Kezdőlap > Blog > Scott McGough a Charr-ok megírásáról

Scott McGough a Charr-ok megírásáról

Scott McGough vagyok, a Guild Wars 2 író csapatának képviselője. A legújabb híreket hozom most el nektek a távoli Charr birodalomból, mivel valakinek fel kell készítenie titeket arra, amire én  a legjobban várok: a Guild Wars rossz fiúi játszható karakterek lesznek a Guild Wars 2-ben.

Erények és hibák

Tervezőink és íróink nagy élvezettel fogtak hozzá a Charr-okhoz. Végül is, hatalmas élvezet a rossz fiúkról írni, különösen amikor felfedezed a saját nézőpontjukat, amiben ők a jó fiúk. Tudjuk, hogy néhány emberben lappang a harag a Charr-ok iránt – valószínűleg amiatt a Searing dolog miatt – ezért amellett, hogy belebújunk a szőrükbe, kihangsúlyozva az eddig rejtett erényeiket (ipar, fegyelem, bátorság), bemutatjuk a jól ismert hibáikat is (agresszivitás, vérszomj, kegyetlenség). A csodálatos és félelmetes jellemzőinek egyensúlyozásával egy sokkal teljesebb képet tudunk bemutatni a Charr társadalomról anélkül, hogy kiemelnénk vagy tagadnánk erőszakos történelmüket.

1. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi1]: Nincs is jobb a friss ölés illatánál.
[Férfi2]: Friss hús. Ha-ha-ha-ha!

2. Dialógus
[Férfi1]: Még mindig harcolsz?
[Férfi2]: Harcolok és győzök.

 3. Dialógus
[Nő]: Ott voltál tavaly, amikor a piacon tűz ütött ki?
[Férfi]: Láttam. Öt Charr, három vödör és a tűz másodpercek alatt kialudt.
[Nő]: Úgy dolgoztak együtt, mint ujjak egy kézen.

A mocskos győzelem, attól még győzelem

A dolgok egész jól alakultak a hadviselő macskafajunk számára, amikor utoljára találkoztunk velük. Miután Kalla Scorchrazor lázadása megtörte a Flame Legion sámánok erejét, az Iron, Blood és Ash légiók újjáépítették erejüket és győzelmek sorozatán vezették át a  Charr-okat. A Guild Wars 2 kezdetekor már majdnem teljesen kiszorították az embereket az egykori Ascalon területéről, sikeresen felépítettek egy fővárost Rin romjaira és megerősítették fennhatóságukat  földjeiken miközben új területekre is kiterjesztették hatalmukat. Ez nem is lehet meglepetés, hiszen minden, amihez a Charr-ok hozzáfognak győzelemmel végződik. Egyénként sem és társadalomként sem törődnek az eszközökkel, amíg nyerhetnek.

2. Hanganyag

 1. Dialógus
[Nő]: Ez egy olcsó győzelem volt.
[Férfi]: Ezek a szavak mondatot alkotnak, de nem tudom mit jelentenek. Olcsó? Egy győzelem, az győzelem. Nyersz vagy meghalsz.

2. Dialógus
[Férfi1]: Semmi sem hasonlítható ahhoz a látványhoz, amikor egy gyilkológépünk munkába áll.
[Férfi2]: Mi építjük a legjobbakat.
[Nő]: Fogaskerekeket beindítani, üzemanyagot betölteni. Indítsátok be őket és küldjétek ki.
[Férfi1]: He-he-he-he! Imádom ezt a munkát.

Három légió, egy nemzet

Azonban figyelemre méltó eredményeik nem jönnek könnyen. Az első akadály, amit a légióknak le kellett küzdeniük, az egymás közti rivalizálás volt. Az Iron, Ash és Blood mind igényt tartott a Charr nemzetének, Khan-Ur trónjára (legfelső parancsnok). De a Claw of the Khan-Ur nélkül (egy erős totem, mely az irányítás jogát szimbolizálja), egyik légió sem rendelkezett elég támogatással az uralkodáshoz. Az Iron Legion van a legjobb helyzetben, hogy átvehesse az irányítást, mivel ők foglalták vissza Ascalon-t és ők építettek egy fellegvárat Rin romjaira. Azonban imperátoruk, Smodur the Unflinching, még nem vetette be ezeket a győzelmeket a Khan-Ur trónjának megszerzéséért.

Ascalon-ban mindhárom légió katonái támogatják Smodur-t abban, hogy visszaszerezze a déli területeket emberi ellenségeiktől. A Blood és Ash légiók katonái együtt dolgoznak Smodur erőivel, mind a saját erősségeit bevetve: a Blood sorakoztatja fel a legkegyetlenebb harcosokat, kegyetlenséggel és számbeli fölénnyel dominálnak ők a harctéren; az Ash halkan, lopakodva dolgozik, óvatosan választják ki célpontjukat és halálos pontossággal iktatják ki őket; az Iron biztosítja a tüzérséget és az erős vezetőséget, ami ahhoz kell, hogy ez a törékeny szövetség ne hulljon darabokra. A Khan-Ur trónja üresen áll, de Ascalon Charr-jai egységben vannak az Iron Legion vezetése alatt, hódító gépezetként működve.

3. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi1]: Így csináljuk. Az Iron Legion felméri a problémát és megoldást keres.
[Férfi2]: Egy légió sem olyan mint a Blood Legion.
[Nő1]: Mit ajánl az Ash Legion?
[Nő2]: Beszivárgunk minden ogre faluba és összegyűjtjük a főnökök fejeit. Egy éjszakányi munka és az ogrék már nem fognak problémát jelenteni.
[Férfi2]: Nekem nem tetszik. Mindenki természetes módon cselekszik kivéve az Ash Legion-t.
[Nő1]: Igaza van. A Blood Legion-nek rögtön a fejébe száll a vér, a készítők meg a játékszereiket készítik.
[Nő2]: Akkor majd Godua jön “természetesen”, az árnyakban bujkálva, megfojt téged és majd azt mondom, nem láttalak.

2. Dialógus
[Nő1]: Gyűlölöm ezt. Ha alkotónak kéne lennem, akkor az Iron Legion-be születtem volna.
[Nő2]: Nem. Akkor születtél volna az Iron Legion-be, ha irányítanod kéne. Vissza dolgozni!

Katonai gondolkodás

Ne hibázz: habár a Charr-ok már nem feszülnek az emberiség torkának, mint egykor, de még most is egy masszív, jól felfegyverzett és jól képzett harci egység. Minden Charr szolgál, ha nem is katonaként, akkor is valamiképpen szolgálják a katonaságot, élelem termelés, fegyver készítés, szállítás, bármi amire a légióknak szüksége lehet. Vannak Charr kereskedők, felfedezők sőt még tanárok is, de bármi is legyen a hivatásuk, szívükben mind katonák, katonaként szállnak szembe az élet kihívásaival.  Ez nem azt jelenti, hogy a Charr-ok nem élvezik az élet apró örömeit vagy esetenként a luxust – hús, whisky, egy míves penge – de mivel mind jól képzett katonák, sosem felejtik el a nagyobb küldetést.

4. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi]: Szükségem van egy önként jelentkezőre, aki tartja a forró fémet, amíg kikalapálom! Te ott!
[Nő]: Főnök?
[Férfi]: Épp jelentkeztél.

2. Dialógus
[Férfi]: Friss volt ez a hús? Mikor vágtad le?
[Nő]: Ma reggel. Hamarosan még több lesz. Akarod nézni?
[Férfi]: Csak egy ebédet akarok. A show-ra nincs szükségem.

3. Dialógus
[Férfi1]: Akarsz egy sört?
[Férfi2]: A sör a kölykök itala, én whiskyt akarok.

4. Dialógus
[Nő]: Elég felszerelésed van, katona?
[Férfi]: Fegyver és páncél. Vannak italaim, húsom, whiskym, lőporom és töltényeim. Rendben vagyok.
[Nő]: Csomagolj be jobban. Ha nem, akkor többet fogsz küzdeni a felszereléseddel, mint a rossz fiúkkal.
[Férfi]: Miért foglalkozzak ezzel? Úgyis eldobom a zsákjaim, amint megölök valakit akinek nagyobb fegyvere van.
[Nő]: Legalább tudod mit akarsz.

Újonc tábor a kölyköknek

Ennek a katonai szervezetnek a gyökere a fahrar-ban rejlik, ez egyfajta újonc tábor, ahova a fiatal Charr-ok jelentkeznek amint képesek járni és fegyvert hordani. A kiképzés brutális lehet és a Charr-ok örök életre kötődnek a többi kölyökhöz a fahrar-ban. Amikor ennek a bevezető kiképzésnek vége, a Charr végzősök egy warband-et alakítanak, ami egy felnőtt Charr számára a második család; néha még egyforma utónevet is felvesznek, hogy kimutassák, egy egységbe tartoznak. Egy felnőtt Charr-nak nagyon kevés kapcsolata van a természetes szüleivel vagy a természetes utódjaival de néha a szülők és gyermekeik nyomon követik egymás győzelmeit vagy vereségeit, amelyek hatással lehetnek a család hírnevére.

5. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi1]: Könnyebb volt ez, míg kölykök voltunk.
[Férfi2]: De nem olyan kemény, mint a csatatér.
[Férfi3]: Tudtam, hogy csak a szátok nagy.
[Férfi1]: Figyelj és tanulj!

2. Dialógus
[Férfi]: A kölykök újra együtt. Warband-ek harcolnak az utcákon. Olyan fiatalok és vadak. Büszkévé tesznek.

3. Dialógus
[Férfi1]: Mit is tanultunk a bajtársad szerencsétlen balesetéből?
[Férfi2]: Sose sétálj egy ágyú előtt.

4. Dialógus
[Férfi1]: Sült vesét ettünk és az egyik haverom beledobta az egyiket a vízbe. Ő meg egyszerűen kivette a tőrével, megrázta és megette az egész ázott cuccot. Utálja a mocskos karmokat,nem eszik kézzel, de az ázott vesét megeszi, amíg az a tőrön van.

A városért élni

A jelenlegi Charr főváros a Black Citadel, melyet az Iron Legion épített Rin romjai fölé, hogy központi főhadiszállásukként szolgáljon. Emlékmű, Ascalon fölött aratott győzelmükre és szimbóluma az Iron Legion dominanciájának.

Mindhárom légió egyszerre él a Black Citadel-ben, egy maroknyi norn, sylvari, asura és néhány ember társaságában. Smodur parancsára az Iron Legion mindenki számára megengedi, hogy a városba látogasson és akár le is telepedjen egészen addig, amíg a látogatók nem okoznak felfordulást. Ugyanakkor a vezetőség sosem engedi elfelejteni, hogy kinek a városa is ez és hogy mindenki más csak vendég. Black Citadel lakosai az Iron Legion Adamant Őrségének szigorú tekintete alatt élnek és üzletelnek és az ő parancsaik is gazdagítják azokat a harcokat, amiket a Charr-ok vívnak.

6. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi1]: Azoknak a srácoknak az őrségben mindenük megvan.
[Férfi2]: Nekünk nem hiányzik semmi.

2. Dialógus
[Nő]: Kérsz egy kis zöldséget hozzá?
[Férfi]: Minek?

3. Dialógus
[Nő]: Szükségem van egy pengére. Egy jobb pengére.
[Férfi]: Van egy, csak neked. A legjobb acélból formázva, a legsötétebb vasból kovácsolva. Lelkekért kiált, viselned kell.
[Nő]: Ez az ami kell! Nem csupán egy fegyver, egy legenda.
[Férfi]: Lépj be, katona. Készen állsz, hogy hős légy.

4. Dialógus
[Férfi]: Mi a baj? Csak szórakozom kicsit.
[Nő]: Ha zavarja a városom, akkor a szórakozásod az én problémám.

Régi ellenségek

Jelenleg a két legkeményebb ellenfél, két makacs emlék a múltból, amik nem akarnak meghalni: a Flame Legion és az Ascalon-i emberek nyughatatlan szellemei, akik még mindig kísértik az egykori királyság romjait. A Flame Legion megtört, de még mindig létezik és keresi a módját, hogy visszaszerezze egykori erejét ármánnyal, ravaszsággal és mágiával. A múltban a Flame Legion mágikus erőért olyan hatalmas entitásokat imádott, mint a titánok. Ezekben a napokban a többi légió figyelemmel tartja a Flame Legion-t, hogy megakadályozzák, hogy hatalomvágyukban másvilági terrort szabadítsanak a világra – de ez nem hátráltatja a Flame Legion-t a próbálkozásban.

A Flame Legion-t annyira gyűlölik, hogy a legtöbb Charr egyetlen varázslat használóban sem bízik és nyíltan szembeszállnak bármilyen „isten” tisztelettel. A modern Charr számára az olyan lények mint Grenth, Lyssa vagy Melandru csupán hatalmas entitások, nem istenek. A Charr-ok tisztelik azokat az erőket, amiknek ezen lények parancsolnak, de sosem hajolnának meg előttük.

7. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi1]: Ostoba szörnyekre vadászni jó, Flame Legion mocskokat ölni még jobb.
[Nő]: Szívesebben találkoznék azokkal az árulókkal a harctéren.
[Férfi2]: Mintha bármikor is szembeszállnának velünk nyílt harcban.

2. Dialógus
[Férfi1]: A Flame Legion úgy imádja Gaheron-t, mint egy istent.
[Férfi2]: Akkor egyikünk isten-ölő lesz.

3. Dialógus
[Férfi]: Inkább ölök Flame Legion árulókat, mint holt Ascalon-iakat.
[Nő]: Ha elég sokáig élsz, mindkettőből eleget kapsz.

Ascalon szellemei

Ascalon romjai a Black Citadel kapuin kívül fekszenek. Ez a terület Ascalon-i katonák és polgárok szellemeitől szennyezett, akik Adelbern király Foefire-jéban haltak meg. Ezek a szerencsétlen lelkek abba félelembe és dühbe vannak bezárva, amit halálukkor éreztek, arra vannak ítélve, hogy az örökkévalóságig gyűlöljék a Charr-okat és harcoljanak velük. Az Iron Legion fő célja, hogy olyan fegyvert fejlesszen ki, mely örök nyugalomra helyezi a szellemeket, mivel a légiók nem tudnak hatékonyan terjeszkedni, amíg a központjuk nem biztonságos.

8. Hanganyag

1. Dialógus
[Nő]: Én nem félek a szellemektől.
[Férfi]: Pedig kéne, kölyök. Nem azok, amiknek látszanak.
[Nő]: A szellemek nem veszélyesek. Különösen az ember szellemek nem.
[Férfi]: Várjunk sötétedésig. Ha hajnalban még életben vagy, akkor meglátjuk, így gondolod-e még.

2. Dialógus
[Férfi1]: Tudod mi az egyetlen rossz dolog a szellemölésben?
[Férfi2]: Nem, főnök.
[Férfi1]: Nem vérzenek.

Charr diplomácia

Smodur the Unflinching másképp közelíti meg Tyrai élő embereit: együttélés. Smodur bölcsen felismerte, hogy az emberi királyságnak és a Charr nemzetnek is elég problémája van a régi háborúk nélkül is. Valamint az emberek királynőjének Jennah-nak van valamije, amit Smodur akar: a Claw of the Khan-Ur, melyet az ő szolgálatában álló csapat talált meg. Számos diplomáciai ajánlat után, Smodur és Jennah próba tűzszünetet kötött és jelenleg is dolgoznak a teljes béke paktumon. Mindkét társadalomban vannak bizonyos csoportok, akik nem tudják elfogadni a békét ősi ellenségükkel és megtesznek bármit, hogy kisiklassák a béke tárgyalásokat. Cselekedeteik tovább szítják a lappangó bizalmatlanságot és utálatot a két faj között, de az emberi elszántság és a Charr fegyelmezettség továbbra is segíti a folyamatot.

9. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi]: Egyezség emberekkel … Miért? Erősebbek vagyunk, semmibe se kéne beleegyeznünk.
[Nő]: Szóval egyetértesz a Flame Legion-nel?
[Férfi]: Hrmmph … Ezért széttéplek!
[Nő]: Ezt nemnek veszem.

2. Dialógus
[Férfi]: Azok az ember szeparatisták tönkreteszik a megbeszéléseket.
[Nő]: Az olyan rossz lenne? Addig kéne őket kiirtanunk, amíg nálunk az előny.
[Férfi]: Nem hallgatom az ilyen beszédet ebben a táborban, katona. Feladatunk van, amit teljesítenünk kell.

Szolgálatra jelentkezés

Egyenesedj fel, élezd meg karmaid és állj vigyázzba: a Charr légiók tisztjei és katonái életek kioltóit keresik, hogy biztosítsák következő győzelmüket. Készen állsz a kihívásra? Akkor sorakozz és állj készen!

10. Hanganyag

1. Dialógus
[Férfi1]: Kedvem lenne most valamit addig kaszabolni, amíg meg nem hal. Velem tartasz?
[Férfi2]: Adj egy percet, hogy kiélezzem a pengémet!

Kategóriák:Blog
 1. Bubi
  2011. április 20. - 20:08

  Köszi a fordítást, leginkább a még meg nem írt részt várom ;)
  (Mert mindenki telhetetlen.. de én biztosan :D )

 2. chucky
  2011. április 20. - 20:43

  Köszi a fordítást.
  Jó szinkron színészeket szedtek össze a charrokra.
  A művészi képeiket pedig ontják ezerrel, pont ilyen ilyen blogokba illenek :) Egy kis kultúra meg sose árt :)

 3. Sütikapitány
  2011. április 20. - 20:51

  Köszi a fordítást hatalmas lett igenvárom már ezt a kasztot :D

 4. Yerado_Kelando
  2011. április 21. - 13:10

  Alig várom, hogy a human warriorommal a támadható charr mobokat hentelhessem :D For Ascalon! ;)

 1. 2012. február 19. - 02:10

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: