Kezdőlap > Általános cikkek > Charrok az Emberek ellen évszázadok óta… vagy fordítva?

Charrok az Emberek ellen évszázadok óta… vagy fordítva?

A Nowgamer.com oldalának lehetősége volt egy chat interjút készítenie Jeff Grubbal (történet író) és Jon Petersel (játék tervező). Az interjú témája pedig nem más volt, mint a Guild Wars 2 Charr faj bemutatójának hete, én ezt igyekeztem kicsit kevésbé száraz formában tálalni. A cikk folyamán kicsit belekóstolunk a történelembe, de olvashattok faj specifikus skillekről is, amit talán legtöbben vártatok.

A Flame Legion és a Charrok története

Mint tudjuk, a Guild Wars Propheciesben ők kapták a rossz fiú szerepét. Ők voltak akik áttörték a Great Wall-t, megtámadták Ascalont és most pedig játszható faj lett belőlük. Persze ennél sokkal több van a háttérben, hiszen Ascalon elfoglalása nem volt véletlen. Sokan lehet nem tudják, hogy csupán visszafoglalták területeiket, Ascalon az emberek odaérkezése előtt a Charr fennhatósága alatt állt.

Ascalon elfoglalása után belső harcok robbantak ki, a Charrok megbuktatták a korábbi elnyomó vezetőket a Flame Legiont. Az ellentétek akkor kezdtek kialakulni, mikor a Flame Legion a Searing segítségével lerombolta Ascalont. A probléma nem is az volt, hogy a korábban zöldellő tájból kopár síkságot alkottak… nem… csupán hamis istenek segítségét vették igénybe és a Charr nem ismer el semmilyen istent!

Tűzszünet

Amikor a Charr elfoglalta Ascalont, Ascalon királya a lélektűzzel minden városlakót szellemmé változtatott, akik az örökkévalóságig küzdhetnek a Charr-al. Eközben feltűnt az egyik ősi kristály sárkány Kralkatorrik egy hatalmas sebet ejtve a terület közepén, ahol különféle kegyencek jelentek meg. Így, bár a Charr megnyerte az Ascalonért folytatott harcokat, most minden oldalról támadás alatt áll.

Az Emberek és a Charrok évszázadok óta ellenségek, de az elmúlt öt évben sikerült elérniük azt, hogy fegyverszünetet kötöttek. Ezt még nem nevezhetjük békének, hiszen a béketárgyalások még folyamatban vannak.

A tűzszünet persze nem oldott meg mindent azonnal. A fenyegetettség mindkét oldalon érezhető még mindig és találkozhatunk is vele majd több szinten a történet folyamán. Találkozhatunk majd szeparatista ember csoportokkal akik azért harcolnak, hogy eltöröljék a fegyverszünetet és mehessenek vissza Charrok vérét ontani.

Természetesen ez a másik oldalon is jelen van, mivel léteznek lázadó Charrok is, akik a parancsot megtagadva nem fejezik be a harcokat. Ők az igazi keményvonalasok, akik soha nem fogják lerakni a fegyvert.

Itt viszont Jon Peters megjegyezte, “Fontos kihangsúlyozni, hogy nem hiszi, hogy a történet bármikor is elérne olyan pontra ahol a játékosok egymás ellen harcolnának.” (Ez persze nem zárja ki azt, hogy esetleg NPC-k ellen ne indulhatnánk harcba. – fuben)

Charrok és Emberek kapcsolata most

Minden fajnak megvan a maga hangulata, az emberiség nagy csatákat vesztett, de még mindig kitart, ez az érzés szerves részét képezi a történetüknek. Így a Charr oldalán érezhetjük majd ahogyan a győzelemittas büszkeség fogja átjárni az egész cselekményt.

Az Edge of Destiny című J. Robert King regényben, egy olyan történetet mesélnek el, amiből jól érezhető a fajok közötti kapcsolat jellege. A csapatban Logan (ember) és Rytlock (charr) együtt dolgoznak, a közös ügy érdekében, de ha valamin összeszólalkoznak, az nem szép látvány.

A Guild Wars 2 története folyamán, láthatjuk ezt a kapcsolatot kibontakozni, ott folytatjuk a történetet ahol a regény azt abbahagyta. Természetesen a könyv történetének ismerete nem szükséges a játék cselekményének megértéséhez, emiatt nem kell aggódni.

Skillek, Kasztok és lőpor szag

A fajok hátterének megalkotásakor egy történetet, egy hangulatot kapcsolnak az adott népcsoporthoz.  Előfordulhat az, hogy egy-egy kaszt nem illeszkedik tökéletesen ebbe a szerepkörbe, például Guardian Charr NPC-vel sosem találkozhattok majd. A játékosoktól  viszont nem szerették volna elvenni a lehetőséget, ha mi Guardian Charrt akarunk játszani, megtehetjük.

A Charr egy technológiailag fejlett nép és ez a skilljeiken is meg fog látszódni, mint például a rejtett pisztoly, a sharpnel aknák és az elite skilljük az artillery barrage (tüzérség).

Továbbá megidézhetjük egy időre a karakter warbandjét, ha segítségre lenne szükségünk. A skilljeik tükrözik a faj természetét, a Warbandjükkel együtt dolgozva mindent megtesznek a győzelem érdekében és ha kell a nehéztüzérséget hívják, hogy felperzseljék a földet.

Az elmúlt 250 évben sokat fejlődött a technika és ha emlékeztek rá már az első részben is a törpök rendelkeztek lőporral. A charr ezt csak finomította, de minden más fajhoz is elért a fejlődés, így az Asurák pisztollyal, a Sylvarik puskákkal indulhatnak harcba.

Viszont a Charr áll mindenki felett technikai fejlődésben, míg az emberiség kicsit a múltban ragadt. A Charr városokban dübörögnek a gyárak, a kéményekből fekete füst száll fel és az utolsó ami érdekli őket, az a természet.

Istenek nélkül

Miért jutott eddig a charr? Az ok egyszerű… A Flame Legion elűzésével a Charr megtagadta az isteneket és ezzel együtt a misztikumot is ami őket övezte. Így A Charrnak nincsenek többé istenei, az emberekkel ellentétben, akiknek szükségük van rájuk. A charr filozófia szerint, ha valakiknek istenekre van szüksége, az a gyengeség jele. Önmagadtól képesnek kell lenned talpra állni és boldogulni, anélkül, hogy valaki nagyobb állna mögötted.

Viszont a Charr sem lehet elég erős egyedül az ősi sárkányok ellen, főleg hogy mellette több frontos háborút vív… így rákényszerült a fegyverszünetre az emberekkel és Tyria többi népével összefogva indulnak harcba.

 1. ata
  2011. április 19. - 10:00

  egyre biztosabb az a gunner :-))

  • chucky
   2011. április 19. - 10:50

   Sajnos igen :) A gun az 100% remélem még mindig, hogy valami nagyot hoznak ki belőle. Mert az eddigi 6 kaszt nem a fegyvere miatt az ami, remélem ez se lesz az :)

 2. chucky
  2011. április 19. - 10:54

  Köszi a fordítást elég tartalmas van neki mondanivalója és egy kis ismétlés is, az sose árt a lore mindig feledésbe merül az akció előnyére.

  Azért a sylvari se lehet piskóta ha 250 év alatt puskákat használnak. Nem véletlenül hagyták ezt utoljára (még ha a fejlesztésben is), akarnak ott valami csavart. Kicsit fura, hogy növény, természet puska, iparosodás kettős áll egymással szemben. Kíváncsian várom mit hoznak ki ebből :)

  • dualmotkany
   2011. április 19. - 15:18

   25 évet akartál mondani, nem? :)

  • chucky
   2011. április 19. - 16:53

   250 az. A GW:EN végén ahogy megölöd a Great Destroyer-t a videóban kiderül pár dolog. Új élet születik, a 250 éves fa :) Onnan indult a sylvari faj és 250 év alatt fegyvert használ :) Ez fantasy messze a realitásoktól, itt az evolúció kicsit más :) Ez még nem is baj, csak hát ők a természettel kellene, hogy kapcsolatban álljanak és kicsit fura a fegyver, de majd kiderül mi sül ki ebből.

   • dualmotkany
    2011. április 19. - 17:33

    Jah, hogy úgy, hogy a Pale Tree 250 éves :)
    Én meg a sylvarikra gondoltam, hogy ők 25 évesek. EN kampányt még nem toltam ki, ezért nem vágom annyira ezt a részt, csak olvastam, de az nyilván más.

    Hát már a necro is milyen furcsa volt sylvarinak, és mégis Caithe nénit hogy megmagyarázták, és már nem tűnik erőltetettnek, sőt.
    Igen, a puskás növény tényleg fura :)

 3. 2011. április 19. - 13:41

  Azért a “Gunner” kivitelezésére énis nagyon kiváncsi vagyok.
  Nem egyszerű munka, annyi biztos.

  Remélem elég jól keverik majd a skilleket, pl a rövid, de erőteljes Charr idézéseket emberként is megtanulhatod később, addig a fajnak (ember) megfelelően hosszabb és egyenletesebb, vagy asuráknál pl kevésbé effektív, de bosszantó és hosszú időtartammal bírnak. Itt a Shout-félékre gondolok.
  Ha nem lehet teljesen más faj skilljeit használni, az sem nagy baj, de jó lenne szerintem. (Ahogy EOTN lehetőséget ad 4 csoport skilljeit megtanulni).

  Ugyanígy remélem, h pl technikailag elmaradottabb emberként is lehet brutális charr fegyverzeteket szerezni és forgatni.

  • Gandarel
   2011. április 19. - 15:33

   Nemtom hogy nézne ki ha humaként megidéznél egy charr warbandot amikor warbanded sincs vagy charrként egy human isten két állatkáját :P

   EotN-ben azért volt lehetőség mert nem volt más játszható faj és így akarták jutalmazni a másoknál elért eredményeket. Itt a fajodnak dolgozol.

 4. Yahtzee
  2011. április 19. - 14:31

  Szerintem még mindig az asuráknak van a legfejlettebb technológiájuk de ha az ArenaNet mondja…

  • 2011. április 19. - 14:34

   többnyire az emberek tekintetében volt szó technikai előnyről, az asurákkal nem lettek konkrétan összehasonlítva. Valszeg én hangsúlyoztam rosszul ki.

  • Gandarel
   2011. április 19. - 15:36

   A charrok leginkább hadi technológiában fejlettek az asurák meg kapurendszereket építenek amivel instant utazhatsz, gólemeket mikkel súlyt mozgathatsz vagy harcolhatsz, az asura fejlettebb mint a charr vagy bármi más csak a charr a legfejlettebb hadi téren.

 5. Eleghal
  2011. április 19. - 14:32

  Én annak örülnék ha nem lehetne más fajok specifikus képességeit megtanulni. (szerintem így is lesz)
  Én nem mosnám egybe a fajokat ennyire, igenis a faj választással egyedi képességeket is válassztunk magunknak, amit csak az adott faj tud.
  Meg a fajspecifikus képességnek pont az a lényege, hogy csak az adott faj tudja használni.
  Mondjuk ez csak az én véleményem.

  • chucky
   2011. április 19. - 15:11

   Lesz is ilyen. Már a gw2 wikin is látni pár faji képességet. Te is fel tudsz sorolni szerintem 1-2-t :) Nornok form-jai, asurák suitja (robot ruha) és még néhány.

   Másrészről a kaszt skillekre, kaszt választásra nem akarták, hogy nagyon hatással legyen, mert akkor már megint a kaszt/faj választás szabadságába szólnának bele. Kicsit fura, de ha így nézzük (tudjuk az okát) már nem is annyira gáz. Majd hozzászokunk :) Nem hiszem, hogy olyan nehéz lesz :) Ezt is az igazságosság jegyében tették ezért már tetszik is :) Meg mivel fantasy mindent bele lehet magyarázni, hogy a kis asura lenyomja a nornot :)

 6. dualmotkany
  2011. április 19. - 15:28

  Féltem hogy a Prophecies gonosz, öldöklő vadállataiból a játszható/szerethető átmenetbe valami romantikus csavarral viszik át őket, de ez így elég korrekten hangzik. Kezdenek érdekelni a charrok :) miáúú.

  Mondjuk a gunnernek nem örülök, de ez lehet csak a caster-vénám, hogy nem tetszik a gondolat, hogy egy elegáns tűzlabdára válaszul egy golyót kapok a pofámba, valahogy idegennek tűnik tyriától, és tudom, hogy eltelt 0,25k év, de akkor is..

  • Gandarel
   2011. április 19. - 15:38

   1800-as években sem szerették ha mentek kardokkal és lelőtték őket. Haladni kel a korral, egy nép sem áll örökké ugyanazon a fejlettségi szinten.

 7. Almuska
  2011. április 19. - 16:05

  Nem tudom mi baj van a Gunnerel :D kezdetben vala a harcoskardos, az íjászcsávó, meg a tűzlabdás mágus. Ahogy telt, múlt az idő az RPG játékkészítők elkezdték ezeket szétszedni több kisebb részletre, így jöttek létre a kardosharcosból a nagybaltát használó Berserker, a gyors és fürge dualkardos rouge, a pajzsos paladin, guardian.
  Aztán fogták a tűzlabdás mágust, annak a képeségeit is belerakták egy nagy szatyorba és szétválogatták xy módon, és végül három kasztra sikerült bontani, ez a Healer, a Mage meg a Necromancer.
  De szegény íjász csávóval mi van?! az idők során odacsaptak mellé egy állatot azt elnevezték Hunternek… nem nagy változás. Ép itt az idő hogy ezt a lövöldözős hapit több részre szegyék, kezdetnek meg is felel egy Puskás Mérnök szerű valami :D

  Szoval nincs gond, hajrá Gunner! Első kari biztos Charr Gunner lesz:D
  és sztem tök jó lesz majd az ép a MagmaFireDemonballIceDeathKillerWizardLángSkullXY nevű képességet ép kasztoló Mágus gyereket egy egyszerű Bullet shoot skillel fejbelőni :D

  • dualmotkany
   2011. április 19. - 16:31

   :D

  • Prana
   2011. április 19. - 16:31

   BFG-t a népnek :)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: