Guild Wars: Észak

https://i0.wp.com/wiki.guildwars.com/images/thumb/2/2e/Guild_Wars_Concept_Art_04.jpg/800px-Guild_Wars_Concept_Art_04.jpgDevona, kalapácsával hatalmasat csapott az óriási skorpiószerű rovar fejére. A teremtmény kitin páncélja nagyot reccsent az ütéstől, és az elülső lábai közül az egyik meg is hajlott. Az ütés olyan kemény volt, ami még egy talpig páncélba öltöztetett veterán katonát is térde kényszerített volna. De ez a szörny, amivel Devona harcolt, nem volt ember. Ráadásul – már amennyit Devona ezekről a lényekről tudott – ezek a vadállatok egyáltalán nem éreztek fájdalmat.

Szempillantásnyi idő sem telt el és a teremtmény visszavágott. Az éles kitin csápok sívítva hasították a levegőt, ahogy a lény rátámadt a lányra. Devona megpróbált félreugarni az útjából. A kalapácsos harcos lány, a nehéz páncélzat és fegyverzet ellenére gyorsan mozgott. Gyors volt, de nem elég gyors. A skorpió támadása a vállát találta el, pont a páncél varrásánál. A pengeéles karom belevágott a lány húsába, a páncél illesztésénél. Kínzó fájdalom öntötte el, a bal oldala szinte azonnal zsibbadni kezdett.

Devona visszahúzódott, tett két lépést hátrafelé, hogy egy kis időt nyerjen magának. Épp csak annyi időt, hogy magához térhessen. A skorpió mérgesen rázta a farkát, amelynek tüskés végén lévő horgokból lila folyadék csepegett. A vadállat kicsiny, gyögyszerű szemei fel alá jártak, ahogy felmérte ellenfelét.
Devona karja egyre inkább elzsibbadt, ahogyan a méreg szétterjedt a vállán ejtett sebből. A skorpió megiramodott a lány felé. Az újabb támadása olyan gyors volt, hogy a harcosnak hirtelen hátra kellett lépnie. El is esett egy halom törmeléken.

Megtámaszkodott kalpácsának nyelében, és a fegyvert mankóként használva megpróbált felkelni a földről. Kiszolgáltatott helyzetbe került, ami lehetőséget teremtett a lénynek egy ismételt támadásra. A szörny dühösen csattogtatta az álkapcsát és megpróbálta kibilleneti a lányt az egyensúlyából. Bár Devonának sikerült megvetnie a lábát, a skorpió valahogyan mégis fölébe került.
Azután a rovar a földre esett, amikor a már amúgy is sérült lábát keresztüllőve, egy izzó tüzes nyíl vágodott bele a testébe. A vadállat élesen felvisított. Miután a fájdalom elterelte a lény figyelmét, Devona kihasználta az alkalmat és kiugrott a skorpió kitin-karmai közül.
Ahogy Devona szétnézett, azonnal észrevette Aidant egy közeli domb tetjén. A Vadász arcát egy bőrkendő fedte, amelyet vastag bőrszíjjal rögzített, hosszú sötét haját megkötve viselte. Barna szemeivel a földön fekvő célpontot fürkészte. A kezében tartott, feszesre húzott íjra helyezett második tüzes nyílvesszővel újra megcélozta a megnyomorított skorpiót.
Bal oldalról Devona ismerős mély hangot hallott. Mhenlo volt az, aki egy ima utolsó szavait mormolta Dwayanának. Kék-fehér színű fény burkolta be a harcos lányt. Misztikus energiák áramlottak szét a vénáin keresztül, és a vállában az égető fájdalom hirtelen lecsillapodott. Nem volt ideje köszönetet mondani a szerzetesnek, mert a sebesült lény mozgolódni kezdett.
Visszafordult hát a dülledt szemű szörnyeteg felé, ami megpróbált a sérült végtagjára támaszkodva felemelkedni a földről. Devona rátámadt.
– Fald fel, ezt! – kiáltotta.
És a kalpács mégegyszer lecsapott.

Forrás: http://wiki.guildwars.com/wiki/The_North
Fordította: zeusz10

 1. Sütikapitány
  2010. december 25. - 10:15

  Wá de imádom ezeket a kis történeteket :D

 2. Tanus
  2010. december 25. - 14:09

  szép fordítás, köszönöm!:) eltudnám még olvasgatni!:)

 1. No trackbacks yet.

Itt és most várjuk a hozzászólásod!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: