Kezdőlap > Általános cikkek > IRC chat beszélgetés via GW2GURU

IRC chat beszélgetés via GW2GURU

noxicon: A guild wars 2ben lesz harc loggolás, vagy bármilyen módszer arra, hogy áttekinthessük, hogy mi is történt a harc közben az esemény után?
IsaiahCartwright: Igen, lesz combat log. Úgy gondoljuk, hogy az embereket informálni kell arról, hogy a skillek hogyan működtek, ezzel az emberek beletanulhatnak a játékba és később jobb döntéseket hozhatnak a játék során. Ezeknek a logoknak nem lesz létfontosságú szerepe a játékban, de szeretnénk minden információt megadni a játékosoknak amit csak szeretnének, aztán az, hogy mit kezdnek velük, már az ő döntésük.

Ravious: Hogy fog működni a vízalatti harc? Például, hogyan lehet használni azokat a skilleket amelyekhez terület kijelölés szükséges?
JonPeters: Nem lesz terület kijelölés a víz alatti harcok folyamán, mert nem tudhatjuk, hogy adott esetben van-e kijelölhető földterület a képernyőn. Ahogy kiadunk több infót a víz alatti harcokról akkor átláthatóbbá válik ez az egész. A vízalatti harcok körülményei teljesen mások mint a szárazföldön, ezért nem fogjuk lemásolni azt 3D-s verzióban.

Archaes8: Már tudjuk, hogy a Guardian erős party karakter lesz, de szóló játék folyamán ugyanúgy megállja maja helyét mint a Warrior?
JonPeters: Minden kasztot úgy alakítunk, hogy mind szólóban, mind csapatban teljes értékű legyen. A guardian erényei passzív módban főleg a szóló játékhoz, aktív használatkor pedig inkább a csapatjátékhoz idomulnak. Továbbá sok NPC-re ugyanúgy alkalmazhatóak az erények, mintha egy másik játékosra használnánk őket, így akár egyedül is kényelmesen játszhatunk a dinamikus eventekben. Természetesen ahogy minden más kasztnak is, a guardiannak is vannak utility skilljei és nagyon sok különböző build variáció lehetséges. A guardian képes egyszerre 3 megidézett fegyvert használni, vagy 3 shoutot.

Kategóriák:Általános cikkek
 1. chabey
  2011. január 29. - 02:50

  a víz alatti fightra kiváncsi vok.

  tökjó bmeg amugy hogy péntek (ugyértve már szombat este is) hazajövve :D földöncsúszva minden dolgot hallucinálva az első dolog a gw2.variance.hu hogy megnézni miujdonság van.

  én az egyik szerk.el dumáltam, mondtam hogy ennyire tolni a dolgot hogy a csak monk (guardian esetében leginkább prot, meg az a támadó cucc.. nemjut eszembe… na mind1, és a heal) skillek, tulajdonságok, jellemzők (tehát a heal típusú support classok) mennyire felborítják a játékmenetet és most ők ezt megoldják, erre jön egy kaszt amiből a játék majdnemhogy 70% os feltérképezése után már a guardian class minimum 40 százaléka arra lessz kitolva hogy a vele egy csapatban lévők esélyt se kapjanak az életpont teljes lenullázódásra.

  Erre egy elég nag POFON! számomra az az a válasz volt: “We said COOPRPG for just an instanced mmo when we were developing GW 1”- A GW 1 reis csak annyit mondtunk hogy COOPRPG

 2. chuckygwzik
  2011. január 29. - 04:06

  Szia köszi a fordítást. A víz alatti fight-ra én is kíváncsi vagyok.

  Ez elég lehangoló én vagy 50-100 kérdésre számítottam. 3 kérdés? Mi van az újságírókkal? Vagy nekik külön időpont járt az exkluzív interjúkra? Nagyon remélem :) Ájj de kár ezért az ircért. Eső után köpönyeg de a blogosok közül pár angolul perfektül beszélő embert fel lehetett volna küldeni, mint a magyar követség hírvivői :). Szerintem mi 50 kérdést 1 nap alatt összeblogoznánk :)

 3. Mephi
  2011. január 29. - 09:08

  A combat lognak nagyon örülök. az elsődleges info arra nézve, hogy talán a PvP rész is jól sülhet el. Várom már nagyon a játékot, még akkor is, ha addig hónapok vannak még hátra :)

  • Gandarel
   2011. január 29. - 10:43

   Te kis optimista, hónapok…? :P

   Jó lenne ha csak annyi lenne :D

 4. Prana
  2011. január 29. - 12:21

  Ennél sokkal több kérdés volt, gondolom fubennek nem volt rá ideje :) A teljes szöveget már belinkeltem korábbi hozzászólásban.

  • 2011. január 29. - 13:12

   jajah sajna nem tudtam jobban belemélyedni a chatlogban. Ha valaki érez rá erőt, akkor várom a fordítást fubenalvo1987 kukac gmail pont com címre.
   Ha senkinek nincs kedve, akkor leghamarabb hétfőn tudom átnézni.

 5. Finyak
  2011. január 29. - 12:56

  Chabey: te ennyire vágod a GW2öt, hogy ilyen kijelentéseket teszel? Szerintem tök kár…Most kb kezdödik megint az, mint amikor bejelentették a Guardian classt, ment a picsogás hogy mi ez már, amikor meg az elsö skillvideo megjött, mindenkinek csorog a nyála. Most meg semmit sem tudva ennek müködéséröl(heal,tankolás) olyat mondasz, aminek semmi valoságalapja, csak spekulálsz! Mint a fazon is mondta, a classok ugy vannak kitalálva, hogy mind ptben mind szoloban ugyanolyan hasznosak legyenek, ami számomra azt jelenti, hogy egy guardian ugyanannyira lesz hasznos pttársnak, mint pl egy nekro! Persze biztosan lesznek adott helyzetek, amikor egy másik class adottságai jobban jönnének mint ami van, de ez a karakterek másságábol kiküszöbölhetetlen szerintem.

  • chabey
   2011. január 29. - 14:16

   olyan nincsen hogy tökéletes egyensúly szóval arra ne számíts hogy amit a játékfejlesztők csinálnak 100% ig lessz működő és kiegyensúlyozott… mert még msot is változtatgatják a GW1 ben a skilleket.

   tehát azt értem ha a világra azt mondod hogy tökéletesen működik mert tényleg minden kivan balancolva :’D, na és most ezzel akarok ellentétet állítani: tehát amit az Anetesek csinálnak az nem szent tény hogy érzékük van hozzá de problémák lesznek, pl hogy skillek meg leírás alapján istenkirály cast van pl, de amikor kijön a játék rájön mindenki hogy ez csak idill… nem tudod használni partiban se meg szólóban se, persze hamar kijavítják, de megint modnom hogy nem 100% tökéletes az amit ők csinálnak.

   a gw2 ös állításokat meg azért tudtam így felsorakoztatni mert vagy 4-5 éve mondhatni igazán belemélyültem az mmo játékok világába, tudom hogy az elején mindenkiben pezseg a felfedezés reménye utána kopik el egyre jobban ahogy jelennek meg (az amúgy képlékeny de) állandó fejlődési útvonalak, megmondják hogy ez már jó, ebbe a partiba ez kell, más nem jó és kész (hogy GW-ből idézzek, HoM- nem elég ha megszerzed az egész pengeélesrekicsiszoltbuildet, rang is kell ahhoz hogy bevegyenek egy olyan csapatba amivel az 5. pályán tovább tudsz jutni…).

   A guardian persze lesz lehetőség arra is hogy úgy használjuk amiről most képzelgünk hogy ííí majd betolok minden erőt és énleszek a szent fal aki megy előre és zúz szét mindenkit, plussz még egyszer kétszer besegítek a mlettem harcolóknak sötöbö.
   igen én mielőtt megvettem a gw-t a mesmerről is olvasgattam hogy milyen izé, hát tudjátok ő az elbűvölés mestere, illúzió varázslatokat használ amik megbénítják az ellenfeleket és domination spelleket amik valóságos szolgájává változtatják az ellenfelet aki azt fog csinálni amit mondunk… hóhó és amikor már bennevoltam a gw ben akkor realizálódtt nekem az hogy hát a mesmer, az köbö mint a paragon, néha jóljöhet. interruptol és energy denialozik. =) tehát idill…

   igen spekuláció de szerintem elég biztos alapokra építve: Ha van egy rakás ember aki kegyetlen sok DMG-t visz be viszont magukra nem tudnak vigyázni (minimum az első évben így lessz) de másodpercek alatt legyaknak mindent amit látnak, akkor miért ne kellene pont egy vagy esetleg kettő ember aki vigyáz ezekre a vadállatokra és teljesen kigyúrja magát, biztosítva ezzel hogy ne haljon meg senki. Taktikázni lehet persze, de eleinte amíg egy két nagyobb rést nem találnak ezen (az mmok világában szinte állandó) csapatbuildre addig hiába állítanak össze mindenféle cuccot mittomén elét “mert az majd a guardianokat legyőzi mert az ele ha tűz akkor piross és a guardian pedig kék szóval a piros lefogja nymni a kéket mert ez ígyigaz” meg mellé necromancereket mert “ha már egy meghalt akkor hűűűűű >:OO elszedük az életenergiáját is :O:O:O:O:” SÖTÖBÖÖ, akkor is az AtomDPS TankHealer felépítés lessz az a felépítés ami mondom mégegyszer minimum az első évben (ha mindent jól csinálnak a srácok) lessz a domináns.

   öhhh.. nah komcsikáztam ^^ jupijé

 6. Azraelf
  2011. január 29. - 13:31

  Már nem azért a két fillérért, de miért is lenne olyan hatalmas nagy egetverő probléma, ha lenne monkosabb karakter GW2-ben? Engem az se érdekelne, ha lenne külön healer karakter a játékban, hisz szinte minden mmo-ban van healer kaszt. Azért mert te utálod őket, attól még más embereknek a healer jelenti a main karit, ők ezt szeretik csinálni. Sok ilyen embert ismerek, és miért is kéne tőlük elvenni a játékélményt? Nekem nagyon tetszik, hogy midnen karakternek megvan a maga szerepe a játékban és a harcban és igenis, egy bosshoz, vagy egy hatalmas ellenséghez kelljen prot class, healer, és tank, hisz ha nem kéne akkor miben különbözne a mezei enemytől?
  Szóval igenis legyen healerebb típusú prof is, ne vegyük el mások játékélményét csak mert nekünk nem tetszik, vagy mert kicsivel többet kell sz*rakodni partyszervezéskoz, ami mellesleg lehet hogy nem is lesz vagy fog kelleni a 2-ben..

  • Bubi
   2011. január 29. - 13:39

   Köszönöm, végre valaki, aki megért minket [monkokat] (még ha nem is feltétlenül szereted ezt a stílust ) ;)
   Azért remélem, hogy nem feltétlenül kell healer-prot-dps-tank felosztás, végül is gw1-ben is sikerült néha megkerülni (avagy discordway), és egy naggyon nagy bosst úgyis vagy 50-en ütünk egyszerre, lesz ott minden, nem kell arra külön szervezni partyt (Habár klánnal együtt bizos nagyobb élmény :P )

 7. Finyak
  2011. január 29. - 14:10

  Azrafel:GW2 nem a te játékod lesz ahogy olvaslak..:D

  • chabey
   2011. január 29. - 14:24

   trú.

   nem tudom lehet hogy nem hallotta az Anet vergődését hogy a monk hogy szétdurcizza a játkmenetet

   • Azraelf
    2011. január 29. - 14:34

    halottam mindent, és a játék akkor is érdekel, az hogy mennyire lesz az enyém majd kiderül ha végre az Assámmal mehetek barangolni. Nem azt mondom, hogy feltétlen kell ez a felosztás, vagy hogy kell a monk és faszság hogy nincs. Azt mondom hogy miért baj az ha lehet guardból ilyesfajta támogató karaktert is csinálni, ha egyszer néhány embernek ez tetszik. Valószínűleg amiket mondtak az alapján, nem lesz feltétlenül szükséges a healer support, anélkül is fog menni minden, de miért lenne baj ha emelett vki csinálhatna azt amit szeretne? Én se örülnék ha assassin típusú karaktert nem tennék be a játékba, vagy nem lehetne játszani ilyennel. Valszeg nem is lennék itt és nem érdekelne mikor jön ki. Nem hiszem hogy ezt olyan nehéz felfogni.

   • Bubi
    2011. január 29. - 14:55

    Tegyük fel, hogy nincs guardian.
    Akkor mit csinál a healelni vágyó játékos? Elét, és ha megteheti, waterrel fogja tolni.. Az nem rossz healer, valamelyest alkalmas rá. Annyira beleivódott a játékosokba, hogy kell healer, de még inkább, hogy vannak, akik szeretik ezt a stílust, hogy szerintem szinte lehetetlen nekik is megfelelő játékot készíteni jó support nélkül.

   • chabey
    2011. január 29. - 15:02

    épp ez nem teszi lehetővé a játékot, hogy bárki azt csináljon amit akar.

    fejben kitalál valami jó taktikát de nemmegy mert néhány élettelen kocka godmode osztogatót csinált a guardianból és egyszerűen nem tudja lenyomni az ő csapatát akkor elmegy a kedve a guardiantól.

    ha valaki játszani akar guardiannal akkor leszűkűlnek a választási lehetőségei, mert vagy azt csinálja ami másoknak kell (mert a többi noob meg látván az élettelen kockát aztmondja hogy nekemis csak olyan kell), vagy pedig solozik a saját útján.

    nekem nem a heallel vannak a gondjaim hanem a sablonosodás és a kényszerítéssel, és az Anetesek meggyőztek hogyha nemlessz healre kigyúrt class akkor felborul a sablon hiszen mindenkinek magát kell megvédenie. ÉS IGEN EDDIG EZZEL NEMVOLT BAJ! ÉS NEKEM NEM A GUARDIANNAL VAN A BAJOM, hanem a deklarált heal helyett összecsapjuk a monk elemeit a warrival és lessz ami lessz, és ebből előre látható hogy mivel már van WARRIOR ezért az nemannyira szükséges vonal, hanem hogy (eleinte) egyedi legyen vagy fontos így a MONK-ot fogják felhúzni.

    és kérem mellőzni azt a típusú elhallgattatást hogy “mitspekulássz nemúgylesz, kizárt mert én azt nemtudom!”

    bizony spekulálok és? biztos alapokon állítom fel, és megpróbálom a hibáit kiszűrni ennek a döntésnek (mármint az Anet-guardianjának).

 8. Finyak
  2011. január 29. - 14:57

  Az a különbség a 2 közt, hogy egy assa az kell, de pl egy healer szétcseszi a játékmenetet. Milyen már az amikor azmiatt nemtudunk menni sehova mert nincsen healer, nemtudunk megölni egy bosst mert nincsen healer stb…Kifejezetten kártékony hatásuk van, és ezt annak ellenére mondom, hogy tisztában vagyok vele sokan ezt szeretik! Itt majd mindenki healelheti magát:) …anélkül hogy lenne külön healer kaszt, vééégre

  • chabey
   2011. január 29. - 15:15

   igen :D háhá de ha lessz pár guardian mondom aki eleinte monk vonalon tehát healernek tolja ki magát akkor, utána rászoknak egyes emberek hogynemkell heal úgyis megment aza x y. és amikor azok nincsenek akkor azt követelik, vagy lásd kiélezett helyzetek, kell minden erő trait energia a gyilokhoz és akkor mi fog healelni? hát a gárgyön :D

   mi más? mindenki kivan tolva, áttörhetetlen gyilkológépezetaz egész team, a guardiannal hátul aki staffal osztja az “átkot” másokra, ahelett hogy szenteltvizes nagyon hóliszvörddel jó kis buffokat tolva az élsor harcosaira tolná az “áldást” az ellenre, MERT MIÉRT TENNÉ? van helyette jobb is :O:O

 9. chabey
  2011. január 29. - 15:17

  Bubi :
  Tegyük fel, hogy nincs guardian.
  Akkor mit csinál a healelni vágyó játékos? Elét, és ha megteheti, waterrel fogja tolni.. Az nem rossz healer, valamelyest alkalmas rá. Annyira beleivódott a játékosokba, hogy kell healer, de még inkább, hogy vannak, akik szeretik ezt a stílust, hogy szerintem szinte lehetetlen nekik is megfelelő játékot készíteni jó support nélkül.

  szerintem itt a gond ^^

  • chabey
   2011. január 29. - 15:20

   az utsó sor már nemidézet… sry :D

   pont ez a lényeg hogy a support classnak ne a HPfeltolása legyen az elsődleges célja hanem támogassa a játkosokat.

   az elét nemféltem hogy rosszra fogják használni hiszen a víz életet ad de nem az az egyetlen fejlődési lehetősége, csomó olyan dolog van amit más nem tud csinálni.

   de most kérlek egy guardian ha nem monk akar lenni akkor beáll a warrior mellé jópofizni hogy hellókáá adjak egy két szupcsi vardcsit????

 10. Bubi
  2011. január 29. - 16:07

  Nem értek veled egyet, chabey:
  Ha ki akarok valamit próbálni, mondjuk új buildet, akkro ki fogom. Max. nem az elitteammel megyek, amit most pugoltam össze, hanem a mi kis béna klánunkkal, akik úgy szeretnek játszani, ahogy nekik tetszik.. Nem egy uw failünk volt, mert azzal jött mindenki, amivel szeretett játszani.. Avagy 3h-val tovább tart, mint egy sc.. Na bumm, élveztük, szerintem egy játék erről szól. A szórakozásról, kikapcsolódásról.. ^^
  Nem tudom, hogy ki mit vett eddig le a guardianból, de neki kevesebb a healje, mint a waterelének.. Neki szinte csak supprotja van, amik védenek. (Leszámítva jó kis passzív képességét, mikor aktiválja.. ;) )
  Szerintem ha a wardokat jól használja, sokkal erősebb tud lenni egy warriornál. Miért? Ellenfeled el akar futni, bumm, elé teszel egy egyenes falat (ward), amit meg kéne kerülnie.. Míg körbe akar futni, utoléred, levágod.. Vagy bezárod magaddal együtt egy kör alakú wardba, nem tud kimozogni, és megölöd aoe-varázslatokkal.. A lehetőségekben nincs hiány, csak a többi skillje fogja eldönteni, hogy mire képes.
  Nem azt mondom ezzel, hogy a warrior gyengébb nála. A warrior valszeg többet fog sebezni szimpla támadásokkal, de “izomagy” módra, kevesebb gondolkodás szükséges hozzá (de valamennyi kell, hiszen ezért gw ;) ), mint egy guardianhoz.

  De az összes kaszt skilljeinek csak töredékét ismerjük, ez hatványozottan igaz a guardianra, ezért ilyen következtetéseket csak szimpla logikára lehet alapozni, amit az anet akkro cáfol meg, amikor kedve van hozzá :D
  [Ez az egész hozzászólásomra igaz, az elejétől a végéig :P ]

  • Marcimeister
   2011. január 29. - 16:28

   Igen, ezzel én is egyetértek

 11. Azraelf
  2011. január 29. - 16:21

  Igen. Chabey ha ilyen szemszögből néznénk soha semmi nem lenne jó. Hisz nincs olyan, hogy tökéletes, ha elveszik ezt másoknak nem fog tetszeni és sírni fognak, de mindenképp megpróbálnak majd más kariból olyat csinálni, ha lesz rá lehetőségük. Ha meg van ilyen, akkor meg a másik fele kezd el sírni, hogy várni kell rájuk, jöjjenek, kockák (mellesleg nem értem miért baj az ha valaki kocka, nyilván aki több időt öl valamire többet is hoz ki belőle) stb stb.. Nem egy nem kettő MMOban van így és mégis játszunk velük és szeretjük a játékot, eltekintve ettől a kis résztől. Ha a klánotokban nem találtok healer beállítottságú embert akkor is van 2 lehetőség (ami mondjuk lehet ront a játékból, de nem lehet minden tökéletes és szép) vagy valaki felvállalja és csinál egy healert(ha már úgyis minden karit ki akarnak próbálni) vagy kerestek ismeretlenek közül, ami időigényes és nem mindig jön be, de hát ilyen az élet. Engem ez sosem zavart annyira, hogy abbahagyjam a játékot, vagy remegjek tőle hogy fogják megoldani a következő részben.
  És ezt úgy írom, hogy elfogadom a te véleményedet is és azt a részt is megértem.

 12. Marcimeister
  2011. január 29. - 16:25

  Szerintem az a hiba az elméletetekben, hogy nem lesz lehetőség healerré alakítani a Guardiant mivel:
  -az első 5 skillt nem te választod és szinte biztos, hogy nem lessz heal skill benne (max 1 szerintem)
  -a kötelező heal szkilek közé csak egyet tehetsz be és azt magadra fogod használni
  – az elit szkill egyszerűen túl soká töltődik, de az akár lehet egy jó kiss heal skill mint pl: a Warriornak is van ilyen
  -a maradég 3 skillt megnézed a gameplay videókban azok is elég soká töltődnek ahhoz, hogy egy valakit soká életben tarts vele nem hogy egy csapatott

  a Guardian ikább olyan védő lesz szerintem: aki 1-2 skillje védi a csapatagokat, ill. megakadályozzák az ellenfeleket, hogy közel jussanak; a maradékkal pedig támadnak.

 13. Eldron
  2011. január 29. - 16:34

  sok igazság hangzik el úgy gondolom, még chabeynek is van egy két jó gondolata, de a végén nekem amolyan boszorkányüldözésbe megy át a dolog, amit ő ír. Hisz tényleg nem ismerjük a full képesség listát a guardnak, meg azt sem h miféle traiteket lehet majd választani. Én attól sem félek, h majd a játékosok nagy része guarddal fogja nyomni, hisz mindenki biztosan avval fog kezdeni amit neki szimpi. Magam részéről biztos, h rangerrel fogok kezdeni, h másikat kipróbálok azt azért teszem mert 1 érdekel, 2 kíváncsi vok többi történet száll lehetőségekre.

  Azért is leszek ranger kaszton mert mindig hasonló volt a fő karim, és ha valaki támogató karit szokott csinálni akkor az ezen a vonalon is fog tovább mozogni, és nem hiszek az olyanban, h verhetetlen kaszt, biztos, h lesz kicsit erősebb, de hát akkor mi lenne a kihívás? :)

  • Bubi
   2011. január 29. - 16:41

   http://games.on.net/article/11446/Exclusive_Interview_Guild_Wars_2s_Jon_Peters_on_the_Guardian

   Ebben hoznak egy példát, miszerint: “a shield of absorption egy gömböt képez a guardi körül, ami megvédi a lőt cuccoktól a benne lévőket, de akad egy trait, ami kikickeli az ellenfeleket a körből.”
   Ezzel a traittel nem csak védeni lehet, hanem “támadni” is.. Hiszen bemész az ellenfél közé, majd eltolod minden ok nélkül a SoA-t, ezzel szétszórva az ellenfelet, megtörve az alakzatot.. PvP-ben mókás dolog lehet :P

   Nagyon sok minden a traitek megfelelő használatán fog múlni, nekem legalábbis most így tűnik.. Az a ~3 skill, amit betehetsz magadnak, talán kevesebbet változtat a buildon, mint hogy melyik trait-t használod éppen :)

 14. Bubi
  2011. január 29. - 16:44

  (Elfelejtettem odaírni az előző hsz.-be, hogy ezt a linket és az idézett szöveget Messentől vettem [gw2.hu fórum], ugyanúgy, mint az alábbi linket )
  Van még egy cikk:
  http://www.onlinewelten.com/games/guild-wars-2/specials/exklusives-interview-guild-wars-2-lead-designer-7330/seite-7/
  (Az előző oldalakon a német fordítás található)
  Ebben is olvasható néhány érdekesség, pl:
  “There are no ally targeted skills in Guild Wars 2.”
  Ennyit a healnek ^^ AoE heal pedig sosem fog annyi hp-t adni, mint a célzott ^^

 15. PDI
  2011. január 29. - 16:45

  Javítsatok ki, ha tévedek, de a guardiannak van az aoe hp reg healje, ráadásul azon is nem kevés cd van 2 perc asszem, amit ja valószínű le lehet csökkenteni. +jön még az a pár eddig ismeretlen skill amik ja, healelhetnek, de szerintem azokon is lesz nem kevés cd, szóval nem tartom valószínűnek, hogy a guardian miatt egy csapat majdhogynem elpusztíthatatlan legyen. Nem hinném, hogy emiatt háttérbe szorulna a csapat összeállításnál akármelyik másik kaszt. Szerintem kisebb groupokban nem lesz létszükséglet egy guard vagy wateres ele. A 30-40 fős bossoknál meg 3-4-5 elég. Szerintem ez inkább olyan lesz mint wowban a shaman heroism ill. bloodlustja. Komolyabb bossoknál jó ha van, de nem szükséges. Szóval nem hiszem, hogy a guardian fő feladata a hp reg feltolása lesz ezzel az aurával meg a pár ismeretlen heal skilljével. Jobban aggódom a shieldek miatt meg a Courage miatt. Mi van ha több guardian tolja el egymás után?)

 16. Finyak
  2011. január 29. - 16:54

  “JonPeters: Minden kasztot úgy alakítunk, hogy mind szólóban, mind csapatban teljes értékű legyen. A guardian erényei passzív módban főleg a szóló játékhoz, aktív használatkor pedig inkább a csapatjátékhoz idomulnak.”

 17. 2011. január 29. - 17:41

  Egy kicsit én is hozzászólnék a dolgokhoz:
  Mindig support karikkal szeretek lenni minden játékban. De nem healer. TF2 ben enginerr, más fps ekben sniper ami hátulról védi a csapatot stb. Én guardiant fogok csinálni, de nem monkot fogok belőle traitelni(már ha lehet egyáltalán), hanem egy harcost, ami sebzésben nem gyenge, és különböző képességeivel a csapata életét könnyebbé teheti, kellemesebb foylamatosabb haladást biztosítva pl egy instában.
  Én ennyit várok a guardiantól.
  Az meg hoyg valaki megmondja mien buildet használjak egy pug ban pl, azt a groupot hagyom is ott a francba egyből. Aionban is nem egyszer votl hogy modnták hogy socketeljem át magam fullhpra hoyg jol tudjak tankolni, válasz nélkül kiléptem a csapatból, mert akkor már nem az a templar lennék amit én szeretek. Mindenkinek szíve joga hogy játszon, és úgy játszon ahoyg szeret. Ha valaki guardian akar lenni fullprotmonk szerű builddel akkro legyen, ha valaki inkább dps es guardian akar lenni legyen. Egy necronak sem modnod meg hoyg ne MM legyen hanem mondjuk valami blood magices, vagy warrinak hogy használjon már dupla baltát a nagy kalapácsa helyett mer az jobb.
  Nem offenzívan írtam ezt, senki ne vegye magára mert nem ugy írtam, csak a véleményem.

 18. qpakk
  2011. január 29. - 18:53

  Hali az a béta teszt ami jön márciusba az mi lesz? hogy lehet arra jelentkezni?

  • roliocsi
   2011. január 29. - 20:23

   Ezt hol olvastad?

  • Solefald
   2011. január 29. - 20:23

   Béta teszt? wtf!? ezt hol találtad, engem is érdekelne.

  • roliocsi
   2011. január 29. - 21:14

   Ja most látom hogy ide a honlapra van kiírva…. Tuti nem lesz semmi

  • Goor
   2011. január 29. - 22:54

   ott van az a bizonyos ~ jel ami annyit tesz, hogy a szerkesztők is csak tippeltek kiíráskor. én egyébként még esélyesnek is tartanám… ha nem is március elején, de a végefelé vmi closed beta… maybe…

   • menorel
    2011. január 29. - 23:44

    Tehát akkor márciusig bejelentenek még 3 profession-t, úgy, hogy az utolsó kettő között 4 hónap telt el? Vagy ez egy olyan béta lesz, ahol csak 5-6 classal lehet játszani? Van ezt hogy gondolod ?

   • 2011. január 29. - 23:44

    closed beta nemhinném hogy lenne, nemdivat már az a “klasszikus” bétázás, hoyg a tesztelők bugokat reportalnak stb. inkább demonak mondható a beta és kiadás előtt max egy hónappal lesz szerintem.
    tudoma gw1nél nem így volt, de az 5 éve volt, manapság az már nem szokás mmoknál.

 19. Mad Pig
  2011. január 30. - 09:22

  GW1-nél szükséges volt a béta tesztelés mert nem volt akkora teszter gárdája anet-nek, ma már rengetegen dolgoznak ott, és igy van egy profi tesztergárda is ezért nincs szükség closed beta-ra sem.

 20. Finyak
  2011. január 30. - 10:29

  Urachiel, a béta tesztek kiadás elött kb fél évvel fognak elkezdödni, nem 1 honappal, de lehet a fél év is kevés

  • Bubi
   2011. január 30. - 12:20

   Most az alfa tesztek mennek? :P
   Hiszen már van olyan része a játéknak, ami viszonylag “bugmentesen” játszható, be tudták mutatni a nagyközönségnek :) Attól függ, hogyan definiáljuk a béta tesztet, lehet, hogy már folyik a háttérben ;)

  • 2011. január 30. - 12:41

   én béta teszt alatt azt értem, ami a publikum számára is elérhető zárt/nyílt formában. nem is igazán beta hanem valami pre-realese változat.
   Tesztelés folyik minden percben, hiszen másképp nem tudnak játékot csinálni. de az a béta ami a kiadás előtti reklám/játékoscsalogató szerepet fogja betölteni az 1, max 2 hónap lesz.
   Tesztelésre, a játékosok általi konkrét bugkeresésre nem lesz beta. Ez nem hivatalos info mielőtt az lenne hoyg hol olvastam stb. de ebben biztos vagyok hogy nem lesz.

 21. Goor
  2011. január 30. - 12:46

  menorel :
  Tehát akkor márciusig bejelentenek még 3 profession-t, úgy, hogy az utolsó kettő között 4 hónap telt el? Vagy ez egy olyan béta lesz, ahol csak 5-6 classal lehet játszani? Van ezt hogy gondolod ?

  Korábban olvastam valahol, hogy ugyanolyan ütemben akarják kiadni ezt a négy kasztot mint a korábbiakat. Igaz akkor is április végére jön ki az utsó… lehet kicsit túl optimistán becsültem, de akkor is komoly pénzt mernék tenni rá hogy ősszel már játszunk. :)

 22. 2011. január 30. - 12:51

  Sajnos valóban be kell látni, hogy még messze vannak a bétatesztek. Ha nyáron már játszhatunk valamiféle bétával, már elnézést a kifejezésért… a sggem a földhöz verem. :)

  A márciusi béta egy szeptember novemberi becslés volt. Frissítettem.

 23. Razul
  2011. január 30. - 12:59

  A lényeg hogy ősszel már játszhatunk! xD (remélhetőleg :D)

 24. Crymic
  2011. január 30. - 13:04

  Csak azt nem értem, hogy hogy lehet majd tankolni healer nélkül? :) Még ha nem is lesznek konkrét healer kasztok, egy esetleges instában valakinek/kiknek mindenképpen heal support valaminek kell lennie, hogy a tank túlélje a többlet sebzést. Viszont ha mindenki supportol akkor átmegy halhatatlanba a csapat? :P Persze ez is csak spekuláció. De minden új hír és kaszt után egyre kíváncsibb leszek, hogy hogy fogják megoldani ezt a fajta balanceot. Szerintem még biztos lesz egy kaszt amivel a valamilyen szinten lehet majd healelni. Nem konkrét monkra vagy egyéb csak heal spellekkel rendelkező kasztra gondolok, hanem a szokásosnál több heal supportra a skilleknél. Najó megint csak találgatok… :) Jó lenne már egy beta, de még jobb ha már megjelenne. :)

  • erasmus
   2011. január 30. - 13:17

   Láthattad a gameplay videokon hogy a csata a itt nem abból áll, hogy állsz egyhelyben, ugorj el előle, csapj oda amikor nem tud visszaütni, ha az aktuális tank épp szarban van váltson át távolságira húzódjon hátra és healelje magát míg valaki átveszi a helyét.

  • Bubi
   2011. január 30. - 13:37

   Mivel nem lesz tank (legalábbis anet nem szeretné, ha jól értelmeztem cikkeiket), ezért kb. nincs értelem a kérdésnek ;)
   Már gw1-ben is meg van oldva valamennyire, hogy a mobokat ne/nehezen lehessen tankolni, egyszerűen szétfutnak :P Ha gondban van a “tank” (inkább közelharci játékost mondanék), akkor hátrafuthat, van mindenkinél selfheal, esetleg egy (guardian) support segít neki magát addig védeni, míg megint biztonságban nem lesz.
   És a “halál” sem egy nagyon veszélyes dolog, bárki fel tud éleszteni, amíg downed vagy ^^

   • Crymic
    2011. január 30. - 19:02

    Most hirtelen eszembe jutottak a videok amiket megnéztem és így utólag tényleg értelmetlen ez a tank dolog. :) Fura ebben az új rendszerben gondolkodni a mostaniban eltöltött évek után. :)

   • Bubi
    2011. január 30. - 19:27

    Egyetértek, én is mindig emlékeztetnem kell magamat arra, hogy itt nem lesz healer kaszt.. Ezért kell beérnem a guardiannal ;)

 25. Finyak
  2011. január 30. - 13:19

  Urachiel egyröl beszélünk, a bétateszteléseket a CBT-töl szokták nézni, nem az OBT-töl, de még csak hir sincsen róla, de szerintem jövö év elejére simán itt lesz:)

  • menorel
   2011. január 30. - 17:07

   Osztom az előttem szóló véleményét. Régóta próbálom követni az MMO megjelenéseket és az azokat megelőző hype-ot. Annyira nem jellemző, hogy egy kiadó elmegy hosszú hónapokra ‘aludni’ (amit ugye az Anet csinált az előző hónapokban), majd hipsz és hopsz jön is a CBT. Előbb illene bemutatni, hogy min is dolgoztak az előző időszakban.
   A legnagyobb optimizmusomat is oda erőltetve el tudom képzelni, hogy talán még idén elindul valamilyen tesztelés. Azonban azt érdemes belátni, hogy a legtöbb első körös CBT után a legtöbb – általam ismert játékot – visszarántották a tervezőasztalra és még egy jó fél-egy évet elkotlottak rajta mire újra a nép elé merték rakni.
   Persze lehetséges, hogy az Anet lényegi publikus tesztelés nélkül ki meri adni GW2-őt, az is lehetséges, hogy az kb 100 ember aki az Anetnél dolgozik pontosan tudja, hogy mire van szükséges annak a kb 1 millió játékosnak akiknek szánják a játékot. Ha ez tényleg így van, akkor természetesen simán lehetséges, hogy szeptemberben meg fog jelenni a gw2. Persze azért mérget nem innék rá.

 26. Shantey
  2011. január 30. - 23:58

  Hmm egyszerre három fegyvert is tud idézni. Elnézve a nyitó képet a GW2 oldalán, ott van egy pajzs is. Instant blokk? :)

 27. Marcimeister
  2011. január 31. - 18:11

  azon a képen ott van a három fegyver: Kalapács,pajzs és a háttérben a kard

 28. 2011. február 23. - 10:56

  sziasztok nekem is be jön

 1. 2011. március 22. - 10:38

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: