs se itt se a lina-atra-n mesmer kaszt?

  • nathriel01
   2012. január 9. - 11:56

   Amikor ez a program és a fordítás készült, még nem volt ismert a mesmer kaszt, valamint demóban sem szerepelt még, így a pontos mesmer kérdést és válaszlehetőségeket sem tudjuk. Egy interjúban elmondták, hogy maszkot/álarcot lehet majd választani a mesmernek.

 25. bethrayer
 26. 2012. augusztus 8. - 20:37

  Majd várható a cikk befejezése ? Csak mert én angolul nem tudok és béták során is úgy készítettem el a karaktereim hogy itt olvastam mi mit jelent csak a mesmer nincs benne :P

  • nathriel01
   2012. augusztus 12. - 14:20

   Igen, jövő héten szakítok rá időt.

 27. anderiana
 1. 2011. december 12. - 15:40
 2. 2012. augusztus 14. - 22:41

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: