Reklámok
Kezdőlap > Interjúk a GW2-vel kapcsolatban, Rendezvények: gamescom, pax, stb... > Talk Tyria Q&A összegzés a Eurogamer Exporól

Talk Tyria Q&A összegzés a Eurogamer Exporól

2011. szeptember 29. Hozzászólás Go to comments

Nem fordítottam le minden kérdést, mivel sok infót már korábbról tudunk és nagyon sok érdektelen kérdés is befigyelt. Akit érdekel a teljes Q&A az itt találhatja meg: link

 • A Hall of Monuments még nincsen teljesen véglegesítve, de Martin megerősítette, hogy kapni fogunk egy teleport itemet amivel ide utazhatunk majd. Illetve olyan pletykákat is hallani, hogy a Guild Wars 1 karaktered megtekintheto lesz a Guild Wars 2 HoM-ban.
 • A Guild Hallok még nem lesznek jelen a játék indulásakor, viszont a Home instance mindenki számára  egy teljesen új élményt fog nyújtani. Már a karakter kreálásnál eldől, hogy éppen egy hatalmas villa lesz az otthonod, vagy egy szerényebb hajlék. Továbbá, ahogy azt már tudjuk, a personal story folyamán minden döntésed formálja az egész negyedet. Klasszikus példa erre, hogy a kórházat, vagy az árvaházat mented-e meg…
 • A 8v8 HA nem fog visszatérni, helyette az 5v5 Structured PvP lesz. Az arenanet reméli, hogy a hot-join rendszeren alapuló 5v5 PvP mindenkit meggyőzött az elmúlt időszakban, hogy erre nincs is már szükség.
 • Azt még nem döntötték el, hogy az Observe mód milyen módon is lesz jelen a játékban.
 • A név választásnál nem lehet számokat, obszcén szavakat használni, viszont bizonyos ékezetes karakterek használhatóak lesznek.
 • A playerek által kitalált eventekre még nincsen pontosan kitalált metódus… szóba került egy “üzenőfal” jellegű funkció is, de ez még nincs a játékban. Jelenleg a CM-ekre hagyatkozva fogunk tudni ilyeneket szervezni, ha nagyobb közönséget akarunk elérni velük.

A fordítás meló közben egy kis fellélegzésre elegendő 5-10 perc alatt készült, szóval ha valamin átfutottam ami érdekes lehet, vagy félreértettem, jelezzétek is javítjuk.

Reklámok
 1. Holló
  2011. szeptember 29. - 13:05

  Egyre nehezebb várni a megjelenésre. Remélem azért nem lesz sokkal több olyan dolog ami megjelenést követően még nem fog funkcionálni. Bár az üzenő fal is a céhhez kapcsolódik és ezzel kapcsolatban a kezdeti GH hiányt szintén említették.

  • 2011. szeptember 29. - 13:09

   Ha jól vettem ki, üzenőfal kapcsán nem a guildes üzenőfalról volt szó (amennyire tudom az teljes mértékben működik már, csupán nem került még bemutatásra), hanem egy teljesen nyilvános akármiről ahova bárki kiírhatja a szerveren, hogy ő éppen mikor és hol és milyen eventet szeretne csinálni saját erőből.

   • Holló
    2011. szeptember 29. - 13:24

    Köszönöm az információt. Eddig is rendszeresen figyeltem a honlapot de csak most jutottam el oda, hogy írjak is valamit. Csak így tovább.

 2. Angyalka
  2011. szeptember 29. - 13:12

  De jó lenne ha lehetne majd látni a gw1 es karimat a HOM ban :) Pvp-re nagyon kiváncsi vagyok,hogy élőben milyen lesz . Minél több ilyen kis apróság derül ki annál jobban várom már:)

 3. 2011. szeptember 29. - 13:17

  De most a PvP-ben 5v5 lesz a max létszám?
  Csak mert, azt hiszem volt egy ilyen hot join kép, ahol volt 10v10-es szoba!

  • Holló
   2011. szeptember 29. - 13:23

   Ahogy én kivettem például a WvW nem 5 vs 5 lesz. Amiről említést tettek úgymond a HA-t hivatott képviselni.

  • nathriel01
   2011. szeptember 29. - 14:08

   A bajnokságokban csak 5v5 lesz. Hot-join PvP viszont lehet 10v10 is.

 4. Darcian
  2011. szeptember 29. - 14:28

  minden fajnak lesz saját instancolt helye vagy csak az embernek?

 5. Don
  2011. szeptember 29. - 15:07

  ” Kórházat vagy árvaházat mented meg. ” Tehát ez azt jelenti, hogy mások (akik megcsinálják az adott eventet) formálják az adott várost visszafordíthatatlanul? És akkor teszemazt a kórház eltűnik, és többé senkinek sem lesz lehetősége visszaállítani? És ha lemaradok az evetről, akkor már csak a következményét látom?

  Valamelyik videóban láttam egy hídrobbantós jelenetet. Gondolom az is egy event. Tehát ha más hülyesége miatt felrobban az a híd, akkor mindenkinek más helyet kell keresni az átkelésre? És meddig nem lesz utána ott?

  Ezzel az a probléma, hogy az épületrombolós-eventek hamar elfogynak, szépen leharcoljuk a világot, és akkor aki mondjuk egy év múlva kezd játszani, annak már “nem marad” semmi hasonló kaliberű event.
  Nem tudom, mennyire voltam érthető, de mindenesetre ez a dolog nekem így elég homályos, és kicsit kivitelezhetetlennek tűnik hosszútávon. Vagy valamit rosszul tudok?:D Azért remélem tudják, mit csinálnak!:)

  • 2011. szeptember 29. - 15:17

   volt egy fordításom ahol azt hozták fel példának, hogy építsd fel a hidat, s írrták hogy résztvevők aktivitásától/létszámától függ mikor lesz kész

  • 2011. szeptember 29. - 15:36

   A Kórházas, árvaházas példa, csak a saját home instance-odra vonatkozik, amit teljes mértékben te alakítasz! Mindenkinek lesz sajátja, csak a tied, asszem haverokat meg tudsz hívni bele, de amúgy csak te látod úgy

   A hídnál meg, ha kizavarod a kentaurokat, akkor mennek az NPC-k és elkezdik restaurálni a hidat! :)

   • 2011. szeptember 29. - 15:39

    Juj ezt át kellett volna olvasnom mielőtt elküldöm! :D
    De azért remélem érthető… <D

   • 2011. szeptember 29. - 15:58

    érthető ne aggódj :D

   • Don
    2011. szeptember 29. - 16:40

    Ó, értem. Azt hittem, a home instance egy egyszerű mezei ház lesz, amiben kedvedre mászkálhatsz. De akkor ezek szerint egy szabályos városrész lesz.. Mindjárt más, köszi a választ :D

 6. Darcian
  2011. szeptember 29. - 15:12

  ááááááááá hát ez a személyes történetedet változtatja meg, ami megváltozik az visszaáll úgy is ha nem akk a te elved szerint minden lemenne egyszer oszt cső :D ami azér nem járná gondolom

 7. Asurabajnok
  2011. szeptember 29. - 15:17

  Nem, ez egy ilyen kötélhúzás lesz a játékosok és a gonoszak közt. De ha netán az ellenség teljesen “megnyeri a kötélhúzást” egy kis idő után visszahúzódik, így pl. a hidat visszafoglalhatjuk. újraépíthetjük, majd újra megtámadják a hidat. Ha elbukunk, később megint visszafoglaljuk, ha nyerünk,mi támadjuk meg őket.

 8. Holló
  2011. szeptember 29. - 15:27

  Azért ez érdekes döntés, hogy “kórház vagy árvaház”. Nem kifejezett példája a jó-rossz döntések moralitását figyelembe véve. Ti melyiket mentenétek meg a kettő közül ?

  • 2011. szeptember 29. - 15:58

   árvaház nyilván a gyerekek fontosabbak mint bárki más

   • 2011. szeptember 29. - 16:42

    És ha gyerekkórház???:XD

   • 2011. szeptember 29. - 16:54

    Akkor az árvákat megrugdosod, mennek a kórházba, amit megmentesz és a probléma megoldva!

   • 2011. szeptember 29. - 18:29

    igen vagy egyszerüen nem mented meg egyiket se azt jóvan

  • Heimdall
   2011. szeptember 29. - 18:45

   Kórház egyértelműen, mert most kezdeném el felneveltetni a kis taknyosokat, a munkára képes emberek helyett akik csak egy kis first aidre szorunak? :D

 9. Rayne
  2011. szeptember 29. - 18:45

  Nagyon jó lenne ha nem lenne World Chat a játékban, mert az csak elrontana a feelinget, ha meg el akarsz adni valamit/groupot keresni tegyél is érte valamit.

 10. 2011. szeptember 29. - 23:36

  Don :
  Ó, értem. Azt hittem, a home instance egy egyszerű mezei ház lesz, amiben kedvedre mászkálhatsz. De akkor ezek szerint egy szabályos városrész lesz.. Mindjárt más, köszi a választ :D

  Nincs mit! :)
  Találtam neked egy értelmesebb leírást az enyémnél! :D

  Colin: “Azoknak, akik nem tudnák mi az a Home Instance; minden karakternek van egy ilyen, az asura-knak egy laboratórium, a sylvari-knak egy hatalmas fa egy része, az embereknél egy város negyed. Ezek a területek változnak, ahogy haladsz előre a személyes történetben. Ha egy barátodat megmented a banditáktól, akkor ott lesz ezen a területen és később beszélgethetsz is vele, ezek a beszélgetések tükrözik majd, mit tettél a játékban. Ha nem sikerül megmentened, akkor egy sírkő lesz ott és az emberek, ahogy elhaladnak előtte, virágokat tesznek rá. Mindennek amit teszel, nyoma lesz a szomszédságban, valamint a barátaidat is meghívhatod, hogy megmutasd nekik. Még ha egy fajba tartoztok is a barátoddal, akkor is lehet teljesen különböző szomszédságotok, attól függően, milyen döntéseket hoztatok a személyes történetetekben.”

  • 2011. szeptember 30. - 06:28

   nornnak milyen lesz nem tudod?

   • Shantey
    2011. szeptember 30. - 09:18

    Kocsmára tippelnék.

   • 2011. szeptember 30. - 10:17

    A Norn karakter home instace, a Hunter’s Heart, ami Great Lodge felső szintjein található.

    A Great Lodge egyike az 5 legmeghatározóbb szervezetnek Holebark-ban. Ezen a területen Knut Whitebear a főnök, aki vezeti és védi a Norn népet és itt találhatók meg a legnagyobb hősei is a fajnak.

    Ennyit találtam Wiki-n. Hogy ez konkrétan mi, azt nem tudom, de rémlik valami videó, ahol egy nagy fa épületben volt a Norn kari, ami elvileg az ő szobája volt és ahogy haladt előre a story-ban úgy kerültek ki a falra kalandjai alatt beszerzett ereklyék, festmények hőstetteiről.

 11. 2011. szeptember 30. - 12:18

  És a home-ba be lehet vinni magunkkal más játékosokat?

  • 2011. szeptember 30. - 12:36

   gondolom olyan módon mint ahogy a HoM-ba is be tudtál vinni másokat GW1-ben, itt is lehet majd.

 12. 2011. szeptember 30. - 13:33

  Köszi.

 13. 2011. szeptember 30. - 15:03

  necrofeel :
  A Norn karakter home instace, a Hunter’s Heart, ami Great Lodge felső szintjein található.
  A Great Lodge egyike az 5 legmeghatározóbb szervezetnek Holebark-ban. Ezen a területen Knut Whitebear a főnök, aki vezeti és védi a Norn népet és itt találhatók meg a legnagyobb hősei is a fajnak.
  Ennyit találtam Wiki-n. Hogy ez konkrétan mi, azt nem tudom, de rémlik valami videó, ahol egy nagy fa épületben volt a Norn kari, ami elvileg az ő szobája volt és ahogy haladt előre a story-ban úgy kerültek ki a falra kalandjai alatt beszerzett ereklyék, festmények hőstetteiről.

  hát akkor majd meglátjuk

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: